Kuinka paljon eri kelialuiden luistelusuksissa on eroja ja vaikutusta luistoon?

Anonyymi-ap

Ainoat sukseni ovat olleet ROSSIGNOL X-IUM SKATING PREMIUM sarjan yleiskelin suksi, 4-5 vuotta hiihdetyt. Toisinaan eivät luista, eivät sitten minnekkään. On hiottu yms. Sitten kelillä kun kaikilla luistaa, niin kyllähän noilla menee myös kuntoilijakin sen 15-16km/h 50km lenkin vaikka ei mitään pohjissa.

Nyt hankin FISCHER SPEEDMAX 3D SKATE ja toivoin erityisesti ns. pehmeälle kelille, 0 -10, pitäisi olla jonkin verran erilaiset mitä Rossarit. Erilaista toivonkin tarkoituksella. Hiihtotekniikka suht hyvä ja tuhansia treenitunteja vuosien saatossa ja muita lajejakin taustalla. Fisukoilta kuntoilutapahtumissa jengi painanut vaan ja lujaa ohi.

Noh, ohan ne toiset parit suksia tietty hyvä olla, vaikka eroa ei juuri loppujen lopuksi edes olisikaan. ..... onko kokemuksia eri kelialuiden suksista ja vaikutuksesta?

7

192

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jokainen pari pitää itse testata ja merkitä kirjanpitoon, missä lämpötilassa, lumen muodossa ja millä voiteella toimivat.

   Kirjanpito on perusta kilpahiihdon kalustovalinnassa. Silti lopullinen kapulatesti voi näyttää toista.

   • Anonyymi

    Kuontivaaran kahviossa oli aikoinaan Susi Kallen kirjanpito esillä. Itse en saanut niistä merkinnöistä mitään tolkkua, ovat tieteellistä fysiikkaa korkeammat.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   jaa-a, sanoisin että eroja on suksissa. Rossingnolilla on kyllä jotenkin mukavampi ja ehkä hieman helpompi hiihtää, mitä Fischerin suksella. Ainakin jos tekniikka ei täysin kunnossa. Kyllä huomaa suksisa eroja, jos enempi hiihtää. Nimenoman kovan ja pehmeän kelin suksien erot. Yleiskelin sukset tietty toimii esim. hieman jäisellä kelillä, mutta eniten vaikuttaa suksen profiili ja hionta.

   • Anonyymi

    Kymmenen vuotta sitten olisin ollut samaa mieltä, mutta nykyään Fischerit ovat erittäin helppohiihtoisia. Fischereissä myös parempi pohjamateriaali minkä vuoksi niitä on helpompi saada luistamaan. Toki suksen profiili on tärkein.


  • Anonyymi

   ja kyllähän nyt vähintään kahdet parit suksia pitää olla, jos enemmän hiihtää! Monilla on kolmet tai neljätkin yms. transparent sukset mukaan vielä.

  • Anonyymi

   Tommonen yks pari tehtaan jäljiltä vaatii useamman sata kilometriä eri keleissä hikeä notta tietää mihin se optimisti passaa. Sit ottaa hionnan sille parhaiten sopivalle kelille. Tehtaalla ne hionnat on lähinnä pohjan puhdistus operaatio ja ulkonäkö kysymys.

   Saa niitä suksia ostaa autotallillisenkin, mut 3-4 luikkariparilla pärjää kyllä. Yhdelläkin, jos pakkaskelit hiihtää pertsaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   45
   1200
  2. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   128
   1124
  3. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1072
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   78
   1070
  5. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   836
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   26
   723
  7. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   34
   615
  8. Sille Rakkaudelle joka on tarkoitettu

   Meijän on pakko yrittää kun muita vaihtoehtoja ei ole. Eikä sitä voi jättää tekemättä.
   Rakkaus ja rakastaminen
   74
   590
  9. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   234
   576
  10. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   96
   560
  Aihe