Kaupallinen yhteistyö: Black Friday 2022 - Vuoden odotetuin ostopäivä on pian taas täällä

Black Fridayta juhlitaan tänä vuonna marraskuun 25. päivänä, mutta monet verkkokaupat ovat heränneet ostohumuun jo kuukautta aikaisemmin. Pandemian jälkeisenä aikana tarjousten määrän lisäksi myös itse Black Friday alennukset ovat suuremmat kuin koskaan aikaisemmin. Kuten joka vuosi, ostopäivä on helppo muistaa siitä että sitä vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina. Tämä on Yhdysvalloista tulleen perinteen mukaan Kiitospäivän jälkeinen perjantai, joka aloittaa jouluostoskauden Pohjois-Amerikassa.

Iso osa verkkokaupoista aloittaa perinteisesti Black Fridayn kuitenkin jo etuajassa ja julkaisee suuren valikoiman alennuksia sekä tarjouksia jo ennen itse ostopäivää. Näiden alennusten avulla lukuisat suomalaiset perheet säästävät suuria summia jouluostoksistaan joka vuosi!

Tämän niin kutsutun Black Fridayn ennakkoALEn aikana on usein helppo shoppailla laadukkaita merkkituotteita jopa tuntuvilla 40% alennuksilla.

Mistä kaupoista löydän parhaat Black Friday alennukset?

Black Friday on vuosien saatossa noussut vuoden tärkeimmäksi ostotapahtumaksi. Pandemian jälkeisenä aikana vain internetissä toimivien kauppojen määrä on lisääntynyt ja toiminta vahvistunut. Tämä tarkoittaa myös entistä suurempia alennuksia, kun kivijalkaliikkeiden ylläpitoon menevät kulut on karsittu kokonaan pois liiketoiminnasta. Suosittelemmekin ehdottomasti hyödyntämään koodit ja alennukset verkkokaupoissa kuten CDON, Ellos ja NA-KD, sillä marraskuussa säästämisestä on tehty uskomattoman helppoa ja kannattavaa.

Kaikkien ikkunashoppailijoiden iloksi myös monet kivijalkaliikkeet osallistuvat Black Fridayn viettoon. Monet näistä liikkeistä järjestävätkin suuria kampanjoita koko Black Friday viikon ajalle. Kyseisen viikon aikana kannattaakin vierailla liikkeissä kuten JD Sports, Hobby Hall, adidas ja Gigantti.

Mitä kannattaa ostaa?

Viikonloppuun huipentuva ostotapahtuma Black Weekend on tehty jokaiselle shoppailijalle. Sen aikana voi tehdä uskomattomia löytöjä lähes kaikissa mahdollisissa tuotekategorioissa normaalia edullisemmin. Black Friday tarjoukset kattavatkin kaikki joululahjasuosikit kuten elektroniikan, älylaitteet, muodin, kosmetiikan sekä kodin sisustuksen!

Suuret alennukset merkkituotteista, älypuhelimista, teräväpiirtotelevisioista tai markkinoiden parhaista tietokoneista tekevät tästä kuukaudesta vuoden parhaan ajan päivittää kodin tietotekniikkaa!

Muoti ja kosmetiikka kattavat laajan valikoiman tuotteita, joiden joukosta on helppo tilata tarpeelliset vaatteet itselleen sekä vuoden ihanimmat kosmetiikkatuotteet ja muut joululahjat läheisille. Verkkokaupat tuntevat kauden suosituimmat tuotteet, kuten meikit, hajuvedet sekä hyvinvointituotteet ja tarjoavat suuria alennuksia edellä mainituista suosikeista. Monet elektroniset hygieniatuotteet, kuten epilaattorit, parranajokoneet sekä sähköhammasharjat ovat kasvattaneet suosiotaan tuntuvien alennusten saattelemana. Viime vuosien Black Friday tarjoukset ovat sisältäneet myös suuren määrän alennettuja kirjoja ja askartelutarpeita, jotka myydään usein loppuun ennen kuun vaihdetta.

Muut Black Friday vinkit suuriin säästöihin ja alennuksiin

Olemme koonneet yhteen muutaman lisävinkin, joiden avulla saat Black Fridaysta entistäkin enemmän irti!

Ammattilaiset suosittelevat tekemään ensimmäisenä tilannekatsauksen pandemian jälkeiseen markkinatilanteeseen. Maailmanlaajuinen komponenttipula sekä toimitusvaikeudet ovat hankaloittaneet lukuisten elektroniikkatuotteiden saatavuutta. Monet kaupat ovatkin suunnitelleet tarjoavansa kysyttyjä tuotteita alennuksella, kuten Playstation 5 -pelikonsoleita, mutta näitä joululahjalistojen suosikkeja ei välttämättä ole tarjolla. Siksi kannattaakin pitää silmällä ensisijaisten ostosten lisäksi myös varavaihtoehtoja.

Tietyt käytännöt ovat samoja sekä verkko-ostoksilla että kivijalkaliikkeissä. Kannattaa kuitenkin muistaa eräs itsestäänselvältä vaikuttava asia. Verkko-ostoksilla saat aina kuitin automaattisesti sähköpostiisi tai verkkokaupan asiakastilille, joista maksutosite on helppo löytää. Muista aina pyytää kuitti ostosten jälkeen myös fyysisissä kaupoissa ja ota kuitista kuva älypuhelimella. Näin kuitti pysyy tallessa vaikka fyysinen kopio häviäisikin.

Iso osa Black Friday ostoksista on joululahjoja, joten monilla kaupoilla on voimassa pidennetty vaihto- ja palautusoikeus mikäli lahja on esimerkiksi väärä tai väärän kokoinen. Useimmat kaupat ovatkin pidentäneet vaihto- ja palautusoikeuden pitkälle tammikuuhun, jotta lahjojen saajat saavat juuri oikeanlaiset ja -kokoiset sekä miellyttävät joululahjat itselleen.

Vältä huijauksia shoppailemalla vain luotetuissa verkkoaupoissa. Suosi myös turvattuja verkkoyhteyksiä maksua suorittaessa tai hyödynnä turvallisia maksutapoja kuten PayPalia.

Black Friday on vuoden tärkein aika säästäjille, varsinkin kun haluat investoida arkisiin ja tarpeellisiin tuotteisiin. Ja kukapa ei haluaisi?

Toivotamme nautinnollista Black Fridayta!

12

17688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alennukset on ihan Mitättömiä.

      • Anonyymi

        Musta perjantai, siis suomeksi.
        Muistakaa käyttää suomea näissä, eikä mitään lontoon slangia, olemme suomalaisia ja sama myös suomenkielellä!


    • Anonyymi

      Muistakaa tilata Niilo22:n Youtube-kanava. Paljo hyvää sisältöä joka päivä-

    • Anonyymi

      Osta itse hirttoköysi pelle. Muista tehdä livevideo aiheesta.

    • Anonyymi

      Tämä on pelkkää huijausta. Black Friday on suurta huijastu ja vähäjärkiset luulevat saavansa halvalla turhaa roinaa.

      Täytyy muistaa, että liiketoiminta perustuu aina asiakkaan huijaamiseen, ei ole mitään rehellistä bisnestä.

    • Anonyymi

      Taas kauppiaat kusettaa asiakkaitaan.
      Porukkaa tungeksii myymälöihin,että saavat jotakin krääsää halvemmalla.
      Luvataan alennukset 50% <--> 70% tietenkin koskee vaan,
      joitakin yksittäiskappaleita,joita on löytynyt liikkeen varaston nurkista.
      Loppujen aletavaroiden hintoja on hilattu keinotekoisesti,
      että saadaan mahdollisimmat isot aleprosentit.
      Johan tätä Black Friday päivää on vietetty jo toista viikkoa.

    • Anonyymi

      Ilmaisen Plutus visakortin 10€/kk etu valittavista nyt seuraavista:
      Netflix, Spotify, Apple One, Disney , Amazon Prime, Apple Credit, ASOS, EBAY, Deliveroo Plus, Uber Eats, Just Eat, Starbuck, Uber, Shell, Booking.com, airbnb, Curve, Aldi/Hofer, Sainsburys, Lidl, Tesco.

      Plutus visan ja 10€ liittymisedun saat tästä linkistä: https://dex.plutus.it/auth/referee/signup?refId=kTkyf9

      Rekisteröidy ohjeen mukaan. Laita 20€ pankkisiirrolla Sinulle avatulle Plutuksen tilille ja odota, että saat Plutuksen visakortin postitse kotiisi. Siirtämäsi 20€ voit siirtää visakortillesi, kun kortin saat haltuusi.
      Plutuksen sovelluksesta voit valita aina seuraavan kuukauden ilmaisen etusi.

      Jos haluat lukea lisäinfoa Plutuksen visasta:
      https://vaurastuviisaasti.webnode.fi/plutus-visa/ Liittymiskoodin löydät myös tästä linkistä.

      • Anonyymi

        Älkää helevatissa availko linkkejä.
        Tiedä mitä pas..A sieltä tulee.


    • Anonyymi

      Tätä v***n bläkki friidäutä on ollut jo viikonpäivät,
      eikä loppua ole näkyvissä.Toosassa hinkataan joka mainoskatkolla,
      alennukset 40 % 60% 80%
      Taas on kauppiaiden kusetustalkoot menossa.
      Osta paskaa saat 36 KK kaupanpäälle.

    • Anonyymi

      Tuossa pläkfraideissa huomaa, kuinka paljon hinnoissa on ns. ilmaa. Täytyyhän sitä tosin kaupiaankin jotain tienata, mutta kuitenkin.
      Se on totta, että krääsää on ja paljon myynnissä alessa.

      • Anonyymi

        Missä vitun alennuksissa?

        Parhaatkin "alennukset" ovat jotain 15 - 20 prossaa, eli huonompia kuin normipäivinä, ja ennen tätä BF alennusta, hinnat on nostettu, jolloin alennuksessa et tosiasiassa maksa alempaa hintaa vaan alkuperäistä korkeampaa!

        Nythän jäi ihan helvetisti liikkeitä kiinni siitä että ne rikkovat lakia, eli olivat hilanneet hintoja ylöspäin ja sitten Black Fridayn aikaan muka antaneet alennusta. Se on suomen lain mukaan kiellettyä. Kaikki huijarikauppiaat saavat maksaa valtiolle korvauksista paskoista alennuksista.

        Tämä alennuspäivä on täällä ihan puhdasta kusetusta. Yhdysvalloissa liikkeissä oli oikeasti aivan järkyttävät alennukset käyttötuotteista, -90, - -85 tai vähintään -75 prosenttia. Ihmiset tappelivat tuotteista. Täällä, hyvä että saa -25 prosenttia alennusta jo korotetun hintaisesta tuotteesta!

        Kuka helvetin sekopää kehtaa valehdella ihmisille että BF on muka suosituin alepäivä ja että hinnat ovat todella alhaiset, kun kaikki asiakkaat näkevät kerta vilkaisulla ettei asia ole noin! Täällä päin maailmaa kauppiaat eivät tunne asiakkaitaan lainkaan ja näköjään kuvittelevat että asiakkaat ovat jotain idiootteja.

        Jos jollakulla on otsaa väittää vastaan, niin laittakaa yksikin oikeasti kunnon alennus esille tähän ketjuun!


    • Anonyymi

      ui7y8

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4803
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1121
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      23
      1102
    Aihe