Nyt pojat kaikki pelaamaan Amiga Androidilla!

Anonyymi-ap

Androidille on tullut ilmainen, ja nyt vihdoin tarpeeksi hyvä uae4arm-emulaattori, jota olen tässä käyttänyt muutaman päivän, ja aika hyvin toimii. Tietysti ohjattavuus peleissä ei ole läheskään paras mahdollinen, ja hiirituki on ilmeisesti puutteellinen, jos sellaisen lisähärpäkkeen omistaa Androidille, mutta joystickilla pelattavat pelit toimivat ainakin touchscreenin avulla. Itse käytin tablettia, älypuhelimen näyttö voi olla häiritsevän pieni.

Emulaattori osaa emuloida OCS/ECS/AGA-Amigat ja 68000-68040 prosessorit. Sekä erilaisia muistikonfiguraatioita ja ROM-versioita.

https://play.google.com/store/apps/details?id=atua.anddev.uae4arm

Vasemmalla emulaattorissa on joystickin ilmansuunnat, ja oikealla neljä eri joystick-nappia. Emulaattorissa saa esille myös virtuaalisen näppäimistön, jota tarvitaan, jos Amiga-peleissä tarvitaan näppäimistöä.

Pelien käynnistämiseen tarvitaan myös ROM, V1.2 tai V1.3, JA V3.1 riittää yleensä kaikkeen, jos haluaa pelata A500/A1200 pelejä. Niitä ROM-tiedostoja löytää myös netistä, mutta jos hakee ilmaisen version, pitäisi itse omistaa se ROM fyysisenä. Emulaattori ei lähde käyntiin ilman toimivaa ROM-tiedostoa!

Lisätietoja Amigan ROM-piireistä ja versioista.
https://fi.amigaroms.com/

Itse Amiga- pelit ovat lähes kaikki ilmaisia, niitä löytää vaikka mistä, mutta .adf-tiedostot ovat helpoimpia käyttää, jolloin ei tarvitse määritellä HDpartitioita tai Workbenchiä asentaa lainkaan. Mutta isommat pelit käyvät vain kovalevylle.

Näitä testasin, ja ne toimivat kaikki:
Lotus 2:
https://www.planetemu.net/rom/commodore-amiga-games-adf/lotus-turbo-challenge-ii-1991-gremlin-cr-cpy-7

Turrican 2 OCS
https://www.planetemu.net/rom/commodore-amiga-games-adf/turrican-ii-1991-rainbow-arts-cr-defjam-disk-1-of-2-2
https://www.planetemu.net/rom/commodore-amiga-games-adf/turrican-ii-1991-rainbow-arts-disk-2-of-2-cr-defjam-2

Turrican 2 AGA
https://sonicslothgames.itch.io/turrican2aga
Rygar AGA
https://mcgeezer.itch.io/rygar-aga

Emulaattorissa pitää asettaa polku DF0: tai DF1: levyasemille, joka viittaa adf-tiedostoon, jotta emulaattori osaa bootata adf-tiedoston, joka on siis levykkeen image. Sekä myös polku oikein ROM-tiedostolle. Tämä vaatii hieman totuttelua, sillä emulaattorin käyttöliittymä on hieman erikoinen, valinnat eivät aina päivity heti, vaan pitää siirtyä muualle, ja tulla takaisin. Kannattaa tallentaa koko Amiga-konfiguraatio, ettei sitä tarvitse vääntää koko ajan uudelleen. ROM-tiedoston polku ei näytä tallentuvan mihinkään, se täytyy aina asettaa uudelleen kun käynnistää jonkun pelin.

Amiga-emulaattori androidilla ei siis voi korvata todellista fyysistä Amiga-laitetta tai paremmin varusteltua pöytäkonetta, johon saa emulaattorin+joystickin+hiiren ja kunnon näppäimistön, mutta android-emulaattorilla voi nopeasti tarkistaa onko Amiga se mun juttu, ja sitten hankkia joko parempaa emulaatiota tai oikean Amigan.

1

105

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Testailin myös Amiga CD32-pelejä, kun en itse hankkinut sitä laitetta koskaan. Yleensä ottaen CD32-pelikonsoli oli epäonnistunut, alitehoinen, mutta toimi kyllä 2D-platform peleissä ja muissa vastaavissa. Valitettavasti nämä pelit olivat usein vain shovelwareja, jossa AGA-peleihin lisätty vain CD-musiikit, mutta eipä paljon muuta.

   Emulaattorissa vaaditaan CD32-ROM ja lisäksi extended-ROM tiedosto.
   Hyviä pelejä, joita testasin oli Disposable Hero CD32, Fire &Ice CD32, Chaos Engine CD32, Super Stardust CD32, ja Brian the Lion CD32.

   Ainakin Fire & Ice oli hieno, siinä on dual playfieldillä kaksi kerrosta, jota ei A500-versiossa ollut, ja hienot 24-bittiset värigradientit copperilla ja bonuksena CD-musiikit. Paras versio kuitenkin kaikista, mitä tehtiin eri laitteille (PC-VGA/Atari ST/Archimedes)
   https://m.youtube.com/watch?v=Fy-ESjMpmcM

   Chaos Enginessä ei paljon parannuksia verrattuna A500-versioon, muutama lupaava uudistettu CD-raita musiikeille, mutta läheskään kaikkia musiikkeja ei jaksettu tehdä uusiksi. Myös hahmoilla lisävärejä.
   https://m.youtube.com/watch?v=MQ-lI5ctkO4&list=PLVMVbsTFPOy8AtmQQfkW8LZhHT9u69wC_&index=2

   Super Stardust CD32 melkoisen upea CD-musiikkeineen, mutta jo AGA-versio oli jo hyvä.
   https://m.youtube.com/watch?v=QPAVCAMgKak

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   346
   2822
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   57
   2591
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   237
   1105
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   420
   1041
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   43
   866
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   829
  7. Raita Sport

   On puhuttu Raita sportti olis mennyt konkursiin pitääkö paikkansa.
   Oulainen
   8
   736
  Aihe