Watch-Dog.

Anonyymi-ap

Laitteen ohjelma kaatuu satunnaisesti. Koska laitteen ohjelman käydessä siihen ei kosketa mitenkään, niin ohjelman kaatuminen johtunee muutoksista verkkojännitteessä. Tämän selvittämiseksi käytän muistipiirturia.
Mutta piirturin ohjaaminen on muodostunut haasteeksi. Kaatunut ohjelma ei osaa käynnistää piirturia. Tarvitaan "Watch-Dog" valvomaan ohjelma käyntiä.
Tuon watch dog tekeminen on osoittautunut vaikeaksi. Watch dog päivittävä signaali voi jäädä ohjelman kaatuessa asentoon "H", tai "L". Väliaika ohjelman kaatumisen ja piirturin käynnistämisen välillä ei saisi olla pitkä, koska muistia ei riitä piirturissa.
Onko olemassa valmista Watch-Dog piiriä? Haku ei edes tunne koko laitetta.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Watch Dog on rakennettu sisään prosessorin ohjelmaan. Siksi sitä ei löydy mistään kaupasta.
      Watch Dog täytyy potkimalla hiljentää niin että se ei rupea haukkumaan. Jos koiraa ei potki riittävän usein niin se rupeaa haukkumaan.

      • Anonyymi

        Löytyyhän ulkoisia whatsdog-piirejä vaikka kuinka paljon.

        Kokeile etsiä "whatsdog timer"


    • Anonyymi

      Ymmärränkö oikein että vasta ongelman ilmettyä aikomus verkkojännitettä tallentaa? -eihän tuo välttämättä riitä mihinkään kun ongelma voinut hyvinkin poistua

      • Anonyymi

        Juuri näin.

        Häiriötä metsästettäessä pitäisi tallentaa mahdollista häiriön lähdettä koko ajan. Jos rajallinen muisti niin sitten aina edellisen tallenteen päättyessä jatketaan vanhan päälle. Kun watchdog laukeaa niin siinä vaiheessa ei enää viimeisimmän tallenteen päälle aloiteta uutta datan keräämistä vaan se säästetään.


    • Anonyymi

      Mikä on laite ja missä ohjelma pyörii? Mistä päättelet, että kaatuminen johtuu verkkojännitteestä eikä jostain bugista? Siis 230 V AC? Sieltä on pitkä matka prossun käyttöjännitteeseen.

      Prossun käyttöjännitettä valvotaan brownoutilla. Se huomaa jännitehäiriöt ja käynnistää uudelleen. Löytyy moderneista mikrokontrollereista ja tietysti myös ulkoisia piirejä saa.

    • Anonyymi

      Useassa prosessorissa on sisäänrakennettuna ns. brown-out detection(BOD) eli etsitään ruskeita bittejä. Tuo varsinaisesti ei riitä, sillä BOD-tilanteessa kontrolleri resetoidaan, mikä voi palauttaa sen toiminnallisuuden. Näin ollen - edelleen jos piirissä on vapaita AD-inputteja voisi olla mahdollista samplata jännitearvo bootin yhteydessä viivästetysti ts. tallettaa analoginen jännitearvo ja samplata tilanteen jälkeen, koska reset pysyy päällä tilanteen jatkuessa.
      Kovin hyvää kuvaa tuo ei kuitenkaan jännitteistä anna koska yleensä jännitteen pudotukset on piikkimäisiä ja nopeita ja jännitteet palautuvat pian normaaliarvoonsa. Ulkoinen jännitteentarkkailupiiri tai komparaattori voisi olla tehokkaampi ratkaisu.
      Kannattaa muistaa laittaa prosessorille ohituskondensaattori, koska cpu:n haukkaama virtapulssi voi olla nopea ja aika iso: Johtimien induktanssit voivat aiheuttaa sen, ettei tilalle ehdi virrata elektroneja virtalähteeltä asti ja systeemi kyykkää muuten turhaan.

      • Anonyymi

        Brownout tarkkailee juuri käyttöjännitettä eikä mitään ruskeita bittejä. Sille asetetaan raja-arvo, jolla on riski, ettei prossu toimi normaalisti.

        Resetin jälkeen voi katsoa mistä reset johtui. Jos syynä on BOD, VCC kävi asetetun raja-arvon alapuolella. Jos syynä on WDT, joku bugi esti whatsdogin nollauksen eikä kyse ollut käyttöjännitteen ongelmasta.


    • Anonyymi

      Prosessorin ylikuumenemin on monesti syynä jos jäähdytyssiili on huonosti kiinni, itselle tapahtunut mökkikoneen kanssa monestikin, koska siinä siili on vain nippusit3eillä kiinni... pitää kiristellä nippusiteitä aina välillä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe