Julkisoikeus vai oikeustiede

Anonyymi-ap

Olen valmistunut viime vuonna KTM:ksi ja pohtinut jatkavani opiskelua työn ohella. Olen pohtinut oikeustieteen ja julkisoikeuden välillä. Minja kiinnostaisi ehkä työ julkishallinnon puolella, eikä niinkään lakimiehen työt. Olisiko julkisoikeus (HTM) tässä tapauksessa parempi kuin OTM, vai mikä on mielipiteenne? Tuo julkisoikeus (HTM) ehkä itseäni enemmän kiinnostaisi. Tietenkin jos jokin muu HTM-ala (julkisjohtaminen, aluetiede tms.) olisi mielestänne hyvä yhdistelmä KTM-tutkinnon lisäksi, niin saa antaa mielipiteitä ja jakaa ajatuksia!

2

59

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • KTM-tutkinnon lisäksi suoritettu OTM antavat loistavat mahdollisuudet mitä erilaisimmille aloille. Hallintotieteet avaavat luonnollisesti mahdollisuuksia myös, mutta oman näkemykseni mukaan painottuu erityisosaaminen silloin hallinnon alalle.

   OTM-tutkinnon etuna on, että siinä voi perehtyä hallinnossa tarvittaviin oikeuden aloihin, mutta samalla myös oikeusaloihin, jotka tuovat erityistä hyötyä yhdessä KTM- tutkinnon kanssa, esim. yritysjuridiikka.

   Oleellista lienee, että pohdit itse, mille alalle erityisesti haluat ja tähtäät sellaisiin opintoihin, jotka tätä tavoitetta parhaiten toteuttavat.

  • Anonyymi

   Valinta on vaikea. On hedelmällisempää opiskella sitä, mikä kiinnostaa eniten. Tässä tapauksessa siis HTM.

   Mutta OTM on kyllä selkeästi arvokkaampi tutkinto ja jo yksistään avaa paljon mahdollisuuksia. HTM menettelee KTM:n rinnalla täydentävänä.

   Itse tekisin niin, että hakisin molempiin ja ensisijaisesti OTM-tutkintoon, toissijaisesti HTM-tutkintoon.

   Voisi kyllä miettiä sitäkin, mikä on KTM-tutkinnon merkitys ja arvo? Tarvitaanko todella toinen tutkinto rinnalle? Oliko KTM virhevalinta? Minun tuntemani KTM-ihmiset ovat pärjänneet työelämässä hyvin ilman muita tutkintoja, työelämä on nielaissut pyörteisiinsä vahvasti. Toki muutama on vaihtanut alaa täysin ja ihmetellyt, miten viitsikin opiskella sellaisen tutkinnon, jonka arvomaailma on niin vastoin omaa arvomaailmaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   491
   2531
  2. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   466
   1582
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1540
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   124
   1374
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   279
   1275
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   65
   1057
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   98
   997
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   23
   879
  Aihe