Varavoima Agregaatti

Anonyymi-ap

Olisi tarkoitus hankkia varavoimaksi Agregaatti,joka käyttäisi vesi- ja viemäri pumppuja, lisäksi pakastinta ja jääkaappia. Tulisin toimeen pienemmällä Agregaattilla, jos olisi toiminto  ryhmätaululla,, joka estäisi sen, ettei molemmat olisi käynnissä yhtä aikaa. Eli, jos vaikka vesipumppu olisi käynnissä, niin viemäripumppu ei käynnistyisi ennen kuin vesipumppu on sammunut?

14

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin kaikkihan on mahdollista

    • Anonyymi

      Jos et itse harrastuspohjalta pysty sähkötöitä tekemään niin tulee paljon halvemmaksi ostaa sellainen aggregaatti, joka pystyy kerralla kaikkia käyttämään.

      Vaikka pystyisit itsetkin tekemään, tulee silti kalliimmaksi, jos joudut johdot ja komponentit kaupasta ostamaan niin että jokaisen laitteen anturitieto tulee boxille, joka sallii ainoastaan yhden laitteen käytön vuoronperään.

      Jos oikeasti pitää säästää niin vedät johdot roikasta irti. muuten varmaan joku 2kW tuottava agri olisi ihan passeli ilman pelleilemistä

      • Anonyymi

        Onhan hyvä tietää jotain, ennen kuin menee kauppaan asiantuntijoitten kusetettavaksi.

        Minä ainakin.


    • Anonyymi

      Kaikki lähtee siitä miten pitkiä sähkökatkoja varten aiot varautua. Hyvä pakastin ja jääkaappi ei 123 tunnin katkosta vielä katasroofia tee. Viemärikaivo on ihan miten paljon sillä on käyttöä. Elintarvikekäyttöön vettä voi varastoida. Vessa on sitten se pullonkaula joka vaatii luovaa ajattelua. Suurin kuluttaja tehonpuolesta on ilmeisesti tuo viemärikaivo. Siihen ei parinkilowatin laite riitä. Usein on kolmivaihemoottorilla. Vaatii siis jo vähä raskaamman koneen. Homma vaatii siis kokolailla laajemman suunnittelun ennen voimakoneen hankintaa.

      • Anonyymi

        Näköjään näppäimistö hiuka kiukuttelee. Siis 12 tunnin katko.


    • Anonyymi

      Niiden moottoreiden, vesi- ja viemäripumppu, tiedot pitää aivan ensiksi selvittää.

      • Anonyymi

        Tärkein ominaisuus,valmistus maa Japani.Salkku mallit ovat pirullista huoltaa .Polttoaineeksi pienkone bensaa,ei vanhene......Kokemusta on.😁😁😁


    • Anonyymi

      Laita OKT:n pihalle ulos vanhanajan paskahuusi. Ehkä sitä pitää parantaa ja laittaa kompostoiva pytty myös. Biolanilta saa sellaisen, joka on lämpöeristetty. Minulla on mökillä ollut sellainen jo noin 20 vuotta.

      Mitähän kaupungin byrokraatit sanoisivat? Kusta ei kannata paljoa päästää maahan, alkaa haisemaan. Minullakin on mökin Biolanissa joku letku kanisteri johon menee sitten ylijäämäkus. Voisiko huusin naamioida puutarhavajaksi?

      Aggregaatti Honda EU20i on oikein hyvä, siitä saa jatkuvaa tehoa 1600 W ja jonkin aikaa ottaa 2000 W täystehoa (jokunen minuutti). Kaasuhella ja täysi pullo siihen olisi hyvä olla huonojen aikojen varalle. Minulla on usein mökillä muutama 11 kg kaasupullo aivan täynnä. Kaasujääkaapit ovat tosi kalliita ja hyviä on vaikeaa nykyään ostaa. Euroopan paras oli aikanaan Sibir-merkkinen kaasujääkaappi. Ainakin sen suurin malli on jo lopetettu. Electrolux osti sen tehtaan, ja muistaakseni Dometic on nyt uusi nimi Sibirille ainakin Pohjoismaissa.
      Toiseksi suurin mallikin maksoi viimeksi 1300€, ja sen jääkaappiosa on noin 150 litraa.

      • Anonyymi

        Eväätkin voi talvella säilyttää ulkosalla aromipesän kaltaisessa styroksilaatikossa ja liian kylmällä tuoda sen hetkeksi sisään. Tai puuliedellä lämmitetty vesi limupulloon ja pullo pipon sisällä aromipesään. Paremmilla ilmoilla jääkaapinkin saa toimimaan halvoilla paneeleilla ja auton akulla.

        Kokonaan ilman sähköjä on ihminen onnistunut pärjäämään 1800 luvulle saakka mutta nyt varsinkin kaupunkilaiset juoksentelevat tuolla toisiaan päin, kun taivas putoaa, jos trendikäs maalämpöpumppu pysähtyy hetkeksikin.

        Sähköstä vaan on onnistuttu tekemään niin halpaa että kaikki kodinkoneet on korvautuneet sähköisillä ja koko omaisuudella rakennettu jopa suorasähkölämmitteisiä taloja edullisen rakennustekniikan varjolla, miettimättä hetken vertaa, että se johdon toinen pää ei ole omissa käsissä.

        Tämä aloittaja kaipaa vuorottelukytkentää, jossa jokaisen laitteen anturitieto tuodaan releleen käämille. Kaikkien releiden käämivirrat kulkevat toisten releiden NC-apukoskettimien kautta. Kun yksi rele on vetäneenä, silloin muut ei saa virtaa.


    • Anonyymi

      Pumppujen yhtäaikaisen käynnin estäminen käy helposti. Otetaan ohjausjohto vesipumpun painekytkimeltä pumpulle menevästä johdosta kontaktorille tai releelle, jonka avautuvien koskettimien kautta viedään viemäripumpun sähkölähtö. Näin viemäri pumppu ei voi käydä silloin kun vesipumppu on käynnissä.

      • Anonyymi

        Kiitos vastauksesta.
        Mites tämä toimii silloin jos viemäripumppu on jo käynnissä ja samaan aikaan yrittä vesipumppu käynnistyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta.
        Mites tämä toimii silloin jos viemäripumppu on jo käynnissä ja samaan aikaan yrittä vesipumppu käynnistyä?

        Ei siinäkään ole ongelmaa, rele lyö viemäripumpulta sähköt vaan poikki. Viemäripumpun kannalta se on kuin normaali satunnainen sähkökatko.


    • Anonyymi

      Vesipumppu joutuu odottamaan niin kauan että viemäripumppu on sammunut ja käynnistyy sen jäkeen välittömästi, jos et laita jotain viiveitä

    • Anonyymi

      Sinulle paljon kiitoksia. Asia tuli täysin selväksi, ja nyt on jo kytkentäkaavio piirettynä ja helpolta näyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe