Kenen vastuulla on Suomen sähköntarve?

Anonyymi-ap

Huoltovarmuus on lakisääteinen asia, mutta miksei sähkön huoltovarmuudesta ole huolehdittu? Asiantuntijat ovat sähköpulasta jo vuosia varoitelleet, mutta mitään ei ole tehty. Varavoimalatkin on purettu ja aiheutettu kestämätön tilanne.

Kuka vatsaa siitä, että Suomessa on saatavilla riittävästi sähköä? Oikeuskanslerin tulisi käynnistää selvitys, mikseivät edelliset hallitukset ole hoitaneet lakisääteistä varautumista.

Minin toimenpiteisiin nykyinen hallitus on ryhtynyt, jotta tilannetta saataisiin käännetty paremmaksi tulevien vuosien osalta. Tarvitaan paljon uutta säästä riippumatonta voimalakapasiteettia.

9

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensiksi on Energiavirasto joka on tiukasti ajanut sähköverkko yhtiöiden etuja, ei kuluttajan. Ei ole tehnyt mitään kuluttajan hyväksi, johtajia on aivan mahdoton määrä, pääjohtaja on oikein emäliero. Ei tehnyt mitään aloitetta runkolinjojen vahvistamiseksi länsi-Suomen tuulivoima-alueelta vaikka kehitys oli nähtävissä jo yli 10 vuotta sitten. Nyt herätään kun on jo housussa, ja syytellään muita toimettomuudesta. Sitten sähkön hinta: mitä tästä kaikesta sanoo Suomen Kartellilainsäädäntö ja oikeuskansleri?Asfalttikartellin osakkaat saivat rajut rapsut aikanaan. Sähkön myyjät ovat nyt selvästi kartellissa. Perustelevat toimintaa oudoilla asioilla: sähkön säästö kärsii jos hinta on alempi kuin todellinen kustannus?? Saatavilla olevan sähkön määrä ei lisäänny hintoja nostamalla.

    • Anonyymi

      Taas nähtiin suome kallispalkiseten jihta jien ammattitaito

      Ihan o lis pienipalkainen työläinenkin rysiny t tämönkin homman

    • Anonyymi

      Kenen nimet löytyy hiilivoimaloiden purkupäätösten alta, pääkaupunkiseudun vihervasureiden ajama asia se joka on tapauksessa lienee...

    • Anonyymi

      Kiireen vilkkaan uusia yhdinvoimaloita jne...nyt eu sijoittajat jarruttavat uusia voimaloita ettei hillot karkaa purkista..varmaan joku kermaperse nytkin huuhtoo persettään paljussa ja vastapäätä köyhä mummo kääntelee lämmitystä pienenmmälle ja vetelee vilttiä korvilke.. Jos laitetaan kulutuskatto ja hintakatto sekä pörssi jossa saa kuluttaa niinpaljon kuin haluaa ja huuhdella sitä vittuaan paljussa..

    • Anonyymi

      Hiilivoimaloiden tuhoajia pitäisi syyttää kansan edun vastaisesta toiminnasta !!!

    • Anonyymi

      Alaisitko viipymättä rakentamaan voimalaa, jos huoltovarmuuskeskukselta tulisi sinulle ukaasi, että paljonko sinun on energiaa toimitettava kantaverkkoon jatkossa?

    • Anonyymi

      Tässä tapauksessa huoltovarmuuskeskuksen ukaasit tuskin velvoittavat purkamaan valmiita voimaloita....

    • Anonyymi

      Energiantuotannon isoista linjoista ovat päättäneet poliitikot. Vihreä siirtymä jyrää ja tuulienergian rakentamisella rahastaneet firmat ovat hyötyneet.

      Kokonaisuudesta ei tunnu huolehtivan kukaan. Nyt on edetty erilasia vippaskonsteja käyttäen. Ensin pitäisi luoda suunnitelma, miten tarvittava sähkö tuotetaan jokaisessa tilanteessa ja rakentaa järjestelmä tämän mukaan.

      Jatkuvasti käytettävissä olevan energian tuotantoon on vaikea investoida, kun energian hinta heiluu jatkuvasti. Uusien voimaloiden tuotto-odotuksille ei ole järkevää pohjaa, kun arvaamaton tuulivoima sotkee laskelmat.

    • Anonyymi

      Eiköhän se ole eduskunnan vastuulla. Siellä päättävät ne, jotka olemme sinne äänestäneet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      37
      3296
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2005
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      195
      1622
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1493
    5. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      80
      1115
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      264
      971
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      889
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      114
      884
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      68
      810
    Aihe