Roska-DNA-teoria on kuopattu, mutaatiokuorma on jäänyt

Anonyymi-ap

Mutaatiokuorma (genetic load, mutational load) on täysin tunnettu ilmiö jopa evoluutiobiologien keskuudessa. Nature:n julkaiseman tutkimuksen mukaan(1) jokainen syntyvä lapsi tuo ihmisen perimään 100-200 uutta ituratamutaatiota, eli sukusoluissa periytyvää geenivirhettä. Joitakin vuosia sitten tämä ei vaikuttanut olevan minkäänlainen ongelma evoluutiobiologeille, koska uskottiin ns. roska-DNA:n toimivan eräänlaisena suojaavana puskurina haitallisia mutaatioita vastaan. Tutkijat arvelivat, että jos edes kohtuullinen osuus genomista olisi toiminnallista, tulee evoluutiosta tuhoava prosessi. Prosenttiluvut vaihtelevat varsin paljon. Tässä muutamien johtavien evoluutio-asiantuntijoiden näkemyksiä näistä prosenttiluvuista:

"If much more than 3% of genome is functional, evolution becomes primarily a destructive process." (PZ Myers, 2015)

Suom. "Jos paljon enemmän kuin 3% genomista on toiminnalista, evoluutiosta tulee ensisijaisesti tuhoava prosessi." (PZ Myers, 2015)

"If any more than a small percentage of DNA has a meaningful sequence, such a mutation rate causes more than 1-2 harmful mutations per generation, and evolution becomes primarily a destructive process." (Larry Moran, 2014)

Suom. ”Jos enemmän kuin pienellä prosenttiosuudella DNA:sta on merkityksellinen sekvenssi, tällainen mutaationopeus aiheuttaa enemmän kuin 1-2 haitallista mutaatiota sukupolvea kohden, ja evoluutiosta tulee ensisijaisesti tuhoisa prosessi.” (Larry Moran, 2014)

"Mutational load considerations lead to the conclusion that the functional fraction within the human genome cannot exceed 25%, and is probably considerably lower." (Dan Graur, 2017)

Suom. “Mutaatiokuormitusnäkökohdat johtavat siihen johtopäätökseen, että ihmisen genomin toiminnallinen osuus ei voi ylittää 25 %:a ja on luultavasti huomattavasti pienempi." (Dan Graur, 2017)

Aivan viime vuosina on osoitettu(2), että ainakin 90% ihmisen genomista luetaan transkriptioon, eli tämä osuus on selkeästi toiminnallista. Lopulle 10%:lle on myös löydetty toiminnallista merkitystä. Roska-DNA-teoria on siis kuopattu, mutta mutaatiokuorma on jäänyt. On siis päivänselvää, että ihminen ei kehity. Täysin hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita ei näytä löytyvän. Ja vaikka pari löytyisikin, ei se muuta ihmisen geneettisen rappeutumisen suuntaa, koska haitallisia mutaatioita kertyy valtavalla nopeudella. Ihminen rappeutuu geneettisesti. Ja tämä tapahtuu nopeasti. Ikävät seuraukset ovat kaikkien nähtävissä: alati kasvava määrä geneettisiä sairauksia, heikentyvää immuunipuolustusjärjestelmää, lisääntyvää lapsettomuutta jne. Evoluutiobiologit vaikenevat roska-DNA-teorian katoamisesta eivätkä sanallakaan hiisku tuoreista havainnoista liittyen koko genomin toiminnaliisuuteen. He yrittävät keksiä uusia pelastusrenkaita pelastaakseen näennäistieteellisen teoriansa. Siksi kaikesta muutoksesta on tehty evoluutiota

Lähteet:

1. Human mutation rate revealed
Elie Dolgin
Nature (2009)
https://doi.org/10.1038/news.2009.864

2. Non-coding RNAs: biological functions and applications
Baby Santosh, Akhil Varshney and Pramod Kumar Yadava
Cell Biochemistry and Function 2015;33:14–22.Published online 5 December 2014 in Wiley Online Library(wileyonlinelibrary.com)
DOI: 10.1002/cbf.3079

5

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joidenkin arvioiden mukaan jokainen ihminen kantaa peräti n. 800 LoF-mutaatiota eli Loss of Function-geenivirhettä proteiinien koodaamiseen luettavissa DNA-jaksoissa, joita on genomissamme vain n. 19 600. Tämä on valtava määrä virheitä.

  • Anonyymi

   "Aivan viime vuosina on osoitettu(2), että ainakin 90% ihmisen genomista luetaan transkriptioon, eli tämä osuus on selkeästi toiminnallista. Lopulle 10%:lle on myös löydetty toiminnallista merkitystä. Roska-DNA-teoria on siis kuopattu, mutta mutaatiokuorma on jäänyt."

   Kun ihmisen genomista on jopa 10 % muinaisten retrovirusten pätkiä, niin mitähän toiminnallisuutta niistä on löytynyt? Toivottavasti ei mitään.

   Wiki:
   "Tilke-DNA:n olemassaoloa on kyseenalaistettu ja kriittisimmät ovat jopa pitäneet sitä ainoastaan tuntemattomina geeneinä ja niiden toimintaa ohjaavina osina. Tilke-DNA:n olemassaolo todistettiin kokeellisesti vuonna 2004, kun U.S. Department of Energy Joint Genome Institute (JGI) yhteistyössä Lawrence Berkeley National Laboratoryn kanssa poistivat hiiren perimästä miljoonia emäspareja, ilman että mitään vaikutuksia ilmeni."

   Lisäksi DNA:ssa on runsaasti duplikaatioita.

   Ps. Eikö sinun pitäisi olla töissä opettamassa pilttejä?

   • Anonyymi

    Ns. endogeeniset retrovirukset ovat tärkeä osa elimistön immuunipuolustusjärjestelmää. Soluillamme on mekanismit, joilla ne kykenevät ottamaan talteen virusten RNA- tai DNA-sekvenssejä ja tallentamaan ne epigeneettisesti vaimennettuina perimäämme. Mutta koska DNA on passiivista tietovarantoa ja solu kykenee ryhmittelemään ja järjestelemään sitä uudelleen, eivät ERV:t koskaan saa aikaan mitään kuviteltua evoluutiota. Solu ei käytä kuin sitä osaa DNA:sta, joka on solun erilaistumisen kannalta tarpeellista. Opettele siis perusasiat ensin.

    Terv. syyslomalainen


   • Anonyymi

    Näytä ihmisen genomista yksikin hyödyllinen duplikaatio.

    p.s. Eikös sinunkin pitäisi olla ryyppäämässä?


  • Anonyymi

   Niin, juttu näyttäisi tukevan creationistista devoluutio teoria, mutta onko se sitä. Maailmassa on kait 8mrd. ihmistä ja luonnon valinta karsii haitalliset mutaatiot geenipoolista, niin ehkä on hieman ennen aikaista maalata noin synkkää tulevaisuutta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   130
   1541
  2. Itsenäisyyspäivän korkein kunniamerkki Sanna Marinille

   "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jälleen myöntänyt itsenäisyyspäivän kunniamerkit. Kaikki kunniamerkit luovutetaan itsenäisyyspäivänä. Itsen
   Suomen Keskusta
   185
   739
  3. montako eri kirjainta

   kaivattusi etunimessä on? Mun ihanan 4.
   Ikävä
   71
   712
  4. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   34
   653
  5. Hyvää yötä tännekin

   Miehelle tai miehille. Ehkä naisillekin. Erityisesti mukaville sellaisille.
   Ikävä
   95
   535
  6. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   60
   529
  7. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   52
   512
  8. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   36
   476
  9. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   21
   464
  Aihe