Möin kissanpennun, ostaja haluaa palauttaa koska on pissannut sohvalle

Anonyymi-ap

Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta? Möin maatiaiskissanpennun. Parin viikon päästä ostaja olisi halunnut palauttaa pennun, koska kissa oli toistuvasti pissannut sohvalle. Kieltäydyin, koska en silloin pystynyt kissaa ottamaan takaisin, eikä mielestäni tuo ole syy kaupan purkamiseen.

Muut pentueen pennut ovat olleet sisäsiistejä ja saaneet paljon kehuja sosiaalisesta luonteesta ja paljosta käsittelystä.

Tyhmyyksissäni lupasin pennun osamaksulla ja osa on vielä maksamatta. Nyt ostaja ilmoitti, että ei maksa enää penniäkään pennusta, koska pentu on tuhonnut sohvan.

Mitähän tilanteessa pitäisi tehdä? Tarjosin jo, että voin ottaa pennun takaisin tuota loppusummaa vastaan, mutta ei ilmeisesti sopinut.

25

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se, että kissa tuhoaa omaisuutta uudessa kodissa, ei ole kasvattajan vika, johan sen sanoo järkikin. Eli sohvan tuho EI OLE maksuvelvollisuudesta vapauttava seikka. Niinpä ne osamaksut tulee maksaa ajallaan tai syyllistyy sopimusrikkomukseen.

      Ilmoita huijaavalle kusipäälle, että jollei maksuaikataulu pidä, niin teet rikosilmoituksen. Sen voi tehdä verkossa. Sopimusrikkomuksesta rokotetaan aina, joten kysy vielä poliiseilta, mutta oletettavasti on täysin OK, että pidät jo maksetun summan korvauksena lisätöistä siitä, jos joudut ottamaan kissan takaisin ja etsimään sille uuden kodin. Sehän ei edes olisi sinun velvollisuus vaan uuden omistajan! Jos omistaja on noin vatipäinen kuumakalle, niin ei ihmekään, että koti on kissalle niin stressaava, että se pissii vääriin paikkoihin.

      • Anonyymi

        No näin minäkin ajattelisin. Mietin vain, että onkohan kissaihmisten keskuudessa jotain kirjoittamattomia sääntöjä tällaisista, kun on ekat myydyt pennut kyseessä....
        Ap


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No näin minäkin ajattelisin. Mietin vain, että onkohan kissaihmisten keskuudessa jotain kirjoittamattomia sääntöjä tällaisista, kun on ekat myydyt pennut kyseessä....
        Ap

        On tai ei ole, mikään kirjoittamaton sääntö ei mene Suomen lain yläpuolelle. Ihan se ja sama, mihin uusi omistaja yrittää vedota, hän on velvollinen tehtyä sopimusta noudattamaan ja on tasan yksin korvausvelvollinen menetetystä omaisuudestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No näin minäkin ajattelisin. Mietin vain, että onkohan kissaihmisten keskuudessa jotain kirjoittamattomia sääntöjä tällaisista, kun on ekat myydyt pennut kyseessä....
        Ap

        Voi olla jotain siinä ostajan kodissa että kissa käyttäytyy niin, tai sitten ostaja valehtelee asian kun kyllästyi kissaan
        Ja syyttelee aiheettomasti


    • Anonyymi

      Pois kissa siltä hullulta!

      Sellanen sohvapsyko sekopää ei taatusti kissasta kunnolla huolehdi

      • Anonyymi

        :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


    • Anonyymi

      Ettei vain olisi aina ollutkin tarkoituksena huijata kissa puoli-ilmaiseksi. Harvinaisen älyvapaa idea edes olettaa, että pissattu sohva johtaisi oikeuteen olla maksamatta kissaa. Toki kasvattaja saa auttaa uuden kodin etsinnässä, jos haluaa ja jopa purkaa kaupan, mutta mikään pakko ei ole. Kaupat on jo tehty, joten kissa on uuden omistajan vastuulla, samoin uuden kodin etsintä. Taisi idiootti vain tajuta, ettei kissan omistaminen olekaan vain ruusuilla tanssimista, vaan elävän olennon kanssa saattaa joutua töihin. Uskomatonta "sitoutumista" elävään olentoon!

    • Anonyymi

      Olisit ottanut pentuparan turvaan heti siltä.

      • Anonyymi

        Jos paikkakunnalla on eläinsuojeluyhdistys, kerro huolesi että uskot kissan joutuneen sopimattomaan kotiin. Parasta olisi toimia pian ettei kissa kärsi. Ei voi tietää mitä noin hullun / tyhmän henkilön päässä liikkuu kuin miksi uusi omistaja paljastui.
        Kerro myöhemmin kuinka asia eteni.
        Toivottavasti kissa pääsee hyvään, normaaliin kotiin.


    • Anonyymi

      Sillä koko tilanne tuntuukin oudolta, kun ostajalla on toinenkin vanhempi kissa. Ymmärtäisin paremmin, jos ensimmäisen kissan kanssa tottumattomalla tulee tuollainen reaktio.. Ei ole nyt vastannut enää viestiin..:(
      Ap

      • Anonyymi

        Jos ostaja ei ole itse opettanut sitä vanhempaa kissaa sisäsiistiksi? On saanut valmiiksi tavoille opetetun kissan aiemmin? Kuitenkin ihmetyttää millaisia möllyköitä voikin olla olemassa.


      • Anonyymi

        Rahat menetit!


    • Anonyymi

      Kun myyt kissan, on aina tehtävä kirjallinen sopimus jossa kaupan ehdot tarkkaan lueteltuna.

      Ap:na hakisin pennun kiireesti takaisin itselleni.

    • Anonyymi

      Poliisiasia.

    • Anonyymi

      Yritä saada kissa takaisin. Keinolla millä hyvänsä. Ei vaikuta hyvältä kodilta kissalle.

    • Anonyymi

      "Kieltäydyin, koska en silloin pystynyt kissaa ottamaan takaisin"
      Miksi et pystynyt?

      "Nyt ostaja ilmoitti, että ei maksa enää penniäkään pennusta"
      Kyseessä sopimusrikkomus jos ostaja ei maksa osamaksujaan tai maksu viivästyy.

      Jos kissanpennun ostaja ei suostu luovuttamaan pentua sen kasvattajalle, on hänen maksettava osamaksut siinä aikataulussa kuin on sovittu (mieluummin kirjallisena, mutta suullinenkin sopimus on juridisesti sitova). Pennun kannalta olisi parasta etsiä sille uusi parempi koti.

    • Anonyymi

      Ensinnäkin kauppa on kauppa. Joko hinta maksetaan sovitusti, tai kauppa puretaan. Tavarassa oleva olennainen virhe oikeuttaa kaupan purkuun, eli myytiinkö pentu terveenä eli oliko el todennut sen täysin terveeksi? Aivan olennainen tieto on, mitä ostaja tehnyt mahdollisen sairauden toteamiseksi/hoitamiseksi eli käyttikö el, ja onko kissalla virtsatietulehdus? Johon auttaa asianmukainen hoito.(ei mikään syy purkaa kauppa)
      Voi kissus- josko sillä pennulla ei vaan ole vielä ymmärrystä, mikä on vessa. Neuvoitko miten opetetaan?
      Tai stressi. Neuvoitko Feliwayta kokeilemaan muutaman päivän?
      Ja niin... Kissa toki pissii. Hyvä ettei se ole umpinainen, mutta koita selvittää asiaa kissanpennun kannalta nätisti, jos vika paikkaan pissimisen syy selviäisi.
      Joku v sitten myös minun ostamani kissanpentu kusi väärään paikkaan- syy oli itsessäni, rumautin joulukuusen lattialle nostettuani sen sisälle. Muutaman viikon ollut kissanpentu säikähti, kusi ja kakkakin luiskahti säikäyksestä väärään paikkaan. Sillä oli vielä murhe emosta/sisaruksista, ja sitten se pelottava oudonhajuinen puu.
      Eipä mitiä. Kerkisin vielä apteekkin, ostin feliway- haihduttimen. Joskin sen käyttöohje tulee lukea tarkasti- Itse aine, se neste on vaarallista nieltynä,että ohjeen mukaan-
      Kissanpentu tokeni, sillä Feliwaylla, pariin vuorokauteen. Lopulta se istui kuusen allakin. Pissit meni astiaan kuten pitikin, ja oli aiemminkin ennen kuusiepisodia menneet. Tää tarina on tosi. Se kertoo siitä, mikä ihmiselle on normaalia, voi outoon paikkaan tuodulle kissanpennulle olla järkytys.
      Ja aina siisteysopetuksessa: hyvittely ja kiitos juuri hiekka-astialta tultua auttaa kissaa muistamaan. Ja: kissat ovat yksilöitä hiekan suhteen. Minun se pentu. Se kasvoi. Nyt ollut lähes kolme v. kanssani samassa kämpässä, ja eipä tuo ole kuseksinut juurikaan mihin sattuu. Se on vähän herkkä, muuten aivan normaali kissa. Kiva kaveri, tylsää eijoo, sillä on energiaa. Taitaa pitää minusta, kun mielellään on seurassani- jopa suihkussa.

    • Anonyymi

      Jos et pääse sopuun kissan ostajan kanssa ratkaistaan asia kotipaikkakuntasi käräjäoikeudessa.

      • Anonyymi

        Juu, eikä maksa paljooko?


    • Anonyymi

      Saatiin asia mutkien kautta selvitettyä. Pentu on nyt uudessa, sille sopivammassa kodissa. Selvisi, että asiaan liittyi väärinymmärryksiä, sekä muita elämän ongelmia. Nyt sovussa kuitenkin asia hoidossa. :)
      Ap

      • Anonyymi

        Hyvä että asia selvisi.


    • Anonyymi

      Osta takas.leikkaa kissas. Sillä Suomessa on kissakriisi!


      Liikaa irtokissoja!
      Luonnoneläimet, ja kissat kärsii.

      Älä tehtaile lisää kärsimystä.

      • Anonyymi

        Vahinkopentuja syntyy liikaakin joten typerää varta vasten maatiaisia pennuttaa. Fiksumpi ottaa pennun tai aikuisen löytölästä tms.


    • Anonyymi

      Maatiais kissa osamaksulla,jo on kissat hinnoissaan.

      • Anonyymi

        Maatiaisestakin on pyydettävä kunnon hinta eikä jaella ilmaiseksi kelle tahansa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1518
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1159
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1114
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1092
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      6
      1002
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe