Auton tolppapaikan oikea hinta

Anonyymi-ap

Useissa kerros/rivitaloissa on 2 tunnin kellolla varustetut lämmitystolpat ja niistä maksetaan kai yleisimmin jotakin alle 10 €/kk.

Nyt tulevana talvena usean taloyhtiön sähkön hinta huitelee jopa 50 c/kWh tienoilla (energia + siirto + verot). Jos autossa on sekä moottorin että sisätilan lämmitin päällä 2 tuntia => 2h * 2kW = 4 kWh/kerta = n. 2 €/kerta. Jos noita 2 h lämmityksiä tulee kuukaudessa 40 kertaa => 80 €/kk!

Tuollaisia kustannuksia tulee tietysti vain n. 5 kuukautena ja autopaikan vuokraa maksetaan 12 kuukautena => koko vuodelle jaettuna pelkkä sähkön kustannus olisi 5*80/12 = n. 33 €/kk.

Mutta koska maksuun pitää sisällyttää myös tolppien ja kaapeloinnin investoinnin kuoletus sekä huolto ja ylläpito niin oikea kustannukset kattava maksu tuollaisesta 2h 10A sähkötolpppapaikasta olisi luokkaa 50€/kk!!!

Tullee mielenkiintoiset keskustelut ensi kevään yhtiökokouksiin!

12

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikkeen pitäisi laittaa kulutusmittarit vaan, säästyisi kokousaikaa.

    • Anonyymi

      Joissakin rivareissa on omasta mittarista. Lisää tietysti
      kaapelointikustannuksia. Sähköautojen lataus tietysti
      erikseen.

    • Anonyymi

      Ensinäkään suuremassa osassa taloyhtiöitä kiinteistösähkön hinta ei huitele 50 sentissä.
      Autopaikoista saa periä vastikkeena vain suorat kulut, investointikulut kuuluvat yleisiin kuluihin. Tämä on Kiinteistöliitonkin kanta asiaan.
      Aina voi asentaa alamittauksen tolpille, mutta kannattaako? Yleisesti tutkittuani taloja joissa on alamittaus niin kulutus on paljon puhuttua pienempi. Silloin 10 euroa kuukaudessa riittää kattamaan suorat kulut.

    • Anonyymi

      Tuskin missään yhtiössä on sallittu 2 kilowatin tehoa.
      Moottorin lämmittimen teho on 500 - 600 W.
      On järkevää hankkia takamittari joka näyttää koko kentän kulutuksen. Vuosikulutuksesta voi laskea hinnan kun käyttää sähkön keskihintaa.

    • Anonyymi

      Lämpökameralla voi helposti todeta sisätilalämmittimien käyttäjät.
      Liekö myynnissä sellaisia kytkimiä mikä vuorottelee sähköä moottorin
      lämmityksen ja sisätilan lämmittimen kesken ?

    • Anonyymi

      Yhtiökokouksissa eläkeläispapat vaativat, ettei kesäkuukausilta pitäisi periä maksua lainkaan, kun kulu sähköä.

      Sähköautoilijat sun muut rikkovat tolpan kellokytkimen, jotta saavat sähköä 24/7.

      Wanhoissa taloissa, missä ei ole tolppapaikkakohtaista kelloa, vaan sähköt päällä muutaman tunnin jaksoja aamulla, päivällä ja illalla, eläkeläispapoilla johto kiinni 24/7 ja sisätilanlämmitin paahtaa, vaikka auto olisi ajossa kerran viikossa... kerran kuukaudessa.

      • Anonyymi

        Nuoret klopit aina valittelee eläkeläispapoista. Mene poju itse asunosakeyhtiön hallitukseen ja laita asiat paremmiksi. Vai tuskin edes käyt yhtiökokouksessakaan?

        Yhtiöjärjestyksessä määrätään pysäköintipaikoista ja niiden vastikkeista. Yhtiökokous eli edes ne eläkeläispapat ei voi ohittaa yhtiöjärjestystä.

        Sinulla tuntuu muutenkin löytyvän ongelma kaikkiin ratkaisuihin


      • Anonyymi

        Tuollaiset jatkuvat moottorin lämmitys -> sulatus -> huurtuminen/jäätyminen syklit toinen toisensa perään kuluttavat moottoria selvästi enemmän kuin kylmästartti ilman mitään lämmitystä!

        Aina kun moottori lämmitetään ja sulatetaan siitä siihen kertynyt huurre vedeksi, se on ajettava lämpimäksi ja kuivaksi ennen kuin sen annetaan uudelleen jäähtyä alle nollan. Muutoin voi jopa apulaitehihna jäätyä kiinni, huohotin jäätyä umpeen, öljyyn kertyä vettä, ruostuminen ja syöpyminen kiihtyä, sähköt/elektroniikka vioittua, yms. sellaista "kivaa"!.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuoret klopit aina valittelee eläkeläispapoista. Mene poju itse asunosakeyhtiön hallitukseen ja laita asiat paremmiksi. Vai tuskin edes käyt yhtiökokouksessakaan?

        Yhtiöjärjestyksessä määrätään pysäköintipaikoista ja niiden vastikkeista. Yhtiökokous eli edes ne eläkeläispapat ei voi ohittaa yhtiöjärjestystä.

        Sinulla tuntuu muutenkin löytyvän ongelma kaikkiin ratkaisuihin

        Eläkeläispapoista kun aika jättää, maailma muuttuu paremmaksi. Tämä suurten ikäloppujen jengi ainaselittää suu vaahdossa, miten nuorena kärsivät vilua ja nälkää ja sen vuoksi heillä on oikeus saada hyvitys moisesta. Todellisuudessa puutetta kärsivät sodan käyneen sukupolvet ja he olivatkin nuukia. Nykyiset eläkeläisrohmut ovat aina suureen ääneen vaatimassa, että talossa pitää olla lämpöä 26 °C, mutta vastiketta ei saa nostaa eikä mitään korjauksia tehdä, kun talo kestää ilmankin siihen asti, että rohmut kannetaan puupalttoossa pois. Sen jälkeen ei mitään väliä ole - eläkeläisrohmuilla on tavoitteena viedä talot ja koko maailma mukanaan hautaan. Kulut kuuluvat aina muille, mutta eläkkeeseen pitää saada korotus ja sähkön hintaan alennus, kun on se mökkikin, mihin piti muuttaa eläkepäiviä viettämään.... mutta paskapuhetta sekin.

        Nämä eläkeläispapat rohmuavat taloyhtiön omaisuutta itselleen minkä kerkiävät. Koska käärinliinoissa on taskut. Hankitaan yhtiön vuokrattava varatotila ja sitten pidetään tiukasti huoli, ettei 20 mk/kk vuokraa ikinä koroteta.... Sama autotallien ja parkkipaikkojen kanssa. Niistä pidetään kiinni, vaikkei autoakaan enää olisi. Koksa Saavutettu Etu. Ja edelleen pidetään kiinni siitä, ettei näistä saa periä todellisia kustannuksia vastaavaa korvausta. Esim nuo autotallit kyllä lisää kustannuksia putkirempassa ja parkkipaikoillakin on muutakin kulua kuin sähkö - lumenauruas, asvaltoinnin uusiminen X vuoden välein jne. Joku Muu saa namä maksaa rohmun mielestä.

        Ja todellakin rohmut vastustavat parkkipaikkamaksun korotusta 15, vaikka romulla olisi lämmtin tarpeettomasti käytössä koko ajan ja sähköä tuhlattaisiin 50 euron edestä/kk. Tai nykyhinnoilla satasen edestä.

        Rohmu myös valehtelee, että asunto-osakeyhtiöilä olisi aina jokin mystisen halpa sopimus. Rohmu valehtelee aina. Yhtiöllä on voinut olla halpa kiinteähintainen sopimus, mutta ne eivät loputtomiin jatku eikä mikään sähkämyyjä enää itseään tällaiseen hirtä. Plus tällä hetkellä ei ole mielekästä tuhlata sähköä, vaikka halvalla saisi. Paitsi eläkeläiskääkkien mielestä, kun kääkät yrittävät tuhota koko planeetan. Ovat mielestään niin tärkeitä, ettei täällä kuitenkaan kukaan voi elää, kun kääkät kuolevat.

        Kuolisivat vaan mahd. pian pois.


    • Anonyymi

      Sisältyy kait vuokraan, joka penni ollaan maksettu perkele!!

      • Anonyymi

        Sisältyy vastikkeeseen, jonka maksaa vuokraisännät. Ja kun vastikkeet noiden sähkölaskujen takia nousevat, korottavat vähän tuota nousua enemmän vuokraa!

        Kannattaako tuhlata sähköä vaikka olisi sitä mieltä, että vuokrassa "joka penni ollaan maksettu,"???


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2541
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1632
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      220
      1008
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe