Kuningas Jalkapallo!

- taistelu Maailmanmestaruudesta alkaa - pienenä häiriönä vain nyt MM-jalkapalloon täysin kuulumaton politiikka - raha on siihen tuolla ylimmällä tasolla !aina" kuulunut!

.. nyt jokainen lukija voi ottaa oman kantansa, kuitenkin innokkaimmat jalkapallon todelliset ystävät eivät näistä poliittista tarkoitushakuisista häiriöistä välitä - vähääkään!
.
Joitain esimerkkejä näistä häiriömedian roiskeista, rääkäisyistä kuin tunnottomuudesta ymmärtää itse jalkapalloa, joka on maailman yksi harrastetuimmista lajeista - kautta liki kaikkien mantereiden!
-

~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009213540.html -

HS: " .. ”Kun katsomme, mitä me eurooppalaiset olemme tehneet viimeisten 3 000 vuoden aikana, meidän pitäisi pyytää anteeksi tekosiamme seuraavien 3 000 vuoden aikana eikä saarnata moraalista”, Infantino sanoi" .. " | " .. Infantino on oikeassa siinä, että Euroopalla on mm. kolonialismin ja imperialismin seurauksena sormensa pelissä epätasa-arvossa, rasismissa ja kaiken muotoisessa syrjinnässä maailman jokaisessa kolkassa. .. "
-toimittajana Janne Oivio.
.

~ https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009157603.html -

"Huippujalkapallo ryvettyi globalisaation, korruption ja ökyilyn myllyssä. Enää ei tee edes mieli katsoa, kirjoittaa toimittaja Sami Sillanpää"
.

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009208948.html -

"Jalkapallon MM-kilpailut alkavat sunnuntaina. Nyt niitä on ikävä katsoa, sillä ihmisoikeuksia polkevan Qatarin kisapaikat on rakennettu siirtotyöläisten verellä"
- HS pääkirjoitustoimisto

.
*MTV3 urheiluosuudessa entinen huippujalkapalloilija Pasi Rautiainen 1] ei pysynyt housuissaan – vaan päästeli innolla sitä euforiaa, mihin Suomenkin jalkapallofanit keskittyvät pulleine jääkaappeineen. Uskon, että Pasi odottaa Saksan voittoa, sillä on heidän vuoro. Ehkä värittömämpää, mutta niin ihailtavan kurinalaista kuin muinoinen jääkiekon punakone 2] – klak-klak, ja viisi, ellei peräti seitsemän perättäistä Maailmanmestaruutta.

1] [US] Pasi Rautiainen
~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Pasi_Rautiainen -
2] [AL] Punakone jääkiekossa
~ http://punteracademyblog.wordpress.com/2010/05/17/punakone-tihonovin-superviisikon-tarina/ -


Brasilialla on eniten jalkapallon Maailmanmestaruuksia, Englannilla vain yksi –

.. vaikka pallon potkiskelun sanotaan sieltä lähteneen liikkeelle. Eurooppa on jalkapallomaa, joka rahoillaan imuroi Afrikan ja Etelä-Amerikan tähtiä riveihinsä, mutta nyt kyseessä ovat kansalliset juhlat ja rahasidokset ovat väliaikaisesti puretut.

Maailma pysähtyy kohta kuukaudeksi

Velat muuttuvat saataviksi, ja olutta virtaa – ja monta huutoa, kyyneltä – läheltä piti … ja onnetonta erotuomaria, vaikka heillä on kello ranteessa, joka kertoo milloin maali tuli oikeasti. Silti tuomarin ehdoton valta on edelleen rikkumaton.


Jalkapallo on maailman harrastetuin laji;

se toimii köyhässä Afrikassa, Aasiassa, jopa Kiinassa, mutta erityisesti Etelä-Amerikassa, Eurooppaa kuitenkaan unohtamatta.

Lyhyt historiakatsaus - Eräällä kertaa Maailmanmestaruus oli erityisen arvokas, koska se haluttiin saavuttaa viisinkertaisen kotona. Saksa oli valmis, ja moni suomalainen huutaa hurraata tälle sotakoneelle, joka tietää mitä tekee ja pelaa aina viimeiseen sekuntiin täysillä – olivat numerot taululla sitten mitä tahansa.

Näin kirjailimme vuonna 2006, kun Jalkapallon Maailmanmestaruuskisat olivat Saksassa, tuolloin isäntämaan katsojat odottivat hartaana jotain – se jäi saavuttamatta, mutta revanssi on nyt

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/kuningas-jalkapallo-nostaa-kansallisia.html -


Saksassa kohtasi koko maailma miltei joka kolkaltaan

Jalkapallo on lisävälineetön laji, jota potkitaan niin Afrikan hiekkarannoilla, Englannin nummilla kuin Amerikankin stadioneilla. Kaikki maanosat ovat edustettuina sulatusuunissa, joka kohtaa laajimman yleisönsä mitä missään muualla urheilumaailmassa.

Jalkapallosta nousee maidensa suurimmat sankarit, erityisesti Etelä-Amerikassa, jossa jalkapallopeli pysäyttää lähes kaiken muun. Saksassakin elettiin revanssia maailmanmestaruuksista rautaisena tahtona kuin aikoinaan Gruppin teräs, joka kestää...


EU-alueella on useita todellisia jalkapallomaita,

.. ja nyt EU onkin hajanaisempi sitten edellisten jalkapallon maailmanmestaruuskisojen. EU osallistujat ovat itsenäisempiä kuin vuosiin, EU-lipulla ei ole joukkuetta. Kansallistunne katsomoissa on käsin kosketeltavaa ja innokkaat maansa kannattajat maksavat mitä tahansa päästäkseen hurraamaan juuri edustamansa maan maaleja.
--

Qatar

Paluu tähän päivään ja Qatariin, joka panosti keinoillansa "kaiken mahdollisen" erinomaisten puitteiden eteen, jotta saamme täydellisen urheilun juhlan!

Kaikki haluavat voittaa ja vain yksi kruunaa maineensa seuraaviksi vuosiksi mestaruuspystillä. Kansalaiset elävät tunnelatautunutta hektisyyttä menestyksestä, mutta myös pettymystä, koska aina toinen häviää lähestyttäessä loppupeliä.

--
Jalkapalloa ilman politisoituneen median sekaantumista siihen!

--
93171

104

613

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Saksa siis voittaa?

   • Anonyymi

    Näin toivotaan! :-)


  • Anonyymi

   2

   (1 - Kaikki haluavat voittaa ja vain yksi kruunaa maineensa seuraaviksi vuosiksi mestaruuspystillä. Kansalaiset elävät tunnelatautunutta hektisyyttä menestyksestä, mutta myös pettymystä, koska aina toinen häviää lähestyttäessä loppupeliä.)

   Riemu ja katkeruus kohtaavat nopeasti ja tunteet muuttuvat riemusta pettymyksiksi, kuin myös häviöstä uuteen voittoon.


   Missään kilpailussa ei kohtaa näin voimakas tunnelataus,

   yhteenkuuluvuus ja osallistuminen omiensa juhliin ja tunteeseen ylpeydestä tai tappiosta. Jalkapallossa kohtaa aito osaaminen, lisävälineitä ei ole, ei rikkoutuvia ja savuavia moottoreita, vaan peliä jaloilla, taidolla ja vahvuudella pitää taistelutahtoa loppuun saakka.

   Jalkapallossa kohtaa fyysinen voima ja henkinen kantti kestää tappiolla oloa vääntäen sen voittoon. Pelisilmä, joukkue ja tiimi ovat kaikki kaikessa. Vahvimmat maat ovat joukko kirkkaita tähtiä, mutta kuitenkin joukkueita, joissa yhteen pelaaminen ratkaisee. Jalkapallo on todellinen joukkuepeli.


   Jokainen joukkue edustaa omaa kansakuntaansa ja on ylpeänä edustamassa maansa värejä

   Kymmenien tuhansien yleisöt kannustavat raivoisasti omiaan, koska tunnepurkaus oman kansallislaulun raikuessa kostuttaa paatuneimmankin silmät. Jalkapallopeleissä ihmiset kokevat yhtenäisyyttä, ylpeyttä maastansa, ikään kuin itsekin olisi parempi kuin vierustoveri, jolla oli se väärän värinen lippu.


   Urheilu yhdistää ja jalkapallossa kohtaavat taistelutahto, yksilöosaaminen ja joukkuepelitaito

   Maalintekijät ovat sankareita, yleisö hullaantuu aina omiensa maalista. Pelillä on myös synkempikin puoli, toinen häviää. Häviämisen taito on vähissä oltaessa maailman huipulla. Nyt peleissä on koko maapallon valiot ja on käynnissä peli kuninkaiden kuninkaista.


   Pelejä katsoo enemmän ihmisiä kuin mitään muuta tapahtumaa

   Jalkapallo tunnetaan Ghanan pikkukylissä, Tokion diskoissa, Lontoon pubeissa, Argentiinan kaduilla kuin ruotsalaisten börje-baareissakin.

   Kansa kokoontuu kaikkialla kannustamaan omiansa. Joukkovoima ja -tunne ovat niin väkeviä, että tuolla tsempillä ja huumalla taltutettaisiin pahempikin taloustaantuma kuin pätkätyöttömyyskin. On kysymys nautinnosta ja tunteesta. Tunnelatautuneena ihmiset antavat kaikkensa ja elävät siinä niin hektisesti, että yhteenotoiltakaan ei voi välttyä.


   Kuinka voitaisiin kanavoida tämä kilpailuhenki,

   taistelutahto ja yhteenkuuluvuus kansallisiin asioihin helpottamaan arkisia ongelmia. Jalkapallon aikaansaamalla draivilla voisi olla käyttöä muuallakin, kunhan vain tietäisi kuinka energiat suunnataan kansallisesti oikeisiin kohtiin.

   Yhteenkuuluvuus, kansallishenki ja ylpeys omista ovat vahva alkuvoima tuottamaan positiivista asennetta. Onkin sanottu, että sodat ja pelit eivät eroa juuri toisista, koska kyseessä on voitto tai tappio.


   EPILOGI - Haastetta poliittiselle järjestelmälle aikaansaada sama yhtenäisyys,

   … tunne, osallistuminen ja joukkoon kuulumisen into. Kansakunta on juuri niin vahva kuin on sen henkinen tila yhtenäisyydestä kohdata kaikkialla vaanivat ongelmat ja vaikeudet. Paras voitto on yhteinen voitto, ilman sen epätasaista jakaantumista osallistujilleen. Jalkapallossa saavutettu voitto on yhteinen ja koskee koko kansakuntaa. Siinä on se pieni ero liike-elämän voittoihin.

   --
   e

   • Anonyymi

    Omalta osaltani lopetan kisojen katsomisen. Olet oikeassa että kisoissa on suuri tunnelataus ehkä liikaakin. Yksi maa vain voi voittaa ja muut pettyvät. Kisojen seuraaminen on tunteiden vuoristorataa. Ennen urheilu tarjosi elämyksiä, nykyään lähinnä pettymyksiä ja ahdistusta. Ehkä siirryn lukemaan kirjoja tai keksin jonkun muun harrastuksen urheilun katsomisen tilalle.


  • Anonyymi

   "Näin kirjailimme vuonna 2006, kun ....."

   Käyttääkö Luoma itsestään majesteettimonikkoa? 😄

   • Anonyymi

    Jaltsilla on paljon ystäviä! 😊👌👍👏💪


  • Anonyymi

   Mediankin pitäisi osata erottaa politiikka, sen tarkoitushakuisuus ja tietoinen suuntaavuus kuin puolueellisuus itse urheilusta - jalkapallosta.

   • Anonyymi

    Vatsasyöpäpotilas räksyttää taas median pahuutta.
    Hanki itsell3si elämä- vielä on jokunen viikko jäljellä


  • Anonyymi

   Kovin on sekavaa ja mitään sanomatonta tekstiä jälleen kerran Ilkan jutut.
   Setä roiskii ja linkkaa eri puolista tekstejä ilman mitään kunnollista sanomaa ja vetää sekaan omia omituisia tulkintoja asioista joista ei oikein ole kartalla.
   Onko tämä setä jossain laitoksessa vai ihan vapaalla jalalla, tietääkö joku?

   • Anonyymi

    Laitoksessa.


  • Politiikka ja urheilu tulisi pitää erillään. Raha on tullut huippu-urheiluun jäädäkseen, katso F-1 ja vaikkapa Koripallo. Lisäksi Golf ja Tennis.

   • Anonyymi

    Nyt olet tuon jo huomannut? Voihan tietoisuuden huippua.


   • Anonyymi

    Niin kauan kun sinun kaltaisiasi ihmisiä niin urheilu on sairasta..mitä Fifan ukot maksoi sinulle..pelaajat pokkuroivat ukkoja sen minkä ehtivät ..ettei jää miljoonat saamatta..mussä on taas arvo ja kunnioitus toista kohtaan..kohta niitä arvoja ei ole enää missään..maaoallo tuhoutuu


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Nautitaan nyt maailman huippujaltsista! 👏👍😉☀️👌

  • Anonyymi

   Onneksi olkoon Suomi olette hyväksyneet orjuuden........ Ei tarvii rahallista apua lähettää minnekkään maailmalle olemme hyväksyneet kurjuuden jalkapallon myötä

   • Anonyymi

    Äläs huutele tommosia ennenkun oot käyny kurkkaamassa armaaseen kotimaahamme tulleiden marjanpoimioiden olosuhteita..


  • Anonyymi

   YLE vois lopettaa politikoinnin jalkapallo lähetyksissä se ei kuulu urheiluun

   • Anonyymi

    Kuulehan tuo on vanha sanonta..politiikka on aina kuulunut urheiluun jo roomalaisten ..hitlerin..putlerin aikana..älä puhu jos tuota ole ymmärtänyt


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   YLE:n uutisoija kysyi YLE-jalkapallovastaavalta:

   Uskaltaako jalkapallon ystävä nauttia nyt peleistä? !!

   • Anonyymi

    Qatarissa on kuollut yli 6 000 siirtotyöläistä viidestä Aasian valtiosta sen jälkeen, kun kisat myönnettiin Qatarille.


  • Anonyymi

   Miksi juuri nyt sotketaan maailman yleisimpään urheilu- ja harrastelajiin politiikka, ja juuri lännettynyt politiikka?

  • Anonyymi

   Fifan vanhat ukot saivat taas tahtonsa läpi..pelaajat nöyrtyivät...unohtivat saman tien tasa arvon ja kunnioituksen..raha ratkaisee..meidän Ukko-Pekka laittoi kisat poikottiin..ei mikään urheilu voi ratsastaa kuolemalla ja alistamalla ihmisiä..

  • Anonyymi

   Pidetään jalkapallo pelinä ja urheiluna, ei muuta.

  • Anonyymi

   Joka reikkalalainen ja roomanitaliailainen tietää yläosattomien merkityksen.

  • Anonyymi

   TYPERÄ Pitkäveteinen peli tuo potkupallo onneksi ei tartte katsoa.

   • Anonyymi

    Näkyykö politiikka itse kentällä?


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Pelataan jaltsia, ja jätetään politiikka vähemmälle.

   • Anonyymi

    Avannepussillako sitä pelaat?


  • Anonyymi

   Pallo jalkaan raiskaaja-Venäjälle.

   • Anonyymi

    Miten Venäjä on aiemmin pärjännyt mm-tasolla?


  • Anonyymi

   Hiukset hyvin ja maalin jälkeen taputellaan perseelle.Suurin osa pelaajista ihan homojen näköisiä.

  • Anonyymi

   Nyt kun Venäjä ei ole mukana kisoissa ei tarvitse lukea Venäjämielisten ininää kuinka tuomarit olivat puolueellisia, Venäjän maaliin tehdyt maalit tulivat paitsiotilanteista, politiikka taas sekoitettiin urheiluun, vastustajan vapaa- tai rangaistuspotku täysin aiheeton jne.

   • Anonyymi

    Niin on nytkin politiikka tunkeutunut urheiluun. Rahahan siellä on jo ollut pitkään.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Pelattaisiin nyt vain jaltsia. Tämähän on vain kerran neljässä vuodessa!

   • Anonyymi

    Sinun veikkauksesi voittajasta tänä vuonna 2022?


   • Anonyymi

    Pitäisikö kypäräpakko mielestänne tuoda futikseen?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jaltsi jaltsina!

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Ei voi, kun on kuulemma vähintään Kuningas.


  • Anonyymi

   Yle: llä puhutaan että Jalkapallon MM-kisoja pitäisi kotikatsomoissa boikotoida - no, pitääkö?

   • Anonyymi

    Ei boikotoida!


   • Anonyymi

    Pitääkö ajatella?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Aloittaako Qatar seuraavan sodan, kun on saanut festivaalit pidettyä ja maailma on pysähtynyt kuningas alkoholin jonkun pallon ääreen?

   Venäjän ikimuistoiset kisat 2018 saavat jatkoa.

   • Anonyymi

    Kyllä - korruptiosta!


  • Anonyymi

   Amnestyn Johansson haastoi Palloliiton Lahden A-studiossa: ”En ole varma, onko sinun pakko mennä takaisin finaaliin”

   -yle

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Missä Lionel Messi pelaa?


  • Anonyymi

   Venäjän ja Qatarin kisat pajastivat Fifan hyytävän korruption. Nyt se enää onnistu moinen.

   Venäjän hyökkäyssodan vuoksi Venäjä ei pelaa vähään aikaan missään.

  • Anonyymi

   Onpa tässä typerä kommentti: "Politiikka ja urheilu tulisi pitää erillään."

   Tällä samalla lauseellahan nyky-Venäjäkin haluaa päästä mukaan kaiken maailman urheilukisoihin. Venäjä on aina käyttänyt urheilua vipuna nostaakseen omaa häntäänsä, kuten laiha ja huonokuntoinen lehmä. Dopingia ja kommunismia tai ei, ja nyt asialla on Qatar, joka nostaa omaa häntäänsä saatuaan kisat korruptiolla. Olutta ei sallita, mutta tuhansien ihmisten turha kuolema ja räikeät ihmisoikeusrikkomukset ovat jokapäiväisiä.

   Mene kertomaan tuo sama asia myös Ukrainaan. Sota ja erikoisoperaatio on erotettava toisistaan. Pelle - siirry seuraamaan murtomaahiihtoa. Qatariin seuraavat hiihdon MM-kisat. Työnnä pääsi hiekkaan kuin strutsi eli silmät kiinni.

  • Anonyymi

   Saksa voittaa!

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Joku voi muistaa: ;Maradonamaisen löllö-veto rankkarisa ja jumalan sotmi.

  • Anonyymi

   Italia vie mestaruuden!

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kyllä ällöttää tuo ainainen kateuden sävyttämä Qatarin kisojen parjaus. Hienot stadionit on saatu pystyyn ja liikennekin pelaa. Nämä kateelliset jalkapallon kääpiövaltiot (etupäässä Suomi ja Norja) urputtaa, kun ei päässeet mukaan kisoihin.
    Mä ainakin katson joka matsin telkusta. Joka ei tykkää voi vaihtaa kanavaa, ainahan tulee joltain kanavalta laatuohjelmaa, jossa arvovaltainen raati päivittelee Qatarin kisoja tai Ukrainan sotaa jne.
    Tietysti olisi järjestäjien pitänyt jakaa joku määrä lippuja vapaalippuja niille siirtotyöntekijöille, jotka on olleet hommissa. Palkan ovat varmaan saaneet kuitenkin....


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ketä se on se ruhtinaspoliitikko

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Yhdysvallat ja Iso-Britannia hyökkäsivät Irakiin vuonna 2003. Hyökkäys aiheutti suoraan 160000 iranilaisen kuoleman. Välillisesti sodan vuoksi kuolleita kertyi noin 300000.

   Sanoma-konserni katsoi takavuosina, että Hjallis Harkimo oli toiminut pienomistajien edun vastaisesti myydessään omistamansa jääkiekkohallin venäläisille. Sanoman mielestä heille olisi kuulunut enemmän kuin se sai Harkimolta kauppahintana.

   Venäläinen raha ei silloin ollut veristä. Sitä en tiedä, onko Sanoma-konsernin näkemys asiasta muuttunut taannehtivasti Venäjän myöhäisemmän toiminnan vuoksi. Nykyisinhän se pitää venäläistä rahaa verisenä.

   Joitakin vuosia sitten HIFK:ssa pelasi kovaotteinen jenkki Joe Finley. Hän taklasi eräässä ottelussa JYP:n slovakivahvistusta siten, että tämä loukkaantui vakavasti. Taklauksesta nousi kohu, vaikka sääntökirjan lukijat eivät löytäneet tilanteesta sääntörikkomusta. On hyvä muistaa, että tuossa vaiheessa sääntökirjasta oli poistettu kohtuuttoman kova taklaus.

   Ilta-Sanomien Rantanen ja Nyholm ryhtyivät puolustamaan Finleya. Heidän mielestään Finley olisi joutunut vilttiketjuun, mikäli hän ei olisi taklannut.

   Jos Finley olisi taklannut slovakin laitaa vasten ja jos tämä olisi lyönyt päänsä kaukalon rakenteisiin vastaavin vammoin, Finley olisi ajettu satavarmasti ulos. Koska slovaki löi päänsä jäähän, Finley sai jatkaa peliä. Jääkiekon säännöissä oli silloin ja on edelleen parantamisen varaa.

   Joudun olettamaan, että Rantanen ja Nyholm kirkuisivat edelleen taklauksen välttämättömyydestä ja taklaajan palkan verettömyydestä. Heidän ajatusmaailmansa ei todennäköisesti ole muuttunut mihinkään.

   Sanoma-konserni ei ole uhrannut ajatustakaan 460000 kuolleen iranilaisen perään. Sen sijaan se kysyy muutaman tuhannen Qatarissa kuolleen siirtotyöläisen perään. Kuinka Stalin sanoikaan? Voittajia ei tuomita. Lieneekö Qatar sitten hävinnyt.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tanska yllättää!

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Aloittaja juuri politisoi kirjoituksellaan vaikka kielsi politikoinnin.

   Mites tässä näin kävi kun taas meni moskovan tiltun politikoinniksi???

  • Anonyymi

   Pidetään politiikka ja urheilu erillään toisistaan.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Ai tämä onkin Ilkka Luoman palsta?

    Kirjoitin siitä, että miten Ilkka Luoma on täysin väärässä, ja perustelin tarkoin.

    Ylläpito on poistanut kannanottoni!

    Ai tämä onkin IlkkaLuoman palsta, ja täällä saa vain myötäillä Ilkka Luoman vääriä teorioita?
    Ihan alkaa ylläpito olla Qatarin linjoilla!

    Kaikki ovat lukeneet miten tärkeästi Qatar ja Fifa ovat hoitaneet kisat.
    Herätkää!

    Mitenkähän pitkään tämä kannanottoni pysyy täällä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ai tämä onkin Ilkka Luoman palsta?

    Kirjoitin siitä, että miten Ilkka Luoma on täysin väärässä, ja perustelin tarkoin.

    Ylläpito on poistanut kannanottoni!

    Ai tämä onkin IlkkaLuoman palsta, ja täällä saa vain myötäillä Ilkka Luoman vääriä teorioita?
    Ihan alkaa ylläpito olla Qatarin linjoilla!

    Kaikki ovat lukeneet miten tärkeästi Qatar ja Fifa ovat hoitaneet kisat.
    Herätkää!

    Mitenkähän pitkään tämä kannanottoni pysyy täällä?

    Korj edelliseen: - törkeästi -


   • Anonyymi

    Belgian fanit, jotka olivat enimmäkseen marokkolaisia mamuja ja liehuttivat marokon lippua. Belgian fanit joopa joo.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Belgian fanit, jotka olivat enimmäkseen marokkolaisia mamuja ja liehuttivat marokon lippua. Belgian fanit joopa joo.

    Massa-aivoiset persut eli tuontikansallismieliset siellä riehui niin kuin aina.


  • Anonyymi

   Saksa voittaa!

  • Anonyymi

   Ylellä saa selostuksen pois. MTV:llä ei muuten kun Mute napilla. Kyllä ottaa koppaan kun stadion äänetkin pitää sulkea, että voi rauhassa keskittyä jalkapalloon.

   Jos vaikka elokuvissa joku vieressä koko ajan huutaisi ja sopertelisi omia käsityksiään niin leukaanhan sitä pamauttais...

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Voi voi.

    Vertauksesi ontuu todella.
    Veikkaan että olet jalkapalloilija?

    Ei näitä satojen miljardien kisoja ja siirtotyöläisten oloja ja kuolemia voi vertailla sinun elokuva-iltaan, - ei ainakaan muut kuin jalkapalloilijat!

    Vai leukaan pamauttaisit?
    Se on sitä jalkapalloilijen tyyliä...

    Onko sinulla muuta elämää kuin jalkapallo?
    Jalkapallo vaikuttaa olevan sinun "uskonto".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voi voi.

    Vertauksesi ontuu todella.
    Veikkaan että olet jalkapalloilija?

    Ei näitä satojen miljardien kisoja ja siirtotyöläisten oloja ja kuolemia voi vertailla sinun elokuva-iltaan, - ei ainakaan muut kuin jalkapalloilijat!

    Vai leukaan pamauttaisit?
    Se on sitä jalkapalloilijen tyyliä...

    Onko sinulla muuta elämää kuin jalkapallo?
    Jalkapallo vaikuttaa olevan sinun "uskonto".

    Vertaus ei onnu lainkaan. Ei tervejärkinen tarvitse elokuvissakaan selostajaa joka kertoo, mitä nyt tapahtuu ja mitä pitäisi seuraavaksi tapahtua. Yle on saanut selostuksistaan palautetta, ja on ratkaissut asian niin, että selostukset ja kommentit saa muutamalla napinpainalluksella pois. MTV:n kanavilla se ei onnistu muutoin kun Mute napilla, jolloin myös stadionäänet katoavat ja samalla jalkapallo ottelun tunnelma.

    Qatarin ihmisoikeudet ei tule tällä palstalla kuntoon, itkettepä kuinka paljon tahansa. Yksikään kisoihin selvinnyt maa ei jättäytynyt pois kisoista. Huliganismia, katsomoväkivaltaa, kannattajien välisiä joukkotappeluja ei ole. Kisaturistit saavat olla rauhassa ilman pelkoa siitä, että turpaan tulee tai henki lähtee jos on väärän värinen huivi kaulassa.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Vertaus ei onnu lainkaan. Ei tervejärkinen tarvitse elokuvissakaan selostajaa joka kertoo, mitä nyt tapahtuu ja mitä pitäisi seuraavaksi tapahtua. Yle on saanut selostuksistaan palautetta, ja on ratkaissut asian niin, että selostukset ja kommentit saa muutamalla napinpainalluksella pois. MTV:n kanavilla se ei onnistu muutoin kun Mute napilla, jolloin myös stadionäänet katoavat ja samalla jalkapallo ottelun tunnelma.

    Qatarin ihmisoikeudet ei tule tällä palstalla kuntoon, itkettepä kuinka paljon tahansa. Yksikään kisoihin selvinnyt maa ei jättäytynyt pois kisoista. Huliganismia, katsomoväkivaltaa, kannattajien välisiä joukkotappeluja ei ole. Kisaturistit saavat olla rauhassa ilman pelkoa siitä, että turpaan tulee tai henki lähtee jos on väärän värinen huivi kaulassa.

    No sehän on hienoa. Kyllä pitää olla tyytyväinen ja tukkia korvat.


  • Anonyymi

   En viitsi katsoa pelejä .Ihan homohommaa.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    David Beckham asusteli loistohotellissa 20 000 euroa yö monen millin palkka ja futisfanit ovat sallineet että on ok.

    Tasan ei käy onnen lahjat, näin asuvat siirtotyöläiset:

    https://www.is.fi/mm-futis/art-2000009231340.html

    Tehkää jotain futisfanit!


  • Anonyymi

   Kunnianosoitus Iranin jalkapallojoukkueelle!

   Aloittajaa Ilkka Luomaa ja Fifaa kiinnostaa rahan lisäksi ainoastaan yksi asia – ikiaikainen mantra ”politiikka ei kuulu urheiluun”.

   Mutta oletteko huomanneet, miten fiksusti ja rohkeasti Iranin jalkapallojoukkue toimii?

   Miten hyvä areena jalkapallo olisi maailmanlaajuisille uudistuksille ja oikeudenmukaisuudelle, miten myös patavanhoilliset arabi- ym ukkovalta maat saataisiin aukomaan silmiään?

   Nyt kannattaisi tavallisten jalkapalloilijoitten (ei tartte Ilkka Luoma & kannattajansa ja Fifan olla mukana) voisivat saada sanan leviämään ja laittaa arabian sheikeille uutta tietoa! Miksi pelätä tätä Fifaa?

   Nimenomaan politiikka sai aikaan sen että Amerikasta saatiin pois rotusyrjintä, orjuus, abartheid ja paljon muuta pahaa on saatu pois, naisten tasa-arvoisuu ym.

   Jo on uskallettu kertoa totuus mediassa.
   Miettimään!
   Suomalaisten futisfanien tarttisi ruveta oikomaan asenteitaan!

   https://www.is.fi/mm-futis/art-2000009232315.html

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Pidetään jaltsi jaltsina ja poliitikot pysykööt poissa.

   • Anonyymi

    Qatar ja Fifa ovat täydellinen katastrofi!

    Miten voivat poliitikot ja maailman lehdistö pysyä poissa Qatarista?
    Jospa perusteleisit tarkemmin?
    Urheilun, - mihin jalkapallokin kuuluu -, pitää olla reilua ja rehellistä peliä!

    Lue tää urheilujuttu Hesarista, ja varsinkin viiminen kohta Fifasta!

    https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009235476.html

    Täyttä bluffia Qatar ja Fifa.

    "Toukokuussa 2015 Sveitsin poliisi teki yllätysratsian Fifaan. Taustalla olivat Yhdysvaltojen liittovaltion syyttäjäviranomaisten saamat tiedot Fifan johtohenkilöiden rikosepäilyistä.

    Stadionien rakentamisen ja muiden kisoihin liittyvien rakennusprojektien yhteydessä kuolleiden määrää on mahdoton arvioida, mutta tutkivien journalistien selvitysten perusteella heitä on tuhansia. Fifa on puolustanut kisojen järjestämistä sillä, että kisavalmistelujen ansiosta ihmisoikeudet ja työolot ovat parantuneet. Fifa ei ole kuitenkaan valmis maksamaan korvauksia rakennustöissä kuolleiden ihmisten omaisille".

    Ei ole valmis maksamaan kuolleiden omaisille, mutta omilleen maksamat huikeita summia.

    Ei ole erikoisemmin reilu ja rehti järjestö, ei kannattaisi Suomen jalkapalloilijoide ja liittojen heijata tälle järjestölle!
    Hyi!
    Kyll se nyt niin vaan on että politiikalla on täss paljon tekemistä, ja Fifa lopetettakoon!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Qatar ja Fifa ovat täydellinen katastrofi!

    Miten voivat poliitikot ja maailman lehdistö pysyä poissa Qatarista?
    Jospa perusteleisit tarkemmin?
    Urheilun, - mihin jalkapallokin kuuluu -, pitää olla reilua ja rehellistä peliä!

    Lue tää urheilujuttu Hesarista, ja varsinkin viiminen kohta Fifasta!

    https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009235476.html

    Täyttä bluffia Qatar ja Fifa.

    "Toukokuussa 2015 Sveitsin poliisi teki yllätysratsian Fifaan. Taustalla olivat Yhdysvaltojen liittovaltion syyttäjäviranomaisten saamat tiedot Fifan johtohenkilöiden rikosepäilyistä.

    Stadionien rakentamisen ja muiden kisoihin liittyvien rakennusprojektien yhteydessä kuolleiden määrää on mahdoton arvioida, mutta tutkivien journalistien selvitysten perusteella heitä on tuhansia. Fifa on puolustanut kisojen järjestämistä sillä, että kisavalmistelujen ansiosta ihmisoikeudet ja työolot ovat parantuneet. Fifa ei ole kuitenkaan valmis maksamaan korvauksia rakennustöissä kuolleiden ihmisten omaisille".

    Ei ole valmis maksamaan kuolleiden omaisille, mutta omilleen maksamat huikeita summia.

    Ei ole erikoisemmin reilu ja rehti järjestö, ei kannattaisi Suomen jalkapalloilijoide ja liittojen heijata tälle järjestölle!
    Hyi!
    Kyll se nyt niin vaan on että politiikalla on täss paljon tekemistä, ja Fifa lopetettakoon!

    Löytyi se Fifan voittosumma.

    Kas näin:

    Brittilehti The Guardian lehden mukaan vuodesta 2018 Qatarin kisoihin asti Fifa tekee voittoa 7,25 miljardia euroa. Edellisen neljän vuoden jaksoon verrattuna voittoa on yli miljardia euroa enemmän.

    https://www.iltalehti.fi/jalkapallon-mm-2022/a/5394de16-4a9c-484a-8bf9-c05a6e57fd7d

    Mutta siirtotyöläisten palkoista ja korvauksista pihistellään.
    Sellaista kutsutaan "riistoksi".


   • Anonyymi
    UUSI

    Lippusiimaa järeämpi keino pitää asioita - esim. politiikka ja urheilu - erillään toisistaan ovat myös yleisökarsinat. Poliittiset henkilöt ja urheiluhenkilöt eri lohkoissaan, ja sopivia metalli- ja verkkorakenteita väliin rajaamaan osastoja toisistaan. Sitten vaan luotetaan, että kestävät.


  • Anonyymi

   saat nährä kuinka meitä kusetetaan siitä että kumpi voittaa totesin jo se .ja ottaa tosiaa niin helvetisti kaaliin kaikki vitun rahapelit

  • Anonyymi
  • Anonyymi
   UUSI

   Argentiina!

  • Anonyymi
   UUSI

   Olen innostunut tästä Kuningas Joulupallosta niin, että ajattelin alkaa seurata kisoja. Onko Suomella peliä itsenäisyyspäivänä? Pelataanko ratkaisumatsit joululomien aikaan?

   Itse kannatan Englantia ja Quataria. Muistan jo aikojen takaa, kun jouluisin TV2:lta tuli aina Englannin kinkkuliigan joulupalloilua. Se oli jännittävää.

   • Anonyymi
    UUSI

    Tähän asiaan on tärkeää ottaa kantaa!
    Nyt on paras mahdollinen tilaisuus, kun on MM-kisat meneillään ja suuri kiinnostus!

    Millä oikeudella Qatar saa tuhota niin paljon ympäristöä?
    Kun luette tämän Hesarin jutun, niin kauhistutte!
    https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009227448.html

    "Kun ympärillä olevat maat kärvistelevät veden puutteen takia niin Qatarissa jokaista kenttää on kasteltava talviaikaan vähintään 10 000 litralla vettä. Kesäaikaan määrä on vähintään 50 000 litraa.
    Ja niitä kuumassa ja kuivassa ympäristössä kasvatettiin kisoja varten 144 nurmikenttää, joista kahdeksan on stadioneilla ja 136 harjoituskeskuksissa".
    Qatar on hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) mukaan maailman ylivoimaisesti eniten saastuttava maa, kun huomioidaan hiilidioksidipäästöt asukasta kohden".

    Mutta ei riitä että vain päivitellään ja kauhistellaan, on aika pistää muiden maiden jarrut päälle!
    Suomen jalkapalloliitto voisi yhdessä muiden vastuuntuntoisten suomalais järjestöjen kanssa tarttua asiaan (ei siis vain vihreitten) .
    Olisi kunnia-asia Suomen jalkapalloliitolle tehdä aloite sekä ymprstö- ihmisoikeus- nais ym asioissa!
    Mutta riittääkö tätä OIKEAA ROHKEUTTA?
    Kumpi on tärkeämpää; - saada se pallo kehikkoon vai parantaa tuntuvasti maailman elinolosuhteita?
    Kumpi on arvokkaampaa? Kun ei riitä, että vain kauhistellaan. Toimintaan!

    Tehkää jotain Suomen jalkapalloliitto!
    Jo yritys olisi kunnioitettava!


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän asiaan on tärkeää ottaa kantaa!
    Nyt on paras mahdollinen tilaisuus, kun on MM-kisat meneillään ja suuri kiinnostus!

    Millä oikeudella Qatar saa tuhota niin paljon ympäristöä?
    Kun luette tämän Hesarin jutun, niin kauhistutte!
    https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009227448.html

    "Kun ympärillä olevat maat kärvistelevät veden puutteen takia niin Qatarissa jokaista kenttää on kasteltava talviaikaan vähintään 10 000 litralla vettä. Kesäaikaan määrä on vähintään 50 000 litraa.
    Ja niitä kuumassa ja kuivassa ympäristössä kasvatettiin kisoja varten 144 nurmikenttää, joista kahdeksan on stadioneilla ja 136 harjoituskeskuksissa".
    Qatar on hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) mukaan maailman ylivoimaisesti eniten saastuttava maa, kun huomioidaan hiilidioksidipäästöt asukasta kohden".

    Mutta ei riitä että vain päivitellään ja kauhistellaan, on aika pistää muiden maiden jarrut päälle!
    Suomen jalkapalloliitto voisi yhdessä muiden vastuuntuntoisten suomalais järjestöjen kanssa tarttua asiaan (ei siis vain vihreitten) .
    Olisi kunnia-asia Suomen jalkapalloliitolle tehdä aloite sekä ymprstö- ihmisoikeus- nais ym asioissa!
    Mutta riittääkö tätä OIKEAA ROHKEUTTA?
    Kumpi on tärkeämpää; - saada se pallo kehikkoon vai parantaa tuntuvasti maailman elinolosuhteita?
    Kumpi on arvokkaampaa? Kun ei riitä, että vain kauhistellaan. Toimintaan!

    Tehkää jotain Suomen jalkapalloliitto!
    Jo yritys olisi kunnioitettava!

    Montako miljoonaa kertaa päivässä suomalaiset vetävät maailman puhtainta juomavettä vessanpytystä alas, vaikka lirauttavat sinne vain pissat.


  • Anonyymi
   UUSI

   Putinisti Luomaa vituttaa jo jalkapallokin... onkohan tuohon lääkettä?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   481
   2293
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1507
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   443
   1495
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   124
   1287
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   262
   1156
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   65
   994
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   87
   898
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   23
   854
  Aihe