Ennen syömistä' pitää tarkasti ajatella onko oikeasti nälkä,nimittäin JOS syö vain oikeaan nälkään ei liho.
Se pitää olla aivan sudennälkä jos syö eikä niin että syö vain nautinnon takia.Oikean nälän merkkejä on esim heikotus,alhainen verensokeri.
Nämä pitsat yms hampurilaiset joilla monet lihottaa itsensä ei ole oikeaa ruokaa.Nämä sisältää vain rasvaa,vehnäjauhoja joista kumpikin ON lihottavaa ruokaa.
Terveellinen ravinto on juurekset,kasvikset,hedelmät,marjat,vähän lihaa ja kalaa
Syötkö sinä turhaan,pitsat ja hampurilaiset ei ole oikeaa ruokaa
81
1288
Vastaukset
- Anonyymi
Nämä ulkomaalaiset LAIHAT maahanmuuttajat jotka näitä pitsoja ja muuta roskaruokaa tekee tyhmille suomalaisille eivät näitä itse syö ollenkaan.
- Anonyymi
MINÄ OLEN LAIHTUNUT TÄNÄ VUONNA 2 KILOA. KÄYN JOKA PÄIVÄ VOIMISTELEMASSA. ALMA
- Anonyymi
> Oikean nälän merkkejä on esim heikotus,alhainen verensokeri.
Pilailijan väärä väite jälleen uudessa aamunavauksessa.
Oikean nälän tunnusmerkkejä ovat puuttuvat vatsalihakset sekä törröttävät reisi- ja kylkiluut.- Anonyymi
Syötkö sinä oikeaan nälkään.
- Anonyymi
Tämä väite ON aivan tosi.Sitä syödään yleensä nautinnon takia ja lihotaan,eikä oikeaan nälkään.
- Anonyymi
Pascapuhetta höpöukolta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pascapuhetta höpöukolta.
Miksi sinäkin tulet tänne laihdutussivustolle jos laihduttaminen EI kiinnosta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi sinäkin tulet tänne laihdutussivustolle jos laihduttaminen EI kiinnosta.
Siinä on pieni ristiriita haluaisi olla laihempi,mutta ei halua laihduttaa.
Sinä et millään pitsojen ja hampurilaisten syönnillä laihdu.
- Anonyymi
"Sinä et millään pitsojen ja hampurilaisten syönnillä laihdu."
Kerro lisää tuosta sadusta?
Eikö kyse olekaan energiatasoista eli laihtuu, jos kulutus on suurempaa kuin saanti?
Kaikki kertovat omia satujaan, jota sitten puolustetaan apinan raivolla. Kummaa touhua. Sairasta.- Anonyymi
Siinä on se että nämä pitsat ja hampurilaiset vain lisää nälkää,kun taas peruna ja liha vie nälän tunteen pois tuntikausiksi.Joten laihduttaminen on näillä HUOMATTAVASTI paljon helpompaa.
Pitsan syönnin jälkeen sinun tekee koko ajan syödä lisää herkkuja.Ennemmin lihot kuin laihdut. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siinä on se että nämä pitsat ja hampurilaiset vain lisää nälkää,kun taas peruna ja liha vie nälän tunteen pois tuntikausiksi.Joten laihduttaminen on näillä HUOMATTAVASTI paljon helpompaa.
Pitsan syönnin jälkeen sinun tekee koko ajan syödä lisää herkkuja.Ennemmin lihot kuin laihdut."Pitsan syönnin jälkeen sinun tekee koko ajan syödä lisää herkkuja.Ennemmin lihot kuin laihdut."
Ei minun ainakaan tee mieli syödä mitään pizzan päälle, erittäin täyttävää ruokaa.
Ja pizzassa on hiilihydraatti, proteiini ja rasvajakauma juuri se, mitä virallisissa suosituksissa sanotaan.
Pizzan annoskoko on se ongelma, ei pizza itsessään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siinä on se että nämä pitsat ja hampurilaiset vain lisää nälkää,kun taas peruna ja liha vie nälän tunteen pois tuntikausiksi.Joten laihduttaminen on näillä HUOMATTAVASTI paljon helpompaa.
Pitsan syönnin jälkeen sinun tekee koko ajan syödä lisää herkkuja.Ennemmin lihot kuin laihdut.Riippuuhan se siitä mitä lätyn päälle laittaa. Ei kaikki pizzat ole samaa kaliiberia. Vege on kevyempi ja samoin tonnikala.
Ja tosiaan pizzan jälkeen ei ole nälkä aikoihin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Riippuuhan se siitä mitä lätyn päälle laittaa. Ei kaikki pizzat ole samaa kaliiberia. Vege on kevyempi ja samoin tonnikala.
Ja tosiaan pizzan jälkeen ei ole nälkä aikoihin.Toki riippuu mitä siinä päällä on, mutta jos on ns lihapizza niin ainakaan finelin mukaan ei noissa ihan mahdottoman isoja eroja ole energian kanssa.
- Anonyymi
Kyllä se pihvi siellä hampurilaisessa on ihan samanlainen kuin "oikeassakin" ruuassa. Höysteenä on salaattia ja vihanneksia mausteiden kera, majoneesikin on pääosin kananmunaa. Hampurilaisen saa myös ruisleivällä, jolloin leipää on vähemmän ja terveellisempää. On tyhmää syödä joku kerroshampurilainen jossa on valtavasti vehnäpullaa.
Kunnollinen aito pizza on ohutpohjainen, paksuus alle 2 mm, siinä ei ole paljoakaan vehnäjauhoja. Pizzatyypin oikein valitsemalla juustoa ei ole kovin paljon ja muuten täytteet ovat "oikeaa" ruokaa. Pannupizza ei ole oikea pizza vaikka jotkut pizzeriat sitä tyrkyttääkin ostajille.- Anonyymi
Juuri näin.
Pizzan syömisessä isoin ongelma on annoskoko. Kokonainen pizza painaa jotain 500g paikkeilla. Puoletkin olisi energiamäärältään jo liikaa useimmille. Lisäksi jos pizzan kanssa ottaa limpparia, tulee ihan turhaa sokeria.
Sama pätee hampurilaisiin. Ei se itse hampurilainen niin vaarallinen ole, mutta sen kanssa juotu limppari ranskalaiset perunat, joiden kanssa vedetään aimo annos ketsuppia, joka on oikeastaan maustettua sokeria. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juuri näin.
Pizzan syömisessä isoin ongelma on annoskoko. Kokonainen pizza painaa jotain 500g paikkeilla. Puoletkin olisi energiamäärältään jo liikaa useimmille. Lisäksi jos pizzan kanssa ottaa limpparia, tulee ihan turhaa sokeria.
Sama pätee hampurilaisiin. Ei se itse hampurilainen niin vaarallinen ole, mutta sen kanssa juotu limppari ranskalaiset perunat, joiden kanssa vedetään aimo annos ketsuppia, joka on oikeastaan maustettua sokeria.Perusketsupissa on noin 10 - 15 g sokereita/100 g.
Tomaattipyreessä on saman verran sokeria - siis suoraan tomaatista ilman mitään lisäaineita.
Jos ketsuppia käyttää annokseen 30 grammaa, sokeria saa kerralla jopa 3 - 5 grammaa eli 1 - 2 sokeripalaa. Hui kauhia!
Ketsuppia saa myös ilman lisättyä sokeria sekä vähäsuolaisena tai suolattomana. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perusketsupissa on noin 10 - 15 g sokereita/100 g.
Tomaattipyreessä on saman verran sokeria - siis suoraan tomaatista ilman mitään lisäaineita.
Jos ketsuppia käyttää annokseen 30 grammaa, sokeria saa kerralla jopa 3 - 5 grammaa eli 1 - 2 sokeripalaa. Hui kauhia!
Ketsuppia saa myös ilman lisättyä sokeria sekä vähäsuolaisena tai suolattomana.Tomaattipyree laimennetaan öljyllä ja vedellä. Pyree on tiivistettä ja siinä palautetaan alkuperäinen neste osaksi takaisin.
Anonyymi kirjoitti:
Juuri näin.
Pizzan syömisessä isoin ongelma on annoskoko. Kokonainen pizza painaa jotain 500g paikkeilla. Puoletkin olisi energiamäärältään jo liikaa useimmille. Lisäksi jos pizzan kanssa ottaa limpparia, tulee ihan turhaa sokeria.
Sama pätee hampurilaisiin. Ei se itse hampurilainen niin vaarallinen ole, mutta sen kanssa juotu limppari ranskalaiset perunat, joiden kanssa vedetään aimo annos ketsuppia, joka on oikeastaan maustettua sokeria.Pitsassa on noin 250 kcal per 100 g ja painoakin reilusti niin ei ole suositeltavaa syötävää laihduttajalle. Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin.
Perushampurilaisessa on noin 250 kcal ja sitä koskee sama kuin pitsaa. Itse syön lähinnä reissussa aamiaisena kahvin kanssa.- Anonyymi
"On tyhmää syödä joku kerroshampurilainen jossa on valtavasti vehnäpullaa."
On jonkun mielestä tyhmää käydä yleensäkin pikaruokapaikoissa. Jos laihduttaa
Täysjyväpulla ei poikkea juuri vehnäpullasta, vaikka on tummempi väri, se on lähinnä kosmeettista.
Esim kaupan "100%" ruisleipä on todellisuudessa vehnäleipää jossa on alle puolet ruista. Lukekaa pussin kyljestä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Pitsassa on noin 250 kcal per 100 g ja painoakin reilusti niin ei ole suositeltavaa syötävää laihduttajalle. Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin.
Perushampurilaisessa on noin 250 kcal ja sitä koskee sama kuin pitsaa. Itse syön lähinnä reissussa aamiaisena kahvin kanssa."Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin."
Eikö sinun maailmassa pizza ole ruoka? - Anonyymi
"Pannupizza ei ole oikea pizza vaikka jotkut pizzeriat sitä tyrkyttääkin ostajille."
Kyllä pannupizzaa italiassakin on. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perusketsupissa on noin 10 - 15 g sokereita/100 g.
Tomaattipyreessä on saman verran sokeria - siis suoraan tomaatista ilman mitään lisäaineita.
Jos ketsuppia käyttää annokseen 30 grammaa, sokeria saa kerralla jopa 3 - 5 grammaa eli 1 - 2 sokeripalaa. Hui kauhia!
Ketsuppia saa myös ilman lisättyä sokeria sekä vähäsuolaisena tai suolattomana."Perusketsupissa on noin 10 - 15 g sokereita/100 g."
Fineli väittää 19,2 g
"Tomaattipyreessä on saman verran sokeria - siis suoraan tomaatista ilman mitään lisäaineita."
Fineli väittää 7,8 g
"Jos ketsuppia käyttää annokseen 30 grammaa, sokeria saa kerralla jopa 3 - 5 grammaa eli 1 - 2 sokeripalaa. Hui kauhia!"
Oma vakioannokseni hampurilaisateriassa on 60 g ketsuppia, sillä määrällä saa juuri ranskalaiset syötyä.
Tuleehan siitä jo 12 grammaa sokeria. Jos kuorruttaa aina "kaiken" ketsupilla (sellaisiakin ihmisiä on), niin tuosta tulee monta kilogrammaa vuositasolla.
Satunnaiskäytössä tuo nyt ei niin vakavaa ole. olen itse pyrkinyt pudottamaan sokerin määrää ja olen onnistunut siinä noin 60%, mutta vieläkin menee liikaa. Siitä ehkä tämä kommentointini... - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Pitsassa on noin 250 kcal per 100 g ja painoakin reilusti niin ei ole suositeltavaa syötävää laihduttajalle. Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin.
Perushampurilaisessa on noin 250 kcal ja sitä koskee sama kuin pitsaa. Itse syön lähinnä reissussa aamiaisena kahvin kanssa.Olen pudottanut 30kg pizzaa(kin) syömällä. Eli on se mahdollista, mutta aika tarkkaanhan noita energioita saa laskeskella. Kokonaisen pizzan syöminen oli ja on edelleenkin, minulle, 75% päivän energiantarpeesta.
Anonyymi kirjoitti:
Olen pudottanut 30kg pizzaa(kin) syömällä. Eli on se mahdollista, mutta aika tarkkaanhan noita energioita saa laskeskella. Kokonaisen pizzan syöminen oli ja on edelleenkin, minulle, 75% päivän energiantarpeesta.
Itsekin syön satunnaisesti pitsaa ja paino laskee mutta kun en pidä ruuan pois heittämisestä niin ainut hyvä aika syödä pitsaa on lauantai-iltana ja kahdessa erässä eli illalla puolet ja aamulla loput kahvin kanssa. Puolikkaassa pitsassa on ehkä 750 kcal eli koko päivän ruuasta tulee sitten kuitenkin maltillisesti energiaa. Lauantai on vaan mulla yleensä kavereillavierailupäivä tai kesällä olen mökillä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"On tyhmää syödä joku kerroshampurilainen jossa on valtavasti vehnäpullaa."
On jonkun mielestä tyhmää käydä yleensäkin pikaruokapaikoissa. Jos laihduttaa
Täysjyväpulla ei poikkea juuri vehnäpullasta, vaikka on tummempi väri, se on lähinnä kosmeettista.
Esim kaupan "100%" ruisleipä on todellisuudessa vehnäleipää jossa on alle puolet ruista. Lukekaa pussin kyljestä.Pakkausmerkintöjä lukemalla selviää kyllä mitkä leivät ovat myös todellisuudessa 100 % täysjyväruista (tai kauraa). Täysjyvä on kuorineen jauhettua viljaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Perusketsupissa on noin 10 - 15 g sokereita/100 g."
Fineli väittää 19,2 g
"Tomaattipyreessä on saman verran sokeria - siis suoraan tomaatista ilman mitään lisäaineita."
Fineli väittää 7,8 g
"Jos ketsuppia käyttää annokseen 30 grammaa, sokeria saa kerralla jopa 3 - 5 grammaa eli 1 - 2 sokeripalaa. Hui kauhia!"
Oma vakioannokseni hampurilaisateriassa on 60 g ketsuppia, sillä määrällä saa juuri ranskalaiset syötyä.
Tuleehan siitä jo 12 grammaa sokeria. Jos kuorruttaa aina "kaiken" ketsupilla (sellaisiakin ihmisiä on), niin tuosta tulee monta kilogrammaa vuositasolla.
Satunnaiskäytössä tuo nyt ei niin vakavaa ole. olen itse pyrkinyt pudottamaan sokerin määrää ja olen onnistunut siinä noin 60%, mutta vieläkin menee liikaa. Siitä ehkä tämä kommentointini..."Satunnaiskäytössä tuo nyt ei niin vakavaa ole."
No ei todellakaan,
Jos nappaa silloin tällöin purkillisen Cokista, saa yhdestä annoksesta noin 35 grammaa sokeria, joka vastaa siis noin 14 sokeripalaa. Ketsupin sisältämä sokeri on huonoimmillaankin siis kovin vaatimatonta.
Jos tuota sokeria pelkää, mutta tykkää ketsupin mausta, voi Meiran, Heinzin tai Felixin (tai muista) valikoimasta löytää itselleen sopivan viilatun version. Osassa tuotteista ei ole lainkaan lisättyä sokeria, jolloin sokerin määrä jää alle 5 g/100 g. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Pitsassa on noin 250 kcal per 100 g ja painoakin reilusti niin ei ole suositeltavaa syötävää laihduttajalle. Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin.
Perushampurilaisessa on noin 250 kcal ja sitä koskee sama kuin pitsaa. Itse syön lähinnä reissussa aamiaisena kahvin kanssa.Olen tykästynyt erääseen kaupoissa myytävään tuorepizzaan joka on tuollainen perinteinen hyvin ohutpohjainen. Pizza on aika iso, mutta ohuen pohjan vuoksi se painaa 370 g. MUTTA koko pizza on minulle vähän liikaa, joten jaan sen 6 sliceen. Syön kerrallaan pari palasta josta ei kasaannu liikaa kaloreita (265, hiilihydraatteja 26,3 ja rasvaa 10,7 g).
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Pitsassa on noin 250 kcal per 100 g ja painoakin reilusti niin ei ole suositeltavaa syötävää laihduttajalle. Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin.
Perushampurilaisessa on noin 250 kcal ja sitä koskee sama kuin pitsaa. Itse syön lähinnä reissussa aamiaisena kahvin kanssa.Pizzoissa on eroja, Kotipizza mediumkoko:
- Perfetta 832 kcal
- Mozzarella 930 kcal
- Berlusconi 991 kcal
- Lihamestari 1317 kcal
- Texas Monster 1732 kcal - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Toki jos korvaa ruuan parilla viipaleella pitsaa ja vaikkapa kahvilla niin lienee ok silloin tällöin."
Eikö sinun maailmassa pizza ole ruoka?"Eikö sinun maailmassa pizza ole ruoka?"
- Pari pizzaviipaletta ei ole ateria. Anonyymi kirjoitti:
Pakkausmerkintöjä lukemalla selviää kyllä mitkä leivät ovat myös todellisuudessa 100 % täysjyväruista (tai kauraa). Täysjyvä on kuorineen jauhettua viljaa.
Kuorineen mutta ilman akanaa. Jos leivän sanotaan olevsn 100% ruista niin niin se on sitä, ruisleivässä on taasen enemmän kuin puolet ruista.
Justiinsa ostin kuorimatonta kauraa akanan kanssa. Hirveä etsiminen oli.Anonyymi kirjoitti:
Pizzoissa on eroja, Kotipizza mediumkoko:
- Perfetta 832 kcal
- Mozzarella 930 kcal
- Berlusconi 991 kcal
- Lihamestari 1317 kcal
- Texas Monster 1732 kcalKannattaa katsoa energiaa per 100 g mutta pahempiakin löytyy kuin tuo 250 kcal per 100 g. Texas monster voi hyvinkin olla 600 g ja mozzarella 400 g tms.. Itse en erinoisesti pidä Kotipitsan pitsoista ja kun kaveritkaan eivät tykkää niin harvemmin siellä tulee käytyä. Chalupan aikana useammin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen tykästynyt erääseen kaupoissa myytävään tuorepizzaan joka on tuollainen perinteinen hyvin ohutpohjainen. Pizza on aika iso, mutta ohuen pohjan vuoksi se painaa 370 g. MUTTA koko pizza on minulle vähän liikaa, joten jaan sen 6 sliceen. Syön kerrallaan pari palasta josta ei kasaannu liikaa kaloreita (265, hiilihydraatteja 26,3 ja rasvaa 10,7 g).
Minä jaan saman pizzan kahdeksaan osaan jotka laitan pakastimeen ja otan sieltä tarvittaessa, yksi tai kaksi palaa kerrallaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pizzoissa on eroja, Kotipizza mediumkoko:
- Perfetta 832 kcal
- Mozzarella 930 kcal
- Berlusconi 991 kcal
- Lihamestari 1317 kcal
- Texas Monster 1732 kcalPaljonko nuo energiamäärät on per 100g, se kertoisi enemmän pizzan energiamäärästä kuin koko annoksen könttäenergia.
Saattaapi erot meinaan pienentyä aika merkittävästi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eikö sinun maailmassa pizza ole ruoka?"
- Pari pizzaviipaletta ei ole ateria."Pari pizzaviipaletta ei ole ateria."
Wikipedia : Ateria on syömishetki, jolloin nautitaan ruokaa.
Wikipedia kertoo myös että ruoka on varsinkin syötäväksi varattua tai valmistettua ihmisten tai eläinten ravintoa. Anonyymi kirjoitti:
Pizzoissa on eroja, Kotipizza mediumkoko:
- Perfetta 832 kcal
- Mozzarella 930 kcal
- Berlusconi 991 kcal
- Lihamestari 1317 kcal
- Texas Monster 1732 kcalNetissä oli jollain sivulla että Texas monster sisältäisi 380 kcal per 100 g mutta en oikein usko tuohon kun meetvurstissa on 370 kcal/100 g.
100 g meetvurstia, 100 g juustoa ja 100 g vehnäleipää tuottaisi 1000 kcal ja pitsassa on muutakin. Harmi kun Kotipitsan sivuilla ei ole tuon painoa mutta hinta on 15.90 € ja tuplapepperoni on 11.90 € ja tuo kuvastanee aika pitkälti painoeroa. Tuplapepperonissa energiaa reilut 1000 kcal.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eikö sinun maailmassa pizza ole ruoka?"
- Pari pizzaviipaletta ei ole ateria."Pari pizzaviipaletta ei ole ateria."
Ei kun kysyin että eikö pizza ole sinun maailmassa ruoka. En puhunut ateriasta. Mutta kun nyt kirjoitit noin, niin eikö pizzan pala 2 kpl ole maailmassasi myöskään ateria? Mitä se sitten on? Mikä sinun maailmassa on ruoka ja mikä ateria? Mikä tekee pizzasta ei ruuan ja ei aterian?
- Anonyymi
Pitsat on niin paskaa ruokaa että niitä ei kannata laihduttajan syödä ollenkaan koska niillä nälkä vain lisääntyy.Se tarkoittaa käytännössä sitä että herkkuja pitää syödä sitten koko ajan ja se LIHOTTAA
Niitä ei kannata syödä edes painonhallinnan aikan kuin korkeintaan kerran kuukaudessa.
Kylläisyysaste perunaruokaan verrattuna on huomattavan suuri.- Anonyymi
Näin on. Lidlin hedelmätoffee on paljon suositeltavampaa.
- Anonyymi
Siis pieni eikä suuri
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis pieni eikä suuri
Ruuan tehtävä on PITÄÄ KYLLÄISENÄ tuntikausia,mutta jos se päinvastoin pistää sinut koko ajan syömään lisää ja lisää LIHOT.
Jatkuva nälkä ja syömisen himo JOHTUU tästä paskaruuasta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruuan tehtävä on PITÄÄ KYLLÄISENÄ tuntikausia,mutta jos se päinvastoin pistää sinut koko ajan syömään lisää ja lisää LIHOT.
Jatkuva nälkä ja syömisen himo JOHTUU tästä paskaruuasta.Jos syöt pottuja,saattaa mennää 10 tuntiakin että tulee uudestaan nälkä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruuan tehtävä on PITÄÄ KYLLÄISENÄ tuntikausia,mutta jos se päinvastoin pistää sinut koko ajan syömään lisää ja lisää LIHOT.
Jatkuva nälkä ja syömisen himo JOHTUU tästä paskaruuasta."Ruuan tehtävä on PITÄÄ KYLLÄISENÄ tuntikausia,mutta jos se päinvastoin pistää sinut koko ajan syömään lisää ja lisää LIHOT."
Jos koettaa syödä omenan tai paljasta puuroa jotka kulkee nopeasti ruuansulatuksen läpi, (omena muistaakseni puolessa tunnissa.) niin nälkä tulee nopeasti. Eri asia on juuston kanssa. Muttei kai em. sentään ole "paskaruokaa"? Rasvainen on hitaasti sulavaa ja pizzahan sitä just on mikä tosi kauan pitää kylläisenä. Puurokin toimii paremmin voisilmän kanssa. Ja on aikas hyvää 🙂
Muistan kun olin pitkällä matkalla kun kokeilin ketoilua niin mulla oli matkaeväänä vain juustokuutioita, kahvia ja vettä. Matka kesti 9 h. Hyvin pärjäsi. Vielä kesti siitä pari tuntia että pääsi aterioimaan.
Joku vois ihmetellä että eikö puurottomasta tai yleensä ketoruokavaliosta tule ummetusta mutta mulla ainakaan suolet ei ole olleet tukossa ikinä. Päin vastoin.
Ja pizzan paskaruuaksi nimittäminen on outoa ja loukkaa Italian ruokakulttuuria. Sama jos sanoisi kalakukkoa paskaruuaksi. Jos on saanut jotain korttelikebappilan versiota pizzasta niin se ei kerro oikeasta pizzasta mitään.
T kn
- Anonyymi
Tuo on kyllä ihan totta oikeasti.
- Anonyymi
Onko ne leikkiruokaa, vähän niin kuin monopolirahat kaupan kassalla?
Missä vaiheessa pitsa ja hampurilainen vaihtuvat oikeaksi ruuaksi? Kun liha vaihtuu perunaksi, juusto porkkanaksi ja jauho pähkinöiksi, vai? - Anonyymi
jos ei ole rahaa syödä kuin suklaata, perunat liian kalliita karkit halpoja, mitä sitte3n mistä ke34ksitän rahaa jotta voisi syöedä juure3ksiakin vfälillä.
;isstä sqisi kät34eistä juureksiin niin, kerro sinä?- Anonyymi
Voisit vaikka kokeilla mennä töihin.
- Anonyymi
;isstä sqisi kät34eistä juureksiin niin, kerro sinä?
Mininkä laihduttaja juureksia tarviaa??? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
;isstä sqisi kät34eistä juureksiin niin, kerro sinä?
Mininkä laihduttaja juureksia tarviaa???Ehk quit knntts menn pikmmicin suomn kiel kurssille?
- Anonyymi
> Netissä oli jollain sivulla että Texas monster sisältäisi 380 kcal per 100 g mutta en oikein usko tuohon kun meetvurstissa on 370 kcal/100 g.
Monsterin paino taitaa olla reilusti yli 500 grammaa....?! Texas Monsterissa on 1730 kaloria, rasvaa 82 g, proteiinia 90 g ja hiilihydraattia 156 g.
Tuo riittää joillekin laihduttajille koko päiväksi, joillekin on jo liikaa eli jopa puolikas voisi riittää. Mukaan vihannesta ja salaattia, ei ollenkaan huono valinta.
Monsterista saa rakennettua myös vähärasvaisen proteiiniversion (kananpoika, kinkku. katkarapu, tonnikala jne.), jossa rasvaa on alle 50 g ja proteiinia 110 g - energiaa alle 1500 kcal.
Ongelmaksi voi muodostua kyllä liika suola.- Anonyymi
Kotipizzan tarjonnassa Zorbas sisältää puolet vähemmän kaloreita ja suolaa kuin tuo jötkäle-monsteri, Jotain 900 kcal. Ei noilla Monstereilla ole juuri tekemistä oikean pizzan kanssa. Oikea pizza on keveä ja rapea. Liiat täytteet tekee pohjan veteläksi.
Täytteillä on tosiaan väliä.
Onkin mielenkiintoista kun tein ketopizzaa niin kalorit oli jotain 800 ja laitoin paljon juustoa kun tyhjensin raaastepussin pohjat. HH vain 9 g koko lätyssä. Helposti voi tuosta vähentää 200 kcal kun laittaa normijuustot.
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kotipizzan tarjonnassa Zorbas sisältää puolet vähemmän kaloreita ja suolaa kuin tuo jötkäle-monsteri, Jotain 900 kcal. Ei noilla Monstereilla ole juuri tekemistä oikean pizzan kanssa. Oikea pizza on keveä ja rapea. Liiat täytteet tekee pohjan veteläksi.
Täytteillä on tosiaan väliä.
Onkin mielenkiintoista kun tein ketopizzaa niin kalorit oli jotain 800 ja laitoin paljon juustoa kun tyhjensin raaastepussin pohjat. HH vain 9 g koko lätyssä. Helposti voi tuosta vähentää 200 kcal kun laittaa normijuustot.
T kn> Oikea pizza on keveä ja rapea.
Onko näin, missä näin säännellään?
Saako oikeassa pitsassa olla ananasta tai banaania? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
> Oikea pizza on keveä ja rapea.
Onko näin, missä näin säännellään?
Saako oikeassa pitsassa olla ananasta tai banaania?Ananas EI kuulu pitasaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
> Oikea pizza on keveä ja rapea.
Onko näin, missä näin säännellään?
Saako oikeassa pitsassa olla ananasta tai banaania?EU on antanut nimisuojia monille ruoille. Mm. karjanpiirakka pitää valmistaa määrätyllä tavalla, muuten sitä ei saa sanoa karjalanpiirakaksi.
Pisoista ainakin Pizza Napoletana pitää valmistaa EU:n vahvistamalla tavalla (Aito perinteinen tuote (APT)). Ohje on suomeksi täällä (aukeaa hitaasti): https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX:52016XC0518(04)&from=EN - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
> Oikea pizza on keveä ja rapea.
Onko näin, missä näin säännellään?
Saako oikeassa pitsassa olla ananasta tai banaania?"Onko näin, missä näin säännellään?"
Italialaisessa keittiössä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Onko näin, missä näin säännellään?"
Italialaisessa keittiössä.Heh, hyvä vitsi!
Napolissa, Roomassa, New Yorkissa vai Bostonissa?
Italia on iso maa ja päättää juuri ja juuri omista asioistaan. Pizzaa osataan tehdä useissa eri paikoissa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heh, hyvä vitsi!
Napolissa, Roomassa, New Yorkissa vai Bostonissa?
Italia on iso maa ja päättää juuri ja juuri omista asioistaan. Pizzaa osataan tehdä useissa eri paikoissa.Ei tehdä valmistaikinasta kuten kaikki suomalaiset karvakäsipitseriat tai joku Kotipizza.
Suomessa on ainskin yksi paikka mistä saa hyvää pitsaa. Pronto. Ital.omistaja. Esim heidän levypitsa oli herkulliista kun söin palan rautatieasemalla. On sellanen pieni keveä pala noin puolen arkin kirjekuoren kokoinen . Siinä ei ole juuri muuta päällä kuin vähän mozzarellaa ja tulista salamia ja olikohan hippu basilikaa. Siinä maistui hyvä oliiviöljy, sitä pitsaan laitetaan oikeasti päälle kun otetaan uunista. Eri makuja on paljon mutta kunnon pitsan merkki on ettei makuja sotkita. Mun yksi opettaja Italiasta kertoi että pitsaan ei kuulu missään nimessä jauhelihatkaan eikä täytteitä saa olla useita. . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heh, hyvä vitsi!
Napolissa, Roomassa, New Yorkissa vai Bostonissa?
Italia on iso maa ja päättää juuri ja juuri omista asioistaan. Pizzaa osataan tehdä useissa eri paikoissa.New York ja Boston ei ole Italiassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heh, hyvä vitsi!
Napolissa, Roomassa, New Yorkissa vai Bostonissa?
Italia on iso maa ja päättää juuri ja juuri omista asioistaan. Pizzaa osataan tehdä useissa eri paikoissa.Niin mutta kyllä tällä foorumilla tiedetään mikä on OIKEIN ja HYVÄÄ, ja mikä on VÄÄRIN ja PAHAA.
Pizzan pitää olla juuri sellaista kuin sen pitää olla. Ei mitään muuta.
Kun leipä kerran tehdään petusta, muita tapoja ei silloin ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin mutta kyllä tällä foorumilla tiedetään mikä on OIKEIN ja HYVÄÄ, ja mikä on VÄÄRIN ja PAHAA.
Pizzan pitää olla juuri sellaista kuin sen pitää olla. Ei mitään muuta.
Kun leipä kerran tehdään petusta, muita tapoja ei silloin ole.Paras leipä on pettuleipä. Ohuinen, rapea ja ilman täytteitä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
New York ja Boston ei ole Italiassa.
Ensimmäinen pizza valmistettiin 7000 vuotta sitten Sardiniassa, kun taas Amerikassa ensimmäinen pizza valmistettiin 1800-luvun lopussa ja Suomessa ehkä 1970-luvulla.
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pizza - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ensimmäinen pizza valmistettiin 7000 vuotta sitten Sardiniassa, kun taas Amerikassa ensimmäinen pizza valmistettiin 1800-luvun lopussa ja Suomessa ehkä 1970-luvulla.
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_pizzaT-Ford on paras auto.
- Anonyymi
hsmpit ja hampurilaiset. Sokeri. Fazer. Suklaa..... mutta itsellä oli todella kiculias viisaudenhampaan juttu oli röntgeneitä ja mutta nut pystyn syömään hyiin ei kipuja, mutta pitäää tarkastus silti..
- Anonyymi
Nälkä ei poistu syömällä. Sitä vain siirretään. Pitää syödä ennen kuin tulee se hevosennälkä. Jos odottaa hevosennälkää, sitten tyjenee koko jääkaaappi kerralla ja lihoo.
- Anonyymi
"Nälkä ei poistu syömällä. "
Millä se mielestäs mahtaa poistua? - Anonyymi
Ei se niin ole.Laihduttahan pitää olla syömättä mahdollisimman pitkään muuten et laihdu ja sitten kun syöt ruoka pitää olla vähäkalorista terveellistä ruokaa
Et nää muuten laihdu. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Nälkä ei poistu syömällä. "
Millä se mielestäs mahtaa poistua?Syömällä voi siirtää nälkää 3-5 tuntia eteenpäin. Kyllä se sieltä tulee yhtä varmasti kuin kusihätä..
- Anonyymi
Väärin, syödä pitää ennen kuin tulee nälkä. Säännöllinen ja viisi kertaa vuorokaudessa oikein syöminen on oleellinen painonhallinnassa ja terveydelle.
- Anonyymi
Kannattaa välillä tutkailla tuntemuksiaan. Syökö nälkään vai tunnetilaan. Nälkää ei saa pelätä, mutta tarkoitus ei ole kituuttaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa välillä tutkailla tuntemuksiaan. Syökö nälkään vai tunnetilaan. Nälkää ei saa pelätä, mutta tarkoitus ei ole kituuttaa.
"Kannattaa välillä tutkailla tuntemuksiaan. Syökö nälkään vai tunnetilaan. Nälkää ei saa pelätä, mutta tarkoitus ei ole kituuttaa."
Oikea ravinto pitää kylläisenä ilman välipaloja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kannattaa välillä tutkailla tuntemuksiaan. Syökö nälkään vai tunnetilaan. Nälkää ei saa pelätä, mutta tarkoitus ei ole kituuttaa."
Oikea ravinto pitää kylläisenä ilman välipaloja.Kuten pizza, pasta ja hampurilainen. Se on ihan oikeaa perusravintoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuten pizza, pasta ja hampurilainen. Se on ihan oikeaa perusravintoa.
Ei ole ne on lihottavat paskaruokaa millä Ei lähde nälkä vaan ne lisää nälkää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuten pizza, pasta ja hampurilainen. Se on ihan oikeaa perusravintoa.
Sinusta tulee läski jos niitä syöt.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sinusta tulee läski jos niitä syöt.
Olen läski jo valmiiksi eli ei haittaa. Minä en myöskään liiku tuntikaupalla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen läski jo valmiiksi eli ei haittaa. Minä en myöskään liiku tuntikaupalla.
Kyllä se haittaa.Lihot vain lisää ja menet huonoon kuntoon.Elämänlaatu on laihalla parempaa.
- Anonyymi
"Väärin, syödä pitää ennen kuin tulee nälkä. Säännöllinen ja viisi kertaa vuorokaudessa oikein syöminen on oleellinen painonhallinnassa ja terveydelle."
Tästä on kylläkin vähän eriäviäkin näkemyksiä. Jatkuva syöminen ei sekään ole hyväksi, vaan pätkäpaastosta on todettu hyviä terveysvaikutuksia. Elimistölle on hyvä, että se saa välillä lepoa jatkuvasta ruuan käsittelystä. Eri asia on, jos on jo sairas ja kovat lääkitykset. Netti ja youtube on täynnä IF-tietoutta. Voi kokeilla ja katsoa miten sopii itselle.
"Mahdollisia hyötyjä pätkäpaastosta ovat matala-asteisen tulehduksen lievittyminen, laihtuminen, suoliston bakteeritasapainon paraneminen, solujen uudistumisen edistyminen, insuliiniherkkyyden paraneminen ja sitä kautta kakkostyypin diabeteksen riskin pieneneminen."
https://kuntoplus.fi/laihdutus/painonhallinta/patkapaasto-16-8
Itse huomasin, että yöunet parani entisestään ja älykellolla seurattuani havaitsin että palautuminen on ollut paljon parempaa pätkäpaastolla.
T kn - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä se haittaa.Lihot vain lisää ja menet huonoon kuntoon.Elämänlaatu on laihalla parempaa.
"Kyllä se haittaa.Lihot vain lisää ja menet huonoon kuntoon.Elämänlaatu on laihalla parempaa."
En ihan osta tuota. Jos tehdään vaikka laihoilta ihmisiltä tai anorektikoilla tms syöpäosastolla sama kysymys. Ei ole mitään kilolukemaa, jolloin elämänlaatu on a) hyvää b) huonoa. Väitän, että elämänlaatu koostuu tosi monesta tekijästä. Tärkein on mielenterveys, ja sen säilyttäminen silloinkin kun ei fysiikka enää pelaa kuin ennen - mutta tokihan ihminen on psyko-fyysinen paketti ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.
T kn
- Anonyymi
Pitsan kanssa PITÄÄ juoda limpparia ja 2 jälkiruokaa.Sokerii ei haittaa vaan antaa enerkiaa aivoille.Voi syödä pari happurilaistakin ja VAIN nälkä lähtee.Päälle täytekakkukahvit mutta VAIN 5desti päivässä ettei mene herkutteluksi.🍕🍰🍰🍬
- Anonyymi
kyllähä esim monet kestävyysurheilijat syö pitsoja ja hampurilaisia rankan treenin päätteeks palautukseen joka käy hyvänä "polttoaineena" koska kestävyysurheilijat tarvii rajun treenin päätteeks paljon hiilihydraatteja ja protskua. Eräs tunnettu entinen huippuhiihtäjä(joka voitti maailman mestaruuden ) niin hän kertoi medialle syövänsä usein irtokarkkeja kovan treenin jäläkeen.
Eri asia jos ei liikuntaa harrasta ollenkaan niin en ihmettele jos lihhoo jos syö usein tällaista ruokaa. - Anonyymi
Väärin, pitää syödä säännöllisesti ja ennen kuin tulee nälkä. Näin välttyy ylensyönniltä helpommin. Jos syö hampparia tai pizzaa, niin silloin pitää himmata ja syödä muilla aterioilla reilusti vähemmän ja painottaa kasviksiin ja vihanneksiin.
Helppoa kuin heinänteko.- Anonyymi
Tosi hyvä juttu on syödä iso annos salaattia, siis kasviksista just pizzankin kanssa, niin tulee aterialla hyvin kaikissa ruokavalioissa suositeltavaa kasvistäytettä mahaan. Kyllä sen olossa huomaa, kun alkaa lisätä kasvisten määrää ruuassa. Elimistö tykkää.
Itse huomasin että tulikin tehtyä hyvä ostos, kun hommasin tuon tehosilppurin. Onpa kivaa pistää vaan vihannekset silppuriin niin saa aina oikean kokoista vihannessilppua salaattiin. Oma tekemässä ruuassa on vihannesten ja etenkin sipulin pilkkominen tosi vastenmielistä puuhaa. Lisäksi isojen kurkun, porkkanan jne palojen syöminen ei ole niin mukavaa kuin pieneksi pilkotun, vaikka mausta tykkääkin. Parilla sekunnin painalluksella tulee salaatit jokaisen ruuan kylkeen. Sinne vaan sikin sokin kaikki mitä vihanneslaatikosta löytyy ja suoraan lautaselle.
Tein ja söin tuossa jo linssikeiton. Hienonsin sekaan silppurilla jämäporkkanat, joita ei oikein muuten tule syötyä jos ehtivät nahistua hiemankaan.
Toistan itseäni, kun totean, että linssikeitto on terveellistä, halpaa ja ravintorikasta, proteiinipitoista sapuskaa ja sopii kaikkiin ruokavalioihin. Valmis-linssikeittoja en ole kokeillut. Minusta juju on just siinä, että tehdään alusta asti itse, kun keitto on niin äärettömän helppo ja nopea.
Omaan makuun paras keitto tulee kun laittaa sopivasti:
Punaisia linssejä, keltasipulia, valkosipulia, tomattimurskaa, intialaiset mausteet (tärkeimmät jeera, curry, chili, inkivääri), oliiviöljyssä mausteet kuullotettuna, kookoskermaa ja tuoretta korianteria silputtuna. Joku oli käyttänyt tavan kermaa, mutta siinä ei ole sitä ihanaa makucomboa, mikä tulee kookoksen ja intialaisten mausteiden yhdistyessä. Enpä tiedä yhtään toista ruokaa, joka olisi samalla herkullinen ja terveellinen. Jos joku ei onnistu linssikeiton tekemisessä, ja maku jää leimiksi - syy on mausteiden- ja varsinkin suolan puute. Keittoon pitää lisätä suolaa oman maun mukaan niin että se maistuu "oikealta". Ei kannata himmailla.
Suolasta sitä onkin monesti juttua ja minusta iso moka on se, että yritetään virallisterveellisen nimissä tehdä suolatonta ruokaa. Niinhän siinä käy, että sen mauttoman ruuan lisäksi lähdetään mielummin kebukiskalle syömään päälle vielä ne mieltä hoitavat annokset, että saadaan sitä maistuvaa ruokaa, ja joiden suoloja ei omiin virallistervellisiin laskelmiin edes lasketa. Oma mottoni on että tehdään tavallisesta ruuasta niin hyvää, ettei enää tee mieli kebubberiaan.
T kn
- Anonyymi
"Nämä pitsat yms hampurilaiset joilla monet lihottaa itsensä ei ole oikeaa ruokaa"
Onko ne väärää ruokaa?
Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Simula, rakkaus, Aittakumpu
Milloin tämä rakkaus on roihahtanut? Onko molemmat herätysliikkeen jäseniä - kristillisiä etnonationalisteja ?https://ww1383329Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan
anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html2732869Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin
että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html2251818Pormestari käräjille?
Ei mene Puolangalla häpösesti, rinnekeskus&hotelli suljettuna ja käräjäasiana, naudat tapetaan nälkään, poliisi tutkii j641758- 631729
- 581445
Norjan tilaama koruton raportti mitä NATO-jäsenyys aiheuttaa Suomelle
Iltasanomat: "Miksi vaikenemme? Asiantuntijoiden mukaan Suomessa ei vieläkään ymmärretä, mitä Nato-jäsenyydestä seuraa831289Susta ei saisi nättiä vaikka miten paljon
meikkaisit. 😁 anna siis sen miehen olla rauhassa! Sivusta tutulta mieheltä781252Purra esiintyi epäasiallisesti
Eduskunnassa keskustellaan vaihtoehtobudjeteista. Niistä voi olla monta mieltä ja myönnän niiden olevan osin heikkoja. M3261163Voisimmeko seuraavan kerran kun
Nähdään tehdä toisille selväksi että kiinnostaa enemmän kuin kaveri mielessä. Jos keksit vielä keinon niin napakymppi391062