Toiko joulupukki kirjan?

Anonyymi-ap

Minä sain kirjan nimeltä Hakoisten Anna, kirjoittaja Riikka-Maria Rosenberg. Veljen kanssa ostetaan toisillemme toivottu kirja ja vaihdetaan paketit. Ehkä olisi helpompi ostaa ihan itse, mutta on se kiva saada lahjapaketti.
Tykkään hyvin tehdyistä historiallisista romaaneista, joissa on juonena rakkaustarina. Luin kirjan kolmessa päivässä ja nautin, ei pettänyt odotuksia.

""Riikka-Maria Rosenberg (FT, s. 1977) on historioitsija ja kirjailija, joka herättää menneisyyden kiehtovat naiset eloon. Romaaneissaan hän vie lukijan toiseen maailmaan, joka on kadonnut mutta joka on yhä kertomisen arvoinen.

Rosenberg on kotoisin Sievistä, ja nykyään hän asuu Helsingissä ja Janakkalassa Rosenbergin suvun kotipaikassa, Hakoisissa. Tilan pitkä ja monivivahteinen menneisyys innoitti häntä kertomaan naisista, jotka ovat siellä todella eläneet. Näin sai alkunsa historiallisten romaanien sarja Hakoisten naiset.""

7

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sain Ida Rauman kirjan Hävitys, joka voitti tämän vuoden Finlandian. Se on aika raskasta luettavaa, käsittelee lapsiin kohdistuvaa sortoa, kiusaamista ja väkivaltaa. Herättelee miettimään Suomen lapsivihamielisyyttä. Ilmeisesti kirjailijan omat vaikeat kokemukset on pohjalla.

      • Anonyymi

        Minulle Pukki toi ison ja hienon kirjan, mistä riittää iloa pitkäksi aikaa.
        Yli 30 sivua vielä värittämättä, joten hyvin saan aikani kulumaan!


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍒 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­m­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17682744k

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Saan aina lahjaksi Yliopiston almanakan, jossa on paljon muutakin
      kuin kalenteri. Tällä kertaa kokoa A4, näkee präntin paremmin kuin pienestä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei tuonut pukki kirjaa, lainaan mieleisiä kirjastosta. Kartanotomantiikka kiinnostaa, jos on hyvin se historiallinen puoli kirjoitettu, ei mitään hömppää. Olen lukenut esim kaikki Kaari Utrion,Pirjo Tuomisen js Ursula Pohjolan-Pirhosen kirjat. Tuo Hakoisten Anna on varmaan hyvä, panen korvan taskse. En oikein välitä äänikirjoista, vaikka lukeminen on hidasta.

    • Tuttuja kirjailijanimiä nuo edelliset ovat minullekin, tarkan taustatyön ansiosta lukija saa kokea aidon ajankuvan, elämänmenon murheineen ja iloineen. Aloittajan mainitsema kirja vaikuttaa kiinnostavalta myös. Kartanoelämä ei ollut vain vallasväen juhlia, vaan myös palvelusväen ankaraa raatamista, ja myös kartanot kokivat kovia kohtaloita, oli sotia, vararikkoja, monenlaisia vastuksia. Esimerkiksi ruukkikartanoiden elämä kuvastaa paljon Suomen talushistoriaa ja yleistä vaurastumista. Toki punaisena lankana usein kulkee romanttinen tarina, mutta ei aina niin helppo, monet nuoret kokivat vastarintaa tavoitellessaan rakkautta yli säätyrajojen.

      Luen juuri Paula Havasteen Saarenmaa-sarjan viimeistä osaa nimeltä Saarelelaislaulu. Sarja kertoo neuvostoajan Virosta, ihmisten sopeutumista pakon edessä tarkkaan valvontaan, työvelvotteisiin ja pelkoon, Saarenmaaltakin kyyditettiin paljon ihmisiä Siperiaan. Vilja pääsee pitämään kesätäyshoitolaa neuvostokirjailijoille, ja tapaa paljon mielenkiintoisia ihmisiä. Työtä tehdään paljon, ruuanlaitto perustuu paljolta omavaraisuuteen, ihana luonto auttaa paljon ihmisten jaksamisessa.

      Saarelaislaulu on on sarjan päätösteos, eletään vuotta 1967 ja ilmassa on jo salattuja merkkejä tyytymättömyydestä nykyoloihin. Vilja ja tytär Merle sekä naapurin Vilmar pääsevät vanhan Anna-tädin aloitteesta Suomeen pioneerileirille tarkoin valvottuina vieraina. Vilmar on esimerkki siitä, miten musiikki on auttanut virolaisia kestämään vaikeita aikoja.

      Paula Havasteella on muitakin hyvin väkevästi elämänmenoa ja vaikeissa oloissa selviytymistä kuvaavia kirjoja, kuten Vihat-sarja ja Lapinmaa-sarja. Suosittelen.

      Joululahjaksi sain Taina Latvalan kirjan Torinon enkeli, jota toivoin, koska ihastuin hänen aiempaan kirjaansa nimeltä Venetsialaiset.
      En ole kirjaa vielä lukenut, mutta lainaan tähän luonnehdintaa siitä :

      "Mystiseen Torinoon sijoittuva romaani vangitsee intensiivisellä tunnelmallaan ja käsittelee puhuttelevasti naiseuteen liittyviä kysymyksiä.
      Elämänsä suuntaa etsivä kirjailija lähtee joulun alla Italiaan, Torinossa sijaitsevaan taiteilijaresidenssiin. Hänellä on taustallaan vastikään päättynyt pitkä parisuhde ja siihen liittyvät kipeät kysymykset äidiksi tulemisesta.
      Residenssin isännän Lorenzon kautta kirjailija saa kuulla Torinon salaisesta puolesta: legendan mukaan kaupunki on hyvän ja pahan kohtaamispaikka.
      Kun kirjailija pelastaa kadulta eksyneen tyttölapsen, alkaa tapahtumakulku, joka johdattaa naisen vastakkain hänen omien demoniensa kanssa."

      Torinon enkeli sopii hyvin joulun aikaan luettavaksi.
      " Oli jouluaatto, kirkas aamu, koko Italia kietoutunut pyhyyden kimaltavaan kaapuun. Silti en millään olisi voinut aavistaa, että tuona päivänä koko maailmani muljahtaisi aivan uuteen asentoon."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe