Raamattuasiaa: Oliko - onko - Jeesus Jumalan Poika? ( Osa A)

Anonyymi-ap

S24 kristinusko: evlut -hell- advent - lest

Oliko - onko - Jeesus Jumalan Poika?


1) Raamattu antaa vastauksia! Suomenkielinen Raamattu riittäää!
---------------------------------------------------------------------------------

Tällä foorumilla joku (itseoppinut ?) sananselittäjä nosti eilen (2.11.2022) esille taas tämän "kestokysymyksen"? Eli oliko-onko Jeesus Jumala?

• Anonyymi-ap 2022-11-01 23:33:23
• "Paavali ei missään kohtaa Raamattua sano suoraan yhtä tiettyä asiaa. Hän ei koskaan totea sitä. Myöskään Jumala ei sano sitä pojastaan. Eikä Jeesus itsekään väitä mitään sellaista. Edes Pyhä Henki ei sitä sano. No mitä sitten? "

Aloitus : https://keskustelu.suomi24.fi/t/17619495/raamatun-tarkeimpia-kysymyksia



2) Raamatun tärkeimmistä kysymyksistä? Jeesuksen jumaluus?
-------------------------------------------------------------------------

Koska otsikointi oli - on "Raamatun tärkeimpiä kysymyksiä" - on tarpeen katsoa mitä? (1 Tess 5:51)

Kokonaisuutena analysoiden ja "koetellen" kirjoituslaji asettuu siihen skeptikkojen sarjaan, joilla
• ei elävää uskoa (?)
• ei henkilökohtaista Jumalan tuntemusta (?)
• joilla epäusko on vallitseva dynaaminen taso?
* Joilla ohjaajana ei ole Pyhän Hengen apua? ( Joh 14:26, 1 Joh 2:27)

Kun oikeita välineitä ja statusta ei ole "jumaluuden" tutkimiseen, ollaan niin rosvot jotka "tiirikoita" käyttäen koettavat tunkeutua Jumalan asioihin! Otetaan keppaskonstit! Ja vielä kehutaan, että ollaan joitakin kielispesialisteja?

Näitä "tutkijoita" (!) oli jo Jeesuksenkin aikana. Hän sanoi: (Joh 5:39-40)
• "Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta; ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän."

• Niin juutalaiset ympäröivät hänet ja sanoivat hänelle: "Kuinka kauan sinä pidät meidän mieltämme kiihdyksissä? Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille suoraan." Jeesus vastasi heille: "Minä olen sanonut sen teille, ja te ette usko. Ne teot, joita minä teen Isäni nimessä, ne todistavat minusta. Mutta te ette usko, sillä te ette ole minun lampaitani. " ( Joh 10:24-26)

• "Ja hän sanoi heille: "Te olette alhaalta, minä olen ylhäältä; te olette tästä maailmasta, minä en ole tästä maailmasta. Sentähden minä sanoin teille, että te kuolette synteihinne;
• sillä ellette usko minua siksi, joka minä olen, niin te kuolette synteihinne." ( Joh 8:23-24)

• "Jeesus sanoi heille: "Jos Jumala olisi teidän Isänne, niin te rakastaisitte minua, sillä minä olen Jumalasta lähtenyt ja tullut; en minä ole itsestäni tullut, vaan hän on minut lähettänyt.
• Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ette kärsi kuulla minun sanaani." (Joh 8:42-43)
----------------------------------------------------------------------

Tämä tyyppi: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17619495/raamatun-tarkeimpia-kysymyksia - - -ei kuitenkaan sanallakaan ole vastannut, MIHIN hänen väittämänsä perustuvat?
• kielitaito?
• erityiosaaminen?
• ylivertaisena esiintyminen?

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17620383/raamatun-tarkeimmista-kysymyksista--vastauksia

Aloitus jatkuu..

102

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa aloitukseen: Raamattuasiaa: Oliko - onko - Jeesus Jumala? ( Osa A)


      3) Jeesuksen jumaluuus oli jo Hänen aikansa kiistakysymys!
      ------------------------------------------------------------------------

      Ei mitään uutta auringon alla!

      Kuten jokainen, joka huolellisesti on lukenut ja tutkinut Raamattua, UT:n kirjoituksia, tietää, että nimenomaan Jeesuksen jumaluus oli se kiistakysymys, joka jylläsi Hänen ympärillään!
      (Näiden seikkojen valaisuun riittävät ihan suomenkieliset Raamatun käännökset!!)

      Ja joka siis tuntee evankeliumien sisällöt, muistaa sen, miksi Jeesus naulittiin ristille? Miksi? Siksi, että....

      • "Taas ylimmäinen pappi kysyi häneltä ja sanoi hänelle: "Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn Poika?"
      • Jeesus sanoi: "Olen; ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä". Niin ylimmäinen pappi repäisi vaatteensa ja sanoi: "Mitä me enää todistajia tarvitsemme? Te kuulitte hänen pilkkaamisensa." (Markus 14: 61-64)

      • "Kun siis ylipapit ja palvelijat näkivät hänet, huusivat he sanoen: "Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!" Pilatus sanoi heille: "Ottakaa te hänet ja ristiinnaulitkaa, sillä minä en löydä hänessä mitään syytä".

      • "Juutalaiset vastasivat hänelle: "Meillä on laki, ja lain mukaan hänen pitää kuoleman, koska hän on tehnyt itsensä Jumalan Pojaksi". ( Joh 19:7)

      Tämä viha ja murhanhimo Jeesusta vastaan oli muhinut jo kaiken aikaa... ( Joh 5.18)

      • "Mutta Jeesus vastasi heille: "Minun Isäni tekee yhäti työtä, ja minä myös teen työtä".
      • Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan kumonnut sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi. "

      4) Oliko - onko - Jeesus Jumalan Poika? Yhtä Isän, Kaikkivaltiaan kanssa? Ja miten?
      ------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Siis jo Herramme Jeesuksen aikana, Hänen jumalallisen tehtävänsä ja Isältä saamiensa valtuuksien keskellä - jo silloin oli hirveä kapeli Hänestä!

      Siitä oli silloin kysymys. Siitä on edelleen kiivasta väittelyä. Eikä väittelyn finaalia taida olla?

      Mielipiteet ja kannanotot ovat mitä ovat?

      Mutta entä Raamatun sanat?
      Jokainen saa uskoa taikka olla uskomatta!
      Pelkät teoriat ovat mitä ovat?

      Olkaa hyvät ja esittäkää asioita, Raamatun Sanasta, aiheesta!

      Kiitos!

      (Aiheen pohdint jatkuu osassa B)

      • Anonyymi

        lopeta tuo valehtelu.
        Jeesus on ihminen.


      • Anonyymi

        "Kokonaisuutena analysoiden ja "koetellen" kirjoituslaji asettuu siihen skeptikkojen sarjaan, joilla
        • ei elävää uskoa (?)
        • ei henkilökohtaista Jumalan tuntemusta (?)
        • joilla epäusko on vallitseva dynaaminen taso?
        * Joilla ohjaajana ei ole Pyhän Hengen apua? ( Joh 14:26, 1 Joh 2:27)"

        Kummallista analyysiä minun kirjoituksestani. Vihjaat suoraan mutta luulet, että kysymysmerkki vihjauksesi perässä jotenkin lieventää vihjaustasi. Lähinnä menee mustamaalauksen puolelle. Etkä kuitenkaan pystynyt todistamaan ainoatakaan väitettäni vääräksi.

        Enhän minä väittänyt, ettei Jeesus ole Uuden testamentin mukaan Jumala. Minä väitin, ettei hänestä ole kirjoitettu suoraan, että hän olisi Jumala vielä hänen kuolemansa aikoihin eikä edes yli 30 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Tämän voi jokainen tarkistaa lukemalla Paavalin omat kirjeet sekä Matteuksen ja Markuksen evankeliumeiksi nimetyt kirjat. On ihan selvä asia, ettei Jeesusta pidetty Jumalana näissä kirjoituksissa.

        Sinä et ole tajunnut sitä, että maailmassa on hurjan paljon ihmisiä, jotka eivät usko aivan juuri niin kuin sinä, ja silti hekin uskovat. Ei Jumala ota pois Henkeänsä heiltä, jotka häntä uskollisesti palvelevat, vaikka sinä niin toivotkin. Heillä voi olla henkilökohtainen suhde Jumalaan ja henkilökohtainen Jumalan tuntemus. Se, että joku ei usko juuri niin kuin sinä, ei tarkoita sitä, että hän olisi epäuskoinen. Voit toki sanoa minua uskosta osattomaksi ja jos niin teet, olet silloin oikeassa: minulla ei ole sinun uskosi, joten olen SINUN uskostasi osaston. Se ei haittaa minua hiukkaakaan. En haluaisikaan enää uskoa niin kuin uskoin muutamia vuosia sitten silloin kun uskoin niin kuin kristityt keskimäärin edelleenkin uskovat.

        Erityisesti minun kohdallani arvauksesi ovat menneet pieleen. Kun olen oppinut tuntemaan Jumalan sellaisena kuin hän oikeasti on niin, etteivät kristinuskon traditiot himmennä Jumalan kunniaa ja suuruutta, eivätkä hänen armoaan ja rakkauttaan, niin Jumalasta piirtyy paljon isompi ja tarkempi kuva kuin mitä kristinusko antaa ymmärtää. Minä ymmärrän Jumalan ihan täysin. Hänessä ei ole minulle mitään mysteeriä eikä epäselvää. Mitä enemmän olen oppinut tuntemaa Jumalaa sellaisena kuin hän todellisuudessa on, sitä enemmän olen häntä rakastanut ja rakastan edelleenkin. Jatkuvasti Jumala tekee ihmeitään minun elämässäni ja siunaa minua ja perhettäni monin eri tavoin. Edelleen ihmisiä tulee työni hedelmänä Pyhän Hengen toimiessa uskoon.

        Mitä tulee esittämieni muiden väitteiden todenmukaisuuteen, ne perustuvat viimeisimpään raamatuntutkimukseen ja kuka tahansa voi hakea hakusanoilla näitä tutkimuksia netistä. En ole velvollinen esittämään mitään todistuksia koulutuksestani tällä palstalla. Minun ketjuni ei edes koskenut koulutustani eikä pätevyyttäni vaan maailman parhaiden raamatuntutkijoiden tutkimuksien tuloksia, jotka tulivat esille kirjoituksissani. Tällöin on ihan sama mikä minun koulutukseni on. Toki korkeakoulututkinnot auttavat minua tiedon hakemisessa.

        Surullisinta tässä on se, että sinä teet muka-analyysiä ihmisestä, jota et tunne millään tavalla, vain yhden ketjun parin kirjoituksen perusteella ja väität hänestä asioita, jotka eivät ole totta. Ei taida olla ensimmäinen kertasi vai mitä? Minä en tämän enempää tuollaista roskaa viitsi edes kommentoida.

        Niille, joita Raamatun historia kiinnostaa enemmän, suosittelen Yalen yliopiston, Yale Divinity Schoolin, Wondriumin, Bart Ehrmanin, Michael Heiserin ym. luentoja sekä muidenkin Raamattu yliopistojen tutkimuksia ja väitöskirjoja. Opiskelu kannattaa aloittaa sillä otteella, että mikään luento tai väitöskirja ei sinällään ole totuus mutta ne voivat ohjata totuuden äärelle, todellisen Jumalan luo. Paavalin ohje toimii tässäkin: pitäkää niistä se, mikä hyvää on. Pyhä Henki oppaana on hyvä jatkaa tutkimista etsien tietoa uudistuessanne tiedossanne Jumalan tuntemiseksi, niin kuin Raamattu sanoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lopeta tuo valehtelu.
        Jeesus on ihminen.

        No, enemmän on uskottava Raamatun opetuksia, kuin jonkun anonyymin nettikiukuttelijan äksyilyä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kokonaisuutena analysoiden ja "koetellen" kirjoituslaji asettuu siihen skeptikkojen sarjaan, joilla
        • ei elävää uskoa (?)
        • ei henkilökohtaista Jumalan tuntemusta (?)
        • joilla epäusko on vallitseva dynaaminen taso?
        * Joilla ohjaajana ei ole Pyhän Hengen apua? ( Joh 14:26, 1 Joh 2:27)"

        Kummallista analyysiä minun kirjoituksestani. Vihjaat suoraan mutta luulet, että kysymysmerkki vihjauksesi perässä jotenkin lieventää vihjaustasi. Lähinnä menee mustamaalauksen puolelle. Etkä kuitenkaan pystynyt todistamaan ainoatakaan väitettäni vääräksi.

        Enhän minä väittänyt, ettei Jeesus ole Uuden testamentin mukaan Jumala. Minä väitin, ettei hänestä ole kirjoitettu suoraan, että hän olisi Jumala vielä hänen kuolemansa aikoihin eikä edes yli 30 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Tämän voi jokainen tarkistaa lukemalla Paavalin omat kirjeet sekä Matteuksen ja Markuksen evankeliumeiksi nimetyt kirjat. On ihan selvä asia, ettei Jeesusta pidetty Jumalana näissä kirjoituksissa.

        Sinä et ole tajunnut sitä, että maailmassa on hurjan paljon ihmisiä, jotka eivät usko aivan juuri niin kuin sinä, ja silti hekin uskovat. Ei Jumala ota pois Henkeänsä heiltä, jotka häntä uskollisesti palvelevat, vaikka sinä niin toivotkin. Heillä voi olla henkilökohtainen suhde Jumalaan ja henkilökohtainen Jumalan tuntemus. Se, että joku ei usko juuri niin kuin sinä, ei tarkoita sitä, että hän olisi epäuskoinen. Voit toki sanoa minua uskosta osattomaksi ja jos niin teet, olet silloin oikeassa: minulla ei ole sinun uskosi, joten olen SINUN uskostasi osaston. Se ei haittaa minua hiukkaakaan. En haluaisikaan enää uskoa niin kuin uskoin muutamia vuosia sitten silloin kun uskoin niin kuin kristityt keskimäärin edelleenkin uskovat.

        Erityisesti minun kohdallani arvauksesi ovat menneet pieleen. Kun olen oppinut tuntemaan Jumalan sellaisena kuin hän oikeasti on niin, etteivät kristinuskon traditiot himmennä Jumalan kunniaa ja suuruutta, eivätkä hänen armoaan ja rakkauttaan, niin Jumalasta piirtyy paljon isompi ja tarkempi kuva kuin mitä kristinusko antaa ymmärtää. Minä ymmärrän Jumalan ihan täysin. Hänessä ei ole minulle mitään mysteeriä eikä epäselvää. Mitä enemmän olen oppinut tuntemaa Jumalaa sellaisena kuin hän todellisuudessa on, sitä enemmän olen häntä rakastanut ja rakastan edelleenkin. Jatkuvasti Jumala tekee ihmeitään minun elämässäni ja siunaa minua ja perhettäni monin eri tavoin. Edelleen ihmisiä tulee työni hedelmänä Pyhän Hengen toimiessa uskoon.

        Mitä tulee esittämieni muiden väitteiden todenmukaisuuteen, ne perustuvat viimeisimpään raamatuntutkimukseen ja kuka tahansa voi hakea hakusanoilla näitä tutkimuksia netistä. En ole velvollinen esittämään mitään todistuksia koulutuksestani tällä palstalla. Minun ketjuni ei edes koskenut koulutustani eikä pätevyyttäni vaan maailman parhaiden raamatuntutkijoiden tutkimuksien tuloksia, jotka tulivat esille kirjoituksissani. Tällöin on ihan sama mikä minun koulutukseni on. Toki korkeakoulututkinnot auttavat minua tiedon hakemisessa.

        Surullisinta tässä on se, että sinä teet muka-analyysiä ihmisestä, jota et tunne millään tavalla, vain yhden ketjun parin kirjoituksen perusteella ja väität hänestä asioita, jotka eivät ole totta. Ei taida olla ensimmäinen kertasi vai mitä? Minä en tämän enempää tuollaista roskaa viitsi edes kommentoida.

        Niille, joita Raamatun historia kiinnostaa enemmän, suosittelen Yalen yliopiston, Yale Divinity Schoolin, Wondriumin, Bart Ehrmanin, Michael Heiserin ym. luentoja sekä muidenkin Raamattu yliopistojen tutkimuksia ja väitöskirjoja. Opiskelu kannattaa aloittaa sillä otteella, että mikään luento tai väitöskirja ei sinällään ole totuus mutta ne voivat ohjata totuuden äärelle, todellisen Jumalan luo. Paavalin ohje toimii tässäkin: pitäkää niistä se, mikä hyvää on. Pyhä Henki oppaana on hyvä jatkaa tutkimista etsien tietoa uudistuessanne tiedossanne Jumalan tuntemiseksi, niin kuin Raamattu sanoo.

        1) Jos joku asiallisesti esittää jotakin Raamattuun liittyvää, on hyvien tapojen mukaan

        a) Lausuttava lähde, lähteet.

        2) Kun joku postaa tällaisen aloituksen:

        • Anonyymi-ap 2022-11-01 23:33:23
        • "Paavali ei missään kohtaa Raamattua sano suoraan yhtä tiettyä asiaa. Hän ei koskaan totea sitä. Myöskään Jumala ei sano sitä pojastaan. Eikä Jeesus itsekään väitä mitään sellaista. Edes Pyhä Henki ei sitä sano. No mitä sitten? "

        Aloitus : https://keskustelu.suomi24.fi/t/17619495/raamatun-tarkeimpia-kysymyksi

        ______________________________

        - eikä viittaa mihinkään lähteisiin, lähdeaineistoihin -- kyseessä on täysin epäuskottava ja "harmaa" esitys!

        Kun ei ole kirjallisuuslähteitä, tutkijoita? Eikä ainuttakaan Raamatun autenttista sanaa?
        Ei millään kielellä....

        Niin eivät nykyajan valistuneet ihmiset ja hengellist uskovat VOI noeteerata sen tason esityksiin!

        Jälkeenpäin tapahtuva pitkä ripitys ei enää pelasta tilannetta?


        "En ole velvollinen esittämään mitään todistuksia koulutuksestani tällä palstalla. Minun ketjuni ei edes koskenut koulutustani eikä pätevyyttäni vaan maailman parhaiden raamatuntutkijoiden tutkimuksien tuloksia, jotka tulivat esille kirjoituksissani. Tällöin on ihan sama mikä minun koulutukseni on. Toki korkeakoulututkinnot auttavat minua tiedon hakemisessa."

        Kommenttia: tuotakaan ei enää voi uskoa?

        Jos joku on saanut "korkeakoulututkinnon" tasoa, ei voi tehdä sellaista MOKAA; että kirjoittaa kuin jotakin faktaa - eikä lausua lähteitä!

        Korekakoulututkinnot eivä vakuuta siis? ....

        Kukaan ei ole "velvollinen" vastaamaan kysymyksiin. Mutta sitten ei kannata olettaa olevansa uskottava?

        Kukan vain voi sepittää keissiä korkeakoulututkinnoista, kielivalikoimasta, joilla (muka) lukee Raamattua? Kun ei suomalaiset tekstit kelpaa?


        " Minä ymmärrän Jumalan ihan täysin. Hänessä ei ole minulle mitään mysteeriä eikä epäselvää. Mitä enemmän olen oppinut tuntemaa Jumalaa sellaisena kuin hän todellisuudessa on..."

        Kommenttia: Tuossa on epärehellisyyden taikka realiteettistatuksen ongelma?
        KUKAAN ei voi ymmärtää Jumalaa täysin! Mahdotonta? Silloinhan pitäisi olla itsekin Jumala?


        Yhteenveto

        Koko edellinen viesti on läpinäkyvä ja paljastava.

        Hyvin ambivalenttinen ja sekava?

        Kun ihminen alkaa etsiä Jumalaa tieteellisen tiirikoinnin tasolla, voi lopuksi joutua niin suureen sekavuuteen, että?

        Sellaista oli alkuaikojen kristillisyydess, mm knostilaisuus.


        Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.

        Tässä Aloituksessa aiheena on Jeesus Kristus Jumalan Poika!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kokonaisuutena analysoiden ja "koetellen" kirjoituslaji asettuu siihen skeptikkojen sarjaan, joilla
        • ei elävää uskoa (?)
        • ei henkilökohtaista Jumalan tuntemusta (?)
        • joilla epäusko on vallitseva dynaaminen taso?
        * Joilla ohjaajana ei ole Pyhän Hengen apua? ( Joh 14:26, 1 Joh 2:27)"

        Kummallista analyysiä minun kirjoituksestani. Vihjaat suoraan mutta luulet, että kysymysmerkki vihjauksesi perässä jotenkin lieventää vihjaustasi. Lähinnä menee mustamaalauksen puolelle. Etkä kuitenkaan pystynyt todistamaan ainoatakaan väitettäni vääräksi.

        Enhän minä väittänyt, ettei Jeesus ole Uuden testamentin mukaan Jumala. Minä väitin, ettei hänestä ole kirjoitettu suoraan, että hän olisi Jumala vielä hänen kuolemansa aikoihin eikä edes yli 30 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Tämän voi jokainen tarkistaa lukemalla Paavalin omat kirjeet sekä Matteuksen ja Markuksen evankeliumeiksi nimetyt kirjat. On ihan selvä asia, ettei Jeesusta pidetty Jumalana näissä kirjoituksissa.

        Sinä et ole tajunnut sitä, että maailmassa on hurjan paljon ihmisiä, jotka eivät usko aivan juuri niin kuin sinä, ja silti hekin uskovat. Ei Jumala ota pois Henkeänsä heiltä, jotka häntä uskollisesti palvelevat, vaikka sinä niin toivotkin. Heillä voi olla henkilökohtainen suhde Jumalaan ja henkilökohtainen Jumalan tuntemus. Se, että joku ei usko juuri niin kuin sinä, ei tarkoita sitä, että hän olisi epäuskoinen. Voit toki sanoa minua uskosta osattomaksi ja jos niin teet, olet silloin oikeassa: minulla ei ole sinun uskosi, joten olen SINUN uskostasi osaston. Se ei haittaa minua hiukkaakaan. En haluaisikaan enää uskoa niin kuin uskoin muutamia vuosia sitten silloin kun uskoin niin kuin kristityt keskimäärin edelleenkin uskovat.

        Erityisesti minun kohdallani arvauksesi ovat menneet pieleen. Kun olen oppinut tuntemaan Jumalan sellaisena kuin hän oikeasti on niin, etteivät kristinuskon traditiot himmennä Jumalan kunniaa ja suuruutta, eivätkä hänen armoaan ja rakkauttaan, niin Jumalasta piirtyy paljon isompi ja tarkempi kuva kuin mitä kristinusko antaa ymmärtää. Minä ymmärrän Jumalan ihan täysin. Hänessä ei ole minulle mitään mysteeriä eikä epäselvää. Mitä enemmän olen oppinut tuntemaa Jumalaa sellaisena kuin hän todellisuudessa on, sitä enemmän olen häntä rakastanut ja rakastan edelleenkin. Jatkuvasti Jumala tekee ihmeitään minun elämässäni ja siunaa minua ja perhettäni monin eri tavoin. Edelleen ihmisiä tulee työni hedelmänä Pyhän Hengen toimiessa uskoon.

        Mitä tulee esittämieni muiden väitteiden todenmukaisuuteen, ne perustuvat viimeisimpään raamatuntutkimukseen ja kuka tahansa voi hakea hakusanoilla näitä tutkimuksia netistä. En ole velvollinen esittämään mitään todistuksia koulutuksestani tällä palstalla. Minun ketjuni ei edes koskenut koulutustani eikä pätevyyttäni vaan maailman parhaiden raamatuntutkijoiden tutkimuksien tuloksia, jotka tulivat esille kirjoituksissani. Tällöin on ihan sama mikä minun koulutukseni on. Toki korkeakoulututkinnot auttavat minua tiedon hakemisessa.

        Surullisinta tässä on se, että sinä teet muka-analyysiä ihmisestä, jota et tunne millään tavalla, vain yhden ketjun parin kirjoituksen perusteella ja väität hänestä asioita, jotka eivät ole totta. Ei taida olla ensimmäinen kertasi vai mitä? Minä en tämän enempää tuollaista roskaa viitsi edes kommentoida.

        Niille, joita Raamatun historia kiinnostaa enemmän, suosittelen Yalen yliopiston, Yale Divinity Schoolin, Wondriumin, Bart Ehrmanin, Michael Heiserin ym. luentoja sekä muidenkin Raamattu yliopistojen tutkimuksia ja väitöskirjoja. Opiskelu kannattaa aloittaa sillä otteella, että mikään luento tai väitöskirja ei sinällään ole totuus mutta ne voivat ohjata totuuden äärelle, todellisen Jumalan luo. Paavalin ohje toimii tässäkin: pitäkää niistä se, mikä hyvää on. Pyhä Henki oppaana on hyvä jatkaa tutkimista etsien tietoa uudistuessanne tiedossanne Jumalan tuntemiseksi, niin kuin Raamattu sanoo.

        "Jatkuvasti Jumala tekee ihmeitään minun elämässäni ja siunaa minua ja perhettäni monin eri tavoin. Edelleen ihmisiä tulee työni hedelmänä Pyhän Hengen toimiessa uskoon."


        Ole hyvä ja kerro niistä ihmeistä? Faktoja siis, todistein?

        Miten ihmiset tulevat uskoon, ja millaiseen uskoon?

        Mitä Raamattua ne lukevat?


        Vaikea on uskoa pelkkiä itsensä kehumisia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kokonaisuutena analysoiden ja "koetellen" kirjoituslaji asettuu siihen skeptikkojen sarjaan, joilla
        • ei elävää uskoa (?)
        • ei henkilökohtaista Jumalan tuntemusta (?)
        • joilla epäusko on vallitseva dynaaminen taso?
        * Joilla ohjaajana ei ole Pyhän Hengen apua? ( Joh 14:26, 1 Joh 2:27)"

        Kummallista analyysiä minun kirjoituksestani. Vihjaat suoraan mutta luulet, että kysymysmerkki vihjauksesi perässä jotenkin lieventää vihjaustasi. Lähinnä menee mustamaalauksen puolelle. Etkä kuitenkaan pystynyt todistamaan ainoatakaan väitettäni vääräksi.

        Enhän minä väittänyt, ettei Jeesus ole Uuden testamentin mukaan Jumala. Minä väitin, ettei hänestä ole kirjoitettu suoraan, että hän olisi Jumala vielä hänen kuolemansa aikoihin eikä edes yli 30 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Tämän voi jokainen tarkistaa lukemalla Paavalin omat kirjeet sekä Matteuksen ja Markuksen evankeliumeiksi nimetyt kirjat. On ihan selvä asia, ettei Jeesusta pidetty Jumalana näissä kirjoituksissa.

        Sinä et ole tajunnut sitä, että maailmassa on hurjan paljon ihmisiä, jotka eivät usko aivan juuri niin kuin sinä, ja silti hekin uskovat. Ei Jumala ota pois Henkeänsä heiltä, jotka häntä uskollisesti palvelevat, vaikka sinä niin toivotkin. Heillä voi olla henkilökohtainen suhde Jumalaan ja henkilökohtainen Jumalan tuntemus. Se, että joku ei usko juuri niin kuin sinä, ei tarkoita sitä, että hän olisi epäuskoinen. Voit toki sanoa minua uskosta osattomaksi ja jos niin teet, olet silloin oikeassa: minulla ei ole sinun uskosi, joten olen SINUN uskostasi osaston. Se ei haittaa minua hiukkaakaan. En haluaisikaan enää uskoa niin kuin uskoin muutamia vuosia sitten silloin kun uskoin niin kuin kristityt keskimäärin edelleenkin uskovat.

        Erityisesti minun kohdallani arvauksesi ovat menneet pieleen. Kun olen oppinut tuntemaan Jumalan sellaisena kuin hän oikeasti on niin, etteivät kristinuskon traditiot himmennä Jumalan kunniaa ja suuruutta, eivätkä hänen armoaan ja rakkauttaan, niin Jumalasta piirtyy paljon isompi ja tarkempi kuva kuin mitä kristinusko antaa ymmärtää. Minä ymmärrän Jumalan ihan täysin. Hänessä ei ole minulle mitään mysteeriä eikä epäselvää. Mitä enemmän olen oppinut tuntemaa Jumalaa sellaisena kuin hän todellisuudessa on, sitä enemmän olen häntä rakastanut ja rakastan edelleenkin. Jatkuvasti Jumala tekee ihmeitään minun elämässäni ja siunaa minua ja perhettäni monin eri tavoin. Edelleen ihmisiä tulee työni hedelmänä Pyhän Hengen toimiessa uskoon.

        Mitä tulee esittämieni muiden väitteiden todenmukaisuuteen, ne perustuvat viimeisimpään raamatuntutkimukseen ja kuka tahansa voi hakea hakusanoilla näitä tutkimuksia netistä. En ole velvollinen esittämään mitään todistuksia koulutuksestani tällä palstalla. Minun ketjuni ei edes koskenut koulutustani eikä pätevyyttäni vaan maailman parhaiden raamatuntutkijoiden tutkimuksien tuloksia, jotka tulivat esille kirjoituksissani. Tällöin on ihan sama mikä minun koulutukseni on. Toki korkeakoulututkinnot auttavat minua tiedon hakemisessa.

        Surullisinta tässä on se, että sinä teet muka-analyysiä ihmisestä, jota et tunne millään tavalla, vain yhden ketjun parin kirjoituksen perusteella ja väität hänestä asioita, jotka eivät ole totta. Ei taida olla ensimmäinen kertasi vai mitä? Minä en tämän enempää tuollaista roskaa viitsi edes kommentoida.

        Niille, joita Raamatun historia kiinnostaa enemmän, suosittelen Yalen yliopiston, Yale Divinity Schoolin, Wondriumin, Bart Ehrmanin, Michael Heiserin ym. luentoja sekä muidenkin Raamattu yliopistojen tutkimuksia ja väitöskirjoja. Opiskelu kannattaa aloittaa sillä otteella, että mikään luento tai väitöskirja ei sinällään ole totuus mutta ne voivat ohjata totuuden äärelle, todellisen Jumalan luo. Paavalin ohje toimii tässäkin: pitäkää niistä se, mikä hyvää on. Pyhä Henki oppaana on hyvä jatkaa tutkimista etsien tietoa uudistuessanne tiedossanne Jumalan tuntemiseksi, niin kuin Raamattu sanoo.

        Kovin on ylpeä mies?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1) Jos joku asiallisesti esittää jotakin Raamattuun liittyvää, on hyvien tapojen mukaan

        a) Lausuttava lähde, lähteet.

        2) Kun joku postaa tällaisen aloituksen:

        • Anonyymi-ap 2022-11-01 23:33:23
        • "Paavali ei missään kohtaa Raamattua sano suoraan yhtä tiettyä asiaa. Hän ei koskaan totea sitä. Myöskään Jumala ei sano sitä pojastaan. Eikä Jeesus itsekään väitä mitään sellaista. Edes Pyhä Henki ei sitä sano. No mitä sitten? "

        Aloitus : https://keskustelu.suomi24.fi/t/17619495/raamatun-tarkeimpia-kysymyksi

        ______________________________

        - eikä viittaa mihinkään lähteisiin, lähdeaineistoihin -- kyseessä on täysin epäuskottava ja "harmaa" esitys!

        Kun ei ole kirjallisuuslähteitä, tutkijoita? Eikä ainuttakaan Raamatun autenttista sanaa?
        Ei millään kielellä....

        Niin eivät nykyajan valistuneet ihmiset ja hengellist uskovat VOI noeteerata sen tason esityksiin!

        Jälkeenpäin tapahtuva pitkä ripitys ei enää pelasta tilannetta?


        "En ole velvollinen esittämään mitään todistuksia koulutuksestani tällä palstalla. Minun ketjuni ei edes koskenut koulutustani eikä pätevyyttäni vaan maailman parhaiden raamatuntutkijoiden tutkimuksien tuloksia, jotka tulivat esille kirjoituksissani. Tällöin on ihan sama mikä minun koulutukseni on. Toki korkeakoulututkinnot auttavat minua tiedon hakemisessa."

        Kommenttia: tuotakaan ei enää voi uskoa?

        Jos joku on saanut "korkeakoulututkinnon" tasoa, ei voi tehdä sellaista MOKAA; että kirjoittaa kuin jotakin faktaa - eikä lausua lähteitä!

        Korekakoulututkinnot eivä vakuuta siis? ....

        Kukaan ei ole "velvollinen" vastaamaan kysymyksiin. Mutta sitten ei kannata olettaa olevansa uskottava?

        Kukan vain voi sepittää keissiä korkeakoulututkinnoista, kielivalikoimasta, joilla (muka) lukee Raamattua? Kun ei suomalaiset tekstit kelpaa?


        " Minä ymmärrän Jumalan ihan täysin. Hänessä ei ole minulle mitään mysteeriä eikä epäselvää. Mitä enemmän olen oppinut tuntemaa Jumalaa sellaisena kuin hän todellisuudessa on..."

        Kommenttia: Tuossa on epärehellisyyden taikka realiteettistatuksen ongelma?
        KUKAAN ei voi ymmärtää Jumalaa täysin! Mahdotonta? Silloinhan pitäisi olla itsekin Jumala?


        Yhteenveto

        Koko edellinen viesti on läpinäkyvä ja paljastava.

        Hyvin ambivalenttinen ja sekava?

        Kun ihminen alkaa etsiä Jumalaa tieteellisen tiirikoinnin tasolla, voi lopuksi joutua niin suureen sekavuuteen, että?

        Sellaista oli alkuaikojen kristillisyydess, mm knostilaisuus.


        Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.

        Tässä Aloituksessa aiheena on Jeesus Kristus Jumalan Poika!

        "1) Jos joku asiallisesti esittää jotakin Raamattuun liittyvää, on hyvien tapojen mukaan

        a) Lausuttava lähde, lähteet."

        Höpöhöpö!

        Lähteet kuuluvat tiede maailmaan ja virallisiin julkaisuihin. Ethän sinäkään ole laittanut yhtä ainuttakaan lähdetietoa omiin kommeteihisi kun lainaat Raamattua vaikka lainaat tekijänoikeuksien alaista tekstiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jatkuvasti Jumala tekee ihmeitään minun elämässäni ja siunaa minua ja perhettäni monin eri tavoin. Edelleen ihmisiä tulee työni hedelmänä Pyhän Hengen toimiessa uskoon."


        Ole hyvä ja kerro niistä ihmeistä? Faktoja siis, todistein?

        Miten ihmiset tulevat uskoon, ja millaiseen uskoon?

        Mitä Raamattua ne lukevat?


        Vaikea on uskoa pelkkiä itsensä kehumisia!

        Näin ulkopuolisena sanon vain että nyt sinulla kyllä keittää yli ja pahasti. Kukaan muukaan täällä ole vaatimassa tuollaisia...


    • Anonyymi

      Jumaluuden ykseys tässä todistuksessa:

      Kaikki Jumalan olemuksen puolet..

      JEESUS- PYHÄ Henki - Isä JUMALA!


      ".Tämän minä olen teille puhunut ollessani teidän tykönänne.

      Mutta Puolustaja, PYHÄ HENKI,

      jonka ISÄ on lähettävä minun nimessäni,

      hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut."

      Johannes 14:26

    • Anonyymi

      Onko pyhä henki jumala?auroraboreallis(Ei kirj.)

      • Anonyymi

        Ala tutkimaan Raamattua!


      • Anonyymi

        ei ole jumala.

        pyhä henki tarkoittaa laatua, ilmaisevat 2 laatusanaa jumalasta.

        jumala on henki ja jumala on pyhä.


      • Anonyymi

        Erittäin hyvä kysymys. Tämä aina tuntuu unohtuvan näiltä Jeesus-jumalaan uskovilta, että tosiaan se Pyhä Henkikin näin ollen on oltava Jeesus itse, koska on vain yksi Jumala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ala tutkimaan Raamattua!

        Raamatussa pyhää henkeä nostatetaan polttamalla kannabista, minkä arkeologia todistaa.
        Se selittää uskonnolliset näyt, profetiat ja ilmestykset.
        Selvempää päivää teillekin jatkossa.


    • Anonyymi

      Palataan asiaan lisää. . .

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Puretaan vähän tuota aloitusta, jossa aloittaja kirjoitti seuraavaa:

      -----------------------

      " Tällä foorumilla joku (itseoppinut ?) sananselittäjä "



      " Kokonaisuutena analysoiden ja "koetellen" kirjoituslaji asettuu siihen skeptikkojen sarjaan, joilla
      • ei elävää uskoa (?)
      • ei henkilökohtaista Jumalan tuntemusta (?)
      • joilla epäusko on vallitseva dynaaminen taso?
      * Joilla ohjaajana ei ole Pyhän Hengen apua? ( Joh 14:26, 1 Joh 2:27)

      Kun oikeita välineitä ja statusta ei ole "jumaluuden" tutkimiseen, ollaan niin rosvot jotka "tiirikoita" käyttäen koettavat tunkeutua Jumalan asioihin! Otetaan keppaskonstit! Ja vielä kehutaan, että ollaan joitakin kielispesialisteja?

      Näitä "tutkijoita" (!) oli jo Jeesuksenkin aikana "



      Tämä tyyppi: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17619495/raamatun-tarkeimpia-kysymyksia - - -ei kuitenkaan sanallakaan ole vastannut, MIHIN hänen väittämänsä perustuvat?
      • kielitaito?
      • erityiosaaminen?
      • ylivertaisena esiintyminen?

      ----------------------------------------------------------------------

      Tässä aloittaja pitkälti kirjoittaa ihan itse itsestään !

      1) Eli aloittaja ITSE kuvittelee omaavansa erityisosaamista !

      2) Harrastaa ylivertaisena esiintymistä !

      3) On itse "tiirikoiva" "keppaskonstien käyttäjä"

      4) Aloittaja itse väittää saavansa opetuksen Pyhältä Hengeltä, mutta paljastuu valehtelijaksi aiempien kirjoitustensa kautta !

      Siis kun raukka ei käsitä edes selvääkän Raamatun opetusta naisen alamaisuudesta suhteessa mieheensä ja sitä kautta srk:n miehiin, eikä naisen asemaa ja toimintaa Seurakunnan kokouksessa.

      Eli KOKO naisen alamaisuus asia on ihan kateissa, ja silti aloittaja opettaa virheelisesti aiheesta, eli silkkaa valhetta, se paljastaa sen tosiasian, että aloittaja ITSE tulkitsee Raamattua ilman Pyhän Hengen apua, sillä:

      Pyhä Henki kun ei vain opeta valhetta !

      Kuitenkin aloittaja itse siis opettaa valhetta tuossa asia aiheessa !

      Olisi siis pitkälti peiliin katsomisen aika ja paikka ja aika laskeutua siltä jalustalta, jolle aloittaja itse on itsensä nostanut !

      • Anonyymi

        Aloittaja kirjoittaa Raamatun Sanaa!

        Ei leiki mitään sellaista:

        Että näki Jeesuksen...
        että

        Tuntisi Jumalan täysin!

        Ne on ihan eri tyypit (miehet) jotka satuja sepittävät!!

        Aloittajan Herra on Jeesus Kristus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittaja kirjoittaa Raamatun Sanaa!

        Ei leiki mitään sellaista:

        Että näki Jeesuksen...
        että

        Tuntisi Jumalan täysin!

        Ne on ihan eri tyypit (miehet) jotka satuja sepittävät!!

        Aloittajan Herra on Jeesus Kristus!

        Aloittajan asenne, eli oikeammin asennevamma on ylpeys ja paisuneisuus, jota hänen on täysin mahdotonta edes yrittää peitellä, se näet näkyy ja kuuluu ja kovaa !


    • Anonyymi

      "Olisi siis pitkälti peiliin katsomisen aika ja paikka ja aika laskeutua siltä jalustalta, jolle aloittaja itse on itsensä nostanut !"

      Aloittaja ei harrasta peilin edessä seisomista!
      Ja jos -kun peiliin katsoo?
      Sieltä näkyy naama ja kroppa?

      Jumalan Sana ei sellaista "peiliin katsomista" tunne!
      Vaan mitä?

      Lue Hebr 4:12

      SE on Sanan Miekka, jonka kanssa on asiaa?
      Oletko tutustunut?

      • Anonyymi

        Noinko totaalisen ymmärtämätön sinäkin olet ?

        Etkä ymmärrä edes vertauskuvia !

        Hengellinen ymmärtää kyllä sen, että mitä peiliin katsominen tarkoittaa !

        Se tarkoittaa ITSETUTKISTELUA Herran, eli Peilin edessä !

        Mutta se kyllä on hyvin selvästi JO nähty, ettei aloittaja todellakaan sitä tee !

        Siinä sinä olit ihan oikeassa !


      • Anonyymi

        Ja jotta et enempää paljasta omaa Raamatun heikkoa tuntemusta, niin tässä asiasta kerrotaan Raamatussa :

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Mutta jos siis tätä ei haluta eikä tehdä, niin eihän tämä edes toteudu,eikä mitään kehitystä tai muutosta ole edes odotettavissa !

        Joten se, mitä sinä siis kirjoitit on silkkaa valhetta !

        ---------------------------------

        " Jumalan Sana ei sellaista "peiliin katsomista" tunne! "

        -------------------------------

        Eli vaikka sinä itse et tunne Raamattuasi ja mitä siellä sanotaan, niin ei se tarkoita sitä, etteikö sitä siellä olisi !

        Hengellinen uskova taas ELÄÄ tuon Kirjoituksen mukaan, eikä se voi olla häneltä salassa, ei sitten millään !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinko totaalisen ymmärtämätön sinäkin olet ?

        Etkä ymmärrä edes vertauskuvia !

        Hengellinen ymmärtää kyllä sen, että mitä peiliin katsominen tarkoittaa !

        Se tarkoittaa ITSETUTKISTELUA Herran, eli Peilin edessä !

        Mutta se kyllä on hyvin selvästi JO nähty, ettei aloittaja todellakaan sitä tee !

        Siinä sinä olit ihan oikeassa !

        Hengellinen ihminen ei jalostu, vaikka katsoisi peiliin 24/ 7

        Mutta viisautta tulee, jos tutkii Raamatun sanaa!

        Peili on:

        * 10 käskyn laki
        ' Jeesuksen vuorisaarna
        * ja kaikki muut Raamatun sanat, viiaaus, totuus!

        Aloittaja on opiskellut, oppinu noista.

        JK Peiliin katsominen ei auta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jotta et enempää paljasta omaa Raamatun heikkoa tuntemusta, niin tässä asiasta kerrotaan Raamatussa :

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Mutta jos siis tätä ei haluta eikä tehdä, niin eihän tämä edes toteudu,eikä mitään kehitystä tai muutosta ole edes odotettavissa !

        Joten se, mitä sinä siis kirjoitit on silkkaa valhetta !

        ---------------------------------

        " Jumalan Sana ei sellaista "peiliin katsomista" tunne! "

        -------------------------------

        Eli vaikka sinä itse et tunne Raamattuasi ja mitä siellä sanotaan, niin ei se tarkoita sitä, etteikö sitä siellä olisi !

        Hengellinen uskova taas ELÄÄ tuon Kirjoituksen mukaan, eikä se voi olla häneltä salassa, ei sitten millään !!!

        Seiso sinä peilisi edessä - mutta syö ihmeessä välillä . ellet tahdo peilisi edessä kupsahtaa!

        Smile :)

        Vaikka seisoisit peilisi edessä maailman tappiin? Et parane, et jalostu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jotta et enempää paljasta omaa Raamatun heikkoa tuntemusta, niin tässä asiasta kerrotaan Raamatussa :

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Mutta jos siis tätä ei haluta eikä tehdä, niin eihän tämä edes toteudu,eikä mitään kehitystä tai muutosta ole edes odotettavissa !

        Joten se, mitä sinä siis kirjoitit on silkkaa valhetta !

        ---------------------------------

        " Jumalan Sana ei sellaista "peiliin katsomista" tunne! "

        -------------------------------

        Eli vaikka sinä itse et tunne Raamattuasi ja mitä siellä sanotaan, niin ei se tarkoita sitä, etteikö sitä siellä olisi !

        Hengellinen uskova taas ELÄÄ tuon Kirjoituksen mukaan, eikä se voi olla häneltä salassa, ei sitten millään !!!

        HÖPÖ - HÖPÖ - MEE RELAAMAAN suunsoittaja!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hengellinen ihminen ei jalostu, vaikka katsoisi peiliin 24/ 7

        Mutta viisautta tulee, jos tutkii Raamatun sanaa!

        Peili on:

        * 10 käskyn laki
        ' Jeesuksen vuorisaarna
        * ja kaikki muut Raamatun sanat, viiaaus, totuus!

        Aloittaja on opiskellut, oppinu noista.

        JK Peiliin katsominen ei auta!

        Väitätkö siis tätä valheeksi ?

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Kuvastin = peili !

        Kuvastin = Kristus !

        Eikö mene perille se Hengellinen kuva, jonka jo edellä jaoin ?

        Jos sinä itse eläisit Hengellistä elämää, niin et todellakaan olisi kirjoittanut mistään tavallisesta peiliin katsomisesta !

        Mutta nytkin siis ei ylpeytesi anna periksi myöntää olleesi pahasti ymmärtämätön ja siten väärässä !

        Sitä se ylpeys ja paisuneisuus juurikin teettää, eli ei opita edes omista virheistäkään yhtään mitään, vaikka siis laitoin Jumalan Sanaa sinulla tästä aiheesta !

        Menikö sekin yhä yli ymmärryksesi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hengellinen ihminen ei jalostu, vaikka katsoisi peiliin 24/ 7

        Mutta viisautta tulee, jos tutkii Raamatun sanaa!

        Peili on:

        * 10 käskyn laki
        ' Jeesuksen vuorisaarna
        * ja kaikki muut Raamatun sanat, viiaaus, totuus!

        Aloittaja on opiskellut, oppinu noista.

        JK Peiliin katsominen ei auta!

        Niin ja tuo sinun listasi kertoo minulle sen selvästi, että sinä et elä Hengellistä elämää, siis Hengen pyhityksessä !

        Sinä olet yhä kirjaimen / lain alla !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitätkö siis tätä valheeksi ?

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Kuvastin = peili !

        Kuvastin = Kristus !

        Eikö mene perille se Hengellinen kuva, jonka jo edellä jaoin ?

        Jos sinä itse eläisit Hengellistä elämää, niin et todellakaan olisi kirjoittanut mistään tavallisesta peiliin katsomisesta !

        Mutta nytkin siis ei ylpeytesi anna periksi myöntää olleesi pahasti ymmärtämätön ja siten väärässä !

        Sitä se ylpeys ja paisuneisuus juurikin teettää, eli ei opita edes omista virheistäkään yhtään mitään, vaikka siis laitoin Jumalan Sanaa sinulla tästä aiheesta !

        Menikö sekin yhä yli ymmärryksesi ?

        Onhan se upeaa. että on ede YKSI - joka tällä palstalla OSAA`?

        Opettaa miten "peiliin katsotaan"?

        Se kyllä opittiin jo lapsena.....

        Että, pitää olla jakaus suorassa, hampaat pesty, napit oikeassa järjestyksessä..
        ja pojilla päällyshousut jalassa, (ettei ole unohtunu pyjaman housut aamulla?
        Joo, nää opittiin peilin edessä!!

        Mutta eivät kaikki oppineet?

        Siksi ne jauhaa kroonisesti:

        Mene peilin eteen! Mene peilin eteen!

        Joo?

        Herramme Jeesus ei opettanut "peilin edessä lusmuamista"-
        Eikä kyllä apostolitkaan?

        Mutta ----


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se upeaa. että on ede YKSI - joka tällä palstalla OSAA`?

        Opettaa miten "peiliin katsotaan"?

        Se kyllä opittiin jo lapsena.....

        Että, pitää olla jakaus suorassa, hampaat pesty, napit oikeassa järjestyksessä..
        ja pojilla päällyshousut jalassa, (ettei ole unohtunu pyjaman housut aamulla?
        Joo, nää opittiin peilin edessä!!

        Mutta eivät kaikki oppineet?

        Siksi ne jauhaa kroonisesti:

        Mene peilin eteen! Mene peilin eteen!

        Joo?

        Herramme Jeesus ei opettanut "peilin edessä lusmuamista"-
        Eikä kyllä apostolitkaan?

        Mutta ----

        Siis - vain narsistiset persoonat rakastavat seisoa peilin edessä!

        Ne jotka rakastavat Jeesusta, katsovat HÄNTÄ - HÄneen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jotta et enempää paljasta omaa Raamatun heikkoa tuntemusta, niin tässä asiasta kerrotaan Raamatussa :

        2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Mutta jos siis tätä ei haluta eikä tehdä, niin eihän tämä edes toteudu,eikä mitään kehitystä tai muutosta ole edes odotettavissa !

        Joten se, mitä sinä siis kirjoitit on silkkaa valhetta !

        ---------------------------------

        " Jumalan Sana ei sellaista "peiliin katsomista" tunne! "

        -------------------------------

        Eli vaikka sinä itse et tunne Raamattuasi ja mitä siellä sanotaan, niin ei se tarkoita sitä, etteikö sitä siellä olisi !

        Hengellinen uskova taas ELÄÄ tuon Kirjoituksen mukaan, eikä se voi olla häneltä salassa, ei sitten millään !!!

        MIkset ssää onneton olet muuttunu "kristuksen kuvan kaltaiseksi"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MIkset ssää onneton olet muuttunu "kristuksen kuvan kaltaiseksi"?

        Kannattaako jatkaa peilin edessä seisomista??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja tuo sinun listasi kertoo minulle sen selvästi, että sinä et elä Hengellistä elämää, siis Hengen pyhityksessä !

        Sinä olet yhä kirjaimen / lain alla !

        Kiitos Jumalalle: Jonka Poika tekee vapaaksi, se on todellisesti vapaa?
        Etsipäs tuo Raamatun kohta...


    • Anonyymi

      Voi kun menee jo säälittäväksi !

      Tuo Raamatunkohta ja "peiliin katsominen" tarkoittaa vain ja pelkästään sitä, että uskova tutkii itseään Herransa edessä !

      Se on koko Hengellisen elämän ydin asia !

      Siis esimerkkinä kehoituksen sanan / nuhteen / ym vastaanottaminen !

      Siis jos joku ihminen kehoittaa minua tutkimaan itseäni ja toimintaani, niin minä menen sen "Peilin" eli Herran eteen niiden sen toisen ihmisen sanojen kanssa ja kysyn Herran arviota siitä asiasta ja aiheesta !

      Minä en siis luota ihmiseen, en kehoittajaan, enkä itse itseeni, vaan alistan kaiken Herran arvioin alle !!!

      Eli minä katson siis siinä kohtaa "Peiliin", eli Herraan, joka paljastaa pyhyydellään ja tiedollaan asioiden todellisen laidan !

      2. Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

      Näin minä itse opin Totuuden kussakin asiassa, jotka Herran eteen ja arvioitavaksi vien ja säästyn ihmisten vääriltä syytöksiltä !

      Mutta jos ja kun sinä et tämän vertaa käsitä, niin sille en minä voi mitään !

      Eikä syy sinun ymmärtämättömyyteesi ole minun syyni, eikä vikani !

      Se on sinun oma ongelmasi !

      • Anonyymi

        Kuules parka?

        Herra ei ole asettanut sinua opettaksi?

        Ne on ihan toiset (laadukkaat tyypit) joita aloittaja kelpuuttaa "opettajiksi"!
        Sinä et kuulu siihen laatuun...

        Aloittajalla ei ongelmaa - Herran kanssa, ja Hänen palveluksessaan...


        Joten voit lopettaa stressin.

        Olet väärä ihminen arivioimaan aloittajaa.

        Miksi?

        Et varmaan halua kuulla (julkisesti) mistä syystä?

        Keskitys nyt sinne "peilisi eteen".

        Ja kerro miten edistyy?

        Näkyykö miten hiukset katovat?
        Miten pyhyyden sädekehä kasvaa?

        Laita vaikka selfie nettiin!!


      • Anonyymi

        Naurettava ja lapsellinen postaus!
        Kuin alakoulun opettajalta oppilaalle...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuules parka?

        Herra ei ole asettanut sinua opettaksi?

        Ne on ihan toiset (laadukkaat tyypit) joita aloittaja kelpuuttaa "opettajiksi"!
        Sinä et kuulu siihen laatuun...

        Aloittajalla ei ongelmaa - Herran kanssa, ja Hänen palveluksessaan...


        Joten voit lopettaa stressin.

        Olet väärä ihminen arivioimaan aloittajaa.

        Miksi?

        Et varmaan halua kuulla (julkisesti) mistä syystä?

        Keskitys nyt sinne "peilisi eteen".

        Ja kerro miten edistyy?

        Näkyykö miten hiukset katovat?
        Miten pyhyyden sädekehä kasvaa?

        Laita vaikka selfie nettiin!!

        Olet jo todella säälittävä !

        Jokaisen uskovan tulee Sanan mukaan koetella KAIKKI ja pitää se, mikä on hyvää !

        Ei siis tarvitse olla edes mikään opettaja !

        Mutta tämänkään vertaa sinä raukka et vielä ymmärrä !

        Eikä siten kukaan ole arvostelun yläpuolella, sillä siis KAIKKI tulee koetella, niin opit, kuin myös opettajat !

        Mutta sinä raukka et tätäkään käsitä !


    • Anonyymi

      Jeesus on Jumalan Poika ja sitä ei Hänen aikansa juutalaiset eivätkä nykypäivänkään juutalaiset tunnusta. Missään Raamatussa Jeesus ei sano itseään Jumalaksi(joka on yksi ja ainoa Jehovah), vaan Hänen(Jehovah) ainoaksi Pojaksi. Tuo modalisti jankkaaja sanoo että Jeesus on Pyhä Henki tai jopa Isä itse. Onko tälläinen normaalikin ajatus uskovilla? Ei sitä ainakaan Raamatussa lue.

      • Anonyymi

        Jeesus oli ja on Jumalan Poika.


      • Anonyymi

        Voi tuota umpisokeutta !

        Sokea ei edes tajua sitä, että kuinka monta kertaa Jeesus todistaa itse olevansa Jumala !

        Sen Jeesus kertoo monella tapaa ja monessa kohtaa !

        Tässä vain yksi esimerkki:

        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Siis vain Jumala on Totuus !

        Vain Jumalalla on Elämä itsessään !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus oli ja on Jumalan Poika.

        Oli toki mutta ei ennen syntymäänsä vauvana tähän maailmaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi tuota umpisokeutta !

        Sokea ei edes tajua sitä, että kuinka monta kertaa Jeesus todistaa itse olevansa Jumala !

        Sen Jeesus kertoo monella tapaa ja monessa kohtaa !

        Tässä vain yksi esimerkki:

        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Siis vain Jumala on Totuus !

        Vain Jumalalla on Elämä itsessään !

        Ei kukaan tule Jumalan luo muuta kuin Jeesuksen kautta koska Jeesus on Jumalan ainoa Poika! Miten ihmeessä Jeesus huvikseen tappaisi itsensä jotta ihmiset tulevat Hänen luokseen? Ei taas mitään järkeä.. Jeesus on se TIE itse Jumalan(Isän) luokse! Jeesus ei ole se Jumala itse, vaan Poika ja tie ja totuus ja elämä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus oli ja on Jumalan Poika.

        No näin on. Ei siis Jumala itse, vaan Hänen ainoa Poika. Poika ei voi olla oma Isä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus oli ja on Jumalan Poika.

        Milloin ja kuka on korottanut Rooman sotilaan jumalaksi?

        "Jumalainen" hän kyllä saattoi olla kun Mariaa nylkytti.


    • Anonyymi

      "Ja vielä kehutaan, että ollaan joitakin kielispesialisteja?"

      No minä luin tuon aloituksen enkä löytänyt siitä mistään kehumista siitä että, hän olisi kielispesialisti. Hänhän nimen omaan sanoi, että hän ei ole niin kovan tason kielen osaaja.

      Se, että valehtelee toisista, ei tee asiaa uskottavammaksi, päin vastoin.

      • Anonyymi

        SORRY... kyllä tämä "jumalan täysin tunteva" tyyppi kehuu muutamissa ketjuissa
        JUURI sitä, että

        - ei ole enää pitkään aikaan lukenut suomalaisia Raamatun käännöksiä!

        Hän kehuu ihan muita "opettajia" - muilla kielillä opettavia.

        Aloittaja ei valehtele, vaan on asianmukaisestt LUKENUT ne kirjoitukset, joissa hän esiintyy.

        Mutta? Vasta kun hänen postauksiaan on arvosteltu, hän
        vetoaa ettei ole kielen osaaja...


        Summa summarum?

        Kun joku rupeaa esiintymään NIIN korkealentoisesti, että väittää

        "tuntevansa Jumalan täysin" -

        niin on normitason ja hengellisten ihmisten aika olla hereillä!


      • Anonyymi

        Tämä "Jumalan täysin tunteva" mies on kirjoittanut mm. seuraavat kommentit:

        (löytyvät muutamista ketjuista.)

        Kielitaito? Hän on korostanut, että "tutkii alkukielisiä tekstejä"...näin. Hän siis näyttelee kielispesialistia, joka "tutkii alkukielisiä tekstejä"! Sellainen osaaminen edellyttää, että HALLITSEE ko, kieliä!


        • "En ole tutkinut suomenkielisen Raamatun "ilmoituksia" enää vuosiin. Siihen kun ei voi luottaa. Tutkin alkukielisiä tekstejä. Toki voidaan sanoa, että kristinuskon --"

        X) Ei usko Johanneksen evankeliumin tekstiin..:

        • "Minä itse en usko Johanneksen evankeliumin tekstiin sellaisenaan mutta se antaa tietoa aikansa historiankuvasta. Eli ehkä Jeesus sanoi niin, ehkä ei.


        XX) Jumala (ehkä) toimi miehen kanssa, ja johdatti jopa yhden ihmisen uskoon?

        • "Mutta vuosien 2012- 2017 välillä mahdollisesti olin. Jumala toimi kauttani voimallisesti, teki ihmeitä, lohdutti murheellisia, paranisi minutkin, johdatti kauttani ainakin yhden ihmisen uskoon ja uskoakseni lähetti kaksi enkeliä ruokkimaan minua ja perhettäni kun meillä ei ollut ruokaan. Rukousvastauksia tuli viikoittain...joskus päivittäin... uskomattomiakin ihmeitä, jotka siunasivat useita ihmisiä."

        Anonyymi 2022-11-03 23:52:45

        • "Jumala järjesti asiat niin, että sen kehotuksen noudattamisen jälkeen meillä ei ole ollut enää taloudellisia huolia sitten vuoden 2017. Emmekä me elä köyhästi ja rahaa on jäänyt toisten autamiseenkin."

        • "Vaikka raha on tärkeää, se ei ole mielestäni mitään verrattuna siihen mitä sitten koimme. Se oli todellinen ihme, jota en pysty selittämään. Ja niille, jotka ovat alkoholinkäyttöä vastaan muka Raamatun perustein, sanon, että me olemme käyttäneet jonkin verran alkoholia lähes koko elämämme ajan mutta se ei ole ollut Jumalani toimien perusteella mikään ongelma, sillä jos olisi ollut, eihän hän sillon olisi niin runsaasti siunannut elämäämme? "


        Siis mitä?

        Tämä "jumalan täysin tuntema" mies?

        Aika sekavia ja ristiriitaisia hän kirjoittaa?

        Kyseessä näyttää olevan (taas kerran) tyyppi, joka tahtoo nostattaa itseään "jonakin erikoisena"?

        PS: senhän moni arvasi alun alkaen,,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä "Jumalan täysin tunteva" mies on kirjoittanut mm. seuraavat kommentit:

        (löytyvät muutamista ketjuista.)

        Kielitaito? Hän on korostanut, että "tutkii alkukielisiä tekstejä"...näin. Hän siis näyttelee kielispesialistia, joka "tutkii alkukielisiä tekstejä"! Sellainen osaaminen edellyttää, että HALLITSEE ko, kieliä!


        • "En ole tutkinut suomenkielisen Raamatun "ilmoituksia" enää vuosiin. Siihen kun ei voi luottaa. Tutkin alkukielisiä tekstejä. Toki voidaan sanoa, että kristinuskon --"

        X) Ei usko Johanneksen evankeliumin tekstiin..:

        • "Minä itse en usko Johanneksen evankeliumin tekstiin sellaisenaan mutta se antaa tietoa aikansa historiankuvasta. Eli ehkä Jeesus sanoi niin, ehkä ei.


        XX) Jumala (ehkä) toimi miehen kanssa, ja johdatti jopa yhden ihmisen uskoon?

        • "Mutta vuosien 2012- 2017 välillä mahdollisesti olin. Jumala toimi kauttani voimallisesti, teki ihmeitä, lohdutti murheellisia, paranisi minutkin, johdatti kauttani ainakin yhden ihmisen uskoon ja uskoakseni lähetti kaksi enkeliä ruokkimaan minua ja perhettäni kun meillä ei ollut ruokaan. Rukousvastauksia tuli viikoittain...joskus päivittäin... uskomattomiakin ihmeitä, jotka siunasivat useita ihmisiä."

        Anonyymi 2022-11-03 23:52:45

        • "Jumala järjesti asiat niin, että sen kehotuksen noudattamisen jälkeen meillä ei ole ollut enää taloudellisia huolia sitten vuoden 2017. Emmekä me elä köyhästi ja rahaa on jäänyt toisten autamiseenkin."

        • "Vaikka raha on tärkeää, se ei ole mielestäni mitään verrattuna siihen mitä sitten koimme. Se oli todellinen ihme, jota en pysty selittämään. Ja niille, jotka ovat alkoholinkäyttöä vastaan muka Raamatun perustein, sanon, että me olemme käyttäneet jonkin verran alkoholia lähes koko elämämme ajan mutta se ei ole ollut Jumalani toimien perusteella mikään ongelma, sillä jos olisi ollut, eihän hän sillon olisi niin runsaasti siunannut elämäämme? "


        Siis mitä?

        Tämä "jumalan täysin tuntema" mies?

        Aika sekavia ja ristiriitaisia hän kirjoittaa?

        Kyseessä näyttää olevan (taas kerran) tyyppi, joka tahtoo nostattaa itseään "jonakin erikoisena"?

        PS: senhän moni arvasi alun alkaen,,,,

        Ensin itket siitä, että toisen pitää kertoa sinulle kielentuntemuksestaan ja Jumalan ihmeistä. Sitten kun hän sinun vaatiessa niistä kertoo, se onkin häneltä itsensä nostattamista?

        Näytät jatkuvasti esittävän hänestä vääriä johtopäätöksiä. Luuletko, että joku uskoisi sinun selityksiäsi kun noihin edellisiinkään ei voi luottaa.

        Voi hyvänen aika! Hakeudu nyt jo hoitoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä "Jumalan täysin tunteva" mies on kirjoittanut mm. seuraavat kommentit:

        (löytyvät muutamista ketjuista.)

        Kielitaito? Hän on korostanut, että "tutkii alkukielisiä tekstejä"...näin. Hän siis näyttelee kielispesialistia, joka "tutkii alkukielisiä tekstejä"! Sellainen osaaminen edellyttää, että HALLITSEE ko, kieliä!


        • "En ole tutkinut suomenkielisen Raamatun "ilmoituksia" enää vuosiin. Siihen kun ei voi luottaa. Tutkin alkukielisiä tekstejä. Toki voidaan sanoa, että kristinuskon --"

        X) Ei usko Johanneksen evankeliumin tekstiin..:

        • "Minä itse en usko Johanneksen evankeliumin tekstiin sellaisenaan mutta se antaa tietoa aikansa historiankuvasta. Eli ehkä Jeesus sanoi niin, ehkä ei.


        XX) Jumala (ehkä) toimi miehen kanssa, ja johdatti jopa yhden ihmisen uskoon?

        • "Mutta vuosien 2012- 2017 välillä mahdollisesti olin. Jumala toimi kauttani voimallisesti, teki ihmeitä, lohdutti murheellisia, paranisi minutkin, johdatti kauttani ainakin yhden ihmisen uskoon ja uskoakseni lähetti kaksi enkeliä ruokkimaan minua ja perhettäni kun meillä ei ollut ruokaan. Rukousvastauksia tuli viikoittain...joskus päivittäin... uskomattomiakin ihmeitä, jotka siunasivat useita ihmisiä."

        Anonyymi 2022-11-03 23:52:45

        • "Jumala järjesti asiat niin, että sen kehotuksen noudattamisen jälkeen meillä ei ole ollut enää taloudellisia huolia sitten vuoden 2017. Emmekä me elä köyhästi ja rahaa on jäänyt toisten autamiseenkin."

        • "Vaikka raha on tärkeää, se ei ole mielestäni mitään verrattuna siihen mitä sitten koimme. Se oli todellinen ihme, jota en pysty selittämään. Ja niille, jotka ovat alkoholinkäyttöä vastaan muka Raamatun perustein, sanon, että me olemme käyttäneet jonkin verran alkoholia lähes koko elämämme ajan mutta se ei ole ollut Jumalani toimien perusteella mikään ongelma, sillä jos olisi ollut, eihän hän sillon olisi niin runsaasti siunannut elämäämme? "


        Siis mitä?

        Tämä "jumalan täysin tuntema" mies?

        Aika sekavia ja ristiriitaisia hän kirjoittaa?

        Kyseessä näyttää olevan (taas kerran) tyyppi, joka tahtoo nostattaa itseään "jonakin erikoisena"?

        PS: senhän moni arvasi alun alkaen,,,,

        Kielitaito? Mitäs se semmoinen sinulle kuuluu? Oletko itse esittänyt hänelle yhtäkään raamatunpaikkaa kumoamaan hänen väitteensä? Oletko itse tarjonnut hänelle ansioluetteloasi tänne kaikkien nähtäväksi?


    • Anonyymi

      Herra varjelee uskollisia omiaan tällaisilta huu-haa-opettajilta, jotka ovat kadottaneet todellisuusfaktat!

      Näyttelevät lähes "jumalaa" !

    • Anonyymi

      Jeesus ei ole Jumalan poika/lapsi! Kyllähän me kaikki, joilla on lapsia,tiedämme miten niitä tehdään ja kuka on kenenkin isä.

      • Anonyymi

        Oletko sinäkin vielä "lapsi"? Etkö alkanut kasvaa aikuiseksi?

        Mutta? Aikuisenakin sinua kyllä sanotaan "sen ja sen poika".... ( jos oot poika)

        Jos kukaan ei tiedä isääsi (näitäkin on paljon) - niin sitten onkin - hm-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko sinäkin vielä "lapsi"? Etkö alkanut kasvaa aikuiseksi?

        Mutta? Aikuisenakin sinua kyllä sanotaan "sen ja sen poika".... ( jos oot poika)

        Jos kukaan ei tiedä isääsi (näitäkin on paljon) - niin sitten onkin - hm-

        No silloinhan on niin, ettei Jeesuskaan ollut Jumalan poika ennen syntymäänsä. Käy järkeen.


    • Anonyymi

      Vaikeita kysymyksiä, kun uskontunnustuksessa sanotaan "ennen aikojen alkua syntynyt, syntynyt eikä luotu, Jumala Jumalasta" samaa olemusta kuin isä" silloin voi olla vain itsensä "lähettämä", ja itse on itsensä "isä"

      • Anonyymi

        Jeesus on koko jumaluus.


      • Anonyymi

        Athanasios oli harhaoppinen ja hänellä oli pakkomielle muuttaa apostolista uskontunnustusta, joka kuitekin oli aivan hyvä. Harhaoppi alkoi 400-luvulla viimeistään ja on levinnyt pitkälle valitettavasti.


    • Anonyymi

      Niin, milloin Jeesusta ruvettiin kutsumaan Jumalan pojaksi?

      Vanha testamentti ei tunne Jeesus-nimistä Jumalan poikaa, eikä myöskään Jeesus nimistä voideltua (messiasta). Se ei myöskään tunne Jumalan Poikaa joka olisi messias.

      Vanhan testamentin Jumalan pojat olivat niitä jättiläisiä, joista Raamattu kertoo. Jobin kirjan mukaan he olivat läsnä luomisessa.

      “5. ”Kuka määräsi maan mitat – sinähän sen tiedät! Tai kuka veti mittanuoran sen yli? 6. Mihin upotettiin sen peruspylväät, kuka pani paikoilleen sen kulmakiven, 7. kun kaikki aamutähdet riemuitsivat ja kaikki Jumalan pojat puhkesivat riemuhuutoon?” (Job 38:5-7, FinRK)

      Ja luomisen jälkeen he yhtyivät ihmisten tyttäriin:

      “1. Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, 2. Jumalan pojat näkivät, että ihmisten tyttäret olivat kauniita, ja he ottivat itselleen vaimoikseen kaikki, jotka parhaiksi katsoivat. 3. Silloin Herra sanoi: ”Minun Henkeni ei vallitse ihmisessä ikuisesti, koska hän on vain lihaa. Olkoon siis hänen aikansa satakaksikymmentä vuotta.” 4. Siihen aikaan ja myöhemminkin maan päällä oli jättiläisiä, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia. Nämä olivat noita muinaisajan sankareita, kuuluisia miehiä.” (1. Mooseksen kirja 6:1-4, FinRK)

      Viimeisimmät merkinnät Jumalan Pojista tai oikeammin jostakin Jumalan pojasta löytyvät Danielin kirjasta.

      “24. Yhtäkkiä kuningas Nebukadnessar hämmästyi. Hän nousi kiireesti seisomaan ja sanoi neuvonantajilleen: ”Emmekö me heittäneet kolme miestä sidottuina tuleen?” He vastasivat kuninkaalle: ”Niin on, kuningas!” 25. Hän vastasi: ”Nyt minä kuitenkin näen neljä miestä, jotka kävelevät vapaina tulessa eivätkä ole vahingoittuneet. Se neljäs on näöltään kuin jumalan poika.”” (Daniel 3:24-25, FinRK)

      Raamatun kääntäjäkin tietää, ettei kyseessä ollut Jeesus, koska hän kirjoittaa Jumalan pojan pienellä alkukirjaimella.

      Raamattu ei tosiaan kerro, kenestä Jumalan pojasta tässä on kyse. Toinen Danielin kirjan kohta, jossa viitataan Jumalan poikaan on tämä:

      “13. Minä näin yöllisessä näyssä kuinka taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen. Hän saapui Ikiaikaisen luo, ja hänet saatettiin Ikiaikaisen eteen. 14. Hänelle annettiin valta, kunnia ja kuninkuus, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, jolla ei ole loppua, eikä hänen valtakuntansa häviä.”” (Daniel 7:13-14, FinRK)

      Siinä viitataan johonkin henkilöön, joka ei ole Jumalan poika vaan joku hänen poikansa kaltainen.

      Danielin kirja on Vanhan testamentin myöhäisin kirja ja se kuuluu ns. apokalyptisiin kirjoihin. Siinä ensimmäisenä mainitaan Jumalan poika sellaisessa merkityksessä, että tämä tulisi hallitsemaan ihmisiä. Aiemmin Jumalan pojat olivat kyllä arvoasteikossa enkelien yläpuolella mutta nyt he olivat myöskin ihmisten yläpuolella. Uudessa testamentissa me kaikki olemme Jumalan poikia ja tyttäriä ja olemme jopa enkelien yläpuolella, joita tulemme tuomitsemaan.

      Uuden testamentin ensimmäinen kohta, jossa sanotaan Jeesuksesta, että hän tulee olemaan Jumalan poika on tämä:

      “32. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen. 33. Hän hallitsee kuninkaana Jaakobin sukua ikuisesti, eikä hänen valtakunnallaan ole loppua.” 34. Mutta Maria sanoi enkelille: ”Kuinka tämä voi tapahtua, kun minä en miehestä tiedä?” 35. Enkeli vastasi hänelle: ”Pyhä Henki tulee päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut. Siksi myös sitä Pyhää, joka syntyy, kutsutaan Jumalan Pojaksi.” (Luukas 1:32-35, FinRK)

      Ja tuossa sitten jo kerrottiin se syykin, miksi Jeesusta piti kutsua Jumalan pojaksi: koska "Pyhä Henki tulee päällesi, ja Korkeimman voima varjoaa sinut."

      Tämä oli siis se syy. Ja tästä on helppoa päätellä, ettei Jeesus ollut Jumalan poika ennen, kuin Marian päälle oli tullut korkeimman Pyhä voima.

      ...jatkuu...

      • Anonyymi

        ...jatkuu...

        Siihen aikaan monista hallitsijoista sanottiin, että he olivat Jumalan poikia. Ja myös heistä sanottiin, että korkeimman voima tulee heidän synnyttäjänsä päälle, joten asiassa ei ollut mitään ihmeteltävää, paitsi Marialle, joka ei ilmiselvästi tuntenut hallitsijoiden syntyperää.

        Enkeli siis kertoi, että jossakin vaiheessa käy niin, että Jeesusta kutsutaan Jumalan Pojaksi mutta ei sanonut koska tämä tapahtuisi. Tämän jälkeen "Jumalan poika"- termi vilisee kaikissa evankeliumeissa ihmisten käyttämänä ja läpi Uuden testamentin. Ensimmäinen kerta kun Jeesus mainitaan Jumalan Poikana on hänen kasteellaan, kun Johannes sanoo:

        “Tämän minä olen nähnyt ja olen todistanut, että hän on Jumalan Poika.”” (Johannes 1:34, FinRK)

        Jumala sanoo Jeesusta pojakseen vasta Kirkastusvuorella mutta hän kertoo sen vain harvoille ja valituille: Pietarille, Johanekselle ja Jaakobille.

        “35. Pilvestä kuului ääni, joka sanoi: ”Tämä on minun Poikani, se valittu. Kuulkaa häntä!” 36. Kuultuaan äänen he huomasivat, että Jeesus oli yksin. He olivat vaiti eivätkä niinä päivinä kertoneet kenellekään mitään siitä, mitä olivat nähneet.” (Luukas 9:35-36, FinRK)

        Mutta Jumala virallisti kaikelle kansalle Jeesuksen Jumalan pojaksi vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Vasta sitten hänet oikeasti asetettiin Jumalan pojaksi oikein voimassa.

        “1. Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoliksi ja erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia, 2. jonka Jumala on ennalta luvannut profeettojensa kautta pyhissä Kirjoituksissa, 3. evankeliumia hänen Pojastaan Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme. Lihan puolesta hän on syntyään Daavidin jälkeläinen, 4. ja pyhyyden Hengen puolesta hänet on KUOLLEISTA  NOUSEMISEN KAUTTA asetettu Jumalan Pojaksi voimassa.” (Roomalaiskirje 1:1-4, FinRK)

        “32. Me julistamme teille hyvän sanoman: minkä Jumala lupasi isille, 33. sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen, herättäessään Jeesuksen, kuten myös toisessa psalmissa on kirjoitettu: ’Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä olen sinut synnyttänyt.’” (Apostolien teot 13:32-33, FinRK)

        Jumala siis täytti lupauksensa herättäessään Jeesuksen, kuten Psalmissa sanotaan: "tänä päivänä minä olen sinut synnyttänyt". Tämä on jo kolmas kohta, jossa Jumala kutsuu Jeesusta Jumalan pojaksi.

        Tässä siis faktat:

        Jeesusta ei kutsutaan Raamatussa Jumalan pojaksi ennen kuin Luukkaan evankeliumin mukaan enkeli sanoo Marialle, että joskus tullaan niin sanomaan. Ihmiset puhuivat Jeesuksesta sen jälkeen Jumalan poikana mutta vasta hänen julkisen toimintansa aikana. Jumala sanoi, ensimmäisen kerran Jeesusta Jumalan pojaksi vasta juuri ennen hänen kuolemaansa ja vahvisti sen voimassaan vasta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen.

        Raamatun mukaan Jeesus ei siis ole ollut Junalan poika ennen syntymäänsä. Ja Herrahan hänestä tuli vasta ylösnousemuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...jatkuu...

        Siihen aikaan monista hallitsijoista sanottiin, että he olivat Jumalan poikia. Ja myös heistä sanottiin, että korkeimman voima tulee heidän synnyttäjänsä päälle, joten asiassa ei ollut mitään ihmeteltävää, paitsi Marialle, joka ei ilmiselvästi tuntenut hallitsijoiden syntyperää.

        Enkeli siis kertoi, että jossakin vaiheessa käy niin, että Jeesusta kutsutaan Jumalan Pojaksi mutta ei sanonut koska tämä tapahtuisi. Tämän jälkeen "Jumalan poika"- termi vilisee kaikissa evankeliumeissa ihmisten käyttämänä ja läpi Uuden testamentin. Ensimmäinen kerta kun Jeesus mainitaan Jumalan Poikana on hänen kasteellaan, kun Johannes sanoo:

        “Tämän minä olen nähnyt ja olen todistanut, että hän on Jumalan Poika.”” (Johannes 1:34, FinRK)

        Jumala sanoo Jeesusta pojakseen vasta Kirkastusvuorella mutta hän kertoo sen vain harvoille ja valituille: Pietarille, Johanekselle ja Jaakobille.

        “35. Pilvestä kuului ääni, joka sanoi: ”Tämä on minun Poikani, se valittu. Kuulkaa häntä!” 36. Kuultuaan äänen he huomasivat, että Jeesus oli yksin. He olivat vaiti eivätkä niinä päivinä kertoneet kenellekään mitään siitä, mitä olivat nähneet.” (Luukas 9:35-36, FinRK)

        Mutta Jumala virallisti kaikelle kansalle Jeesuksen Jumalan pojaksi vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen. Vasta sitten hänet oikeasti asetettiin Jumalan pojaksi oikein voimassa.

        “1. Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoliksi ja erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia, 2. jonka Jumala on ennalta luvannut profeettojensa kautta pyhissä Kirjoituksissa, 3. evankeliumia hänen Pojastaan Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme. Lihan puolesta hän on syntyään Daavidin jälkeläinen, 4. ja pyhyyden Hengen puolesta hänet on KUOLLEISTA  NOUSEMISEN KAUTTA asetettu Jumalan Pojaksi voimassa.” (Roomalaiskirje 1:1-4, FinRK)

        “32. Me julistamme teille hyvän sanoman: minkä Jumala lupasi isille, 33. sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen, herättäessään Jeesuksen, kuten myös toisessa psalmissa on kirjoitettu: ’Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä olen sinut synnyttänyt.’” (Apostolien teot 13:32-33, FinRK)

        Jumala siis täytti lupauksensa herättäessään Jeesuksen, kuten Psalmissa sanotaan: "tänä päivänä minä olen sinut synnyttänyt". Tämä on jo kolmas kohta, jossa Jumala kutsuu Jeesusta Jumalan pojaksi.

        Tässä siis faktat:

        Jeesusta ei kutsutaan Raamatussa Jumalan pojaksi ennen kuin Luukkaan evankeliumin mukaan enkeli sanoo Marialle, että joskus tullaan niin sanomaan. Ihmiset puhuivat Jeesuksesta sen jälkeen Jumalan poikana mutta vasta hänen julkisen toimintansa aikana. Jumala sanoi, ensimmäisen kerran Jeesusta Jumalan pojaksi vasta juuri ennen hänen kuolemaansa ja vahvisti sen voimassaan vasta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen.

        Raamatun mukaan Jeesus ei siis ole ollut Junalan poika ennen syntymäänsä. Ja Herrahan hänestä tuli vasta ylösnousemuksessa.

        Muutoin olet niin kovin viisas ja hieno Raamatun tuntija ja ylierikoisopettaja, mutta valitetettavast et ole lukekut edes Raamatun ensimmäistä sanaa. tyhjää ja tuulta lörpöttelit!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutoin olet niin kovin viisas ja hieno Raamatun tuntija ja ylierikoisopettaja, mutta valitetettavast et ole lukekut edes Raamatun ensimmäistä sanaa. tyhjää ja tuulta lörpöttelit!

        No nuo nyt olivat vain tuollaisia helposti raamattusovelluksella etsittyjä faktoja Raamatusta. Ei niistä kannata välittää. Eihän ne kaikille kelpaa muutenkaan.


      • Anonyymi

        " Se neljäs on näöltään kuin jumalan poika.”” (Daniel 3:24-25, FinRK)

        Raamatun kääntäjäkin tietää, ettei kyseessä ollut Jeesus, koska hän kirjoittaa Jumalan pojan pienellä alkukirjaimella.

        Raamattu ei tosiaan kerro, kenestä Jumalan pojasta tässä on kyse. "

        Luepas nyt tarkemmin sitä Raamattuasi! Eihän tuossa(kaan) puhuta jumalan pojasta varsinaisesti vaan siinä sanotaan, että se "neljäs on näöltään kuin jumalan poika". Kyse ei siis tässäkään ole välttämättä jumalan pojasta vaan jostakin, joka vain näyttää siltä. No miltä se jumalan poika sitten näyttää? Vanhan testamentin mukaan jättiläiseltä. Uutta testamettiahan ei ollut silloin vielä tapahtunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutoin olet niin kovin viisas ja hieno Raamatun tuntija ja ylierikoisopettaja, mutta valitetettavast et ole lukekut edes Raamatun ensimmäistä sanaa. tyhjää ja tuulta lörpöttelit!

        Raamatun ensimmäiset sanat "Pyhä Raamattu"


      • Anonyymi

        ote:Anonyymi
        2022-11-06 13:16:43


        tuo on valhetta..mitään peroonaa , Pyhää Henkeä, ei ole olemassakaan >>Pyhä Henki tulee päällesi>>


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun ensimmäiset sanat "Pyhä Raamattu"

        Valhetta siis alusta loppuun.


      • Anonyymi

        Voi sinua raukkaparkaa 😥

        Olet kovin ahdistunut ihan tavanomaisesta Raamatun kirjoitusprosessista. Munkit ja piispat aikanaan oppivat työskennellessään ja tuo oppiminen lisäsi tietoa Raamatun kääntämisestä. Löytyi käännösvirheitä. Käännösvirheet korjattiin seuraaviin painoksiin. Näin on oli silloin. Näin oli ennen heitä. Näin on aina ollut. Jannäin tulee aina olemaan.

        Ja aina on ollut sinun kaltaisiasi vastustajia, joille traditio on totuutta rakkaampi. Mutta totuutta ei voi salata eikä piilottaa. Aina on ollut niitä, jotka tuovat asian raamatunlukijoiden tietouteen eikä heistä koskaan ole pidetty. Miksi? Koska mikään ei ole niin vaikeaa kuin yksilön uskomusten ja arvojen muuttaminen, paitsi ehkä organisaation uskomusten ja arvojen muuttaminen. Ja aina käy niin, että kun aikaa kuluu, Raamattu muuttuu.

        Jos lukisit Raamattua 100 vuoden päästä, et tunnistaisi sitä samaksi Raamatuksi, mitä nyt luet. Jo nyt viimeisin UT käännös sisältää osan tälläkin sivuilla kerrotuista muutoksista, ja vieläpä nykysuomeksi kerrottuna. Kehitys menee eteenpäin sinustakin huolimatta. Haaskaat siis aivan turhaan energiaasi parkumalla täällä sitä vastaan, että muut tietävät Raamatusta sinua enemmän.

        Oudoksun vain sitä vimmaa, mitä sinulla on sitä vastaan, että joku kertoo viimeisimmistä tutkimustiedoista juuri nimen omaan Raamatusta. Yleensä kritiikki kohdistuu Raamattuun liittyvään sisältöön. Sinulla se kohdistuu kirjoittajan henkilöön ja hänen arvosteluunsa. Et voi koskaan tavoittaa palstan kuulijoita ja saada heitä puolellesi, jos et kykene kumoamaan esitettyjä asioita väärinä. Ihmiset kyllästyvät kirjoittelusi. Parhaan lopputuloksen saa, kun oikeasti keskustelee asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi sinua raukkaparkaa 😥

        Olet kovin ahdistunut ihan tavanomaisesta Raamatun kirjoitusprosessista. Munkit ja piispat aikanaan oppivat työskennellessään ja tuo oppiminen lisäsi tietoa Raamatun kääntämisestä. Löytyi käännösvirheitä. Käännösvirheet korjattiin seuraaviin painoksiin. Näin on oli silloin. Näin oli ennen heitä. Näin on aina ollut. Jannäin tulee aina olemaan.

        Ja aina on ollut sinun kaltaisiasi vastustajia, joille traditio on totuutta rakkaampi. Mutta totuutta ei voi salata eikä piilottaa. Aina on ollut niitä, jotka tuovat asian raamatunlukijoiden tietouteen eikä heistä koskaan ole pidetty. Miksi? Koska mikään ei ole niin vaikeaa kuin yksilön uskomusten ja arvojen muuttaminen, paitsi ehkä organisaation uskomusten ja arvojen muuttaminen. Ja aina käy niin, että kun aikaa kuluu, Raamattu muuttuu.

        Jos lukisit Raamattua 100 vuoden päästä, et tunnistaisi sitä samaksi Raamatuksi, mitä nyt luet. Jo nyt viimeisin UT käännös sisältää osan tälläkin sivuilla kerrotuista muutoksista, ja vieläpä nykysuomeksi kerrottuna. Kehitys menee eteenpäin sinustakin huolimatta. Haaskaat siis aivan turhaan energiaasi parkumalla täällä sitä vastaan, että muut tietävät Raamatusta sinua enemmän.

        Oudoksun vain sitä vimmaa, mitä sinulla on sitä vastaan, että joku kertoo viimeisimmistä tutkimustiedoista juuri nimen omaan Raamatusta. Yleensä kritiikki kohdistuu Raamattuun liittyvään sisältöön. Sinulla se kohdistuu kirjoittajan henkilöön ja hänen arvosteluunsa. Et voi koskaan tavoittaa palstan kuulijoita ja saada heitä puolellesi, jos et kykene kumoamaan esitettyjä asioita väärinä. Ihmiset kyllästyvät kirjoittelusi. Parhaan lopputuloksen saa, kun oikeasti keskustelee asioista.

        " Et voi koskaan tavoittaa palstan kuulijoita ja saada heitä puolellesi, jos et kykene kumoamaan esitettyjä asioita väärinä. Ihmiset kyllästyvät kirjoittelusi. Parhaan lopputuloksen saa, kun oikeasti keskustelee asioista."

        -------------------------------------------
        Aloittaja ei tavoittele ketään puolelleeen!
        Ihmiset saa kyllästyä..

        Joten ei mitään stressiä eikä ahdistusta!

        Kiitetty olkoon Isä JUmala, Herramme Jeesuksen kautta!


    • Anonyymi

      Yleistä historiaa Paavalista vuosina 50-68.

      1. 1. Paavali on Herra Jumalan evankeliumin julistaja
      ” 1 Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia, [ Room. 1: 1]
      [Paavali kirjoitti roomalaiskirjeen v57 kolmannella
      lähetysmatkallaan Korintissa ollessaan. ]

      Kuka on tuo Jumala ja millainen on Jumalan evankeliumi Jumalan pojasta?

      Kuka on tuo Jumala?
      Tärkeää on käsittää, että Paavalin mukaan kyseessä on luomiskertomuksen Herra Jumala [Room. 1: 19-20] ja Hänen evankeliuminsa pojasta, jonka Hän on edeltä luvannut profeettain kautta pyhissä kirjoituksissa [Tanakissa; nykyään Suomessa suomalaisessa Vanhassa Testamentissa].
      Tuota luomiskertomuksen Herra Jumalaa Paavali palvelee väkevästi ja voimalla, jonka Herra Jumala hänessä vaikuttaa.
      Suomessa ei monikaan tuota Herraa palvele, ylistä eikä rukoile, koska Herra on hylätty ja luopumus on suurta [Room. 1: 20].

      Mitä pitää käsittää Herra jumalasta?
      Herra on yksin kaiken luoja, Herra Jumala mainitaan luomiskertomuksessa 1 Moos. 2:4; Herra Jumalan koko yhteiskuntaa koskevat voimassa olevat käskyt ovat 2 Moos. 20: 1-17 (” annettu konkereettisesti kivitauluissa seurakunnalle”)].

      Totean edelläkirjoitetusta, että Paavali ei v57 todellakaan palvele ja julkituo ihmisten keksimää epäjumalaa kuten Suomessa nykyisin tehdään eikä kyse v57 todellakaan ole Sana-jumalasta eikä kyse v57 ole todellakaan Jumalan Pojasta Joh.1:1-18. Eikä v57 ole kyse siitäkään jumalasta, että Isä ja Poika on yhtä Joh. 10:30!
      Eikä v57 myöskään ole kyse mistään jumalan 3. persoonasta Pyhästä Hengestä [mm. Joh. evankeliumi ja Joh. kirjeet].
      Joten pitää käsittää myös, että tuo Herra Jumala on Israelin jumala, Aabrahamin ja Iisakin jumala, Vanhan ja Uuden liiton Jumala, Hän on kaikkien Jumala, eikä muita jumalia saa pitää. Hän yksin on ensimmäinen ja viimeinen, iankaikkisesta iankaikkiseen [ 1 Aikak. 29: 1-30]

      Tärkeää on käsittää millainen on tuo Herra Jumalan evankeliumi
      [miksi? --oikean Jumala-opin tähden ja Teidän oman Pelastuksenne tähden siten kuin on kirjoitettu Room. 1:32]

      Tuota Herra Jumalan evankeliumia on nyt kirjoitettu jakeissa Room. 1: 2 -->6:
      KR -38:
      ” 2 jonka Jumala on edeltä luvannut profeettainsa kautta pyhissä kirjoituksissa,
      3 hänen pojastansa-joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä [Matt. 1:1 ]
      4 ja pyhyyden hengen puolesta kuolleistanousemisen kautta asetettu Jumalan pojaksi voimassa [ Jumalan poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu, KR -92] -Jeesuksesta Kristuksesta, meidän herrastamme [Ap. t. 2:36],
      5 jonka kautta me olemme saaneet armon ja apostolinviran, että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan kaikissa pakanakansoissa,
      6 joihin tekin, Jeesuksen Kristuksen kutsumat, kuulutte:”
      [Herra Jumala oli kutsunut Paavalin tehtäväänsä jo äitinsä kohdussa.]
      7 kaikille Roomassa oleville Jumalan rakkaille, kutsutuille pyhille. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja herralta Jeesukselta Kristukselta!
      8 Ensiksikin minä kiitän Jumalaani Jeesuksen Kristuksen kautta teidän kaikkien tähden, koska teidän uskoanne mainitaan kaikessa maailmassa.
      9 Sillä Jumala, jota minä hengessäni palvelen julistaen hänen poikansa evankeliumia, on minun todistajani, kuinka minä teitä lakkaamatta muistan,”

      Herra Jumalan evankeliumi pojasta alkaa profeetoissa.

      Tärkeää Herra Jumalan evankeliumissa on tietää, että Jeesus Kristus on ihminen [Jeesus syntyi maailmaan yliluonnollisen sikiämisen ja yliluonnollisen raskauden jälkeen äidistään Mariasta Herra Jumalan sanasta, joka Hänen suustansa oli lähtenyt ja oli tehnyt sen mitä pitikin tehdä, Jes. 55:11].

      Paavalin kautta on ilmoitettu mm.
      --Jeesus on ihminen, mies ja välimies
      -- Jeesus on miehen pää.
      --Jeesus on ihmisistä ensimmäisenä, esikoisena kuolleista ylösnousseiden joukossa, 1Kor.15.
      --Herra Jumala on Jeesuksen Kristuksen pää.
      1. Kor. 11:3

      jne. Jumala on Herra nimeltään ja Jeesus on ihminen.


      Ottakaa totuudesta kiinni ja pitäkää totuus hallussanne.

    • Anonyymi

      > Raamattuasiaa: Oliko - onko - Jeesus Jumalan Poika?

      Yksi tapa tunnistaa Jumalan lapsi on tämä:

      "....Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

    • Anonyymi

      Saarn.7:21 Sillä ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä syntiä tekisi. 1Kun.8:46.

    • Anonyymi

      》》ei kuitenkaan sanallakaan ole vastannut, MIHIN hänen väittämänsä perustuvat?
      • kielitaito?
      • erityiosaaminen?
      • ylivertaisena esiintyminen?《《

      Suomessa osataan kieliä. Useampaa kuin yhtä vierasta kieltä osaa 78 % suomalaisista. useampaa kuin yhtä vierasta kieltä heistä osaa 78%. Yhtä vierasta kieltä osaa tutkimuksen mukaan joka seitsemäs, kahta vierasta kieltä joka kolmas ja kolmea tai useampaa kieltä lähes puolet aikuisista.

      Kielien osaaminen ei ole Suomessa sellainen asia, jota pitäisi kenellekään todistella. Se on ihan tavallista. Tai no...se voi olla ihme sinulle, jos et itse osaa muita kieliä kuin suomen kielen.

      Ihminen voi osata hyvin asioita ilman, että olisi jotakin erityisosaamista. Hän voi olla vaikkapa monilahjakkuus. Toisaalta, sinä tunnut keksivän kaikesta jotakin mollattavaa, ja jos joku nyt sattuisi kertomaan, että osaa vaikkapa kieliä, niin sinunhan on arvosteltava sitäkin. Ihme, ettet ole arvostellut hänen kieliopintojaan ja kielentutkintoaan englantilaisessa yliopistossa, tai kirjan kääntäjän/toimittajan töitään, kun hän painostuksesi alla asiaa kysyttyäsi on vastannut kysymykseesi. Olet jättänyt asian mainitsematta. Se saattaa väitteesi varsin kummallisen valoon.

      Sitäpaitsi, kukapa sitä nyt kaikkia asioitaan tällä palstalla levittelisi, vaikka kysyttäisiinkin. Eikä varsinkaan sinun kaltaisellesi.

      Kun nyt joku on voinut perehtyä johonkin asiaan perusteellisesti ja käyttänyt siihen asiaan paljon aikaansa ja voimavarojaan, niin tottakai hän tietää siitä paljon. Ja sinun sanojasi lainatakseni, hän on tässä asiassa näyttäytynyt sinusta ylivertaisena. Se on melkoinen kohteliaisuus, varsinkin kun hän ei ole kertonut juuri mitään koulutuksestaan, kokemuksestaan, saavutuksistaan eikä osaamisistaan. Mistä lie olet johtopäätökseesi päätynyt.

      Pienestäpä sinä jakelet ihmiselle ylivertaisuuden titteleitä. Ilmeisesti ajatuksesi on, että peruskoulu ja suorittavan tason työ ovat se normi, johon verrataan, ja kaikki sen yläpuolella on ylivertaisuutta, jolloin ihan tavallisen elämän kuvaaminen perustason yläpuolella, kuten sen, että osaa joitakin kieliä, tai on suorittanut yliopistotutkinnon tai pari, on ylivertaisuutta. Se ei ole ylivertaisuutta vaan tavallista. Se on lähes normi.

      Itse voin kokemuksesta kertoa, että korkeakoulutettujen joukossa ei tarvitse salailla tutkintojaan eikä kokemustaan vaan niistä keskusteleminen on ihan tavallinen jutun aihe. Se, että mainitsee koulutuksensa tai ei mainitse sitä, ei tämän porukan keskuudessa ole ylivertaisena esiintymistä, vaan tavallisten suomalaisten normielämää ilman, että siihen sisältyy arvolatausta. Tosin joidenkin tohtorikoulutettujen pääkopassa tohtorin paperit on jotakin erityistä.

      Onkohan tässä käynyt nyt niin, että oletkin vain joko kateellinen korkeammin koulutetuille taikka tunnet muuten negatiivisia tunteita heitä kohtaan. Sillä väitteesi, jotka vihjaavat siihen suuntaan, että tämä yksi kirjoittaja olisi esiintynyt jotenkin uskovaiselle epäsopivalla tavalla ovat vain sinun päässäsi. Minusta hän on esiintynyt melko vakuuttavasti, ja jokainen voi itse tarkistaa onko hänen kirjoituksissaan virheitä. Minä en siihen lähtenyt, koska jo teksti ja asian esiintuominen olivat vakuuttavia. Eikä minulla ei ole mitään syytä lähteä ajattelemaan, että uskovainen valehtelisi.

      🙂

      • Anonyymi

        Tällä palstalla on aiemmin kirjoiteltu uskovien kouluttautuneisuudesta ja korkakoulututkinnoista, ja jostakin syystä kouluttautuneisuutta katsotaan tällä palstalla huonona asiana. Ei kaikki katso mutta useat. Mistähän lienee sekin asia peräisin. Minulle on aivan sama mikä jonkun koulutus on. Jumala ei katso titteleitä eikä opintotodistuksia. Minulle itselleni riittää huoltoaseman kassan työ, eikä siihen tarvita tutkintoja.


      • Anonyymi

        Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa. Olin työssä, jossa matkustellaan ympäri maailmaa ja vastasin yli 10 miljoonan euron budjetista vuosittain. Nyt olen hyvällä eläkkeellä. Ne ovat minulle kuitenkin roskaa Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Häntä haluan palvoa ja häntä, joka kuoli syntieni puolesta, minä haluan tuoda esille. Minä olen suuri syntinen mutta Jumalan armosta saan elää.

        Onko tämä ylivertaisuutta? Onko tämä itsensä nostamista?

        Ihmisiä on monenlaisia. Jos yhdelle jokin on ylivertaisuutta, toiselle se on tavanomaista. Minulle Jeesus on ylivertaisuutta. Titteleillä ja koulutuksilla ei ole väliä. Ne ovat vain keino saada tehdä haluamaansa työtä, jos hyvin käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa. Olin työssä, jossa matkustellaan ympäri maailmaa ja vastasin yli 10 miljoonan euron budjetista vuosittain. Nyt olen hyvällä eläkkeellä. Ne ovat minulle kuitenkin roskaa Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Häntä haluan palvoa ja häntä, joka kuoli syntieni puolesta, minä haluan tuoda esille. Minä olen suuri syntinen mutta Jumalan armosta saan elää.

        Onko tämä ylivertaisuutta? Onko tämä itsensä nostamista?

        Ihmisiä on monenlaisia. Jos yhdelle jokin on ylivertaisuutta, toiselle se on tavanomaista. Minulle Jeesus on ylivertaisuutta. Titteleillä ja koulutuksilla ei ole väliä. Ne ovat vain keino saada tehdä haluamaansa työtä, jos hyvin käy.

        Kuka tahansa voi anonyyminä kirjoittaa:

        "Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa"""

        Ja olin työssä....

        Ja voi kehuskella mitä vain?

        Mutta?

        Tuollaisia keissejä ei voi kukaan normitason lukija uskoa, totena`

        Ei vakuuta!!

        Mutta toki "satuilla saa" jos ei ole muuta harrastusta!


      • Anonyymi

        "Itse voin kokemuksesta kertoa, että korkeakoulutettujen joukossa ei tarvitse salailla tutkintojaan eikä kokemustaan vaan niistä keskusteleminen on ihan tavallinen jutun aihe."


        Siinpä se on? Jotku ryhtyy nostattamaan itseään kehuskelemalla
        kielitiadoillaan ja korkeakouluopinnoilla?

        Mutta tämä palsta ei ole se paikka.

        "Täällä kesksustellaan" - lähinnä Raamattuun ja kristinuskoon liittyvistä aiheista.

        Ne jotka tahtovat saada aplodeja jostakin taitoihinsa liittyvistä seikoista. ova VÄÄRÄLÄ palstalla!

        Ehkä Suomi24 palvelu voisi perustaa ihan uuden foorumin:

        Nimi: Suomi24 - miten kehun itseäni ja koulutustani...


        "Minä en siihen lähtenyt, koska jo teksti ja asian esiintuominen olivat vakuuttavia. Eikä minulla ei ole mitään syytä lähteä ajattelemaan, että uskovainen valehtelisi. "

        JK. Uskovaiset voivat valehdella ja tekevätkin sitä? Vain infantiili ihminen luottaa suoralta kädeltä anonyymiin nettipostaukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa. Olin työssä, jossa matkustellaan ympäri maailmaa ja vastasin yli 10 miljoonan euron budjetista vuosittain. Nyt olen hyvällä eläkkeellä. Ne ovat minulle kuitenkin roskaa Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Häntä haluan palvoa ja häntä, joka kuoli syntieni puolesta, minä haluan tuoda esille. Minä olen suuri syntinen mutta Jumalan armosta saan elää.

        Onko tämä ylivertaisuutta? Onko tämä itsensä nostamista?

        Ihmisiä on monenlaisia. Jos yhdelle jokin on ylivertaisuutta, toiselle se on tavanomaista. Minulle Jeesus on ylivertaisuutta. Titteleillä ja koulutuksilla ei ole väliä. Ne ovat vain keino saada tehdä haluamaansa työtä, jos hyvin käy.

        Kukaan ei voi uskoa suoralta kädeltä tuollaista itsekehua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa. Olin työssä, jossa matkustellaan ympäri maailmaa ja vastasin yli 10 miljoonan euron budjetista vuosittain. Nyt olen hyvällä eläkkeellä. Ne ovat minulle kuitenkin roskaa Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Häntä haluan palvoa ja häntä, joka kuoli syntieni puolesta, minä haluan tuoda esille. Minä olen suuri syntinen mutta Jumalan armosta saan elää.

        Onko tämä ylivertaisuutta? Onko tämä itsensä nostamista?

        Ihmisiä on monenlaisia. Jos yhdelle jokin on ylivertaisuutta, toiselle se on tavanomaista. Minulle Jeesus on ylivertaisuutta. Titteleillä ja koulutuksilla ei ole väliä. Ne ovat vain keino saada tehdä haluamaansa työtä, jos hyvin käy.

        Satuja voi kertoa.... onnex kaikki ei meen retkuun!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satuja voi kertoa.... onnex kaikki ei meen retkuun!!!

        Oletko kateellinen siitä, mitä Jumala on saanut aikaan minun elämässäni?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei voi uskoa suoralta kädeltä tuollaista itsekehua!

        No, se kukaan ei ole sitten päässyt opiskelemaan. Kuules kun minäkään en meinannut päästä korkeakouluun. Kun kolmetoista oli peruuttanut osallistumisensa minua ennen, niin Jumala päätti päästää minut sinne kouluun. Siitä kiitollisena opiskelin tarmolla ja sinnikkäästi käyttäen siihen yhden ylimääräisen vuodenkin mutta menestyin opinnoissani. Sen seurauksena sain hyvän työpaikan ja myöhemmin ei sitten toisen tutkinnon kanssa ollutkaan mitään vaikeuksia.

        Mutta ei ole pakko uskoa. Uskotko sinä edes Jumalan huolenpitoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tahansa voi anonyyminä kirjoittaa:

        "Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa"""

        Ja olin työssä....

        Ja voi kehuskella mitä vain?

        Mutta?

        Tuollaisia keissejä ei voi kukaan normitason lukija uskoa, totena`

        Ei vakuuta!!

        Mutta toki "satuilla saa" jos ei ole muuta harrastusta!

        En tiedä missä maailmassa sinä elät mutta jatka vain siinä elämistä. Jos sinulla ei ole uskoa sen verta, että Jumala voi vastata rukouksiin ja auttaa menestymään, niin ei voi mittään.

        Nyt vasta tunnenkin itseni siunatuksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse voin kokemuksesta kertoa, että korkeakoulutettujen joukossa ei tarvitse salailla tutkintojaan eikä kokemustaan vaan niistä keskusteleminen on ihan tavallinen jutun aihe."


        Siinpä se on? Jotku ryhtyy nostattamaan itseään kehuskelemalla
        kielitiadoillaan ja korkeakouluopinnoilla?

        Mutta tämä palsta ei ole se paikka.

        "Täällä kesksustellaan" - lähinnä Raamattuun ja kristinuskoon liittyvistä aiheista.

        Ne jotka tahtovat saada aplodeja jostakin taitoihinsa liittyvistä seikoista. ova VÄÄRÄLÄ palstalla!

        Ehkä Suomi24 palvelu voisi perustaa ihan uuden foorumin:

        Nimi: Suomi24 - miten kehun itseäni ja koulutustani...


        "Minä en siihen lähtenyt, koska jo teksti ja asian esiintuominen olivat vakuuttavia. Eikä minulla ei ole mitään syytä lähteä ajattelemaan, että uskovainen valehtelisi. "

        JK. Uskovaiset voivat valehdella ja tekevätkin sitä? Vain infantiili ihminen luottaa suoralta kädeltä anonyymiin nettipostaukseen.

        "Mutta tämä palsta ei ole se paikka."

        Mikäs sitten on jos helluntailaiset eivät saa keskustella uskoonsa liittyvistä asioista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse voin kokemuksesta kertoa, että korkeakoulutettujen joukossa ei tarvitse salailla tutkintojaan eikä kokemustaan vaan niistä keskusteleminen on ihan tavallinen jutun aihe."


        Siinpä se on? Jotku ryhtyy nostattamaan itseään kehuskelemalla
        kielitiadoillaan ja korkeakouluopinnoilla?

        Mutta tämä palsta ei ole se paikka.

        "Täällä kesksustellaan" - lähinnä Raamattuun ja kristinuskoon liittyvistä aiheista.

        Ne jotka tahtovat saada aplodeja jostakin taitoihinsa liittyvistä seikoista. ova VÄÄRÄLÄ palstalla!

        Ehkä Suomi24 palvelu voisi perustaa ihan uuden foorumin:

        Nimi: Suomi24 - miten kehun itseäni ja koulutustani...


        "Minä en siihen lähtenyt, koska jo teksti ja asian esiintuominen olivat vakuuttavia. Eikä minulla ei ole mitään syytä lähteä ajattelemaan, että uskovainen valehtelisi. "

        JK. Uskovaiset voivat valehdella ja tekevätkin sitä? Vain infantiili ihminen luottaa suoralta kädeltä anonyymiin nettipostaukseen.

        Jopa on sinua elämä pahasti kohdellut. Tulisit seurakuntaan, niin saisit tuntea rakkautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa. Olin työssä, jossa matkustellaan ympäri maailmaa ja vastasin yli 10 miljoonan euron budjetista vuosittain. Nyt olen hyvällä eläkkeellä. Ne ovat minulle kuitenkin roskaa Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Häntä haluan palvoa ja häntä, joka kuoli syntieni puolesta, minä haluan tuoda esille. Minä olen suuri syntinen mutta Jumalan armosta saan elää.

        Onko tämä ylivertaisuutta? Onko tämä itsensä nostamista?

        Ihmisiä on monenlaisia. Jos yhdelle jokin on ylivertaisuutta, toiselle se on tavanomaista. Minulle Jeesus on ylivertaisuutta. Titteleillä ja koulutuksilla ei ole väliä. Ne ovat vain keino saada tehdä haluamaansa työtä, jos hyvin käy.

        Lueskelin noita kommentteja. Mietin, että onko niin, että että hyvätuloisia ei tällaiset palstat kiinnosta. Laitetaanpa pökköä pesään...

        Tiedän, että tämä on itsensä esiintuomista joidenkin muiden mielestä, joilla ei ole kokemusta vastaavasta Jumalan huolenpidosta. Jos sen tuominen esille, miten Jumala on pitänyt hyvää huolta on itsensä korottamista, niin olen ihmeissäni.

        Mutta niin se vain nyt menee, että jotkut ovat tehneet kovin työtä sen eteen, että toisilla olisi hyvä olla. Jos siitä kertominen ei sovi heille, niin älköön ihmeessä jatkako lukemista.

        Veljeni, joka uskoo Jumalaan, omistaa firman. En kerro minkä alan firman. Hänellä on useita työntekijöitä, välillä kymmenkunta, välillä vähemmän. Hän tekee viikoittain noin 100 000 euron kauppoja. Liikevaihto pyörii siinä 5 miljoonan euron paikkeilla. Eikä hän ole köyhä. Hän tekee hyväntekeväisyyttä. Pitää yllä hoitolaansa, jossa sairaat saavat asua ilmaiseksi.

        Hänen vaimonsa, uskoo myös Jumalaan, tienaa 6000-7000 euroa kuussa omalla firmallaan. He osallistuvat molemmat hoitolan ylläpitoon kumpikin omalla tavallaan. Siellä kasvatetaan ruokaa omasta maasta, pidetään huoli päihdeongelmaisista ja pidetään rakkaudellisesti huolta asukeista. Jumala on siunannut heitä suuresti ja he laajentavat toimintaansa tulevien vuosien aikana mm rakentamalla noin 300 000 euron asuntolan omalle kotipihalleen.

        Itse luin ensin alemman korkeakoulututkinnon ja 8 vuotta sen jälkeen ylemmän korkeakoulujatkotutkinnon. Vaimollanikin on korkeakoulututkinto. Minun ja vaimoni firmojen tulot ovat vaatimattomia mutta meillä on kryptovaluuttatili ja metsää tuottamassa sekä asunto-osaketuloja. Mekin olemme eläkkeellä ja yhdessä eläkkeiden kanssa ne tuottavat mukavasti tuloja. Tuemme useita köyhiä lapsiperheitä taloudellisesti.

        Veljeni Espanjassa johti kansainvälistä firmaa, joka toi huippuartisteja Suomeenkin keikoille.

        Kummatkin veljeni ovat lukeneet korkeakoulututkintonsa. Tämä Espanjan veljeni ei ole uskossa ja asuu nykyään Suomessa.

        En viitsi mainita vanhempieni tuloja mutta tulen köyhästä perheestä ja me lapset olemme saaneet vanhemmiltamme hyvä perinnön: uskon Jumalaan. Samaan aikaan he ovat kartuttaneet omaisuuttaan kovalla työllään. Viimeksi isäni myi jonkun verran alle puolen miljoonan kotinsa ja lahjoittelee siitä saatuja voittoja niitä tarvitseville. Hänellä on hyvä ja antoisa sydän.

        Adventistiystäväni pyörittää kertaluokkaa useamman sadan miljoonan dollarin vapaaehtoisjärjestöänsä Etelä-Amerikassa oman johtokuntansa kanssa, tehden Jumalan työtä. Hän on työskennellyt vapaaehtoistyössä ilmanpalkkaa jo nuoruudestaan lähtien. Edelleenkään hän ei ota muuta palkkaa työstään kuin sen, mitä hänelle asunto ja ruoka maksaa. Hänellä on 35 lentokonetta, kolme helikopteria, noin 400 vapaaehtoistyöntekijää. Hän on perustanut noin puolentusinaa televisio- ja radiokanavaa ja kymmeniä kouluja. Itse kuulun tuon vapaaehtoisjärjestön henkilökuntaan tehden heille ilmaiseksi Jumalan työtä usean ystäväni kanssa.

        Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee.

        Asia vain on niin, että toiset pyörivät erilaisissa kuvioissa kuin toiset. Ei siitä kannata olla kateellinen.

        Voin hyvin ymmärtää sinua. Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme.

        Olkaa siunattuja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tahansa voi anonyyminä kirjoittaa:

        "Minulla on kaksi korkeakoulututkintoa"""

        Ja olin työssä....

        Ja voi kehuskella mitä vain?

        Mutta?

        Tuollaisia keissejä ei voi kukaan normitason lukija uskoa, totena`

        Ei vakuuta!!

        Mutta toki "satuilla saa" jos ei ole muuta harrastusta!

        "Tuollaisia keissejä ei voi kukaan normitason lukija uskoa, totena`"

        No jos normitason lukija tarkoittaa sellaista, joka ei ole uskaltanut heittäytyä Jumalan huolenpidon varaan, niin kai se sitten on niin. Ei Jumala omiltaan taloudellista ja muutakaan huolenpitoa pois ota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse voin kokemuksesta kertoa, että korkeakoulutettujen joukossa ei tarvitse salailla tutkintojaan eikä kokemustaan vaan niistä keskusteleminen on ihan tavallinen jutun aihe."


        Siinpä se on? Jotku ryhtyy nostattamaan itseään kehuskelemalla
        kielitiadoillaan ja korkeakouluopinnoilla?

        Mutta tämä palsta ei ole se paikka.

        "Täällä kesksustellaan" - lähinnä Raamattuun ja kristinuskoon liittyvistä aiheista.

        Ne jotka tahtovat saada aplodeja jostakin taitoihinsa liittyvistä seikoista. ova VÄÄRÄLÄ palstalla!

        Ehkä Suomi24 palvelu voisi perustaa ihan uuden foorumin:

        Nimi: Suomi24 - miten kehun itseäni ja koulutustani...


        "Minä en siihen lähtenyt, koska jo teksti ja asian esiintuominen olivat vakuuttavia. Eikä minulla ei ole mitään syytä lähteä ajattelemaan, että uskovainen valehtelisi. "

        JK. Uskovaiset voivat valehdella ja tekevätkin sitä? Vain infantiili ihminen luottaa suoralta kädeltä anonyymiin nettipostaukseen.

        Eikös täällä saakaan kertoa Jumalan huolenpidosta? Onko palsta tarkoitettu vain synkistelijöille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin noita kommentteja. Mietin, että onko niin, että että hyvätuloisia ei tällaiset palstat kiinnosta. Laitetaanpa pökköä pesään...

        Tiedän, että tämä on itsensä esiintuomista joidenkin muiden mielestä, joilla ei ole kokemusta vastaavasta Jumalan huolenpidosta. Jos sen tuominen esille, miten Jumala on pitänyt hyvää huolta on itsensä korottamista, niin olen ihmeissäni.

        Mutta niin se vain nyt menee, että jotkut ovat tehneet kovin työtä sen eteen, että toisilla olisi hyvä olla. Jos siitä kertominen ei sovi heille, niin älköön ihmeessä jatkako lukemista.

        Veljeni, joka uskoo Jumalaan, omistaa firman. En kerro minkä alan firman. Hänellä on useita työntekijöitä, välillä kymmenkunta, välillä vähemmän. Hän tekee viikoittain noin 100 000 euron kauppoja. Liikevaihto pyörii siinä 5 miljoonan euron paikkeilla. Eikä hän ole köyhä. Hän tekee hyväntekeväisyyttä. Pitää yllä hoitolaansa, jossa sairaat saavat asua ilmaiseksi.

        Hänen vaimonsa, uskoo myös Jumalaan, tienaa 6000-7000 euroa kuussa omalla firmallaan. He osallistuvat molemmat hoitolan ylläpitoon kumpikin omalla tavallaan. Siellä kasvatetaan ruokaa omasta maasta, pidetään huoli päihdeongelmaisista ja pidetään rakkaudellisesti huolta asukeista. Jumala on siunannut heitä suuresti ja he laajentavat toimintaansa tulevien vuosien aikana mm rakentamalla noin 300 000 euron asuntolan omalle kotipihalleen.

        Itse luin ensin alemman korkeakoulututkinnon ja 8 vuotta sen jälkeen ylemmän korkeakoulujatkotutkinnon. Vaimollanikin on korkeakoulututkinto. Minun ja vaimoni firmojen tulot ovat vaatimattomia mutta meillä on kryptovaluuttatili ja metsää tuottamassa sekä asunto-osaketuloja. Mekin olemme eläkkeellä ja yhdessä eläkkeiden kanssa ne tuottavat mukavasti tuloja. Tuemme useita köyhiä lapsiperheitä taloudellisesti.

        Veljeni Espanjassa johti kansainvälistä firmaa, joka toi huippuartisteja Suomeenkin keikoille.

        Kummatkin veljeni ovat lukeneet korkeakoulututkintonsa. Tämä Espanjan veljeni ei ole uskossa ja asuu nykyään Suomessa.

        En viitsi mainita vanhempieni tuloja mutta tulen köyhästä perheestä ja me lapset olemme saaneet vanhemmiltamme hyvä perinnön: uskon Jumalaan. Samaan aikaan he ovat kartuttaneet omaisuuttaan kovalla työllään. Viimeksi isäni myi jonkun verran alle puolen miljoonan kotinsa ja lahjoittelee siitä saatuja voittoja niitä tarvitseville. Hänellä on hyvä ja antoisa sydän.

        Adventistiystäväni pyörittää kertaluokkaa useamman sadan miljoonan dollarin vapaaehtoisjärjestöänsä Etelä-Amerikassa oman johtokuntansa kanssa, tehden Jumalan työtä. Hän on työskennellyt vapaaehtoistyössä ilmanpalkkaa jo nuoruudestaan lähtien. Edelleenkään hän ei ota muuta palkkaa työstään kuin sen, mitä hänelle asunto ja ruoka maksaa. Hänellä on 35 lentokonetta, kolme helikopteria, noin 400 vapaaehtoistyöntekijää. Hän on perustanut noin puolentusinaa televisio- ja radiokanavaa ja kymmeniä kouluja. Itse kuulun tuon vapaaehtoisjärjestön henkilökuntaan tehden heille ilmaiseksi Jumalan työtä usean ystäväni kanssa.

        Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee.

        Asia vain on niin, että toiset pyörivät erilaisissa kuvioissa kuin toiset. Ei siitä kannata olla kateellinen.

        Voin hyvin ymmärtää sinua. Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme.

        Olkaa siunattuja!

        Monet ovat saaneet kokea erityisenkin tarkkaa Jumalan huolenpitoa!

        Mutta eivät ryhdy sellaisilla asioilal nostattamana itseään, nettipalstoilla!

        Tämänkään ketjun aihe ja aloitus ei ole kirjoittaa postillaa omista raha-asioista, sukulaisten raha-asiosta. Koska? Kukaan ei voi kritiikittä uskoa sellaisiin tarinoihin - joita anonyymisti kehuskellaan netissä.

        Eli uskottavuutta ei ole.

        Kun vielä ajaa sivuraiteilla? Tämän ketjun aloitus oli ja on: Oliko Jeesus Jumalan Poika?

        Kun eksyy itsekehussaan vain oman elämänsä tarinaan? Eikä kukaan voi olla varma, onko kyseessä fakta vai fiktio? Jos tahtoo rehellisesti Jumalan ihmeistä kertoa, se tulee tehdä ihan OMALLA nimellä ja aitoudella!



        Loppukin uskottavuus rapisee.

        Jos pitää "kehua" itseään, niin siihen on mahdollisuus, kun valitsee paikan ja foorumin OIKEIN!

        Niin monet toimivatkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tuollaisia keissejä ei voi kukaan normitason lukija uskoa, totena`"

        No jos normitason lukija tarkoittaa sellaista, joka ei ole uskaltanut heittäytyä Jumalan huolenpidon varaan, niin kai se sitten on niin. Ei Jumala omiltaan taloudellista ja muutakaan huolenpitoa pois ota.

        KYllä on heittäydytty Jumalan huolenpidon varaan!
        On uskalletu.
        ON todettu Hänen ihmeellistä huolenpitoa!

        Nimenomaan Hänen, jossa ei ole kaverina raha ja mammona!

        Nimenomaan juuri niin.

        Ja vasta silloin tietää, että APU on tullut Herralta!

        Kunnia Jumalalle...

        JK: Niin ettei huoli kuvitella olevansa jokin ainoa tapaus!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin noita kommentteja. Mietin, että onko niin, että että hyvätuloisia ei tällaiset palstat kiinnosta. Laitetaanpa pökköä pesään...

        Tiedän, että tämä on itsensä esiintuomista joidenkin muiden mielestä, joilla ei ole kokemusta vastaavasta Jumalan huolenpidosta. Jos sen tuominen esille, miten Jumala on pitänyt hyvää huolta on itsensä korottamista, niin olen ihmeissäni.

        Mutta niin se vain nyt menee, että jotkut ovat tehneet kovin työtä sen eteen, että toisilla olisi hyvä olla. Jos siitä kertominen ei sovi heille, niin älköön ihmeessä jatkako lukemista.

        Veljeni, joka uskoo Jumalaan, omistaa firman. En kerro minkä alan firman. Hänellä on useita työntekijöitä, välillä kymmenkunta, välillä vähemmän. Hän tekee viikoittain noin 100 000 euron kauppoja. Liikevaihto pyörii siinä 5 miljoonan euron paikkeilla. Eikä hän ole köyhä. Hän tekee hyväntekeväisyyttä. Pitää yllä hoitolaansa, jossa sairaat saavat asua ilmaiseksi.

        Hänen vaimonsa, uskoo myös Jumalaan, tienaa 6000-7000 euroa kuussa omalla firmallaan. He osallistuvat molemmat hoitolan ylläpitoon kumpikin omalla tavallaan. Siellä kasvatetaan ruokaa omasta maasta, pidetään huoli päihdeongelmaisista ja pidetään rakkaudellisesti huolta asukeista. Jumala on siunannut heitä suuresti ja he laajentavat toimintaansa tulevien vuosien aikana mm rakentamalla noin 300 000 euron asuntolan omalle kotipihalleen.

        Itse luin ensin alemman korkeakoulututkinnon ja 8 vuotta sen jälkeen ylemmän korkeakoulujatkotutkinnon. Vaimollanikin on korkeakoulututkinto. Minun ja vaimoni firmojen tulot ovat vaatimattomia mutta meillä on kryptovaluuttatili ja metsää tuottamassa sekä asunto-osaketuloja. Mekin olemme eläkkeellä ja yhdessä eläkkeiden kanssa ne tuottavat mukavasti tuloja. Tuemme useita köyhiä lapsiperheitä taloudellisesti.

        Veljeni Espanjassa johti kansainvälistä firmaa, joka toi huippuartisteja Suomeenkin keikoille.

        Kummatkin veljeni ovat lukeneet korkeakoulututkintonsa. Tämä Espanjan veljeni ei ole uskossa ja asuu nykyään Suomessa.

        En viitsi mainita vanhempieni tuloja mutta tulen köyhästä perheestä ja me lapset olemme saaneet vanhemmiltamme hyvä perinnön: uskon Jumalaan. Samaan aikaan he ovat kartuttaneet omaisuuttaan kovalla työllään. Viimeksi isäni myi jonkun verran alle puolen miljoonan kotinsa ja lahjoittelee siitä saatuja voittoja niitä tarvitseville. Hänellä on hyvä ja antoisa sydän.

        Adventistiystäväni pyörittää kertaluokkaa useamman sadan miljoonan dollarin vapaaehtoisjärjestöänsä Etelä-Amerikassa oman johtokuntansa kanssa, tehden Jumalan työtä. Hän on työskennellyt vapaaehtoistyössä ilmanpalkkaa jo nuoruudestaan lähtien. Edelleenkään hän ei ota muuta palkkaa työstään kuin sen, mitä hänelle asunto ja ruoka maksaa. Hänellä on 35 lentokonetta, kolme helikopteria, noin 400 vapaaehtoistyöntekijää. Hän on perustanut noin puolentusinaa televisio- ja radiokanavaa ja kymmeniä kouluja. Itse kuulun tuon vapaaehtoisjärjestön henkilökuntaan tehden heille ilmaiseksi Jumalan työtä usean ystäväni kanssa.

        Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee.

        Asia vain on niin, että toiset pyörivät erilaisissa kuvioissa kuin toiset. Ei siitä kannata olla kateellinen.

        Voin hyvin ymmärtää sinua. Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme.

        Olkaa siunattuja!

        Onhan näitä Vastaamon kaltaisia hoivayrityksiä, joiden johto rakastaa vain rahaa, ja viis veisaa tietoturvasta? Nähty on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin noita kommentteja. Mietin, että onko niin, että että hyvätuloisia ei tällaiset palstat kiinnosta. Laitetaanpa pökköä pesään...

        Tiedän, että tämä on itsensä esiintuomista joidenkin muiden mielestä, joilla ei ole kokemusta vastaavasta Jumalan huolenpidosta. Jos sen tuominen esille, miten Jumala on pitänyt hyvää huolta on itsensä korottamista, niin olen ihmeissäni.

        Mutta niin se vain nyt menee, että jotkut ovat tehneet kovin työtä sen eteen, että toisilla olisi hyvä olla. Jos siitä kertominen ei sovi heille, niin älköön ihmeessä jatkako lukemista.

        Veljeni, joka uskoo Jumalaan, omistaa firman. En kerro minkä alan firman. Hänellä on useita työntekijöitä, välillä kymmenkunta, välillä vähemmän. Hän tekee viikoittain noin 100 000 euron kauppoja. Liikevaihto pyörii siinä 5 miljoonan euron paikkeilla. Eikä hän ole köyhä. Hän tekee hyväntekeväisyyttä. Pitää yllä hoitolaansa, jossa sairaat saavat asua ilmaiseksi.

        Hänen vaimonsa, uskoo myös Jumalaan, tienaa 6000-7000 euroa kuussa omalla firmallaan. He osallistuvat molemmat hoitolan ylläpitoon kumpikin omalla tavallaan. Siellä kasvatetaan ruokaa omasta maasta, pidetään huoli päihdeongelmaisista ja pidetään rakkaudellisesti huolta asukeista. Jumala on siunannut heitä suuresti ja he laajentavat toimintaansa tulevien vuosien aikana mm rakentamalla noin 300 000 euron asuntolan omalle kotipihalleen.

        Itse luin ensin alemman korkeakoulututkinnon ja 8 vuotta sen jälkeen ylemmän korkeakoulujatkotutkinnon. Vaimollanikin on korkeakoulututkinto. Minun ja vaimoni firmojen tulot ovat vaatimattomia mutta meillä on kryptovaluuttatili ja metsää tuottamassa sekä asunto-osaketuloja. Mekin olemme eläkkeellä ja yhdessä eläkkeiden kanssa ne tuottavat mukavasti tuloja. Tuemme useita köyhiä lapsiperheitä taloudellisesti.

        Veljeni Espanjassa johti kansainvälistä firmaa, joka toi huippuartisteja Suomeenkin keikoille.

        Kummatkin veljeni ovat lukeneet korkeakoulututkintonsa. Tämä Espanjan veljeni ei ole uskossa ja asuu nykyään Suomessa.

        En viitsi mainita vanhempieni tuloja mutta tulen köyhästä perheestä ja me lapset olemme saaneet vanhemmiltamme hyvä perinnön: uskon Jumalaan. Samaan aikaan he ovat kartuttaneet omaisuuttaan kovalla työllään. Viimeksi isäni myi jonkun verran alle puolen miljoonan kotinsa ja lahjoittelee siitä saatuja voittoja niitä tarvitseville. Hänellä on hyvä ja antoisa sydän.

        Adventistiystäväni pyörittää kertaluokkaa useamman sadan miljoonan dollarin vapaaehtoisjärjestöänsä Etelä-Amerikassa oman johtokuntansa kanssa, tehden Jumalan työtä. Hän on työskennellyt vapaaehtoistyössä ilmanpalkkaa jo nuoruudestaan lähtien. Edelleenkään hän ei ota muuta palkkaa työstään kuin sen, mitä hänelle asunto ja ruoka maksaa. Hänellä on 35 lentokonetta, kolme helikopteria, noin 400 vapaaehtoistyöntekijää. Hän on perustanut noin puolentusinaa televisio- ja radiokanavaa ja kymmeniä kouluja. Itse kuulun tuon vapaaehtoisjärjestön henkilökuntaan tehden heille ilmaiseksi Jumalan työtä usean ystäväni kanssa.

        Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee.

        Asia vain on niin, että toiset pyörivät erilaisissa kuvioissa kuin toiset. Ei siitä kannata olla kateellinen.

        Voin hyvin ymmärtää sinua. Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme.

        Olkaa siunattuja!

        Otan kiinni näistä sanoistasi:

        ----------------------

        " Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee. "

        --------------------------

        Puhut pelkästään uskon varassa elämisestä !

        Siihen liittyen kysyn nyt sinulta suoraan, että:

        Onko sinulla / perheelläsi omaisuutta ?

        Siis omistusasunto, auto, mökki, moottoripyörä, mopo, tai muuta realisoitavaa omaisuutta ?

        Voitko sinä saada lainaa pankista tai vastaavasta luottolaitoksesta ?

        Vastaatko näihin ensin, kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otan kiinni näistä sanoistasi:

        ----------------------

        " Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee. "

        --------------------------

        Puhut pelkästään uskon varassa elämisestä !

        Siihen liittyen kysyn nyt sinulta suoraan, että:

        Onko sinulla / perheelläsi omaisuutta ?

        Siis omistusasunto, auto, mökki, moottoripyörä, mopo, tai muuta realisoitavaa omaisuutta ?

        Voitko sinä saada lainaa pankista tai vastaavasta luottolaitoksesta ?

        Vastaatko näihin ensin, kiitos.

        Yksi jäi vielä pois kysymys listasta:

        Onko sinulla / perheelläsi säännöllisiä tuloja ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin noita kommentteja. Mietin, että onko niin, että että hyvätuloisia ei tällaiset palstat kiinnosta. Laitetaanpa pökköä pesään...

        Tiedän, että tämä on itsensä esiintuomista joidenkin muiden mielestä, joilla ei ole kokemusta vastaavasta Jumalan huolenpidosta. Jos sen tuominen esille, miten Jumala on pitänyt hyvää huolta on itsensä korottamista, niin olen ihmeissäni.

        Mutta niin se vain nyt menee, että jotkut ovat tehneet kovin työtä sen eteen, että toisilla olisi hyvä olla. Jos siitä kertominen ei sovi heille, niin älköön ihmeessä jatkako lukemista.

        Veljeni, joka uskoo Jumalaan, omistaa firman. En kerro minkä alan firman. Hänellä on useita työntekijöitä, välillä kymmenkunta, välillä vähemmän. Hän tekee viikoittain noin 100 000 euron kauppoja. Liikevaihto pyörii siinä 5 miljoonan euron paikkeilla. Eikä hän ole köyhä. Hän tekee hyväntekeväisyyttä. Pitää yllä hoitolaansa, jossa sairaat saavat asua ilmaiseksi.

        Hänen vaimonsa, uskoo myös Jumalaan, tienaa 6000-7000 euroa kuussa omalla firmallaan. He osallistuvat molemmat hoitolan ylläpitoon kumpikin omalla tavallaan. Siellä kasvatetaan ruokaa omasta maasta, pidetään huoli päihdeongelmaisista ja pidetään rakkaudellisesti huolta asukeista. Jumala on siunannut heitä suuresti ja he laajentavat toimintaansa tulevien vuosien aikana mm rakentamalla noin 300 000 euron asuntolan omalle kotipihalleen.

        Itse luin ensin alemman korkeakoulututkinnon ja 8 vuotta sen jälkeen ylemmän korkeakoulujatkotutkinnon. Vaimollanikin on korkeakoulututkinto. Minun ja vaimoni firmojen tulot ovat vaatimattomia mutta meillä on kryptovaluuttatili ja metsää tuottamassa sekä asunto-osaketuloja. Mekin olemme eläkkeellä ja yhdessä eläkkeiden kanssa ne tuottavat mukavasti tuloja. Tuemme useita köyhiä lapsiperheitä taloudellisesti.

        Veljeni Espanjassa johti kansainvälistä firmaa, joka toi huippuartisteja Suomeenkin keikoille.

        Kummatkin veljeni ovat lukeneet korkeakoulututkintonsa. Tämä Espanjan veljeni ei ole uskossa ja asuu nykyään Suomessa.

        En viitsi mainita vanhempieni tuloja mutta tulen köyhästä perheestä ja me lapset olemme saaneet vanhemmiltamme hyvä perinnön: uskon Jumalaan. Samaan aikaan he ovat kartuttaneet omaisuuttaan kovalla työllään. Viimeksi isäni myi jonkun verran alle puolen miljoonan kotinsa ja lahjoittelee siitä saatuja voittoja niitä tarvitseville. Hänellä on hyvä ja antoisa sydän.

        Adventistiystäväni pyörittää kertaluokkaa useamman sadan miljoonan dollarin vapaaehtoisjärjestöänsä Etelä-Amerikassa oman johtokuntansa kanssa, tehden Jumalan työtä. Hän on työskennellyt vapaaehtoistyössä ilmanpalkkaa jo nuoruudestaan lähtien. Edelleenkään hän ei ota muuta palkkaa työstään kuin sen, mitä hänelle asunto ja ruoka maksaa. Hänellä on 35 lentokonetta, kolme helikopteria, noin 400 vapaaehtoistyöntekijää. Hän on perustanut noin puolentusinaa televisio- ja radiokanavaa ja kymmeniä kouluja. Itse kuulun tuon vapaaehtoisjärjestön henkilökuntaan tehden heille ilmaiseksi Jumalan työtä usean ystäväni kanssa.

        Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee.

        Asia vain on niin, että toiset pyörivät erilaisissa kuvioissa kuin toiset. Ei siitä kannata olla kateellinen.

        Voin hyvin ymmärtää sinua. Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme.

        Olkaa siunattuja!

        Olet säälittävä tapaus! Vain tyhmä kerskailee maallisilla asioilla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueskelin noita kommentteja. Mietin, että onko niin, että että hyvätuloisia ei tällaiset palstat kiinnosta. Laitetaanpa pökköä pesään...

        Tiedän, että tämä on itsensä esiintuomista joidenkin muiden mielestä, joilla ei ole kokemusta vastaavasta Jumalan huolenpidosta. Jos sen tuominen esille, miten Jumala on pitänyt hyvää huolta on itsensä korottamista, niin olen ihmeissäni.

        Mutta niin se vain nyt menee, että jotkut ovat tehneet kovin työtä sen eteen, että toisilla olisi hyvä olla. Jos siitä kertominen ei sovi heille, niin älköön ihmeessä jatkako lukemista.

        Veljeni, joka uskoo Jumalaan, omistaa firman. En kerro minkä alan firman. Hänellä on useita työntekijöitä, välillä kymmenkunta, välillä vähemmän. Hän tekee viikoittain noin 100 000 euron kauppoja. Liikevaihto pyörii siinä 5 miljoonan euron paikkeilla. Eikä hän ole köyhä. Hän tekee hyväntekeväisyyttä. Pitää yllä hoitolaansa, jossa sairaat saavat asua ilmaiseksi.

        Hänen vaimonsa, uskoo myös Jumalaan, tienaa 6000-7000 euroa kuussa omalla firmallaan. He osallistuvat molemmat hoitolan ylläpitoon kumpikin omalla tavallaan. Siellä kasvatetaan ruokaa omasta maasta, pidetään huoli päihdeongelmaisista ja pidetään rakkaudellisesti huolta asukeista. Jumala on siunannut heitä suuresti ja he laajentavat toimintaansa tulevien vuosien aikana mm rakentamalla noin 300 000 euron asuntolan omalle kotipihalleen.

        Itse luin ensin alemman korkeakoulututkinnon ja 8 vuotta sen jälkeen ylemmän korkeakoulujatkotutkinnon. Vaimollanikin on korkeakoulututkinto. Minun ja vaimoni firmojen tulot ovat vaatimattomia mutta meillä on kryptovaluuttatili ja metsää tuottamassa sekä asunto-osaketuloja. Mekin olemme eläkkeellä ja yhdessä eläkkeiden kanssa ne tuottavat mukavasti tuloja. Tuemme useita köyhiä lapsiperheitä taloudellisesti.

        Veljeni Espanjassa johti kansainvälistä firmaa, joka toi huippuartisteja Suomeenkin keikoille.

        Kummatkin veljeni ovat lukeneet korkeakoulututkintonsa. Tämä Espanjan veljeni ei ole uskossa ja asuu nykyään Suomessa.

        En viitsi mainita vanhempieni tuloja mutta tulen köyhästä perheestä ja me lapset olemme saaneet vanhemmiltamme hyvä perinnön: uskon Jumalaan. Samaan aikaan he ovat kartuttaneet omaisuuttaan kovalla työllään. Viimeksi isäni myi jonkun verran alle puolen miljoonan kotinsa ja lahjoittelee siitä saatuja voittoja niitä tarvitseville. Hänellä on hyvä ja antoisa sydän.

        Adventistiystäväni pyörittää kertaluokkaa useamman sadan miljoonan dollarin vapaaehtoisjärjestöänsä Etelä-Amerikassa oman johtokuntansa kanssa, tehden Jumalan työtä. Hän on työskennellyt vapaaehtoistyössä ilmanpalkkaa jo nuoruudestaan lähtien. Edelleenkään hän ei ota muuta palkkaa työstään kuin sen, mitä hänelle asunto ja ruoka maksaa. Hänellä on 35 lentokonetta, kolme helikopteria, noin 400 vapaaehtoistyöntekijää. Hän on perustanut noin puolentusinaa televisio- ja radiokanavaa ja kymmeniä kouluja. Itse kuulun tuon vapaaehtoisjärjestön henkilökuntaan tehden heille ilmaiseksi Jumalan työtä usean ystäväni kanssa.

        Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee.

        Asia vain on niin, että toiset pyörivät erilaisissa kuvioissa kuin toiset. Ei siitä kannata olla kateellinen.

        Voin hyvin ymmärtää sinua. Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme.

        Olkaa siunattuja!

        Niin kauan kuin toisin todistetaan , em keissi on pelkkää nettitrollausta!

        Kuka vain voi anonyyminä keksiä tuollaisia tarinoita!

        Yököttävää!

        "Voin hyvin ymmärtää sinua.Minusta sinun kertomasi ei ole kehuskelua. On vain hyvä kertoa muillekin, miten Jumala siunaa. Minulle itselleni on aivan sama, miten tällä palstalla epäillään elämäämme. Jos ei pysty uskomaan Jumalan huolenpitoon, niin se todennäköisesti johtuu vain siitä, ettei ole itse sitä saanut kokea sitä niin kuin me olemme."

        Ei uskottavuutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otan kiinni näistä sanoistasi:

        ----------------------

        " Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin Jumala. Annamme kaiken irtoavan Jumalan työhön. Myöskin voimavaramme, mitä vain meillä on jäljellä tavallisen kotiarjen pyörittämisen jälkeen. Usein myös yli voimavarojemme. Olemme eläneet täysin Jumalaan luottaen ja pelkästään uskon varassa. Se raha, mitä meille on annettu kuuluu Jumalalle. Mikään ei ole meidän omaamme. Hän käyttää niitä niin kuin parhaakseen näkee. "

        --------------------------

        Puhut pelkästään uskon varassa elämisestä !

        Siihen liittyen kysyn nyt sinulta suoraan, että:

        Onko sinulla / perheelläsi omaisuutta ?

        Siis omistusasunto, auto, mökki, moottoripyörä, mopo, tai muuta realisoitavaa omaisuutta ?

        Voitko sinä saada lainaa pankista tai vastaavasta luottolaitoksesta ?

        Vastaatko näihin ensin, kiitos.

        OIkein terävää linjaa!

        Mutta tuskin tuollaiset sepittäjtä vastaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös täällä saakaan kertoa Jumalan huolenpidosta? Onko palsta tarkoitettu vain synkistelijöille?

        Kyllä kertoa saa. Mutta itsensä kehuminen on Raamatun mukaan "kerkausta" eli ylpeilyä. Ja sellaisen Raamattu kieltää! Se on "hapatusta"...


    • Anonyymi

      Korkeakouluopinnoilla kehuminen ei ole tämän aloituksen aihe!

    • Anonyymi

      Haluan tuoda julki, että Jeesus ei ole Jumalan Poika.

      Millään tuota ei voi puolustella eikä millään kykene puolustamaan tuota oppia, koska Herra Jumala on itsensä ilmoittanut toisin kuin tuo aloittajan väite yrittää selittää..

    • Anonyymi

      Sinun kuolevaisen syntisen mielipide ei kumoa sitä, että Jeesus Kristus oli ja on Jumalan Poika.

      • Anonyymi

        kuulepas..etsi totuus, niin et tuo jeesuksen jumaluutta esille enää senjälkeen koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kuulepas..etsi totuus, niin et tuo jeesuksen jumaluutta esille enää senjälkeen koskaan.

        Anonyymi
        2022-11-08 11:52:07

        totean totuuden Teille,

        1. Vanhan testamentin jumala on tosi jumala.

        2. Uuden testamentin jumala on epäjumala, Joh. evank. luvut 1-21 ja Joh. kirjeet..

        3. Vanhan testamentin jumala on myös Uuden testamentin jumala.
        Hänen nimensä on Herra.


    • Anonyymi

      Kaikella on aikansa, kuten on aikansa aallonharjoilla joita tuuli kuljettaa syvältä.
      -repent-

    • Anonyymi

      Tämän otsikon aiheeseen palataan!

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      300
      2697
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      100
      2108
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      171
      1472
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe