Ambulanssia ei kannata soitella

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/44e16532-8215-49f8-a031-0c7db327fc38
""Loppuelämäni on pilalla" – Kristiina raahautui sydänkohtauksen runtelemana päivystykseen, ensihoitajat olivat jättäneet kahdesti kotiin.
– Oksentelin kotona ja ambulanssissa. Ambulanssin miehistö totesi, että kyseessä on paniikkikohtaus ja minun pitää mennä kotiin. Mielestäni silloin jo olisi pitänyt reagoida oireisiini vakavammin, Helander katsoo.
Hän joutui raahautumaan terveyskeskukseen omin avuin, kun ambulanssi ei ottanut häntä kyytiin."

Ihmiset soittelevat varmaan liian terveinä ambulanssikyytejä ambulanssihenkilökunnan mukaan, mutta kuka terveenä ja huvikseen ambulanssia soittaa avukseen.
Jos on todellista hätää, niin nopeammin olet perillä päivystyksessä, kun tilaat taksin, menet omalla autolla tai pyörällä, kuten ambulanssi henkilökunta sinut olettaa menevän, kun saapuvat paikalle ja toteavat, ettei sinua mikään vaivaa, että mene taksilla tai muulla kyydillä.
Lööppilehdissä aina suurennellaan ja kohennellaan ihmisten oireita, että näiden oireiden ilmaannuttua soita HETI 112 ja mene tutkimuksiin.
Mitä vastaavat 112 ja ambulanssi, ei sinulla ole mitään hätää, rauhoitu ja lue vaikka kirjaa sängyssä.
Enää ei viitsi soittaa 112, jos joskus sellaiseen tulee tarvetta, ei ole omala kohdalla vielä tullut, kun siitä olisi vaan turhaa vaivaa ambulanssi kuskeille ja sairaanhoidolle, parempi antaa loppua elämän siihen sairaskohtaukseen, jos se on loppuakseen!

Joskus yli 30 vuotta sitten auto ajoi päälle, mitään ambulanssia ei paikalle hälytetty, vaan päälle ajanut auto kuskasi ensiapuun, välillä taju oli kankaalla, kun mitään en muista.
Ei siihen aikaan vielä pyöräilykypäriä kukaan käyttänyt, kun nykyään on kypärä päässä, kun pyöräillään.

23

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yksittäinen ihminen saanut ENSIHOITAJILTA lääkärin konsultaatioon perustuen kuljettamatta jättämis päätöksen ja nyt purkaa paskaa oloaan heihin vaikka oikea syyllinen hoito-ohjeen tehnyt lääkäri ja konsultti jota konsultoitiin. Toki hänkin toimi vain hoito-ohjeen mukaan.

      • Anonyymi

        Homma toimii niin että hoitaja kantaa vastuun. Näitä tapauksia on useita, esimiehet ja muut pesevät kätensä.

        Esimiehet antaa sulle juopon työparin, jonka krapuloille ja tempauksille koko työhteisö nauraa ja joita esimiehet ovat olleet todistamassa. otat asian esiin niin esimiehet ei ole koskaan asiasta kuulleet ja heiltä on yhtäkkiä kadonnut täysin kyky arvioida ihmisten terveydentilaa saati puuttua siihen - siis esimiehet joilla on nimenomaan koulutus terveydentilan ja hoidon arviointiin.


      • Anonyymi

        Käskiköhän se lääkäri, ettei missään tapauksessa tule ottaa uutta sydänfilmiä, jos ihminen soittaa uudestaan? Tai jos vaiva jatkuu ja olo huononee niin ei saa ainakaan tutkia uudestaan tai kuljettaa päivystykseen?

        Tuo on hoitovirhe ja ihminen on oikeutettu korvauksiin.

        Näin taas lakaistaan maton alle mullikuskien touhuja.


      • Anonyymi

        Kenelläköhän menee näin tunteisiin jonkun random enskan tunaroinnit ja mistäköhän se johtuu?


    • Anonyymi

      Oisko ylimielisyydellä mitään tekemistä asian kanssa?

    • Anonyymi

      Itse yritin isälle tilata lanssia kun häntä otti rinnasta mutta ei kertaakaan tullu hakemaan. 8-10 kertaa vein ite autolla ensi apuun ja usein jäi pitkäksi aikaa sairaalaan, lopulta kuoli komplikaatioihin sairaalassa. En taida soittaa ite enää hätänumeroon, olen varmaan huono ihminen tai jotain, oma loppu saisi tulla vauhdilla kun se aika tulee, ehkä lennokki isku täysosuma voisi olla ok niin en häiritse tärkeitä hoitohenkilökuntaan kuuluvia

      • Anonyymi

        Jos soitat 112 ja ambulanssi ei tule niin syy on hätäkeskuksessa joka ei ole hälyttänyt ambulanssia. Ambulanssit kyllä lähtevät/menevät kaikille tehtäville jotka hätäkeskus heille antaa


    • Anonyymi

      Oisko ne olleet näitä läpällä hoitajia, jos jonkun vähän rankemman vitsin laukaisee ja porukalla nauretaan niin kyllä siinä vähän kroonisemmatkin taudit paranee.

    • Anonyymi

      Ennen oli kaikki niin paljon paremmin. Ei ollut wokee ei känselii eikä millään muullakaan mitää välii.

    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa ettei näissä tapauksissa koskaan tuoda esiin sitä toista puolta. Tämäkin tapaus ilmeisesti selvittämättä vielä tai ainakaan toimitukseen ei ollut viitsitty ensihoidon vastinetta kiikuttaa mukana.

      Ensihoidosta on mahdollista ja pitääkin tehdä valitus jos on kokenut saavansa asiatonta hoitoa. Tapaukset kyllä selvitetään ja jonkinnäköinen vastaus sieltä kyseiselle henkilölle lopulta tulee.

      Valitettavasti lehdet näköjään kirjoittelevat mielellään tälläisiä lööppejä, vaikka asian selvittäminen on vielä kesken. Lopullisesta päätöksestä tuskin koskaan lehdessä kuullaan, ainakaan jos on todettu että ensihoito on toiminut asianmukaisesti.
      Vaikka potilas tuntee olevansa kipeä, ei se aina ole syy kuljettaa sairaalaan kiireellisesti, jos tutkimukset ja konsultaatio eivät anna tähän syytä.

      Oli tapauksessa sitten tehty hoitovirhe tai ei, on ikävää että toimituksessa julkaistaan näitä juttuja ilman asianmukaisia selvityksiä. Jos potilaana ollut henkilö ei ole valmis kertomaan ja näyttämään kaikkia asiaan liittyviä hoitotietoja niin ei näitä tarvitsisi julkaista. Mitä tälläkin jutulla on tarkoitus "lööppien myynnin" ohella tuoda ilmi? Nämä lehtijutut on omiaan rapauttamaan ihmisten asenteita ensihoitoa kohtaan ja johtaa vaan ennakkoasenteiden syntymiseen ja sitä kautta huonoihin kohtaamisiin.

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu siellä perällä


    • Anonyymi

      Tänä päivänä katsotaan hyväksi ensihoitajan se joka hyvin paljon hoitaa, jättää konsultoinnin perusteella kuljettamista. Aina kun jätetään kotiin konsultoinnin perusteella joko hoidon tai " liian vaatimattoman vaivan, oireen tai tuntemuksen " takia sanotaan että LÄÄKÄRI TEKI LOPULLISEN PÄÄTÖKSEN.
      MUTTA muistakaa ensihoitajat tämä AINA PÄÄTÖKSEN TEKEE LÄÄKÄRI NÄKEMÄTTÄ POTILASTA jolloin hänelle jää takaportti poistumiseen.... JOKIN ASIA, OIRE, TUNTEMUS TAI KYSYMÄTTÄ TAIKKA NÄKEMÄTTÄ.
      Eläkeläinen ja nähnyt paljon.

      • Anonyymi

        Kiva kun huudat. Tekee tekstistäsi tosi paljon uskottavampaa.

        Mutta kyllä tämä haastatteltu rouva nyt vain ylianalysoi ja ihan liikaa miettii kaikkea. Positiivisen kautta nyt vaan eteenpäin ei sulle mitään käynyt ja röh röh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiva kun huudat. Tekee tekstistäsi tosi paljon uskottavampaa.

        Mutta kyllä tämä haastatteltu rouva nyt vain ylianalysoi ja ihan liikaa miettii kaikkea. Positiivisen kautta nyt vaan eteenpäin ei sulle mitään käynyt ja röh röh.

        Kiva että sinusta on ok että ihmiset tulee kitua kuoliaaksi kotona saamatta ikinä apua mistään, kiitos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiva kun huudat. Tekee tekstistäsi tosi paljon uskottavampaa.

        Mutta kyllä tämä haastatteltu rouva nyt vain ylianalysoi ja ihan liikaa miettii kaikkea. Positiivisen kautta nyt vaan eteenpäin ei sulle mitään käynyt ja röh röh.

        Kuka huutaa, minä ei kuulu mitään. Oletko pitkäänkin kuullut omiasi ?
        Kunnon lääkitys varmaan auttaisi jos pääset vastaanotolle.


    • Anonyymi

      Eihän ambulanssia eikä poliisia siis paskalakke öhmmm no jääköön nyt sanomatta..kannata aina soittaa niistä tulee vain aina merkintä soittajalle viisaat eivät soita

      • Anonyymi

        Verorahaa palaa mutta ilman yhteiskunnan palveluita joutuu olemaan, vain herroille nuo palvelut lienee tarkoitettu


      • Anonyymi

        Se taitaa olla aika yleistä, että soitetaan poliisit, kun naapurilla on kova-ääniset bileet. Miksi ei voi itse käydä sanomassa? Olisi paljon nopeampaakin.

        Toki jos ei se oma sanominen auta, niin soittaa sitten virkavallan rauhoittamaan. Vai onko ihmiset netissä koviakin uhoamaan, mutta oikeassa elämässä maataan sängyn alla sikiöasennossa?

        >simiti<


    • Anonyymi

      Eihän noista nainen vaivoista voi ensihoitaja ottaa mitään selvää. Aina on vaihdevuodet tai menkat menossa, miten niistä voi mitään ymmärtää. Turhaa valitusta on niin paljon mee toot ja woket ja kaiken ne kanselloi.

      • Anonyymi

        Kun ei ole paljon keikkaa ehtii hoitaa kaikki omat puolueen ja naapureidenkin asiat työvuorossa. Ylläpitää jännittäviä sivusuhteita, käydä alkossa ja heittää läppää.


    • Anonyymi

      Naspuri sai lanssin kun kaatui pihalla ja luita poikki,kun isälle yritin soittaa niin ei onnistunut ikinä vaikka kovat kivut, aina piti ite viedä ensiapuun, varmaan joku määrite ihmisellä lanssijärjestelmässä kelle saa lanssia laittaa, pitää varmaan hommata syaniidipilleri itselleni jos kaadun tai saan sairaskohtauksen etten kidu, 112 seen en ikinä soita enää

    • Anonyymi

      Aika tarkkaan miettisin mitä täällä ensihoidosta kirjoittaisin. Siellä on niin herkkiä sieluja töissä että kunnianloukkaus ilmoituksia satelee, jos esim alkoholismiin tai seksuaaliseen häirintään puuttuu.

      Molemmat ovat alale niin itsestään selviä ettei niitä voi mitenkään asiattomaksi edes havaita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe