Talvi tulee

Anonyymi-ap

Ihanaa, lunta satelee ja mittari putosi miinukselle. Toivottavasti pysyykin pakkasen puolella että loppuisi tämä märkyys joka kestänyt jo liian pitkään. Kaksi kuukautta on jo saanut syödä nuhan takia allergialääkkeitä ja silmiä lääkitä tulehduksen takia jota märästä maasta nousevat homeet aiheuttaa.

vn

16

145

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kyllä. Ja pysyvä lumi maahan. Olisi paljon valoisampaa.

  • Anonyymi

   Lumi- ja pakkasraja saisi kulkea jossain Jyväskylän seutuvilla. Talvea, lunta ja pakkasta rakastavat voisivat asua rajan pohjoispuolella ja me kylmää inhoavat voisimme asua eteläpuolella.

   • Anonyymi

    Suomen eteläpuolella ei ole lämmintä syksyllä tai talvella vaan inhottavaa loskaa ja märkää. Kylmää inhoavien on syytä mennä lähelle päiväntasaajaa, jos haluaa varman lämmön ja auringon, tosin lisukkeena tulee paljon sellaista, jota ei luultavasti kukaan halua.

    Mutta me vuodenajoista nauttijat, aah sentään, odotamme talvea yhtä innokkaasti kuin muitakin vuodenaikoja. Osataan nauttia siitä mitä on!


   • Anonyymi

    10 vuotta aikoinaan asuin Hesassa ja syksyt ja talvet oli siellä ihan kamalia. Siellä myös alunpitäen näille homeille altistuin. Täällä keskemmällä Suomea olen päässyt vähemmällä ja täällä on saanut nauttia kunnon talvistakin.

    vn


  • Anonyymi

   Sano, elä muuta! Meilläkin oli aamulla maa valkoisen ja on vieläkin. Pieni lumipeitto mutta kummasti valaisee ja antaa jo aidon talven tunnun.

  • Anonyymi

   Minäkin pidän talvesta ja pakkaslumesta. Tänä vuonna tosin toivon leutoa lumetonta talvea, ettei tulisi kovin pitkiä sähkökatkoja. Myös sähkölaskujen suuruus huolettaa..

  • Anonyymi

   Ihana päivä metsässä, keräsin ison korillisen suppilovahveroita, muutama kantarellikin löysi tiensä koriini. En kaipaa lunta, liikkuminen luonnossa on helpompaa sulan aikaan. Metsässä on hankala rämpiä lumessa ja kallioille kiipeämisen jää tekee vaaralliseksi.
   Ongella ja heittouistimella ei voi kalastaa kun järvi on jäässä, eli tarvitsee mennä kaupan kalatiskille ostamaan kallista ulkomaista kalaa.

  • Anonyymi

   Eipä sitä lunta vieläkään tullut tarpeeksi, yhtä pimeää kuin ennenkin. Onneksi kuitenkin pikku pakkasta ennustelee edelleen ja kuivaa niin pääsen ainakin muutaman päivän taas helpommalla.
   Mielenvirkistykseksi huomenna jälleen pienelle reissulle ja ihan ittekseni kun matkaseuralaista ei ole :)


   vn

  • Anonyymi

   Itsekin odotan Itä-Helsingissä lunta ja pakkasta. Maalaa maiseman kauniiksi. Voin myös luistella kuin hiitää metsässä. Metsää meillä tällä on kuin useimpi luistelukentä Itä Helsinki. Toki On Kivikossa Helsinki 94. Sisähalli Hiihtoon. Kaikilla ei rahaa maksaa hiitohallin maksuja.Onhan kuitenkin hallin ymäpillä Kivikon Metsä ja Valmiksi tehty hitoladut kunhan ensin saame lunta. En ole taitava hihtäjä en luistelija. 30 vuotta sukset oli kelarissa kuin mont ja luistimet. Päätin 202o hakean ne käytettäväki ja lähteä yksin talvi liikuntaan. Mukavaa on ollut. Vaikka on polvien nivelrikot ja pahempi toinen polvi.Kuin pehmutkudosreuma. Mutta näillä eväillä menään.Kotiin ei jäädä makaa ja surkutelemaan ,valitaa vaivoja. terv. mutsi Itä Helsinki 69v.

   • Anonyymi

    Ps. Merta itä Helsingissä mielin määrin ja ken tykkää käydä pilkillä siellä lunta ja pakkasta tarvitaan. Terve tuloa talvi!Kesällähän onnistu kalastus siellä ongella,ymm.


  • Anonyymi

   Kovia pakkasia vaan, sähkölaskut kiittää!

   • Anonyymi

    Joo, talvi tulee!

    Satoi tänään ensilumen täällä.
    Kaunista on maisema.
    Siirsin eilen kaikki puutarhavehkeet katoksen alle, tuntuu hyvältä.

    Lämpöpatterit päällä ja villavehkeet yllä.


   • Anonyymi

    Onni asua kaukolämpöisessä kerrostalossa ja paikalliselta sähköyhtiöltä hyvissäajoin jatkettu määräaikainen sopimus joka voimassa huhtikuulle 2024. Ei rasitä tänä talvena ainakaan tämän pieneläkeläisen kukkaroa :)

    Ei muuten koskaan ole tarvinnut sähköyhtiöitä kilpailuttaa, koko sen ajan kun täällä olen asunut on ollut paikallinen ja aina tarjoavat halvinta sopimusta muutaman vuoden välein. Mun kulutuksella turhaa ottaa muualta kun jo yli 36 vuotta toiminut moitteetta tämä asiakassuhde.

    vn


  • Anonyymi

   Kauppa mainostaa karvapohjasuksia. Pitänee käydä vilkaisemassa. Easyvaxit ostaisin, jos ois muttei enää valmisteta. Siitä ei suksi parane, mutta kun ovat yli 20 v. vanhat ja toisen pohjassa vinkuu latua vasten pitkä uurre, olen laskenut huonolumista mäkeä ja joku oksa lie raapaissut. Voitelemaan en suksia ala.
   Ostin tyylikkään untuvatakin hiihtoa varten. Ystävätär sanoi että se on liian kuuma. Ei mulle, kun laitan vain jalkaa toisen eteen, vähän kuin kävelisin. Saa sitäkin hiihdoksi sanoa.

  • Anonyymi

   Lunta on nyt satanut ja sataa yhä. Maisema on niin ihanan talvinen. Kuvittelin tänään lähteväni äänestämään seurakuntavaaleihin, mutta nyt en ole varma. Lumessa on haastavaa liikkua rollaattorilla, koska sillä varmaan täytyy liikkeelle lähteä. Olen ensimmäistä lumitalvea rollalla kulkemassa ja vähän jännittää. Saas nähdä, miten selviää mummo lumessa!

  • Kylmä keli aamulla. Pakkasta -5. Siihen pikkanen tuuli joka tekee kelistä purevamman. Nastakengät kaivelin jo esiin häkkivarastosta ja kevyttoppapuku naulakkoon tuulihousujen tilalle.
   Suomen lippu roikkuu salossa. Lasten oikeuksien päivä lienee.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   354
   3315
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   56
   1415
  3. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   71
   1182
  4. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1175
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   66
   1019
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   938
  7. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   858
  8. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   813
  9. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   40
   781
  10. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   288
   779
  Aihe