Maistuuko hapankaali ? Onko kokemuksia ?

Anonyymi-ap

Oletko saanut apua helpotusta mahavaivoihisi hapatetuista tuotteista ?
Jos, niin mistä tuotteista ?
Etsin apua ja luin muun muassa seuraavia asioita hapankaalista:

"Hapankaali ja muu hapatettu eli fermentoitu ruoka voi lisätä suolistossa hyvälaatuisten bakteerien määrää. Mitä monimuotoisempi hyödyllisten bakteerien kirjo suolistossa majailee, sitä parempi se on terveyden kannalta.

Hapankaali sopii osaksi päivittäistä ruokavaliota. Sitä voi syödä sellaisenaan ja aterioiden lisukkeena, mutta lisäksi hapankaalia voi hyödyntää ruoanvalmistuksessa.

Hapankaalia ja muita hapatettuja ruokia on hyödyllistä sisällyttää myös herkkävatsaisen ruokavalioon. Niiden maitohappobakteereista saattaa olla ainakin jonkin verran apua ärtyvän suolen oireiden, kuten turvotuksen, ilmavaivojen ja vatsakipujen, hallinnassa."

Uskaltaisiko aloittaa "hapankaalikuurin" ?

nm. Rohkea rokan syö, uhkarohkea hapankaalia

36

1759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä hapankaali maistuu ! Joskus syön hapankaalia sellaisenaan salaatin tavoin.
      Maku on hyvä, en ole ajatellut terveyshyötyjä. Joskus syön hapankaalia
      hyvän makkaran seurana ja olen laittanut hapankaalia lihapataan lisukkeeksi.
      Saksassa syödään bratwurstia ym. makkaroita ja hapankaalia.
      Hapankaalilla voi olla "epämääräinen" maine ? Turhaan !

    • Anonyymi

      Ostin purkin hapankaalta kaupan hyllyltä,
      tiesin että on herkullista

      JOS ON OIKEIN LAITETTU,,, hyii,

      JÄI SYÖMÄTTÄ PYH,

      • Ei sitä mitenkään tarvitse laittaa. On hyvää ihan sellaisena.
        Mukavan kirpeä pikantti maku.

        Aina tykännyt hapankaalista ihan lapsuudesta saakka. Meillä tehtiin tynnyreihin joka syksy.
        Itse en ole kokeillut tehdä, vaan turvautunut kaupan hapankaaliin. Sitä joskus laitan leivän päällekin, mutta enimmäkseen salaatin sijaisena lautasen reunaan.
        En vatsavaivojen takia ja luultavasti minulla sitten ei niitä vatsavaivoja ole ollutkaan, mene ja tiedä.


    • Anonyymi

      Ei ole hetkeen tullut hapankaalia hankittua, pitääkin lisätä kauppalistaan.
      Syön sitä sellaisenaan tai sekoitan esim. porkkaraasteeseen.
      Se on gulassin perusraaka-aine. Se sopii keittoihin mainiosti.
      Hapankaalia voi myös hetken "paistaa" /lämmittää pannulla (luomuvoissa nam).

      Syön hapankaalia, koska tykkään siitä. Minulla ei ole ongelmia joten en osaa
      sanoa auttaako hapankaali vatsavaivoihin, mutta väitetään, että hapatetut
      tuotteet auttavat, myös piimä, jogurtti ja viili ja mitä muita olisi ?
      Kai niitä olisi syötävä siinä tapauksessa jatkuvasti silloin tällöin ainakin.

    • Anonyymi

      saisi olla pienemmissä purkeissa kaupanhyllyllä
      ostin ison ja jäi syömättä

      sitäpaitsi mua yökötti liian suureksi jätetyt lehdet

      meielstäni hapnkaali pitää pilkkoa ohuiksi siivuiksi kun säilötään purkkiin,

      • Nuo mitä minulla on, ovat vajaan 400g lasipurkeissa ja ihan ohuina siipuina.
        Saksalaista näkyy olevan.
        Eniten tykkään tuosta katajanmarjoilla maustetusta, mutta hyvin menee tuokin, jossa on vain suolaa mausteena.


    • Anonyymi

      Hyvä, että hapankaali tuli puheeksi. olin aivan unohtanut sen kaiken muun keskellä!

      Minulla on vaikea ruuansulatus, on kipuja, on ilmavaivoja. Maitohappobakteereja olen syönyt nyt kohta kuukauden, ehkä hieman on parantunut olo, mutta luulen että tuo hapankaali voi paremmin auttaa ,kuin purkista tapletit.
      Laitan kauppalistaan seuraavaksi kerraksi tämän. Kiitos!

      • Anonyymi

        Minäkin olen syönyt nuorempana maitohappopillereitä.
        Ei vaikuttanut sitä eikä tätä
        ja eräs lääkäri sanoikin, että niillä ei ole merkitystä kuin vauvoille jonkun ongelman
        maha/suolisto-ongelman/ruokinnan kanssa.

        Hapanmaitotuotteissa olisi "hyviä" bakteereita, mutta kun niistä ei ole tehty
        laktoosittomia versioita en voi niitä syödä.
        Jos joku tuote sattuisi olemaan laktoositon siinä on niin paljon sokeria,
        ettei sellaista määrää voi jatkuvasti syödä eikä silloin tällöin syömisestä ole apua.

        Missään tuotteessa ei ole kuin 1-2 bakteeria, esim. jotakin seuraavista:
        Acti regularis
        bifido bakteeri
        lactobasillus casei defensis
        lactobassillus GG
        lactobasillus plantarum 299 r
        lactobasillus reuteri
        (muitakin voi olla, tiedonkeruuni on kesken)


    • Anonyymi

      Maistuuko hapansilakka, ruotsalaisten herkku? Haju on pökerryttävä.

      • Olen vasta vain haistanut.
        Kiinnostaisi maistaakin joskus, tiedä vaikka tykkäisinkin, mutta arveluttaa mitä nykyiset naapurini tykkäisivät, jos kotona poksauttaisin purkin auki. Pitäisi varmaan mennä syvälle metsään sen kanssa.


    • Anonyymi

      Ruokahifistelijä svensson laittoi tätä hapankaalia minulle parikin vuotta sitte.

      Hankki kotiin puhtaan, uuden - pesäpallomailan - tuon touhun helpottamiseksi, kuulemma.

      Noh. Ei ole näkynyt hapankaalia (mainostamaansa, itsekehu ☀️) eikä jokusen silloisen viikon jälkeen myöskään pesäpallomailaa.

      Mies "mies" käyttää pesäpallomailaa muuhun kuin hapankaalin valmistuksen vaiheisiin. 😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🙄🙄🙄😊😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧

      Jännää. Jännän äärellä.
      Onneksi ymmärrän.

      Piakkoin loppuu.

    • Anonyymi

      "Jännän äärellä" on 60, 70 ja 80 plussassa usein "jännän äärellä".

      • Näkyy olevan facebookissakin.
        Kai se on joku nykymuoti-ilmaisu, kunnes kuluu loppuun liikaa käytettynä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Freshton" on Lidlin tuotemerkki, joka nimenä kuvastaa tuoreutta. 800 grammainen purkki Freshton "weinsauerkraut"-hapankaalia maksaa vaivaiset pari euroa.

      • Anonyymi

        Lidlinkin hapankaali on hyvää, siinä on joskus aistivinaan hienoisen viinin "sivumaun".


    • Anonyymi

      Olen syksyisin tehnyt oman hapankaalini. Valiit eivät ole "valmiita" ja muutenkin vierastan niitä.
      Syksyisin halpaa kaalia. Suikaloin hyvin ohueksi. Minulla on takoitusta varten pesismailan kokoinen, tylppäpäinen, umpikoivunen jytky jolla hakkaan juntaten autotallissa suikaleet mössöksi. Käytössäni on 20 litran kannellinen pänikkä. Pohjalle laitan valikoidun kaalinpään myöhempää hapankaalikääryleiden valmistamista varten.
      Mössöä kerroksittain ja väleihin karkeaa merisuolaa arvion mukaan.
      Olen joskus kokeillut katajanmarjoja mutta luovuin niistä.
      Koko höskän päälle puuristikko ja sen päälle reilun kokoinen, pesty kivi painoksi.
      Muhii huoneen lämmössä. Sitten sopivassa vaiheessa siirto taloyhtiön kylmiön komeroon.
      Jatkoa on tarpeetonta kuvailla.

      • Anonyymi

        Mistä maitohappobakteeri hapatettuun kaaliin syntyy ?
        Se ei siis liity maitoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä maitohappobakteeri hapatettuun kaaliin syntyy ?
        Se ei siis liity maitoon.

        Kun on silpunnut kaalin riittävän hienoksi, painellut pyttyyn tiiviiksi ja asettanut päälle sopivan, itse käytän leveitä koivusäleitä kunnollisen painon alla, niin mössön mehu nousee pintaan ja, ainakin minulla, happaneminen alkaa huoneen lämmössä.
        Pohjalle asettamani kokonainen kaalinpää muhii samalla joten sen notkeista lehdistä on helppo vääntää kaalikääryleet kun ei ole tarvetta pehmittää keittämällä.


    • Anonyymi

      Itse en syö hanpankaalia, muuten kyllä runsaasti kaalia. Mutta sukulaispariskunta syö hapankaalia aina ennen ulkomaille matkustamista.

      • Anonyymi

        Minäkin tykkään kaalista, mutta hapankaali ja kaikki muutkin fermentoidut tuotteet (esim. Venäläinen suolakurkku) pistää ihan tosissaan stopin. Kerran ostin kovin terveelliseksi mainostettua paahtoleipää, mutta se olikin fermentoitua. Maistoin yhden viipaleen ja loput meni biojätteeseen.

        Mutta kun hapankaali paistetaan kuten Viron perinteinen jouluruoka, se onkin hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin tykkään kaalista, mutta hapankaali ja kaikki muutkin fermentoidut tuotteet (esim. Venäläinen suolakurkku) pistää ihan tosissaan stopin. Kerran ostin kovin terveelliseksi mainostettua paahtoleipää, mutta se olikin fermentoitua. Maistoin yhden viipaleen ja loput meni biojätteeseen.

        Mutta kun hapankaali paistetaan kuten Viron perinteinen jouluruoka, se onkin hyvää.

        Minäkään en voi syödä säilykkeitä, joissa on etikkaa esimerkiksi suolakurkkuja
        tai punajuuriviipaleita, mutta hapankaalia voin ja myös minä (tai vatsani )
        tykkää siitä enemmän, kun se on vähän pehmennyt pannulla.


    • Anonyymi

      Onko tämä olevinaan keskustelua
      Syötkö jotain jota saat kaupan hyllyltä
      En syö
      Syön
      En osaa sanoa
      Sanon silti

    • Anonyymi

      Itse olen myös huomannut hapankaali hoitaa vatsaani ja edistää vatsani toimintaa.Ostan sitä 400g muovisen rasian kerralla. Laitan Ateriaani lisukkeena kuin maistuu leivällänikin.

    • Anonyymi

      Syön leipää ja keskustelen siitä ystävieni kanssa
      Syöttekö te leipää? Ostatteko sitä kaupasta?

    • Anonyymi

      Kyllä minä silloin tällöin hapankaalia syön.
      Parempaa se on kuin kimchi. Sama vaikutus. Kefiiri kuuluu samaan sarjaan. Sitä vain on vaikea löytää. Liekö Gefilus-tuotteissa enää sitä vanhanajan kefiiriä vai menikö nimen hienostelun myötä perusmakukin.

      • Anonyymi

        Eikö gefilus tarkoita, että tuotteessa on maitohappobakteereita ?


      • Anonyymi

        Saako tätä tai vastaavaa tuotetta enää ?
        Valio Gefilus® Kefir sisältää maailman tutkituinta Lactobacillus rhamnosus GG -maitohappobakteeria, proteiinia, kalsiumia sekä D-vitamiinia, joka ylläpitää kehon puolustusjärjestelmän normaalia toimintaa. 100 grammaa juotavaa välipalaa sisältää 20 prosenttia ja lusikoitava jogurtti 30 prosenttia päivittäisestä D-vitamiinin saantisuosituksesta. Valio Gefilus® Kefir nautitaan osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. Tuote on laktoositon.


      • Anonyymi

        Kefiiri on "unohtunut" tuote, mutta saa sitä vielä. Kefiiri on alun perin Kaukasukselta ja Tiibetistä kotoisin oleva maitojuoma. Se valmistetaan lisäämällä lehmän- tai vuohenmaitoon kefiirinsiementä aikaisemmasta kefiirierästä ja antamalla juoman käydä. Suomessa kefiiriä valmistaa ja markkinoi Valio. Sitä on kaupassa yleensä jogurttien lähellä.


    • Anonyymi

      Erinomainen (terveys)tuote on myös kirnupiimä.

    • Anonyymi

      Kiitos kaikille tuosta kefiiri-infosta. Täytyy seuraavalla isomman marketin reissulla tutkia maitohylly.

    • Anonyymi

      Aihe kiinnostaa. Poden "ikuisten vatsavaivojen" ongelmaa ja olen
      yrittänyt kaikkea, mutta suolisto kapinoi jatkuvasti tehden elämästä vaikeaa.
      Olen tullut siihen tulokseen, että mitään käänteentekevää ruokavaliota ei ole
      olemassakaan. Eniten helpotti lihan jättäminen pois ruokavaliosta.
      Mahani ei kerta kaikkiaan "prosessoi" lihaa, lihan syömisen jälkeen tuntuu
      kaksi päivää siltä kuin olisi syönyt pieniä kiviä. Toistaiseksi en ole myöskään hankkinut "ruoansulatusentsyymejä" apteekista, niitten sanotaan helpottavan
      (tai tehostavan ?) ruoansulatusta. En ole varma ovatko ne tarkoitettu
      hapottomalle mahalle. Vatsakipujeni syyksi osoittautui helico-bakteeri,
      joka häädettiin 90-luvulla. Muutama vuosi sen jälkeen meni paremmin,
      mutta vaivat alkoivat uudestaan. Helico tulee aniharvoin toista kertaa,
      mutta ehkä senkin voisi tutkituttaa, koska sitä varten ei enää tarvitse mennä mahalaukun tähystykseen niinkuin aikoinaan. Helico-bakteeri on aika yleinen
      vatsavaivojen aiheuttaja.

    • Tykkään hapankaalista, syön sitä ajoittan,
      en terveysvaikutusten vaan puhtaasti maun takia.
      Sitä on helppo lisätä keittoihin ja muihinkin ruokiin.
      Syön sitä jopa välipalaksi.
      Rasilaisen tekemä on hyvää.
      En tykkää liian kuivasta hapankaalista,
      sen pitää olla kunnolla tekeytynyttä.

      Joskus olen kokeillut hapankaalin tekoa,
      usein aika huonolla menestyksellä.
      Mehun pitää kunnolla irrota kaalista,
      että siitä tulisi hyvää,
      Porkkanaraastetta tai siivuja lisäsin,
      myös valkosipulihapankaali on niin miun suunmukaista.

      • Anonyymi

        Kannattako itse tehdä ? Tuleeko parempaa ? Hapankaali on aika edullista
        kaupassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kannattako itse tehdä ? Tuleeko parempaa ? Hapankaali on aika edullista
        kaupassa.

        Minun ei ainakaan kannata tehdä itse,
        en koskaan saanut siitä mieleistäni.
        Siihen olisi ollut joku oma ruukkukin olemassa,
        mutta kyllästyi sitten ja ostan mielummin.

        Isotädilläni oli saavillinen hapankaalia porstuassa,
        sieltä sitä haettiin ja salaattina syötiin,
        hän lisäsi siihen hieman öljyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Porno tuhosi lopulta parisuhteemme

      Meille tuli 2 vuoden suhteessa ero. Pornon katselu oli viimeinen niitti suhteessamme!! Sekä jatkuvan huonon kohtelun ta
      Parisuhde
      86
      11647
    2. Itseni vuoksi

      Yritän kitkutella vielä viikon verran ja sitten päätöksien aika. Pakko on, ei tästä jumista muuten pääse millään eroon,
      Ikävä
      42
      4587
    3. Pottukoira uhkailee

      https://youtu.be/cAJ2xzBVFLA?si=l_hUvCVIIlDVmneV Aika pelottavaksi alkaa homma mennä.
      Iisalmi
      41
      2867
    4. Minkä pituinenen kaivattusi on

      Kirjain ja pituus kehiin! 😊
      Ikävä
      122
      2515
    5. Poliisit Köpsillä

      Pyhäjärvellä tänään iso poliisioperaatio. Valtakunnan uutisiin ihan päästy.
      Pyhäjärvi
      38
      1624
    6. Isä tuomittiin pahoinpitelystä.

      Tulikohan oikeudelle nyt ylilyönti? Eihän tuon isän antama kurinpito niin vakavaa ollut. Tuomio olisi ollut aivan ymmärr
      Maailman menoa
      95
      1278
    7. Minä todella rakastan sinua

      Eli en ole kiinnostunut sinusta välineellisesti käyttötavarana vaan omana itsenäsi, olethan ainutlaatuisen kiehtova pers
      Ikävä
      43
      1116
    8. Hyödyttäisikö se jotain

      tai ilahduttaisiko se sinua jos kertoisin miten valtavasti olin sinuun ihastunut?
      Ikävä
      76
      1042
    9. Miten maito rahtarilla

      Menikö ristaus vähän pitkäksi 🤣 vai eikö kännissä muistanut kääntää 🍻🍺🐄
      Suomussalmi
      5
      903
    10. Onko kaivatullasi paljon

      vientiä?
      Ikävä
      66
      843
    Aihe