Robotti imuri Makita LXT DRC200Z

Anonyymi-ap

Kodin siivouksessa? Koiria kissoja varmaan selittää kysymyksen joka selittää kysymykseni. Kaupunkilainen kerrostalo asukki toden näköisesti voi siirtyä seuraavaan sillä täällä ei ole mitään nähtävää.
On normi robotti imuri joka on mainio ja hyödyllinen kone mutta kerta vuorokaudessa kun jää pyörimään töihin lähdettäessä ei vain riitä mitenkään. Tukkeutuu karvoista jossain puolen tunnin kohdilla jo minusta liikaa. Tekee kyllä akkunsa loppuun mutta loppuaika on minusta jo hieman turhaa kun pikku säiliö on täynnä jo aiemmin. Hmm lopputulos on kyllä ihan siedettävä mutta pitkäkarvainen eläin lauma on pyöräytyänyt harjan täyteen. Miten liikkuu sisätiloissa jurassic park kokoinen makita. Törmileekö kuinka ja vaurioittaa herkkiä pintoja esim kaiuttimia huonekalujen pintoja? Tuolien ja sohvien alle makita ei mahdu mutta tuuminut että ajastan ensin makitan ”puskutraktori” töihin ja fiinimpi normi robottiimuri myöhemmin ajaa oman settinsä. Mattoja ei ole kuin sisään tuloissa ns kuramatto pätkät joka on oikein hyvä kun ikinä en ole tykännyt matoista muutenkaan jotenkin pölynkerääjiä jo ilman eläin talouttakaan. Lattia pitää olla muuten niin hieno että on ilo silmälle jota ei peitetä matoilla. On se suuri kone tupla paksuinen ja 13cm suurempi haljaisia hmm eihän se paljon olekkaan oikeastaan jos on hyvä kone !

1

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan tuntematon itselleni ainakin tollanen roboimuri. Suosittelisin kyllä välttämään noita tuntemattoman merkkisiä roboimureita ja etenkin niiden halpismalleja. Ylipäätänsä raaka totuus on se, että halvalla ei saa hyvää robotti-imuria. Hyvä kunnollinen roboimuri valitettavasti maksaa aika paljon. Ainut poikkeus on se, jos ostaa jonkin tunnetun roboimurin hiukan vanhemman mallin jonka voi saada etenkin tarjouksesta hyvällä alennuksella ja hyvinkin kohtuullisella hinnalla.

      Suosittelisin myös ostamaan sellaisen roboimurin, joka osaa tyhjentää oman pienen pölysäiliönsä lataustelakassa olevaan isompaan pölysäiliöön. Roboimurien omat pölysäiliöt on suht pieniä ja niitä joutuu sitten tyhjentelemään. Sen takia kannattaa ostaa ennemmin sellanen roboimuri, jonka lataustelakassa on erillinen isompipölysäiliö, johon robotti tyhjentää oman pölysäiliönsä aina imuroinnin lopuksi. Robotti voi käydä tyhjentämässä oman pölysäiliönsä myös kesken imuroinnin, jos robon oma pölysäiliö täyttyy. Tuolla tavalla roboimuri voi hoitaa hommiaan omia ikojaan jopa kuukausien ajan ilman, ettäsen pölysäiliötä tarvitsee tyhjentää. Roboimuri, joka osaa tyhjentää itsensä on entistäkin kätevämpi, jos kotona on lemmikkejä, joista lähtee karvaa. Roboimuri, joka osaa tyhjentää itsensä telakan isompaan pölysäiliöön maksaa tietenkin enemmän, mutta se onkyllä ehdottomasti hintansa arvoinen.

      Nykyaikaiset vähänkin paremmat roboimurit tekee sensorien sekä kameran ja / tai tutkan avulla siivottavasta tilasta älykartan, jonka avulla robo osaa liikkua paikasta toiseen jne Nykyaikaset robotti-imurit osaa kyllä olla törmäilemättä huonekaluihin jne. Roboimurit käyttää siinä apuna luomaansa älykarttaa sekä sensoreita, kameraa ja tutkaa myös imuroinnin aikana. Parhaissa roboimureissa on myös tekoälyyn ja kameraan perustuva esteiden väistelyominaisuus, jonka avulla robo osaa väistää ja kiertää lattialle lojumaan jääneet esineet.. Jos käytössä on vähänkin parempi nykyaikanen roboimuri niin ne ei kyllähuonekaluja jne vahingoita kolhimalla niitä. On paljon todennäkösempää, että kolhisit niitä huonekaluja perinteisellä imurilla. Jos imuroit tavallisella perinteisellä imurilla niin saat sillä paljon todennäkösemmin aikaseksi kolhuja huonekaluihin verrattuna siihen, että roboimuri hoitaa imuroinnin. Nykyaikaset roboimurit osaa kyllä väistellä huonekaluja ja lattioille lojumaan jääneitä esineitä.Sillonkin kun robo osuu johonkin huonekaluun osuma on kevyt. On tosiaan paljon todennäkösempää, että tavallisella imurilla imuroiminen aiheuttaa kolhuja. Tuntemattomat halpisimurit on sitten asia erikseen. Niissä ei välttämättä ole juuri mitäänälykartta- ja esteidenväistelyominaisuuksia ja ne voi sitten muutenkin törmäillä ja haahuilla ympäriinsä miten sattuu. Tuokin on hyvä syy olla ostamatta tuntemattomia halpisroboimureita.


      Riippuu tietenkin sohvastasohvasta mahtuuko roboimuri sen alle.Useimmat nykyaikaset roboimurit on kuitenkin niin matalia, että ne menee ihan kiltisti monien sohvien alle. Roboimurin yksi etu onkin se, että se menee imuroimaan myös sieltä sohvan ja sängyn alta jne. Semenee imuroimaan sellasistakin paikoista mistä on hankala imuroida tavallisella perinteisellä imurilla, paikoista jotka helposti jää imuroimatta tavallisella imurilla sen takia että se on turhan vaivalloista ja paikoista mihin tavallinen imuri ei mahdu. Tavallinen perinteinen imuri ei mahdusohvan alle ja sen alta imuroiminen imurin putken avulla on hankalaa. Mutta roboimuri menee ihan kiltisti sohvan alle imuroimaan.Useimmat roboimurit on n. 9 cm korkeita tai vähän yli sen, joten kyllä ne monien sohvien alle menee ihan kiltisti. Tarvittaessa sohvan jalkojen alle voi laittaa pienet korotuspalat.

      T. miksuh

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      436
      1981
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      202
      1662
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1462
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1461
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      47
      1117
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1100
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      126
      1019
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      996
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      968
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      916
    Aihe