On se hienoa kun tulee miljoonia

Anonyymi-ap

Kannattaa myydä kiinteistöt pois, kun saa olla sitten halvalla vuokralla. Miljoonalla maksaa kivasti kymmenen kuukautta sadantuhannen kuukausivuokraa. Nyt siis hehkutetaan sitä viisautta, että kun tekee tarpeet housuihin niin se lämmittää hetken. Se vaan, että sitten se kylmä tuleekin kun ei ole kuin tuulen huuhtoma takapuoli. Tässä ei taas nähdä nenää pitemmälle. Kohta on sitten lakkautettava toimintoja, kun ei ole varaa nouseviin vuokriin.

5

91

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ei kovin viisasta

  • Anonyymi

   Kaupunjohtaja Komosen jälkeen Heinolan velkataakka on nopeasti kasvanut jopa 110 miljoonaan euroon. Velkaa on nyt sitten jo 5300 euroa asukasta kohdin.

   Mistä sitä Heinolan velkaa on "siunaantunut"?
   Elinvoimalautakunta lopetettiin ja tilalle perustettiin elinvoiman toimialue, jonka menot ovat nyt yli viisi miljoonaa vuodessa — onko Heinolan elinvoima tuonut lisää asukkaita, yrityksiä (Heikkilän teollisuusalue) tai lapsiperheitä?

   Mitä viime valtuustokauden aikana, jolloin velkataakka kasvoi lähes 90 miljoonaa — elinvoimaan panostetuilla miljoonilla saatiin aikaan?

   Nyt Heinolassa suunnitellaan uusien, vasta rakennettujen koulujen myyntiä ja vuokrausta. Mitähän järkeä siinä on? Heinolassa on kokemusta vuokrauksesta. Parakkikouluja vuokrattiin vuosikausia (jopa kokonainen sukupolvi kouluikäisistä joutui parakkikouluun) joten lapsiperheet läksivät kaupunkeihin, joissa oli kunnon koulut.
   Palvelutalo Hopeasilta piti rakentaa ennen kouluja — ja nyt Hopeasilta myydään kaupungin antaessa omavelkaisen takauksen yleishyödylliselle pienelle yritykselle. Miten sitten käynee nykyisten Hopeasillan ikäihmisten asumispalveluiden?

   Heinola on myynyt sähkölaitoksensa, josta nyt saattaisi energiakriisin aikana olla isompi hyöty kaupungin omistamana. Eikös ne sijoitukset ja pörssikurssit romahtaneet sodan takia)? Vieläkö velkaa otetaan sijoitusten korkoja vastaan?

   Pelastuslaitos tontteineen on myyty 5,3 miljoonalla.
   Kukahan ostaisi kaupungintalon, kaupunginsairaalan ynnä muut Heinolan kiinteistöt? Meneekö kaupunki niistäkin omavelkaisen takaukseen ja tarkastetaanko ostajien luottokelpoisuus. Joutuisiko Heinolan kaupunki entisten omistamiensa kiinteistöjen "hyyryläisenä" kunnostamaan tilat, maksamaan kovat vuokrat ja jos ostaja tekee konkurssin (tai vakuudet eivät riitä) joutuvatko heinolalaiset maksajiksi?

   Heinola on velkaantunut nopeasti, mutta inflaatio on noin 8 %, ja rahan arvo laskee, niin myös velan määrä laskee. Energian hurjan hinnannousun vuoksi vanhojen kiinteistöjen vuokraaminen tulee olemaan kallista. Vuokriin lisätään energia, pääomamenot (nousevat lainojen korot) ja tilojen remontit — joten kaupungin omien kiinteistöjen vuokraaminen tuskin tulee Heinolan velkataakkaa vähentämään.

   Heinolan on järjestettävä oppivelvollisille lain mukainen koulutus ja koulu-uudistuksen voimaantultua myös toisen asteen koulutus on järjestettävä. Ei ole järkevää palata vuokralaisina uusiin koulukiinteistöihin, jotka saattavat jopa homehtua ja taas oltaisiin parakkikouluissa.

   Sote-menot siirtyvät hyvinvointialueelle, ehkä tulevaisuudessa joudumme vielä niistäkin veroja maksamaan? Nyt kuitenkin Heinolan budjetti pienenee sote-menojen verran, mutta myös Sote-manot pienenevät vastaavasti. Heinolan ei siis tarvitse enää velkaantua sote-palvelujen takia.

   Miksi Heinola siis on velkaantunut niin nopeasti, 110 miljoonalla, josta lainojen lyhennykset ovat 24 miljoonaa vuodessa. Onko otettu uutta velkaa lainojen lyhennyksiin?

   Mikä on elinkeinotoimialan vaikutus velkataakkaan? Kaupunginjohtaja Komosen aikana elinkeinotoimea ei perustettu, koska siitä arveltiin olevan vain vähäinen hyöty, mutta isot menot. Elinkeinolautakunnan katsottiin riittävän.

   Onko Heinolan kaupungin ylläpitämä virkamieskoneisto paisunut liian suureksi verrattuna vähenevään asukaslukuun?
   Heinolassa ikäihmisten määrä ja tarvittavat palvelut ovat kasvanee samaan aikaan kuin aktiiviväestö vähenee. Konsulttien tekemä "Iso elämä pikkukaupunki" on käytännössä toteutunut iskulauseena "Iso velkataakka ikäihmisillä".

   Heinolassa asukkaat ihmettelevät, ollaanko sairaalan toiminta lopettamassa?

  • Anonyymi

   Ehkä vuokra-asuntoja tarvittaisiin lisää, mutta myytäviä omistusasuntoja kyllä riittää, sillä Etuovi. comin mukaan myytäviä asuntoja Heinolassa on 181, joista kerrostaloasuntoja 107, omakotitaloja 49, rivitaloasuntoja 22 ja paritaloja 3.

   Minkähän takia hyvin edulliset, jopa halvat myytävät asunnot eivät käy Heinolassa kaupaksi?

   • Anonyymi

    outoa hommaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    outoa hommaa

    sijoittavat rahansa muihin kaupunkeihin.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   269
   12255
  2. 735
   4742
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   159
   2269
  4. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   184
   1791
  5. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   171
   1755
  6. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   221
   1173
  7. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   49
   1116
  8. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   189
   1093
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   1016
  10. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   119
   974
  Aihe