Isännöitsijä ei hoida hommiaan - Mitä nyt?

Anonyymi-ap

Mitä tehdään, kun isännöitsijä ei hoida hommiaan? Tämä lienee valitettavasti kiusallisen yleistä. Hommat kestää ja kestää, ja asioista pitää muistuttaa. Voidaanko antaa vähän jopa anteeksi, kun isännöitsijä on niin täystyöllistetty? Ei tietenkään! Taloyhtiö maksaa palvelusta, jonka sisältö on kuvattu isännöintisopimuksessa. Jos palveluntarjoajan resurssit eivät riitä, niin turha sille työntekijäisännöitsijälle kai on viestitellä viidettä kertaa, että "lähettäisitkö ne tarjouspyynnöt eteenpäin, pliis?" Minkä tahansa taloyhtiön hallituksen kannattaa ottaa hyvin nopeasti asia esiin isännöitsijän esimiehen/työnantajan kanssa.

Yhtä vähän kuin siivoojan huonosta työstä ollaan yhteydessä itse siivoojatyöntekijään, ei isännöitsijän löysästä työotteesta kannata isännöitsijälle itselleen valittaa, vaan hyvin nopeasti ja matalalla kynnyksellä viestiä esimiehelle/työnanatajalle, että "jamppa ei hoida hommiaan. Mitä nyt?"

Näistä tunnelmista joulunviettoon! Hyvää joulua kaikille!

18

374

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Soita isännöitsijä liittoon..ole tiukkana

   • Anonyymi

    Ei sieltä varmaan osata auttaa tai voidakaan auttaa. Olemme porilaisen ISA-auktorisoidun toimiston asiakkaana, mutta isännöitsijä on lyönyt hanskat naulaan asioiden hoitamisen suhteen. Hivenen nolo ja jopa kuumottava tilanne. Isännöitsijä sanoo, että on vaikea saada tarjouksia, mutta hän ei ole edes lähettänyt tarjouspyyntöjä! Jäi tänään kiinni asiasta. Minulla tärisee kädet vieläkin hänen puolestaan. Olen hallituksen puheenjohtaja.


  • Anonyymi

   Isännöitsijä vaihtoon. Joko kyseinen renki tai sitten koko firma. Uutta sopimusta tehtäessä on tärkeätä katsoa, että sopimus ei ole määräaikainen vaan se voidaan irtisanoa milloin hyvänsä irtiśanomisajan puitteissa. Irtisanomisajaksi sitten korkeintaan 2 kuukautta, mieluiten 1kk. Näin meidän taloyhtiössä on hoidettu turhanpäiväiset haihattelijat.

   • Anonyymi

    Se on muuten jännä, miten alalla on yleistynyt 3 kk irtisanomisajaksi. Näin on sekä isännöinti että talohuoltoalalla. Sopimukset ovat 3 kk:n irtisanomisajalla ja jokainen tietää kuinka innokkaasti isännöitsijä hoitaa hommat irtisanomisajalla?

    Vastaus: ei käytännössä ollenkaan. Suorastaan vaan kettuilee suoraan hallitukselle.


   • Anonyymi

    Isännöitsijä meni vaihtoon tai oikeastaan koko toimisto. Ehkä sen takia isännöitsijää ei kiinnosta irtosanoutuneen taloyhtiön asioiden hoito. Irtisanomisajalta kuitenkin veloitetaan isännöintipalkkio normaalisti.

    Onko tämä yksi alan ongelmista? Irtisanomisajalla ei saa enää palvelua? Viimeiset 3 kk maksetaan tyhjästä? Onko tämä irtisanoutumisen hinta? Kirjanpito ja tilinpäätös toki tehdään, mutta ei muuta.

    Nyt ymmärrän mitä isännöitsijämme tarkoitti, kun hän uhkaavaan sävyyn sanoi, että "ymmärrättehän, että irtisanoutuminen tulee kalliiksi?" Nyt ymmärrän mitä hän tarkoitti. Palvelu pysähtyy isännöinnin osalta irtisanomisajaksi.


  • Anonyymi

   No miksette ota hallituksen asiaksi kilpailuttaa isännöintiä?

   • Anonyymi

    Todennäköiseksi siksi, että hallitus kokee isännöitsijän kilpailutuksen vaikeana. Sitähän se todellisuudessa ei ole,


   • Anonyymi

    Kilpailutimme isännöinnin ja päätimme vaihtaa toimistoa. Ehkä siksi palvelu nykyiseltä isännöitsijältä pysähtyi kuin seinään? 3 kk:n irtisanomisaika on pitkä, jos nykyinen isännöitsijä ei tee enää mitään sinä aikana.


  • Anonyymi

   Voi olla suurilla paikkakunnilla, pienissä isännöitsijöiden määrä on rajattu ja etupiirit selvästi jaettu. Et saa toista tarjousta kovinkaan helpolla tai sitten se on hinnoiteltu niin ylös ettei kannata.
   Pitäisi olla etäisännöinti yrityksiä.

  • Anonyymi

   Isännöitsijän lisäksi taloyhtiöllä pitäisi olla erikseen hallintotyön valvoja. Valvojan tehtävä olisi ainoastaan vastata siitä, että asiat hoituvat aikataulussa ja taloyhtiön edun mukaisesti.

  • Anonyymi

   Mikä on toiminnantarkastajan tehtävä?

   • Anonyymi

    Se on tilintarkastajasta ns. Light-versio, noin lyhyesti kuvattuna. Ensinnä toiminnantarkastajalle ei ole asetettu pätevyysvaatimuksia ja hän käy läpi vuodenaikaiset tilit ja asiakirjat. En ole kuullut, että t.tark. olisi puuttunut taloyhtiön toimintaan jos aineisto täyttää lain edellytykset. Onko edes kompetenssia? Valvojan pitäisi olla ulkopuolinen, sitoutumaton ammattilainen joka pitkin vuotta seuraisi hallinnon puuhia ja ottaisi heti kantaa kokemiinsa laiminlyönteihin, kuten esim. remppatyönvalvoja.


  • Anonyymi

   Taloyhtiön kannattaa ostaa isännöintipalvelu muualta.

   • Anonyymi

    Näin hallituksemme päätti ja toimisto vaihtuu, kunhan selviämme irtisanomisajan elämästä "ilman isännöitsijää".


  • Anonyymi

   Ette raaski ottaa ammattilaista tekemään asialliset suunnitelmat ja vaaditte isännöitsijää pyytämään tarjoukset. Urakoitsijat eivät laske, kun eivät halua sotkeentua epämääräisiin toiveisiin.

  • Anonyymi

   Kateeksi käy, joillain on normaali, tervepäinen hallituksen kokoonpano. Meillä kurja ja kelvoton isännöitsijä sopi yks’ yhteen kurjan ja kettumaisen hallituksen kanssa. Pahin mahdollinen kombinaatio, h..tilinen taloyhtiön hallitus ja h..tilinen isännöitsijä. Mitä siitä syntyy? Tyytymätön, flegmaattinen mihinkään osallistumaton taloyhtiön osakkaat, vain se mätä sines on aktiivinen, muut passivoituu, kun ovat voimattomia kelvottoman hallituksen edessä. Suurin osa muuttanut ja vuokrannut asunnot eteenpäin, kuka sellaisessa taloyhtiössä haluaa edes asua, ei kukaan normaali kansalainen. Äijät jumittuneet vuosikymmeniksi istumaan palliensa päälle , muiden ureapäisten ja passivoituneiden asukkaiden johdosta.

   • Anonyymi

    Hyvin osuva kuvaus keskiverto (erityisesti pienemmästä) taloyhtiöstä. Veltto välipitämätön osakasmassa aina valitsee vastaavalaisen hallituksen, ja hallitus aina valitsee kehnon isännöinnin. Yhdistelma käy kalliiksi kaikille muttei kukaan viitsi mihinkään perehtymään eikä mitään valvomaan tai parantamaan. Isännöinnin kilpailutus näille tarkoittaa työtä, aikaa ja vomia, eli aivan mahdoton. Jos joku raukka osakas rupeaa näitä vaatimaan tai hallituksen/issarin laiminlyöntiä ja virheitä paljastamaan niin nämä tekevät hänestä kylähullun ja yhtiön vihollisen. Surkea taloyhtiökolhoosi


  • Anonyymi

   Katto vuotaa, putket vuotaa, viemärit tukostaa, ikkunat vetää, aidat kaatuu.....oletteko pyytäneet tarjouksia. Yhtiökokouksissa ei tehdä päätöksiä muutakuin, että tehdäänkö talkoilla. Hyvää Uutta Vuotta 2023. Ette tee tulevanakaan vuonna mitään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   446
   3163
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   1737
  3. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   22
   979
  4. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   34
   976
  5. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   75
   953
  6. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   51
   875
  7. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   51
   782
  8. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   759
  9. Minkä takia sä nainen vihaat mua

   Myönnän tehneeni väärin kun en ole ottanut asiaa heti pöydälle. Katuva mies.
   Ikävä
   56
   752
  Aihe