Kyllä nyt taas jännittää tulosjulkistukset

Anonyymi-ap

Toivottavasti ei käy kuten Harvian ja Qt-Groupin kanssa. Keväällä sijoitin 10 000 euroa Harviaan, nyt tappiolla 6000 euroa. Qt-Grouppiin sijoitin keväällä 5000 euroa ja tappiolla 2500 euroa. Omistan paljon Ssab:n osakkeita kun tuli niitä ostettuaa helmi/maaliskuussa. Saa nähdä onko huomenna paskat housussa vai hypinkö riemusta.

10

159

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   P.S. Sellasta vielä että nouseekohan Harvia enää koskaan 35 euroon että saan siitä edes omani pois.

   • Anonyymi

    Olet nyt tehnyt pari virhettä, mutta ei hätää, me tehdään niitä kaikki. Noista kannattaa ottaa kuitenkin opikseen. Eli, aivan selvää on se, että metodi millä olet osakepoimintaa harrastanut, on pielessä. Älä siis toimi enää samalla tavalla vaan keksi itsellesi joku toinen tapa. Halvimmalla nuo kokeilut tekee niin, että kokeilet menetelmääsi "haamuna" , eli et osta oikeasti niitä osakkeita mitä menetelmäsi sinulle kertoo ja katsot mitä tapahtuu.

    Jos kymmenen vuoden aikana uusin menetelmäsi osoittautuu 90% päteväksi niin siinä vaiheessa laittaisin koko omaisuuteni osakkeisiin.

    Jos jäät jollakin osakkeella miinukselle, älä jää sitä murehtimaan. Kun pidät rahasi aina sellaisissa osakkeissa, joissa on suurin nousupotenitaali, olet voittaja. Nyt olet ostanut "ilmaa ja hypetystä" Harvian ja Qt:n kanssa.

    Sitten ilmainen kultakimpale, tämä tulee ihan lahjana. Minulla on tieto, että seuraavat osakkeet tulevat menestymään paremmin kuin keskiverto-osakkeet Helsingin pörssissä. Tieto ei päde kuin rajallisen aikaikkunan sisällä, ja en tiedä tuon aikaikkunan kestoa. Jonkin osakkeen kohdalla se voi olla 1 päivä, toisella se voi olla vuosi. Tietysti nyt meneillään oleva osavuosikatsausten tulva vielä sekottaa tilannetta.

    Mutta, tässä on sinulle (ja muillekin), potentiaalisimmat osakkeet tällä hetkellä, Helsingin pörssissä:

    -Sampo
    -SSAB
    -Nordea
    -Neste
    -Metsä Board
    -UPM
    -Kemira
    -Outokumpu

    Harrastan vain "isoja" firmoja, joten listalla on vain sellaisia. Kaksi viimeistä on isoimmat kysymysmerkit, että miten niiden kanssa käy.


  • Anonyymi

   Nestettä meinasinkin ostaa keväällä ja näin jälkeenpäin ajatellen harmittaa kun meninkin ostamaan Harviaa ja Qt:tä. Lähinnä siksi jätin Nesteen ostamatta kun Ukrainan sodan alettua joku pankin sijoitusneuvoja sanoi että Nesteelläkin on toimintaa Venäjällä josta sitten saivat irtauduttua hyvinkin nopeasti. Juuri tuo Neste on noussut prosentuaalisesti varmaan eniten Helsingin pörssin osakkeista.

   Samainen sijoitusneuvoja sanoi ettei ehkä kannata myydä Fortumia. Onneksi en sentään edellämainitussa asiassa kuunnellut kyseistä sijoitusneuvojaa ja myin Fortumin osakkeet pois juuri päivää ennen kuin Ukrainan sota syttyi ja sain edes jonkun pari tonnia voittoa. Orionia meinasin ostaa joskus reilu vuosi takaperin mutta sekin jäi tekemättä. Jälkeenpäin ajatellen olisi ollut kannattava veto.

   Noista listaamistasi yhtiöistä omistan tällä hetkellä Ssab:ta josta mulla on kaikkein suurin omistus osakesalkussa sekä Upm:ää ja Outokumpua pienemmän osuuden. Sampoa omistin mutta myin valitettavasti pois jo kesäkuussa, sekin osoittautui isoksi virheeksi. Olen ostanut lisäksi Konetta, Koncranesia, Cargotecia ja Tulikiveä.

   • Anonyymi

    Kuten olet huomannut, pankkien neuvonta on... aika heikkotasoista. Minun mielestäni siihen ei kannata sekaantua.

    Ja toinen asia, minkä olet kenties huomannut, on se, että tekemällä kauppoja, onnistuu joskus ja epäonnistuukin joskus.

    Jos noita ostamisia ja myyntejä tekee lyhyellä ajanjaksolla, mutu-meiningillä, vailla mitään vahvempaa ymmärtämistä, käy melkoisella varmuudella niin, että ne suurimmat tuotot jää saavuttamatta. Jos olisit laittanut rahasi indeksiä seuraavaan rahastoon, olisit todennäköisesti huomattavasti paremmassa lopputuloksessa.

    Suosittelen lukemaan joitakin sijoituskirjoja ja ottamaan ainakin nämä huomioon:

    -laadi itsellesi sijoitusstrategia
    -mieti olisiko rahasto sittenkin fiksumpi valinta
    -tutustu taloudellisiin raportteihin ja opettele ainakin ne tärkeimmät luvut

    Itse olen pyörittänyt 25 vuotta noita numeroita excel taulukossa ja alan viimein ymmärtämään miten tuo homma pelaa. Sieltä valitsin nuo firmat, jotka tuohon aiempaan viestiin listasin.


  • Anonyymi

   Valmettia ja Wärtsilää tullut myös harkittua mutta ei ole tullut ostettua ainakaan vielä.

   T: Ap

  • Anonyymi

   Kovan tuloksen taisi tehdä Cargotec ja Konecranes kun molempien osake nousi tänään 10-15% ja onnekseni omistan kumpaakin yhtiötä, vähän alkoi jo polttelemaan myyminen mutta en tiedä kannattaako vielä.

   Jos osakeostoja ajattelee niin esim Kesko on varmaan sellainen melko varma yhtiö jonka osaketta uskaltaa ostaa lähes aina?

   T: Aloittaja

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Perjantaina Tulikiven Q3 julkistus, onko jo euron osake silloin?

   T: Ap

  • Anonyymi

   Juu, ei kannata murehtia putoavia osakekäppyröitä - aina ne sieltä joskus ylöskin nousevat.
   Ainakin sodan päättyminen saa aikaan kunnon raketoinnit markkinoilla - tosin paljon riippuu siitä, että miten se päättyy ja onko täällä enää missään ketään sen jälkeen.
   Jonkinlaista nousevaa käännettä on kuitenkin ilmassa jo ollutkin.
   Tulikivi on tosiaan euron ylittävä osake lähipäivinä.

   • Anonyymi

    "Ainakin sodan päättyminen saa aikaan kunnon raketoinnit markkinoilla"

    Ainakaan toisen maailmansodan loppuminen ei saanut aikaan raketointia, ei Suomessa eikä muuallakaan.

    Miksi tämä sota olisi erilainen.

    Toki kurssit nousivat sodan jälkeen mutta kurssien nousu sotaa edeltävään aikaan kesti yli 15 vuotta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   373
   3591
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   63
   1600
  3. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   71
   1322
  4. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1203
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   70
   1114
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   989
  7. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   322
   942
  8. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   926
  9. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   854
  10. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   42
   852
  Aihe