Mistä massapukeutuminen johtuu ?

Anonyymi-ap

Mikä siellä on takana että pukeudutaan samalla tavalla? Itselleni tulee ainakin sellainen olo, etten halua ostaa tuotetta, jos se on joka toisella.

14

151

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varmaan sekin, että kaikissa kaupoissa on samanlaista kamaa. Jos jokin on muotia, sitä sitten saatavilla eikä mitään muuta. On vaan kaivettava esiin omista vanhoista varastoista ja yhdisteltävä yksilöllisesti.

  • Anonyymi

   Nuoruudessani haluttiin erottautua, olla persoonallisia. Nyt kaikki kulkevat kuin
   Mao-armeija, ei paljon yksilöllisyyttä ole. On se vähän outoa.

  • Anonyymi

   Mikä vaate on lähes kaikilla? En ole nähnyt samaa laukkua en samaa Sail and Ski tai villatakkia toppatakkia kenelläkään. Farkut ei samaa amerkkiä ne ostetu yli 10v sitten. Villapuserot konepestävät 20v sitten. En samaa paitaa en tunikaa.
   3 Marimekon raita tee paitaa 2000 luvulta ei kenelläkään. Ne ei ole niitä eniten osttetuja. Nykyisiä mm en pitäisi vaikka ilmaiseksi saisin.

  • Anonyymi

   Yhtä ja samaa H & M:ää.

  • Anonyymi

   Ainahan näitä muotivirtauksia on ollut, ja ei kai kaupasta nykyisin löydykään muuta kun sitä mikä on huudossa
   Itse en pidä syksyisen muodin väreistä enkä muutamista vaatteitakaan joten odottelen seuraavaa virtausta jos sattuis olla makuun .
   Onneksi noita vaatteita on kertynyt vuosien aikana että ei ole riippuvainen muodista ainakaan nyt. Muuten toisinaan kausina on aika mukaviakin vaatteita! Sitten ei minua ainakaan haittaa jos jollain on samanlaiset kuteet päällä kun minulla , koska he ovat vieraita ihmisiä joita näen esim katukuvassa

  • Anonyymi

   En ole työelämässä.En jää kotin makaamaan. pidän kiini päivä ulkoilu,ruokailu ja uni rytmi.Joten olen aamun virkku ja illan torkku.Koska uloilen paljon päivtäin läpivuoden aikojen yksin itäHelsingissä.Kuule ostan säänmukaiset kengät ja jalkineet. Lidi on sateen ja tuulen pitäviä housuja takkeja. Koska normaalipainoinen olen saan ne 70% poisto myynnistä.Usein siis ihan tummansinisiä tai mustia. Mutta toimi minulla.Elokuu ostin jo citymarket itis pitkän mustan toppatakin 40e. ei poistona vaan ihan likkeesen tuotu myyntiin eri värisiä. Mutta kun ulkoilen paljon ja istun huilimaan ,mustassa ei heti näy penkin liat jos en huomaa niitä? Tai Metrossa istuessani?.Jalkineet ostankin sitten sopivat Nike. NB. urheiluliikeet. Kuomat uudet on talveen jo. En voi sille mitään jos mutkin samoja vaateita jalkineita käyttää. Itse ostan mitä toimii minulle.

  • Anonyymi

   Onneks on vielä vanhoja duunikuteita arkikäyttöön :) niissä hyvät taskut, avaimet, meisselit , mittanauha ja taskulamppu kulkee mukana :)

   Victorinox

  • Anonyymi

   Yhteen aikaan Suomi oli talvella kuin Neuvostoliitto. Kaikilla musta toppatakki
   päällä, lyhyt tai pitkä. R*ssien takki vain oli pomppa.

   • Anonyymi

    Nykyisin nuoriso on -30 asteen pakkasessa kintut paljaana lenkkitossut jalassa sekä lyhytlahkeiset farkut päällä ja varmasti ilman pipoa sekä kintaita.Jotkut ajelee näissä asusteissa vielä mopedilla,kyl on kovaa porukkaa.Muistamme sen -50 60 luvun kun pimut pukeutu minihameisiin ja nailonsukkiin jotka paloivat pakkasella ihoon kiinni.Mielummin olen toppatakissa vaikka se olisi musta väriltään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykyisin nuoriso on -30 asteen pakkasessa kintut paljaana lenkkitossut jalassa sekä lyhytlahkeiset farkut päällä ja varmasti ilman pipoa sekä kintaita.Jotkut ajelee näissä asusteissa vielä mopedilla,kyl on kovaa porukkaa.Muistamme sen -50 60 luvun kun pimut pukeutu minihameisiin ja nailonsukkiin jotka paloivat pakkasella ihoon kiinni.Mielummin olen toppatakissa vaikka se olisi musta väriltään.

    Höpöhöpö, mitään palanut koskaan mihinkään. Ja nailosukkiin ja mineihin pukeutua tosi harva ainakaan jos meinasi ulkona pakkasella olla. Näitä legendoja riittää!

    70-luvulla kaikki pukeutui numeroa pienempiin vaatteisiin ja oli avopäin. SO What?

    Toppatakkiin kyllä nuoretkin pukeutuu nykyään, se kun on muotia!


  • Anonyymi

   tuulipuku on hirvein vaatetus muualla kuin lenkkeillessä ja ulkoillessa.

  • Anonyymi

   Miten niin pukeudutaan samalla tavalla? Tarkennatko? Siis meillä kaikilla on päällysvaatteet(ko)?

   Muoti määrää paljon, mitä on tarjolla, ellei sitten itse tee uniikkeja vaatteita. Tarjolla olevista jokainen valitsee mieluisan, ihan sama minulle onko jollain samanlainen vaate päällä vai ei. MItä ihmeen merkitystä sillä on?

  • Anonyymi

   Tulee halvemmaksi teettää isoja eriä Kiinassa.

   • Anonyymi

    Tai ylipäätään Aasiassa. Toiset maksaa merkistä , toiset ei. Mutta molemmat tuotetaan Aasiassa, myös monet suomalaiset tuotteet tai joku vaihe suomalaisista tuotteista kuten Pentik tai Marimekko, jota tosiaan on joka toisella, ainakin sitä (inhokki) unikkoa tai Mariskooleja


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   193
   2040
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1317
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   141
   1193
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   442
   948
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   732
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   648
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   36
   628
  8. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   72
   540
  9. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   100
   532
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   61
   514
  Aihe