Osakkaat ei suostu pesänjakoon!!

Anonyymi-ap

Onko sinulla yhtä vitt... sisarukset kuin minulla.? Vanhempamme kuolleet ja minä ainut joka haluaa pesän jakaa. Sisarukset eivät sitä halua, mutta eivät halua pesänjakajaakaan. Tiedän, että, jos yksikin osakas vaatii pesänjakoa, se olisi tehtävä. Ihan kiva, kun tietää, että olisi omaisuutta tulossa, mutta sitä ei saa käyttöönsä. Ihan sama kuin rahakasan päällä nukkuisi, eikä rahoja käyttäisi.

7

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      haet käräjiltä pesänselvittäjän/jakajan,sanot sisaruksille että se maksaa hunajaa,joko jaetaan sovussa tai sitten kaikki maksavat itsensä kipeiksi.Joka tapauksessa pesä tulee jaettua kun yksikin osakas sitä haluaa.

      • Anonyymi

        Joutuvat ostaa sinut ulos kun viet asian kärjille.


    • Anonyymi

      heillä on joku agenda, mitä nopeammin hoidat asian pois alta ammattilaisten avulla sen parempi. Casus belli. jos olet sodassa, niin nopeus on avain. Nyt teet ylitöitä ja olet ahkera kunnes tämä roskasotku on hoidettu, ja laita korvan taakse miten epäluotettavia sisaruksia sinulla on - perhe on pahin.

    • Anonyymi

      Mie kyllä tunnen montakin morsianta joilta käy pesänjako.

      • Anonyymi

        Pesänjako on mielipuuhaani 😁 😆 😅 😂 🤣
        T: Sanna Anna-Panna Römpsäriemula-Suhupierunen


    • Anonyymi

      Millä sisarukset perustelee, että eivät halua jakoa? Jos jakoa ei voida tehdä sopimalla, eipä sinulla taida olla muuta keinoa kuin hakea pesänjakajaa käräjäoikeudelta.

    • Anonyymi

      Aloittajalle huomioitavaksi, perintökaatessa ei ole estettä hakea itseään kumpaankin, pesänselvittäjäksi ja pesänjakajaks

      Tässä luettavaa, erityiset kohdat huomoitu merkein

      "19 luku
      Pesänselvittäjästä ja testamentin toimeenpanijasta
      1 §

      Pesän osakkaan hakemuksesta oikeuden on päätettävä, että pesän omaisuus on luovutettava pesänselvittäjän hallintoon, ja !!määrättävä joku!! pesänselvittäjänä pitämään huolta pesän hallinnosta. Jos joku on testamentissa määrätty perillisten tai yleisjälkisäädöksen saajain sijasta testamentin toimeenpanijana pesää hallitsemaan, on määräys annettava myös hänen hakemuksestaan. Sellaista määräystä voi niin ikään hakea erityisjälkisäädöksen saaja tai se, jolla on oikeus ajaa kannetta tarkoitemääräyksen toteuttamisesta, milloin tämän harkitaan olevan tarpeen säädöksen tai määräyksen täytäntöön saattamiseksi. Sama oikeus on sillä, jolle perillinen tai yleisjälkisäädöksen saaja on luovuttanut osuutensa pesään.

      Hakemuksen voi tehdä myös sellainen avustukseen oikeutettu henkilö, joka ei ole kuolinpesän osakas, milloin tämän harkitaan olevan tarpeen avustusvaatimuksen toteuttamiseksi. (25.2.1983/209)

      Hakemuksen voi tehdä myös säätiölain (487/2015) 2 luvun 7 §:ssä tarkoitettu testamentin määräyksen toimeenpanija. (24.4.2015/489)

      Jos testamentissa on sen toimeenpanijaa määräämättä pesän omaisuus erotettu pesän osakkaiden hallinnosta tai toimeenpanijaksi määrätty ei tehtävään ryhdy, antakoon oikeus 1 momentissa tarkoitetun määräyksen sen hakemuksesta, jonka oikeus on pesän selvityksestä riippuvainen, tai saatuaan muutoin asiasta tiedon.

      Tämän pykälän mukainen päätös voi perustua myös testamenttiin, joka ei ole saanut lainvoimaa". Ja jatkoa:
      " 4 §

      Pesänselvittäjäksi oikeuden on määrättävä henkilö, !! jonka voidaan olettaa suorittavan pesän selvityksen sen laadun edellyttämällä taidolla ja joka siihen suostuu. Erityistä huomiota on kiinnitettävä pesän osakkaiden sekä muidenkin ehdotuksiin, joiden oikeus on pesän selvityksestä riippuvainen.

      !! Osakas voidaan määrätä pesänselvittäjäksi vain, jos muut osakkaat eivät sitä vastusta ja määräämiseen on erityinen syy iii (20.8.2004/783")

      [syy voi olla se, että tuntee pesän varallisuuden ja velat, että myös se, ettei pesän varat riitä ulkopuolisen pesänselvittäjän määräämistä.]

      Sitten pesänjakajasta :

      "4 §

      Oikeus määrätköön hakemuksesta sopivan henkilön pesänjakajaksi. Milloin pesän laatuun tai laajuuteen katsoen taikka muusta erityisestä syystä on tarpeen, voidaan määrätä useita pesänjakajia. Hakemukseen on liitettävä jäljennös perukirjasta.

      Kihlakunnantuomari voi, milloin ei ole oikeuden istuntopäivä, antaa 1 momentissa tarkoitetun määräyksen, jos osakkaat ovat yksimieliset pesänjakajaksi määrättävästä henkilöstä.

      !! Pesänselvittäjä tai testamentin toimeenpanija, !! joka ei ole osakas, on erityisettä määräyksettä pesänjakaja, !! jos osakkaat pyytävät häntä toimittamaan jaon eikä toista ole pesänjakajaksi määrätt !! [ Eli osakas jonka on oikeus määrännyt pesänselvittäjäksi, niin ei voi olla suoraan pesänjakaja, vaan määräys myös jakajaksi on oikeuden määrättävä.
      Kun taas ulkopuolinen pesänselvittäjä voi olla myös suoraan pesänjakaja, jos pesän osakkaat ovat yhtä mieltä siitä, että voi toimia myös jakajana, mutta jos yksikin osakas eri mieltä, niin ei voi toimia ja tällöin on haettava eri henkilö pesänjakajaksi]

      Pesänjakajalla on oikeus saada pesän varoista pesän laatuun ja laajuuteen sekä tehtävän suorittamiseen käytettyyn työhön katsoen kohtuullinen palkkio sekä korvaus kuluistaan".

      Lisää asioita löydätte perintökaaresta.

      Olkaapa hyvä.

      T. Lawetorder Z via V

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2143
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1812
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1487
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      118
      1387
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe