Maanomistuksen tukaiset on lakkautettava heti

Anonyymi-ap

Tukiaismaataloutta on yritetty perustella ”huoltovarmuudella”. Kun Eurooppaan syntyi sota, on tukiaismaatalous vaatimassa lisää tukiaisia – kun sen olisi pitänyt olla maan turva, eikä turma.

Maataloustukiaisten määrä on tarkoin varjeltu salaisuus. OECD:n tilastoista on nähtävissä, että todelliset maataloustukiaiset Suomessa ovat 10 miljardin euron luokkaa vuositasolla. Tukiaiset ovat sekä suoria että epäsuoria.

Kokonaan kirjanpidon ulkopuolella valtava tukiainen on vapaa saastuttamisoikeus ilman korvausvelvollisuutta. Maatalouden tuottamat ympäristövahingot liittyvät mm. vesistöjen saastuttamiseen, maan vesitalouden häirintään sekä ympäristön myrkytyksiin.

Maataloustukiaiset eivät ole ”maatalouden” tukea vaan suurmaanomistuksen tukea ts. tulonsiirtoa suurmaanomistajille.

Maataloustukiaisten seuraus on:
1. Maatalouden tappiollisuus, sillä motiivia toiminnan parantamiseen ei ole.
2. Inflaatio
3. Valtion varojen haaskaus vääriin tarkoituksiin
4. Kansalaisten alhainen ostovoima ja elintason lasku
5. Maan hinnan kohoaminen tukiaisodotuksien vuoksi
6. Alueiden näivettyminen ja tyhjentyminen tuottavan ja kehittyvän elinkeinotoiminnan puutteessa
7. Elinkeinopolitiikan painopisteen vääristymä. Investoinnit ohjataan rökäletappiolliseen puuhasteluun ja Suomen museointiin maatalousnäyttelyksi.
8. Poliittinen vääristymä, kun kepu hankkii eli ostaa kannatustaan maatalous- ja aluetukiaisten kautta.
9. Ympäristön turmeltuminen

Maataloustukiaiset ovat talouden ja yhteiskunnan syöpä.

24

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täysin ymmärtämätöntä suoltamista. 'Ne jotka ei osaa, opettaa'. Jätä saarnaaminen kirkonmiehille, niillä on sentään siihen koulutus.

      • Anonyymi

        Tukijullit ei ainakaan osaa, koko ajan vaan lisää miljardeja tukiaisia vaaditte ja samaan aikaan tuottajahintojen korotuksia. Mihin unohtuu metsätulot, puut ovat saman yrityksen myytävää tuotetta kuin peltotulotkin ja keskimäärin omistatte yli 175 hehtaaria metsää. Puuta myyntiin että saatte ne sähkölaskunne maksettua.

        Mihin sitä polttoainetta ja sähköä viljelijällä talvella kuluu, auraatteko peltoja ja lämmitätte sitten sähköllä? Kartanonkin voi lämmittää puilla. Tukiaiset kuluu pelkästään törsäilyyn ja etelässä makoiluun. Kyllä ne ovat työläiset mitkä elää köyhyydessä ja joutuu maksamaan miljonääri tukijullien tukiaisetkin.


    • Anonyymi

      Maatalouspilitiikastamme päättä kansanedustajat jotka raas valitaan ensi keväänä. Mitähän arvelet, lopetetaanko maataloustuet? Tänään hallitus vastaa opposition välikysymykseen maatalostuista, mitä arvelet onko tuo porukka lopettamassa maataloustuet, yli puolethan valitaan uudestaan tulevaan hallitukseen.

      • Anonyymi

        Idiootit oppositiossa vaatii lisää tukiaisia vain vastustaakseen hallitusta. Ei olisi uskonut että myös PS osallistuu tuohon paskanjauhamiseen, vaikka joukossa onk0in tukijulleja ja niiden jälkeisiä kuten eniten kiihkoileva ja miehensä kanssa rötöstellyt kike elomaa.

        Halla-aholla oli paljon järkevämpi asenne, ei syrjäseudut tukijullien varassa pysy pystyssä, teollisuutta sinne tarvitaan. Kaikki yritystuet pitäisi poistaa, samoin maataloustuet ja ensimmäisenä kansalliset jos kerran vaativat korkeampia tuottajahintoja. Tuet suunnattava köyhille että on varaa ostaa ruokaa, tukijullit ei todellakaan ole köyhiä.


    • Anonyymi

      jyväjemmarit tukirahoilla tuottavat elintarvikkeita ulkomaanvientiin 😠😠😠

    • Anonyymi

      Juuri niin ja asumistuki on lakkautettava välittömästi. Asumistukia perustellaan laiskuudella.

      • Anonyymi

        Juuri niin, vuokrasääntely palautettava, ahneet kepulit ja kokkreet sen poistivat että pääsevät rahastamaan miljardien asumistuilla. Miksi ei kepulit toimi kun ovat hallituksessa? Tukijullien sijoitusasunnot myyntiin, siitä saa rahaa sähkölaskuihin.


    • Anonyymi

      Energiaomavaraisuus on menetetty,menetetään seuraavaksi ruokahuolto. Mitenkäs etenee idea valtionmetsien yhtiöittämisestä ja pohjavesien myynnistä.

    • Anonyymi

      ”Elinkeinopolitiikan painopisteen vääristymä. Investoinnit ohjataan rökäletappiolliseen puuhasteluun .”

      Siis tuottajahinnat ovat liian alhaiset kuluihin nähden.

      Nyt politikot ovat päättäneet että maatalouden kuluja kustannetaan valtion varoista mitä demokraattisissa valtioissa kutsutaan tulonsiirroiksi.
      Toinen mahdollisuus on poistaa maataloustuet ja siirtää kustannukset suoraan tuottajahintoihin.

      Tuskimpa politikot tuollaista päättäisivät.

      • Anonyymi

        Kulut ovat liian suuret suhteessa tuottoon, koskatukijullit tottuneet törsäämään turhuuksiin miljardien tukiasilla. Ei ne 200 000€ urheilumersut ja muut ylellisyydet liity maatalouteen millään tavalla.


    • Anonyymi

      Ei Mersu maatwlouteen liitykään, ja siksi sitä ei olekaan juuri kellään. Kokomtämänkin ketjun väitteet on niin täyttä potaskaa ja taloudesta, ja varsinkin maataloudesta niin ymmärtämätöntä, että ei mitään rajaa. Lääkitystä tai mielenterveyshoitoa taitaisi kirjoittaja tarvita. Käsittämätöntä soopaa tuottaa päivästä toiseen.

      • Anonyymi

        Sama minkä merkkisiä ne luksusautot ja muut vehkeet ovat, mutta ei todellakaan ole rahasta pulaa tukijulleilla, näkeehän sen tukijullille morsian ohjelmasta, youtube-vidoista ja kun vaan liikkuu maalla. Rahaa saa kulumaan kuinka paljon tahansa kun muut maksaa, tukiaiset pois niin tulee jotain järkeä siihen touhuun.


    • Anonyymi

      Ehkä niitä mersuja ei olekaan.

      ” Välikysymyskeskustelu käynnissä eduskunnassa

      Aamulla hallitus kokoontui kriisikokoukseen ja nyt vuorossa on opposition välikysymykseen vastaaminen eduskunnassa.

      Välikysymys koskee hallituksen toimia maataolouden ahdingossa.

      Välikysymyskeskustelu käynnissä eduskunnassa

      Aamulla hallitus kokoontui kriisikokoukseen ja nyt vuorossa on opposition välikysymykseen vastaaminen eduskunnassa.

      Välikysymys koskee hallituksen toimia maataolouden ahdingossa.”

      https://yle.fi/uutiset

      • Anonyymi

        Mikä vidun ahdinko, pikkutiloja lunnollisesti lopettaa kun ei ole jatkajaa ja kun kaikki tukiaiset menee isoille tiloille. Tuotantomäärät ei ole tippiuneet mihinkään, aivan turhaan jauhavat paskaa välikysymyksissään. Silti pikkutiloillakin pärjää erikoistumalla, eikä isojen tilojenkaan pitäisi pelkällä viljalla ja 4 kk töillä pärjätä, eikä ainakaan tukiaisilla loisimalla, 8kk tehtävä muita töitä.


    • Anonyymi

      Täälä vaaditaan puutavaran myyntiä eli syöttämistä etelän roletariaatille, että ruoka halpenis. Suomessa on noin 600 000 metsän omistajaa. Teillä monella tekee nyt elämisen kanssa tiukkaa. Mummun metsää vaan myyntiin, että saatte ruokarahaa ja sähkölaskutkin maksuun.

      • Anonyymi

        Ei muut itkekään tukiaisia, vain te saaatanan laiskat ja ahneet tukijullit. Muut ovat lähes kaikki pikkuplanttejä, tukijulleilla on metsää keskimäärin yli 175 hehtaaria, eikä se tuotto eroa millään tavalla maatilan muista tuloista. Tottakai tukijullien kuuluu rahoittaa menojaan myös puuta myymällä, eikä veronmaksajilta tukiaisia vinkumalla.


    • Anonyymi

      Niinhän on tehty mutta ei se ole pitkällä tähtäyksellä järkevää että toisen tulolähteen tuotoilla rahoitetaan toista tulolähdettä niin kauan kun puuta riittää myyntiin.

      Ei viljelijällä ole mikään velvollisuus jatkaa tuotantoa niin kauan kuin kaikki omaisuus on myyty, eihän muut yrityksetkään rahoita tappiollisen yrityksen toimintaa tuottavan yrityksen tuotoilla.

      Siksi oppositio teki välikysymyksen maataloudesta koska heilla on huoli kotimaisen ruuan puolesta.

      • Anonyymi

        Minkä toisen, idioottiko olet, smaa tilaa ja yrotystä ne metsätkin ovat, eikä 4kk viljelytöiuden kuulu koko vuotta elättääkään. Investoinnit ja 8kk tuotto hankittava puuta myymällä, lainalla tai muilla töillä. Ei muissakaan yrityksissä loisita 8kk tukiaisilla, omistajat voi laiskotella jos on tarpeeksi tuottava yritys ja muut tekee työt.


    • Anonyymi

      Aloitteen tekijä voi satsata rahansa hiiva ja sokeri ostoihin.. Saat niistä kummasti aivo toimintaasi parantavaa juomaa satoja litroja.

      • Anonyymi

        Sitten uuninpankolle makoilemaan kuten tukijullit, tai etelässähän te nykyään makoilette.


    • Anonyymi

      Rökäletappiollisen tukaismaatalouden ongelmien hoitoon on pätevä keino: terve konkurssi. Pysävästi tappiollista puuhastelua ei ole syytä jatkaa.

      Maataloudeno on aika siirtyä normaalin rahoituksen piiriin ja lopettaa veronmaksajien maasotus.

      Ottakaa vastuu tekemisistänne ja lopettakaa kerjääminen.

    • Anonyymi

      Oppositio teki välikysymyksen miksi maataloudelle ei anneta kriisiavustusta, ei maanviljelijät yksin ole huolissaan toimeentulostaan jos olet lukenut uutisia.

      Hallitus vastaa välikysymykseen huomenna perjantaina.

      Ja nyt on niin että päättäjät ovat päättäneet että maataloutta tuetaan jotta ruoka olisi halvempaa samoin kuin esimerkiksi terveyden hoitoa tai koulutustakin.

      • Anonyymi

        Opposio haluaa haluaa vaan haukkua hallitut mistä tahansa ja saada epäsopua aikaiseksi, etkö sitä tajua, samat puolueet vähensi tukia aikaisemmin. Tukiaiset ei näy ikinä ruuan hinnassa, edelleenkin maailman kallein vaikka tukijullit saisi 20mrd tukiaisia. Ne on poistettava kokonaan niin sitten ruoka halpenee kun tukijullit ei törsää turhuuksiin. Tuet annettava köyhille ostajille eikä rikkaille tuottajille, sanoohan sen järkikin.


    • Anonyymi

      ”Maataloudeno on aika siirtyä normaalin rahoituksen piiriin ja lopettaa veronmaksajien maasotus.”

      Tuo on eduskunnan päätettävissä. Oletko tietoinen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe