Uskomaton ravivuosi

Anonyymi-ap

Sjöblomin uskomaton ravivuosi
Ravit Pietarsaarelaisen hevosmiehen kaksi osaomistamaa peitsaria ikäluokkiensa parhaat Amerikassa
Tiina Ruotsala

Vaikka pietarsaarelaiset isä ja poika, Svante ja Matts Sjöblom sulkivat oman ratatallin oven Pännäisissä viisi vuotta sitten, poika jatkaa harrastusta menestyksekkäästi ulkomailla. Matts Sjöblomin osaomistamat hevoset Pebble Beach ja Volume Eight palkitaan vuoden 2022 ikäluokkiensa parhaina peitsareiden Dan Patch Awardissa Amerikassa. Palkinnot jaetaan 19. helmikuuta Rosen Shingle Creek-hotellissa pidettävässä Dan Patch Awards gaalassa Floridan Orlandossa.
Pebble Beach äänestettiin kolmivuotiaiden oriiden ja ruunien parhaaksi ja Volume Eight kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien parhaaksi. On poikkeuksellista, että kaksi ikäluokkiensa parhaista on suomalaisen osaomistama! Hevosista Pebble Beachin kauden ansiot nousivat yli 1,3 miljoonaan dollariin. Nyt ori on syndikoitu siitosoriiksi eikä se enää kilpaile.

Matts Sjöblomilla on osakkuushevosia lähes parikymmentä, joista valtaosa Amerikassa sekä muutama Suomessa ja Ruotsissa. Palkituilla peitsareilla on muutakin suomalaista kuin osaomistaja. Hevosia valmentaneen australialaisen Noel Daleyn tallilla työskentelevät hoitajina suomalaiset Sonja Booth ja Laura Pohjola.

Matts Sjöblomin kausi 2022 Amerikassa hevosten osaomistajana on vailla vertaa.
USA:ssa hevoskilpailutoimittajien järjestö jakaa vuoden lopussa ikäluokkiensa ja sukupuoltensa parhaille kärryhevosille palkinnon, joka kantaa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa kilpailleen peitsariori Dan Patchin nimeä. Harvoin kaksi palkintoa on mennyt samalle omistajalle, vielä harvinaisempaa on, että osaomistaja on Euroopasta.

Svante Sjöblom kertoi Keskipohjanmaan haastattelussa (16.7.2022) seuraavansa netin kautta Suomen ja Ruotsin raveja sekä poikansa kimppahevosten menestystä niin Euroopassa kuin Amerikassa.

Matts Sjöblom totesi puolestaan, että Kuninkuusravit, Halsuan Miljoonaravit ja Jaakon Ravit ovat käyntilistalla joka vuosi. Hän kokee, että kaikista tuntemistaan ravimaista Suomessa on niin yleisöllä kuin omistajilla läheisin suhde itse hevoseen ja erityisesti suomenhevoseen.

0

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

    Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
    Kotimaiset julkkisjuorut
    50
    2107
   2. Nainen tuutko mun vaimoksi

    Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
    Ikävä
    77
    1282
   3. Hyvää iltaa

    Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
    Ikävä
    88
    843
   4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

    Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
    Tv-sarjat
    43
    789
   5. Mulla on ikävä sinua

    Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
    Ikävä
    25
    749
   6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

    Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
    Maailman menoa
    344
    694
   7. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

    Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
    Sinkut
    166
    686
   8. Törmäsin lauseeseen

    "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
    Ikävä
    61
    643
   9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

    konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
    Perussuomalaiset
    58
    591
   10. Montako askelta olisi pitänyt ottaa

    että olisit voinut suudella kaivattuasi? Mulla 2-3.
    Ikävä
    41
    575
   Aihe