Kotiteatterit on kirpparikamaa nyt, eikä niitä kukaan osta!

Anonyymi-ap

Omituinen vietti oli aikoinaan viritellä TV:n ja huoneen ympärille kaiuttimia ja säädellä niiden kuuluvuus elokuviin?
Saman fiiliksen sai luitenkin aikaan koti stereoiden vahvistimella eikä erillisä sateliiteja tarvinnut kehitellä!
No eipä niitä puuhapaketteja enään kaupatakkaan kun nolointa koskaan ja maksoivat alk.10 000€ eikä mitään iloa tuonut 1€ leffaan lisää, saati uutiset ja sää!

Suur-elokuvat pitää kokea elokuvateatterissa jossa miljoona € laitteet!

3D oli erikoinen aikakausi eikä koskaa oikein lopulta noussut sille tasolle mille piti ja lopetettiin. Itsellä on edelleenkin toisessa huoneessa 51" plasma 3D jolle halusin sen kuvan ja kokemuksen, mutta ei ole tarjontaa? Kyseinen 3D ominaisuus tuli TV:n mukana eli hintaa ei ollut lisukkeena ja maksoin Plasma-TV:stä sen 799€ ja sain kahdet aktiivilasit mukaan. PS4 pelatessa oli joitain ok kokemuksia, mutta elokuvissa erittäin vähän/ heikosti.

Kotiteatterit on pelleilyä 100% eli VR välineet valtaa alaa!

19

740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muistan kuinka eräs heppu (liekö lotossa voittanut) pisti ihan hitonmoisen summan rahaa taivaan tuuliin, kun hän rakensi vanhaan navettaan leffateatterin. Sinne hankittiin aivan tolkuttoman kallis CRT-tykki. Kuva tuli DVD-soittimesta sikahintaisia kaapeleita pitkin. Siellä sitten tuijotettiin Terminator 2:a 30-tuumaiselta kankaalta sadan metrin päästä.

      Nykyään tuollainen vanha CRT-tykki on kierrätyskamaa. Mahtoi tulla kaverin leffailloille hieman hintaa jo pelkän tykin osalta. :D

      • Anonyymi

        Kuka kieltää katsomatta kotona vaikka paremman puutteessa leffoja Netflixistä 4K laserprojektorin ja hyvän äänentoiston kautta punaviinistä ja hyvästä seurasta nauttien. Kyllä 100 tuuman kuva riittää minulle kotioloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka kieltää katsomatta kotona vaikka paremman puutteessa leffoja Netflixistä 4K laserprojektorin ja hyvän äänentoiston kautta punaviinistä ja hyvästä seurasta nauttien. Kyllä 100 tuuman kuva riittää minulle kotioloissa.

        Katsomatta on helpompi kieltää - jos katsoo, niin niihin voi jäädä vaikka koukkuun.


      • Anonyymi

        Kovin on kuva ollut pieni vai katsoitteko kiikareilla sieltä sadan metyrin päästä kun tuo kertomasi 30 tuumaa on ollut jo kauan jopa kuvaputkitelkkareissa kokona?


      • Anonyymi

        Ja itsekkö ostit joskus win xp koneen? nokian 3210 kännykän OLETPA TYTHMÄ NE ON NYT KIERRÄTYSKAMAA!! HAHHAAAA !!! NAURETAAN SULLE!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka kieltää katsomatta kotona vaikka paremman puutteessa leffoja Netflixistä 4K laserprojektorin ja hyvän äänentoiston kautta punaviinistä ja hyvästä seurasta nauttien. Kyllä 100 tuuman kuva riittää minulle kotioloissa.

        No noloa ajanvietettä kun hyvää seuraa kotona!...netflix päälle?
        Viinipäissään se tietysti ok viihdettä ja 100" 4K kuva terävää, hah hah! Sehän on vhs tasoa kyseisellä suurennuksella...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No noloa ajanvietettä kun hyvää seuraa kotona!...netflix päälle?
        Viinipäissään se tietysti ok viihdettä ja 100" 4K kuva terävää, hah hah! Sehän on vhs tasoa kyseisellä suurennuksella...

        4K = 3840x2160 pikseliä

        100" kuvan leveys noin 221 cm

        Pikselin koko 0,58 mm.

        Ihmissilmän erottelukyky 0,1 mm... 25 cm etäisyydeltä. Jos kuvaa katsotaankin 1 m etäisyydeltä, resoluutio on enää 0,4 mm. 2,21 m etäisyydeltä (100 " ruudun leveys) 0,9 mm.

        HD materiaalin tarkkuus ei ihan riitä, muttei sekään paljoa jää vajaaksi, jos katseluetäisyys = ruudun/valkokankaan leveys.

        Vanha SD teoriassa 720x576 (suora lähetys), käytännössä hieman vähemmän johtuen kuvaputkien overscanista, lomittelusta yms. Tietokonepuolella VGA resoluutio (640x480) hyvin vertailukelpoinen. Jo 40 " ruudulla pikselin koko yli 1 mm ja 100" ruudulla reilu 3 mm. No, silloin muinoin suositeltiinkin, että katseluetäisyys 5x ruudun läpimitta tjsp.

        VHS erottelukyky vielä PALJON heikompi, wikipedia näkyy julistavan 333x576, mutta tuo pystyresoluutio on vahvasti liioiteltu, kosko materiaali lomiteltua (yöks) ja overscannia on paljon eli ei noita kaikkia 576 juovaa todellakaan ruudulla esitetä (näkyy kaikenlaista "roskaa"/tahdistussignaalia, jos kuvan zoomaa niin, että kaikki näkyy).

        Noin niinkuin käytännön elämässä VHS on ei paljoa parempi kuin QVGA eli 320x240. Ei tällaista suttua ole kestänyt katsella sen jälkeen, kun ruudut kasvoi yli 40" lukemiin. Niitä 14-26" tuuman yms. palloputkia kun ei oikein millään pystynyt katsomaan ruudun leveyttä vastaavalta etäisyydeltä (max. 0,5 m).


    • Anonyymi

      Ei nykyään tarvi säädellä, kun modernit vahvistimet määrittävät mittamikrofonin avulla oikeat asetukset hetkessä.

      Ja kunnon kaiuttimilla on kivempi kuunnella leffojakin. Pahvikorville, jotka eivät paremmasta tiedä, kelpaa soundbar. Muovipötkylä, johon on pakattu nippu pahvisia, soikean muotoisia laajakaistaelementtejä. Samaa tekniikkaa kuin neljännesvuosisata sitten markkinoille tyrkytetyissä stereotelevisioissa, joissa oli palloputken sivuilla isot hiirenkorvat. Ikäänkuin lupauksena kelpo äänentoistosta. Todellinen laatu oli kyllä mallia puhelin tai pahvilaatikko.

      Tietysti surkeita kaijjuttimia myytiin biomassalle myös kotiteatterisettien nimellä. Ei voi palikat olla kuin halvinta kuraa, jos tonnilla piti saada 5 kaijjutinta + vahvistin. Kunnon äänentoistoon kykenevät kaiuttimet maksavat reilun tonnin parilta, joten 5 kaiuttimen setti + AV vahvistin menee auttamatta yli 3 tonnin. Ei tällaista kannata pesukonekaupoissa yrittää 300 € budjetin kanssa kaupoille tulleelle biomassalle tyrkyttää. Halpa ja huono on helpompi myydä. Laatua haluavat voivat silti edelleen ostaa kunnon kaiuttimia ja AV vahvistimia. Kunnon kaiutin on kunnon kaiutin. Ja sopii sen vuoksi yhtälailla stereokuunteluun kuin osaksi kotiteatterisettiä. Jos vehjettä myydään vain ja ainoastaan osana jotain kotiteatterisettiä, niin siitähäh otsaluullakin näkee, että vehje on biomassalle tarkoitettua kuraa.

      Biomassan ymmärrystaso tuli hyvin ilmi reilu 20 vuotta sitten, jolloin olohuoneen perusssetti oli stereotelevisio ja suhisevalla monoäänellä varustettu VHS nauhuri. Kelpasi kuunnella uutiset Nicam steeroäänellä ja vuokratut leffat pihisevällä monoäänellä ;-D

      Ja nyt sama porukka ostaa intopinkeänä soundbareja.

    • Anonyymi

      > Saman fiiliksen sai luitenkin aikaan koti stereoiden vahvistimella eikä erillisä sateliiteja tarvinnut kehitellä!

      Eli ostit jonkin halvan& paskan "kotiteatteri tonnilla" pahvipurkkisetin?

      Ja sen jälkeen kokeilit jonkin vahvistimen virtuaalsurroun = kaikuefektitiloja ja olet intopinkeänä?

      Näiden kokemusten jälkeen onkin helppoa täydellisen tietämättömyyden suomalla varmuudella julistaa, ettei monikanavaista äänentoistoa kukaan tarvitse, koska monikanavaista äänentoistoa voi käydä kuuntelemassa elokuvateatterissa.

      Ei sinulla ainakaan hissi mene ihan ylös asti.

      Toisaalta olet elävä esimerkki siitä, miten on moraalisesti väärin antaa tyhmien ja helppouskoisten pitää rahansa. Into pinkeänä menit ostamaan 3D television. Ne olivatkin aikamoinen tähdenlento. Ja on intoilet 3D laseista. Aika monta vuotta nämäkin olleet ihan just lyömässä läpi, ihan just.

      Näissä innovaatioissa usein mättää sisällön puute. Mutta sehän oli sivuseikka, kun on kiva ostella vehkeitä ja säädellä niitä?

    • Anonyymi

      Pölille nyt myydään vaikka mitä moskaan. Nyt joku halvatun air fryerkin pitää saada joka torppaan.

    • Anonyymi

      Tämä kotiteatteritrollaus ei enää oikein vedä, mitähän seuraavaksi kirjoittaisin? Ehkä taas jonkun härnäyskirjoituksen kännykkäkameroista?

    • "Omituinen vietti oli aikoinaan viritellä TV:n ja huoneen ympärille kaiuttimia ja säädellä niiden kuuluvuus elokuviin?
      Saman fiiliksen sai luitenkin aikaan koti stereoiden vahvistimella eikä erillisä sateliiteja tarvinnut kehitellä!"

      Saattaa olla että tämä päti lähinnä halvempiin setteihin menneisyydessä, mutta nykyisin hommaamalla kunnon Dolby Atmos / DTS paketti saat todella hyvän äänenlaadun elokuvia katsoessa. Erityisesti sopivia elokuvia missä ääneen on kiinnitetty näin paljon huomiota (tyyliin esim. Marvel-leffat) on se mahtava kokemus. :)

      "Suur-elokuvat pitää kokea elokuvateatterissa jossa miljoona € laitteet!"

      Parintonnin laitteistolla on pääosin äänentoisto vähintään samaa tasoa kuin elokuvateatterissa, toisaalta toisin kuin teatterilla riittää "sweet spot"-iksi jossa äänet kuuluu parhaiten sohva eikä tarvitse peittää valtavaa salia.

      "Kotiteatterit on pelleilyä 100% eli VR välineet valtaa alaa!"

      3D-elokuvat eivät onnistuneet niin hyvin, mutta VR ei edes kilpaile kunnon kotiaudiojärjestelmän kanssa, kannattaa hommata oikea laite oikeaan tarkoitukseen :)

      • Anonyymi

        > Saattaa olla että tämä päti lähinnä halvempiin setteihin menneisyydessä,

        Dolby Pro logic aikaan taka- ja keskikanavat loihdittiin signaalinkäsittelyllä 2-kanavaisesta ääniraidasta. Vastakkkaisvaiheinen ääni ohjattiin taakse jne.

        Käytännössä efektit toimivat yllättävän hyvin pelkillä stereokaiuttimillakin, kunhan kuuntelija istui tarkalleen kaiuttimien keskilinjalla. Etu- ja takakanavien hyöty tuli siitä, että saatiin efektit toimimaan useammallekin kuuntelijalle.

        DD yms. sisältääkin jo ihan erilliset efektikanavat. Näiden ääriraidat voidaan kyllä summata pääkanaviin, jos etu/takakaiuttimia ei ole, mutta melkoinen latistus tämä.

        Ilmeisesti ao sankari on kuunnellut pelkästään pro logic laitteita tai kokemukset ovat jostain "kotiteatteri tonnilla" pahvipurkkisetistä.

        Kunnon kotieatteria haukkumisen jälkeen onkin hyvä alkaa hehkuttamaan täydeksi flopiksi osoittautuneita 3D televisioita ja VR vehkeitä, jotka eivät ole flopanneet, koska eivät vielä ole lentoon päässeet. Yritetty kyllä on jo aika monta vuotta. Taitaa tolkullinen sisältö puuttua edelleen.... mutta se ei haittaa, kun on kiva keräillä laitteita?


      • Anonyymi

        Kyllä jotkut soundbar setitkin missä on erilliset takakaiuttimet ja subbari ajaa myös sen verran hyvin asiansa ettei ole äänen puolesta ainakaan tarvetta leffateatteriin mennä mutta makuasioita. Monet eivät ole ns. kultakorvia joten eivät kuule eroa esim. 500€ tai esim. 3000€ vehkeitten välillä. Yhdellä tutulla on Genelec kaiuttimista tehty kotiteattrriin äänentoisto niin huhheijjaa sitä äänenlaatua mutta itse olen enemmän kuvan kuin äänien perään eli tykin tai tvn täytyy olla parasta eli esim.
        Television kohdalla täytyy olla Oled.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä jotkut soundbar setitkin missä on erilliset takakaiuttimet ja subbari ajaa myös sen verran hyvin asiansa ettei ole äänen puolesta ainakaan tarvetta leffateatteriin mennä mutta makuasioita. Monet eivät ole ns. kultakorvia joten eivät kuule eroa esim. 500€ tai esim. 3000€ vehkeitten välillä. Yhdellä tutulla on Genelec kaiuttimista tehty kotiteattrriin äänentoisto niin huhheijjaa sitä äänenlaatua mutta itse olen enemmän kuvan kuin äänien perään eli tykin tai tvn täytyy olla parasta eli esim.
        Television kohdalla täytyy olla Oled.

        Monia monia tuhansia euroja maksanut sen tutun teatterin kaiuttimet . Tais olla kymmeniä tuhansia ne sen kaiuttimet yhteensä. Genelecit saattaa maksaa esim. 5000€/kpl


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä jotkut soundbar setitkin missä on erilliset takakaiuttimet ja subbari ajaa myös sen verran hyvin asiansa ettei ole äänen puolesta ainakaan tarvetta leffateatteriin mennä mutta makuasioita. Monet eivät ole ns. kultakorvia joten eivät kuule eroa esim. 500€ tai esim. 3000€ vehkeitten välillä. Yhdellä tutulla on Genelec kaiuttimista tehty kotiteattrriin äänentoisto niin huhheijjaa sitä äänenlaatua mutta itse olen enemmän kuvan kuin äänien perään eli tykin tai tvn täytyy olla parasta eli esim.
        Television kohdalla täytyy olla Oled.

        Hifimessuilla oli muinoin hyvä demo tästä. Pahvipurkit (tonnin setti) vs perustason hifikaiuttimet (ei siis mitään 10 000 €/kpl vehkeitä, vaan jotain Chorus 662 tasoa).

        Elokuvaa katsoessa se pahvipurkkisettikin toimi mukiinmenevästi. Kun kuva "imi mukaansa", ei äänentoiston puutteet pompanneet esiin. Sitten laitettiin kuva pois ja kuunneltiiin musiikkia. Meni oitis aika tuskaiseksi touhu. Siis niillä pahvipurkeilla. Hifikaiuttimet OK.

        Kunnon kaiuttimet kelpaavat sekä musiikin kuunteluun että leffojen katseluun (kotiteatteriin).

        Tietysti materiaalikin vaikuttaa. Koska biomassa katselee kotona rämisevillä televisioilla tai käyttää pahvipurkkikaiuttimia (soudbar), materiaali tod. näk. lähetetään vahvasti kompressoituna ja matalat taajuudet pois leikattuina. Eli vertailut pitäisi tehdä kunnon raakamateriaalilla (esim. DVD).

        Muistelen, että joku leffa joskus muinoin lähetettiin vahingossa alkuperäisellä ääniraidalla ja sen jälkeen oli lehtien yleisönosastot täynnä kirjoituksia, joissa mummot haukkui Ylen, joka pisti heidän televisionsa rämisemään.


    • Anonyymi

      No saman ja tietyin osin miellyttävämmän kokemuksen saan kotona kotiteattrtissa kuin leffateatterissa niin siksi katson leffat vain kotona.

    • Anonyymi

      Kuka viitsisikään töllötelä jotain saariluomaa stereoina?

    • Anonyymi

      😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

      🍒 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe