Minulle riittää suola ja pippuri,
Mitä mausteita tykkäät käyttää?
48
427
Vastaukset
- Anonyymi
Ah, tulkaa jo ja kertokaa brunssienne mausteet.
- Anonyymi
Niin ja sushienne mausteet ja lisut!
- Anonyymi
Eikös se shusie ole raakaa kalaa ?
Hyvin näyttää kaupaksi menevän
Kiitos en halua tällä iällä enään matokuureja
Kyllä se ons' se suola ja musta tai valkopippuri
suolaa tulee vähän liikaakin mut valkopippuria ei- Anonyymi
Käyn silloin tällöin shusie lounalla itä Keskus. paljon ravinto siellä kasvispitoista. Lohen mitä kääritty on toki samoin kuin koti lohen raakana syömme.Tonnikala tahna ymm.on kypsää kala.Itseläkin oli ennakko luulot kaikki raakaa.ei pidä lulla.Maisteina käytän aina tuoreet vihannekset,en siis jauhoja.Pipureita jos tarviin kokonaset,mortelilla jauhan itse.Suola en käytä. Turena vaan paprikat,tomatit,eri sipulit kullotan panulla. jne
Mustapippuri, sipuli, valkosipuli, cili, näitä ainakin on kaapissa.
Leivontaan kardemummaa ja kanelia.
On muitakin mausteita tilli kalan kanssa ym...- Anonyymi
Erilaiset sipulit ja tilli eivät ole mausteita, vaan vihanneksia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Erilaiset sipulit ja tilli eivät ole mausteita, vaan vihanneksia.
Tilli on aivan varmasti mauste, kuten vaikka persilja ja muutkin maustekasit. Sipulista voi ehkä olla montaa mieltä, vihanneshan se on, mutta maustaa ruokaa.
- Anonyymi
Savupaprika
- Anonyymi
Pizzalle oreganoa , johonkin keittoon chilipippuria :)
Per-kel - Anonyymi
Hyvä ruoka ja valmistus alkaa sanoilla, oliiviöljy, sipuli, valkosipuli. Jatkuu mielitekojen mukaan.
- Anonyymi
Ole varovainen sen suolan kanssa. Sitä on monessa ruoassa jo valmiina.
Ketjussa kaikki eivät hyväksy yrttejä, esimerkiksi sipulia ja tilliä mausteiksi, mutta ei kai mausteen määritelmä ihan rajattu olekaan. Sipuleita voi käyttää vaikka ruuan pääraaka-aineena ja vain ruuan maun korostamiseen, eli mausteeksi. Eniten miellän mausteiksi erilaiset kasvien osat, kuten lehdet kuivattuina, siemenet ja marjat kuivattuina ja osa jauhettuina. Puhutaan mausteyrteistä, joita minäkin kasvatan pihallani: ruohosipulia, oreganoa vastaavaa mäkimeiramia, salviaa, minttua, timjamia ja rakuunaa monivuotisena, joskus rosmariinikin onnistuu talvehtimaan. Niitä tietysti tuoreeltaan voi käyttää reilusti, kuivattuina maku tiivistyy. Kesäkylvöksinä persiljaa, tilliä, basilikaa ja kevättalven ikkunalaudalla esimerkiksi nopeakasvuista vihanneskrassia napsittavaksi suoraan ruokiin ja leivän päälle.
En ole kovin tulisten ruokien ystävä, esimerkiksi chilin kanssa olen varovainen, uutta ovat chilihiutaleet. Haluan korostaa ruoka-aineiden luontaista makua, en peittää. Kaloissa on niin hienoja makuja, ettei tarvitse aina muuta kuin vähän suolaa. Liha ja varsinkin kana sietää enemmän maustamista, esimerkiksi mausteseos curry sopii hyvin, lisänä yrtit. Savupaprikasta mainittiin, sitä on nyt minunkin maustevalokoimassani. Erilaiset pippurit tietenkin, kaneli, kardemumma, kurkuma, inkivääri, hunajaakin pidän mausteena. Harvinaisemmat mausteet jäävät usein vanhenemaan, en kovin isoja valikoimia pidä varalla. Leipä ei mielestäni paljoa mausteita kaipaa, en suosi setsuurityyppisiä leipiä, joissa on anista, pomeranssinkuorta tai varsinkaan kuminaa. Pidän ohuista kuivatuista ruisleivistä ja näkkäreistä, mutta liian monissa on kuminaa!
Laaja ja kiinnostava aihe, varmasti palstalta löytyy eksoottisten ruokien taitajia, joille on tuttua esimerkiksi maustekastikkeiden käyttö. Ruokaketjuissa voi makuasioista kiistelläkin, vaikka sanalasku toisin sanoo.
.- Anonyymi
Ootappa kun kun brunssin ja sussin mestarit kömpii esiin, sitten saadaan eksoottisia makuja ja mausteita.
Yhteen aikaan puhuttiin paljon suolan vähentämisestä ja yrttejä tilalle. Kyllä suolaa vähän pitää olla muttei mitään tönkkösuolattua, nyt kun on jääkaapit ja pakastimet niin säilyy. Yrttisuola on hyvä mauste, tulee paljon käytetyksi. Ei tarvitse ostaa joka yrttiä erikseen. - Anonyymi
No, johan on.
Jo on ihme, jos ei noilla versioilla saa aitoa ruuan makua tyrehdytettyä.
Muutama yksinkertainen perusmauste riittää - eikä mitään ihmeelisiä mömmöjä.
- Anonyymi
Ostin kerran kalakastiketta ja luulin että se on hyvä kastike paistetulle lohelle. Se oli kuitenkin aivan kammottavaa, tehty käymismenetelmällä anjoviksesta ja vaikka mistä mausteista. Jäi lohi syömättä. Nuori polvi sitten valisti sen käytöstä. En kyllä käytä enään mihinkään enkä muutenkaan tykkää Aasian ruuista. Uskon että käyttävät huonoa lihaa ja sitten koittavat peittää mauan tulisilla ja oudoilla mausteilla.
- Anonyymi
Jos se oli fish saucea, niin se on tarkoitettu antamaan suolaisuutta aasialaisessa ruuassa, siis valmistusvaiheessa.
Aasialaisista ruuista puhuttaessa, ei kannata yleistää, sillä jokaisessa maassa on oma ruokakulttuurinsa ja esim. Kiinassa on karkeasti laskettuna neljä erilaista ruokakulttuuria, joista vain Szechuanin maakunnan ruoka on vahvasti maustettua. Intialainen ja Paksistalilainen ruoka on usein vahvasti maustetettua, kun taas thairuoka on usein kevyellä kädellä maustettua, punaista ja vihreää currya käytetään, mutta se tasapainotetaan limetillä, kookosmaidolla ja sitruunaruoholla. Usein hyvin raikasta ja vihannespitoista.
Tuo uskomus että siellä "käytetään huonoa lihaa ja voimakkaita mausteita peittämään pilaantuneen lihan hajun ja maun" on laajalle levinnyt käsitys, mutta epäilen että se oli mahdollisesti totta joskus viime vuosituhannella, mutta ei enää pidä paikkaansa. - Anonyymi
Kokeile Eriks sås kastikkeita esim Hollandaise
Niitä on muutama muukin ovat hyviä
- Anonyymi
Paksistalilainen lue: pakistanilainen
- Anonyymi
musta pippuri rouhittu , inkivääri jauhettu, kurkuma jauhettu, tyrni rouhe, hunaja
ja myös basilika ja timjami , salvia, rosmariini- Anonyymi
Tyrnirouhe kuulostaa kiinnostavalta! Mihin ruokiin sitä käytät?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tyrnirouhe kuulostaa kiinnostavalta! Mihin ruokiin sitä käytät?
aamu puuroon laitan tyrni rouhetta ensin teen puuron mikrossa ja sit kun on valmis sekoitan siihen tyrnirouhetta ja mustaa pippuria rouhittua ja kurkuma jauhttua sekä pikkusen hunajaa ja joskus laitan myös inkivääriä jauheettua
aamu puuron sekaan voi sekoittaa mitä vain
ja joskus tosi harvoin kun teen smoothieta niin siihenki laitan vähän sitä tyrni rouhetta
Ylläoleva Ramoonan kuvaus mausteiden käytöstä hänen keittiössään oli kuin minun näppäimiltäni.
Käytän mausteita varovasti, korostaen raaka-aineiden omaa makua ja ainoa poikkeus on jotkut kolumbialaiset ruuat jotka valmistan "kolumbialaisilla" mausteilla, hogao (salsa joka valmistetaan sipulista, tomaatista, paprikasta ) valkosipuli, sipuli, timjami, persilja ,oregano, salvia, rosmariini ja etenkin juustokumina ja korianteri. Joitakin mausteyrttejä ei taas löydy kaupoista, kuten guascas (galinsoga parviflora) jota tarvitaan bogotalaiseenkanakeittoon tai cimarron (Eryngium foetidum ), jota käytetään keittpjen mausteena korianderin lisäksi.
Inhoan ylimaustettua ruikaa ja vaikka muutama chili flake ruuassa voi terästää makua ja antaa esim. papumuhennokseen lämpöä ja hivenen potkua, niin toleranssini vahvoihin ja tulisiin ruokiin on entisestäänkin laskenut.- Anonyymi
Rommi on aika hyvä.
Aamumurot ilman valkosipulia ei oo mitään.
Lisäksi laitan kurkumaa ja inkivääriä terveyssyista; edellinen lievittää tulehduksia, jälkimmäinen nivelkipuja :)- Anonyymi
Joka aamu kaksi valkosipulinkynttä, jos on pieniä, niitä kolme pilkon voileivälle, siihen tuoretta inkivääriä ja loraus salaattikastiketta, tai sinappia. Päälle paprikaa tai jäävuorisalaattia ja ylähuuli päälle.
Keittiössäni on kymmenien maustepurkkien lajitelma, osa on isoja 850 gr osa kilon, ja osa ihan pieniä, aromia, tai aromitippoja.
Tuotu ja tilattu ulkomailta. Teen itse mausteseokset, reseptit pidän itselläni. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joka aamu kaksi valkosipulinkynttä, jos on pieniä, niitä kolme pilkon voileivälle, siihen tuoretta inkivääriä ja loraus salaattikastiketta, tai sinappia. Päälle paprikaa tai jäävuorisalaattia ja ylähuuli päälle.
Keittiössäni on kymmenien maustepurkkien lajitelma, osa on isoja 850 gr osa kilon, ja osa ihan pieniä, aromia, tai aromitippoja.
Tuotu ja tilattu ulkomailta. Teen itse mausteseokset, reseptit pidän itselläni.Eikö kilon purkki väljähdy, ei kai mausteita käytetä kuin jauhoja?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö kilon purkki väljähdy, ei kai mausteita käytetä kuin jauhoja?
Kokonaiset pippurit ja mausteyrttejä pimeässä, viileässä säilytettyinä eivät muutu kelvottomiksi, aromi voi hiukan haihtua, mutta silloin lisätään maustetta enemmän.
Vaniljauutetta on iso pullo, sen toin Floridan matkalta. Ei laimene lasipullossa, mutta tuttavat anovat; anna mulle, se on täällä kallista.
Sitäkin voi sieltä tilata, moni paikallinen liike toimittaa Suomeen.
- Anonyymi
mistä saa suomessa edulliseeesti mausteita
- Anonyymi
Miltä vuosisadalta aloittaja huhuilee, kun käyttää vielä suolaa.
- Anonyymi
Pirkka jauhelihamauste on hyvä.
Kalakeittoon käy myös kuivattu tilli.
Pirkka Välimeri ja provense mausteet
Mustapippuri ehdottomasti itse jauhettu
Mirin Fu on riisiviinaa on hyvä mauste
Ym mitä nyt sattuu reseptissä olemaan
Joskus joutuu tilaamaan jotain uutta.
Vaniljasokeria vispipuuroihin omena
raparperi puolukka
Joskus kauan sitten eräs huippu Kokki sanoi ettei mausteita pidä liikaa käyttää pitää antaa myös ruoka aineiden oma hyvä maku maistua. Sillä linjalla olen - Anonyymi
Savupaprika säväyttä hyvin safkaa.
- Anonyymi
Koskenkorvassa kaatjanmarjaa kuminaa ja koiruohoa .-
Moo laab ja Sriracha :)
Että Silleen - Anonyymi
Torajyvää jauhettuna, hyppysellinen.
- Anonyymi
- Jauhettu valkopippuri esim. tomaattisiivuille leivän päälle.
- Morttelissa rouhittua fenkolia esim. röstiperunoihin.
- Curry riisi- ja kanaruuille.
- Valkosipulisiivuja, rouh. m.pippuria ja sormissa murennettua viherpippuria sulatejuuston päälle, leivälle.
- Mm. paprikajauhetta ja ketsuppia rusk.kastikkeeseen.
- Kanelia ja manteliastuja (joulu-) riisipuuron päälle. - Anonyymi
äidimaito pirtelöt kastikeet leivonta kerman ja maitun tilalta
- Anonyymi
Hirvensarvisuolaa ripottelen mieluusti.
- Anonyymi
Mitä ihmettä sinä leivot? Sitä pitää ostaa apteekista.
Ruokasoodaa ei tarvii hakea apteekista, eikä leivinjauhetta, nykyisin pikkuleipiäkin kohottetaan noilla edellä mainituilla aineilla.
Viimeks käytin hirvensarvisuolaa marjapensaiden ja omenapuiden ruiskutukseen.
Se pelottaa vihollisia, niitä pieniä...
Jos luulit, että sillä lihaa suolataan ja nostatetaan, olet pahasti erehtynyt!
- Anonyymi
moni mauste on hyvää
myös tee juoma tämä tee on hyvää clipper green tea with ginger mint turmeric
https://assets.lastdodo.com/image/ld_medium/plain/assets/catalog/assets/2018/3/20/4/6/4/pdf_464d2bfa-2c1c-11e8-9a37-1ed1bd0ecdf8.jpg Meksikossa sitä vasta maustetaan. Eva Longorian ruokaohjelma
https://www.youtube.com/watch?v=T1Gyd03DHZ0
on täynnä makuja, värejä. mausteita ja elämäniloa.
Suosittelen ohjelmaa, vaikka ei pitäisikään meksikolaisesta ruuasta.- Anonyymi
Paha ja pilaantunut ruuan maku peitetän vahvoilla mausteilla. Tuollaista kouhotusta ja remuamista, ei kiitos!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paha ja pilaantunut ruuan maku peitetän vahvoilla mausteilla. Tuollaista kouhotusta ja remuamista, ei kiitos!
Pari päivää hellan reunalla seisoneet riisit tarvitsevat vahvat mausteet. Väriä niihin on saattanut tulla jo valmiiksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paha ja pilaantunut ruuan maku peitetän vahvoilla mausteilla. Tuollaista kouhotusta ja remuamista, ei kiitos!
Mitä muuta olet ymmärtänyt elämästä, olemisesta, maailmasta ... ja maustamisesta väärin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pari päivää hellan reunalla seisoneet riisit tarvitsevat vahvat mausteet. Väriä niihin on saattanut tulla jo valmiiksi.
Homeriisi voi olla yhtä hyvää kuin homejuusto, mutta paljon halvempaa.
- Anonyymi
Kun lukee asialista aloitusta,
yllätys on melkoinen kun
pääsee jonon loppuun.
Täällä ovat ne yliviisaat vanhusten vihaajat
ja halveksijat
palstojen tosi häiriköt, joilla on aikaa ja intoa sotkea
asialliset jutut muka huumorilla.
Heikot lahjat ovat hallussa muutamilla
homeriiseineen ja hapatuksineen.
Olin kirjoittamassa etikasta joka on säilöntään
ja maustamiseen käytetty halpa aine
Moni ruoka kaipaa hapokkuutta, aina ei ole sitruunaa,
mutta jotain viinietikkaa tai tavallista etikkaa on.
Keitin uppomunia.
Keitinveteen tilkka etikkaa.
Tein punajuurilaatikkoa, mausteeksi hiukan etikkaa.
Kaikki pippurit ja maustevihannekset, tai -kasvit, tillistä rakuunaan ja persiljaan, ovat kaapissani vakionmausteina, inkivääriä pakasteessa, sipulia tuoreena ja etikkasäilykkeenä,
Mutta noitan home juttuja kirjoittaneille haluaisin tarjota väkevää chiliä juomassa. - Anonyymi
Oletteko alkaneet käyttää mausteita ihan terveellisyyden kannalta?
Monia mausteita käytetään ihan terveystuotteiden tapaan.
Minttu ja persilja vanhoja lääkekasveja.
Valeriaana, eli Rohtovirmajuuri on perinteinen rauhoittava kasvi, jonka sanotaan parantavan jopa valkosolu määriä veressä.
Unilääkkeenäkin, monet sanovat Melatoniinin kaltaisia vaikutuksia,,
Kurkumaa jo käytetäänkin niveliin vaikuttavana ravintoaineena, jota tutkijat edelleen haluavat selvittää sen vaikutuksia.
Inkivääri ja valkosipuli verenpaineeseen ja kipulääkkeeksi, vaikuttavat siis kipuja alentavasti.
Inkivääri kääreitä nivelkipuihin.
Monia muitakin, mutta oletteko jo niihin tutustuneet ja ehkä kokeilleetkin- Anonyymi
Juurikin noin on asiain laita, monilla mausteilla on lääkkeellisiä vaikutuksia. Esim. mustapippuri on oiva vatsalääke.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juurikin noin on asiain laita, monilla mausteilla on lääkkeellisiä vaikutuksia. Esim. mustapippuri on oiva vatsalääke.
Laitoin iltateetä hautumaan.
Itse kasvatettuja sitruunamelissaa ja piparminttua, inkivääriä ja hiukan hunajaa.
Hyvää ja terveellistä.
Eräs vanhempi rouva murskasi katajanmarjoja ruokaansa.
Lisää virtsan eritystä, alentaa verenpainetta, on apu ilmavaivoihin ja mitähän kaikkea hyvää siinä onkaan.
Hän käytti niitä keuhkoahtaumaan, omien sanojensa mukaan. Helpotti kuulemma keuhkoputkien liman irtoamista.
En ole tullut kokeilleeksi, mutta ei niitäkään voi käyttää jatkuvasti.
Halpoja läkkeitä luonnosta.
- Anonyymi
Maustekasvit ovat jo kotimaisina tuotteina löytäneet kauppojen hyllyille tuoreina ja valmiiksi kuivattuina, sekä monipuolisesti suunniteltuina seoksina valmiina käyttöön.
Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka moni käyttää maustevihanneksia ja millaiseen käyttöön muutenkin kuin ruokien valmistuksessa.
Lääkkeellinen käyttö lienee vähäisempää, mutta jopa saippuan valmistukseen ja ihonhoitoon voidaan niitä käyttää.
Sitruunaviipale turvotukseen, sipulia nenään ja mitä kummallisempia tapoja.
Onko Rommi mauste, vai pelkkä ä alkoholia, kun sitä lisätään kakkuihin ja leivoksiin?
Tai anis, ne nyt ainakin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va1673447- 152096
Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?2231490Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J701241- 441211
- 371121
Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va381063Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke1361031- 47994
Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.39974