Umamimaku syntyy kahdenlaisten molekyylien yhteisvaikutuksesta, ja mekanismi on jo suhteellisen tarkkaan selvietttykin. Tärkein umamimaun lähde on aminohappo glutamiinihappo, tarkemmin sanottuna sen natriumsuola, eli natriumglutamaatti. Ilman sitä ei umamimakuaistimusta käytännössä synny. Natriumglutamaatin umamiaistimusta tehostaa merkittävästi RNA-ketjujen rakennuspalikat, tietyt ribonukleiinihapot, ja niiden tehostava vaikutus on todella merkittävä. Elintarviketeollisuus käyttää aromivahventeina useita eri glutamaatin muotoja: glutamiinihappoa (E620), natriumglutamaattia (E621), monokaliumglutamaattia (E622), kalsiumdiglutamaattia (E623), monoammoniumglutamaattia (E624), magneriumdiglutamaattia (E625), sekä ribonukleiinihappoja, kuten guanyylihappoa (E626), dinatriumguanylaattia (E627), dikaliumguanylaattia (E628), kalsiumguannylaattia (E629), inosiinihappoa (E630), dinatriuminosinaattia (E631), … huh eikö nämä lopu olleskaan! …, dikaliuminosinaattia (E632), kalsiuminosinaattia (E633), kalsium-5′-ribonukleotideja (E634), ja dinatrium-5′-ribonukleotideja (E635).
Tämän kun imeyttää pastaan ja riisiin, niin johan on herkkua eikä pilaannu koskaan!
Aina oppii uutta...UMAMI
11
51
Vastaukset
- Anonyymi
Ei ole uusi asia. Tässä sitä paljon parjattuakin natriumglutamaattia on:
https://www.s-kaupat.fi/tuote/knorr-maustesuola-aromat-tayttopussi-90g/7310394005912 - Anonyymi
Umamit ovat hengenvaarallisia lihasten rappeuttajia
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17635998/pasta-vai-peruna#comment-117548326
tämä amppairmiesten puuha näillä listoilla on myös mielenkiintoista postataan
juttuja joista ei ymmärretä mitään mutta kauhea halua kuluttaa aikaa lässytykseen - Anonyymi
UMAMI myydään Suomessa Aromatin muodossa
https://www.google.com/search?q=aromat alepa&oq=aromat alepa&aqs=chrome..69i57j0i546l2j0i30i546l2j0i546.8817j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8#imgrc=aWs-sWBqXWdr1M - Anonyymi
"Kikkoman-soijakastikkeessa on myös tätä umami-makua. Luonnollisessa käymisprosessissa proteiinit pilkkoutuvat, ja näin vapautuu luonnollista
g l u t a m a a t t i a,
joka antaa soijakastikkeelle sen "korkean umamipitoisuuden."
Ainakin se on liian suolaista. - Anonyymi
Aromat-mausteessa on suolaa yli puolet, kannattaa huomioida.
- Anonyymi
Mitähän mömmöjä mahtavat ollakkaan.
Kyllä normaali ruoka pilaantuu, paitsi kuivattu ja tönkkösuolattu tai kyllä nekin aikanaan. - Anonyymi
Kikkomatia kaurapuuroon jysäyttää umamit kattoon.
- Anonyymi
Niin siis umami on lihashermoille vaarallista mitä en toistele junttien listalla
Yllä- Anonyymi
Missä on uskottava lähde ?
- Anonyymi
Umami saa riisikattilankin kävelemään .
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 673099
- 2002781
- 222578
- 492568
- 202436
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412285Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2101703Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241667- 361515
- 181386