Mitä mausteita tykkäät käyttää?

Anonyymi-ap

Minulle riittää suola ja pippuri,

43

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ah, tulkaa jo ja kertokaa brunssienne mausteet.

      • Anonyymi

        Niin ja sushienne mausteet ja lisut!


    • Anonyymi

      Eikös se shusie ole raakaa kalaa ?
      Hyvin näyttää kaupaksi menevän
      Kiitos en halua tällä iällä enään matokuureja
      Kyllä se ons' se suola ja musta tai valkopippuri
      suolaa tulee vähän liikaakin mut valkopippuria ei

      • Anonyymi

        Käyn silloin tällöin shusie lounalla itä Keskus. paljon ravinto siellä kasvispitoista. Lohen mitä kääritty on toki samoin kuin koti lohen raakana syömme.Tonnikala tahna ymm.on kypsää kala.Itseläkin oli ennakko luulot kaikki raakaa.ei pidä lulla.Maisteina käytän aina tuoreet vihannekset,en siis jauhoja.Pipureita jos tarviin kokonaset,mortelilla jauhan itse.Suola en käytä. Turena vaan paprikat,tomatit,eri sipulit kullotan panulla. jne


    • Mustapippuri, sipuli, valkosipuli, cili, näitä ainakin on kaapissa.
      Leivontaan kardemummaa ja kanelia.
      On muitakin mausteita tilli kalan kanssa ym...

      • Anonyymi

        Erilaiset sipulit ja tilli eivät ole mausteita, vaan vihanneksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erilaiset sipulit ja tilli eivät ole mausteita, vaan vihanneksia.

        Tilli on aivan varmasti mauste, kuten vaikka persilja ja muutkin maustekasit. Sipulista voi ehkä olla montaa mieltä, vihanneshan se on, mutta maustaa ruokaa.


    • Anonyymi

      Savupaprika

    • Anonyymi

      Pizzalle oreganoa , johonkin keittoon chilipippuria :)

      Per-kel

    • Anonyymi

      Hyvä ruoka ja valmistus alkaa sanoilla, oliiviöljy, sipuli, valkosipuli. Jatkuu mielitekojen mukaan.

    • Anonyymi

      Ole varovainen sen suolan kanssa. Sitä on monessa ruoassa jo valmiina.

    • Ketjussa kaikki eivät hyväksy yrttejä, esimerkiksi sipulia ja tilliä mausteiksi, mutta ei kai mausteen määritelmä ihan rajattu olekaan. Sipuleita voi käyttää vaikka ruuan pääraaka-aineena ja vain ruuan maun korostamiseen, eli mausteeksi. Eniten miellän mausteiksi erilaiset kasvien osat, kuten lehdet kuivattuina, siemenet ja marjat kuivattuina ja osa jauhettuina. Puhutaan mausteyrteistä, joita minäkin kasvatan pihallani: ruohosipulia, oreganoa vastaavaa mäkimeiramia, salviaa, minttua, timjamia ja rakuunaa monivuotisena, joskus rosmariinikin onnistuu talvehtimaan. Niitä tietysti tuoreeltaan voi käyttää reilusti, kuivattuina maku tiivistyy. Kesäkylvöksinä persiljaa, tilliä, basilikaa ja kevättalven ikkunalaudalla esimerkiksi nopeakasvuista vihanneskrassia napsittavaksi suoraan ruokiin ja leivän päälle.

      En ole kovin tulisten ruokien ystävä, esimerkiksi chilin kanssa olen varovainen, uutta ovat chilihiutaleet. Haluan korostaa ruoka-aineiden luontaista makua, en peittää. Kaloissa on niin hienoja makuja, ettei tarvitse aina muuta kuin vähän suolaa. Liha ja varsinkin kana sietää enemmän maustamista, esimerkiksi mausteseos curry sopii hyvin, lisänä yrtit. Savupaprikasta mainittiin, sitä on nyt minunkin maustevalokoimassani. Erilaiset pippurit tietenkin, kaneli, kardemumma, kurkuma, inkivääri, hunajaakin pidän mausteena. Harvinaisemmat mausteet jäävät usein vanhenemaan, en kovin isoja valikoimia pidä varalla. Leipä ei mielestäni paljoa mausteita kaipaa, en suosi setsuurityyppisiä leipiä, joissa on anista, pomeranssinkuorta tai varsinkaan kuminaa. Pidän ohuista kuivatuista ruisleivistä ja näkkäreistä, mutta liian monissa on kuminaa!

      Laaja ja kiinnostava aihe, varmasti palstalta löytyy eksoottisten ruokien taitajia, joille on tuttua esimerkiksi maustekastikkeiden käyttö. Ruokaketjuissa voi makuasioista kiistelläkin, vaikka sanalasku toisin sanoo.
      .

      • Anonyymi

        Ootappa kun kun brunssin ja sussin mestarit kömpii esiin, sitten saadaan eksoottisia makuja ja mausteita.
        Yhteen aikaan puhuttiin paljon suolan vähentämisestä ja yrttejä tilalle. Kyllä suolaa vähän pitää olla muttei mitään tönkkösuolattua, nyt kun on jääkaapit ja pakastimet niin säilyy. Yrttisuola on hyvä mauste, tulee paljon käytetyksi. Ei tarvitse ostaa joka yrttiä erikseen.


      • Anonyymi

        No, johan on.
        Jo on ihme, jos ei noilla versioilla saa aitoa ruuan makua tyrehdytettyä.
        Muutama yksinkertainen perusmauste riittää - eikä mitään ihmeelisiä mömmöjä.


    • Anonyymi

      Ostin kerran kalakastiketta ja luulin että se on hyvä kastike paistetulle lohelle. Se oli kuitenkin aivan kammottavaa, tehty käymismenetelmällä anjoviksesta ja vaikka mistä mausteista. Jäi lohi syömättä. Nuori polvi sitten valisti sen käytöstä. En kyllä käytä enään mihinkään enkä muutenkaan tykkää Aasian ruuista. Uskon että käyttävät huonoa lihaa ja sitten koittavat peittää mauan tulisilla ja oudoilla mausteilla.

      • Anonyymi

        Jos se oli fish saucea, niin se on tarkoitettu antamaan suolaisuutta aasialaisessa ruuassa, siis valmistusvaiheessa.
        Aasialaisista ruuista puhuttaessa, ei kannata yleistää, sillä jokaisessa maassa on oma ruokakulttuurinsa ja esim. Kiinassa on karkeasti laskettuna neljä erilaista ruokakulttuuria, joista vain Szechuanin maakunnan ruoka on vahvasti maustettua. Intialainen ja Paksistalilainen ruoka on usein vahvasti maustetettua, kun taas thairuoka on usein kevyellä kädellä maustettua, punaista ja vihreää currya käytetään, mutta se tasapainotetaan limetillä, kookosmaidolla ja sitruunaruoholla. Usein hyvin raikasta ja vihannespitoista.
        Tuo uskomus että siellä "käytetään huonoa lihaa ja voimakkaita mausteita peittämään pilaantuneen lihan hajun ja maun" on laajalle levinnyt käsitys, mutta epäilen että se oli mahdollisesti totta joskus viime vuosituhannella, mutta ei enää pidä paikkaansa.


      • Anonyymi

        Kokeile Eriks sås kastikkeita esim Hollandaise
        Niitä on muutama muukin ovat hyviä


    • Anonyymi

      Paksistalilainen lue: pakistanilainen

    • Anonyymi

      musta pippuri rouhittu , inkivääri jauhettu, kurkuma jauhettu, tyrni rouhe, hunaja
      ja myös basilika ja timjami , salvia, rosmariini

      • Anonyymi

        Tyrnirouhe kuulostaa kiinnostavalta! Mihin ruokiin sitä käytät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyrnirouhe kuulostaa kiinnostavalta! Mihin ruokiin sitä käytät?

        aamu puuroon laitan tyrni rouhetta ensin teen puuron mikrossa ja sit kun on valmis sekoitan siihen tyrnirouhetta ja mustaa pippuria rouhittua ja kurkuma jauhttua sekä pikkusen hunajaa ja joskus laitan myös inkivääriä jauheettua

        aamu puuron sekaan voi sekoittaa mitä vain
        ja joskus tosi harvoin kun teen smoothieta niin siihenki laitan vähän sitä tyrni rouhetta


    • Ylläoleva Ramoonan kuvaus mausteiden käytöstä hänen keittiössään oli kuin minun näppäimiltäni.
      Käytän mausteita varovasti, korostaen raaka-aineiden omaa makua ja ainoa poikkeus on jotkut kolumbialaiset ruuat jotka valmistan "kolumbialaisilla" mausteilla, hogao (salsa joka valmistetaan sipulista, tomaatista, paprikasta ) valkosipuli, sipuli, timjami, persilja ,oregano, salvia, rosmariini ja etenkin juustokumina ja korianteri. Joitakin mausteyrttejä ei taas löydy kaupoista, kuten guascas (galinsoga parviflora) jota tarvitaan bogotalaiseenkanakeittoon tai cimarron (Eryngium foetidum ), jota käytetään keittpjen mausteena korianderin lisäksi.
      Inhoan ylimaustettua ruikaa ja vaikka muutama chili flake ruuassa voi terästää makua ja antaa esim. papumuhennokseen lämpöä ja hivenen potkua, niin toleranssini vahvoihin ja tulisiin ruokiin on entisestäänkin laskenut.

    • Anonyymi

      Rommi on aika hyvä.

    • Aamumurot ilman valkosipulia ei oo mitään.
      Lisäksi laitan kurkumaa ja inkivääriä terveyssyista; edellinen lievittää tulehduksia, jälkimmäinen nivelkipuja :)

      • Anonyymi

        Joka aamu kaksi valkosipulinkynttä, jos on pieniä, niitä kolme pilkon voileivälle, siihen tuoretta inkivääriä ja loraus salaattikastiketta, tai sinappia. Päälle paprikaa tai jäävuorisalaattia ja ylähuuli päälle.

        Keittiössäni on kymmenien maustepurkkien lajitelma, osa on isoja 850 gr osa kilon, ja osa ihan pieniä, aromia, tai aromitippoja.
        Tuotu ja tilattu ulkomailta. Teen itse mausteseokset, reseptit pidän itselläni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka aamu kaksi valkosipulinkynttä, jos on pieniä, niitä kolme pilkon voileivälle, siihen tuoretta inkivääriä ja loraus salaattikastiketta, tai sinappia. Päälle paprikaa tai jäävuorisalaattia ja ylähuuli päälle.

        Keittiössäni on kymmenien maustepurkkien lajitelma, osa on isoja 850 gr osa kilon, ja osa ihan pieniä, aromia, tai aromitippoja.
        Tuotu ja tilattu ulkomailta. Teen itse mausteseokset, reseptit pidän itselläni.

        Eikö kilon purkki väljähdy, ei kai mausteita käytetä kuin jauhoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö kilon purkki väljähdy, ei kai mausteita käytetä kuin jauhoja?

        Kokonaiset pippurit ja mausteyrttejä pimeässä, viileässä säilytettyinä eivät muutu kelvottomiksi, aromi voi hiukan haihtua, mutta silloin lisätään maustetta enemmän.
        Vaniljauutetta on iso pullo, sen toin Floridan matkalta. Ei laimene lasipullossa, mutta tuttavat anovat; anna mulle, se on täällä kallista.
        Sitäkin voi sieltä tilata, moni paikallinen liike toimittaa Suomeen.


    • Anonyymi

      mistä saa suomessa edulliseeesti mausteita

    • Anonyymi

      Miltä vuosisadalta aloittaja huhuilee, kun käyttää vielä suolaa.

    • Anonyymi

      Pirkka jauhelihamauste on hyvä.
      Kalakeittoon käy myös kuivattu tilli.
      Pirkka Välimeri ja provense mausteet
      Mustapippuri ehdottomasti itse jauhettu
      Mirin Fu on riisiviinaa on hyvä mauste
      Ym mitä nyt sattuu reseptissä olemaan
      Joskus joutuu tilaamaan jotain uutta.
      Vaniljasokeria vispipuuroihin omena
      raparperi puolukka
      Joskus kauan sitten eräs huippu Kokki sanoi ettei mausteita pidä liikaa käyttää pitää antaa myös ruoka aineiden oma hyvä maku maistua. Sillä linjalla olen

    • Anonyymi

      Savupaprika säväyttä hyvin safkaa.

    • Anonyymi

      Koskenkorvassa kaatjanmarjaa kuminaa ja koiruohoa .-
      Moo laab ja Sriracha :)
      Että Silleen

    • Anonyymi

      Torajyvää jauhettuna, hyppysellinen.

    • Anonyymi

      - Jauhettu valkopippuri esim. tomaattisiivuille leivän päälle.
      - Morttelissa rouhittua fenkolia esim. röstiperunoihin.
      - Curry riisi- ja kanaruuille.
      - Valkosipulisiivuja, rouh. m.pippuria ja sormissa murennettua viherpippuria sulatejuuston päälle, leivälle.
      - Mm. paprikajauhetta ja ketsuppia rusk.kastikkeeseen.
      - Kanelia ja manteliastuja (joulu-) riisipuuron päälle.

    • Anonyymi

      äidimaito pirtelöt kastikeet leivonta kerman ja maitun tilalta

    • Anonyymi

      Hirvensarvisuolaa ripottelen mieluusti.

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä sinä leivot? Sitä pitää ostaa apteekista.
        Ruokasoodaa ei tarvii hakea apteekista, eikä leivinjauhetta, nykyisin pikkuleipiäkin kohottetaan noilla edellä mainituilla aineilla.
        Viimeks käytin hirvensarvisuolaa marjapensaiden ja omenapuiden ruiskutukseen.
        Se pelottaa vihollisia, niitä pieniä...

        Jos luulit, että sillä lihaa suolataan ja nostatetaan, olet pahasti erehtynyt!


    • Anonyymi
    • Meksikossa sitä vasta maustetaan. Eva Longorian ruokaohjelma

      https://www.youtube.com/watch?v=T1Gyd03DHZ0

      on täynnä makuja, värejä. mausteita ja elämäniloa.

      Suosittelen ohjelmaa, vaikka ei pitäisikään meksikolaisesta ruuasta.

      • Anonyymi

        Paha ja pilaantunut ruuan maku peitetän vahvoilla mausteilla. Tuollaista kouhotusta ja remuamista, ei kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paha ja pilaantunut ruuan maku peitetän vahvoilla mausteilla. Tuollaista kouhotusta ja remuamista, ei kiitos!

        Pari päivää hellan reunalla seisoneet riisit tarvitsevat vahvat mausteet. Väriä niihin on saattanut tulla jo valmiiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paha ja pilaantunut ruuan maku peitetän vahvoilla mausteilla. Tuollaista kouhotusta ja remuamista, ei kiitos!

        Mitä muuta olet ymmärtänyt elämästä, olemisesta, maailmasta ... ja maustamisesta väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari päivää hellan reunalla seisoneet riisit tarvitsevat vahvat mausteet. Väriä niihin on saattanut tulla jo valmiiksi.

        Homeriisi voi olla yhtä hyvää kuin homejuusto, mutta paljon halvempaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1615
    2. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      125
      1424
    3. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      82
      1260
    4. Nyt on aika laittaa parit selkoon.

      Onko pareja täällä. Laita kirjaimet kuka tykkää kenestäkin ?
      Ikävä
      62
      1143
    5. The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."

      Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut
      Tv-sarjat
      10
      1028
    6. Saran ökytyyli käänsi katseita.

      On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      989
    7. Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä

      Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall
      Maailman menoa
      212
      791
    8. Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta

      Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht
      Ikävä
      57
      763
    9. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      122
      733
    10. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      20
      698
    Aihe