Luottamus

~T ~

Olen tässä aikani tuskailtua elämän vaikeutta ja siihen väistämättä kuuluvia vastoinkäymisiä alkanut pohtia luottamusta.

Nimenomaan luottamusta Krishnaan ja siihen, että Hän johdattaa, pitää huolta ja kuuntelee meitä.

Vaikeissa tilanteissa on niin helppoa unohtaa oma vastuunsa ja oma karmansa ja "suuttua" Krishnalle siitä, ettei Hän annakaan meille pelkästään auringonpaistetta ja iloa. Yhtäkkiä omassa mielessä vaikeudet siirtää Krishnan harteille vaikka tajuaisikin, ettei Hän anna kenellekään kärsimystä.

Voi jopa huomata luovuttavansa, antavansa periksi epätoivolle ja itsesäälille...

Elämäni aikana olen löytänyt itseni usein Kurukshetran taistelutantereelta ja huomaan olevan keskellä sotaa tälläkin hetkellä;)

Krishnan neuvona tässä tilanteessa Arjunalle on: "Nouse ylös ja taistele!"

Eli minun pitäisi siis saada itseni nostettua ylös itsesäälin ja epäilyksen suosta ja tehtävä velvollisuuteni. Mikä minua siis estelee?

Luottamuksen puute.

Krishna pyytää meitä vain tekemään parhaamme, luovuttamaan työmme tulokset Hänelle. Ei enempää. Miksi siis lakkaamatta huolehdin työni tuloksista ja pelkään epäonnistumista?

Jos kerran Krishna sanoo, että työmme tuloksista huolehtiminen on Hänen hommiansa niin miksi siis kuitenkin yritän jatkuvasti järkeillä asioita ja sumplia "selviytymiskeinoja" päässäni?

Jälleen kerran: luottamuksen puute estää minua antautumasta kokonaan Herran lootus-jalkojen juureen.

Mikä siis neuvoksi? Kuinka päästä yli (alitajuisenkin)hylätyksi tulemisen pelosta ja epäluottamuksesta sekä itseään että Krishnaa kohtaan?

Pystyykö kukaan samastumaan? Vai olenko ainoa Krishnan palvoja, joka taistelee näiden ongelmien kanssa?

Hare Krishna kaikille!

PS. jos joku haluaa rukoilla puolestani Krishnaa niin KIITOS!!

4

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gaborone

      Tai siis, rukoilin jo :)

      Hare Krishna!

    • Tervehdys!
      Minäkin olen miettinyt paljon luottamusta. Epätoivo, luottamuksen puute ja itsesääli ovat minulle varsin tuttuja kavereita. Valitettavasti. Kun tuntee niiden hiipivän kimppuun allekirjoittaa täysin sen Gitan säkeen, jossa puhutaan siitä miten oma mieli voi olla paras ystävä tai pahin vihollinen...

      Minulle on ollut aina tosi vaikeaa luottaa toisiin ihmisiin. Ja jotenkin olen heijastanut tietyt elämäni peruskokemukset aika vahvasti myös suhteeseeni Jumalaan. Uskon, että luottamus itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan kulkevat aika vahvasti käsikädessä. Itselleni tärkeä, käänteentekevä kokemus aikanaan oli se, että kohtasin ihmisen (roomalaiskatolinen nunna), johon pystyin luottamaan ja joka auttoi minut kulkemaan läpi niistä tuskallisista kokemuksista, joiden kanssa siihen aikaan kipuilin.

      Toisaalta minusta sellainen tietty epäluottamus on jopa terve ja rationaalinen reaktio ottaen huomioon, miten paljon hyväksikäyttöä ja luottamuksen väärinkäyttöä maailmassa on. Tiedonvälitys kertoo päivittäin esimerkkejä tästä. Eivätkä uskonnolliset yhteisötkään ole näiltä väärinkäytöksiltä säästyneet... Se on erityisen surullista, koska uskossahan kyse on nimenomaan lujasta luottamuksesta. Ja suuressa osassa uskontoja ihan keskiössä on vahvana ajatus Jumalalle antautumisesta. Myös krishnalaisuudessa. Ja täytyy myöntää, että ainakin minulle se on yksi niitä asioita, jotka erityisesti puhuttelevat tässä perinteessä.

      Toisaalta lohduttavalta tuntuu tämän prosessin asteittaisuus. Usko ja luottamus kasvavat hiljalleen. Alussa on kiinnostunut asioista, ja sitten se kiinnostus syvenee uskoksi. Tämä usko vahvistuu erilaisten vaiheiden kautta vakaaksi, ja vasta sen jälkeen päästään lähestymään sitä rakkauden hurmiota, jota kirjoituksissa kuvataan. Ei sen kaiken tarvitse tapahtua päivässä tai kahdessakaan. Päinvastoin, kun on kerran lähtenyt matkalle kohti äärettömyyttä, kannattaa aloittaa rauhallisesti ettei väsytä itseään heti alkuunsa.

      Eräs ystäväni kysyi kerran luennolla yhdeltä gurulta, kuinka voi saada lisää uskoa ja luottamusta. Vastaus kuului jotakuinkin niin, että ainut mahdollisuus on itkeä ja rukoilla, sekä samalla pyrkiä tekemään hyvää toisille ihmisille. Uskon vahvasti siihen, että saamme tuoda kaikki tunteemme Krishnan eteen. Sopertaa kyyneleet valuen: ”Krishna, haluaisin luottaa Sinuun. Milloin, voi milloin se on mahdollista?” Viime kädessä usko ja luottamus ovat kuitenkin Jumalan lahjoja meille. Jotakin, jota emme pelkistään omilla ponnisteluillamme pysty hankkimaan.

      Se mitä voimme tehdä, on huutaa sydämemme pohjasta kipuamme ja tuskaamme Jumalalle. Pohtia elämän kokemuksiamme, purkaa totuttuja ajattelumalleja ja opetella uusia tapoja lähestyä asioita. Raivata sisimmästämme pois väärinkäsityksiä ja ylpeyttä. Luoda sinne avointa tilaa, jossa voimme kohdata Jumalan rakkauden. Pelot harvemmin katoavat komennuksin ja käskyin. Vasta rakkaus sulattaa ne näkymättömiin.

      Kaikkea hyvää elämääsi! Siunausta! Meitä uskon tiellä epävarmasti eteenpäin hapuilijoita on paljon.

      Hare Krishna!

      • ~T~

        Kiitos ja kumarrus Gaboronelle rukouksista!

        Kiitos, Vrinda, ihanasta ja koskettavasta viestistäsi! Liikutuin täysin sitä lukiessani. Itse asiassa purskahdin sitä lukiessa itkuun...ja sanotaanhan, että Krishna puhuu meille usein muiden ihmisten (erityisesti Hänen palvelijoidensa) välityksellä. Juuri siltä minusta tuntui, jotenkin aistin Krishnan hellän huolenpidon viestisi takaa.

        En osaa muuta sanoa kuin: KIITOS.

        Viestisi merkitsi minulle enemmän kuin osaan sanoakaan. On todella lohdullista kuulla muidenkin hapuilusta ja kipuilusta.

        Kaikkea hyvää sinullekin, Vrinda. Krishna sinua siunatkoon!


        Hare Krishna!


    • Vaisnava

      Luottamus kasvaa ajan kanssa. Ainakin minun piti vuosia palvoa Krishnaa, ennen kuin pystyin ihan järkevästi ajatellen, omaa menneisyyttäni katsellen toteamaan, että Hän on todella muistanut minut jopa silloin kun minä en ole muistanut Häntä. Eli jos Krishna tuntuu kadonneen johonkin, se olin minä, joka Hänet mielestäni kaikenlaisen maallisen turhuuden takia kadotin eikä toisinpäin.

      Niinpä nykyään on paljon helpompi ongelmien ilmetessä luottaa siihen, että kaikki järjestyy, aivan kuten on ennenkin järjestynyt, Krishnan ihanissa käsissä :)

      Toinen, mihin olen tarvinnut ajallista perspektiiviä, on ollut tajuta että Krishnan järjestämät "kärsimykset" ovat tarkemmin ajateltuna ja oikean suhtautumistavan löydyttyä jotain ihan muuta. Esimerkiksi rakkaan ihmisen poismeno, ylitsepääsemättömältä tuntuva, onkin voinut olla edellytys sille, että vasta sitten pystyy kasvamaan itse ihmisenä, vasta silloin elämässä ja sydämessä on enemmän tilaa Krishnalle.

      Eräänkin kerran kun pillitin taas kerran mukamas niin mahdottoman suuria ongelmiani, radiosta tuli tällainen kappale, joka sai kellot soimaan päässäni. Aivan kuin Krishna olisi luikerrellut eteeni radiosta kommentoimaan itkuani:

      "Keep on runnin’
      Runnin’ from my arms
      One fine day I’m gonna be the one
      To make you understand
      Oh yeah
      I’m gonna be your man"

      Krishna sanoo Gitassa olevansa Aika, "maailmojen mahtava lopettaja". Aika on kuitenkin myös SURUJEN mahtava lopettaja! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe