Myydäkkö pois osakkeet?

Anonyymi-ap

Vai onko osakkeissa muka vielä nousuvaraa kun ennustetaan taantumaa vuodelle 2023?

30

83

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siellä on aina osakkeita jotka on pyrkimässä ylöspäin, saa olla aika helkkarin rankka romahdus jos mikään osake ei nouse.

      Jos osaat poimia oikein niin olet vuoden päästä parhaimmillaan 30 - 50 % voitolla.

      Tai sitten annat osakkeittesi olla, tapahtuu mitä tapahtuu ja katsot 30 vuoden päästä miten on käynyt.

    • Anonyymi

      Jotkut voi olla 30 vuoden päästä 110 vuotiaita - eli omaisuudesta ei mitään iloa...

      • Anonyymi

        Tottakai voi. Voit olla kuollut vaikka vuoden minuutin päästä vaikka ikää olisi 20v.

        Kun emme tiedä aloittajan tilanteesta mitään, voimme voivotella vaikka miten paljon.

        Suurin osa meistä ei kuitenkaan ole 80v joten eiköhän vastata todennäköisyyden mukaan.


      • Anonyymi

        Perikunnalle voi ollakin. Ja jos osingot riittävät hyvään elintasoon, niin turha kai sitä on myydä.


    • Anonyymi

      Itse olisin 30 vuoden kuluttua 64-vuotias ja mun isä kuoli juuri tuon ikäisenä. En itse pidä kovinkaan todennäköisenä että elän vielä 30 vuotta. Varmaan kannattaisi myydä pois osakkeet ja alkaa nauttia elämästä vielä kun voi.

      T: Aloittaja

      • Anonyymi

        Se, mitä isällesi tapahtui, ei ole tae tulevasta juuri sinun kohdallasi. Saatat kiittää itsesäsi 64-vuotiaana jos jatkat sijoittamista.

        Itse olen ratkaissut asian niin, että olen tehnyt itselleni excel taulukkoon laskelman, jossa on arvio loppuelämäni talouden kehittymisestä, kuukausikohtaisesti.

        Tuossa arviossa olen käyttänyt muuttujina kuukausikohtaista kulutusta, sijoitusten odotettua tuottoa ja ansioita. Elämäni pituuden olen arvioinut keskimääräisestä odotettavista olevasta elinvuosien määrästä.

        Kun tuohon laskelmaan laitoin nousevan kulutuksen joka vuodelle ja sijoituksille varovainen tuotto 5% vuodessa keskimäärin, sain rahani (ne vähäiset) riittämään aika kivasti koko loppuelämäksi.

        Se, että pitääkö tuo laskelma edes karkeasti paikkaansa, ei ole mitään tietoa, mutta jo se, että minulla on joku laskelma / suunnitelma, helpottaa olotilaa. Ja tarvittaessa jos näyttää sille, että laskelma ei pidä paikkaansa, sitä voi aina muuttaa ja jatkaa siitä eteenpäin.

        Ei tarvitse koko ajan miettiä että riittääkö rahat, tai paljonko voi kuluttaa, kun asiat löytyy laskelmasta.

        Sinunkin kohdallasi, jos arvioit että kuolet jo 64-vuotiaana, ei se tarkoita sitä, etteikö sijoittaminen kannattaisi. Ajoitat vaan tuollaisessa laskelmassa elämäsi päättymään 64-vuotiaana ja tavoitteeksi siinä vaiheessa että pankkitilillä ja sijoituksissa on 0 euroa.


      • Anonyymi

        Riippuu sen osakesalkun koosta. Tuossa iässä se muutama tonni/muutama kymppitonni tuo enemmän rauhaa siellä salkussa. Sillä ei kuitenkaan mitään suurta nautintoa saa. Keskitason käytetyn auton tai kunnon ryyppyputken.


    • Anonyymi

      Itse aloitin jo ostot, vähän kerrallaan lisää. Ehkä aloitin ihan liian aikaisin, ehkä en, mutta ainakaan se ei tässä vaiheessa tunnu enää niin pahalta kuin elämän ensimmäiset osakeostot vuonna 2007.

      Edelliset 2-3 vuotta pidin melkein kokonaan taukoa ostamisessa, kun tuntui mahdottomalta se vuodesta toiseen jatkuva nousuputki (pl. koronadippi)

      • Anonyymi

        Omassa salkussa huippu oli heinäkussa 2021. Sen jälkeen tähän asti syvin monttu oli helmikuun lopussa 2022. Kesäkuun ja syyskuun montunpohjat olivat korkeammalla kuin helmikuun sodanaloituskriisi.
        Tulevaisuutta on kuitenkin mahdoton ennustaa - ollaanko kohta pikkutaantuman pohjalla tyyliin 2011 vai syvän laman partaalla mallia 2007, vai jotain muuta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omassa salkussa huippu oli heinäkussa 2021. Sen jälkeen tähän asti syvin monttu oli helmikuun lopussa 2022. Kesäkuun ja syyskuun montunpohjat olivat korkeammalla kuin helmikuun sodanaloituskriisi.
        Tulevaisuutta on kuitenkin mahdoton ennustaa - ollaanko kohta pikkutaantuman pohjalla tyyliin 2011 vai syvän laman partaalla mallia 2007, vai jotain muuta?

        Noita taantumia on oikeastaan turha pohtia, voimme huomata että olemme korkeammalla kuin vuonna 2011 tai 2007.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noita taantumia on oikeastaan turha pohtia, voimme huomata että olemme korkeammalla kuin vuonna 2011 tai 2007.

        Olemme toki paljon korkeammalla pisteluvuissa kuin 10-15 vuotta sitten. Tarkoitinkin lähinnä sitä, että lähteekö kurssit kohta taas nousuun (kuten 2011), vai onko tulossa pitkä lasku (2007-09). Jos tuon osaisi ennustaa, tietäisi pitääkö nyt tankata lujasti vai istua vielä kassan päällä odottamassa syväkyykkyä.


    • Anonyymi

      Tähän jos osaisin vastata oikein, olisin jo miljardööri. Vanha totuus pätee edelleen: ajoittamisessa, tai sen yrittämisessä, normisijoittaja häviää lopulta aina.

    • Anonyymi

      Jälkeenpäin ajateltuna olisin onnistunut noiden ostojen ajoittamisessa aika hyvin jos en turhaan olisi epäillyt itseäni tai kuunnellut sijoitusneuvojien ohjeita. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Nesteen ja Orionin osakkeet kun olin lähellä ostaa niitä silloin kun ne oli lähes 20 euroa alempana mutta en sitten ostanut kun turhaan epäilin.

      Olen toki tehnyt ainakin näillä näkymin ihan onnistuneita osakeostoja. Pari ostoa on sensijaan mennyt täysin pieleen kun ostin viime keväänä ihan liian korkealla hinnalla eli tullut siitä alas varmaan ainakin 50%.

      T: Aloittaja

      • Anonyymi

        Älä sorru tuohon "olisi pitänyt" jahkaamiseen vaan ota niistä opiksesi.

        Kuinka siis vältät nuo tilanteet? Laadit itsellesi selkeän pelistrategian ja noudatat sitä.

        Kun se arvaaminen ja ajoitus ei vaan suju, eikä noilla arvauksilla taida indeksikään peittoutua niin miksi edes yrittää ajoittaa? Osta jatkuvasti niin joskus osuu, joskus ei.

        Jos pidät riittävän pitkään niin lopulta se 10 osakkeen hajautettu salkku päätyy kuitenkin plussalle (ellei tule maailmanloppua tms)

        Jos minäkin olisin rakentanut salkkua määrätietoisesti vuodesta 1988 ja pitänyt kaikki osakkeet jotka ostin enkä olisi puljannut eestaas, olisi minulla noin miljoonan verran. Mutta onko mulla? Ei edes kymmentä prosenttia siitä.


    • Anonyymi

      Itsellä on paljon Ssab:n osakkeita ja ostin ne keskihinnalla 4,50 euroa. Nyt tuskailen mitä niiden kanssa pitäisi tehdä kun viime keväänä jäi osingonmaksun aikaan myymättä noin 6 euron hinnalla. Nyt on noussut taas aika hyvin kun kesällä romahti pahimmillaan 3,70 euroon, harmi vaan etten silloin uskaltanut ostaa lisää.

      Kuitenkaan haluaisi noita myydä pois alle 6 euron ja olisko sieltä ensi vuoden keväällä tulossa vieläkin parempi osinko noin 70 senttiä osakkeelta? Jotenkin on vahva fiilis että on ensi keväänäkin ainakin 6 euron lappu vielä osinkojen maksun jälkeenkin.

    • Anonyymi

      Onko täällä ketään joka tietäis paremmin noista teräsyhtiöistä?

      • Anonyymi

        kiinnostaisi itseäkin kuulla! mulla on metso outoa,ja ssab salkussa.olen juurikin miettinyt pitäisiköhän tässä kohtaa myydä pois .metso on plussalla mutta ssab aika nollilla.


    • Anonyymi

      Ajattelin asiaa siltä kantilta että entä jos Putin päättää käyttää esimerkiksi niitä ydinaseita tai tuo Ukrainan sota eskaloituu kolmanneksi maailmansodaksi. Mitä luulisitte kuinka pörssiosakkeille siinä vaiheessa käy. Tuskin paljon tarvii arvailla.

      • Anonyymi

        Aina on olemassa tuo "entä jos" argumentti, sen varaan ei kannata paljon laskea.

        Ja mitä tapahtui esimerkiksi Helsingin pörssille viimeksi kun Suomi oli sodassa:

        "pörssi oli Talvisodan ajan kiinni, mutta Jatkosodassa pörssistä tuli jälleen rahalle pakopaikka alati kasvavaa inflaatiota vastaan ja pörssissä koettiin rajuja spekulatiivisia nousuja"


      • Anonyymi

        Jos ydinsota toteutuu, sinulla on siinä vaiheessa paljon isompia ongelmia kuin osakeomistusten kohtalo.


      • Anonyymi

        no järjellä varustettu ihminen toteaa että tuohan on utopistista ajattelua.ukraina voisi hädän hetkellä käyttää mutta onneksi ei ole saatavilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no järjellä varustettu ihminen toteaa että tuohan on utopistista ajattelua.ukraina voisi hädän hetkellä käyttää mutta onneksi ei ole saatavilla

        No ei voisi. Tietäisi, että kaikki ulkopuolinen apu ja tuki loppuisi heti ja peli hävitty ja ikuiset sotakorvaukset. Venäjä voisikin käyttää, koska ystävät muutenkin vähissä. Enää muut ydinasefanaatikot kavereina.


    • Anonyymi

      Osta firmoja, jotka hyötyy korkeista sähkön hinnoista. Sitten itse vain nauttimaan emämmän/nuorikon kanssa takkatulen lämpöön.

      • Anonyymi

        Hyvä neuvo !
        Ja samalla katsoa uutisia kun Suomalaisten korkealla sähkön hinnalla rystetyillä rahoilla soditaan Ukrainassa niin että tiilet lentää taloista ja veri ihmisistä.
        Fortum on laittanut sotaan rahaa molemmille osapuolille Venäjälle 5 miljardia ja Saksaan yli 10 Miljardia jotka on kaikki mannyt Ukrainan sotaan...
        Se takaa että Sähkön hinta tulee pysymään korkealla pitkään ! jopa vuosikymmeniä .


    • Anonyymi

      Pitää muistaa että osakekurssit ennustaa talouden laskut ja nousut puoli vuotta etukäteen.
      Osakkeissa on nousuvaraa aina ,osakkeet menee kokoajan ylöspäin siksakkia siis ylös.alas ylös alas... mutta pitkällä aikavälillä kokoajan ylöspäin.
      Vaikka tulee kuin iso romahdus ,niin muutaman vuoden kuluttua osakkeet on taas korkeammalla kuin ennen romahdusta.,joskus voi mennä isossa romahduksessa kymmeninkin vuotta mutta kun osingot laskee mukaan niin puhutaan vuosista.Osakkeissa on tärkeintä kolme asiaa (HAJAUTUS,HAJAUTUS,HAJAUTUS) siis maantieteellinen, alakohtainen ja myös kannattaa hajauttaa suoriin osakkeisiin ,rahastoihin ja etf:n
      (Siellähän Pörssisähän meidän eläkevaratkin on sioitettuna)
      Jos on viisas ,niin osakkeita ei kannata koskaan myydä pois !
      Ne on ollut aina ja tulee olemaan paras sijoitus muoto kun katsot pitkän aikavälin graafeja Suomesta tai ulkomailta niin nousu on ollut aina keskimäärin noin 10 % luokkaa kun osingot lasketaan mukaaan,osingotkin kannattaa uudelleen sijoittaa.

      Jos vielä viisaampi on niin kannattaa laskusuhdanteessa ostaa lisää ja korkea sundanteessa keventää ja odottaa rahoilla tulevaa notkahdusta jolloin kannattaa taas lisätä... näin saa keskimääräisen tuoton jopa yli 10 % paremmalle puolen.

      Säästä jostain muusta mieluummin ja laita nekin rahat pörssiin ihminen voi säästää vaikka mistä ja pieni palkkaisesta duunarista voi tulla miljonääri omilla valinnoilla.

      Verotaja on pahin rosvo sitä on vaikea laillisesti kiertää,mutta vapaehtoisia maksuja on helppo karsia ,joista osa on veroa ja veroluonteisia!

      Hyviä säästökohteita on
      1. Alä maksa vuokranantajalle ! maska itselle ja lyhennä omaa asuntoa
      2.Älä maksa ammattiyhdistys maksuja
      3. Älä maksa kirkollisveroa
      4.Älä Polta tupakkia
      5.Älä juo viinaa
      6.Älä aja nopeasti arvonsa pudottavilla,luyhyen takuun omaavilla ja kalliita remonteja ja huoltoja vaativilla automerkeillä mm. mercedes,bmw,volvo,audi . osta pitkän takuun omaava Japanilais tai Korealais merkki joiden arvon pudotus on vain viides-kymmens osa vuodessa noihin "laatu" merkkeihin nähden eikä kallitta yllätyksiä tarvitse kuunnella korva konepellissa tai likaisessa renkaassa kiinni että pihiseekö ilmajouset tai raksuttaako jakopää tms. ns. kallita pommeja joita niihin on tarkoituksella rakennettu sisää kojelaudassa olevin merkkivalo tehostein rahan ryöstö tarkoituksessa tietenkin. Nettiautosta on helppo vertailla esim. 5 v. vanhan corollan ja E mersun arvon alennusta Corollassa arvonalennus on alle 10000,- euroa mersussa 30000-40000,- euroa kaiken lisäsksi Corolla on edelleen luotettavampi auto ja sillä on edessään paljon pienemmät korjaus kustannukset se on syynä miksi hinta pysyy niin lähellä uuden hintaa vielä vuosienkin jälkeen kun niitä ei tarvitse pallotella kuin kuumaa perunaa että ottaisi riesaksi.

      Tavallinen Duunari voi säästää valinnoilla helposti 1000,- kuussa sijoitettavaksi pörssiin 10 % tuotolla.... niin että se näkyisi ruokapöydässa.40 v vuoden kuluttua se on tuottanut 5.6 Miljoonaa euroa !
      Voit tarkastaa ja laskea sijoitus laskurilla jos tuntuu uskomattomalta.

      Samalla terveys säilyy ja elinikä pitenee kun ei juo viinaa ja polta tupakkia ja mielen terveyskin säilyy kun ei tarvitse kalliden laatu automerkkien remottien kanssa tuskailla.

      Sitten kun katsoo netistä mikä on ihanne paino ja pitää vaakan lukeman tarkasti siinä niin säästyy kaikilta muiltakin taudeilta. ei tuu aikuisikän diapeettestä.astmaa,sydän ja verisuoni tauteja ja ylipainetta pumppuun jne..

      Se on helppo homma kun vähän käyttää järkeä (ei syö enempää kuin kuluttaa)
      Siis jos kulutat paljon voit syödä 2 ihmisen ruuat ja paino pysyy ihanne painossa.
      Ja kun järkeä käyttää valinnoissa niin ei nälissään tarvitse olla eikä huono laapuista ja makuista ruokaa syödä,päinvastoin tarveellisempi ruoka on parempi laatuista ja makuista siis älä syö halvimpia paska makkaroita ja lihaa vaan parempaa laatu lihaa kalaa ja kanaa joka ei niin rasvaista ole eikäs suuhun ja veri suoniin kannata kaataa sellaista eläinrasva paskaa mitä ei saa edes viemäriin kaataa .
      Siis älä vaan erehdy kinkun paistorasvaa kastikkeeseen laittamaan kuin enne vanhaan se on varmin konsti saada aikuisiän diapetes eikä sitä saa paskaa viemärinkää kaataa nekin menee tukkoon.

      Näillä ohjeilla tavallisen duunarin omaisuus kasvaa kuin lumipallo mutta maha ei !
      Jos puhutaan isopalkkaisista (esim. paperimies tai nuohooja tai vuorotyössä oleva sairaanhoitaja ) joilla on ememmän varaa laittaa säästöön kuin kaupankassalla , niin puhutaan kymmenien miljoonien säästöistä jotka eläkeiässä on näillä ohjeilla
      Lisäksi pitää suhtautua ehdottoman kieletisesti kaikkeen moraalittomuuteen niihinkin joita Hallituksemme kansalle mainostaa ja tuputtaa kuten Huumeet , homostelu,pedofiili maista tulevien sosiaali elättien ihannointi jne...

      Nämä ohjeet pitäs opettaaa peruskoulussa kaikille ja tehdä kokeet että oppi on mennyt perille ennen kun sieltä pois pääsee niin Suomessa ei olisi mitään velka, taloudellisia eikä moraalisia ongelmia

      • Anonyymi

        "Osakkeissa on tärkeintä kolme asiaa (HAJAUTUS,HAJAUTUS,HAJAUTUS)"

        Niin, tämähän pätee vain siinä tapauksessa jos ei ymmärrä osakkeista eikä tiedä mitä kannattaa ostaa.

        Warren Buffet taisi sanoa että omistaa enintään viittä osaketta kerrallaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Osakkeissa on tärkeintä kolme asiaa (HAJAUTUS,HAJAUTUS,HAJAUTUS)"

        Niin, tämähän pätee vain siinä tapauksessa jos ei ymmärrä osakkeista eikä tiedä mitä kannattaa ostaa.

        Warren Buffet taisi sanoa että omistaa enintään viittä osaketta kerrallaan.

        Keskittyminen muutamaan osakkeeseen toimii, jos on "warrenbuffet" joka osaa, pystyy ja haluaa analysoida yrityksiä perusteellisesti ja seurata niiden toimintaa ja kehitystä jatkuvasti. Lisäksi on eduksi, jos omistaa yrityksistä sen verran ison siivun, että pystyy vaikuttamaan yrityksen toimintaan vähintäänkin yhtiökokouksissa. Eikä siitäkään ole haittaa, jos kotimarkkina on maailman suurin markkina-alue, jossa pitää kotipaikkaansa lukuisia maailmanlaajuisesti toimivia yrityksiä.

        Kuinka moni kohta noista pätee tavalliseen suomalaiseen palkkatöissä käyvään piensijoittajaan?

        Monelle piensijoittajalle sopii yhdistelmä: Hajautuksen voi tehdä laaja-alaisella (indeksi)rahastolla (tai 2-3 rahastolla, jos yhtä mieleistä ei löydy). Lisäksi voi keskittyä muutamaan suoraan osakesjoitukseen, joiden kanssa voi harjoittaa omaa sisäistä "warrenbuffetiaan".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskittyminen muutamaan osakkeeseen toimii, jos on "warrenbuffet" joka osaa, pystyy ja haluaa analysoida yrityksiä perusteellisesti ja seurata niiden toimintaa ja kehitystä jatkuvasti. Lisäksi on eduksi, jos omistaa yrityksistä sen verran ison siivun, että pystyy vaikuttamaan yrityksen toimintaan vähintäänkin yhtiökokouksissa. Eikä siitäkään ole haittaa, jos kotimarkkina on maailman suurin markkina-alue, jossa pitää kotipaikkaansa lukuisia maailmanlaajuisesti toimivia yrityksiä.

        Kuinka moni kohta noista pätee tavalliseen suomalaiseen palkkatöissä käyvään piensijoittajaan?

        Monelle piensijoittajalle sopii yhdistelmä: Hajautuksen voi tehdä laaja-alaisella (indeksi)rahastolla (tai 2-3 rahastolla, jos yhtä mieleistä ei löydy). Lisäksi voi keskittyä muutamaan suoraan osakesjoitukseen, joiden kanssa voi harjoittaa omaa sisäistä "warrenbuffetiaan".

        Pakko myöntää että olet oikeassa vaikka sorrut hervottomaan liioitteluunkin.

        Ilmeisesti olen pyörittänyt riittävästi dataa excelissä että olen oppinut korrelaatioita osakekurssien ja firmojen numerodatan välillä. Pidän noita niin yksinkertaisina asioina että aina jaksaa yllättää ettei muut ymmärrä eikä näe niitä.

        Mutta, edelleenkin, jos jaksaa katsoa 3kk välein osavuosikatsauksista kolme lukuarvoa ja ymmärtää mitä ne tarkoittaa osakekurssin kohdalla, niin se viisi osaketta on ihan hyvä määrä.

        Ei se mitään osakkeiden kokopäiväkyttäämistä vaadi.


    • Anonyymi

      Hajautus toimii osakkeissa lyhyen aikavälin sijoittamisella silloin, jos on laittaa kymmeniä, ellei satoja tonneja likoon - silloin tuotto saattaa olla lyhyessä ajassa tuhansia/osake - toki myös tappio, mutta niiden kanssa voi odotella rauhassa, kunnes tuottavat.
      Muutamilla tonneilla hajautettaessa puhutaan vuosista ja parhaimmillaan voittaa sinä aikana tonnin- pari ... se ei juuri innosta.
      Mutta jos olet kaksikymppinen ja sijoitat nyt - viisikymppisenä saatat olla miljonääri.

    • Anonyymi

      Aloitin osakesijoittamisen kolmekymppisenä normaaleilla palkkatuloilla. Nyt on 25 vuotta takana ja melkein koko ajan kaikki liikenevä osakkeissa. Ei ihan miljoonaa ole vielä kasassa, mutta hyvä eläkepotti kuitenkin.

      On ollut 2000-luvun alun IT-huuman romahdus. 2008 finanssikriisi, koronaa ja Ukrainan sotaa. Yleisesti ottaen isoja yllätyksiä ei voi ennakoida ja muutenkin markkinaennusteet toteutuu huonosti.

      Nyt on noin 15 yhtiön osakkeita ja 50 te varattuna käteiskassaa talven alennusmyynteihin. Ensimmäisiä kertoja, että on jopa käteispuskuria ennakkoon. Yleisesti ottaen varmalta pohjalta toimivia osinkoa maksavia firmoja kannattaa ostaa ja pitää. Laskuissakin kannattaa istua rauhassa tappioita realisoimatta, jos on kunnon liiketoimintaa osakkeiden takana. Toivotaantoivotaan lappuja on ollut matkan varrella, mutta nykyisin harvemmin. Niistä kannattaa pysyä erossa tai myydä pois, jos on vahingossa ostanut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe