Sähkön keinotekoinen hintakorotus

Anonyymi-ap

Sähkön tuottamisen hinta ei ole noussut mihinkään, mutta sähköstä on vähän pulaa. Miksi sähkön hinta on sitten noussut? Hinnan nouseminen on täysin keinotekoista ja johtuu sähköpörssin vääristymästä ja sähköfutuurien älyttömästä mekanismista. Kansantalous alkaa kärsimään tästä valuviasta, mutta miksi hallitus ei puutu asiaan mitenkään?

62

1365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä ilmiö kuuluu osana Euroopan unionin kylmää ydintä johon liittymistä suurin osa kansasta halusi äänestyksen perusteella !!

    • Anonyymi

      ahneet sähköyhtiöt nyt löytäneet heille parhaiten sopivan optimi hinnan joka tuottaa heille maksimaalisen voiton. 0,3e/kwh on heidän kabibeteissa sopima uusi normaali hinta
      maksaja pysyy hengissä ja käyttää kohtuulisesti sähköä, vit... ne nauraa joukolla matkalla pankkiin. Mitä tekee kilpailuvirasto, ei yhtikäs mitään!

    • Anonyymi

      Ei hallituksella ole oikeutta suomessa puuttua oligranttien myymän sähkön , bensa ,tai ruuan hintaan.

      Luulettkosmettä kokoomusksenoikesto hallitus teille myy ilmaista sähköä .

    • Anonyymi

      Kaikki onlinsunnielyu etukäteen kuns saatiin kaikkiin kotitalouksiin muutettua etäluettvat mittarit niin sopiva ajankohta oli siirtyä yliveloitukaeen kun jokin sopiva ajankohta joka nostaa sähkön hintaa

    • Anonyymi

      Oudosti samaan aikaa hyvävelieliitin pankkisaldot lihoneet.

      Kokoomus?

      • Anonyymi

        Ja valtion kassa tyhjä...viimeisillä rahoilla ostettiin leluja kun sähkön hinta nousi..


    • Anonyymi

      Outoa onkin jos ylläolevan kommentin kirjoittaja on päässyt katselemaan muiden tilitietoja ????

      • Anonyymi

        Joku hyvä taas kommentoi joka haluu olla kokoomuslainen vaikka ei ole miljonääri

        Kokoomus on miljonäärin etujärjestö.
        Ei köyhän työssäkäyvän
        Äkokomusmposiyaa kesälomasikin
        SDP on vähiten paha


    • Anonyymi

      Tuotannon hinta on merkityksetön koska tuotantoa on vähemmän kuin kysyntä. Hinnat nousee kunnes kysyntä poistuu. Markkinatalouden tapa sovittaa kysyntä ja tarjonta yhteen.

      Millä mekanismilla päättäisit ketkä saisivat sähköä ja kuinka paljon sähköä?

      • Anonyymi

        Tällä hetkellä Suomessa jauhetaan enemmän sähköä kuin kulutetaan mutta silti hinta piikissä. Siirtolinjat pystyvät siiirtämään maks 2000Mwh ulkomaille mutta silti kotimaiset yhtiöt ryöstävät kansalaiset laillisesti.

        Vihreiden ydinvoimavastustus tuotaa nyt hedelmää !

        Ja kyllä. Kartellihan tämä sähkömarkkina tällähetkellä on !


      • Anonyymi

        Sähkön hinta ei toimi aivan samalla tavalla kuin markkinat. Sähkön hinnan määrää se, kuinka paljon puhdasta sähköä tuotetaan ja paljonko maksaa se epäpuhtaampi sähkö.
        Kyse ei ole vain kysynnästä, vaan suuri paino on tuotannossa - kysyntä nousee lämmitystarpeiden vuoksi talvikaudelle, mutta hinnan ratkaisee tuotantokapasiteetti kysyntään nähden.

        Eli kun tuotannon määrä puhtaalle sähkölle laskee alle kysynnän (ei tuule ja myllyt pyöri) = automaattinen hinnan nousu joka tapauksessa. Syystä että energiayhtiö ostaa epäpuhdasta sähköä edelleen asiakkaalle myytäväksi. Sen hankinta maksaa enemmän kuin puhtaan sähkön, ilmastotavoitteista ja niistä johtuvista toimenpiteistä johtuen.

        Asetelma muuttuu vain siinä tapauksessa, että yhtiö saa tuotettua itse kaiken epäpuhtaan sähkön, eikä sitä ole tarpeen ostaa - toki tästä tuotannosta aiheutuu myös ylimääräisiä kuluja ja veroja, että ei sekään saman hintaista ole.

        En ole kyllä siitä aivan varma, tuottaako yksikään energiayhtiö itse niin paljon epäpuhdasta sähköä, että sitä ei tarvitsisi ostaa. Muistelisin, että ei, mutta en varmaksi sano.


      • Anonyymi

        Ei tuotteiden hinnat perustu tuotantokustannuksiin vaan tuloksen optimointiin mikä on aivan eriasia. Nykyisin tämä vain kohdistuu näihin välttämättömiin perustarpeisiinkin. Valtiolla olisi kyllä keinot puuttua tähän verotuksen kautta elleivät itse sattuisi istumaan samassa veneessä näiden keinottelijoiden kanssa.


    • Anonyymi

      "Millä mekanismilla päättäisit ketkä saisivat sähköä ja kuinka paljon sähköä?"
      Turha kysymys sitä kun meidän ei tarvitse miettiä !

    • Anonyymi

      Turhaa vitkuttelua, kaikkeen sähköön vain 4540eur siirtolisä jokaiselta millisekunniltakin...

      Tulee maksuja milja

    • Anonyymi

      SUOMESSA KAIKKI ON AINA TOISIN, JOS EI NYT JUST OLE NIIN PIAN ON KUN JOKU KEKSII TAI HOKSAA MILLÄ KIERTÄÄ .
      VUOSI SITTEN SÄHKÖ KULKI HYVIN RUOTSISTA...OLI PIUHOJA TARPEEKSI, NYT EI ?
      LOPPU KESÄLLÄ NORJASSA VESIVARANNOT VAJAAT SIKSI EI SAATU SIELTÄ, NYT TÄYNNÄ MUTTA EI AUTA ?

      OLKAA MIELUMMIN REHELLISIÄ, EI ME KÄYTTÄJÄT IHAN TYHMIÄ OLE !

      Sähkön hinta Suomessa kymmenkertainen verrattuna Ruotsiin. Molemmat Nordpoolissa, jossa kuulemma hinta määräytyy. Kuinka ihmeessä tämä on nyt mahdollista, mutta ei koskaan aiemmin Nordpoolin olemassaolon aikana. Energiaviraston selitykset naiiveja ja suorastaan loukkaavia.

      Eikö tuohon sähköyhtiöiden törkeään hinnoitteluun saada mitään rotia. Muutama viikko sitten perusteltiin korkeita sähköpörssin hintoja alhaisilla vesivarastoilla Norjassa. Nyt on vesivarannot täynnä ja nyt perustellaan korkeita hintoja heikoilla kaapeliyhteyksillä Ruotsiin, jossa hinnat moninkertaisesti alle Suomen. Eiköhän ne ole samat kaapelit kuin vuosi sitten. Mikä on Energiaviraston rooli ja vastuu? Heidän kommenttinsa ovat kuin suoraan sähköyhtiöiden trolleilta.

    • Anonyymi

      Ruotsia on turha näihin turhiin valituksiin nostaa ihan siksi kun Ruotsi ei kuulu erään demaripresidenttimme suureen unelmaan eli Euroopan unionin kylmään ytimeen...

      • Anonyymi

        Ruotsi kuuluu myös nordpooliin, missä hinta keinotellaan vuorokautta etukäteen. Jotenkin siellä sähkö maksaa ruotsalaiselle 1/10 osan suomen hinnasta...


    • Anonyymi

      Kun Ruotsi myy sähköä Suomeen hinnalla 3 senttiä/kWh, Suomi ostaa kaiken mitä mahtuu kaapeleistä läpi Suomen puolella tämä sähkö huutokaupataan halukkaille, ja hinta nousee siihen 40 senttiin. Eli Ruotsin sähkölle löytyy nyt paljon kysyntää kun Suomen oma tuotanto on laiminlyöty.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/a/3-12666756

      MIKÄ KUMMA SUOMESSA ON VIKANA ?
      KESÄSTÄ LÄHTIEN SÖHKÖN HINTA SUOMESSA NOUSSUT YHTIÖIDEN JA PÄÄTTÄJIEN PUHEIDEN MUKAAN KUN KAASU EUROOPASSA KALLISTUU !!!

      SIIS SUOMEN SÄHKÖN HINTAAN VAIKUTTAA JOS KAASU KALLISTUU.... EIKÖ NIIN ?

      MUTTA KUN KAADUN HINTA LASKEE NIIN SUOMEEN EI VAIKUTUSTA.... EIKÖ NIIN ?

      YHTIÖT HUOMANNEET ETTÄ NYT SAA HYVÄN TUOTON.

      VAALIT TULOSSA, KUKA NAPPAA !

      • Anonyymi

        Kaasulla tuotetun sähkön hinta on tippunut. Ennen maksoi noin 80 senttiä/kWh, nyt enää vain noin 40 senttiä/kWh. Vesitilanne Ruotsissa ja Norjassa parantunut kesäisestä.


    • Anonyymi

      Miksi sähkö on vieläkin kallista? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009226068.html

      JA TÄNÄÄN...

      Kantaverkkoyhtiö Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen sanoi äskettäin Taloussanomissa, että Suomen ja Baltian korkeat sähkön hinnat eivät ole viime aikoina riippuneet enää maakaasun hinnasta Keski-Euroopassa, vaan vajeesta omassa sähköntuotannossa.

      AINA KEKSITÄÄN JOKIN SYY...SIIS KEKSITÄÄN !!

    • Anonyymi

      Kaikki sähköasiat suomessa vois hoitaa yhteiskunta, niinkuin ennenkin !!!
      Ihan hirveetä tyhmyyttä oli muuttaa sitä monille eri firmoille ja vielä ulkomaalaisillekkin.

    • Anonyymi

      Kyllä olisi kirveellä töitä. Keskustan elinkeinoministeri Lintiläkin puhuu vain että kaasu!!!
      on se joka määrää Suomessa sähkön hinnan. Mikä helvetti siinä on kun ei laske vaikka hinta kaasusta on Euroopassa tippunut rutkasti. Tuota paskan puhumista on kuultu tarpeeksi.

      • Anonyymi

        Saksassa on kaasua jo ylikin mitä saksa tarvitsee.


    • Anonyymi

      Sähkön hintaan Suomessa ei enää vaikuta missä kaasun hinta on vaan mitä hallitus ja energia pomot ovat päättäneet. Korkealla hinnalla hillitään kulutusta.....sillä saadaan mainetta maailmalla, Suomi pitää ilmastotavotteista kiinni sekä yhtiöt saavat kerättyä pääomaa tuuli- / aurinkoenergian....jolla taas Suomi näyttää mallia vihreään siirtymään.

      POLIITTISTA PELIÄ JA MAKSAJA ON VERONMAKSAJA!

    • Anonyymi

      Näin on ! Ovat jo nämä johtajaketkut saaneet rosvousjärjestelmänsä sellaiseksi että valtion päättäjät ei siihen puutu. Ja vielä kun suomalaiset ovat pääosin pullamössö- nössö-kansaa joka nielee kaiken kusetuksen. Jupistaan kyllä mutta mihinkään ei oikeasti vaikuteta. Enkä puhu nyt mistään äänestämisestä.....

      • Anonyymi

        Niinpä lampaita ollaan, hallitus ei tee asialle mitään,monessa muussa maassa oltaisiin jo parrikaadeilla. Jotain meidän tartteis tehdä...


    • Anonyymi

      Nyt tuulee ja eipä näy taaskaan hinnassa.... Arvomme huomiseksi uuden hinnan... Ihan naurettavaa pelleilyä koko sähkö touhu.... Eu ja hamlitus käskee säästämään sähkössä.. Toiset porruuttaa söhköä täysillä kun valtioa maksaa kevällä.. Rahaa syydetään kirstusta osalle jouluksi oikein roppakaupalla ja toiset istuu kynttilän valossa.

      • Anonyymi

        Aika tyyntä on. Savukin nousee suoraan ylös.


    • Anonyymi

      Tärkeintä nyt päästä eroon suorasähkö omakotitaloista. Niissä maksaa asua todella paljon eikä niitä saa enää myytyä millään hyvällä hinnalla.

      Maalämpö niin ei sähkölaskut paina pätkääkään.

    • Anonyymi

      Polkemallako sitä maalämpöpumppua pyörität.?
      Meillä jäi maalämpöpumppu pois vaihtoehtolistalta kun myyjä- asiantuntijan mukaan 25 A sulakkeet eivät olisi riiittänyt.
      Asuintilaa 140 neliötä ja talli 60 neliötä.
      Nyt kuluu 2500-3000 kwh vuodessa käikki sähkö. Puulämmitys.
      Se tässä on rikollista toimintaa sähkönmyyjiltä kun joku saa sähkön 5 centillä ja toinen joutuu maksamaan 50 centtiä. Saatana että sapettaa !

      • Anonyymi

        Mulla 240m2 ja MLP 25A nalleilla. Hyvin toimii. Kunhan nyt ei päiväkausia tule -35C pakkasia, MLP ei tarvi edes käyttää sähkövastuksia, jolloin sen käyttämä virta on alle 9A. Niillehän voi asentaa virtaantureita jolloin ne osaa vähentää tehoja jos jotain muu talossa tarvitsee virtaa. En ole vielä tarvinnut.

        Salaisuus on että kyst tarjouksia useammalta eri LVI firmalta, sekä porausfirmasta. Katsot kuinka syvän kaivon ne ehdottaa, otat sen syvemmän ja laita vielä 10-25% lisää syvyyttä, ja paksummat mahdolliset putket reikään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla 240m2 ja MLP 25A nalleilla. Hyvin toimii. Kunhan nyt ei päiväkausia tule -35C pakkasia, MLP ei tarvi edes käyttää sähkövastuksia, jolloin sen käyttämä virta on alle 9A. Niillehän voi asentaa virtaantureita jolloin ne osaa vähentää tehoja jos jotain muu talossa tarvitsee virtaa. En ole vielä tarvinnut.

        Salaisuus on että kyst tarjouksia useammalta eri LVI firmalta, sekä porausfirmasta. Katsot kuinka syvän kaivon ne ehdottaa, otat sen syvemmän ja laita vielä 10-25% lisää syvyyttä, ja paksummat mahdolliset putket reikään.

        Kallio on tontillamme 25 m syvyydessä. Maakeruupiiri olisi ollut kysymyksessä.
        Useimmilla 200 neliötä kuluttaa sen 15.000 kwh vuodessa. Siksi päädyimme puukattilaan ja varaajaan.


    • Anonyymi

      Kannattaa ennen myyntiä teettää maalämpö suorasähkö omakotitaloon. Muuten sitä ei saa myytyä.

    • Anonyymi

      Uusi uhka Ruotsissa: ydinreaktori joudutaan sulkemaan, sähkön hinta voi nousta Suomessakin https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009233757.html

      TÄSSÄ SUOMEN SÄHKÖN HINTAPOLITIIKASSA EI OLE JÄRJEN HIVENTÄKÄÄN.....SELVÄÄ KEINOTTELUA JA KANSALAISIA SILMÄÄN KUSETTAMISTA !
      ON SELITETTY JOTTA YHTEISET SÄHKÖMARKKINAT VAIKUTTAVAT HINTAAN.....MUTTA SUOMESSA VAIN SILLOIN KUN HINNAN NOUSTESSA ???
      1. ALUKSI KERROTTIIN SYYKSI JOTTA HINNOITELLAAN KAASUN MUKAAN.....
      NO KAASUN HINTA ON EUROOPASSA RUTKASTI ALENTUNUT.... EI VAIKUTUSTA
      SUOMEEN KOSKA YHTEISET SÄHKÖMARKKINAT POHJOISMAILLA.
      2. SÄHKÖN HINTA RUOTSISSA PALJON HALVEMPAA esim. 0.16 s/ kWh ( kruunuista
      muutettuna ) ...... EI VAIKUTTANUT SUOMEN HINTOIHIN, VAAN NOUSU JATKUU
      JA JATKUU vaikka yhteiset sähkömarkkinat !
      NYT KUN RUOTSISSA YDINVOIMALAN SEISOKKI SÄHKÖN HINTA RUOTSISSA
      ILMEISESTI NOUSEE esim. 0.50 s/ kWh ( kruunuista muutettuna ) ........ NIIN SITTEN SE
      VAIKUTTAAKIN SUOMEN SÄHKÖN HINTAAN VÄLITTÖMÄSTI koska yhteiset
      sähkömarkkinat !
      NÄIN TÄMÄ KUSETUS TOIMII KOSKA SUOMALAISET OVAT NÖYRIÄ JA KUULIAISIA.
      TOIMIMME NIIN PÄÄTTÄJIEN OHJEIDEN JA SÄÄNNÖSTEN MUKAAN JO ENNAKKOON. EMME NOUSE VASTUSTAMAAN, EMME KOROTA ÄÄNTÄ, VAAN OTAMME VASTAAN TULI MITÄ TULI.
      NAURETTAVAA JA LAPSELLISTA KATSOTTAVAA !!!

    • Anonyymi

      Sähköyhtiöt pitäisi kansallistaa.

    • Anonyymi

      Suomessa on suuntana sosialismi, kansan äänellä ei ole mitään arvoa. Tekevät mitä käsketään. Kärsikööt, mitä sitten.
      Vihersos.hallituksen toiveet toteutuneet.

    • Anonyymi

      Eikö olekin jännä juttu....
      Kuinka voikin olla mahdollista että jos maailmalla jokin hinta laskee ( öljy, sähkö, kahvi jne.) niin Suomessa se ei vain tapahdu.
      Hinnan nosto kyllä saadaan tapahtumaan HETI !

      Miksi bensan hinta ei laske, vaikka öljy halpenee? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009232316.html

    • Anonyymi

      Öljyn tuottajat ovat vuosikymmenet tienneet sen, että rajoittamalla tuotantoa, saa paremman hinnan. Nyt näyttää siltä, että kun se sähkön hinnanmuodostumismekanismi on sellainen kuin se on, ei sähköntuottajien kannatakaan tuottaa "liikaa". Sehän johtaisi hinnan alentamiseen. Valtio suunnittelee ylisuurten voittojen verottamista ja kaappaa yhtiöiden voitoista osan itselleen. Silloinhan käy niin, että verottaja verottaa itseasiassa käyttäjiä ja sähköyhtiö toimii veronkantajana.

    • Anonyymi

      No tämä on just sitä tämän teinityttö hallituksen asioiden hoitoa.
      Vihersosialismin oppeja käytetään hyväksi. Vielä luulevat etteivät tavalliset tallaajat tuota tajuaisi.
      Hyi saatana noita aikoja ja Lintilää viedään kuin akkuja sateella.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Yritykset mukaan sähkön hinnoittelun kohtuullistamiseen, se tiedetään että teillä on voimaa. Ilmoitus lomautuksista ja tuotannon alasajosta kannattavuus syistä.
      Tämän hallituksen toimintakyky tässä tilanteessa aivan nolla, ei sitä koko aikana ole paljon ollutkaan mutta nyt vielä toimetonta. Suomen valtioneuvostolle ei tällä hetkellä ole mitään kykyä toimia .

    • Anonyymi

      Kysynnän ja tarjonnan laki. Talouden pääperiaate kapitalistisessa järjestelmässä. "Miksi hallitus ei tee mitään?" Ai, kommunistinenkös se Suomen hallitus on?!?!

    • Anonyymi

      Hallitus/eduskunta ei todellakaan välitä suomalaisista, EU lle löytyi 7 miljardia "koronatukea" kylläkin (Kepu, SDP, Vihr, KOK)!
      Nyt italialaiset nauraa ilmaisesta rahasta asuntojen korjauksiin:)

      Suomen Valtio , Työeläkeyhtiöt jne omistaa suuren siivun energian tuotannosta ja Suomen sähkön kantaverkosta!
      Raha kelpaa siis rikkaille kansalaisten kurittamisella köyhyyteen!
      Ei sähköstä pulaa ole, ongelma on järjestemässä (kaasuun sidottu sähkön hinta)!

    • Anonyymi

      Sähkö on kallista vaikka tuuli liki myrsky­lukemissa – selitys löytyy naapureista https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009260225.html

      Älkää nyt saatana energiayhtiön ja päättäjät viitsikö puhua tai antaa toimittajille näitä vääristeltyjä totuuksia sähkön riittävyydestä ja siitä että se just nostaa sähkön hintaa.
      Netistä saa sellaisen linkin / sovelluksen mistä näkee suoraan kuinka energiat sähköstä kulkevat ja tulevat. Aivan saatanan tyhminäkö te pidätte kansalaisia. Jos ohjeet tulevat korkeammalta taholta niin kuinka alas te olette menneet. Vähän niin kuin tuossa itä naapurissa jossa propaganda jyllää ja manipulointi kasvaa. Tämä vihersosialisti hallitusko on tässä takana.
      Terv. en ole persu mutta tutkiva ja asioista selvää ottava normi ihminen.

    • Anonyymi

      Jo yli neljännes yrityksistä suunnittelee lomautuksia https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009261195.html

      Kiitos yrityksille että lähdette tavallisten kuluttajien avuksi...totuus on tultava.
      Portugalissa sähkö maksaa 25 s/ kWh, Virossa ja Puolassa sama. Kaikki EU - maita eikä enää voi Lintilä sanoa että kaasu määrää hinnan Euroopassa koska senkin hinta tippunt rajusti.,..hyvä ettei ylituotanto.
      MIKÄ TÄÄLLÄ SUOMESSA MÄTTÄÄ....OSAAMATTOMUUS VAI PIITTAAMATTOMUUS HOITAA SUOMEN OMIA ASIOITA ?

    • Anonyymi

      se on suomen hallitus on niin lääpällään eu:hun että eu etu ensin ja viimiseksi suomen etu

      • Anonyymi

        Tuos paska eu suunnittelee vielä pakkoremontteja... Korruptio paska eu.


    • Anonyymi

      Se vaan on saatava kansa polvilleen ja nöyräksi, jotta pysyvät ruodussa.

    • Anonyymi

      On ihan peestä... Talot myyntiin ja vuokralle.. Tämä on tosi..

    • Anonyymi

      Eu sta eroon... Tuosta korruptio paskasta on vaan vahinkoa suomen taloudelle..

    • Anonyymi

      Ei uskalla ostaa taloa ei osaketta kun sähkön hintaa ei tiedä... Ei auta edes kevään hinnat jos kiinteä hintaista sopparia ei enää saa.

    • Anonyymi

      Sähkön tuotantotavat ja pörssihinnat:
      https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/
      Ajankohta 12.12.2022 klo 18:01 ... 18:59
      Hinta 531€/MWh, tuulivoimaa tuotettiin Suomessa yli 4030 MWh tunnin aikana, eli yli 4030 MW keskiteholla. Yhteensä sähkö tuotettiin suomessa reilut 600 MWh enemmän kuin kulutettiin, eli Suomi oli sähkön nettoviejä. Pohjois Norjasta tuotiin lappiin aivan superhalpaa sähköä, ja ahvenanmaalle tuotiin Ruotsista paljon vähemmän sähköä kuin mitä sinne vietiin pohjanlahden kaapeleilla.
      Tässä tilanteessa Ruotsin hintatasolla ei ollut minkäänlaista vaikutusta Suomen hintatasoon sähköpörssissä, vaan vaikutus oli juuri päinvastaiseen suuntaan.
      Suomessa oli siis ylituotantoa, eikä mitään sähköpulaa!
      Ei ollut ylituotantotilanteessa minkäänlaista tarvetta tuottaa sähköä kalliilla öljyllä tai maakaasulla Suomessa, joten niiden polttoaineen hinnalla ei olisi pitänyt olla minkäänlaista vaikutusta pörssihintaan.

      Höpinä siitä että pörssihinta määräytyy kalleimman tuotantotavan mukaan kuitenkin jatkuu, vaikkei kallein tuotantotapa ollut kyseisenä ajankohtana lähelläkään 531€/MWh hintatasoa. Jokin sähkön myyjä kuitenkin kehtasi sähköstään tuollaisen hinnan pyytää, eikä mikään taho tarjonnut tilalle riittävää määrää halvemmalla, joten markkinatalouden vastainen sähköpörssi päätyi tuollaiseen hintaan kaikelle tuotetulle sähkölle.
      Lopputuloksella ei ollut mitään tekemistä kysynnän- ja tarjonnanlakiin perustuvan markkinatalouden kanssa, vaan hinnalla spekuloimisen ja laillistetun kartellihinnoittelun kanssa.

    • Anonyymi

      Sähkön hintaa saadaan heti alemmaksi jos halutaan, koska Suomessa on vapaata voimala kapasiteettia !

      Suomessa on toimintavalmiita hiilivoimaloita joita rasittaa korkeat verot !?
      Ei tarvita muuta kuin eduskunta koolle ja muutetaan mainittujen voimaloiden verolait !
      Sitten voimalat pyörimään ja verkkoon !

    • Anonyymi

      Pääkirjoitus: Vladimir Putinin virittämä sota-ase kurittaa rajusti Suomea – Sanna Marinin hallituksen pitää nyt toimia eikä taivastella https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009264945.html

      Ei vain löydy halua ja voimia hallituksen tytöiltä.
      Riitely ja siitä selviäminen vienyt kaiken kiinnostuksen ja voimavarat.
      SÄHKÖ HINTA tulee olemaan tämän vihervasemmisto hallituksen JOULULAHJA KANSALAISILLE JA SAMALLA PÄÄTÖS LAHJA SEKÄ MUISTO TYTÖILTÄ.

    • Anonyymi

      MIELIPIDE · 8.11.2022
      Sähkön hinta on ollut ainakin viisitoista vuotta noin 4 snt/kWh, joka on kattanut tuotantokustannukset ja sähköfirmojen voitot. Vuosi sitten taso alkoi nousta ja on nyt jopa 40 sentin tasolla, koska hinta määräytyy Nordpool sähköpörssissä kalleimman voimalaitoksen mukaan.

      Tällä hetkellä kalleinta sähköä tuotetaan hiili- ja kaasuvoimalaitoksissa. Tämä ei kuitenkaan johdu pelkästään polttoaineiden hinnan noususta, vaan myös siitä, että Suomessa näitä voimalaitoksia sakotetaan päästömaksuilla.

      Käytännössä hiilen ja turpeen poltossa syntyy hiilidioksidia noin 1 kg/kWh. Suomessa CO2-sakko on jopa 10 senttiä jokaista CO2-kiloa kohden, näin ollen hiilivoimalan sähkön hinta kasvaa 10 snt/kWh pelkästään päästömaksujen takia.

      Espanjassa CO2-kilon sakko on vain 1.5, Japanissa 0.1 ja Puolassa 0.007 senttiä. Käytännössä Kiinassa, Venäjällä ja Intiassa CO2-sakkoja ei vielä ole, eli me suomalaiset ruoskimme itseämme.

      Hyvin toimivassa markkinataloudessa yritysten voitot kasvavat tehostamalla tuotantomenetelmiä, lisäämällä kapasiteettia ja parantamalla tuotteiden laatua. Ikävä kyllä Nordpool sähköpörssi johtaa siihen, että sähköntuottajien voitot kasvavat, kun tuotantoa vähennetään, eli siinä on kartellin makua.

      Edullinen sähköenergia on ollut perinteisesti yksi harvoista suomalaisen teollisuuden kilpailuvalteista, jolla tuotantoa voidaan automatisoida ja tehostaa. Suomelle elintärkeä teollisuus siirtyy muihin maihin, jos siltä viedään kaikki kilpailuvaltit.

      Tilanne ei näytä reilulta myöskään kuluttajan kannalta, jos sähköstä peritään 30 snt/kWh, vaikka suurin osa tästä sähköstä tuotetaan 1–5 sentin kustannuksilla.

    • Anonyymi

      Monopolin omaava sähkökartelli voi hinnoitella tuotteensa vapaasti.

    • Anonyymi

      Tähän on tultu , eduskuntalaitos edes ei puutu perustarpeen kuten sähköllä rahastukseen , ihan vapaasti saa hinnoitella miten haluaa ja kansa kärsii kalliista sähköstä silloin kun käytölle olisi tarvetta , ei olis ennenmuinoin tullut kuuloonkaan moinen perusteeton rahastus .

    • Anonyymi

      Sähkön rahallinen tuotto menee tuotanto- ja jakelijayhtiöitten omistajien taskuihin. Valtio jää nuolemaan näppejään ja joutuu korvaamaan näin menetetyt tuotot lisäveroilla. Näin veronmaksajat joutuvat maksamaan sähkön käytännössä kahteen kertaan.

    • Anonyymi

      Luvattua lisäydinvoimaa ei vaan kuulu......sähkön hinta alas niin talous alkaa nousemaan ..

    • Anonyymi

      Sähkön hinta vaihtelee tuulimyllyjen lapojen kierroksen mukaan...analyytikot laskee mihin hintaan kannattaa myydä...ja kuluttajat maksaa tämän pelletouhun..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      352
      3118
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      113
      2292
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1660
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      74
      1193
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1087
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1013
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      42
      996
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      153
      993
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      868
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      806
    Aihe