Varavoima Agregaatti

Anonyymi-ap

Olisi tarkoitus hankkia varavoimaksi Agregaatti,joka käyttäisi vesi- ja viemäri pumppuja, lisäksi pakastinta ja jääkaappia. Tulisin toimeen pienemmällä Agregaattilla, jos olisi toiminto  ryhmätaululla,, joka estäisi sen, ettei molemmat olisi käynnissä yhtä aikaa. Eli, jos vaikka vesipumppu olisi käynnissä, niin viemäripumppu ei käynnistyisi ennen kuin vesipumppu on sammunut?

14

387

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin kaikkihan on mahdollista

  • Anonyymi

   Jos et itse harrastuspohjalta pysty sähkötöitä tekemään niin tulee paljon halvemmaksi ostaa sellainen aggregaatti, joka pystyy kerralla kaikkia käyttämään.

   Vaikka pystyisit itsetkin tekemään, tulee silti kalliimmaksi, jos joudut johdot ja komponentit kaupasta ostamaan niin että jokaisen laitteen anturitieto tulee boxille, joka sallii ainoastaan yhden laitteen käytön vuoronperään.

   Jos oikeasti pitää säästää niin vedät johdot roikasta irti. muuten varmaan joku 2kW tuottava agri olisi ihan passeli ilman pelleilemistä

   • Anonyymi

    Onhan hyvä tietää jotain, ennen kuin menee kauppaan asiantuntijoitten kusetettavaksi.

    Minä ainakin.


  • Anonyymi

   Kaikki lähtee siitä miten pitkiä sähkökatkoja varten aiot varautua. Hyvä pakastin ja jääkaappi ei 123 tunnin katkosta vielä katasroofia tee. Viemärikaivo on ihan miten paljon sillä on käyttöä. Elintarvikekäyttöön vettä voi varastoida. Vessa on sitten se pullonkaula joka vaatii luovaa ajattelua. Suurin kuluttaja tehonpuolesta on ilmeisesti tuo viemärikaivo. Siihen ei parinkilowatin laite riitä. Usein on kolmivaihemoottorilla. Vaatii siis jo vähä raskaamman koneen. Homma vaatii siis kokolailla laajemman suunnittelun ennen voimakoneen hankintaa.

   • Anonyymi

    Näköjään näppäimistö hiuka kiukuttelee. Siis 12 tunnin katko.


  • Anonyymi

   Niiden moottoreiden, vesi- ja viemäripumppu, tiedot pitää aivan ensiksi selvittää.

   • Anonyymi

    Tärkein ominaisuus,valmistus maa Japani.Salkku mallit ovat pirullista huoltaa .Polttoaineeksi pienkone bensaa,ei vanhene......Kokemusta on.😁😁😁


  • Anonyymi

   Laita OKT:n pihalle ulos vanhanajan paskahuusi. Ehkä sitä pitää parantaa ja laittaa kompostoiva pytty myös. Biolanilta saa sellaisen, joka on lämpöeristetty. Minulla on mökillä ollut sellainen jo noin 20 vuotta.

   Mitähän kaupungin byrokraatit sanoisivat? Kusta ei kannata paljoa päästää maahan, alkaa haisemaan. Minullakin on mökin Biolanissa joku letku kanisteri johon menee sitten ylijäämäkus. Voisiko huusin naamioida puutarhavajaksi?

   Aggregaatti Honda EU20i on oikein hyvä, siitä saa jatkuvaa tehoa 1600 W ja jonkin aikaa ottaa 2000 W täystehoa (jokunen minuutti). Kaasuhella ja täysi pullo siihen olisi hyvä olla huonojen aikojen varalle. Minulla on usein mökillä muutama 11 kg kaasupullo aivan täynnä. Kaasujääkaapit ovat tosi kalliita ja hyviä on vaikeaa nykyään ostaa. Euroopan paras oli aikanaan Sibir-merkkinen kaasujääkaappi. Ainakin sen suurin malli on jo lopetettu. Electrolux osti sen tehtaan, ja muistaakseni Dometic on nyt uusi nimi Sibirille ainakin Pohjoismaissa.
   Toiseksi suurin mallikin maksoi viimeksi 1300€, ja sen jääkaappiosa on noin 150 litraa.

   • Anonyymi

    Eväätkin voi talvella säilyttää ulkosalla aromipesän kaltaisessa styroksilaatikossa ja liian kylmällä tuoda sen hetkeksi sisään. Tai puuliedellä lämmitetty vesi limupulloon ja pullo pipon sisällä aromipesään. Paremmilla ilmoilla jääkaapinkin saa toimimaan halvoilla paneeleilla ja auton akulla.

    Kokonaan ilman sähköjä on ihminen onnistunut pärjäämään 1800 luvulle saakka mutta nyt varsinkin kaupunkilaiset juoksentelevat tuolla toisiaan päin, kun taivas putoaa, jos trendikäs maalämpöpumppu pysähtyy hetkeksikin.

    Sähköstä vaan on onnistuttu tekemään niin halpaa että kaikki kodinkoneet on korvautuneet sähköisillä ja koko omaisuudella rakennettu jopa suorasähkölämmitteisiä taloja edullisen rakennustekniikan varjolla, miettimättä hetken vertaa, että se johdon toinen pää ei ole omissa käsissä.

    Tämä aloittaja kaipaa vuorottelukytkentää, jossa jokaisen laitteen anturitieto tuodaan releleen käämille. Kaikkien releiden käämivirrat kulkevat toisten releiden NC-apukoskettimien kautta. Kun yksi rele on vetäneenä, silloin muut ei saa virtaa.


  • Anonyymi

   Pumppujen yhtäaikaisen käynnin estäminen käy helposti. Otetaan ohjausjohto vesipumpun painekytkimeltä pumpulle menevästä johdosta kontaktorille tai releelle, jonka avautuvien koskettimien kautta viedään viemäripumpun sähkölähtö. Näin viemäri pumppu ei voi käydä silloin kun vesipumppu on käynnissä.

   • Anonyymi

    Kiitos vastauksesta.
    Mites tämä toimii silloin jos viemäripumppu on jo käynnissä ja samaan aikaan yrittä vesipumppu käynnistyä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos vastauksesta.
    Mites tämä toimii silloin jos viemäripumppu on jo käynnissä ja samaan aikaan yrittä vesipumppu käynnistyä?

    Ei siinäkään ole ongelmaa, rele lyö viemäripumpulta sähköt vaan poikki. Viemäripumpun kannalta se on kuin normaali satunnainen sähkökatko.


  • Anonyymi

   Vesipumppu joutuu odottamaan niin kauan että viemäripumppu on sammunut ja käynnistyy sen jäkeen välittömästi, jos et laita jotain viiveitä

  • Anonyymi

   Sinulle paljon kiitoksia. Asia tuli täysin selväksi, ja nyt on jo kytkentäkaavio piirettynä ja helpolta näyttää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   207
   1604
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1373
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1262
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   77
   1207
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1170
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   27
   969
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   892
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   109
   787
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   43
   755
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   67
   675
  Aihe