Hyvä otsalamppu / otsavalo. Otsalamppuja on monen tasoisia, parhaat ihan käsittämättömän tehokkaita.

Anonyymi-ap

PARISTOKÄYTTÖISET OTSALAMPUT (Tikka, Retki jne. marketeissa myytävät) n. 10 €
Nämä ovat pienitehoisia, koska paristoista ei voi ottaa suurta virtaa ja jatkuva paristojen vaihtaminen tulisi kalliiksi. Valoteho hiipuu pariston tyhjentyessä. Edullisia ostaa, mutta eivät paljoa anna. Valoteho muutama kymmenen lumenia. Paristokotelon jousikontakteissa voi alkaa esiintymään kosketushäiriöitä. Käyttöikä voi jäädä lyhyeksi. Materiaalit eivät kestä pakkasta.

HALVAT LADATTAVAT OTSALAMPUT (esim. Ledcore) n. 20 € -
Nämäkin ovat luvattoman tehottomia, mutta toiminta-aika voi olla pitkä. Vesitiiviys puuttuu ja käyttöikä voi jäädä lyhyeksi. Valoteho hiipuu akun tyhjentyessä. Akun varaustilaa ei näe. Valon sävy ja valokeilan muoto huonoja. Valoteho muutama sata lumenia. Materiaalit eivät kestä pakkasta.


KESKITASON LADATTAVAT OTSALAMPUT (Olight, Led Lenser) n. 40 € +
Nyt hypättiin laadussa ja valotehossa jo ihan uudelle tasolle. Näillä pärjää aktiivisessakin käytössä, mutta kovavauhtinen juoksija kaipaisi lisää valoa syksyn kurakeleihin. Valotehoa useita satoja lumeneita ja se on sävyltään sellaista, että sillä näkee ja valokeila on tasainen. Kestää käyttöä paremmin, mutta varaosia ei saa. Valoteho säilyy akun hiipuessa, kunnes pienenee pienemmälle teholle. Mukana tulee säilytyskotelo.

HUIPPULUOKAN LADATTAVAT OTSALAMPUT (Lumonite, Lupine, MTiger, LedX) n. 500 €+
Nämä on tarkoitettu suunnistuskäyttöön tai polkujuoksijalle. Akku on akkuliiveissä. Valotehtoa tuhansia Lumeneita. Laatu erityisesti Lumonitella on aivan viimeisen päälle. Valoteho säilyy akun tyhjentyessä. Älykäs valo osaa pudottaa valotehoa portaittain pienemmälle pykälälle akun varauksen käydessä vähiin ja antaa valoa hurjaan pitkään varmistaakseen kotiinpaluun venähtäneeltäkin metsäreissulta. Valo-osassa on lämpötilasuojaus joka rajoittaa tehoa käyttäjän ollessa paikallaan tai lämpimässä paikassa. Valmistajat tekevät aktiivista tuotekehitystä ja varaosia ja lisävarusteita on hyvin saatavilla. Mukana tulee säilytyssalkku.

12

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mainonta on kiellettyä palstan sääntöjen mukaan. Yritys päätyy boikottiin.

      • Anonyymi

        Miyäs mainontaa tuossa oli?
        Ei kyllä kaikki merkit ja laatuluokat mennyt aivan putkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miyäs mainontaa tuossa oli?
        Ei kyllä kaikki merkit ja laatuluokat mennyt aivan putkeen.

        juuri näin, ihan hyvä selvitys otsalampuista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juuri näin, ihan hyvä selvitys otsalampuista

        Mitenkäs meinasit tuon otsalampun suunnitella? Ei ole ollut vielä yhtään skemaa ketjussa.


    • Anonyymi

      Vertailua paperilla voi ihan hyvin tehdä. In se hyvä. Kuitenkin käyttötilanne ratkaisee pitkälti parhaan kaytettävn laitteen. Harmillisinta asiassa se kun valikoima vaihtuu nopeaan ja hyväksi todetua ei saa enää kun hakuasi hommata niitä lisää. Niin kävi yhdelle pienelle taskulampulle jossa yksi teho ja siksi ei tartte jatkuvasti napsuella käyttökytkinsä. Valotehoksi siinä luvattiin 100lumenia. Pimeessä huomattavasti parempi kuin toinen 300lumenin lamppu. Saman kokoiset keilat ja silti näytti paremmin. Asiasta otin sitten todisteeksi valokuvan ja siinä 300lumenia oli kirkkaampi. Olisi pitänyt uskoa teknisiä tietoja, mutta sanoisin tapauksen olevan nyt katsojan silmässä. Vajon väristä kaiketi tässä tapauksessa on nyt kyse. Tuon pimeemmän lampun valon näen paremmin ja joku toinen näkee varmasti asian juuri toisin. Suosin akkutoimisia valaisimia taskussa. Autoon sitten paristo kun ovat joskus pakkasessakin. Käytäjäystävällisten valaisimien löytäminen inhimillisestä hintaluokasta käy yhä vaikeammaksi kun ominaisuuksien tarjonna mahdollisuus tulee halvemmaksi ja olenkin oikeastaan heittänyt jo pyyhkeen kehään kun tarvekin on pienentynyt.

    • Anonyymi

      AA tai AAA pattereita / ladattavia käyttävistä saa ihan hyvin valoa ja käytännöllistä suunniteltua valokeilaa. Jos ostaa merkkilampun esim petzl valaisimia, joitaa saa n 20€ lähtien yli 200-300 maksimi lumenilla näkee jotain useimpiin hommiin. Riittävästi täysiä akkuja / pattereita mukana taskussa.

      Eikä lamppu paina paljon.

      Moneen petzl AAA lamppuun saa nykyään myös ladattavan lithium akun jossa on usb latauspaikka, jos sellaista haluaa käyttää. Kun akku on tyhjä niin jotakin tarvitsee vaihtaa tilalle kun akku tyhjeneee, esim ne AAA patterit.

      18650 litium akkua käyttävässä tietysti pitää ladata ja varata riittävästi akkuja mukaan myös että virtaa riittää. Näihin voi olla rakennettu niin korkeita max valaisutehoja että muutama minuutti ja akku on loppu täydellä asetuksella.

      8 tuntia korjasin laitetta pimeässä ja oli max 180 lumenin n 30 euron, 10 vuotta sitten myyty led lenser, 3 AAA patterin lamppu päässä. Muutaman kerran vaihdoin täydet patterit paikalleen, minuutin homma. Ajoi asiansa ja valoa ei päässä huomannut = oli niin kevyt ja pieni.


      Taitaa ne tokmannin ja muiden retki valot ja airamit olla oikeasti alitehoisia, ja huonolla virtaa syövällä ledillä joilla ei tee mitään, Siksi suosittelen hankkimaan esim sen petzl lampun 20 eurolla vähän yli.

      • Anonyymi

        200-300 lumenia AA-paristoilla toimivista lampuista? Tai melkein 180 3xAAA -paristoilla toimivista?

        Mainoswatteja puheissasi. Ei ole parissa AA/AAA paristossa niin paljon energiaa, että niillä saisi tuntien ajan 200-300 lm tuotettua. Valmistajat kyllä lupailee kaikenlaista, mutta valoteho tietysti mitataan 1 minuutin aikana ja polttoaika sitten sen mukaan, miten reguloimattomat lamput hiipuvat luonnostaan ja tehokkaissa maleissa lämpösuoja tiputtelee tehoja... aina, kun lamppuja on oikeasti mitattu, niin tulos on "hieman" erinäköistä kuin pakettiin painetut pupputekstit antavat ymmärtää.

        NiMh akkuja rajoittaa nimenomaa suht iso sisäinen vastus. Ei niistä juuri yli 1000 mA virtaa saa ja isolla kuormalla isot häviöt. Eli akut tyhjenee tunnissa. 18650 virranantokyky on parempi, joten voidaan tehdä lyhyen aikaa 1000 lm tuuttaaviakin lamppuja. Toisaalta palamisaika on useita tunteja, jos tyydytään näihin 200-300 lm tehoihin.


    • Anonyymi

      Lumoniten Leaderissa on 100 wattitunnin akku. Sitä pidetään akkuliivissä selässä niin kuin muidenkin huippulamppujen tapauksessa. Näin pääosa on höyhenenkevyt, vaikka valoa lähtee mieletön määrä.

    • Anonyymi

      Listalle voisi lisätä ylemmän keskiluokan valaisimet eli n. 1000 lumenia antavat. Esim. Lumonite Compass R. Nämä ovat vielä integroidulla akulla varustettuja.

      Lumoniten laatu näkyy Compass R:ssäkin: Kun esim. Olightin magneettinen latausliitin ei aina tahdo saada riittävää kontaktia, Lumoniten kanssa tuota ongelmaa ei ole, koska Lumoniten latausliittimen magneetti on paljon voimakkaampi.

    • Anonyymi

      Itse ostin USB -ladattavan lippisvalon JULAn avajaistajouksesta 8€, kun Jula avasi uuden Keravan -myymälänsä.

      Kerava on siis tuon ketjun Helsinkiä lähinnä oleva myymälä.

      Katsoin, että jos haluaa käyttää myös talvella ulkona, niin lippisvalo on otsavaloa parempi valinta.

      Varmasti markkinoilta löytyy kirkkaampiakin, mutta moneen käyttöön tuokin riittää, sillä vaikka ei kaikista kirkkain olekaan, niin on kuitenkin selvästi kirkaampi kuin moni täysin alitehoinen malli.

      • Anonyymi

        "Katsoin, että jos haluaa käyttää myös talvella ulkona, niin lippisvalo on otsavaloa parempi valinta."

        Käytätkö siis lippalakkia talvella ja pipoa kesällä?


    • Anonyymi

      Suomalaiset käyttävät nimitystä "otsavalo", englanniksi "päävalo", mitähän muita nimityksiä tälle lampulle on eri kielistä suoraan käännettynä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe