Watch-Dog.

Anonyymi-ap

Laitteen ohjelma kaatuu satunnaisesti. Koska laitteen ohjelman käydessä siihen ei kosketa mitenkään, niin ohjelman kaatuminen johtunee muutoksista verkkojännitteessä. Tämän selvittämiseksi käytän muistipiirturia.
Mutta piirturin ohjaaminen on muodostunut haasteeksi. Kaatunut ohjelma ei osaa käynnistää piirturia. Tarvitaan "Watch-Dog" valvomaan ohjelma käyntiä.
Tuon watch dog tekeminen on osoittautunut vaikeaksi. Watch dog päivittävä signaali voi jäädä ohjelman kaatuessa asentoon "H", tai "L". Väliaika ohjelman kaatumisen ja piirturin käynnistämisen välillä ei saisi olla pitkä, koska muistia ei riitä piirturissa.
Onko olemassa valmista Watch-Dog piiriä? Haku ei edes tunne koko laitetta.

8

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Watch Dog on rakennettu sisään prosessorin ohjelmaan. Siksi sitä ei löydy mistään kaupasta.
      Watch Dog täytyy potkimalla hiljentää niin että se ei rupea haukkumaan. Jos koiraa ei potki riittävän usein niin se rupeaa haukkumaan.

      • Anonyymi

        Löytyyhän ulkoisia whatsdog-piirejä vaikka kuinka paljon.

        Kokeile etsiä "whatsdog timer"


    • Anonyymi

      Ymmärränkö oikein että vasta ongelman ilmettyä aikomus verkkojännitettä tallentaa? -eihän tuo välttämättä riitä mihinkään kun ongelma voinut hyvinkin poistua

      • Anonyymi

        Juuri näin.

        Häiriötä metsästettäessä pitäisi tallentaa mahdollista häiriön lähdettä koko ajan. Jos rajallinen muisti niin sitten aina edellisen tallenteen päättyessä jatketaan vanhan päälle. Kun watchdog laukeaa niin siinä vaiheessa ei enää viimeisimmän tallenteen päälle aloiteta uutta datan keräämistä vaan se säästetään.


    • Anonyymi

      Mikä on laite ja missä ohjelma pyörii? Mistä päättelet, että kaatuminen johtuu verkkojännitteestä eikä jostain bugista? Siis 230 V AC? Sieltä on pitkä matka prossun käyttöjännitteeseen.

      Prossun käyttöjännitettä valvotaan brownoutilla. Se huomaa jännitehäiriöt ja käynnistää uudelleen. Löytyy moderneista mikrokontrollereista ja tietysti myös ulkoisia piirejä saa.

    • Anonyymi

      Useassa prosessorissa on sisäänrakennettuna ns. brown-out detection(BOD) eli etsitään ruskeita bittejä. Tuo varsinaisesti ei riitä, sillä BOD-tilanteessa kontrolleri resetoidaan, mikä voi palauttaa sen toiminnallisuuden. Näin ollen - edelleen jos piirissä on vapaita AD-inputteja voisi olla mahdollista samplata jännitearvo bootin yhteydessä viivästetysti ts. tallettaa analoginen jännitearvo ja samplata tilanteen jälkeen, koska reset pysyy päällä tilanteen jatkuessa.
      Kovin hyvää kuvaa tuo ei kuitenkaan jännitteistä anna koska yleensä jännitteen pudotukset on piikkimäisiä ja nopeita ja jännitteet palautuvat pian normaaliarvoonsa. Ulkoinen jännitteentarkkailupiiri tai komparaattori voisi olla tehokkaampi ratkaisu.
      Kannattaa muistaa laittaa prosessorille ohituskondensaattori, koska cpu:n haukkaama virtapulssi voi olla nopea ja aika iso: Johtimien induktanssit voivat aiheuttaa sen, ettei tilalle ehdi virrata elektroneja virtalähteeltä asti ja systeemi kyykkää muuten turhaan.

      • Anonyymi

        Brownout tarkkailee juuri käyttöjännitettä eikä mitään ruskeita bittejä. Sille asetetaan raja-arvo, jolla on riski, ettei prossu toimi normaalisti.

        Resetin jälkeen voi katsoa mistä reset johtui. Jos syynä on BOD, VCC kävi asetetun raja-arvon alapuolella. Jos syynä on WDT, joku bugi esti whatsdogin nollauksen eikä kyse ollut käyttöjännitteen ongelmasta.


    • Anonyymi

      Prosessorin ylikuumenemin on monesti syynä jos jäähdytyssiili on huonosti kiinni, itselle tapahtunut mökkikoneen kanssa monestikin, koska siinä siili on vain nippusit3eillä kiinni... pitää kiristellä nippusiteitä aina välillä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe