Tulevan talven sähkö ongelmat.

Anonyymi-ap

Millä mielellä te muut olette tulevasta talvesta ja siitä "selviytymisestä" sähkökatkojen, ongelmien ja hintojen takia.

Huolestuttaako sinua tuleva talvi tämän takia vai oletko varautunut siihen? Jos olet niin miten? Kuinka paljon sähköjen hinta tulee horjuttamaan taloutta.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sähkön loppuminen on lähinnä teoreettinen ajatusleikki. Sähkö ei lopu, hinta vaan nousee ja köyhillä pakko laittaa päävirtakytkimestä sähköt poikki, rikkaat istuu lämpimässä talossa ja nauttii lämpimästä glögistä. Köyhien viinat meni tullin haaviin, eikä jäätyneestä hanasta saa edes vettä.

      Saisi aloittaa 4 tunnin kiertävillä sähkökatkoilla jo nyt. Kulutus laskisi ja sen mukaan hinnat. Köyhälläkin olisi varaa. Itselleni riittäisi 12 tuntia sähköä päivässä, jos sen saisi edellisvuosien hintaan.

      • Anonyymi

        Ei niitä sähkökatkoja tarvita muulloin kuin silloin, kun on liikaa yhtäaikaista kulutusta eli kulutusteho pyrkii ylittämään tuotantotehon ( tuonti Ruotsista ja Norjasta). Katkoksilla ei ole tarkoitus säästää sähköenergiaa vaan rajoittaa huippukulutustehoa, jottei koko sähköverkko romahtaisi.

        Pahin tilanne tulee tyynien pakkaspäivien aamu- ja iltatunteina. Silloin kannatta rajoittaa suuritehoisten sähkölaitteiden käyttöä. Tämä myös vaikuttaa suoraan sähkön hintaa laskevasti, koska niitä viimeisiä megawatteja ei tarvitse tehdä kalliilla kaasulla/hiilellä.

        InsinööriX


    • Anonyymi

      Eli pitäisi rajoittaa tänne kommentointia ja aloitusten tekemisiä !!!!

    • Anonyymi

      Asun kerrostalossa mieheni kanssa, joten meille ei oo tulossa isoja sähkölaskuja. Ollaan kyllä varauduttu pieneen nousuun.
      Enkä aio pihistellä sähköstä, pyykit pesemme pyykkituvassa. Eikä meillä ole kuin tv useamman tunnin päällä päivän aikana joten aika vähän näitä energian viejiä.

      Olisi kiva kyllä kuulla omakotitalo tyyppien ennakoimisesta? joko ootte nähneet sähkölaskujen nousevan? Lämmitetäänkö sauna harvemmin?

      • Anonyymi

        Kerrostalotki lämmitetään sähköä ja kaukolampöä käyttäen ja se varma, että vastikkeet nousee ja rajusti. Omakotitaloissa menee hyvin ei tarvitse maksaa naapurin älyttömästä vedenkäytöstä. Kuuluuko kerrostalon putkista jatkuva suhina kun vettä menee surutta ja saat varautua vuokrankin nousuun. Asumistukia ei sitten nostella yhtään sehän selvä.


    • Anonyymi

      Eipä kannata lämmittää enää ilmavesilämpöpumpullakaan kun sähkön hinta nousi eilen tuplasti,pitäisi vaihtaa puukattila takaisin mutta maksaa niin saatanasti.Öljyllä voin lämmittää mutta sekin on kallista,aurinkokennot ei toimi talvella.Ihan sama millä lämmittää,kaikki maksaa liikaa.Tammikuussa nousee sitten siirtomaksutkin carunalla,mitähän ne vielä keksii?koskahan ihmiset saa tarpeeksi.Ei nämä voi kaikki mistään sodasta johtua,yhtiöt tekevät samalla kovia voittoja ja kansa maksaa kipeästi.Onko järkee kun kaikki raha menee sähkölaskujen maksamiseen,ei jumalauta tätä ahneutta!

      • Anonyymi

        Miksi olette leikkineet rikasta kokoomuslaista? Iso talo ja vempaimet kotona ja tallissa. Juu naureskelitte aiemmin meille luusereille jotka asumme juuri sopivan kokoisessa (kompaktissa) uudenkarheassa kerrostalossa vuokralla tai osakkeenomistajina. Liiat neliöt ja ok-talo kostautuu nyt, ja moni mersu-bemarimies joutuu jättämään Pattayan matkan väliin tai vaihtamaan 22 mallisen sähkömersunsa halvempaan.


    • Anonyymi

      Missäs on ne tulisijat te venäjän kaverit? Hella ja takka kun löytyy niin pärjää, vielä parempi jos kiaskin puulämmityksellä.

    • Anonyymi

      Ei mitään merkitystä, aurinkokennot alkaa tuottamaan tammikuun puolessavälissä kaiken sähkön, nytkin saa valosähköt paneeleista. Puulämmitys.

    • Anonyymi

      Sähkön hinnan voisi mielestäni lukita pysyvästi vaikka 0,7€/kwh, ne piitää, kellä on liitua ja ne joilla liitua ei ole ei myöskään piirrä, tällä tavalla välttyisimme myös kiertäviltä sähkökatkoilta.

    • Anonyymi

      Siinä mielessä on vaikea harjoitella sähkökatkoa koska jääkoneet missä on kompressori vaatii heti ja yhtä aikaa suuren virtapiikin ja verkon notkahtaminen on todennäköistä. Ei tietoa miten irvertterikompurat siihen suhtautuu. Vakuutusyhtiöt on ainakin ihmeissään. Kompressorien käynnistyminen tulisi hajauttaa että ilmiöstä vältyttäisiin.

      • Anonyymi

        Uudet koneet ei välttämättä heti käynnisty, ne tutkailee ensin tilanteen, vanhat ottaa sen 1kw piikin


    • Anonyymi

      Miksi pitäisi ottaa murhetta hallituksen päätösten aiheuttamasta tilanteesta?

    • Anonyymi

      Tuulimyllyt pyörii heikosti tästä eteenpäin monta viikkoa, ei tuule juuri lainkaan, lisäksi kun on satanut alijäähtynyttä vettä ja se on jäätynyt lapoihin, niin siihen kuluu sähköä sulattamiseen ja jäänestoainetta. Se aiheuttaa huomattavaa tehohävikkiä tuulimyllyjen sähköntuotantoon. Tuulimyllykin tarvitsee sähköä toimiakseen ja sähköä tulee juuri sen verta että pysyy toiminnassa, lisäksi on vara-akut käytössä, ettei sammu vallan.

    • Anonyymi

      Puita uuniin ja vaatteita lisää, niin eikohän tästä selvitä. Ei yhtään jouluhössötystä. Kyllä meillä on paljon paremmin asiat kuin esim. UKRAINASSA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe