Tulevan talven sähkö ongelmat.

Anonyymi-ap

Millä mielellä te muut olette tulevasta talvesta ja siitä "selviytymisestä" sähkökatkojen, ongelmien ja hintojen takia.

Huolestuttaako sinua tuleva talvi tämän takia vai oletko varautunut siihen? Jos olet niin miten? Kuinka paljon sähköjen hinta tulee horjuttamaan taloutta.

10

173

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sähkön loppuminen on lähinnä teoreettinen ajatusleikki. Sähkö ei lopu, hinta vaan nousee ja köyhillä pakko laittaa päävirtakytkimestä sähköt poikki, rikkaat istuu lämpimässä talossa ja nauttii lämpimästä glögistä. Köyhien viinat meni tullin haaviin, eikä jäätyneestä hanasta saa edes vettä.

   Saisi aloittaa 4 tunnin kiertävillä sähkökatkoilla jo nyt. Kulutus laskisi ja sen mukaan hinnat. Köyhälläkin olisi varaa. Itselleni riittäisi 12 tuntia sähköä päivässä, jos sen saisi edellisvuosien hintaan.

   • Anonyymi

    Ei niitä sähkökatkoja tarvita muulloin kuin silloin, kun on liikaa yhtäaikaista kulutusta eli kulutusteho pyrkii ylittämään tuotantotehon ( tuonti Ruotsista ja Norjasta). Katkoksilla ei ole tarkoitus säästää sähköenergiaa vaan rajoittaa huippukulutustehoa, jottei koko sähköverkko romahtaisi.

    Pahin tilanne tulee tyynien pakkaspäivien aamu- ja iltatunteina. Silloin kannatta rajoittaa suuritehoisten sähkölaitteiden käyttöä. Tämä myös vaikuttaa suoraan sähkön hintaa laskevasti, koska niitä viimeisiä megawatteja ei tarvitse tehdä kalliilla kaasulla/hiilellä.

    InsinööriX


  • Anonyymi

   Eli pitäisi rajoittaa tänne kommentointia ja aloitusten tekemisiä !!!!

  • Anonyymi

   Asun kerrostalossa mieheni kanssa, joten meille ei oo tulossa isoja sähkölaskuja. Ollaan kyllä varauduttu pieneen nousuun.
   Enkä aio pihistellä sähköstä, pyykit pesemme pyykkituvassa. Eikä meillä ole kuin tv useamman tunnin päällä päivän aikana joten aika vähän näitä energian viejiä.

   Olisi kiva kyllä kuulla omakotitalo tyyppien ennakoimisesta? joko ootte nähneet sähkölaskujen nousevan? Lämmitetäänkö sauna harvemmin?

   • Anonyymi

    Kerrostalotki lämmitetään sähköä ja kaukolampöä käyttäen ja se varma, että vastikkeet nousee ja rajusti. Omakotitaloissa menee hyvin ei tarvitse maksaa naapurin älyttömästä vedenkäytöstä. Kuuluuko kerrostalon putkista jatkuva suhina kun vettä menee surutta ja saat varautua vuokrankin nousuun. Asumistukia ei sitten nostella yhtään sehän selvä.


  • Anonyymi

   Eipä kannata lämmittää enää ilmavesilämpöpumpullakaan kun sähkön hinta nousi eilen tuplasti,pitäisi vaihtaa puukattila takaisin mutta maksaa niin saatanasti.Öljyllä voin lämmittää mutta sekin on kallista,aurinkokennot ei toimi talvella.Ihan sama millä lämmittää,kaikki maksaa liikaa.Tammikuussa nousee sitten siirtomaksutkin carunalla,mitähän ne vielä keksii?koskahan ihmiset saa tarpeeksi.Ei nämä voi kaikki mistään sodasta johtua,yhtiöt tekevät samalla kovia voittoja ja kansa maksaa kipeästi.Onko järkee kun kaikki raha menee sähkölaskujen maksamiseen,ei jumalauta tätä ahneutta!

   • Anonyymi

    Miksi olette leikkineet rikasta kokoomuslaista? Iso talo ja vempaimet kotona ja tallissa. Juu naureskelitte aiemmin meille luusereille jotka asumme juuri sopivan kokoisessa (kompaktissa) uudenkarheassa kerrostalossa vuokralla tai osakkeenomistajina. Liiat neliöt ja ok-talo kostautuu nyt, ja moni mersu-bemarimies joutuu jättämään Pattayan matkan väliin tai vaihtamaan 22 mallisen sähkömersunsa halvempaan.


  • Anonyymi

   Missäs on ne tulisijat te venäjän kaverit? Hella ja takka kun löytyy niin pärjää, vielä parempi jos kiaskin puulämmityksellä.

  • Anonyymi

   Ei mitään merkitystä, aurinkokennot alkaa tuottamaan tammikuun puolessavälissä kaiken sähkön, nytkin saa valosähköt paneeleista. Puulämmitys.

  • Anonyymi

   Sähkön hinnan voisi mielestäni lukita pysyvästi vaikka 0,7€/kwh, ne piitää, kellä on liitua ja ne joilla liitua ei ole ei myöskään piirrä, tällä tavalla välttyisimme myös kiertäviltä sähkökatkoilta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puotilan murha: hei me tienataan - ei ollut 1 kerta - Milad Tadayyon nimi

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yokerhon-ovimies-pakotti-asiakkaan-houkutuslinnuksi-alamaailman-velanperintaan/4580356 -----
   Maailman menoa
   51
   5033
  2. Pia Nykänen paljastaa Matti Nykäsen alkoholismista: "Kun tulin töistä, niin se oli koko päivän..."

   Pia Nykänen ei olisi halunnut rekkalasteittain olutta autotalliinsa. Sponssioluet mahdollistivat Matti Nykäsen juomisen. Mäkikotka kuoli v. 2019 pitkä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   2779
  3. Kohujulkkis Martina Aitolehti jätti Suomen taakseen - Yksi kuva ja lyhyt viesti somessa: "Byeee"

   Bye bye baby! Aitolehti on karistanut Suomen pölyt jaloistaan seurapiirikaunottarien kera. Mukana mm. dj Suvi Pitkänen. Lue juttu ja katso kuvat: htt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   2103
  4. Mies, mainitse yksi asia minussa

   Mikä viehättää ja sen parissa viihtyisit useita tunteja?
   Ikävä
   63
   967
  5. Mä vikittelen sut papparaisena :D

   Jos oot vapaa ja mä oon vapaa, niin mikään ei pidättele mua. Sä oot mun vaan, ikioma rakas papparainen. Mä rakastan sua mummelina aivan hulluna, ilm
   Ikävä
   67
   887
  6. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   444
   844
  7. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   53
   827
  8. Kahta pahoinpidelty Kemijärvellä

   Kemijärvelläkin sattuu väkivallantekoja mikä on yllätyksellistä. Onhan Kemijärvi ollut aina rauhallinen ja turvallinen paikkakunta.
   Kemijärvi
   27
   800
  9. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   48
   745
  Aihe