Isännöitsijä ei hoida hommiaan - Mitä nyt?

Anonyymi-ap

Mitä tehdään, kun isännöitsijä ei hoida hommiaan? Tämä lienee valitettavasti kiusallisen yleistä. Hommat kestää ja kestää, ja asioista pitää muistuttaa. Voidaanko antaa vähän jopa anteeksi, kun isännöitsijä on niin täystyöllistetty? Ei tietenkään! Taloyhtiö maksaa palvelusta, jonka sisältö on kuvattu isännöintisopimuksessa. Jos palveluntarjoajan resurssit eivät riitä, niin turha sille työntekijäisännöitsijälle kai on viestitellä viidettä kertaa, että "lähettäisitkö ne tarjouspyynnöt eteenpäin, pliis?" Minkä tahansa taloyhtiön hallituksen kannattaa ottaa hyvin nopeasti asia esiin isännöitsijän esimiehen/työnantajan kanssa.

Yhtä vähän kuin siivoojan huonosta työstä ollaan yhteydessä itse siivoojatyöntekijään, ei isännöitsijän löysästä työotteesta kannata isännöitsijälle itselleen valittaa, vaan hyvin nopeasti ja matalalla kynnyksellä viestiä esimiehelle/työnanatajalle, että "jamppa ei hoida hommiaan. Mitä nyt?"

Näistä tunnelmista joulunviettoon! Hyvää joulua kaikille!

20

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Soita isännöitsijä liittoon..ole tiukkana

      • Anonyymi

        Ei sieltä varmaan osata auttaa tai voidakaan auttaa. Olemme porilaisen ISA-auktorisoidun toimiston asiakkaana, mutta isännöitsijä on lyönyt hanskat naulaan asioiden hoitamisen suhteen. Hivenen nolo ja jopa kuumottava tilanne. Isännöitsijä sanoo, että on vaikea saada tarjouksia, mutta hän ei ole edes lähettänyt tarjouspyyntöjä! Jäi tänään kiinni asiasta. Minulla tärisee kädet vieläkin hänen puolestaan. Olen hallituksen puheenjohtaja.


    • Anonyymi

      Isännöitsijä vaihtoon. Joko kyseinen renki tai sitten koko firma. Uutta sopimusta tehtäessä on tärkeätä katsoa, että sopimus ei ole määräaikainen vaan se voidaan irtisanoa milloin hyvänsä irtiśanomisajan puitteissa. Irtisanomisajaksi sitten korkeintaan 2 kuukautta, mieluiten 1kk. Näin meidän taloyhtiössä on hoidettu turhanpäiväiset haihattelijat.

      • Anonyymi

        Se on muuten jännä, miten alalla on yleistynyt 3 kk irtisanomisajaksi. Näin on sekä isännöinti että talohuoltoalalla. Sopimukset ovat 3 kk:n irtisanomisajalla ja jokainen tietää kuinka innokkaasti isännöitsijä hoitaa hommat irtisanomisajalla?

        Vastaus: ei käytännössä ollenkaan. Suorastaan vaan kettuilee suoraan hallitukselle.


      • Anonyymi

        Isännöitsijä meni vaihtoon tai oikeastaan koko toimisto. Ehkä sen takia isännöitsijää ei kiinnosta irtosanoutuneen taloyhtiön asioiden hoito. Irtisanomisajalta kuitenkin veloitetaan isännöintipalkkio normaalisti.

        Onko tämä yksi alan ongelmista? Irtisanomisajalla ei saa enää palvelua? Viimeiset 3 kk maksetaan tyhjästä? Onko tämä irtisanoutumisen hinta? Kirjanpito ja tilinpäätös toki tehdään, mutta ei muuta.

        Nyt ymmärrän mitä isännöitsijämme tarkoitti, kun hän uhkaavaan sävyyn sanoi, että "ymmärrättehän, että irtisanoutuminen tulee kalliiksi?" Nyt ymmärrän mitä hän tarkoitti. Palvelu pysähtyy isännöinnin osalta irtisanomisajaksi.


    • Anonyymi

      No miksette ota hallituksen asiaksi kilpailuttaa isännöintiä?

      • Anonyymi

        Todennäköiseksi siksi, että hallitus kokee isännöitsijän kilpailutuksen vaikeana. Sitähän se todellisuudessa ei ole,


      • Anonyymi

        Kilpailutimme isännöinnin ja päätimme vaihtaa toimistoa. Ehkä siksi palvelu nykyiseltä isännöitsijältä pysähtyi kuin seinään? 3 kk:n irtisanomisaika on pitkä, jos nykyinen isännöitsijä ei tee enää mitään sinä aikana.


    • Anonyymi

      Voi olla suurilla paikkakunnilla, pienissä isännöitsijöiden määrä on rajattu ja etupiirit selvästi jaettu. Et saa toista tarjousta kovinkaan helpolla tai sitten se on hinnoiteltu niin ylös ettei kannata.
      Pitäisi olla etäisännöinti yrityksiä.

    • Anonyymi

      Isännöitsijän lisäksi taloyhtiöllä pitäisi olla erikseen hallintotyön valvoja. Valvojan tehtävä olisi ainoastaan vastata siitä, että asiat hoituvat aikataulussa ja taloyhtiön edun mukaisesti.

    • Anonyymi

      Mikä on toiminnantarkastajan tehtävä?

      • Anonyymi

        Se on tilintarkastajasta ns. Light-versio, noin lyhyesti kuvattuna. Ensinnä toiminnantarkastajalle ei ole asetettu pätevyysvaatimuksia ja hän käy läpi vuodenaikaiset tilit ja asiakirjat. En ole kuullut, että t.tark. olisi puuttunut taloyhtiön toimintaan jos aineisto täyttää lain edellytykset. Onko edes kompetenssia? Valvojan pitäisi olla ulkopuolinen, sitoutumaton ammattilainen joka pitkin vuotta seuraisi hallinnon puuhia ja ottaisi heti kantaa kokemiinsa laiminlyönteihin, kuten esim. remppatyönvalvoja.


    • Anonyymi

      Taloyhtiön kannattaa ostaa isännöintipalvelu muualta.

      • Anonyymi

        Näin hallituksemme päätti ja toimisto vaihtuu, kunhan selviämme irtisanomisajan elämästä "ilman isännöitsijää".


    • Anonyymi

      Ette raaski ottaa ammattilaista tekemään asialliset suunnitelmat ja vaaditte isännöitsijää pyytämään tarjoukset. Urakoitsijat eivät laske, kun eivät halua sotkeentua epämääräisiin toiveisiin.

    • Anonyymi

      Kateeksi käy, joillain on normaali, tervepäinen hallituksen kokoonpano. Meillä kurja ja kelvoton isännöitsijä sopi yks’ yhteen kurjan ja kettumaisen hallituksen kanssa. Pahin mahdollinen kombinaatio, h..tilinen taloyhtiön hallitus ja h..tilinen isännöitsijä. Mitä siitä syntyy? Tyytymätön, flegmaattinen mihinkään osallistumaton taloyhtiön osakkaat, vain se mätä sines on aktiivinen, muut passivoituu, kun ovat voimattomia kelvottoman hallituksen edessä. Suurin osa muuttanut ja vuokrannut asunnot eteenpäin, kuka sellaisessa taloyhtiössä haluaa edes asua, ei kukaan normaali kansalainen. Äijät jumittuneet vuosikymmeniksi istumaan palliensa päälle , muiden ureapäisten ja passivoituneiden asukkaiden johdosta.

      • Anonyymi

        Hyvin osuva kuvaus keskiverto (erityisesti pienemmästä) taloyhtiöstä. Veltto välipitämätön osakasmassa aina valitsee vastaavalaisen hallituksen, ja hallitus aina valitsee kehnon isännöinnin. Yhdistelma käy kalliiksi kaikille muttei kukaan viitsi mihinkään perehtymään eikä mitään valvomaan tai parantamaan. Isännöinnin kilpailutus näille tarkoittaa työtä, aikaa ja vomia, eli aivan mahdoton. Jos joku raukka osakas rupeaa näitä vaatimaan tai hallituksen/issarin laiminlyöntiä ja virheitä paljastamaan niin nämä tekevät hänestä kylähullun ja yhtiön vihollisen. Surkea taloyhtiökolhoosi


    • Anonyymi

      Katto vuotaa, putket vuotaa, viemärit tukostaa, ikkunat vetää, aidat kaatuu.....oletteko pyytäneet tarjouksia. Yhtiökokouksissa ei tehdä päätöksiä muutakuin, että tehdäänkö talkoilla. Hyvää Uutta Vuotta 2023. Ette tee tulevanakaan vuonna mitään.

    • Anonyymi

      Mitäs jos itse pyytäisit tarjouspyynnöt..

      • Anonyymi

        Meillä isännöitsijä iski hallituksen pj n panokaverikseen
        Nyt ei saatana toimi mikään. Kyllä P ... on niin ihana ja hyvä
        ei me voida P.... lle laittaa toillaista asiaa selvitettäväksi
        eihän P ,,,, nyt sellaista Kyllä se p.... on niin ihana.
        Minä en ainakaan kysy vaikka on pj taloyhtiössä....
        Reittä myöten onneen isännöinnin uusi slogan.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1646
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1128
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1021
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      952
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      937
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      814
    Aihe