Ryhmässä puhuminen toista kunnioittaen

Anonyymi-ap

Olen kahdessa ryhmässä, jossa keskustellaan joko erikseen annetusta aiheesta tai yleisesti kuulumisia.
Kun yksi alkaa kertoa, toiset alkavat heitellä hauskoja sivukommentteja, kysymyksiä, alkavat kertoa yhden innoittamana omaa vastavaa juttuaan ja tilanne muuttuu yleiseksi mölinäksi. Ensimmäsen yhden kertominen keskeytyy. Kun tulee seuraavan vuoro kertoa kuulumiset, tilanne äityy samanlaiseksi kaaokseksi.
Tai ohjaaja esittää aiheen rungon, yksi alkaa muuttaa sitä, alkaa kertoa mistä aiheesta on parempi aloittaa. Tai kun toinen kysyy toiselta jonkun vain tätä koskevan kysymyksen, tämä yksi alkaa vastata siihen niinkuin olisi kysymys hänestä.
En tiedä selitänkö asian oikein, mutta oletteko ryhmissä. Toimiiko jutun kulku järjestyksessä toista arvostaen ja tilaa antaen vai meneekö yleiseksi hulinaksi.
Olen myös kolmannessa, jossa toimitaan juuri näin, kaikille puheenvuoro, jos asiaa on. Se on hyvä ryhmä ja antoisa. Jälkeenpäin ja rauhaisa olo ja yhteenkuuluvaisuuden tunne.
Mietin pitääkö kestää myös nämä kaksi ryhmää, ykittäisinä henkilöinä keskustelijat ovat kivoja, jopa rakkaita, mutta ikäänkuin hullaantuvat joukossa. Joskus menetän malttini ja tokaisen, että ei tässä sinulta ole kukaan kysynyt mitään tai että ole nyt hetki hiljaa. Jälkeenpäin harmittaa ja koen itseni sopeutumattomaksi. Jää ristiriitainen olo, enkä koe että olisin saanut yksinäisyydelle vastapainoa. Ei yhtään huvita huutaa joukossa.
Kuulisin mielelläni omakohtaisia kokemuksia ryhmässä keskustelusta,
Yleiset käytöstavat ja ryhmässä toimimiset tietävät kaikki, joten mieluiten ei yleisiä ohjeita ja mielipiteitä. Olisi kiva jos vanhemmatkin ryhmät osallistuisivat, en kuitenkaan tätä niihin halua kopioksi.

13

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkoitatko nyt nettiryhmiä ?

    • Anonyymi

      onhan niitä erinlaisia ryhmiä jotka kokoontuvat keskustelemaan , ja jos keskustelu on vapaa niin kai siinä sitten voi jokainen kertoa omiakin kokemuksiaan asioista.
      Jos joku sanoo minulle että on oltava hiljaa, niin silloin olen ilmeisesti väärässä ryhmässä .

    • Riippunee ryhmästä. Jos vapaamuotoinen ryhmä kuulumisten vaihtamiseen, siellä ei liene sääntöjä sen kummemmin. Jos virallinen jonkin asian ympärille varta vasten kerätty ryhmä, tavoitteellinenkin , sitten eri asia ja virallisempi. Tuolloin mielestäni ryhmässä kuuluisi olla joku vetäjä ja ryhmän sisältä valittu puheenjohtaja joka johtaisi keskustelua, pitäisi huolta että keskustelun sävy pysyy asiallisena ja että kaikki saavat sanoa mielipiteensä halutessaan.

      Nettiryhmät, joissa on ylläpitäjä, moderaattori ja säännöt eivät välttämättä ole yhtään sen kummempia osallistujien kannalta katsottuna. Raadollisuus kohtaamisissa pääsee usein kukkimaan vaikka omalla nimellä olisit kirjoittamassa.

    • Anonyymi

      Paska puheenjohtaja.

      Hulinaksihan kaikki isojen porukoitten keskustelut väkiselläkin menee. Ihmiset erilaisia ja jotkut vaan mölisee enenpi, jolloin hiljaisemmat jäävät niinkuin ilman suunvuoroa.

      Siks yleensä on puheenjohtaja jakamassa puheenvuoroja. Se sitten riippuu puheenjohtajasta, kuinka homma pelittää. Hyvä esimerkki on esim. eduskunnan työskentely kyselytunnilla. Puheeenjohtaja jakaa puheenvuorot ja keskeyttää liian pitkät puhujat, ihan kellon perusteella. Siltikin siellä joskuson melkoista mölinää ja puheenjohtaja paukuttaa pöytää nuijalla. Heh, kerran kannettu edustaja vahtimestarien toimesta salista uloskin :D

      Toinen ääripää on metin taloyhtiön kokousten puheenjohtaja. Hirveetä älämölä koko show, kun kundi ei toimi mitenkään. Sillä sinällään hyvä tekniikka, se odottelee, että osakkaat huutaneet trpaakseen ja sitten päätökset tehdään äänestämällä. Joop, yks kokous aikanaan kosli taloyhtiön nettiliittymää. Hirveetä huutoaj vastustuspuheits tunnin verran, sitten päätettiin hankkia se liittymä, 80% kannattaessa esitystä...

      Eli ihmiset nyt vaan on erilaisia ja just siks tahtoo mölinää piisata. Usein äänensä toki saa kuuluviin vaan äänekkäimmät ja se tietenkin sotkee mielipiteenvaihdon kokonaisuudessaan. Mutta jos on olemassa puheenjohtaja, homman saa kyllä pelaamaan. Puheenjohtaja kuulostaa kyllä byrogratialta ja pönöttämiseltä, mutta kyllä se taitaa olla ainoa tapa saada keskusteluja rakentaviksi, eteenpäin kulkeviksi ja keinoksi saada kaikkien ääni kuuluville, ehkä tasavertaisestikkin

      Vapaa mölinä on lähinnä vaan vapaata mölinää.

      =DW=

      • Anonyymi

        Kerro miksi joku vastustaa talon nettilittymää ihan mielenkiinnosta kysyn yhteinen tulee rutosti halvemmaksi ja helpommaksi ongalmatilanteissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro miksi joku vastustaa talon nettilittymää ihan mielenkiinnosta kysyn yhteinen tulee rutosti halvemmaksi ja helpommaksi ongalmatilanteissa

        Sellaistahan se.

        Asia jo vanhempi, parikymmentä vuotta. Mutta oli äänekäs osa jengiä vastustamassa. Paras peruste kai oli "maksakoot littymänsä ite ne, jotka niitä pelejä pelailee". Sellaista vanhempaa porukkaa, jotka ei tienneet asiasta mitään. Se ihmetytti, yhdellä mimmillä oli tilitoimisto himassa ja sekin vastusti. Teki kai tukkimiehen kirjanpidolla ja kenkälaatikko arkistoilla töitään päreen valossa...

        Mutta oli muuten kans aikoiaan mahdoton paikka saada kaapelitelkkaria yjtiöön. Siihen riitti yks lestadiolainen, joka vastusti asiaa. "Televisio ei ole uskovaisen kodin huonekalu". Koska se ei halunnut sitä, ei sitten muutkaan sitä saaneet, yhtiölaki oli sellainen. Noh, laki muutti, että ei tarvitse kaikkien hyväksyntää, määräenemmistö riittää ja kaapeli tuli heti.

        Viimeisin vääntö lie sähköautojen latauspisteistä. Se vaatisi isompaa remonttia. Varmasti ei mene laulamalla läpi. Osa jengistä sen verran perseaukisia, ei niillä ole rahaa.Ei auta selittää, että asunnon arvoa laskee, jos sitä ei ole. Eli asia jäänee pöydälle siihen asti, että osa vanhuksista kuolee pois ja kämpät myydään nuotremmille ihmsille. Perikuntien kiitellessä oientä perintöään...

        Se on tää kimppakiva joskus vähän ärsyttävää :D

        =DW=


    • Anonyymi

      Ahaa -olet niitä, jotka mielellään kasvattavat muista aikuisia mutteivät näe malkaa omassa silmässään

    • Anonyymi

      Voisi kuvitella että läskipersepoliitikot o saisivat keskustalla ryhmässä näin ei ole

      En katso vaalikeskuseluja ollenkaan päällepuhuvia liikaa liian lyhyitä vatsasuksia ...

      1 keskustelija en katso
      2 keskustelijaa en jos toimittaja ei ole muuta kuin lapusta lukija
      3 keskustelijaa joo jos edes yksi hyvä
      4 tästä sitten alkaa mielenkiinto vähetä nollaan jossain 6 kohdalla

    • Anonyymi

      Ryhmän vetäjä ei ole varsinaisesti puheenjohtaja, on yksi meistä. Ei halua jyrkkää koukoustekniikkaa vaan osallistujien pitäisi ymmärtää antaa arvo kertojalle. Vapaamuotoinen on ryhmä. Harmittaa vain kun jokainen vuorollaan kertoi kesätauon aikana tapahtumiaan ja minua todella kiinnostaa. Olemme kaikki aktiivisia moneen osallistujia, toisten kokemuksista saa vinkkejä. Lisäksi haluaisin kysäistä jonkun yksityiskohdan kerronnasta, Siihen ei nyt ollut tilaisuutta. Olin jossain vaiheessa ihan varma että tämä on viimeinen kerta kun osallistun.
      Kaksi tällaista mölykokousta oli siis viime viikolla peräkkäin, siksi mitta tuli täyteen. Ehkä tämä tästä. Pitänee vain sietää. Ensi viikolla on fiksujen kaikille tilaa antavien tapaaminen, siellä saa kuunnella rauhassa muita ja kertoa oman asiansa kun vuoro on. Seuraaviin vastaaviin tapaamisiin on viikkoja, ehtinen rauhoittua.

      • Anonyymi

        Ehkä se on vielä näitä pandemiasulkujen jälkimaininkeja, ihmisethän vasta nyt uskaltavat kokoontua, Kyllähän nyt juttuaa riittää vaikka kenelle, jututkin tahtovat mennnä sivuraiteille paljon nopeammin,


    • Usein on se ilmiö, että porukassa on joku, joka alkaa puhua päälle silloin, kun joku toinen on aloittanut puhumaan jostakin mielenkiintoisesta aiheesta.

    • Anonyymi

      Omalla kohdallani lähes 70v. Naisena. koronan jälkeen kun kaikki toiminta taas avautui. Itsekin menin johonkin toiminta jossa enemistö naisia, Miehiäkin vähän.Kaikki eläkeläisiä käytänössä .Syystä tai toisesta myös sairaseläkkellä olevia. Selkeitä kuppikuntia oli. Joihin täysin mahdotonta oli tulokkaiden päästä oikeasti sisään!(en suinkaan ainut olut tulokas) Siellä vahvat naiset halitsivat puhe aioita ja heillä ei mitään käytös tapoja. Ellet olut heidän kanssa kaikessa samaa mieltä ja muistanut heitä kehua,olisit pääsyt suosioon.Vähän kuin koulumaailmassa!Mutta kun en teskentele olevani muta kuin oma itseni.Niin en lähde nuolemaan ketään ja ruskea ei viellä kieleni ole lähes 70 v.Puuttui täysin eläkeläis naisilta vahvoilta TOISEN IHMISEN KUNIOITUS!Vallassa oli epäkunnoittava käytös,Käytös tapojen puute.Lisäksi koko talven 2022 selän matkalla kevääseen .minun perässäni lähtiessä toimipaikka 55v. mies sieltä juoksi perääni ettei muut. näe kuule : Kohtamista halusi oma kotini. Voisi tuoda hävikki ruoka tai pulla ymm. Olin ei kiitos.Ei kunioitanut sitä olin sydänkohtaus menetenät kuolemalle 2021 suhteeni 22v. joka oli kestänyt.Laski kai sen perän olen haavoituvainen surussa ja saisi salasuhteeko? Miksi mutoin kotini halusi naimisissa oleva mies. Jos motivit puhtaat olisivat oleet: Olisi kutsunut kylään kotinsa jossa vaimokin oli. Kohtena oli ollut 2 mutakin.Tabu josta eivät puhunet muille,esim.vetäjille. Asia on aina tabu tuollaiset tapahuttuma ketjut. Kun yrität nostaa niitä esille esimerkiksi Toimipaikat. ET TULE KULUKSI.OLET HÄIRÖ TEKIJÄ.Hämästyin myös se tosi asia kuinka paljon oli yksin asuvista eläkeläisnaisista viinin juojia kotinsa. kun yrittivät tavata .Voisin tulla kotisi juodaan viiniä.? En juo viiniä,en tupakoi.Erotaa jo siksi uusista ihmisistä. Joten kaikesta Suomeksi nekatiivisesta pääsin eroon kun lopetin käymisen yksin eläjänäkin koko paikka. Anteeksi jos kirjotusvirheet olen lukihäiriöinen, yhdestä lähiöstä Itä-Helsinkiä

      • Anonyymi

        Toisaalta, eikö ole kuitenkin kiva että joku pyrkii vaikka onkin ihan väärä ihminen. Voi hyvinkin jo olla meidän ikäisissä ettei kukaan enää pyri, ei sopiva eikä sopimaton.
        Luulen että ryhmään kannattaa mennä vaikka välillä nyppii joku asia. Varmasti johtuu pitkästä erakkoajasta, että kaikki riehaantuvat kertomaan. Kyllä he siitä rauhoittuvat kun tapaamiset loppuvat ja enimmät asiat on kerrottu. Kuppikunnat eivät välttämättä ole pysyviä ryhmiä. Sitä saattaa ylläpitää vain yksi ihminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe