Jääkaappipakastimen lämpötilat?

Anonyymi-ap

Jääkaapin ylähyllyn lämpötila on +7°C, pakastimen lämpötila on -23°C. Ovatko lämmöt hyvät? Näitä ei voi erikseen säätää, vaan on vain yksi säädin. Jos säädän lisää tehoja, pakastin lienee menevän syväjäähän, ja toisinpäin sitten jääkaapissa lokoisat oltavat. Säädin on noin puolessa välissä säätöskaalaa.

14

1396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      3- 4 astettakin lämpimämpi on vielä aivan passeli ja lisäksi säästää sähköä.
      Jotkut valmistaja suosittelee pakastimen lämpötilaksi
      -18 °C.

    • Anonyymi

      Elintarvikkeiden säilymisessä ei ole ongelmia. Pakastin on turhankin kylmä. -18 astetta riittäisi hyvin. Ei ylimääräisestä kylmyydestä muuta haittaa ole kuin isompi sähkölasku.

    • Anonyymi

      Mikä on niin kökkö ettei voi erikseen lämpöä säätää? Ilmeisesti vain yksi kompressori, mutta pitäisi silti voida. Jääkaapin kuuluisi olla kylmempi, mutta eipä itselläkään laske juuri alle 10 asteen vaikka kylmimmässä asennossa, pakastin kyllä kylmenee enemmän kuin tarpeeksi. -23 ei varmaankaan haittaa, mutta vie turhaan sähköä, -18 riittäisi.

      • Anonyymi

        Sitä ihmettelinkin, että miten voi olla vain yksi säätönuppi, jotenkin epäkäytännöllistä. Ei tuolla ainakaan missään ole silmään osunut toista, eikä manuaali vaikuta tietävän sellaisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ihmettelinkin, että miten voi olla vain yksi säätönuppi, jotenkin epäkäytännöllistä. Ei tuolla ainakaan missään ole silmään osunut toista, eikä manuaali vaikuta tietävän sellaisesta.

        Jääkaappipakastimissa 2-kompressoriset vehkeet ovat viime vuosituhannen juttu. Nykyään käytännössä kaikissa on vain 1 kompressori ja halpismalleissa vain 1 termostaatti.

        Kaikissa vastaan tulleissa halpiksissa tämä sama vika

        - kun pakastin OK eli lämpötila -18 °C on jääkaapissa alahyllyllä 7 ja ylhäällä 12 °C eli se onkin viileäkaappi. Vrt. kalalle yms. suositellaan jotan 0.. 2 °C ja maidolle yms 6 °C luokkaa. Hullun hommaa leikkiä jollain > 10 °C lämpötiloilla! Päässyt näiden merkitys unohtumaan.... minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä. Ei näitä jäähdytyslaitteita huvin vuoksi ole keksitty. Tiätty paremmin pärjää, jos "ruoka" on vain roiskeläppää (pakastimesta) ja voita leivän päälle.

        - kun jääkaappi on OK (4-5 °C), niin pakastimessa on -25 °C ja kesällä kun kämppä lämpenee, niin kompressori käy melkein tauotta, jääkaapin takaseinään kertyy tuuman kerros huurretta ja sähköä palaa 2-3x luvattu määrä

        Vähän kalliimmissa on erilliset lämpötilasäädöt jääkaappi/pakastin, vaikka kompressoreja vain 1. Tällainen ei vie kesähelteilläkään hirmuisesti sähköä, kun ei tarvi tahkota pakastinta 55 astetta huonelämpötilaa kylmemmäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jääkaappipakastimissa 2-kompressoriset vehkeet ovat viime vuosituhannen juttu. Nykyään käytännössä kaikissa on vain 1 kompressori ja halpismalleissa vain 1 termostaatti.

        Kaikissa vastaan tulleissa halpiksissa tämä sama vika

        - kun pakastin OK eli lämpötila -18 °C on jääkaapissa alahyllyllä 7 ja ylhäällä 12 °C eli se onkin viileäkaappi. Vrt. kalalle yms. suositellaan jotan 0.. 2 °C ja maidolle yms 6 °C luokkaa. Hullun hommaa leikkiä jollain > 10 °C lämpötiloilla! Päässyt näiden merkitys unohtumaan.... minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä. Ei näitä jäähdytyslaitteita huvin vuoksi ole keksitty. Tiätty paremmin pärjää, jos "ruoka" on vain roiskeläppää (pakastimesta) ja voita leivän päälle.

        - kun jääkaappi on OK (4-5 °C), niin pakastimessa on -25 °C ja kesällä kun kämppä lämpenee, niin kompressori käy melkein tauotta, jääkaapin takaseinään kertyy tuuman kerros huurretta ja sähköä palaa 2-3x luvattu määrä

        Vähän kalliimmissa on erilliset lämpötilasäädöt jääkaappi/pakastin, vaikka kompressoreja vain 1. Tällainen ei vie kesähelteilläkään hirmuisesti sähköä, kun ei tarvi tahkota pakastinta 55 astetta huonelämpötilaa kylmemmäksi.

        Muutaman vuoden vanhassa Rosenlewissä on kaksi kompressoria, mutta ei silti jääkaappi jäähdy tarpeeksi, lämpimiin maihin olisi tehokkaampi malli. Yli 30 vuotta vanha jäähdytti kunnolla kunnes hajosi. En ole nähnyt yhtään ilman erillisiä säätöjä, mutta ilmeisesti on. Vuokra-asuntoon ei itse pääse valitsemaankaan.

        Onkohan missään kunnon testejä ominaisuuksista, tehosta, kulutuksesta, äänistä... Jotain ilmoittavat liikkeiden nettisivuilla, mutta laatu heikentynyt kaiken aikaa, voi olla hienon näköinen, mutta kestää vain muutaman vuoden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ihmettelinkin, että miten voi olla vain yksi säätönuppi, jotenkin epäkäytännöllistä. Ei tuolla ainakaan missään ole silmään osunut toista, eikä manuaali vaikuta tietävän sellaisesta.

        Jeps, kyllä näitä on. No, on ainakin halvempaa valmistaa semmonen missä yksi kompressori!

        Mulla oli edellinen tommonen mitä ylempänä joku kertoi eli säätönuppi täysillä ja pakkanen turhan kylmä ja jääkaappi alimmillaan jotain 8. No, aina pian veteli viimeisiään, kun kompura kävi koko ajan eikä sekään riittänyt ja molemmat lämpis ihan liikaa.. Kun sain (olen vuokra-asuja) uuden jääkaapin, havaihduin varmaan ensi kertaa elämässä mitä tarkoitaa oikeasti kylmä jääkaappi. Itse pidän 5 ja se on sitä aika kauttaaltaan, ei ole fisua eikä muuta superarkaa. En ns. säilö jääkaapissa arempia päiväkausia muutenkaan. Jääkaapin alin 1 ja pakkasen säätöalue taisi olla -17 - -27, Samsung -jääkaappipakastin.

        Monella ihmisellä on varmaan liian lämmin jääkaappi vanhuuttaa tai säädetty muuten pienelle. Kotipuolessa mittarina maidon suutuntuma (ei hyvä tietenkään). Nyt on helppo sanoo, että sielläkin liian lämmin. Oli myös taipumusta vähän turhanaikaiseen pihistelyyn.
        Kokit ja muut sanoo, että ihmisten pitäisi tarkemmin katsoo missä lämpötiloissa ruokiaan pitää. Ja mitata kunnolla mittarilla ja tarpeen vaatiessa ostaa uusi kaappi - vähentää osaltaan hävikkiä ja mahatauteja. Olen itsekin joitain huomioita tehnyt paremmasta säilyvyydestä. Saas nähdä tuleeko nyt esim. tuoretiskiltä ostetusta palvikinkusta kolmantena päivänä vähän huono tuoksu, ei ainakaan pitäisi?

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jääkaappipakastimissa 2-kompressoriset vehkeet ovat viime vuosituhannen juttu. Nykyään käytännössä kaikissa on vain 1 kompressori ja halpismalleissa vain 1 termostaatti.

        Kaikissa vastaan tulleissa halpiksissa tämä sama vika

        - kun pakastin OK eli lämpötila -18 °C on jääkaapissa alahyllyllä 7 ja ylhäällä 12 °C eli se onkin viileäkaappi. Vrt. kalalle yms. suositellaan jotan 0.. 2 °C ja maidolle yms 6 °C luokkaa. Hullun hommaa leikkiä jollain > 10 °C lämpötiloilla! Päässyt näiden merkitys unohtumaan.... minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä. Ei näitä jäähdytyslaitteita huvin vuoksi ole keksitty. Tiätty paremmin pärjää, jos "ruoka" on vain roiskeläppää (pakastimesta) ja voita leivän päälle.

        - kun jääkaappi on OK (4-5 °C), niin pakastimessa on -25 °C ja kesällä kun kämppä lämpenee, niin kompressori käy melkein tauotta, jääkaapin takaseinään kertyy tuuman kerros huurretta ja sähköä palaa 2-3x luvattu määrä

        Vähän kalliimmissa on erilliset lämpötilasäädöt jääkaappi/pakastin, vaikka kompressoreja vain 1. Tällainen ei vie kesähelteilläkään hirmuisesti sähköä, kun ei tarvi tahkota pakastinta 55 astetta huonelämpötilaa kylmemmäksi.

        "minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."

        Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."

        Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.

        Tosi hyvä pointti!
        Ei auta kylmät edes kylmät jääkaapit ja pakkauksen jäljellä olevat käyttöpäivät, jos avattu ja pidetty kerta toisensa jälkeen pöydällä tunti tai pari.

        lajijasuris


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."

        Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.

        Ei se mainiosti riitä, kala-ja lihatiskien pitää olla kaupassakin lähellä nollaa ihan aiheesta, monet muut ruoka-aineet säilyy lämpimämmässkin ja jopa huoneenlämmössä. Joskus oli
        muistaakseni erillisiä viileäkaappejakin ja asunnoissa tai taloyhtiöissä kylmähuoneita missä ei ollut niin kylmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "minkä vuoksi Euroopassakin on kuollut ihmisiä ruokamyrkytykseen, kun on lämmitetty annosta monta kertaa tai säilytetty ruokia välillä yön yli keittiön pöydällä."

        Ei se jääkaapin vika ole jos ruokia säilytetään keittiön pöydällä pilaantumassa. 10 - 12 astetta jääkaapissa riittää mainiosti, eikä entisajań kylmäkellareissakaan kovin kylmä ollut. Itse olen säilyttänyt ruokia purjeveneen lattian alla pilssissäkin enkä tarvinnut jääkaappia, eikä ollut siinäkään ongelmia.

        Lämpötilan ja säilytysajan kannalta kriittisiä, valmistetulle ruoalle, ovat "vakuumipakkaukset", joissa on vähähappiset olosuhteet mm. Clostridium-bakteereille, kuolettavan botuliinimyrkyn tuottamiselle. Tämä ei ole aistinvaraisesti havaittavissa.

        Avattuna, "vakuumipakkauskin" on samalla viivalla muiden, hapen kanssa kosketuksiin tulevien valmistetun ruoan säilytysmuotojen kanssa. Ensi sijassa, ruokaan iskevät maitohappobakteerit, "ruoka happanee". Myöhemmin löytyy mm. homesieniä, homemyrkkyineen. Hapellisessa tilassa säilytettävien ruokien, mikrobeista johtuva pilaantuminen, on pääsääntöisesti aistinvaraisesti havaittavissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutaman vuoden vanhassa Rosenlewissä on kaksi kompressoria, mutta ei silti jääkaappi jäähdy tarpeeksi, lämpimiin maihin olisi tehokkaampi malli. Yli 30 vuotta vanha jäähdytti kunnolla kunnes hajosi. En ole nähnyt yhtään ilman erillisiä säätöjä, mutta ilmeisesti on. Vuokra-asuntoon ei itse pääse valitsemaankaan.

        Onkohan missään kunnon testejä ominaisuuksista, tehosta, kulutuksesta, äänistä... Jotain ilmoittavat liikkeiden nettisivuilla, mutta laatu heikentynyt kaiken aikaa, voi olla hienon näköinen, mutta kestää vain muutaman vuoden.

        Taitaa jo alkaa hajota, ennen piti olla jääkaappi täysillä kutosessa ja pakastin 2-3, nyt kun kesätauon jälkeen laitoin pakastimen päälle enisn pakastusasennossa, laski -22 asteeseen, mutta kun laitoin pois, nousi -5 asteeseen. Nyt joutuu pakastinkin olemaan jo 5 asennossa. Outoa ettei hälytysvalokaan syttynyt ja alkanut piipata, joskus on hälyttänyt kun jääkaapin ovi jäänyt raolleen


    • Anonyymi

      Miten mittasit? Pitäisi laittaa vesilasi yöksi jääkaappiin ja mitata sen lämpötila.

      • Anonyymi

        Nestelämpömittarilla, jossa aineena valopetroli, tarkoitettu pakastin- ja jääkaappikäyttöön. En käyttänyt vesilasia, oli mittari nojaamassa jogurttipurkkeihin, puolipystyssä siis. Tarkastin aamun esimmäisellä oven avauksella lukeman. Voinen toki koettaa myös vesilasia, kun saan aijalliseksi. Pakastimessa voinee joutua odottamaan hetken, että mittarin saa irti lasista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olit niin lähellä

      Taas söpis olit siinä ihan käden etäisyydellä❤️ Jos sinä ja minä olisimme olleet kahden, olisin hypännyt sun kaulaan. Sa
      Ikävä
      75
      4169
    2. Kun me näemme taas

      Siihen on viikkoja, korkeintaan kuukausia. Jännite välillemme vetää meidät ennemmin tai myöhemmin toistemme läheisyyteen
      Ikävä
      21
      2341
    3. Elokapinan mielenosoitussarja alkaa

      Varma kesän merkki on, kun planeetastamme huolestuneet ihmiset alkavat pitää tilaisuuksia muistuttaakseen ihmisiä siitä,
      Maailman menoa
      448
      2009
    4. Eipäs sitten ryypätä kesälomalla

      Työnantaja voi antaa potkut, vaikka olisi ryypännyt 2-4 viikkoa sitten. Vaikka olenkin raivoraitis, niin en kannata tuo
      Maailman menoa
      165
      1881
    5. Pysyä yhdessä vai ei

      En tiedä, ollaan asuttu samassa asunnossa kohta joku 5 vuotta. Olisi sanomista vähän kaikesta mutta eniten itseä ottaa p
      Parisuhde
      93
      1214
    6. Oletko mielikuvasi kaivatusta muuttunut

      Lähiaikoina? Jos, mihin suuntaan? Miten ja miksi?
      Ikävä
      108
      1196
    7. Marinin hallitus onnistui työllisyystoimissa

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/marinin-hallitus-saavutti-tavoitteensa-merkittava-onnistuminen-tyollisyydessa-tuore-m
      Maailman menoa
      236
      1135
    8. Tänään oli

      Noiiiiin 🤏 vähällä ettei tapahtunut jotain mieletöntä. Valitettavasti olosuhteet esti. Odota hetki vielä 😘
      Ikävä
      33
      977
    9. En halua sua enää

      joten ihan turhaan tulet "esiintymään" mun näkö- ja kuulopiiriin. Ärsyttää vain kun omat tekemiset häiriintyy, kun en ha
      Ikävä
      37
      854
    10. Ukrainan häviö pitää tunnistaa ja tunnustaa

      Venäjä ei ole vain maa, jolla on suuri hyvin koulutettu ja varusteltu armeija, joka on osoittanut tehokkuutensa Ukraina
      Maailman menoa
      174
      810
    Aihe