Kaupallinen yhteistyö: Black Friday 2022 - Vuoden odotetuin ostopäivä on pian taas täällä

Black Fridayta juhlitaan tänä vuonna marraskuun 25. päivänä, mutta monet verkkokaupat ovat heränneet ostohumuun jo kuukautta aikaisemmin. Pandemian jälkeisenä aikana tarjousten määrän lisäksi myös itse Black Friday alennukset ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Kuten joka vuosi, ostopäivä on helppo muistaa siitä että sitä vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina. Tämä on Yhdysvalloista tulleen perinteen mukaan Kiitospäivän jälkeinen perjantai, joka aloittaa jouluostoskauden Pohjois-Amerikassa.

Iso osa verkkokaupoista aloittaa perinteisesti Black Fridayn kuitenkin jo etuajassa ja julkaisee suuren valikoiman alennuksia sekä tarjouksia jo ennen itse ostopäivää. Näiden alennusten avulla lukuisat suomalaiset perheet säästävät suuria summia jouluostoksistaan joka vuosi!

Tämän niin kutsutun Black Fridayn ennakkoALEn aikana on usein helppo shoppailla laadukkaita merkkituotteita jopa tuntuvilla 40% alennuksilla.

Mistä kaupoista löydän parhaat Black Friday alennukset?

Black Friday on vuosien saatossa noussut vuoden tärkeimmäksi ostotapahtumaksi. Pandemian jälkeisenä aikana vain internetissä toimivien kauppojen määrä on lisääntynyt ja toiminta vahvistunut. Tämä tarkoittaa myös entistä suurempia alennuksia, kun kivijalkaliikkeiden ylläpitoon menevät kulut on karsittu kokonaan pois liiketoiminnasta. Suosittelemmekin ehdottomasti hyödyntämään koodit ja alennukset verkkokaupoissa kuten CDON, Ellos ja NA-KD, sillä marraskuussa säästämisestä on tehty uskomattoman helppoa ja kannattavaa.

Kaikkien ikkunashoppailijoiden iloksi myös monet kivijalkaliikkeet osallistuvat Black Fridayn viettoon. Monet näistä liikkeistä järjestävätkin suuria kampanjoita koko Black Friday viikon ajalle. Kyseisen viikon aikana kannattaakin vierailla liikkeissä kuten JD Sports, Hobby Hall, adidas ja Gigantti.

Mitä kannattaa ostaa?

Viikonloppuun huipentuva ostotapahtuma Black Weekend on tehty jokaiselle shoppailijalle. Sen aikana voi tehdä uskomattomia löytöjä lähes kaikissa mahdollisissa tuotekategorioissa normaalia edullisemmin. Black Friday tarjoukset kattavatkin kaikki joululahjasuosikit kuten elektroniikan, älylaitteet, muodin, kosmetiikan sekä kodin sisustuksen!

Suuret alennukset merkkituotteista, älypuhelimista, teräväpiirtotelevisioista tai markkinoiden parhaista tietokoneista tekevät tästä kuukaudesta vuoden parhaan ajan päivittää kodin tietotekniikkaa!

Muoti ja kosmetiikka kattavat laajan valikoiman tuotteita, joiden joukosta on helppo tilata tarpeelliset vaatteet itselleen sekä vuoden ihanimmat kosmetiikkatuotteet ja muut joululahjat läheisille. Verkkokaupat tuntevat kauden suosituimmat tuotteet, kuten meikit, hajuvedet sekä hyvinvointituotteet ja tarjoavat suuria alennuksia edellä mainituista suosikeista. Monet elektroniset hygieniatuotteet, kuten epilaattorit, parranajokoneet sekä sähköhammasharjat ovat kasvattaneet suosiotaan tuntuvien alennusten saattelemana. Viime vuosien Black Friday tarjoukset ovat sisältäneet myös suuren määrän alennettuja kirjoja ja askartelutarpeita, jotka myydään usein loppuun ennen kuun vaihdetta.

Muut Black Friday vinkit suuriin säästöihin ja alennuksiin

Olemme koonneet yhteen muutaman lisävinkin, joiden avulla saat Black Fridaysta entistäkin enemmän irti!

Ammattilaiset suosittelevat tekemään ensimmäisenä tilannekatsauksen pandemian jälkeiseen markkinatilanteeseen. Maailmanlaajuinen komponenttipula sekä toimitusvaikeudet ovat hankaloittaneet lukuisten elektroniikkatuotteiden saatavuutta. Monet kaupat ovatkin suunnitelleet tarjoavansa kysyttyjä tuotteita alennuksella, kuten Playstation 5 -pelikonsoleita, mutta näitä joululahjalistojen suosikkeja ei välttämättä ole tarjolla. Siksi kannattaakin pitää silmällä ensisijaisten ostosten lisäksi myös varavaihtoehtoja.

Tietyt käytännöt ovat samoja sekä verkko-ostoksilla että kivijalkaliikkeissä. Kannattaa kuitenkin muistaa eräs itsestäänselvältä vaikuttava asia. Verkko-ostoksilla saat aina kuitin automaattisesti sähköpostiisi tai verkkokaupan asiakastilille, joista maksutosite on helppo löytää. Muista aina pyytää kuitti ostosten jälkeen myös fyysisissä kaupoissa ja ota kuitista kuva älypuhelimella. Näin kuitti pysyy tallessa vaikka fyysinen kopio häviäisikin.

Iso osa Black Friday ostoksista on joululahjoja, joten monilla kaupoilla on voimassa pidennetty vaihto- ja palautusoikeus mikäli lahja on esimerkiksi väärä tai väärän kokoinen. Useimmat kaupat ovatkin pidentäneet vaihto- ja palautusoikeuden pitkälle tammikuuhun, jotta lahjojen saajat saavat juuri oikeanlaiset ja -kokoiset sekä miellyttävät joululahjat itselleen.

Vältä huijauksia shoppailemalla vain luotetuissa verkkoaupoissa. Suosi myös turvattuja verkkoyhteyksiä maksua suorittaessa tai hyödynnä turvallisia maksutapoja kuten PayPalia.

Black Friday on vuoden tärkein aika säästäjille, varsinkin kun haluat investoida arkisiin ja tarpeellisiin tuotteisiin. Ja kukapa ei haluaisi?

Toivotamme nautinnollista Black Fridayta!

12

17638

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Alennukset on ihan Mitättömiä.

   • Anonyymi

    Musta perjantai, siis suomeksi.
    Muistakaa käyttää suomea näissä, eikä mitään lontoon slangia, olemme suomalaisia ja sama myös suomenkielellä!


  • Anonyymi

   Muistakaa tilata Niilo22:n Youtube-kanava. Paljo hyvää sisältöä joka päivä-

  • Anonyymi

   Osta itse hirttoköysi pelle. Muista tehdä livevideo aiheesta.

  • Anonyymi

   Tämä on pelkkää huijausta. Black Friday on suurta huijastu ja vähäjärkiset luulevat saavansa halvalla turhaa roinaa.

   Täytyy muistaa, että liiketoiminta perustuu aina asiakkaan huijaamiseen, ei ole mitään rehellistä bisnestä.

  • Anonyymi

   Taas kauppiaat kusettaa asiakkaitaan.
   Porukkaa tungeksii myymälöihin,että saavat jotakin krääsää halvemmalla.
   Luvataan alennukset 50% <--> 70% tietenkin koskee vaan,
   joitakin yksittäiskappaleita,joita on löytynyt liikkeen varaston nurkista.
   Loppujen aletavaroiden hintoja on hilattu keinotekoisesti,
   että saadaan mahdollisimmat isot aleprosentit.
   Johan tätä Black Friday päivää on vietetty jo toista viikkoa.

  • Anonyymi

   Ilmaisen Plutus visakortin 10€/kk etu valittavista nyt seuraavista:
   Netflix, Spotify, Apple One, Disney , Amazon Prime, Apple Credit, ASOS, EBAY, Deliveroo Plus, Uber Eats, Just Eat, Starbuck, Uber, Shell, Booking.com, airbnb, Curve, Aldi/Hofer, Sainsburys, Lidl, Tesco.

   Plutus visan ja 10€ liittymisedun saat tästä linkistä: https://dex.plutus.it/auth/referee/signup?refId=kTkyf9

   Rekisteröidy ohjeen mukaan. Laita 20€ pankkisiirrolla Sinulle avatulle Plutuksen tilille ja odota, että saat Plutuksen visakortin postitse kotiisi. Siirtämäsi 20€ voit siirtää visakortillesi, kun kortin saat haltuusi.
   Plutuksen sovelluksesta voit valita aina seuraavan kuukauden ilmaisen etusi.

   Jos haluat lukea lisäinfoa Plutuksen visasta:
   https://vaurastuviisaasti.webnode.fi/plutus-visa/ Liittymiskoodin löydät myös tästä linkistä.

   • Anonyymi

    Älkää helevatissa availko linkkejä.
    Tiedä mitä pas..A sieltä tulee.


  • Anonyymi

   Tätä v***n bläkki friidäutä on ollut jo viikonpäivät,
   eikä loppua ole näkyvissä.Toosassa hinkataan joka mainoskatkolla,
   alennukset 40 % 60% 80%
   Taas on kauppiaiden kusetustalkoot menossa.
   Osta paskaa saat 36 KK kaupanpäälle.

  • Anonyymi

   Tuossa pläkfraideissa huomaa, kuinka paljon hinnoissa on ns. ilmaa. Täytyyhän sitä tosin kaupiaankin jotain tienata, mutta kuitenkin.
   Se on totta, että krääsää on ja paljon myynnissä alessa.

   • Anonyymi

    Missä vitun alennuksissa?

    Parhaatkin "alennukset" ovat jotain 15 - 20 prossaa, eli huonompia kuin normipäivinä, ja ennen tätä BF alennusta, hinnat on nostettu, jolloin alennuksessa et tosiasiassa maksa alempaa hintaa vaan alkuperäistä korkeampaa!

    Nythän jäi ihan helvetisti liikkeitä kiinni siitä että ne rikkovat lakia, eli olivat hilanneet hintoja ylöspäin ja sitten Black Fridayn aikaan muka antaneet alennusta. Se on suomen lain mukaan kiellettyä. Kaikki huijarikauppiaat saavat maksaa valtiolle korvauksista paskoista alennuksista.

    Tämä alennuspäivä on täällä ihan puhdasta kusetusta. Yhdysvalloissa liikkeissä oli oikeasti aivan järkyttävät alennukset käyttötuotteista, -90, - -85 tai vähintään -75 prosenttia. Ihmiset tappelivat tuotteista. Täällä, hyvä että saa -25 prosenttia alennusta jo korotetun hintaisesta tuotteesta!

    Kuka helvetin sekopää kehtaa valehdella ihmisille että BF on muka suosituin alepäivä ja että hinnat ovat todella alhaiset, kun kaikki asiakkaat näkevät kerta vilkaisulla ettei asia ole noin! Täällä päin maailmaa kauppiaat eivät tunne asiakkaitaan lainkaan ja näköjään kuvittelevat että asiakkaat ovat jotain idiootteja.

    Jos jollakulla on otsaa väittää vastaan, niin laittakaa yksikin oikeasti kunnon alennus esille tähän ketjuun!


  • Anonyymi

   ui7y8

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   79
   2487
  2. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   183
   1936
  3. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   111
   1642
  4. Nainen, tässä on jotain todella kummaa

   Meidän tapauksessa lähes kaikki on niin hullua, äärimmäisen mahdotonta ja outoa. Ei mitään edellytyksiä lähteä käyntiin,
   Ikävä
   58
   866
  5. Pahoinpitely

   Kukas tämä rohkea urho on, joka uskalsi käydä avuttoman naisen kimppuun.Jätti lattialle, kahdeksi päiväksi, hakattuaan j
   Jämsä
   29
   823
  6. Etädiagnoosi kaivatulleni

   Minkä etädiagnoosin antaisitte kaivatulleni, joka paljasti itsestään minulle erittäin henkilökohtiaisia asioita, mikä hä
   Ikävä
   59
   812
  7. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   58
   729
  8. Lottovoitto???

   Kuka täällä voitti 9 milliä?
   Sysmä
   18
   704
  9. Naiselle mielessäni hyvää yötä...

   sinne missä aina nähdään. Olet arkeni piristys ja voima, enkä uskalla muusta kuin haaveilla. Uskon, että en ole sinulle
   Tunteet
   33
   700
  10. Huomenta mussukat

   Hyvää maanantaita ja viikonalkua. Mitä on sydämellä? ☕🐺
   Ikävä
   147
   644
  Aihe