Suomi velkaantuu - mistä leikataan

Anonyymi-ap

Suomi velkaantuu joidenkin mielestä liian paljon — juuri tällä hallituskaudella — kun uhkat, kriisit ja jopa eskaloituva sota koskettaa Eurooppaa.

Valtion velan kasvusta valittavat eivät kerro mitä olisi pitänyt toisin tehdä erilaisten kriisien ja uhkien takia (esim. korona, Ukrainan sota, energiakriisi, Venäjän kaupan loppuminen) tai mistä tulevaisuudessa pitäisi leikata ja keneltä. Pitäisikö tehdä pitkän tähtäimen "leikkaussuunnitelma"?

Äänestäjät eivät tiedä opposition varjobudjeteteista tai siitä, että miksi Sipilän hallituskaudella — ilman kriisejä ja sotia velkaannuttiin tuntuvasti, vaikka Leipäjonot kasvoivat eikä perusturvaa parannettu.

https://tutkibudjettia.fi/talousarvio

Toimittajat voisivat tutkia valtion budjettia ensi vuodelle ja haastatella talouden asiantuntijoita talousarvion perusteista että mistä voitaisiin leikata ja miten leikkaukset tulisivat vaikuttamaan varallisuus- ja tuloeroihin.

Ennen eduskuntavaalia median tulisi toimittaa faktatietoja valtion taloudesta, sen kehityksestä ja tehdä tutkivaa journalismia. Emme tarvitse kansan kahtiajakautuvan tosirikkaisiin ja leipäjonoissa "parasta ennen" ruokaa hakeviin tulottomiin puutteellisen perusturvan takia.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuntuu siltä, että hallitus ei pohdi muuta kuin nykytilanteesta selviämistä. Isompia kuvioita varmaan pohditaan eri tahoilla, mutta niiden näkemykset eivät juuri pääse mediassa esille. Sentään uutisoitiin tuoreesta valtiovarainministeriön toiveesta harjoittaa velkaantumista ehkäisevää politiikkaa.

  • Anonyymi

   Leikatkaa työkykysten sohvalla köllöttävien tuet kokonaan pois. Ja romaanit tienaamaan oma elanto. Mamut huitulin nevadaan. Ainostaan sotaa pakoon lähteneet ukrainalaisille kuuluvat tuet, ne on paikallaan.

   • Anonyymi

    Työkykyiset eivät köllöttele sohvalla ja mitä tukia haluat karsia työttömiltä?
    Suomessa työikäinen ja työkykyinen saa sanktion, ellei hae tötä tai ellei ota työtä vastaan niin pienellä palkalla, ettei sillä elä edes anottava ja nöyryyttävän toimeentulotuen avulla.

    Pienipalkkaiset pätkätyöt, joiden avulla kierretään sosiaaliturvamaksuja, ovat lisääntyneet nopeasti ja johtaneet lukuisat palkansaajat toimeentulotuki-riippuvaisiksi.

    Leipäjonot ovat kasvaneet pitkiksi, kun perusturvaa ei ole korjattu EU:n vaatimalle tasolle, joten siitä on tullut pysyvä häpeäpilkku hyvinvointi-Suomelle.

    "Mamut huitulin Nevadaan", näyttää olevan jonkun (persun?) toiveuni. Olisiko hän itse valmis tekemään niitä alipalkattuja ja aliarvostettuja töitä, joita maahanmuuttajat joutuvat Suomessakin tekevät?


   • Anonyymi

    Idkdieieiek didieieieiie djdjjdjdududududuuudududueueueueueu djdj
    Saarikko kuitenkin huomautti että Suomen velkaantuminen on jatkunut jo noin 15 vuoden ajan.

    – Sitä velkaa tehtiin suhteessa merkittävästi enemmän kokoomusjohtoisella pääministerikaudella vuosina 2011–2015 ilman yhtään pandemiaa, ilman yhtään sotaa, Saarikko sanoi.

    Näinä vuosina pääministerinä toimi ensin kokoomuksen Jyrki Katainen ja sen jälkeen Alexander Stubb Kataisen jätettyä paikkansa. Saarikon mukaan tuolta ajalta valtion budjetin alijäämä oli noin 30 miljardia euroa.

    Sanna Marinin (sd) hallituksen aikaisesta velasta muiden kuin kriisien aiheuttamaksi on hänen mukaansa laskettu noin 10 miljardia euroa.


   • Anonyymi

    Miten pitäiskö yritystuetkin leikata 9 miljardii ilmaisraha ja ei mitään hyötyy työlistömiseen vaan ilmaisrhaa rikkaille jihtajille edeleen

    Urpo ei sitä muistanut


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   5593
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   28
   1668
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   113
   1573
  4. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1408
  5. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   98
   1391
  6. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   59
   1022
  7. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   54
   959
  8. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   129
   952
  9. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   226
   867
  10. Mitä olet hankkinut

   kaivatullesi joululahjaksi?
   Ikävä
   47
   737
  Aihe