Kuningas Jalkapallo!

- taistelu Maailmanmestaruudesta alkaa - pienenä häiriönä vain nyt MM-jalkapalloon täysin kuulumaton politiikka - raha on siihen tuolla ylimmällä tasolla !aina" kuulunut!

.. nyt jokainen lukija voi ottaa oman kantansa, kuitenkin innokkaimmat jalkapallon todelliset ystävät eivät näistä poliittista tarkoitushakuisista häiriöistä välitä - vähääkään!
.
Joitain esimerkkejä näistä häiriömedian roiskeista, rääkäisyistä kuin tunnottomuudesta ymmärtää itse jalkapalloa, joka on maailman yksi harrastetuimmista lajeista - kautta liki kaikkien mantereiden!
-

~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009213540.html -

HS: " .. ”Kun katsomme, mitä me eurooppalaiset olemme tehneet viimeisten 3 000 vuoden aikana, meidän pitäisi pyytää anteeksi tekosiamme seuraavien 3 000 vuoden aikana eikä saarnata moraalista”, Infantino sanoi" .. " | " .. Infantino on oikeassa siinä, että Euroopalla on mm. kolonialismin ja imperialismin seurauksena sormensa pelissä epätasa-arvossa, rasismissa ja kaiken muotoisessa syrjinnässä maailman jokaisessa kolkassa. .. "
-toimittajana Janne Oivio.
.

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009157603.html -

"Huippujalkapallo ryvettyi globalisaation, korruption ja ökyilyn myllyssä. Enää ei tee edes mieli katsoa, kirjoittaa toimittaja Sami Sillanpää"
.

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009208948.html -

"Jalkapallon MM-kilpailut alkavat sunnuntaina. Nyt niitä on ikävä katsoa, sillä ihmisoikeuksia polkevan Qatarin kisapaikat on rakennettu siirtotyöläisten verellä"
- HS pääkirjoitustoimisto

.
*MTV3 urheiluosuudessa entinen huippujalkapalloilija Pasi Rautiainen 1] ei pysynyt housuissaan – vaan päästeli innolla sitä euforiaa, mihin Suomenkin jalkapallofanit keskittyvät pulleine jääkaappeineen. Uskon, että Pasi odottaa Saksan voittoa, sillä on heidän vuoro. Ehkä värittömämpää, mutta niin ihailtavan kurinalaista kuin muinoinen jääkiekon punakone 2] – klak-klak, ja viisi, ellei peräti seitsemän perättäistä Maailmanmestaruutta.

1] [US] Pasi Rautiainen
~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Pasi_Rautiainen -
2] [AL] Punakone jääkiekossa
~ http://punteracademyblog.wordpress.com/2010/05/17/punakone-tihonovin-superviisikon-tarina/ -


Brasilialla on eniten jalkapallon Maailmanmestaruuksia, Englannilla vain yksi –

.. vaikka pallon potkiskelun sanotaan sieltä lähteneen liikkeelle. Eurooppa on jalkapallomaa, joka rahoillaan imuroi Afrikan ja Etelä-Amerikan tähtiä riveihinsä, mutta nyt kyseessä ovat kansalliset juhlat ja rahasidokset ovat väliaikaisesti puretut.

Maailma pysähtyy kohta kuukaudeksi

Velat muuttuvat saataviksi, ja olutta virtaa – ja monta huutoa, kyyneltä – läheltä piti … ja onnetonta erotuomaria, vaikka heillä on kello ranteessa, joka kertoo milloin maali tuli oikeasti. Silti tuomarin ehdoton valta on edelleen rikkumaton.


Jalkapallo on maailman harrastetuin laji;

se toimii köyhässä Afrikassa, Aasiassa, jopa Kiinassa, mutta erityisesti Etelä-Amerikassa, Eurooppaa kuitenkaan unohtamatta.

Lyhyt historiakatsaus - Eräällä kertaa Maailmanmestaruus oli erityisen arvokas, koska se haluttiin saavuttaa viisinkertaisen kotona. Saksa oli valmis, ja moni suomalainen huutaa hurraata tälle sotakoneelle, joka tietää mitä tekee ja pelaa aina viimeiseen sekuntiin täysillä – olivat numerot taululla sitten mitä tahansa.

Näin kirjailimme vuonna 2006, kun Jalkapallon Maailmanmestaruuskisat olivat Saksassa, tuolloin isäntämaan katsojat odottivat hartaana jotain – se jäi saavuttamatta, mutta revanssi on nyt

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/kuningas-jalkapallo-nostaa-kansallisia.html -


Saksassa kohtasi koko maailma miltei joka kolkaltaan

Jalkapallo on lisävälineetön laji, jota potkitaan niin Afrikan hiekkarannoilla, Englannin nummilla kuin Amerikankin stadioneilla. Kaikki maanosat ovat edustettuina sulatusuunissa, joka kohtaa laajimman yleisönsä mitä missään muualla urheilumaailmassa.

Jalkapallosta nousee maidensa suurimmat sankarit, erityisesti Etelä-Amerikassa, jossa jalkapallopeli pysäyttää lähes kaiken muun. Saksassakin elettiin revanssia maailmanmestaruuksista rautaisena tahtona kuin aikoinaan Gruppin teräs, joka kestää...


EU-alueella on useita todellisia jalkapallomaita,

.. ja nyt EU onkin hajanaisempi sitten edellisten jalkapallon maailmanmestaruuskisojen. EU osallistujat ovat itsenäisempiä kuin vuosiin, EU-lipulla ei ole joukkuetta. Kansallistunne katsomoissa on käsin kosketeltavaa ja innokkaat maansa kannattajat maksavat mitä tahansa päästäkseen hurraamaan juuri edustamansa maan maaleja.
--

Qatar

Paluu tähän päivään ja Qatariin, joka panosti keinoillansa "kaiken mahdollisen" erinomaisten puitteiden eteen, jotta saamme täydellisen urheilun juhlan!

Kaikki haluavat voittaa ja vain yksi kruunaa maineensa seuraaviksi vuosiksi mestaruuspystillä. Kansalaiset elävät tunnelatautunutta hektisyyttä menestyksestä, mutta myös pettymystä, koska aina toinen häviää lähestyttäessä loppupeliä.

--
Jalkapalloa ilman politisoituneen median sekaantumista siihen!

--
93171

217

1522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saksa siis voittaa?

      • Anonyymi

        Näin toivotaan! :-)


      • Anonyymi

        Tipahti sekin!

        Loppuottelussa ovat vastatusten Brasilia ja Argentiina!


      • Anonyymi

        Tipahti!


      • Anonyymi

        Argentiina sen teki ja ansaitusti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tipahti sekin!

        Loppuottelussa ovat vastatusten Brasilia ja Argentiina!

        Brasilian sijasta Ranska.


    • Anonyymi

      2

      (1 - Kaikki haluavat voittaa ja vain yksi kruunaa maineensa seuraaviksi vuosiksi mestaruuspystillä. Kansalaiset elävät tunnelatautunutta hektisyyttä menestyksestä, mutta myös pettymystä, koska aina toinen häviää lähestyttäessä loppupeliä.)

      Riemu ja katkeruus kohtaavat nopeasti ja tunteet muuttuvat riemusta pettymyksiksi, kuin myös häviöstä uuteen voittoon.


      Missään kilpailussa ei kohtaa näin voimakas tunnelataus,

      yhteenkuuluvuus ja osallistuminen omiensa juhliin ja tunteeseen ylpeydestä tai tappiosta. Jalkapallossa kohtaa aito osaaminen, lisävälineitä ei ole, ei rikkoutuvia ja savuavia moottoreita, vaan peliä jaloilla, taidolla ja vahvuudella pitää taistelutahtoa loppuun saakka.

      Jalkapallossa kohtaa fyysinen voima ja henkinen kantti kestää tappiolla oloa vääntäen sen voittoon. Pelisilmä, joukkue ja tiimi ovat kaikki kaikessa. Vahvimmat maat ovat joukko kirkkaita tähtiä, mutta kuitenkin joukkueita, joissa yhteen pelaaminen ratkaisee. Jalkapallo on todellinen joukkuepeli.


      Jokainen joukkue edustaa omaa kansakuntaansa ja on ylpeänä edustamassa maansa värejä

      Kymmenien tuhansien yleisöt kannustavat raivoisasti omiaan, koska tunnepurkaus oman kansallislaulun raikuessa kostuttaa paatuneimmankin silmät. Jalkapallopeleissä ihmiset kokevat yhtenäisyyttä, ylpeyttä maastansa, ikään kuin itsekin olisi parempi kuin vierustoveri, jolla oli se väärän värinen lippu.


      Urheilu yhdistää ja jalkapallossa kohtaavat taistelutahto, yksilöosaaminen ja joukkuepelitaito

      Maalintekijät ovat sankareita, yleisö hullaantuu aina omiensa maalista. Pelillä on myös synkempikin puoli, toinen häviää. Häviämisen taito on vähissä oltaessa maailman huipulla. Nyt peleissä on koko maapallon valiot ja on käynnissä peli kuninkaiden kuninkaista.


      Pelejä katsoo enemmän ihmisiä kuin mitään muuta tapahtumaa

      Jalkapallo tunnetaan Ghanan pikkukylissä, Tokion diskoissa, Lontoon pubeissa, Argentiinan kaduilla kuin ruotsalaisten börje-baareissakin.

      Kansa kokoontuu kaikkialla kannustamaan omiansa. Joukkovoima ja -tunne ovat niin väkeviä, että tuolla tsempillä ja huumalla taltutettaisiin pahempikin taloustaantuma kuin pätkätyöttömyyskin. On kysymys nautinnosta ja tunteesta. Tunnelatautuneena ihmiset antavat kaikkensa ja elävät siinä niin hektisesti, että yhteenotoiltakaan ei voi välttyä.


      Kuinka voitaisiin kanavoida tämä kilpailuhenki,

      taistelutahto ja yhteenkuuluvuus kansallisiin asioihin helpottamaan arkisia ongelmia. Jalkapallon aikaansaamalla draivilla voisi olla käyttöä muuallakin, kunhan vain tietäisi kuinka energiat suunnataan kansallisesti oikeisiin kohtiin.

      Yhteenkuuluvuus, kansallishenki ja ylpeys omista ovat vahva alkuvoima tuottamaan positiivista asennetta. Onkin sanottu, että sodat ja pelit eivät eroa juuri toisista, koska kyseessä on voitto tai tappio.


      EPILOGI - Haastetta poliittiselle järjestelmälle aikaansaada sama yhtenäisyys,

      … tunne, osallistuminen ja joukkoon kuulumisen into. Kansakunta on juuri niin vahva kuin on sen henkinen tila yhtenäisyydestä kohdata kaikkialla vaanivat ongelmat ja vaikeudet. Paras voitto on yhteinen voitto, ilman sen epätasaista jakaantumista osallistujilleen. Jalkapallossa saavutettu voitto on yhteinen ja koskee koko kansakuntaa. Siinä on se pieni ero liike-elämän voittoihin.

      --
      e

      • Anonyymi

        Omalta osaltani lopetan kisojen katsomisen. Olet oikeassa että kisoissa on suuri tunnelataus ehkä liikaakin. Yksi maa vain voi voittaa ja muut pettyvät. Kisojen seuraaminen on tunteiden vuoristorataa. Ennen urheilu tarjosi elämyksiä, nykyään lähinnä pettymyksiä ja ahdistusta. Ehkä siirryn lukemaan kirjoja tai keksin jonkun muun harrastuksen urheilun katsomisen tilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omalta osaltani lopetan kisojen katsomisen. Olet oikeassa että kisoissa on suuri tunnelataus ehkä liikaakin. Yksi maa vain voi voittaa ja muut pettyvät. Kisojen seuraaminen on tunteiden vuoristorataa. Ennen urheilu tarjosi elämyksiä, nykyään lähinnä pettymyksiä ja ahdistusta. Ehkä siirryn lukemaan kirjoja tai keksin jonkun muun harrastuksen urheilun katsomisen tilalle.

        Tunnelautaus kiihtyy - Espanja ja Saksa tipahtivat!


    • Anonyymi

      "Näin kirjailimme vuonna 2006, kun ....."

      Käyttääkö Luoma itsestään majesteettimonikkoa? 😄

      • Anonyymi

        Jaltsilla on paljon ystäviä! 😊👌👍👏💪


      • Anonyymi

        Suuri kysymysmerkki?


    • Anonyymi

      Mediankin pitäisi osata erottaa politiikka, sen tarkoitushakuisuus ja tietoinen suuntaavuus kuin puolueellisuus itse urheilusta - jalkapallosta.

      • Anonyymi

        Näin kävi ja kuningas jalkapallo voitti!


    • Anonyymi

      Kovin on sekavaa ja mitään sanomatonta tekstiä jälleen kerran Ilkan jutut.
      Setä roiskii ja linkkaa eri puolista tekstejä ilman mitään kunnollista sanomaa ja vetää sekaan omia omituisia tulkintoja asioista joista ei oikein ole kartalla.
      Onko tämä setä jossain laitoksessa vai ihan vapaalla jalalla, tietääkö joku?

      • Anonyymi

        Laitoksessa.


    • Politiikka ja urheilu tulisi pitää erillään. Raha on tullut huippu-urheiluun jäädäkseen, katso F-1 ja vaikkapa Koripallo. Lisäksi Golf ja Tennis.

      • Anonyymi

        Nyt olet tuon jo huomannut? Voihan tietoisuuden huippua.


      • Anonyymi

        Niin kauan kun sinun kaltaisiasi ihmisiä niin urheilu on sairasta..mitä Fifan ukot maksoi sinulle..pelaajat pokkuroivat ukkoja sen minkä ehtivät ..ettei jää miljoonat saamatta..mussä on taas arvo ja kunnioitus toista kohtaan..kohta niitä arvoja ei ole enää missään..maaoallo tuhoutuu


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nautitaan nyt maailman huippujaltsista! 👏👍😉☀️👌

      • Anonyymi

        Loppupelistä tuli huipennus ja jaltsin legenda.


    • Anonyymi

      Onneksi olkoon Suomi olette hyväksyneet orjuuden........ Ei tarvii rahallista apua lähettää minnekkään maailmalle olemme hyväksyneet kurjuuden jalkapallon myötä

      • Anonyymi

        Äläs huutele tommosia ennenkun oot käyny kurkkaamassa armaaseen kotimaahamme tulleiden marjanpoimioiden olosuhteita..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äläs huutele tommosia ennenkun oot käyny kurkkaamassa armaaseen kotimaahamme tulleiden marjanpoimioiden olosuhteita..

        Hyvä nosto!


    • Anonyymi

      YLE vois lopettaa politikoinnin jalkapallo lähetyksissä se ei kuulu urheiluun

      • Anonyymi

        Kuulehan tuo on vanha sanonta..politiikka on aina kuulunut urheiluun jo roomalaisten ..hitlerin..putlerin aikana..älä puhu jos tuota ole ymmärtänyt


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nyt tarkasteltuna pelijärjestelyt ovat aivan huippuluokkaa. Vierastyöläisten ei ollut pakko tulla Qatariin, tulivat paremman palkan perässä, kuten marjanpoimijat Suomeen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      YLE:n uutisoija kysyi YLE-jalkapallovastaavalta:

      Uskaltaako jalkapallon ystävä nauttia nyt peleistä? !!

      • Anonyymi

        Qatarissa on kuollut yli 6 000 siirtotyöläistä viidestä Aasian valtiosta sen jälkeen, kun kisat myönnettiin Qatarille.


    • Anonyymi

      Miksi juuri nyt sotketaan maailman yleisimpään urheilu- ja harrastelajiin politiikka, ja juuri lännettynyt politiikka?

    • Anonyymi

      Fifan vanhat ukot saivat taas tahtonsa läpi..pelaajat nöyrtyivät...unohtivat saman tien tasa arvon ja kunnioituksen..raha ratkaisee..meidän Ukko-Pekka laittoi kisat poikottiin..ei mikään urheilu voi ratsastaa kuolemalla ja alistamalla ihmisiä..

    • Anonyymi

      Pidetään jalkapallo pelinä ja urheiluna, ei muuta.

      • Anonyymi

        Tälle komppi!


    • Anonyymi

      Joka reikkalalainen ja roomanitaliailainen tietää yläosattomien merkityksen.

    • Anonyymi

      TYPERÄ Pitkäveteinen peli tuo potkupallo onneksi ei tartte katsoa.

      • Anonyymi

        Näkyykö politiikka itse kentällä?


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Näin ainakin yritettiin tehdä - ei onnistunut, itse kisat ovat hienosti toteutetut.


    • Anonyymi

      Pelataan jaltsia, ja jätetään politiikka vähemmälle.

      • Anonyymi

        Avannepussillako sitä pelaat?


    • Anonyymi

      Pallo jalkaan raiskaaja-Venäjälle.

      • Anonyymi

        Miten Venäjä on aiemmin pärjännyt mm-tasolla?


      • Anonyymi

        Mites jenkeille?


    • Anonyymi

      Hiukset hyvin ja maalin jälkeen taputellaan perseelle.Suurin osa pelaajista ihan homojen näköisiä.

    • Anonyymi

      Nyt kun Venäjä ei ole mukana kisoissa ei tarvitse lukea Venäjämielisten ininää kuinka tuomarit olivat puolueellisia, Venäjän maaliin tehdyt maalit tulivat paitsiotilanteista, politiikka taas sekoitettiin urheiluun, vastustajan vapaa- tai rangaistuspotku täysin aiheeton jne.

      • Anonyymi

        Niin on nytkin politiikka tunkeutunut urheiluun. Rahahan siellä on jo ollut pitkään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pelattaisiin nyt vain jaltsia. Tämähän on vain kerran neljässä vuodessa!

      • Anonyymi

        Sinun veikkauksesi voittajasta tänä vuonna 2022?


      • Anonyymi

        Pitäisikö kypäräpakko mielestänne tuoda futikseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö kypäräpakko mielestänne tuoda futikseen?

        Amerikkalainen jalkapallo erikseen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jaltsi jaltsina!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei voi, kun on kuulemma vähintään Kuningas.


    • Anonyymi

      Yle: llä puhutaan että Jalkapallon MM-kisoja pitäisi kotikatsomoissa boikotoida - no, pitääkö?

      • Anonyymi

        Ei boikotoida!


      • Anonyymi

        Pitääkö ajatella?


      • Anonyymi

        Ajatus kuoli jo syntyessään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aloittaako Qatar seuraavan sodan, kun on saanut festivaalit pidettyä ja maailma on pysähtynyt kuningas alkoholin jonkun pallon ääreen?

      Venäjän ikimuistoiset kisat 2018 saavat jatkoa.

      • Anonyymi

        Kyllä - korruptiosta!


    • Anonyymi

      Amnestyn Johansson haastoi Palloliiton Lahden A-studiossa: ”En ole varma, onko sinun pakko mennä takaisin finaaliin”

      -yle

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Missä Lionel Messi pelaa?


    • Anonyymi

      Venäjän ja Qatarin kisat pajastivat Fifan hyytävän korruption. Nyt se enää onnistu moinen.

      Venäjän hyökkäyssodan vuoksi Venäjä ei pelaa vähään aikaan missään.

    • Anonyymi

      Onpa tässä typerä kommentti: "Politiikka ja urheilu tulisi pitää erillään."

      Tällä samalla lauseellahan nyky-Venäjäkin haluaa päästä mukaan kaiken maailman urheilukisoihin. Venäjä on aina käyttänyt urheilua vipuna nostaakseen omaa häntäänsä, kuten laiha ja huonokuntoinen lehmä. Dopingia ja kommunismia tai ei, ja nyt asialla on Qatar, joka nostaa omaa häntäänsä saatuaan kisat korruptiolla. Olutta ei sallita, mutta tuhansien ihmisten turha kuolema ja räikeät ihmisoikeusrikkomukset ovat jokapäiväisiä.

      Mene kertomaan tuo sama asia myös Ukrainaan. Sota ja erikoisoperaatio on erotettava toisistaan. Pelle - siirry seuraamaan murtomaahiihtoa. Qatariin seuraavat hiihdon MM-kisat. Työnnä pääsi hiekkaan kuin strutsi eli silmät kiinni.

    • Anonyymi

      Saksa voittaa!

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joku voi muistaa: ;Maradonamaisen löllö-veto rankkarisa ja jumalan sotmi.

    • Anonyymi

      Italia vie mestaruuden!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kyllä ällöttää tuo ainainen kateuden sävyttämä Qatarin kisojen parjaus. Hienot stadionit on saatu pystyyn ja liikennekin pelaa. Nämä kateelliset jalkapallon kääpiövaltiot (etupäässä Suomi ja Norja) urputtaa, kun ei päässeet mukaan kisoihin.
        Mä ainakin katson joka matsin telkusta. Joka ei tykkää voi vaihtaa kanavaa, ainahan tulee joltain kanavalta laatuohjelmaa, jossa arvovaltainen raati päivittelee Qatarin kisoja tai Ukrainan sotaa jne.
        Tietysti olisi järjestäjien pitänyt jakaa joku määrä lippuja vapaalippuja niille siirtotyöntekijöille, jotka on olleet hommissa. Palkan ovat varmaan saaneet kuitenkin....


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ketä se on se ruhtinaspoliitikko

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Yhdysvallat ja Iso-Britannia hyökkäsivät Irakiin vuonna 2003. Hyökkäys aiheutti suoraan 160000 iranilaisen kuoleman. Välillisesti sodan vuoksi kuolleita kertyi noin 300000.

      Sanoma-konserni katsoi takavuosina, että Hjallis Harkimo oli toiminut pienomistajien edun vastaisesti myydessään omistamansa jääkiekkohallin venäläisille. Sanoman mielestä heille olisi kuulunut enemmän kuin se sai Harkimolta kauppahintana.

      Venäläinen raha ei silloin ollut veristä. Sitä en tiedä, onko Sanoma-konsernin näkemys asiasta muuttunut taannehtivasti Venäjän myöhäisemmän toiminnan vuoksi. Nykyisinhän se pitää venäläistä rahaa verisenä.

      Joitakin vuosia sitten HIFK:ssa pelasi kovaotteinen jenkki Joe Finley. Hän taklasi eräässä ottelussa JYP:n slovakivahvistusta siten, että tämä loukkaantui vakavasti. Taklauksesta nousi kohu, vaikka sääntökirjan lukijat eivät löytäneet tilanteesta sääntörikkomusta. On hyvä muistaa, että tuossa vaiheessa sääntökirjasta oli poistettu kohtuuttoman kova taklaus.

      Ilta-Sanomien Rantanen ja Nyholm ryhtyivät puolustamaan Finleya. Heidän mielestään Finley olisi joutunut vilttiketjuun, mikäli hän ei olisi taklannut.

      Jos Finley olisi taklannut slovakin laitaa vasten ja jos tämä olisi lyönyt päänsä kaukalon rakenteisiin vastaavin vammoin, Finley olisi ajettu satavarmasti ulos. Koska slovaki löi päänsä jäähän, Finley sai jatkaa peliä. Jääkiekon säännöissä oli silloin ja on edelleen parantamisen varaa.

      Joudun olettamaan, että Rantanen ja Nyholm kirkuisivat edelleen taklauksen välttämättömyydestä ja taklaajan palkan verettömyydestä. Heidän ajatusmaailmansa ei todennäköisesti ole muuttunut mihinkään.

      Sanoma-konserni ei ole uhrannut ajatustakaan 460000 kuolleen iranilaisen perään. Sen sijaan se kysyy muutaman tuhannen Qatarissa kuolleen siirtotyöläisen perään. Kuinka Stalin sanoikaan? Voittajia ei tuomita. Lieneekö Qatar sitten hävinnyt.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tanska yllättää!

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aloittaja juuri politisoi kirjoituksellaan vaikka kielsi politikoinnin.

      Mites tässä näin kävi kun taas meni moskovan tiltun politikoinniksi???

    • Anonyymi

      Pidetään politiikka ja urheilu erillään toisistaan.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ai tämä onkin Ilkka Luoman palsta?

        Kirjoitin siitä, että miten Ilkka Luoma on täysin väärässä, ja perustelin tarkoin.

        Ylläpito on poistanut kannanottoni!

        Ai tämä onkin IlkkaLuoman palsta, ja täällä saa vain myötäillä Ilkka Luoman vääriä teorioita?
        Ihan alkaa ylläpito olla Qatarin linjoilla!

        Kaikki ovat lukeneet miten tärkeästi Qatar ja Fifa ovat hoitaneet kisat.
        Herätkää!

        Mitenkähän pitkään tämä kannanottoni pysyy täällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai tämä onkin Ilkka Luoman palsta?

        Kirjoitin siitä, että miten Ilkka Luoma on täysin väärässä, ja perustelin tarkoin.

        Ylläpito on poistanut kannanottoni!

        Ai tämä onkin IlkkaLuoman palsta, ja täällä saa vain myötäillä Ilkka Luoman vääriä teorioita?
        Ihan alkaa ylläpito olla Qatarin linjoilla!

        Kaikki ovat lukeneet miten tärkeästi Qatar ja Fifa ovat hoitaneet kisat.
        Herätkää!

        Mitenkähän pitkään tämä kannanottoni pysyy täällä?

        Korj edelliseen: - törkeästi -


      • Anonyymi

        Belgian fanit, jotka olivat enimmäkseen marokkolaisia mamuja ja liehuttivat marokon lippua. Belgian fanit joopa joo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Belgian fanit, jotka olivat enimmäkseen marokkolaisia mamuja ja liehuttivat marokon lippua. Belgian fanit joopa joo.

        Massa-aivoiset persut eli tuontikansallismieliset siellä riehui niin kuin aina.


    • Anonyymi

      Saksa voittaa!

    • Anonyymi

      Ylellä saa selostuksen pois. MTV:llä ei muuten kun Mute napilla. Kyllä ottaa koppaan kun stadion äänetkin pitää sulkea, että voi rauhassa keskittyä jalkapalloon.

      Jos vaikka elokuvissa joku vieressä koko ajan huutaisi ja sopertelisi omia käsityksiään niin leukaanhan sitä pamauttais...

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Voi voi.

        Vertauksesi ontuu todella.
        Veikkaan että olet jalkapalloilija?

        Ei näitä satojen miljardien kisoja ja siirtotyöläisten oloja ja kuolemia voi vertailla sinun elokuva-iltaan, - ei ainakaan muut kuin jalkapalloilijat!

        Vai leukaan pamauttaisit?
        Se on sitä jalkapalloilijen tyyliä...

        Onko sinulla muuta elämää kuin jalkapallo?
        Jalkapallo vaikuttaa olevan sinun "uskonto".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi voi.

        Vertauksesi ontuu todella.
        Veikkaan että olet jalkapalloilija?

        Ei näitä satojen miljardien kisoja ja siirtotyöläisten oloja ja kuolemia voi vertailla sinun elokuva-iltaan, - ei ainakaan muut kuin jalkapalloilijat!

        Vai leukaan pamauttaisit?
        Se on sitä jalkapalloilijen tyyliä...

        Onko sinulla muuta elämää kuin jalkapallo?
        Jalkapallo vaikuttaa olevan sinun "uskonto".

        Vertaus ei onnu lainkaan. Ei tervejärkinen tarvitse elokuvissakaan selostajaa joka kertoo, mitä nyt tapahtuu ja mitä pitäisi seuraavaksi tapahtua. Yle on saanut selostuksistaan palautetta, ja on ratkaissut asian niin, että selostukset ja kommentit saa muutamalla napinpainalluksella pois. MTV:n kanavilla se ei onnistu muutoin kun Mute napilla, jolloin myös stadionäänet katoavat ja samalla jalkapallo ottelun tunnelma.

        Qatarin ihmisoikeudet ei tule tällä palstalla kuntoon, itkettepä kuinka paljon tahansa. Yksikään kisoihin selvinnyt maa ei jättäytynyt pois kisoista. Huliganismia, katsomoväkivaltaa, kannattajien välisiä joukkotappeluja ei ole. Kisaturistit saavat olla rauhassa ilman pelkoa siitä, että turpaan tulee tai henki lähtee jos on väärän värinen huivi kaulassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vertaus ei onnu lainkaan. Ei tervejärkinen tarvitse elokuvissakaan selostajaa joka kertoo, mitä nyt tapahtuu ja mitä pitäisi seuraavaksi tapahtua. Yle on saanut selostuksistaan palautetta, ja on ratkaissut asian niin, että selostukset ja kommentit saa muutamalla napinpainalluksella pois. MTV:n kanavilla se ei onnistu muutoin kun Mute napilla, jolloin myös stadionäänet katoavat ja samalla jalkapallo ottelun tunnelma.

        Qatarin ihmisoikeudet ei tule tällä palstalla kuntoon, itkettepä kuinka paljon tahansa. Yksikään kisoihin selvinnyt maa ei jättäytynyt pois kisoista. Huliganismia, katsomoväkivaltaa, kannattajien välisiä joukkotappeluja ei ole. Kisaturistit saavat olla rauhassa ilman pelkoa siitä, että turpaan tulee tai henki lähtee jos on väärän värinen huivi kaulassa.

        No sehän on hienoa. Kyllä pitää olla tyytyväinen ja tukkia korvat.


    • Anonyymi

      En viitsi katsoa pelejä .Ihan homohommaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        David Beckham asusteli loistohotellissa 20 000 euroa yö monen millin palkka ja futisfanit ovat sallineet että on ok.

        Tasan ei käy onnen lahjat, näin asuvat siirtotyöläiset:

        https://www.is.fi/mm-futis/art-2000009231340.html

        Tehkää jotain futisfanit!


    • Anonyymi

      Kunnianosoitus Iranin jalkapallojoukkueelle!

      Aloittajaa Ilkka Luomaa ja Fifaa kiinnostaa rahan lisäksi ainoastaan yksi asia – ikiaikainen mantra ”politiikka ei kuulu urheiluun”.

      Mutta oletteko huomanneet, miten fiksusti ja rohkeasti Iranin jalkapallojoukkue toimii?

      Miten hyvä areena jalkapallo olisi maailmanlaajuisille uudistuksille ja oikeudenmukaisuudelle, miten myös patavanhoilliset arabi- ym ukkovalta maat saataisiin aukomaan silmiään?

      Nyt kannattaisi tavallisten jalkapalloilijoitten (ei tartte Ilkka Luoma & kannattajansa ja Fifan olla mukana) voisivat saada sanan leviämään ja laittaa arabian sheikeille uutta tietoa! Miksi pelätä tätä Fifaa?

      Nimenomaan politiikka sai aikaan sen että Amerikasta saatiin pois rotusyrjintä, orjuus, abartheid ja paljon muuta pahaa on saatu pois, naisten tasa-arvoisuu ym.

      Jo on uskallettu kertoa totuus mediassa.
      Miettimään!
      Suomalaisten futisfanien tarttisi ruveta oikomaan asenteitaan!

      https://www.is.fi/mm-futis/art-2000009232315.html

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pidetään jaltsi jaltsina ja poliitikot pysykööt poissa.

      • Anonyymi

        Qatar ja Fifa ovat täydellinen katastrofi!

        Miten voivat poliitikot ja maailman lehdistö pysyä poissa Qatarista?
        Jospa perusteleisit tarkemmin?
        Urheilun, - mihin jalkapallokin kuuluu -, pitää olla reilua ja rehellistä peliä!

        Lue tää urheilujuttu Hesarista, ja varsinkin viiminen kohta Fifasta!

        https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009235476.html

        Täyttä bluffia Qatar ja Fifa.

        "Toukokuussa 2015 Sveitsin poliisi teki yllätysratsian Fifaan. Taustalla olivat Yhdysvaltojen liittovaltion syyttäjäviranomaisten saamat tiedot Fifan johtohenkilöiden rikosepäilyistä.

        Stadionien rakentamisen ja muiden kisoihin liittyvien rakennusprojektien yhteydessä kuolleiden määrää on mahdoton arvioida, mutta tutkivien journalistien selvitysten perusteella heitä on tuhansia. Fifa on puolustanut kisojen järjestämistä sillä, että kisavalmistelujen ansiosta ihmisoikeudet ja työolot ovat parantuneet. Fifa ei ole kuitenkaan valmis maksamaan korvauksia rakennustöissä kuolleiden ihmisten omaisille".

        Ei ole valmis maksamaan kuolleiden omaisille, mutta omilleen maksamat huikeita summia.

        Ei ole erikoisemmin reilu ja rehti järjestö, ei kannattaisi Suomen jalkapalloilijoide ja liittojen heijata tälle järjestölle!
        Hyi!
        Kyll se nyt niin vaan on että politiikalla on täss paljon tekemistä, ja Fifa lopetettakoon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Qatar ja Fifa ovat täydellinen katastrofi!

        Miten voivat poliitikot ja maailman lehdistö pysyä poissa Qatarista?
        Jospa perusteleisit tarkemmin?
        Urheilun, - mihin jalkapallokin kuuluu -, pitää olla reilua ja rehellistä peliä!

        Lue tää urheilujuttu Hesarista, ja varsinkin viiminen kohta Fifasta!

        https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009235476.html

        Täyttä bluffia Qatar ja Fifa.

        "Toukokuussa 2015 Sveitsin poliisi teki yllätysratsian Fifaan. Taustalla olivat Yhdysvaltojen liittovaltion syyttäjäviranomaisten saamat tiedot Fifan johtohenkilöiden rikosepäilyistä.

        Stadionien rakentamisen ja muiden kisoihin liittyvien rakennusprojektien yhteydessä kuolleiden määrää on mahdoton arvioida, mutta tutkivien journalistien selvitysten perusteella heitä on tuhansia. Fifa on puolustanut kisojen järjestämistä sillä, että kisavalmistelujen ansiosta ihmisoikeudet ja työolot ovat parantuneet. Fifa ei ole kuitenkaan valmis maksamaan korvauksia rakennustöissä kuolleiden ihmisten omaisille".

        Ei ole valmis maksamaan kuolleiden omaisille, mutta omilleen maksamat huikeita summia.

        Ei ole erikoisemmin reilu ja rehti järjestö, ei kannattaisi Suomen jalkapalloilijoide ja liittojen heijata tälle järjestölle!
        Hyi!
        Kyll se nyt niin vaan on että politiikalla on täss paljon tekemistä, ja Fifa lopetettakoon!

        Löytyi se Fifan voittosumma.

        Kas näin:

        Brittilehti The Guardian lehden mukaan vuodesta 2018 Qatarin kisoihin asti Fifa tekee voittoa 7,25 miljardia euroa. Edellisen neljän vuoden jaksoon verrattuna voittoa on yli miljardia euroa enemmän.

        https://www.iltalehti.fi/jalkapallon-mm-2022/a/5394de16-4a9c-484a-8bf9-c05a6e57fd7d

        Mutta siirtotyöläisten palkoista ja korvauksista pihistellään.
        Sellaista kutsutaan "riistoksi".


      • Anonyymi

        Lippusiimaa järeämpi keino pitää asioita - esim. politiikka ja urheilu - erillään toisistaan ovat myös yleisökarsinat. Poliittiset henkilöt ja urheiluhenkilöt eri lohkoissaan, ja sopivia metalli- ja verkkorakenteita väliin rajaamaan osastoja toisistaan. Sitten vaan luotetaan, että kestävät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyi se Fifan voittosumma.

        Kas näin:

        Brittilehti The Guardian lehden mukaan vuodesta 2018 Qatarin kisoihin asti Fifa tekee voittoa 7,25 miljardia euroa. Edellisen neljän vuoden jaksoon verrattuna voittoa on yli miljardia euroa enemmän.

        https://www.iltalehti.fi/jalkapallon-mm-2022/a/5394de16-4a9c-484a-8bf9-c05a6e57fd7d

        Mutta siirtotyöläisten palkoista ja korvauksista pihistellään.
        Sellaista kutsutaan "riistoksi".

        "riistoksi". Jota harjoittavat suomalaiset rakennusliikkeet.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/30/mot-paljastaa-olympiastadionin-rakentajien-karun-kohtelun-maksamattomia


    • Anonyymi

      saat nährä kuinka meitä kusetetaan siitä että kumpi voittaa totesin jo se .ja ottaa tosiaa niin helvetisti kaaliin kaikki vitun rahapelit

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Argentiina!

    • Anonyymi

      Olen innostunut tästä Kuningas Joulupallosta niin, että ajattelin alkaa seurata kisoja. Onko Suomella peliä itsenäisyyspäivänä? Pelataanko ratkaisumatsit joululomien aikaan?

      Itse kannatan Englantia ja Quataria. Muistan jo aikojen takaa, kun jouluisin TV2:lta tuli aina Englannin kinkkuliigan joulupalloilua. Se oli jännittävää.

      • Anonyymi

        Tähän asiaan on tärkeää ottaa kantaa!
        Nyt on paras mahdollinen tilaisuus, kun on MM-kisat meneillään ja suuri kiinnostus!

        Millä oikeudella Qatar saa tuhota niin paljon ympäristöä?
        Kun luette tämän Hesarin jutun, niin kauhistutte!
        https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009227448.html

        "Kun ympärillä olevat maat kärvistelevät veden puutteen takia niin Qatarissa jokaista kenttää on kasteltava talviaikaan vähintään 10 000 litralla vettä. Kesäaikaan määrä on vähintään 50 000 litraa.
        Ja niitä kuumassa ja kuivassa ympäristössä kasvatettiin kisoja varten 144 nurmikenttää, joista kahdeksan on stadioneilla ja 136 harjoituskeskuksissa".
        Qatar on hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) mukaan maailman ylivoimaisesti eniten saastuttava maa, kun huomioidaan hiilidioksidipäästöt asukasta kohden".

        Mutta ei riitä että vain päivitellään ja kauhistellaan, on aika pistää muiden maiden jarrut päälle!
        Suomen jalkapalloliitto voisi yhdessä muiden vastuuntuntoisten suomalais järjestöjen kanssa tarttua asiaan (ei siis vain vihreitten) .
        Olisi kunnia-asia Suomen jalkapalloliitolle tehdä aloite sekä ymprstö- ihmisoikeus- nais ym asioissa!
        Mutta riittääkö tätä OIKEAA ROHKEUTTA?
        Kumpi on tärkeämpää; - saada se pallo kehikkoon vai parantaa tuntuvasti maailman elinolosuhteita?
        Kumpi on arvokkaampaa? Kun ei riitä, että vain kauhistellaan. Toimintaan!

        Tehkää jotain Suomen jalkapalloliitto!
        Jo yritys olisi kunnioitettava!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän asiaan on tärkeää ottaa kantaa!
        Nyt on paras mahdollinen tilaisuus, kun on MM-kisat meneillään ja suuri kiinnostus!

        Millä oikeudella Qatar saa tuhota niin paljon ympäristöä?
        Kun luette tämän Hesarin jutun, niin kauhistutte!
        https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009227448.html

        "Kun ympärillä olevat maat kärvistelevät veden puutteen takia niin Qatarissa jokaista kenttää on kasteltava talviaikaan vähintään 10 000 litralla vettä. Kesäaikaan määrä on vähintään 50 000 litraa.
        Ja niitä kuumassa ja kuivassa ympäristössä kasvatettiin kisoja varten 144 nurmikenttää, joista kahdeksan on stadioneilla ja 136 harjoituskeskuksissa".
        Qatar on hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) mukaan maailman ylivoimaisesti eniten saastuttava maa, kun huomioidaan hiilidioksidipäästöt asukasta kohden".

        Mutta ei riitä että vain päivitellään ja kauhistellaan, on aika pistää muiden maiden jarrut päälle!
        Suomen jalkapalloliitto voisi yhdessä muiden vastuuntuntoisten suomalais järjestöjen kanssa tarttua asiaan (ei siis vain vihreitten) .
        Olisi kunnia-asia Suomen jalkapalloliitolle tehdä aloite sekä ymprstö- ihmisoikeus- nais ym asioissa!
        Mutta riittääkö tätä OIKEAA ROHKEUTTA?
        Kumpi on tärkeämpää; - saada se pallo kehikkoon vai parantaa tuntuvasti maailman elinolosuhteita?
        Kumpi on arvokkaampaa? Kun ei riitä, että vain kauhistellaan. Toimintaan!

        Tehkää jotain Suomen jalkapalloliitto!
        Jo yritys olisi kunnioitettava!

        Montako miljoonaa kertaa päivässä suomalaiset vetävät maailman puhtainta juomavettä vessanpytystä alas, vaikka lirauttavat sinne vain pissat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän asiaan on tärkeää ottaa kantaa!
        Nyt on paras mahdollinen tilaisuus, kun on MM-kisat meneillään ja suuri kiinnostus!

        Millä oikeudella Qatar saa tuhota niin paljon ympäristöä?
        Kun luette tämän Hesarin jutun, niin kauhistutte!
        https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009227448.html

        "Kun ympärillä olevat maat kärvistelevät veden puutteen takia niin Qatarissa jokaista kenttää on kasteltava talviaikaan vähintään 10 000 litralla vettä. Kesäaikaan määrä on vähintään 50 000 litraa.
        Ja niitä kuumassa ja kuivassa ympäristössä kasvatettiin kisoja varten 144 nurmikenttää, joista kahdeksan on stadioneilla ja 136 harjoituskeskuksissa".
        Qatar on hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) mukaan maailman ylivoimaisesti eniten saastuttava maa, kun huomioidaan hiilidioksidipäästöt asukasta kohden".

        Mutta ei riitä että vain päivitellään ja kauhistellaan, on aika pistää muiden maiden jarrut päälle!
        Suomen jalkapalloliitto voisi yhdessä muiden vastuuntuntoisten suomalais järjestöjen kanssa tarttua asiaan (ei siis vain vihreitten) .
        Olisi kunnia-asia Suomen jalkapalloliitolle tehdä aloite sekä ymprstö- ihmisoikeus- nais ym asioissa!
        Mutta riittääkö tätä OIKEAA ROHKEUTTA?
        Kumpi on tärkeämpää; - saada se pallo kehikkoon vai parantaa tuntuvasti maailman elinolosuhteita?
        Kumpi on arvokkaampaa? Kun ei riitä, että vain kauhistellaan. Toimintaan!

        Tehkää jotain Suomen jalkapalloliitto!
        Jo yritys olisi kunnioitettava!

        Ei ne tule maaliman asiat suomen potkupalli johtajien tekemisillä ratkottua. Ja pittääpi sitä Qatarilaisilla olla kunnollista juomavettä ryypättäväksi, kerta kaljanjuonti on kielletty.


      • Anonyymi

        Mitäs pelejä joulupallon MM-skaboissa on tänään? Pelaako siellä poliitikot vai tosiurhot?


    • Anonyymi

      Putinisti Luomaa vituttaa jo jalkapallokin... onkohan tuohon lääkettä?

      • Anonyymi

        Valitettavasti itse palloilijoilta puuttuu perspektiiviä yhteiskunnallisiin ja yleismaailmallisiin asioihin.

        Toivotaan, että Jalkapalloliitossa on enemmän järkeä ja moraalia!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hyvä kun toit esille tämän!

        Ei varmaan moni ole ollut tietoinen, että näin Suomessa.

        Nyt on luudalla rankasti töitä sekä Qatarissa ja Suomessa, - nimenomaan näissä nokkamiehissä!
        Eipä se jalkapallo niin reilua ja rehtiä peliä olekaan!

        Ei tämä artikkeli silti sulje mitenkään pois Qatarin ilmiantoja.
        Siellä on vielä räikeämpää touhua!


    • Anonyymi

      Aikuisen miehet juoksevat koko elämän pallon perässä

    • Anonyymi

      HULLUJEN HOMMIA TUO JALKAPALLO ISOILLA MIEHILLÄ..
      LUULISI HÄVETTÄVÄN AIKAMIESTEN POTKIVAN PALLOA, LASTEN LEIKKEJÄ.

      • Anonyymi

        Luulisi isoillä jätkillä olevan parempaakin tekemistä, kuin pelata jonniijoutavia jalkapalloja ja jääkiekkoja ja hiihtää kilpaa, isot ukot ja akat.TUOTTAVAA TYÖTÄ TEKISIVÄT SILLÄÄ VÄILLÄ.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi isoillä jätkillä olevan parempaakin tekemistä, kuin pelata jonniijoutavia jalkapalloja ja jääkiekkoja ja hiihtää kilpaa, isot ukot ja akat.TUOTTAVAA TYÖTÄ TEKISIVÄT SILLÄÄ VÄILLÄ.

        Jo antiikin aikoina havaittiin, että ihmiset tarvitsevat leivän lisäksi myös sirkushuveja. Jalkapallo, urheilu yleensäkin on nautintoa tuova kulttuuri siinä missä muutkin taiteenalat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jo antiikin aikoina havaittiin, että ihmiset tarvitsevat leivän lisäksi myös sirkushuveja. Jalkapallo, urheilu yleensäkin on nautintoa tuova kulttuuri siinä missä muutkin taiteenalat.

        Kun muinaiset kreikkalaiset keksivät maailman ensimmäisen kulttuurilajin Kuningas Jalkapallon, se oli nimenomaan osa teatteria, jossa vapaat kansalaiset tapasivat virkistäytyä ja seurustella keskenään samalla kylpien.

        Kaikki teollinen,juureton massaviihdepuoli on tähän tullut vasta myöhemmin, 1800-luvulta alkaen tietty ennen muuta James Wattin ja Chris Waddlen johdolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun muinaiset kreikkalaiset keksivät maailman ensimmäisen kulttuurilajin Kuningas Jalkapallon, se oli nimenomaan osa teatteria, jossa vapaat kansalaiset tapasivat virkistäytyä ja seurustella keskenään samalla kylpien.

        Kaikki teollinen,juureton massaviihdepuoli on tähän tullut vasta myöhemmin, 1800-luvulta alkaen tietty ennen muuta James Wattin ja Chris Waddlen johdolla.

        Heh, heh...
        " Jalkapallo, urheilu yleensäkin on nautintoa tuova kulttuuri siinä missä muutkin taiteenalat."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, heh...
        " Jalkapallo, urheilu yleensäkin on nautintoa tuova kulttuuri siinä missä muutkin taiteenalat."

        Liikuntakulttuuri on estetiikkaa siinä missä kuvataidekin. Et vain kuntta-jussi ymmärrä mitään, ja siksi höriset itseksesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikuntakulttuuri on estetiikkaa siinä missä kuvataidekin. Et vain kuntta-jussi ymmärrä mitään, ja siksi höriset itseksesi.

        Ai jaa?

        Onpas somaa "estetiikkaa" kun aikuiset äijät ryntäilevät yhden pallon perässä ja karjuvat kaikissa valokuvissa, höh!

        Eli voi verrata näitä tasa-arvoisiksi taiteiksi eri taidemuseoiden maalausten, sinfonioitten, balettitaiteen, ym rinnalla?

        Ei ole jalkapallo mahtunut wikipedian määrittelemien taiteenalojen joukkoon vain.

        Taiteen monet lajit
         Kuvataiteet
         Elokuva- ja mediataiteet
         Taideteollisuus ja taiteellinen suunnittelu
         Käsityötaiteet
         Musiikki
         Teatteri- ja näyttämötaiteet
         Tanssitaiteet
         Kirjallisuus eli sanataide

        En siis hörise itsekseni.
        Tutustu sinä wikipedian taidetta koskeviin sivuihin.
        Samaa suosittelen muillekin futisfaneille!

        Se hyöty tästä keskustelusta ainakin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai jaa?

        Onpas somaa "estetiikkaa" kun aikuiset äijät ryntäilevät yhden pallon perässä ja karjuvat kaikissa valokuvissa, höh!

        Eli voi verrata näitä tasa-arvoisiksi taiteiksi eri taidemuseoiden maalausten, sinfonioitten, balettitaiteen, ym rinnalla?

        Ei ole jalkapallo mahtunut wikipedian määrittelemien taiteenalojen joukkoon vain.

        Taiteen monet lajit
         Kuvataiteet
         Elokuva- ja mediataiteet
         Taideteollisuus ja taiteellinen suunnittelu
         Käsityötaiteet
         Musiikki
         Teatteri- ja näyttämötaiteet
         Tanssitaiteet
         Kirjallisuus eli sanataide

        En siis hörise itsekseni.
        Tutustu sinä wikipedian taidetta koskeviin sivuihin.
        Samaa suosittelen muillekin futisfaneille!

        Se hyöty tästä keskustelusta ainakin!

        Jalkapallo-ottelussa draaman kaari syntyy aivan samoin kuin vaikkapa teatterilavalla. Molemmista löytyy johdanto, konflikti, kliimaksi, loppuratkaisu ja häivytys. Yleisö elää kokoajan esittäjien mukana kohti loppuhuipentumaa.

        Ei näy ymmärtävän käsitettä estetiikka. Wikipedian määritelmät eivät suinkaan poissulje urheilun esteettistä nautintoa. Nykyään ymmärretään, että jalkapalloilija on esiintyvä taiteilija siinä missä oopperalaulajakin.

        Ja ajatellaanpa vaikka taitoluistelua jossa koreografia ja esittäminen arvostellaan omana kokonaisuutena suorituspisteiden ohella. Taitoluistelu on olympialaji, ja urheilua mitä suurimmassa määrin.

        Tutustu sinä kuntta-jussi käsitteeseen urheilun estetiikka, koska siitä nyt on kysymys. Kun painettu sana näköjään ei avaudu lainkaan, pääset alkuun podcast ohjelmalla.
        https://areena.yle.fi/podcastit/1-4416559

        Et näy hyötyvän mitään hörinän lisäksi olet alkanut horisemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jalkapallo-ottelussa draaman kaari syntyy aivan samoin kuin vaikkapa teatterilavalla. Molemmista löytyy johdanto, konflikti, kliimaksi, loppuratkaisu ja häivytys. Yleisö elää kokoajan esittäjien mukana kohti loppuhuipentumaa.

        Ei näy ymmärtävän käsitettä estetiikka. Wikipedian määritelmät eivät suinkaan poissulje urheilun esteettistä nautintoa. Nykyään ymmärretään, että jalkapalloilija on esiintyvä taiteilija siinä missä oopperalaulajakin.

        Ja ajatellaanpa vaikka taitoluistelua jossa koreografia ja esittäminen arvostellaan omana kokonaisuutena suorituspisteiden ohella. Taitoluistelu on olympialaji, ja urheilua mitä suurimmassa määrin.

        Tutustu sinä kuntta-jussi käsitteeseen urheilun estetiikka, koska siitä nyt on kysymys. Kun painettu sana näköjään ei avaudu lainkaan, pääset alkuun podcast ohjelmalla.
        https://areena.yle.fi/podcastit/1-4416559

        Et näy hyötyvän mitään hörinän lisäksi olet alkanut horisemaan.

        "Nykyään ymmärretään, että jalkapalloilija on esiintyvä taiteilija siinä missä oopperalaulajakin".

        Valitan, - en todella ymmärrä miksi todella loistava oopperalaulaja ei saa samoja liksoja esityksestään kuten esim. Cristiano Ronaldo tai vaikkapa tämä David Beckham.

        Voithan tehdä esityksen wikipediaan, että jalkapallo luokitellaan "taiteeksi", ole hyvä.

        Omaa kulttuuritasoasi kuvaa taas nuo sinun minusta esittämäsi ala-arvoiset nimitykset ja halventavat kuvaukset. Ne eivät edusta kovinkaan esteettistä maailmankuvaasi. Ovat ehkä tyypillisiä jalkapallopiireissä, - mutta eivät kulttuuripiireissä (tarkoitan enemmän korkeatasoista kulttuuria, en puutu "nykykulttuurin" tiettyihin ryhmiin).

        Olen siis eri mieltä sinun kanssasi siitä, että "jalkapallo olisi taidetta", - mutta en alennu nimittämään sinua miksikään. Urheilu on liikuntaa, miksi yrittää lokeroida sitä epätoivoisesti "kulttuurin" alaksi?
        Sama jos yrittäisit väittää että "pörssi-toiminta" yms olisi "taidetta/kulttuuria".

        Ehkä sinun kannattaisi todella tutustua muihinkin kulttuurin aloihin kuin että vain rajoitut "jalkapallotaiteeseesi"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nykyään ymmärretään, että jalkapalloilija on esiintyvä taiteilija siinä missä oopperalaulajakin".

        Valitan, - en todella ymmärrä miksi todella loistava oopperalaulaja ei saa samoja liksoja esityksestään kuten esim. Cristiano Ronaldo tai vaikkapa tämä David Beckham.

        Voithan tehdä esityksen wikipediaan, että jalkapallo luokitellaan "taiteeksi", ole hyvä.

        Omaa kulttuuritasoasi kuvaa taas nuo sinun minusta esittämäsi ala-arvoiset nimitykset ja halventavat kuvaukset. Ne eivät edusta kovinkaan esteettistä maailmankuvaasi. Ovat ehkä tyypillisiä jalkapallopiireissä, - mutta eivät kulttuuripiireissä (tarkoitan enemmän korkeatasoista kulttuuria, en puutu "nykykulttuurin" tiettyihin ryhmiin).

        Olen siis eri mieltä sinun kanssasi siitä, että "jalkapallo olisi taidetta", - mutta en alennu nimittämään sinua miksikään. Urheilu on liikuntaa, miksi yrittää lokeroida sitä epätoivoisesti "kulttuurin" alaksi?
        Sama jos yrittäisit väittää että "pörssi-toiminta" yms olisi "taidetta/kulttuuria".

        Ehkä sinun kannattaisi todella tutustua muihinkin kulttuurin aloihin kuin että vain rajoitut "jalkapallotaiteeseesi"?

        Lukihäiriösi estää näköjään ymmärtämästä muiden kirjoittamaa. Kuullun ymmärtämisessäkin on näköjään vaikeuksia. (podcast) Kerrohan, onko kilpatanssi taidetta vai urheilua. Entäpä rytminen kilpavoimistelu? Taideliikuntakoulusta valmistuu trampoliinivoimistelijoita, joilla hiljan oli MM-kisat. Ovatko he esittäviä taiteilijoita vai urheilijoita?

        On turha vetää mukaan korkeakulttuuria jos käsitys taiteesta löytyy Wikipedia listauksesta, eikä sivistyksesi riitä mieltämään sitä, että kyse on paljon laajemmasta asiasta. Vaatesuunnittelu, kynsitaide, korutaide, meikkitaide, tilataide, ympäristötaide ja performanssitaide eivät ilmeisesti ole mielestäsi taidetta ensinkään, koska ne eivät esiinny listallasi. Millä valmiudella muuten kuvittelet kykeneväsi määrittelemään sen, mikä on taidetta kun siitä ei edes kulttuuripiireissä ole yksimielisyyttä.

        Jalkapallossa koreografia on valmennuksen luoma pelisuunnitelma ja pelaajat toteuttavat sen jokaisessa näytöksessä eli ottelussa erilaisella tavalla. Kentän tai näyttämön tapahtumat resonoivat yleisön kanssa. Ilman katsojia ei voi syntyä interaktiivista kokemusta. Molemmissa tapahtumissa kokemus sisältää esteettisen elementin.

        Kun jalkapallo sisältää esteettisen elementin, niin siihen sopii myös määritelmä, ”Esteettinen on kauneutta, taidetta ja esteettistä eli kauneusarvoihin liittyvää eri esiintymismuotissaan”. Vertauksesi pörssi -toimintaan kertoo vain typeryydestäsi.

        Miksi muutoinkaan roikut jalkapallo nauhassa jos et löydä lajista mitään kiehtovaa. Onko kateus menestyviä ihmisiä kohtaan, vai kuivahtanutta oravaa muistuttava kehosi syynä siihen, että halveksut ruumiinkulttuuria etkä näe siinä estetiikkaa?

        Ehkäpä sinun kannattaisi todella tutustua jalkapalloon. Löytää siitä taiteellisia elementtejä ja suorastaan Oscarin arvoisia ”sukelluksia”. Taikka ethän sinä edes katso urheilua. ”uuppera” monokkeli silmässä on sinulle ainoaa oikeaa taidetta. :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukihäiriösi estää näköjään ymmärtämästä muiden kirjoittamaa. Kuullun ymmärtämisessäkin on näköjään vaikeuksia. (podcast) Kerrohan, onko kilpatanssi taidetta vai urheilua. Entäpä rytminen kilpavoimistelu? Taideliikuntakoulusta valmistuu trampoliinivoimistelijoita, joilla hiljan oli MM-kisat. Ovatko he esittäviä taiteilijoita vai urheilijoita?

        On turha vetää mukaan korkeakulttuuria jos käsitys taiteesta löytyy Wikipedia listauksesta, eikä sivistyksesi riitä mieltämään sitä, että kyse on paljon laajemmasta asiasta. Vaatesuunnittelu, kynsitaide, korutaide, meikkitaide, tilataide, ympäristötaide ja performanssitaide eivät ilmeisesti ole mielestäsi taidetta ensinkään, koska ne eivät esiinny listallasi. Millä valmiudella muuten kuvittelet kykeneväsi määrittelemään sen, mikä on taidetta kun siitä ei edes kulttuuripiireissä ole yksimielisyyttä.

        Jalkapallossa koreografia on valmennuksen luoma pelisuunnitelma ja pelaajat toteuttavat sen jokaisessa näytöksessä eli ottelussa erilaisella tavalla. Kentän tai näyttämön tapahtumat resonoivat yleisön kanssa. Ilman katsojia ei voi syntyä interaktiivista kokemusta. Molemmissa tapahtumissa kokemus sisältää esteettisen elementin.

        Kun jalkapallo sisältää esteettisen elementin, niin siihen sopii myös määritelmä, ”Esteettinen on kauneutta, taidetta ja esteettistä eli kauneusarvoihin liittyvää eri esiintymismuotissaan”. Vertauksesi pörssi -toimintaan kertoo vain typeryydestäsi.

        Miksi muutoinkaan roikut jalkapallo nauhassa jos et löydä lajista mitään kiehtovaa. Onko kateus menestyviä ihmisiä kohtaan, vai kuivahtanutta oravaa muistuttava kehosi syynä siihen, että halveksut ruumiinkulttuuria etkä näe siinä estetiikkaa?

        Ehkäpä sinun kannattaisi todella tutustua jalkapalloon. Löytää siitä taiteellisia elementtejä ja suorastaan Oscarin arvoisia ”sukelluksia”. Taikka ethän sinä edes katso urheilua. ”uuppera” monokkeli silmässä on sinulle ainoaa oikeaa taidetta. :D

        Vastaus:

        Kilpatanssi on kilpailua, kuten jo nimikin sanoo.
        Itse tanssi kuuluu tanssitaiteeseen.
        Rytminen kilpavoimistelua on kilpailua, kuten jo nimikin sanoo.
        Itse voimistelu kuuluu lähinnä urheilun piiriin.
        Trampoliinivoimistelijat, jotka ovat mukana MM-kisoissa ovat kilpailijoita.
        Itse trampoliinivoimistelu kuuluu urheilijoiden lajiluokkaan.

        Koreografia on sananmukaisesti tanssin kirjoittamista, ei jalkapalloa eikä kiekkoa.
        Voit tarkistaa wikipediasta.
        Pörssi-toiminta ei ole taidetta, van se kuuluu ekonomian pariin.
        Vaatesuunnittelu kuuluu sekä taideteollisuuteen, taiteelliseen suunnitteluun että myös käsityötaiteeseen.
        "Kynsitaide, ja meikkitaide" kuuluvat lähinnä kosmetologian alalle, kosmetologiaa ei kutsuta omaksi taiteenalaksi.

        Huomaatko, että olen vastannut kysymyksiisi, - ilman mitään naljailua ja sinun halveksimista tai ivailua. Ihan asiallisesti vaan. Asiallisuus on fiksun ja sivistyneen ihmisen merkki. Sitä kannattaa oppia kehittyäkseen. Huomaatkohan edes itse, minkälaisia halventavia arvioita annat minusta, tietämättä taustaani ja älykkyysosamäärääni?

        Ai miksi tulin tälle palstalle?

        Siksi, koska näissä Qatarin kilpailuissa ja Fifan johtoportaassa on niin paljon mätää, niin paljon on käytetty siirtotyöläisiä hyväksi ja niin paljon hämärää raha-toimintaa ja ilmaston pilaamista, että olen halunnut tuoda sitä esille tavallisille jalkapalloilijoille, jotka eivät näe kulissien taa.
        Vastusta on tullut roimasti, mutta moni tällä palstalla on herännyt jo huomaamaan asioita, - ja että monen jalkapalloilijan silmät ovat auenneet.

        Nyt olisi otollinen aika Suomen jalkapalloliiton tarttua organisaationa esitettyihin väärinkäytöksiin MM-kisoissa, se olisi rohkeaa ja osoittaisi Suomen jalkapalloliiton "selkärangasta".

        Huomaatko muuten, että osoitan vetoomukseni Jalkapalloliitolle, - siis en sinulle enkä yksittäisille jalkapalloilijoille, jotka eivät vielä ymmärrä asian vakavuutta, Siis eivät vielä, ajan myötä tulevat toivottavasti ymmärtämään.

        Minä en aio tutustua jalkapalloon.
        Enkä todella huomaa "taiteellisia elementtejä. - Kaupallisuutta, raakuutta, rahanhimoa, joukkopsykoosia, väärää kilpailu-voittomentaliteetia, toisten nujertamista ym kyllä huomaan.

        Maailmassa kun on niin paljon hauskempaa, mielenkiintoisempaa ja älyllisesti kiehtovampaa kuin vain seurata yhtä palloa, jonka ympärillä jalkapalloilijoitten "maailma ja maailmankuva" pyörii.

        Olen vastannut nyt kysymyksiisi ja ottanut esille Qatarin kisojen erittäin nurjat puolet ja toivon todella että Suomen Jalkapalloliitto tekee jotain asian hyväksi. Tottakai tiedän, että vastassa on Arabian sheikit, isot rahat, öljyt ja naisten hyväksytty alistaminen, orjatyövoima ym, mutta tarvitseeko jalkapalloliiton pelätä näitä sheikkejä?

        Kun aliarvioit edellä minun kykyjäni urheilun alalla, niin kerronpa sinulle, että nuoruudessa (onhan siitä aikaa tosin) hyppäsin korkeutta 167 senttiä ilman rimaa ja juoksin 60 metriä alle 8 sekunttia. Ja hiihtokilpailussa oli useimmiten se eka sija.
        Aika hyvinnaispuoliselta/nuorelta tytöltä, vaikka itse kehunkin.
        Jälkeenpäin olen huomannut että niillä lukemilla olisin ollut mestaruustasoa.

        Tiedän tottakai, että miehet/pojat saavat huomattamasti paremmat tulokset.
        Valitsin sitten taiteen alan ammatikseni, ja olen siihen tyytyväinen.

        Hyvää illan jatkoa!

        Ystävällisesti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaus:

        Kilpatanssi on kilpailua, kuten jo nimikin sanoo.
        Itse tanssi kuuluu tanssitaiteeseen.
        Rytminen kilpavoimistelua on kilpailua, kuten jo nimikin sanoo.
        Itse voimistelu kuuluu lähinnä urheilun piiriin.
        Trampoliinivoimistelijat, jotka ovat mukana MM-kisoissa ovat kilpailijoita.
        Itse trampoliinivoimistelu kuuluu urheilijoiden lajiluokkaan.

        Koreografia on sananmukaisesti tanssin kirjoittamista, ei jalkapalloa eikä kiekkoa.
        Voit tarkistaa wikipediasta.
        Pörssi-toiminta ei ole taidetta, van se kuuluu ekonomian pariin.
        Vaatesuunnittelu kuuluu sekä taideteollisuuteen, taiteelliseen suunnitteluun että myös käsityötaiteeseen.
        "Kynsitaide, ja meikkitaide" kuuluvat lähinnä kosmetologian alalle, kosmetologiaa ei kutsuta omaksi taiteenalaksi.

        Huomaatko, että olen vastannut kysymyksiisi, - ilman mitään naljailua ja sinun halveksimista tai ivailua. Ihan asiallisesti vaan. Asiallisuus on fiksun ja sivistyneen ihmisen merkki. Sitä kannattaa oppia kehittyäkseen. Huomaatkohan edes itse, minkälaisia halventavia arvioita annat minusta, tietämättä taustaani ja älykkyysosamäärääni?

        Ai miksi tulin tälle palstalle?

        Siksi, koska näissä Qatarin kilpailuissa ja Fifan johtoportaassa on niin paljon mätää, niin paljon on käytetty siirtotyöläisiä hyväksi ja niin paljon hämärää raha-toimintaa ja ilmaston pilaamista, että olen halunnut tuoda sitä esille tavallisille jalkapalloilijoille, jotka eivät näe kulissien taa.
        Vastusta on tullut roimasti, mutta moni tällä palstalla on herännyt jo huomaamaan asioita, - ja että monen jalkapalloilijan silmät ovat auenneet.

        Nyt olisi otollinen aika Suomen jalkapalloliiton tarttua organisaationa esitettyihin väärinkäytöksiin MM-kisoissa, se olisi rohkeaa ja osoittaisi Suomen jalkapalloliiton "selkärangasta".

        Huomaatko muuten, että osoitan vetoomukseni Jalkapalloliitolle, - siis en sinulle enkä yksittäisille jalkapalloilijoille, jotka eivät vielä ymmärrä asian vakavuutta, Siis eivät vielä, ajan myötä tulevat toivottavasti ymmärtämään.

        Minä en aio tutustua jalkapalloon.
        Enkä todella huomaa "taiteellisia elementtejä. - Kaupallisuutta, raakuutta, rahanhimoa, joukkopsykoosia, väärää kilpailu-voittomentaliteetia, toisten nujertamista ym kyllä huomaan.

        Maailmassa kun on niin paljon hauskempaa, mielenkiintoisempaa ja älyllisesti kiehtovampaa kuin vain seurata yhtä palloa, jonka ympärillä jalkapalloilijoitten "maailma ja maailmankuva" pyörii.

        Olen vastannut nyt kysymyksiisi ja ottanut esille Qatarin kisojen erittäin nurjat puolet ja toivon todella että Suomen Jalkapalloliitto tekee jotain asian hyväksi. Tottakai tiedän, että vastassa on Arabian sheikit, isot rahat, öljyt ja naisten hyväksytty alistaminen, orjatyövoima ym, mutta tarvitseeko jalkapalloliiton pelätä näitä sheikkejä?

        Kun aliarvioit edellä minun kykyjäni urheilun alalla, niin kerronpa sinulle, että nuoruudessa (onhan siitä aikaa tosin) hyppäsin korkeutta 167 senttiä ilman rimaa ja juoksin 60 metriä alle 8 sekunttia. Ja hiihtokilpailussa oli useimmiten se eka sija.
        Aika hyvinnaispuoliselta/nuorelta tytöltä, vaikka itse kehunkin.
        Jälkeenpäin olen huomannut että niillä lukemilla olisin ollut mestaruustasoa.

        Tiedän tottakai, että miehet/pojat saavat huomattamasti paremmat tulokset.
        Valitsin sitten taiteen alan ammatikseni, ja olen siihen tyytyväinen.

        Hyvää illan jatkoa!

        Ystävällisesti

        Korjaus: 167 senttiä ilman seivästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaus:

        Kilpatanssi on kilpailua, kuten jo nimikin sanoo.
        Itse tanssi kuuluu tanssitaiteeseen.
        Rytminen kilpavoimistelua on kilpailua, kuten jo nimikin sanoo.
        Itse voimistelu kuuluu lähinnä urheilun piiriin.
        Trampoliinivoimistelijat, jotka ovat mukana MM-kisoissa ovat kilpailijoita.
        Itse trampoliinivoimistelu kuuluu urheilijoiden lajiluokkaan.

        Koreografia on sananmukaisesti tanssin kirjoittamista, ei jalkapalloa eikä kiekkoa.
        Voit tarkistaa wikipediasta.
        Pörssi-toiminta ei ole taidetta, van se kuuluu ekonomian pariin.
        Vaatesuunnittelu kuuluu sekä taideteollisuuteen, taiteelliseen suunnitteluun että myös käsityötaiteeseen.
        "Kynsitaide, ja meikkitaide" kuuluvat lähinnä kosmetologian alalle, kosmetologiaa ei kutsuta omaksi taiteenalaksi.

        Huomaatko, että olen vastannut kysymyksiisi, - ilman mitään naljailua ja sinun halveksimista tai ivailua. Ihan asiallisesti vaan. Asiallisuus on fiksun ja sivistyneen ihmisen merkki. Sitä kannattaa oppia kehittyäkseen. Huomaatkohan edes itse, minkälaisia halventavia arvioita annat minusta, tietämättä taustaani ja älykkyysosamäärääni?

        Ai miksi tulin tälle palstalle?

        Siksi, koska näissä Qatarin kilpailuissa ja Fifan johtoportaassa on niin paljon mätää, niin paljon on käytetty siirtotyöläisiä hyväksi ja niin paljon hämärää raha-toimintaa ja ilmaston pilaamista, että olen halunnut tuoda sitä esille tavallisille jalkapalloilijoille, jotka eivät näe kulissien taa.
        Vastusta on tullut roimasti, mutta moni tällä palstalla on herännyt jo huomaamaan asioita, - ja että monen jalkapalloilijan silmät ovat auenneet.

        Nyt olisi otollinen aika Suomen jalkapalloliiton tarttua organisaationa esitettyihin väärinkäytöksiin MM-kisoissa, se olisi rohkeaa ja osoittaisi Suomen jalkapalloliiton "selkärangasta".

        Huomaatko muuten, että osoitan vetoomukseni Jalkapalloliitolle, - siis en sinulle enkä yksittäisille jalkapalloilijoille, jotka eivät vielä ymmärrä asian vakavuutta, Siis eivät vielä, ajan myötä tulevat toivottavasti ymmärtämään.

        Minä en aio tutustua jalkapalloon.
        Enkä todella huomaa "taiteellisia elementtejä. - Kaupallisuutta, raakuutta, rahanhimoa, joukkopsykoosia, väärää kilpailu-voittomentaliteetia, toisten nujertamista ym kyllä huomaan.

        Maailmassa kun on niin paljon hauskempaa, mielenkiintoisempaa ja älyllisesti kiehtovampaa kuin vain seurata yhtä palloa, jonka ympärillä jalkapalloilijoitten "maailma ja maailmankuva" pyörii.

        Olen vastannut nyt kysymyksiisi ja ottanut esille Qatarin kisojen erittäin nurjat puolet ja toivon todella että Suomen Jalkapalloliitto tekee jotain asian hyväksi. Tottakai tiedän, että vastassa on Arabian sheikit, isot rahat, öljyt ja naisten hyväksytty alistaminen, orjatyövoima ym, mutta tarvitseeko jalkapalloliiton pelätä näitä sheikkejä?

        Kun aliarvioit edellä minun kykyjäni urheilun alalla, niin kerronpa sinulle, että nuoruudessa (onhan siitä aikaa tosin) hyppäsin korkeutta 167 senttiä ilman rimaa ja juoksin 60 metriä alle 8 sekunttia. Ja hiihtokilpailussa oli useimmiten se eka sija.
        Aika hyvinnaispuoliselta/nuorelta tytöltä, vaikka itse kehunkin.
        Jälkeenpäin olen huomannut että niillä lukemilla olisin ollut mestaruustasoa.

        Tiedän tottakai, että miehet/pojat saavat huomattamasti paremmat tulokset.
        Valitsin sitten taiteen alan ammatikseni, ja olen siihen tyytyväinen.

        Hyvää illan jatkoa!

        Ystävällisesti

        Et vastannut oikeastaan yhteenkään kysymykseen vaan jankutat, että arvostelua, pisteytystä tai kilpailua sisältävä liikunta ei voi olla taidetta, eikä siitä myöskään löydy koreografiaa, koska subjektiivisen näkemyksesi mukaan koreografia on vain tanssin kirjoittamista. Niin muodoin vaikkapa taitoluistelussa ei voi olla koreografiaa, vaikka se nimenomaan on yksi arvosteluperuste. :D

        Kun jo jalkapallonauhassa herätät suurta hilpeyttä omalaatuisella käsitykselläsi koreografiasta, ja sillä, että vain Wikipediasta löydetyt asiat ovat taidetta. Kuinka suuren naururemakan saisitkaan, jos samaa näkemystä tarjoaisit johonkin taidekeskusteluun.

        Teatterikoulun rehtori kulttuuriantropologi ja filosofian maisteri Paula Tuovinen näkee asiat hyvin pitkälti samoin kun minäkin.

        ”Koreografia voidaan jakaa ainakin seuraaviin alueisiin, jotka myös kuvaavat koreografian evoluution tai koreografisen taidon osaamisen astetta. Kuvioituja askelia, ihmiskehon liikesarjoja, ihmisjoukon kompositioita tilassa,  koreografinen ajatus/sisältö/ kokonaisuus/konsepti tilassa, näyttämön ulkopuolelle valuva koreografinen rihmasto, sosiaalinen koreografia, jossa koreografiaa ovat jo taiteilijan ”ulkopuolella” olevat yhteiskunnalliset tai kansalaisten muodostelmat tai koreografinen ote yhteiskunnallisiin ilmiöihin tai kansalaisten muodostelmiin.”
        Opiskelun siitä mitä koreografia asiantuntijoiden ohjauksessa tarkoittaa voit aloittaa täältä.
        https://www.teatteritanssi.fi/2013/03/mita-on-koreografia-mika-on-tanssia/

        Ai että ihan valistusmielessä tulit jalkapallonauhaan kertomaan siitä, ettei maailma ole oikein reilu. :D
        Maailman metropolit, stadionit ja suuret rakennuskompleksit yleensäkin, ovat siirtotyövoimin rakennettuja, jo siitäkin syystä, ettei paikkakunnalla/maassa ole osaavaa työvoimaa käytettävissä hetkelliseen valtavaan tarpeeseen. Qatar ei ole tässä poikkeus, olkoonkin, että ongelmat ovat tavallistakin suuremmat.
        Ihan vinkkinä voisit kotimaan jalkapalloilijat usuttaa boikotoimaan Helsingin olympiastadionia sen korjausrakentamisessa ilmenneen korruption ja rikollisen toiminnan takia.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/30/mot-paljastaa-olympiastadionin-rakentajien-karun-kohtelun-maksamattomia

        ”- ilman mitään naljailua ja sinun halveksimista tai ivailua. Ihan asiallisesti vaan. Asiallisuus on fiksun ja sivistyneen ihmisen merkki.”

        Kun tulee mielipide keskusteluun kaikki tietävänä, ylhäältäpäin asennoitumalla, ja esim. vetämällä sitaatteihin toisen mielipiteen, jolle sitten hekottelee, on sen jälkeen aivan turha alkaa pillittämään saati puhua fiksuudesta ja asiallisuudesta. Niin metsä vastaa niin kuin sinne huutaa.

        ”Huomaatko, että olen vastannut kysymyksiisi”

        Huoh... Jankutus ja vastaamien evät ole synonyymejä

        ”Huomaatko muuten, että osoitan vetoomukseni Jalkapalloliitolle”

        Ja ajattelet että tämä on oikea foorumi saattaa asia jalkapalloliiton tietoon. :)

        ”Valitsin sitten taiteen alan ammatikseni, ja olen siihen tyytyväinen”

        Nyt kun sitten vielä opiskelet lisää, ja päivität käsityksesi siitä, mikä on taidetta, olet jo hyvällä tiellä. Alkuun pääset lukemalla aitojen taiteentuntijoiden, esim. koreografien käsityksiä asiasta. He tuskin ensimmäisenä turvautuvat Wikipediaan, vaan luottavat omaan ymmärrykseensä ja taidekäsitykseensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et vastannut oikeastaan yhteenkään kysymykseen vaan jankutat, että arvostelua, pisteytystä tai kilpailua sisältävä liikunta ei voi olla taidetta, eikä siitä myöskään löydy koreografiaa, koska subjektiivisen näkemyksesi mukaan koreografia on vain tanssin kirjoittamista. Niin muodoin vaikkapa taitoluistelussa ei voi olla koreografiaa, vaikka se nimenomaan on yksi arvosteluperuste. :D

        Kun jo jalkapallonauhassa herätät suurta hilpeyttä omalaatuisella käsitykselläsi koreografiasta, ja sillä, että vain Wikipediasta löydetyt asiat ovat taidetta. Kuinka suuren naururemakan saisitkaan, jos samaa näkemystä tarjoaisit johonkin taidekeskusteluun.

        Teatterikoulun rehtori kulttuuriantropologi ja filosofian maisteri Paula Tuovinen näkee asiat hyvin pitkälti samoin kun minäkin.

        ”Koreografia voidaan jakaa ainakin seuraaviin alueisiin, jotka myös kuvaavat koreografian evoluution tai koreografisen taidon osaamisen astetta. Kuvioituja askelia, ihmiskehon liikesarjoja, ihmisjoukon kompositioita tilassa,  koreografinen ajatus/sisältö/ kokonaisuus/konsepti tilassa, näyttämön ulkopuolelle valuva koreografinen rihmasto, sosiaalinen koreografia, jossa koreografiaa ovat jo taiteilijan ”ulkopuolella” olevat yhteiskunnalliset tai kansalaisten muodostelmat tai koreografinen ote yhteiskunnallisiin ilmiöihin tai kansalaisten muodostelmiin.”
        Opiskelun siitä mitä koreografia asiantuntijoiden ohjauksessa tarkoittaa voit aloittaa täältä.
        https://www.teatteritanssi.fi/2013/03/mita-on-koreografia-mika-on-tanssia/

        Ai että ihan valistusmielessä tulit jalkapallonauhaan kertomaan siitä, ettei maailma ole oikein reilu. :D
        Maailman metropolit, stadionit ja suuret rakennuskompleksit yleensäkin, ovat siirtotyövoimin rakennettuja, jo siitäkin syystä, ettei paikkakunnalla/maassa ole osaavaa työvoimaa käytettävissä hetkelliseen valtavaan tarpeeseen. Qatar ei ole tässä poikkeus, olkoonkin, että ongelmat ovat tavallistakin suuremmat.
        Ihan vinkkinä voisit kotimaan jalkapalloilijat usuttaa boikotoimaan Helsingin olympiastadionia sen korjausrakentamisessa ilmenneen korruption ja rikollisen toiminnan takia.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/03/30/mot-paljastaa-olympiastadionin-rakentajien-karun-kohtelun-maksamattomia

        ”- ilman mitään naljailua ja sinun halveksimista tai ivailua. Ihan asiallisesti vaan. Asiallisuus on fiksun ja sivistyneen ihmisen merkki.”

        Kun tulee mielipide keskusteluun kaikki tietävänä, ylhäältäpäin asennoitumalla, ja esim. vetämällä sitaatteihin toisen mielipiteen, jolle sitten hekottelee, on sen jälkeen aivan turha alkaa pillittämään saati puhua fiksuudesta ja asiallisuudesta. Niin metsä vastaa niin kuin sinne huutaa.

        ”Huomaatko, että olen vastannut kysymyksiisi”

        Huoh... Jankutus ja vastaamien evät ole synonyymejä

        ”Huomaatko muuten, että osoitan vetoomukseni Jalkapalloliitolle”

        Ja ajattelet että tämä on oikea foorumi saattaa asia jalkapalloliiton tietoon. :)

        ”Valitsin sitten taiteen alan ammatikseni, ja olen siihen tyytyväinen”

        Nyt kun sitten vielä opiskelet lisää, ja päivität käsityksesi siitä, mikä on taidetta, olet jo hyvällä tiellä. Alkuun pääset lukemalla aitojen taiteentuntijoiden, esim. koreografien käsityksiä asiasta. He tuskin ensimmäisenä turvautuvat Wikipediaan, vaan luottavat omaan ymmärrykseensä ja taidekäsitykseensä.

        Tiedätkö muuten, että ":D" merkin käyttö on hyvintyperää?

        Vastaan sinulle tällä kertaa että "voi voi"

        Olen sattumalta elättänyt itseni ammattitaiteilijana ja monta Suomen mestaruutta on.
        Sattumalta. Joten elä hölötä. Miten monta sinulla?
        En viitsi enempää todistella sinulle amatöörille.

        Kuinkas nopeasti itse pistälsit muuten 60 metriä?

        Luulen, että sinua tosiaan raivostuttaa, kun huomaat miten looginen olen sinuun verrattuna.

        OK, annetaan olla tämä keskustelu, en viitsi jutella enää kanssasi.
        Typeryksen kanssa ei kannata.

        Olen nyt jättänyt vetoomukseni Suomen jalkapalloliitolle.
        En sinulle.

        Rauhoitu, ja rupee katsomaan sohvalta otteluita! Sen suon sinulle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö muuten, että ":D" merkin käyttö on hyvintyperää?

        Vastaan sinulle tällä kertaa että "voi voi"

        Olen sattumalta elättänyt itseni ammattitaiteilijana ja monta Suomen mestaruutta on.
        Sattumalta. Joten elä hölötä. Miten monta sinulla?
        En viitsi enempää todistella sinulle amatöörille.

        Kuinkas nopeasti itse pistälsit muuten 60 metriä?

        Luulen, että sinua tosiaan raivostuttaa, kun huomaat miten looginen olen sinuun verrattuna.

        OK, annetaan olla tämä keskustelu, en viitsi jutella enää kanssasi.
        Typeryksen kanssa ei kannata.

        Olen nyt jättänyt vetoomukseni Suomen jalkapalloliitolle.
        En sinulle.

        Rauhoitu, ja rupee katsomaan sohvalta otteluita! Sen suon sinulle!

        Sen tosin myönnän, että teen kirjoitusvirheitä.
        Siinä olet oikeassa. Et muussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö muuten, että ":D" merkin käyttö on hyvintyperää?

        Vastaan sinulle tällä kertaa että "voi voi"

        Olen sattumalta elättänyt itseni ammattitaiteilijana ja monta Suomen mestaruutta on.
        Sattumalta. Joten elä hölötä. Miten monta sinulla?
        En viitsi enempää todistella sinulle amatöörille.

        Kuinkas nopeasti itse pistälsit muuten 60 metriä?

        Luulen, että sinua tosiaan raivostuttaa, kun huomaat miten looginen olen sinuun verrattuna.

        OK, annetaan olla tämä keskustelu, en viitsi jutella enää kanssasi.
        Typeryksen kanssa ei kannata.

        Olen nyt jättänyt vetoomukseni Suomen jalkapalloliitolle.
        En sinulle.

        Rauhoitu, ja rupee katsomaan sohvalta otteluita! Sen suon sinulle!

        ”Tiedätkö muuten, että ":D" merkin käyttö on hyvintyperää?”
        Hymiöitä käytetään keventämään keskustelua. Toisen mielipiteen kuittaaminen Heh heh kommentilla on vähintään yhtä typerää

        ”Vastaan sinulle tällä kertaa että "voi voi"
        Mikä on ehken älykkäintä, mitä olet kirjoittanut. :

        ”Olen sattumalta elättänyt itseni ammattitaiteilijana ja monta Suomen mestaruutta on.
        Sattumalta. Joten elä hölötä. Miten monta sinulla?
        En viitsi enempää todistella sinulle amatöörille.”
        Sen uskoo helposti, että olet vain ”sattumalta” ollut taiteen kanssa tekemisissä. Jalkapallon SM-kultaa löytyy kolme kappaletta, kahdessa eri joukkueessa. Taiteen suhteen olemme molemmat amatöörejä.

        ”Kuinkas nopeasti itse pistälsit muuten 60 metriä?”
        Jalkapallo on kestävyyslaji.

        ”Luulen, että sinua tosiaan raivostuttaa, kun huomaat miten looginen olen sinuun verrattuna.”
        Kun lukee kirjoittamaasi, huomaa, että loogisuus ei ainakaan välity näppäimistöltäsi. Spede sanoisi jopa niinkin rumasti, että käytät naisen logiikkaa.

        ”Typeryksen kanssa ei kannata.”
        Siinä olet oikeassa. Toisaalta olen kuitenkin ajatellut, että sinulla elämänhallinta ongelmia, ja ehken helpottaa kun saat purkaa pahaa tuultasi minuun.


        ”Olen nyt jättänyt vetoomukseni Suomen jalkapalloliitolle.
        En sinulle.”
        Se on aivan oma asiasi. Minulle sitä olisikin ollut vaikea jättää. :)

        ”Rauhoitu, ja rupee katsomaan sohvalta otteluita! Sen suon sinulle!”
        Oli hyvä peli, ja valmentajat olevat laatineet omille joukkueilleen hyvän koreografian jättäen tilaa improvisoinnille, aivan kuten kesäteatterin lavallakin on tapana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen tosin myönnän, että teen kirjoitusvirheitä.
        Siinä olet oikeassa. Et muussa.

        Internetin keskustelupalstoilla kielenkäyttö, kirjoitustapa ja siten myös välimerkkien käyttö on perinteistä vapaampaa. En ole missään viestissä moittinut kirjoitustapaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Internetin keskustelupalstoilla kielenkäyttö, kirjoitustapa ja siten myös välimerkkien käyttö on perinteistä vapaampaa. En ole missään viestissä moittinut kirjoitustapaasi.

        No eipä tuo oma latteahko lässytyksesi ja argumentit sivuuttava jankutuksesi ninittelyineen nyt kuitenkaan tee jalkapallosta ja urheilusta varsinaista taidetta. Kulttuuria ehkä - mutta vielä ennemmin mainittua massaviihdettä. Etenkin kun toimii monille seuraajilleen lähinnä henkisenä turrukkeena ja taannukkeena, jonka kohdalla mitään kulttuurisia,yhteisöllisiä ongelmia ei sovi edes ajatella, vaikka ne ovat nenän edessä. Melkoista "taidetta" ja "kulttuuria" tosiaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eipä tuo oma latteahko lässytyksesi ja argumentit sivuuttava jankutuksesi ninittelyineen nyt kuitenkaan tee jalkapallosta ja urheilusta varsinaista taidetta. Kulttuuria ehkä - mutta vielä ennemmin mainittua massaviihdettä. Etenkin kun toimii monille seuraajilleen lähinnä henkisenä turrukkeena ja taannukkeena, jonka kohdalla mitään kulttuurisia,yhteisöllisiä ongelmia ei sovi edes ajatella, vaikka ne ovat nenän edessä. Melkoista "taidetta" ja "kulttuuria" tosiaan...

        No kerronhan mitkä argumentit ole sivuuttanut? Tai älä käytä sanoja joiden merkitystäkään ei ymmärrä.

        Taide ei ole pelkkä töherrys taidemuseon seinällä. Jos yleisö, valmentajat ja pelaajat pitävät lajia taiteena, se on taidetta.

        Arsenal FC:n päävalmentaja Arsene Wenger The Independent -lehden haastattelussa. "Jalkapallo on taidetta, kuten tanssi on taidetta, mutta vain hyvin tehtynä siitä tulee taidetta”

        Cristiano Ronaldo:
        "Näen jalkapallon taiteena ja kaikki pelaajat ovat taiteilijoita.
        Jos olet huipputaiteilija, maalaisit viimeisenä kuvan, jonka joku muu on jo maalannut."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kerronhan mitkä argumentit ole sivuuttanut? Tai älä käytä sanoja joiden merkitystäkään ei ymmärrä.

        Taide ei ole pelkkä töherrys taidemuseon seinällä. Jos yleisö, valmentajat ja pelaajat pitävät lajia taiteena, se on taidetta.

        Arsenal FC:n päävalmentaja Arsene Wenger The Independent -lehden haastattelussa. "Jalkapallo on taidetta, kuten tanssi on taidetta, mutta vain hyvin tehtynä siitä tulee taidetta”

        Cristiano Ronaldo:
        "Näen jalkapallon taiteena ja kaikki pelaajat ovat taiteilijoita.
        Jos olet huipputaiteilija, maalaisit viimeisenä kuvan, jonka joku muu on jo maalannut."

        Ei metaforan käyttö tai jokin lausuma ylipäätään tee asioista taidetta. Ymmärrätkö mikä on metafora tai lausuma?

        Yllä oli argumentteja muilta kirjoittajilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei metaforan käyttö tai jokin lausuma ylipäätään tee asioista taidetta. Ymmärrätkö mikä on metafora tai lausuma?

        Yllä oli argumentteja muilta kirjoittajilta.

        Sana taide on varsinkin uusiokäytössä monimerkityksellinen, kuten olen moneen kertaan sanonut. Tutustuhan ensin itse käyttämääsi metafora sanaan, sitten kerrot miten sana taide on teksteissäni saanut muuttuneen, vääristyneen merkityksen?

        Brasilia on antanut jalkapallomaailmalle sen kaikkien aikojen suurimman pelaajan, Pelén, jonka mielestä, ”jalkapallon on mitä suurinta taidetta” Millä argumentilla sinunlaisesi ”elämän taiteilija” kiistää hänen, tai koko Etelä-Amerikan miljoonien ihmisten näkemyksen jalkapallosta taiteena?

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/12/jalkapallomaa-brasilia-brasil-o-pais-de-futebol

        Kun ainut matkailusi suuntautuu Viron viinahakureissuihin et sisäsiittoisuudessasi kykene ymmärtämään maailman jalkapallokulttuuria. Ajatus jalkapallosta taiteena ei ole vieras Euroopan kentilläkään.

        En löydä ylempää enkä alempaa yhtään argumenttia, jossa kyetään perustelemaan miksi jalkapallo ei ole taidetta. Et siis ymmärrä argumentti sanan merkitystä. Tietysti voit osoittaa minun olevan väärässä ja esität väittämän . Vielä parempi on jos tuot jalkapalloilijan tai valmentajan sitaatin, jossa he ovat sitä mieltä, että jalkapallo ei ole taidetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sana taide on varsinkin uusiokäytössä monimerkityksellinen, kuten olen moneen kertaan sanonut. Tutustuhan ensin itse käyttämääsi metafora sanaan, sitten kerrot miten sana taide on teksteissäni saanut muuttuneen, vääristyneen merkityksen?

        Brasilia on antanut jalkapallomaailmalle sen kaikkien aikojen suurimman pelaajan, Pelén, jonka mielestä, ”jalkapallon on mitä suurinta taidetta” Millä argumentilla sinunlaisesi ”elämän taiteilija” kiistää hänen, tai koko Etelä-Amerikan miljoonien ihmisten näkemyksen jalkapallosta taiteena?

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/12/jalkapallomaa-brasilia-brasil-o-pais-de-futebol

        Kun ainut matkailusi suuntautuu Viron viinahakureissuihin et sisäsiittoisuudessasi kykene ymmärtämään maailman jalkapallokulttuuria. Ajatus jalkapallosta taiteena ei ole vieras Euroopan kentilläkään.

        En löydä ylempää enkä alempaa yhtään argumenttia, jossa kyetään perustelemaan miksi jalkapallo ei ole taidetta. Et siis ymmärrä argumentti sanan merkitystä. Tietysti voit osoittaa minun olevan väärässä ja esität väittämän . Vielä parempi on jos tuot jalkapalloilijan tai valmentajan sitaatin, jossa he ovat sitä mieltä, että jalkapallo ei ole taidetta.

        Omat perustelusi ovat yhdistelma satunnaisia sitaatteja ja auktoriteettiuskoisuutta maustettuna oudolla töykeydellä. Ei noiden kumoamiseen tarvita edes metaforaa, joka nyt on melko arkinen kielellinen keino - sinulle juhlava pätemisen aihe?


      • Anonyymi

        ...Metafora on tietysti sananmukaisesti 'merkityksen siirtämistä' (jonnekin minne se ei alkujaan kuulunut). Tässä tapauksessa taiteesta urheilulajiin ja massaviihteeseen, jotka eivät ole taidetta. Kyse on vain metaforasta, jolla niitä luonnehditaan.

        Pahoittelut että käytin tuollaista sanaa, jos se oli vaikea ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...Metafora on tietysti sananmukaisesti 'merkityksen siirtämistä' (jonnekin minne se ei alkujaan kuulunut). Tässä tapauksessa taiteesta urheilulajiin ja massaviihteeseen, jotka eivät ole taidetta. Kyse on vain metaforasta, jolla niitä luonnehditaan.

        Pahoittelut että käytin tuollaista sanaa, jos se oli vaikea ymmärtää.

        Kehotin sinua perehtymään metafora sanaan, et perehtynyt. Sinulle metafora on se, että urheilu ei ole taidetta, etkä ymmärrä että se on mielipide, ei metafora.

        Kun kutsuin sinua sisäsiittoiseksi se on metafora (kielikuva) jo itsessään, joka hyvin kuvaa kaltaistasi näköalatonta reppanaa. Wikipediasta olet löytänyt klassisen taiteen luettelon ja jankutat, että mikä ei siinä ole listattuna, ei ole taidettakaan. Lahjattomuudessasi et edes löydä Wikipediasta taidefilosofian määritelmiä.

        Kerskaat elättäväsi itsesi taiteella mutta suppean näköalaton kirjoittelusi kertoo, että lasket edustamasi aikuisviihteen, molo suussa estradilla, peräti korkeakulttuuriksi.

        Taide on tapa nähdä kauneutta ympärillään. Taide on suvaitsevaisuutta avarakatseisuutta. Kun esittäjä (jalkapalloilija) kokee olevansa urheilun lomassa taiteilija ja katsoja kokee sen samoin, se on taidetta. Kysyn vieläkin, millä argumentilla kiistät heidän näkemyksensä. Mutu ei ole argumentti.


    • Anonyymi

      brasilia, argentiina, marokko, englanti, siinä ovat välieräparit.

      Turha pelata puolivälieriä, voi hypätä suoraan seuraavaan vaiheeseen eli välieriin kun voittajat ovat jo selvillä.

      Ilmastokin säästyy kun hypätään pelejä välistä.

    • Anonyymi

      Espanja tipahti, se oli uutispommi. Sekin, ettei media jaksa enää hokea tyhjää manipulaatiota Qatarista. Katsomotkin ovat täynnä! :-)

      • Anonyymi

        Et näköjään ymmärrä, kun sun oma pää on tyhjä.
        Onhan ne katsomot täynnä kun maksetaan libanonilaisille että tulevat istumaan sinne.


    • Anonyymi

      Marokko voitti Espanjan. Nostaa afrikkalaisten itsetuntoa. Saksakin tipahti. Ehkä Brasilia ja Argentiina ovat lopussa vastatusten?

      Onneksi ei enää ole sotkettu lännettynyttä politiikkaa huippukisoihin Qatarissa. Kävin katsomassa yhden pelin - työmatkan yhteydessä; järjestelyt huippuluokkaa!

    • Anonyymi

      Kuningas Kosmetografian kisoissa edetään yhä ylevöityvissä tonttuiluvaiheissa. Kisoissa ei ole paljon mieltä, ja silti jotkut kokevat järjellisen keskustelunkin niistä liian mielekkääksi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Neiti Messi, FIFA & Argentiina & korruptio, jumalan käsi.

    • Anonyymi

      Jysäyspommi! Brasilia putosi! Argentiina -Ranska loppupelissä

    • Anonyymi

      Ollaan saavutettu tila, jossa jaltsi on jaltsia ja politiikan räkyttäjät ovat hiljentyneet!

    • Anonyymi

      "...Oliko kymmenen urheilutilaisuutta liikaa? Oli, kylmän sodan aikana ei urheilu liikaa vaan sopivasti; Argentiina on myös Neymar, vierekkäiset rajat Brasilian kanssa -Olenko Suomen viidenneksi paras jääkiekkoilija veljet sisko ja mii. Itse pitää urheilla sanoi Selänne kun korkeanpaineen selänne lähestyi eli hyvä sää on hyvä mieli !"

    • Anonyymi

      "...fiilis on edelleen Brasilia on ykkönen koska keltainen Väri on urheilua ei Ukrainan sotaa sama väri elämä eskaloitumista sodankiihdyttäjiä vastaan

    • Anonyymi

      Pääasia on ettei muslimit voita!!

      • Anonyymi

        Pääasia, että erotaan Fifasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pääasia, että erotaan Fifasta!

        Jalkapallo voitti turhan politikoinnin!


    • Anonyymi

      "...kädäs kädäs kiitos sanoilla teidän hermot pysyvät kunnossa -E i tarvikaan riidellä kun on kielilläpuhuminen; Ei liikaa saa urheilla:" Jumalan rauha on kaikkea ymmärrystä ylempi

      • Anonyymi

        Näissä peleissä ei olematonta jumalaa tarvita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näissä peleissä ei olematonta jumalaa tarvita.

        Oletko varma, ettei kiellettyjä todellisuuksia ole yritetty maksaa hiljaisiksi?


    • Anonyymi

      "...varjolaivueen avulla, eli sodanajan lentäjien avulla välieriin, koska niin paljon on kuollut ukrainalaisia ja venäläisiä venäläisiin aseisiin ja kaikkein eniten suomalaisiin aseisiin -Reymar Ronaldo ja vaikkapa Gafi rukoilee kanssamme Elämää Mbappe tai itse

      • Anonyymi

        "...varjolaivue sodanajan jo kuolleet lentäjät


    • Anonyymi

      "...mitään jengiväkivaltaa ei ole olemassa ilo ilman väkivaltaa -järjestö kylläkin!

      • Anonyymi

        "...kateutta ja mustasukkaisuutta ei saa olla


    • Anonyymi

      "...argentina kroatia 1-0 [(oma arvio)] Ti

      • Anonyymi

        "...jos elämme ja Jumala suo


      • Anonyymi

        Syytä korostaa vielä yksillä sulkeilla {[(oma arvio)]}.

        Jotenkin sopivat joukkueet jatkavat tällaisissa puolivillaisissa kisoissa.

        Nyt kannattaa viimeistään kaikkien oikeiden fudisihmisten laittaa nappulakengät jalkaan ja lähteä ulos lumitöihin.


    • Anonyymi

      Argentiina - Ranska

    • Anonyymi

      "...haloefekti Jumala eli leimautuminen on jokaisella ihmisellä oma äiti -Sotapelit eli rahanhimoiset puolivälierät ja välierät jääköön historiaan niin jalkapallossa kuin jääkiekossa; Tämä tarkoittaa sitä, että sähköinen tiedotusväline ja elokuvakin liikaa katsottuna lyö käämit poikki, eli tauon paikka -Tauko siis on jalkapallo niin kuin Englannin kuninkaan keksiessä sen välien selvittämiseen siirtomaissa, eikä päinvastoin kuten nykyään sodan lietsomiseen

      • Anonyymi

        "...pyhähenki täytyy olla


    • Anonyymi

      "...missimittarin mukaan kun tarkastelemme asiaa Tsihouskaja on kaunein ja miehissä Zelensky komein, eihän se sotaa vaadi vaan selibaattia mennä asioiden ohi terveellä itsetunnolla, loukkaamatta ketään Valkovenäjän kuningatar Tsihouskaja ja Zelensky lopettakoon NATOn. Eihän tämä ollut puolustamista vaan tappamista, sanoilla, ja kun olisikin ollut vain sanoja niin moni murhe olisi ollut pois

    • Anonyymi

      Miten olette päässeet yli imperialismin ja orjuuttamisen emämaan ja meidän suomalaisten ateistien isänmaamme Englannin putoamisesta?

      Ylellä on tarjolla henkevää kriisitukea tähän, jos joku voi huonosti.

      Onneksi kohta on joulu ja voidaan kuunnella John Lennonin alkuperäistä englantilaista hindumusiikkia.

    • Anonyymi

      Argentiina finaaliin kohtaamaan Ranska!

    • Anonyymi

      Tuleeko Messistä vielä maailmanmestari?

      • Anonyymi

        Korruptiojengit varmaankin haluavat pissis messiksestä maailmanmestarin. Toivottavasti Ranska voittaa tänään ja vie finaalin jälkeen pokaalin Pariisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korruptiojengit varmaankin haluavat pissis messiksestä maailmanmestarin. Toivottavasti Ranska voittaa tänään ja vie finaalin jälkeen pokaalin Pariisiin.

        Ei Ranska voita vaan Afrikan yhdistetty joukkue vahvistettuna parilla ranskalaisella.


      • Anonyymi

        Kyllä tuli, ja ansaitusti ...


    • Anonyymi

      Jalkapallo on korruptoitu. Tässä mielessä on turha valittaa politisoituneesta mediasta. Ilman korruptiota ei kisoja olisi edes myönnetty Qatarille.

      • Anonyymi

        Pelataan jalkapalloa, ja jätetään politikointi sikseen!


    • Anonyymi

      Argentiina!

    • Anonyymi

      Pienellä Argentiinalla ei ole eväitä voittoon kun vastaan asettuu väkirikkaan Afrikan tähtipelaajat vahvistettuna muutamalla ranskalaisella.

      • Anonyymi

        Mikä maa voitti Jalkapallon Maailman Mestaruuden 2022?


    • Anonyymi

      Vain yksi sana: Argentiina!

      • Anonyymi

        Oikaistaan: KorruptioArgentiina.


    • Anonyymi

      Juuri oikea valtio voitti MM-Jalkapallon: ARGENTIINA.

      Messi ja Mbabbe olivat kentän kuninkaat!

    • Anonyymi

      Pidetään politiikka erossa jalkapallosta, mutta Mbabe ja Messi!

      • Anonyymi

        Korruptiota ei edes yritetty pitää erillään. Nämä olivat kaikkien aikojen korruptoituneimmat mm-kisat.

        Aikoinaan olympialaiset lopetettiin korruption vuoksi. Nyt on aika toimia samalla tavalla useissa lajeissa aloittaen jalkapallosta.


    • Anonyymi

      Lionel Messi!

    • Anonyymi

      Oikea maa voitti!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuotako se sankari imeskeli?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jalkapallon kuningas Pele on poissa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Yksi sana ja henkilö - kuningas Pele!

    • R.I.P. Pele!

      • Anonyymi

        Eikö itätrollit ja putinnuoleskelijat voi jättää rauhaan edes arvostettua Peleä?

        Voi miten säälittävää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö itätrollit ja putinnuoleskelijat voi jättää rauhaan edes arvostettua Peleä?

        Voi miten säälittävää.

        TÄYSIN VASTEMIELISTÄ!

        Trollit jättäköön jalkapallon ja kunnioitetun Pelen rauhaan.


    • Anonyymi

      Ja sitten se kaikkien aikojen jalkapalloilija?

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe