Ambulanssia ei kannata soitella

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/44e16532-8215-49f8-a031-0c7db327fc38
""Loppuelämäni on pilalla" – Kristiina raahautui sydänkohtauksen runtelemana päivystykseen, ensihoitajat olivat jättäneet kahdesti kotiin.
– Oksentelin kotona ja ambulanssissa. Ambulanssin miehistö totesi, että kyseessä on paniikkikohtaus ja minun pitää mennä kotiin. Mielestäni silloin jo olisi pitänyt reagoida oireisiini vakavammin, Helander katsoo.
Hän joutui raahautumaan terveyskeskukseen omin avuin, kun ambulanssi ei ottanut häntä kyytiin."

Ihmiset soittelevat varmaan liian terveinä ambulanssikyytejä ambulanssihenkilökunnan mukaan, mutta kuka terveenä ja huvikseen ambulanssia soittaa avukseen.
Jos on todellista hätää, niin nopeammin olet perillä päivystyksessä, kun tilaat taksin, menet omalla autolla tai pyörällä, kuten ambulanssi henkilökunta sinut olettaa menevän, kun saapuvat paikalle ja toteavat, ettei sinua mikään vaivaa, että mene taksilla tai muulla kyydillä.
Lööppilehdissä aina suurennellaan ja kohennellaan ihmisten oireita, että näiden oireiden ilmaannuttua soita HETI 112 ja mene tutkimuksiin.
Mitä vastaavat 112 ja ambulanssi, ei sinulla ole mitään hätää, rauhoitu ja lue vaikka kirjaa sängyssä.
Enää ei viitsi soittaa 112, jos joskus sellaiseen tulee tarvetta, ei ole omala kohdalla vielä tullut, kun siitä olisi vaan turhaa vaivaa ambulanssi kuskeille ja sairaanhoidolle, parempi antaa loppua elämän siihen sairaskohtaukseen, jos se on loppuakseen!

Joskus yli 30 vuotta sitten auto ajoi päälle, mitään ambulanssia ei paikalle hälytetty, vaan päälle ajanut auto kuskasi ensiapuun, välillä taju oli kankaalla, kun mitään en muista.
Ei siihen aikaan vielä pyöräilykypäriä kukaan käyttänyt, kun nykyään on kypärä päässä, kun pyöräillään.

18

355

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Yksittäinen ihminen saanut ENSIHOITAJILTA lääkärin konsultaatioon perustuen kuljettamatta jättämis päätöksen ja nyt purkaa paskaa oloaan heihin vaikka oikea syyllinen hoito-ohjeen tehnyt lääkäri ja konsultti jota konsultoitiin. Toki hänkin toimi vain hoito-ohjeen mukaan.

   • Anonyymi

    Homma toimii niin että hoitaja kantaa vastuun. Näitä tapauksia on useita, esimiehet ja muut pesevät kätensä.

    Esimiehet antaa sulle juopon työparin, jonka krapuloille ja tempauksille koko työhteisö nauraa ja joita esimiehet ovat olleet todistamassa. otat asian esiin niin esimiehet ei ole koskaan asiasta kuulleet ja heiltä on yhtäkkiä kadonnut täysin kyky arvioida ihmisten terveydentilaa saati puuttua siihen - siis esimiehet joilla on nimenomaan koulutus terveydentilan ja hoidon arviointiin.


   • Anonyymi

    Käskiköhän se lääkäri, ettei missään tapauksessa tule ottaa uutta sydänfilmiä, jos ihminen soittaa uudestaan? Tai jos vaiva jatkuu ja olo huononee niin ei saa ainakaan tutkia uudestaan tai kuljettaa päivystykseen?

    Tuo on hoitovirhe ja ihminen on oikeutettu korvauksiin.

    Näin taas lakaistaan maton alle mullikuskien touhuja.


   • Anonyymi

    Kenelläköhän menee näin tunteisiin jonkun random enskan tunaroinnit ja mistäköhän se johtuu?


  • Anonyymi

   Oisko ylimielisyydellä mitään tekemistä asian kanssa?

  • Anonyymi

   Itse yritin isälle tilata lanssia kun häntä otti rinnasta mutta ei kertaakaan tullu hakemaan. 8-10 kertaa vein ite autolla ensi apuun ja usein jäi pitkäksi aikaa sairaalaan, lopulta kuoli komplikaatioihin sairaalassa. En taida soittaa ite enää hätänumeroon, olen varmaan huono ihminen tai jotain, oma loppu saisi tulla vauhdilla kun se aika tulee, ehkä lennokki isku täysosuma voisi olla ok niin en häiritse tärkeitä hoitohenkilökuntaan kuuluvia

   • Anonyymi

    Jos soitat 112 ja ambulanssi ei tule niin syy on hätäkeskuksessa joka ei ole hälyttänyt ambulanssia. Ambulanssit kyllä lähtevät/menevät kaikille tehtäville jotka hätäkeskus heille antaa


  • Anonyymi

   Oisko ne olleet näitä läpällä hoitajia, jos jonkun vähän rankemman vitsin laukaisee ja porukalla nauretaan niin kyllä siinä vähän kroonisemmatkin taudit paranee.

  • Anonyymi

   Ennen oli kaikki niin paljon paremmin. Ei ollut wokee ei känselii eikä millään muullakaan mitää välii.

  • Anonyymi

   Kannattaa muistaa ettei näissä tapauksissa koskaan tuoda esiin sitä toista puolta. Tämäkin tapaus ilmeisesti selvittämättä vielä tai ainakaan toimitukseen ei ollut viitsitty ensihoidon vastinetta kiikuttaa mukana.

   Ensihoidosta on mahdollista ja pitääkin tehdä valitus jos on kokenut saavansa asiatonta hoitoa. Tapaukset kyllä selvitetään ja jonkinnäköinen vastaus sieltä kyseiselle henkilölle lopulta tulee.

   Valitettavasti lehdet näköjään kirjoittelevat mielellään tälläisiä lööppejä, vaikka asian selvittäminen on vielä kesken. Lopullisesta päätöksestä tuskin koskaan lehdessä kuullaan, ainakaan jos on todettu että ensihoito on toiminut asianmukaisesti.
   Vaikka potilas tuntee olevansa kipeä, ei se aina ole syy kuljettaa sairaalaan kiireellisesti, jos tutkimukset ja konsultaatio eivät anna tähän syytä.

   Oli tapauksessa sitten tehty hoitovirhe tai ei, on ikävää että toimituksessa julkaistaan näitä juttuja ilman asianmukaisia selvityksiä. Jos potilaana ollut henkilö ei ole valmis kertomaan ja näyttämään kaikkia asiaan liittyviä hoitotietoja niin ei näitä tarvitsisi julkaista. Mitä tälläkin jutulla on tarkoitus "lööppien myynnin" ohella tuoda ilmi? Nämä lehtijutut on omiaan rapauttamaan ihmisten asenteita ensihoitoa kohtaan ja johtaa vaan ennakkoasenteiden syntymiseen ja sitä kautta huonoihin kohtaamisiin.

   • Anonyymi

    Hyvin sanottu siellä perällä


  • Anonyymi

   Tänä päivänä katsotaan hyväksi ensihoitajan se joka hyvin paljon hoitaa, jättää konsultoinnin perusteella kuljettamista. Aina kun jätetään kotiin konsultoinnin perusteella joko hoidon tai " liian vaatimattoman vaivan, oireen tai tuntemuksen " takia sanotaan että LÄÄKÄRI TEKI LOPULLISEN PÄÄTÖKSEN.
   MUTTA muistakaa ensihoitajat tämä AINA PÄÄTÖKSEN TEKEE LÄÄKÄRI NÄKEMÄTTÄ POTILASTA jolloin hänelle jää takaportti poistumiseen.... JOKIN ASIA, OIRE, TUNTEMUS TAI KYSYMÄTTÄ TAIKKA NÄKEMÄTTÄ.
   Eläkeläinen ja nähnyt paljon.

   • Anonyymi

    Kiva kun huudat. Tekee tekstistäsi tosi paljon uskottavampaa.

    Mutta kyllä tämä haastatteltu rouva nyt vain ylianalysoi ja ihan liikaa miettii kaikkea. Positiivisen kautta nyt vaan eteenpäin ei sulle mitään käynyt ja röh röh.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiva kun huudat. Tekee tekstistäsi tosi paljon uskottavampaa.

    Mutta kyllä tämä haastatteltu rouva nyt vain ylianalysoi ja ihan liikaa miettii kaikkea. Positiivisen kautta nyt vaan eteenpäin ei sulle mitään käynyt ja röh röh.

    Kiva että sinusta on ok että ihmiset tulee kitua kuoliaaksi kotona saamatta ikinä apua mistään, kiitos


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiva kun huudat. Tekee tekstistäsi tosi paljon uskottavampaa.

    Mutta kyllä tämä haastatteltu rouva nyt vain ylianalysoi ja ihan liikaa miettii kaikkea. Positiivisen kautta nyt vaan eteenpäin ei sulle mitään käynyt ja röh röh.

    Kuka huutaa, minä ei kuulu mitään. Oletko pitkäänkin kuullut omiasi ?
    Kunnon lääkitys varmaan auttaisi jos pääset vastaanotolle.


  • Anonyymi

   Eihän ambulanssia eikä poliisia siis paskalakke öhmmm no jääköön nyt sanomatta..kannata aina soittaa niistä tulee vain aina merkintä soittajalle viisaat eivät soita

   • Anonyymi

    Verorahaa palaa mutta ilman yhteiskunnan palveluita joutuu olemaan, vain herroille nuo palvelut lienee tarkoitettu


  • Anonyymi

   Eihän noista nainen vaivoista voi ensihoitaja ottaa mitään selvää. Aina on vaihdevuodet tai menkat menossa, miten niistä voi mitään ymmärtää. Turhaa valitusta on niin paljon mee toot ja woket ja kaiken ne kanselloi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   439
   2072
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   33
   1767
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   20
   1656
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1050
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   96
   1020
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   39
   949
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   96
   814
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   61
   778
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   15
   632
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   39
   560
  Aihe