Paras kala on luonnonkala

Anonyymi-ap

Lopetin kassi-kirjolohen syönnin vuosia sitten, kun kerrottiin, että niitä
syötetään rehulla, jossa on antibiootteja. En halua syödä antibiootteja.
En ole syönyt myöskään Norjan kassilohta, samaa rehulla kasvatettua mössöä sekin on. Norjalaiset vievätkin siitä suurimman osan Japaniin. Japanilaiset eivät ole
vielä heränneet tietoisuuteen, minkälaista kalaa kassilohet eli allaskasvatetut
lohet ovat. Suomessa kassilohi on myynyt hyvin, koska luonnonkala on kallista.

117

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        MOT oli hyvä ohjelma. Kalat kärsivät altaissa. Moni ei söisi lohta, jos näkisi miten ne kasvatetaan. Lohenkasvatusaltaat on ympäristöongelmakin. Niistä leviää tauteja ja loisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MOT oli hyvä ohjelma. Kalat kärsivät altaissa. Moni ei söisi lohta, jos näkisi miten ne kasvatetaan. Lohenkasvatusaltaat on ympäristöongelmakin. Niistä leviää tauteja ja loisia.

        Höpö, höpö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö, höpö!

        Katso ohjelma. Tuli YÖK-olo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö, höpö!

        Taas tota samaa. Ruokaa on saatava väestölle, joka vaan lisääntyy lisääntymistään. Nyt taitaa jo olla 8 miljardia täynnä. Ei ole ihmiskunnalla enää varaa nirsoilla. Apetta on kaikille saatava.
        Kalat kassiin ja antibiootit perään, Teurastetaan tukehduttamalla, niin ei jää fileeseen mitään jälkiä.
        Kala on kala, kauppaan vaan!
        Kyllä me sushimme tarvitsemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas tota samaa. Ruokaa on saatava väestölle, joka vaan lisääntyy lisääntymistään. Nyt taitaa jo olla 8 miljardia täynnä. Ei ole ihmiskunnalla enää varaa nirsoilla. Apetta on kaikille saatava.
        Kalat kassiin ja antibiootit perään, Teurastetaan tukehduttamalla, niin ei jää fileeseen mitään jälkiä.
        Kala on kala, kauppaan vaan!
        Kyllä me sushimme tarvitsemme.

        Kalat tapetaan tukehduttamalla 5-6 minuutin ajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas tota samaa. Ruokaa on saatava väestölle, joka vaan lisääntyy lisääntymistään. Nyt taitaa jo olla 8 miljardia täynnä. Ei ole ihmiskunnalla enää varaa nirsoilla. Apetta on kaikille saatava.
        Kalat kassiin ja antibiootit perään, Teurastetaan tukehduttamalla, niin ei jää fileeseen mitään jälkiä.
        Kala on kala, kauppaan vaan!
        Kyllä me sushimme tarvitsemme.

        Lihava suomalainen voisi miettiä muitakin ateriavaihtoehtoja kuin ympäristön
        pilaavaa allas-lohta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MOT oli hyvä ohjelma. Kalat kärsivät altaissa. Moni ei söisi lohta, jos näkisi miten ne kasvatetaan. Lohenkasvatusaltaat on ympäristöongelmakin. Niistä leviää tauteja ja loisia.

        Norjalaiset ovat keksineet "puhdistuskalan", joita laitetaan altaisiin syömään
        loisia lohista. Puhdistuskalat kuolevat altaissa alle vuoden, vapaana ne elävät
        kymmenen vuotta.


    • Anonyymi

      Kirjolohen kasvatuksesta oli jo vuosia sitten juttua. Lopetin sen syömisen.
      En halua syödä antibioottirehulla kasvatettuja kaloja. Sama pätee Norjan
      kassiloheen, joka on ympäristöongelmakin, niistä leviää loisia, tauteja
      ja ulosteita vesiin/ympäristöön.

    • Anonyymi

      "Eviran mukaan kasvatetun kalan lääkerehujen, eli myös antibioottien, käyttö on tilastojen valossa matalalla tasolla."
      En syö mitään antibiooteilla kyllästettyä lihaa.

      • Anonyymi

        Allaskalanpoikasille syötetään rokotetta. Ihmiset syövät rokotettuja ja antbioottirehulla
        kasvatettuja kaloja.


    • Anonyymi

      Eikös naudat syötetä rehulla pääosin ja siat?

      • Anonyymi

        Nautojen rehuissa ei ole antibioottia.


    • Veganien vouhotuksia tuollaiset.

      Tietäisivätpä vain mitä kaikkea myrkkyä on mausteissa, heinissä ja vihanneksissa, joita vetävät naamaansa.
      Yksi (jo edesmennyt) tuttuni oli luomutilalla töissä. Kyllä siellä salaa käytettiin kaikenlaisia kemiallisia torjunta-aineita. Olivat nauraneet, että eihän niistä muuten mitään kasva. Porkkanavakoihin kylvettiin juurimatomyrkkyjä (yöaikaan), kun sanoivat, että jos haluat porkkanoita saada ennenkuin madot ne syövät, niin pakkohan se on.
      Niitä sitten myydään ekologisina, että saadaan vähän enemmän hintaa kuin normaaliviljellyillä.

      Näkyy kaupoissa olevan kaikki inkivääri laitanaan kiinalaista.
      Siitäkin on ollut juttua, että kiinalainen inkivääri on myrkyllisessä maassa kasvanutta.
      Oikein terveellisenä, jopa lääkekasvina, sitä veganit ja luonnonparantajat pitävät.

      • Anonyymi

        Inkivääri ei ole kenenkään pääruoka. Aniharva ostaa inkivääriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Inkivääri ei ole kenenkään pääruoka. Aniharva ostaa inkivääriä.

        Kyllä omatekoista inkivääriteetä litkivät monetkin terveysintoilijat päivittäin.
        Ei kuulu mitkään taudit iskevän silloin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä omatekoista inkivääriteetä litkivät monetkin terveysintoilijat päivittäin.
        Ei kuulu mitkään taudit iskevän silloin.

        Huuhaa-uskovaisten oma asia, senkun litkivät. Inkivääri on kasvi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huuhaa-uskovaisten oma asia, senkun litkivät. Inkivääri on kasvi.

        """Inkivääri on kasvi"""

        Kukas muuta on väittänytkään.
        Sitä vain, että Kiinassa, mistä sitä tuotetaan, on maa niin saastunutta ja myrkkyjä täynnä, että ei pitäisi syödä, eikä litkiä, jos on yhtä myrkkyarka kuin lohen suhteen.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        """Inkivääri on kasvi"""

        Kukas muuta on väittänytkään.
        Sitä vain, että Kiinassa, mistä sitä tuotetaan, on maa niin saastunutta ja myrkkyjä täynnä, että ei pitäisi syödä, eikä litkiä, jos on yhtä myrkkyarka kuin lohen suhteen.

        Eniten ehkä terveysintoilijat ostavat inkiväärituotteita "luonnontuotekaupoista",
        kun niissä kaikki on niin terveellistä ja parantavaa :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Inkivääri ei ole kenenkään pääruoka. Aniharva ostaa inkivääriä.

        Inkivääristä ja allas-kalan kasvatuksesta ei voi puhua samana päivänä.
        Inkiväärin kasvatus ei pilaa maaperää eikä merenpohjaa.
        Jos Kiinassa maaperä on pilalla, se ei ole inkiväärin syy.
        Kuinka moni suomalainen syö inkivääriä ?
        Yksi 100000:sta ? Se on ihan heidän asiansa, jotka syövät,
        mutta kalan allaskasvatus pilaa ympäristöä.
        Ulosteet, rehut ja loiset leviävät ympäristöön.
        Kaloja kuolee miljoonittain kasvatusaltaisiin.
        Kuka menisi uimaan paikkaan, jossa on ollut kalankasvatusaltaita ?
        Meren pohja kuolee siltä kohtaa moneksi vuodeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eniten ehkä terveysintoilijat ostavat inkiväärituotteita "luonnontuotekaupoista",
        kun niissä kaikki on niin terveellistä ja parantavaa :D

        Tuote kuin tuote muuttuu terveelliseksi, kun se pääse luontaiskaupan hyllylle. Hintakin nousee kohisten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Inkivääristä ja allas-kalan kasvatuksesta ei voi puhua samana päivänä.
        Inkiväärin kasvatus ei pilaa maaperää eikä merenpohjaa.
        Jos Kiinassa maaperä on pilalla, se ei ole inkiväärin syy.
        Kuinka moni suomalainen syö inkivääriä ?
        Yksi 100000:sta ? Se on ihan heidän asiansa, jotka syövät,
        mutta kalan allaskasvatus pilaa ympäristöä.
        Ulosteet, rehut ja loiset leviävät ympäristöön.
        Kaloja kuolee miljoonittain kasvatusaltaisiin.
        Kuka menisi uimaan paikkaan, jossa on ollut kalankasvatusaltaita ?
        Meren pohja kuolee siltä kohtaa moneksi vuodeksi.

        "Meren pohja kuolee siltä kohtaa moneksi vuodeksi."

        Merenpohja on täynnä lois-, rehu- ja antibioottilietettä, joka tappaa elämän
        merenpohjasta.

        Kalankasvatusallasalueita on Norjassa 17000.

        Mihinköhän norjalaiset tunkee vuosittain ne loisiin ja stressiin kuolleet 50 miljoonaa
        kalaa ?

        Kalan sydän halkeaa stressistä. Lohi on vaelluskala. Ei allassumppukala.


    • Anonyymi

      Itse syön valmiaterioita,usein valitsen kalan.Tute valikoimista einesruokien merkillä VIA tai Saarioinen.Tänä on lounaaksi Saarioinen Italia lautasella ahvenpyörykät ,pinatti risotto venetsialaisittain,Kun yksin asuu ei sinne kalatiskille menen ostaa tuoretta kalaa minä, Sikaa en syö lainkaan.En käytä leikkeleitä.Juustolla herkutellen viikonloput on minun karkkini juusto.Ravintola mailmaan ei mahdolisuus mennä syömään.Kun yksin elätän itseni työ-eläkellä.Ei miestä,ei lesken eläkettä,ei perintörahoja pesämunana.Pärjään kun olen tarkka rahasta.Asun kerostalossa pieni vuokra asunto. Loma mökkejä en omista.Joten elämäni on aina ollut pääkaupunki seutu ilman lomamatkoja. Mitään mitä ei ole, en kaipaa, kun en kokenut lomailuja ymm.Kuopio olin elämäni ensimmäisen kerran viime kesänä meno palu, käytänössä heti.Siskoni pojan mukana hänen 1 asia. Käytin lounaalla joku ravintola ja mitä syötin seisova pöytä? MUIKKUJA JA PERUNAMUSSIA.KYLLÄ OLI HYVÄÄ!Mutta Kuopio muutoin jäi näkemättä.Maisemat vaan meni nopeasti ohi, istuessa kyydissä henkilöautossa.Hyvä aikaa Itä-Helsinki. M-mummo

      • Anonyymi

        Ei nykyisin n. 70-vuotias nainen ole ollut miehen elätti. Ei riippuvainen miehen tuloista tai leskeneläkkeestä.
        Olet kertonut saavasi n. 1300 € eläkettä kuukaudessa. Asut kaupungin asunnossa ja saat asumistukea.
        Et ole köyhä, vaan keskituloinen. Luulen, että sinua huonommin on monen muun naisen asiat, jotka olivat lasten kanssa kotona. Heillä saattaa olla peruseläke, joka on alle 900 €/kk. Jos ovat eronneet ei siitä miehen palkasta ole hyötyä.
        Nauti elämästäsi, älä turhaan kitise.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Moni nappaa kalat joulupöytään kauppojen vakuumipakattujen tuotteiden joukosta.

        Raa’asta kalasta voi kuitenkin löytyä listeriaa ja jouluherkuttelija saada ruokamyrkytyksen. Erityisesti vanhat ja sairaat ovat vaarassa bakteerin saatuaan.

        Pahimmillaan listerioosi on tappava.


      • Minulla ei sitä vaaraa, sillä en koskaan syö muutakaan kalaa raakana.
        Sushin syöjille siitä listeriasta on vaaraa. Se ei ole minun naposteltavaani.

        Uunilohi on hyvää sekä lohilaatikko, lohikeitto. Pannulla paistettunakin on hyvää ja lämminsavustettu lohi. Taatusti listeriat kuolleet.

        Ei raaka lohi ole ainut, missä voi olla listeriabakteereja, älkää siis syökö tuoreita kasviksiakaan:

        ""Tarttuu yleensä elintarvikkeista kuten raaoista liha- ja kalatuotteista, pastöroimattomasta maidosta ja tuoreista kasviksista.""


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Minulla ei sitä vaaraa, sillä en koskaan syö muutakaan kalaa raakana.
        Sushin syöjille siitä listeriasta on vaaraa. Se ei ole minun naposteltavaani.

        Uunilohi on hyvää sekä lohilaatikko, lohikeitto. Pannulla paistettunakin on hyvää ja lämminsavustettu lohi. Taatusti listeriat kuolleet.

        Ei raaka lohi ole ainut, missä voi olla listeriabakteereja, älkää siis syökö tuoreita kasviksiakaan:

        ""Tarttuu yleensä elintarvikkeista kuten raaoista liha- ja kalatuotteista, pastöroimattomasta maidosta ja tuoreista kasviksista.""

        Kasviksien listeriavaara on yleisesti tiedossa varmaan kaikilla.
        Tuoreita vihanneksia voi syödä, kunhan pesee ne hyvin, myös salaatinlehdet.
        En syö tuoreita vihanneksia enkä liha enkä kassilohia.

        Kassilohesta ei antbioottijäämiä saa pois ja sen allas-viljely aiheuttaa niin paljon
        ympäristöhaittaa, että ihmettelee miksi se ei ole kielletty.
        Uloste- ja rehu- ja antibioottiliete tappaa elämän merenpohjasta
        moneksi vuodeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasviksien listeriavaara on yleisesti tiedossa varmaan kaikilla.
        Tuoreita vihanneksia voi syödä, kunhan pesee ne hyvin, myös salaatinlehdet.
        En syö tuoreita vihanneksia enkä liha enkä kassilohia.

        Kassilohesta ei antbioottijäämiä saa pois ja sen allas-viljely aiheuttaa niin paljon
        ympäristöhaittaa, että ihmettelee miksi se ei ole kielletty.
        Uloste- ja rehu- ja antibioottiliete tappaa elämän merenpohjasta
        moneksi vuodeksi.

        Jos haluaisin nyt ostaa sitä luonnonkalaa esim. lohta, mistä voin ostaa sitä?
        Itämeren luonnonlohikannat ovat niin mitättömän pieniksi kuihtuneet ettei niissä paljoa olisikaan syötävää ja niiden kalastus on tiukasti rajoitettua, siksi en kovin usein voi ostaa sitä kalaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni nappaa kalat joulupöytään kauppojen vakuumipakattujen tuotteiden joukosta.

        Raa’asta kalasta voi kuitenkin löytyä listeriaa ja jouluherkuttelija saada ruokamyrkytyksen. Erityisesti vanhat ja sairaat ovat vaarassa bakteerin saatuaan.

        Pahimmillaan listerioosi on tappava.

        Jokainen kala on ollut aluksi raaka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos haluaisin nyt ostaa sitä luonnonkalaa esim. lohta, mistä voin ostaa sitä?
        Itämeren luonnonlohikannat ovat niin mitättömän pieniksi kuihtuneet ettei niissä paljoa olisikaan syötävää ja niiden kalastus on tiukasti rajoitettua, siksi en kovin usein voi ostaa sitä kalaa...

        Ei lohi ole välttämätön ihmiselle. Osta ahventa, kuhaa, haukea, silakkaa tai muikkua.


      • Anonyymi

        Hyvä neuvo! Pakkaus pitää kuoria pois ennen käyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasviksien listeriavaara on yleisesti tiedossa varmaan kaikilla.
        Tuoreita vihanneksia voi syödä, kunhan pesee ne hyvin, myös salaatinlehdet.
        En syö tuoreita vihanneksia enkä liha enkä kassilohia.

        Kassilohesta ei antbioottijäämiä saa pois ja sen allas-viljely aiheuttaa niin paljon
        ympäristöhaittaa, että ihmettelee miksi se ei ole kielletty.
        Uloste- ja rehu- ja antibioottiliete tappaa elämän merenpohjasta
        moneksi vuodeksi.

        Sääli eläimiä ja sääli luontoa. Ihminen tekee kaikkensa tuhotakseen luonnon
        tasapainoa. Lopuksi säälii tyhmää ihmistä.


    • Anonyymi

      Kalantutkija eilen A-Studiossa suositteli luonnonkalaa, sitäkin harvoin,
      aihe ei liity vegaaneihin.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Aion syödä edelleen raakoja juureksia. Porkkana ja lantturaaste on niin hyvää mehutilkalla kostutettuna.
      Paistetut muikut ja silakat nami nami.
      Lohi tai kirjolohi pastakastikkeessa parasta.
      Syödä pitää, jos aikoo elää. Jos kuolee siksi, että on syönyt, niin se on todella tragikoomista.

    • Anonyymi

      Voi valita haluaako edistää ympäristöongelmia ja syödä kiduttamalla kasvatettuja kaloja. Allaslohta ei ole mikään pakko syödä.

      • Anonyymi

        MOT-ohjelman katsottuaan ei kukaan kellä on toimivat aivot syö kassilohta.


      • Anonyymi

        Jokainen voi valita syökö ollenkaan. Minä en syö kalaa, lihaa enkä kasviksia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen voi valita syökö ollenkaan. Minä en syö kalaa, lihaa enkä kasviksia...

        Ravinnon voi ottaa nestemäisenäkin. Ihan omasta kaupasta, noin alkuun, ja sitten laajentaa markettien juomaostolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MOT-ohjelman katsottuaan ei kukaan kellä on toimivat aivot syö kassilohta.

        Ei meillä olla syöty tähänkään asti. Se on kamalan makuistakin, eltaantuneen rasvan haju ja maku. Yökk. Yhteen aikaan se oli halpaa ja ihmiset hotki sitä kun eivät paremmasta tienneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei meillä olla syöty tähänkään asti. Se on kamalan makuistakin, eltaantuneen rasvan haju ja maku. Yökk. Yhteen aikaan se oli halpaa ja ihmiset hotki sitä kun eivät paremmasta tienneet.

        Ei ole meidänkään huushollissa rasvainen kassilohi maistunut. Ei se ole kalaa.
        Se on kalan irvikuva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole meidänkään huushollissa rasvainen kassilohi maistunut. Ei se ole kalaa.
        Se on kalan irvikuva.

        Ets sitten tajua että myös se luonnonlohi on erittäin rasvainen kala, se kun on lohikala ja lohikalat ovat erittäin rasvaisia. Kalarasva on sitäpaitsi sitä terveellistä rasvaa, ihan kuin kalanmaksaöljyä söisit.
        Jos järjestettäisiin testitilaisuus jossa esillä olis vaikka 5 kpl Itämeren luonnonlohta ja 5 kpl kasvatettua lohta (ei kirjolohta joka ei edes ole lohikala) niin uskotko osaavasi päätellä mitkä kalt ovat mitä?
        Ei, et osaa ja siinäpä se. Etkä osaisi vaikka saisit pilkkoa ne kalat ja sillä keinoin yrittää tutki..etkä osaisi tehdä eroa edes paistinpannulla käynnin jälkeen, siinäpäse toisen kerran...elät maailmassa joka on rakentanut pieneen päähäsi tittyjä mielikuvia etkä pääse niistä eroon...


    • Anonyymi

      Luulin, että Norja on edistyksellinen maa. Erehdyin.

    • Anonyymi

      Jotkut maksaa noista "kaloista" ja syö niitä. Bjuak.

      • Selvinnyt tuosta höyryämisestä sekin karmeus, että jotkut syövät jopa kuolleitakin kaloja.

        Niin minä olen aina tehnyt, sillä elävä kala on niin liukas, etten luultavasti saa sitä menemään suuhuni ja kurkusta alas vaikka yrittäisinkin.


      • Anonyymi

        Katsoin MOTin Areenalta. Ei halua syödä lohia, joiden joukkoon on heitelty pikkukajoja
        syömään lohilta pois loisia. Loiset rikkoo kalan "pinnan" ja sitä kautta lihaan menee
        bakteereja. Yleensä sellainen kala kuolee.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Selvinnyt tuosta höyryämisestä sekin karmeus, että jotkut syövät jopa kuolleitakin kaloja.

        Niin minä olen aina tehnyt, sillä elävä kala on niin liukas, etten luultavasti saa sitä menemään suuhuni ja kurkusta alas vaikka yrittäisinkin.

        Noin on, harvemmat syövät eläviä kaloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin MOTin Areenalta. Ei halua syödä lohia, joiden joukkoon on heitelty pikkukajoja
        syömään lohilta pois loisia. Loiset rikkoo kalan "pinnan" ja sitä kautta lihaan menee
        bakteereja. Yleensä sellainen kala kuolee.

        Ei sulle niitä pikkukaloja tarjoilla, ne ovat lohien huoltotöissä.
        Lohet pysyvät kunnossa, kun niistä nypitään loiset pois. Mikä on ongelmasi?


      • Anonyymi

        Jotkut ostavt esim. Argentiinassa hormonihyrräkasvattamoissa geenimanipuloinnin avulla supertehokasvatettujen härkäeläinten lihaa...ja jotkut maksaa ja syö sitä lihaa..jopa suomessa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut ostavt esim. Argentiinassa hormonihyrräkasvattamoissa geenimanipuloinnin avulla supertehokasvatettujen härkäeläinten lihaa...ja jotkut maksaa ja syö sitä lihaa..jopa suomessa...

        Jotkut söivät Brasiliasta tuotuja broilereita, joitten kasvatusosolot olivat niin surkeat,
        että ne nokkivat toisensa verille.
        Kun tuotantoketjun alkupään tila selvisi ei tuotu enää Brasiliasta broilereita.

        Nyt syödään vain tehotuotettuja kotimaisia broilereita, jotka lihotetaan kolmessa
        kuukaudessa niin lihaviksi, että jalat vääntyvät, kun eivät kestä painoa. Jalat eivät kehity samaa tahtia kuin paino nousee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut ostavt esim. Argentiinassa hormonihyrräkasvattamoissa geenimanipuloinnin avulla supertehokasvatettujen härkäeläinten lihaa...ja jotkut maksaa ja syö sitä lihaa..jopa suomessa...

        Miten pystyt vaikuttamaan ihmisten tyhmyyteen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten pystyt vaikuttamaan ihmisten tyhmyyteen ?

        Lisäämällä koulutusta ja valistusta.
        Eli vitsi ja vitsi, tosiasiassa en mitenkään...


    • Anonyymi

      Sairauksia on villikaloissakin. Allaskasvattamoista karkuun päässeet lohet risteytyvät villikalojen kanssa ja uhkaavat villilohikantaa.

      • Anonyymi

        Kalojakin uhkaa sairaudet ja ihminen edistää niitten leviämistä mm. allaskasvatuksella.


      • Linkki siihen, kiitos.


    • Anonyymi

      Jo 2000-luvun alussa ongelmat ovat tiedossa.
      MOT ei mitään uutta tuonut asiaan.
      Eräästä kalakeskustelusta ote:
      "Norjan tilanne kassikasvatuksen kohdalla on todellinen ongelma isolla oolla. Muutamissa Norjan parhaimpiin kuuluvissa joissa oli kassikarkulaisten osuus koko joen kutukannasta viime syksynä (2002) YLI PUOLET!

      Tätä menoa ei jonkin ajan kuluttua ole enää norjalaista luonnonlohta edes olemassa. Jäämeren lohi on monessa joessa sukupuuton partaalla - ja tähän on pääsyynä kasvattamot. Monella Länsi-Norjan joella tappavat kasvattamoiden vuoksi räjähdysmäisesti lisääntyneet lohitäit joka vuosi lisäksi lähes koko smolttituotannon.

      Kirjolohen kasvatus saastuttaa saaristoamme ja on kaikkea muuta kuin ekologista toimintaa.
      Norjan kassilohikasvatus on puolestaan tuhoamassa luonnonlohikantoja - ikuisiksi ajoiksi."

    • Anonyymi

      Nimim. "kulinaristi" pyytää luonnolle armonaikaa

      Olipa kerran luonnonkaunis ja karun kirkasvetinen saaristo pienellä paikkakunnalla Länsi-Suomessa. Sen vedet pysyivät 80-luvulle asti puhtaina, sillä teollisuutta ei ollut lähellä eikä jokia maatalouden ravinteita mereen tunkemassa.

      Kirjolohibuumi toi kassikasvatuksen tähänkin lintukotoon. Kirjolohta kasvatettiin innolla keskellä sisä- ja välisaaristoa parhaimmillaan kuuden kasvattajan voimin ja pulskat evämakkarat työnsivät suhteellisen matalaan ja sokkeloiseen saaristoon miljoona kiloa ulosteita vuodessa.

      Muutokset saaristossa ovat olleet ikäviä: vesi on muuttunut väriltään turkoosista ruskeanvihreäksi, näkösyvyys on pudonnut muutamasta metristä muutamaan kymmeneen senttiin, pohja on peittynyt rihmamaisista levistä ja pinnalla lilluu nyrkinkokoisia levämöykkyjä. Kaisloja ja ahvenvitaa peittää levämössö pohjasta pintaan ja kaiken kruunaa lämpiminä kesäpäivinä nenään tunkeva haju, joka tuo mieleen teurastamon takapihan.

      Pahin lienee kuitenkin vielä edessä: saaristo on rehevöitymisen myötä kasvamassa pikku hiljaa umpeen. Vesikasvien määrä kasvaa jatkuvasti ja niitä ilmestyy uusille alueille, matalissa lahdissa kasvustoa on mattona jo keskelläkin ja veneily sekä kalastus on hankalaa. Aikaa myöten rehevöityminen vaikeuttaa myös mm. hauen lisääntymista ja särkikalojen määrä kasvaa.

      Lyhyesti sanottuna vesi ja saaristo on täysin pilattu ja kärsijoinä tässä bisneksessä ovat paitsi saariston sadat mökkiläiset, myös kunnan asukkaat sitä kourallista lukuunottamatta joka saa elantonsa kassikasvatuksesta.

      Asiaa ei auta se, että paikallisen kasvatuslaitoksen uusiessa lupiaan todettiin sen ylittäneen aiemmissa lupaehdoissa mainitut tuotantomäärät puolella. Asiaan ei puututa, onhan kyseessä maaseudun (pyhä) elinkeino. Kaikkein surkuhupaisin oli paikallisessa kirjastossa näkemäni esite, jonka piirroksessa kirjolohet uivat syvässä sinisessä vedessä avomeren laidalla. Itse en ole enää vuosiin pannut kirjolohta suuhuni nähtyäni läheltä millaisessa (matalassa, sameassa) vedessä p-kasan päällä niitä kasvatetaan.

      Itse toivottaisin ainakin kirjolohiviruksen tänne tervetulleeksi, saisi luonto muutaman vuoden armonaikaa.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Olisi kohteliasta sinun laittaa kopioimasi tekstit aina sitaatteihin ja kertoa lähde, mistä ne on kopioitu. Sen on siis kirjoittanut melkein kaksikymmentä vuotta sitten nimimerkki kulinaristi 28.7.2003 15:56 kalastus.com keskustelussa.

        Täällä
        https://kalastus.com/keskustelu/arkistot-kaikkea-kalastuksesta-arkisto-2003-05-08/kalojen-kassikasvatus

        Kopiosta jäi "raamit" pois osaamattomuuttani enkä laiskuuttani viitsinyt etsiä enää sivua,
        kiitos sinulle, kun olit niin kiltti ja laitoit linkin,
        mutta siis jo 20 vuotta sitten allaskala, sen karkaaminen ja sen aiheuttamat muut
        ongelmat oli tiedossa. Ei ole mikään uusi asia.


      • Anonyymi

        J0 1200- luvulla se tiedettiin.


    • Anonyymi

      Ongelmia on jo tarpeeksi ilman, että allaskasvattajat lisäävät niitä.
      https://yle.fi/uutiset/3-12063733

    • Anonyymi

      Puhtaissa vesissä kasvavat maukkaimmat kalat.

      • Anonyymi

        Entä mistä löytyy niitä puhtaita vesiä?


    • Anonyymi

      Sama marmattaja pyörii useilla palstoilla levittämässä vanhoja höpötyksiä eko- katastrofista.

      Puuttuu vain tervaus ja haahkan perssulat.

      • Anonyymi

        Älä ahdistu. Allaskalasta vain on kysymys. Sinun mielikuvituksesi on lähtenyt lentoon.


      • Anonyymi

        "Puuttuu vain tervaus ja haahkan perssulat" Sinulla on siihen intoa niin hoida sinä se
        puoli, minua ei kiinnosta, en ole eläinten kiduttaja..


    • Anonyymi

      Pahoittelen, olen väärän ikäinen tänne mutta norjalainen lohi saa mahdollisesti muutakin kuin antibiootteja. En muista, että mistä palvelusta katsoin asiaa tutkineen ohjelman pari vuotta sitten, mutta ihan kunnon suojavarusteet päällä sinne lohien sekaan (en muista oliko villilohta vai kasvatettua) suihkutettiin jotain. Video oli kuvattu salaa hieman kauempaa. Ohjelman jälkeen jäin hieman epäileväiseksi sisällön todenpitävyydestä, mutta siihen vaikutti se, että en haluaisi uskoa asiaa todeksi. Jäin odottamaan lisätietoa.

      Naudasta ja antibiooteista, olisiko ollut netflix-dokumentti myöskin pari vuotta sitten..? On jäänyt mieleen Tanska ja antibiootti lehmät. Olen melko varma että maa oli Tanska, pohjoismaita kuitenkin. Siispä suosin suomalaisia maitotuotteita. Ostan toki halvempia merkkejä silloin kun on taloudellisesti välttämätöntä. Eli kun on nälkä 😅

      Stressi siitä tulee jos näitä miettii liikaa. Valitsee luomua jos on varaa. Ostaa tuotteita joissa on mahdollisimman lyhyt ainesosaluettelo ja vähän tai ei ollenkaan e-koodeja/lisäaineita. Jos minulle tuotaisiin lämmin ruoka valmiina niin kyllä söisin sen hyvillä mielin.

    • Anonyymi

      ..luomuun ym. liittyy muut ruokatuotannon seikat kuin antibiootit. En niistä kirjoittanut edelliseen viestiini vaikka harkitsin.

      • Anonyymi

        Tenojokeen nousee uusi tulokas, vieraslaji kyttyrälohi, joka on runsastunut Tenon omaa lohta lukuisammaksi.
        Kyttyrälohi on kotoisin jostakin Tyyneltä mereltä, joten ihmetellä sopii, miten se tänne on löytänytkin.
        Ihmettelen vaan, eikö sitä kalasteta. Onko se syötävä lajike? Ihmetellään se lisääntymistä muutamassa vuodessa, mutta ollaan tumput suorana, kunnes ei enää mitään voida?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenojokeen nousee uusi tulokas, vieraslaji kyttyrälohi, joka on runsastunut Tenon omaa lohta lukuisammaksi.
        Kyttyrälohi on kotoisin jostakin Tyyneltä mereltä, joten ihmetellä sopii, miten se tänne on löytänytkin.
        Ihmettelen vaan, eikö sitä kalasteta. Onko se syötävä lajike? Ihmetellään se lisääntymistä muutamassa vuodessa, mutta ollaan tumput suorana, kunnes ei enää mitään voida?

        Kyttyrälohi rappeutuu kudun jälkeen ja kuolee jokeen.
        Joki on täynnä mätäneviä kaloja.
        https://yle.fi/uutiset/3-12063733


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenojokeen nousee uusi tulokas, vieraslaji kyttyrälohi, joka on runsastunut Tenon omaa lohta lukuisammaksi.
        Kyttyrälohi on kotoisin jostakin Tyyneltä mereltä, joten ihmetellä sopii, miten se tänne on löytänytkin.
        Ihmettelen vaan, eikö sitä kalasteta. Onko se syötävä lajike? Ihmetellään se lisääntymistä muutamassa vuodessa, mutta ollaan tumput suorana, kunnes ei enää mitään voida?

        Ostin juuri eilen lohikalapuikkoja joiden tuoteselosteessa mainitaan käytetyn kalan olevan nimenomaan kyttyrälohta.


    • Anonyymi

      Juntit tykkää kassilohesta, jopa raakana.

      • Anonyymi

        Sushi, loiskasa.


    • Anonyymi

      Väärän ikäinen jatkaa.. yksi edellä kirjoittaneista jakoi linkin jonka perusteella muistan katsomani ohjelman paremmin. Kasvatettua lohta se oli jonka sekaan aineita suihkutettiin.

      Jos olisin viisas niin olisin heti tajunnut kummasta on kyse. Ei villilohi kasvatusaltaassa ole..

      Mukavaa päivää kaikille!

    • Anonyymi

      Noh, syö sitten särkiä!

    • Anonyymi

      Savusärkeä voi ostaa purkitettuna, on hyvvää !

      • Anonyymi

        Niin ja on verraten huokeata.


    • Anonyymi

      Meillä oli joulukalana aina lipeäkala.

      • Anonyymi

        Lipeäkala on herkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkala on herkkua.

        Kyllä lipeäkala on ihan hyvä ruoka, turhaan sitä aina mollataan. Varmaan perintöä sille kapakalalle, jota nuoruudessamme on liotettu pesuvadissa joulukalaksi.
        Muistan sen kyllä, ulkoportailla lumella peitettynä.
        Olen tehnyt annoksen kerran vuodessa joulun alla, eikä ole yli jäänyt muruakaan.
        Hyvä valkokastike päälle.


    • Anonyymi

      Syökää metwurstia ja salamia ja chorizoo.

    • Anonyymi

      Ne on jonkun vanhuudenseniilin mielestä kaloja ?

    • Anonyymi

      Lohi-kalaa vaan jouluna pöytään. Savustettuna tietenkin.

    • Anonyymi

      Suomalaiset ovat niin jäljessä. Ruosut sai jo par vuotta sitten lohensa jätesäkissä ovensa taakse. Ei mitään kassilohta, suureellista pitää olla ja jätesäkki.

    • Kyllä sitä lohta on tullut syötyä.
      On mulla pakkasessa itse pyytämääni haukea. Siitä keittoa keittelen. Joulupöydässä sitä on myös.
      Paistamisessa käytän voita.
      Juuri äsken kävin kaupassa ja bongasin hyllyltä sellaisen purkin, jossa luki, luonnonkalaa.
      Saa nähdä millaista on, kunhan maistan.

    • Anonyymi

      Onko se särkeä ? Siinäkin tapauksessa se on hyvää !

      • Pielisenkala lukee kannessa. Lahnaa,säynettä, pasuria, rypsiöljy, suola, glukoosi, sipuli, valkosipuli, maustepippuri, valkopippuri, kurkuma.
        Lisäaineeton, säilöntäaineeton.
        En ole vielä avannut purkkia.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Pielisenkala lukee kannessa. Lahnaa,säynettä, pasuria, rypsiöljy, suola, glukoosi, sipuli, valkosipuli, maustepippuri, valkopippuri, kurkuma.
        Lisäaineeton, säilöntäaineeton.
        En ole vielä avannut purkkia.

        Pidän aina kotona purkkikalaa. Tykkään kevyistä aterioista ja purkkikalasta saa
        monenlaisia aterioita ja salaattiinkin joku laji sopii tai erikseen salaatin kanssa
        syötäväksi. Ennen ostin enimmäkseen tonnikalaa tai sardiineja,
        mutta kun huomasin, että kotimaisiakin on, kannatan tietysti kotimaisia tuottajia.
        Söin hiljattain perunan kanssa purkkikalaa, jossa luki "villikalaa". Se oli särkeä,
        ehkä vähän savustettua. Se oli maukasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidän aina kotona purkkikalaa. Tykkään kevyistä aterioista ja purkkikalasta saa
        monenlaisia aterioita ja salaattiinkin joku laji sopii tai erikseen salaatin kanssa
        syötäväksi. Ennen ostin enimmäkseen tonnikalaa tai sardiineja,
        mutta kun huomasin, että kotimaisiakin on, kannatan tietysti kotimaisia tuottajia.
        Söin hiljattain perunan kanssa purkkikalaa, jossa luki "villikalaa". Se oli särkeä,
        ehkä vähän savustettua. Se oli maukasta.

        Entä mitä niistä peltipurkeista rakentelet? Montako peltipurkkia tarvitaan että sisältävät edes kilon kalaa?


    • Anonyymi

      Yhden tuoteselosteen savuahvensäilykkeestä vilkaisin, hintaa ei mainittu mutta 210 grammassa purkin sisältöä kerrotaan olevan kalaa 150 g, eli tarvitaan 7 purkkia yhteen kiloon kalaa!
      Jos hinta on vaikka vitosen purkki, kalan kilohinnaksi tulee noin 35 €!

      • Anonyymi

        Kala on kalliista, fileroitu tuore kala maksaa kaupan tiskillä yli reilusti yli 30 euroa kilo.
        Silakka ja muikku on edullisempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kala on kalliista, fileroitu tuore kala maksaa kaupan tiskillä yli reilusti yli 30 euroa kilo.
        Silakka ja muikku on edullisempaa.

        Ns. Norjan lohta myytiin eilen lähimmässä marketissa fileenä hintaan 22 €/kg.
        Ei tästä kauaa kun hinta olikin luokkaa yli 30 € mutta siitä on nyt tultu alas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ns. Norjan lohta myytiin eilen lähimmässä marketissa fileenä hintaan 22 €/kg.
        Ei tästä kauaa kun hinta olikin luokkaa yli 30 € mutta siitä on nyt tultu alas.

        Antbiootti-loiskalaa kassilohta ei vaan tee mieli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antbiootti-loiskalaa kassilohta ei vaan tee mieli.

        En sanonut ostaneeni sitä!
        Entä antibioottilihaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En sanonut ostaneeni sitä!
        Entä antibioottilihaa?

        Antibioottia annetaan vain sille tuotantoeläimelle, joka on on sairas,
        toisin kuin allaskaloille syötetään kaikille rehun mukana.


    • Anonyymi

      Ranteetkin kipeytyy kassikaupalla.

    • Anonyymi

      Lapissa on puhtaat vedet. Sieltä pyydettyä kalaa uskaltaa syödä.
      Mutta etelässä, varsinkin suurten asutuskeskusten läheisyydessä järvissä on monenlaisia lääke- ja huume- ymsaineita vaikka kuinka paljon.
      Sille alas vesiinhän ne kaikki myrkyt kulkeutuvaat - painovoima vetää.

      • Anonyymi

        Pohjoisten vesien kalakannat on äkkiä loppuun kalastettu jos vähänkään isompi väkimäärä päättäisi alkaa sieltä pyydettyä kalaa syömään. oliko se Inarin järvellä kun erään kerran alettiin useamman troolarin voimin muikulla rahastamaan. Ei sitä kai kahta vuotta kauempaa kestänyt kun sai viimeinenkin alus laittaa pillit pussiin, ei ollut nääs enää pyydettävää...


    • Tänään avasin tuon aiemmin mainitsemani, luonnonkalaa Pieliseltä-purkin.
      Söin kasvikermassa haudutetun perunasipuliseoksen kanssa.
      Oli oikein hyvää. Ostan toistenkin.

      • Anonyymi

        Mitä teet tyhjistä purkeista?
        Itse olen tehnyt tyhjistä oluttölkeistä mm. suojapeltejä linnunpönttöjen lentoaukkojen ympärille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä teet tyhjistä purkeista?
        Itse olen tehnyt tyhjistä oluttölkeistä mm. suojapeltejä linnunpönttöjen lentoaukkojen ympärille.

        Purkit vien metallinkeräykseen.
        Olut ja -limsatölkkejä pystyy kyllä peltisaksilla leikkaamaan.
        Joskus keräsin niitä tölkin aukaisuvetimiä ja ujutin koristeeksi pikkuliinan virkkauksessa.
        Tuo Sinun ideasi on ihan hyvä.


    • Norjan kassilohta on joskus laitettu loimuttamalla, siinä kalan rasvaa poistuu ja tulen loimu sekä savu peittävät mahdollista rehun makua ja arveluttaahan tuo antibiootti. Norjalaiset itse arvostavat vapaana kasvavaa turskaa, osaavat laittaa sitä monenlaisiksi herkuiksi. Suomenlahdellakin sai hyvin turskaa vielä 1980-luvun alussa, ja mekin sitä pilkillä kalastettiin Espoonlahdella. Pitäisi tulla uusia suolapulsseja, niin turskakin palaisi. Suomalaiset eivät ole oikein arvostaneet turskaa, sitä on käytetty rehuksi. Mutta nyt näyttää ainakin hinnan perusteella arvostus nousseen, turskan seläkkeestä saa maksaa kalatiskillä yli 30 e. Sen liha on valkoista ja miedon makuista, mutta moni säikähtää vahvan merellistä tuoksua, joka kyllä kypsytettynä häviää. Ehkä on saatu joskus väärin käsiteltyä turskaa, siitä pitää laskea veret pois heti pyydystämisen jalkeen. Kampelaakin sai ennen mukavasti verkoilla ja siimoilla, savustettuina niitä myytiin kalastajakylissä veneilijöille. Joskus ne olivat suuria kuin vessanpytynkannet, saaristolaisvertausta käyttäen.

      Eliaanan mainitsemaa säilykettä en ole maistanut, mutta kuulostaa hyvältä, ja ainakin syömäni muikkusäilykkeet ovat korkealaatuisia. Kilohintaa tulee rutkasti, katselin juuri kaapissa olevaa Puumalan muikkupurkkia, jossa itse kalaa on 150 grammaa. Tässä pienet muikut ovat savustettuina tomaattisessä öljykastikkeessa, ja siitä riittää meidän huushollissa kahdelle perunoitten kanssa tai leivän päällä, lisäksi voi keittää pari kananmunaa.

      Aikoinaan kalastimme omiksi tarpeiksi verkoillakin täällä etelärannikolla, oli siikaverkot ja silakkaverkot, uistelemalla sai kuhaa. Viime vuosina on lähinnä vain ongittu ja joskus vedetty uistinta, keväällä toisinaan litkalla saatu silakoita. Pyyntituore silakka on tosi herkku, aivan toinen tuote kuin tiskissä pehmentynyt, mutta senkin syönnille on rajoituksensa.

      • Anonyymi

        Kaikilla ei vain ole rahaa siten kuin teillä: Muikulle hintaa tulee rutkasti ja voihan sitä lisäksi keittää pari kananmunaa. Voi toki, mutta kananmunienkin hinta on noussut yli 30 % lyhyessä ajassa...Ja mitä antibiootteja ja kemikaaleja kanojenkin "hoidossa" käytetään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikilla ei vain ole rahaa siten kuin teillä: Muikulle hintaa tulee rutkasti ja voihan sitä lisäksi keittää pari kananmunaa. Voi toki, mutta kananmunienkin hinta on noussut yli 30 % lyhyessä ajassa...Ja mitä antibiootteja ja kemikaaleja kanojenkin "hoidossa" käytetään?

        Joo kyllä on paras olla syömättä yhtään mitään. Kaikessa on myrkkyä ja/tai antibioottia. Me ihmisetkin täynnä penisilliiniä ja jopa vedet täynnä huumeitten jämiä ja
        koronaviirusta. Plus tietysti keinolannotteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo kyllä on paras olla syömättä yhtään mitään. Kaikessa on myrkkyä ja/tai antibioottia. Me ihmisetkin täynnä penisilliiniä ja jopa vedet täynnä huumeitten jämiä ja
        koronaviirusta. Plus tietysti keinolannotteet.

        Ihminen on pahin luonnon tuhoaja, ei tietenkään tarkoituksella
        vaan koska "kehitys ja tuottavuus" vaatii tehokkuutta ts. ihmisillä on pakko rikastua
        ja tuhlata. Vähempikin meno riittäisi useimmille, mutta meidät on kaikki valjastettu oravanpyörään.


    • Anonyymi

      "Kotimaista" leppäsavukala purkissa ei ole kallis ateria perunan kanssa.
      Purkki maksaa noin 3,20 euroa, se on hyvää ja siinä on 18 grammaa proteiinia.
      Laiskalle ruoanlaittajalle se on näppärä ruoka.
      Lisukkeeksi keitän joskus pakastevihassekoitusta, joka maksaa noin 50 senttiä
      pussi, siitä riittää 2-3:een kertaan.

      • Anonyymi

        Jäi sitten sinultakin leppäsavukalasi todellinen kilohinta laskematta.
        Minä muuten epäilen että se savunmaku on aikaansaatu kaasuliekillä tms?
        Ajatellaanpa miten työlästä olisi ensin kalastaa se kala, sitten savustaa se, sitten kai erotella sisälmyksetkin siitä pois, ostaa purkit ja purkittaa kala jne. Olisiko mahdollista tehdä sitä sanokaamme alle 100 €/kg myyntihinnalla kannattavasti, ei olisi!

        Eli kysypä joskus kauppiaaltasi voisiko hän järjestää tutustumiskäynnin siellä leppäsavukalasavustamolla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäi sitten sinultakin leppäsavukalasi todellinen kilohinta laskematta.
        Minä muuten epäilen että se savunmaku on aikaansaatu kaasuliekillä tms?
        Ajatellaanpa miten työlästä olisi ensin kalastaa se kala, sitten savustaa se, sitten kai erotella sisälmyksetkin siitä pois, ostaa purkit ja purkittaa kala jne. Olisiko mahdollista tehdä sitä sanokaamme alle 100 €/kg myyntihinnalla kannattavasti, ei olisi!

        Eli kysypä joskus kauppiaaltasi voisiko hän järjestää tutustumiskäynnin siellä leppäsavukalasavustamolla...

        En pakkomielteisesti ja sairaalloisesti tuijota kilohintoja. Nelisen euroa on
        kohtuullinen terveellisen ja maistuvan aterian hinta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En pakkomielteisesti ja sairaalloisesti tuijota kilohintoja. Nelisen euroa on
        kohtuullinen terveellisen ja maistuvan aterian hinta.

        Eli hinnoilla ei ole sinulle muuta merkitystä kunhan ei maksa enempää kuin nelisen Euroa/ateria...Siis hinnoilla on kuin onkin paljonkin merkitystä juuri sinulle, itse en koskaan mieti mitä se ateria mahtaa kokonaisuudessaan maksaa, tärkeintä että ylipäätään on ruokaa nenän edessä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli hinnoilla ei ole sinulle muuta merkitystä kunhan ei maksa enempää kuin nelisen Euroa/ateria...Siis hinnoilla on kuin onkin paljonkin merkitystä juuri sinulle, itse en koskaan mieti mitä se ateria mahtaa kokonaisuudessaan maksaa, tärkeintä että ylipäätään on ruokaa nenän edessä...

        @ 13:34
        Itsehän sinä aloit inttää korkeista kilohinnoista ajattelematta yhden aterian
        edullista hintaa.

        Jokainen fiksu ihminen yrittää olla taloudellinen ja siinä hinnat ovat niin
        olennainen asia, että vaistomaisesti/tiedostamattaan hinnatkin ottaa
        huomioon ostoksia tehdessään. Tähän ikään on tottunut tekemään nopeita
        arvioita.
        Jokainen laskee tavallaan mihin on varaa, ettei yli varojensa elä.
        Kuka panostaa mihinkin asiaan.

        Jatka inttämistä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        @ 13:34
        Itsehän sinä aloit inttää korkeista kilohinnoista ajattelematta yhden aterian
        edullista hintaa.

        Jokainen fiksu ihminen yrittää olla taloudellinen ja siinä hinnat ovat niin
        olennainen asia, että vaistomaisesti/tiedostamattaan hinnatkin ottaa
        huomioon ostoksia tehdessään. Tähän ikään on tottunut tekemään nopeita
        arvioita.
        Jokainen laskee tavallaan mihin on varaa, ettei yli varojensa elä.
        Kuka panostaa mihinkin asiaan.

        Jatka inttämistä :D

        Jatkat siis hinnoista inttämistä ja viisastelet muka tietäväsi miten kaikki muut (jokainen) ajattelevat?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe