Näin Sergelin toimii: 4 tuntia aikaa maksaa 61 euroa tai menetän luottotietoni

Anonyymi-ap

Olen sattumatlta tänään kotona koska lapseni on sairaana. Sergel lähettää laskun, posti toi kirjeen tänään klo 17 aikaan, laskun eräpäivä on tänään. Kirje on kuitenkin päivätty 12 päivää sitten, ihmettelen, miten se voi saapua vasta tänään?

Lasku koskee 20 kk vanhaa Telian puhelinlaskua, jonka suuruus on 21 euroa, en ole kuulut tästä ennen. Sergelin lisäämien kulujen vuoksi summa on nyt 61 euroa. Se muodostuu viidestä maksumuistutuksesta, mutta en muista saaneeni niitä yhtään, koskaan. En paperilla, tekstarina tai e-maililla. Kuitenkin Sergel näyttää tietävän osoitteeni koska tämä kirjelasku tuli siihen tänään. Missä ne maksumuistutukset ovat menneet vai onko niitä edes lähetetty?

Kirjeessä uhataan luottotietojen menettämisellä ja oikeudenkäynnillä ellei sitä makseta eräpäivään mennessä, eli tänään. Kuuliaisen kansalaisena yritän maksaa sen heti, mutta pankin appi sanoo että laskua ei voida maksaa tänään vaan vasta huomenna koska kello on yli 20:00!

Maksoin kuitenkin laskun 5 tuntia siitä kun posti toi sen, mutta pankin vuoksi se maksetaan vasta huomenna. Haastaako Sergel nyt minut oikeuteen ja joudun maksamaan siitä kulut kuten he uhkasivat, lisäksi menetänkö luottotietoni? Kaikki 61 euron takia? Mitä jos en olisi ollut kotona tänään sairaan lapseni takia vaan vaikka työmatkalla pari päivää ja en olisi nähnyt laskua ja saanut sitä heti maksettua?

Olen työssä IT alalla asiantuntijana, palkkani on yli 6000 euroa. Maksaisin tällaisen laskun rutiininomaisesti JOS VAIN TIETÄISIN SEN OLEMASSAOLOSTA!

Miten on mahdollista että vuonna 2022 Sergel niminen yritys toimii näin?

14

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi et tehnyt reklamaatiota ja vastunut selvitystä? Kai it duunarina tiefät tuosta mahdollisuudesta. Ja eikö se erpäivä ole yleensä 14vrk...tiedä tuota

      • Anonyymi

        Tee tosiaan reklamaatio näin jälkeenpäin asiasta. Jos et sitä tee niin annat luottoyhtiölle luvan merkitä sinulle maksuhäiriö.


    • Anonyymi

      Kokeilin vähän googlettaa mitä julkisia tietoja Sergelistä löytyy:

      Jos katsoo aluehallintoviraston sivuilta ketkä ovat Sergelin takana;
      https://peksi.avi.fi/yritykset?nameorid=Sergel&Type=registered

      Selviää että siellä on henkilö nimeltä "Glennow Ewa Lilly Yvonne, Hallituksen jäsen, Merkittävä omistusosuus tai määräysvalta"

      Sitten jos ko. nimellä hakee Ruotsin yritysrekisteristä:
      https://www.allabolag.se/what/Glennow Ewa Lilly Yvonne

      Löytyy iso liuta yrityksiä, mm. Sergel joissa ko. henkilö vaikuttaa. Samoin ko. henkilön nimellä löytyy n. 4 miljoonan euron lukaali:
      https://www.hitta.se/ewa glennow/lidingö/person/0LMMlP--4v
      https://www.google.com/maps/place/Grenstigen 6, 181 31 Lidingö

      Artikkeli ko. henkilöstä:
      https://www.affarsvarlden.se/artikel/marginalen-bank-okar-lan-till-agare

      Saanut aiemmin tuomoita finansitarkastukselta:
      https://www.di.se/artiklar/2011/11/10/storsmall-for-marginalen-bank/

      Sinne siis meiltä osin lakia rikkoen uhkailemalla kiristetyt rahat siis menevät, herrakansaa rikastuttamaan.

    • Anonyymi

      Mitä väliä sillä on jos vaikka luottotietosi menisivätkin tuon takia koska jos nyt sen maksoit kuitenkin niin ei ne luotot mene nykylakiin viitaten kuin kuukaudeksi.

      Ihme it-nörtti jos et väittämälläsi 6k /kk palkallasi pärjää kuukautta ilman luottotietoja.

      • Anonyymi

        Entisellä Soneralla oli aikoinaan tapana lähettää lasku väärään osoitteeseen mikäli on muuttanut ja on tehnyt muuttoilmoituksen postiin, kääntänyt postin uuteen osoitteeseen ja vielä erikseen ilmoittanut osoitteesta entiselle Soneralle henkilökohtaisesti. Silti lasku lähti menemään vanhaan osoitteeseen ja vaikka uudestaan soitti asiasta Soneralle niin seuraavankin laskun laittoivat vanhaan osoitteeseen. Siis tahalleen. Näistä ei voi millään itse tietää, että mebee tahalleen väärään osoitteeseen ennen kuin liittymä pimenee niin kauaksi aikaa kun on maksanut.


    • Anonyymi

      en tieda, mutta Elisa puhelinyhtio lahetteli minulle uhkauksia sulkea liittyma, jos en maksa heti jotain 60 euron laskua. Kun olin sitkeasti maksamatta ja soittelin heidan maksulliseen numeroon kavi ilmi, etta laskun alkuperainen summa oli 0,01 euroa, joka oli syntynyt siita, etta he eivat lahettaneet laskuaja isolle ihmisjoukolle. Sitten kun seuraava lasku tuli maksoin sen heti, enka odottanut erapaivaa. He kuittasivat sille edellisen laskun ja sitten uudesta laskusta joka oli tuon 0.01 euroa pienempi tuli muistutus, jonka maksoin. Tuolle erotukselle oli kuulema lahetetty paperikaskuja jokainen 5 euroa kappale ja korot paalle...... Sain selvitettya tuo ja noin puolen vuoden paasta ilmeni taas sama ongelma. Puhelimesi katkaistaan tanaan klo 17, jos maksua ei ole maksettu. Onneksi olin silloinkin Suomessa ja marssin Elisan myymalaan. Hetken aikaa selvittelimme asiaa ja ilmeni, etta alkuperainen 0,01 euron velka oli kuitattu seka korot etta aiheettomat perinnat, muttta kuittauspaivan korko oli maksamatta. Sina paivana korkoa oli kertynyt 0,02 euroa. Arvatkaa kuka vaihtoi puhelinoperaattoria...... Ilman toimivaan puhelinta ulkomailla ei paase omaan sahkopostiinsa, ei nae lentolippujaan eika voi maksaa laskujaan. Kaikki vaativat kannykka vahvistuksen omasta puhelinnumerosta.

    • Anonyymi

      Voi herranen aika. Jos olet maksanut sen laskun, niin kyllä se perijä näkee sen maksupäivän.

      • Anonyymi

        Pointti taisikin olla että se meni maksuun vasta eräpäivää seuraavana päivänä.


    • Anonyymi

      On mennyt tosi härskiksi tämä toiminta. Sama Ropo Capitalilla, joka perii sähkölaskuja aivan omin tavoin. Maksat kaikesta, jopa puhelinkontakteista joilla selvität asiaa.
      Postiin ei voi enää luottaa, kirjeet häviävät tai tulevat viikkojen kuluttua. Ja perintäfirmat tietävät tämän.

      En tiedä mikä iso kahva tässä nyt auttaisi, mutta ainakin valtiovallan tulee puuttua tähän pöyristyttävän härskiin perintätoimeen. Tai sitten olemme kaikki perintäyhtiön johtaman maan kansalaisia jatkossa. Miltäs kuulostaa Marin ja Henriksson? Menikö palli alta?

      • Anonyymi

        Tätä tää on kun pallittomat ämmät johtaa maata. Tosin jo edeltävät olivat täysin ala-arvoisia kusettajia Sipilän SSS-mieshallitukseen viitaten. Paksu takinkääntäjä erityisesti valehtelijoista suurin.


    • Anonyymi

      Sergel on täysin rikollinen yritys, tee ihmeessä rikosilmoitus.
      Eihän näillä ole edes osoitettakaan, joku PL.

      • Anonyymi

        Sergel on täysin normaali perintäyhtiö. Maksa laskusi ajoissa niin ei tarvitse asioida.


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1230
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      967
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      890
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      787
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe