Ase ja eräliikkeiden ammattitaito?

Anonyymi-ap

Menin hakemaan eräästä nimeltämainitsemattomasta tunnetusta ase ja eräliikkeestä kivääriini Sakon hammerheadeja hirvi/peurajahtiin.
Myyjä minulle, että "ei sitä enää meille tule eikä Sako sitä enää valmista, kun helmikuussa astuu voimaan lyijyn käyttö kielto"
Minä siihen, että sehän koskee vain haulikkoa ja hauleja ei kivääriä luoteineen eikä tietääkseni Eu ole edes asiasta vielä päättänyt kielletäänkö lyijyluodit vai ei. Myyjä intti, että kyllä tulee ja "kiväärin lyijyluodein et saa enää metsästää helmikuun 15 pv jälkeen"
Sanoin suoraan, että tyhmänäkö minua pidät. Tiedän kyllä lain ja miten ne etenee tai ovat etenemässä tämänkin suhteen ja on aivan turha yrittää kaupitella minulle mitään tuplasti kalliimpia kupareita valehdellen käyttökiellosta"
Superhammeria sielä olisi ollut, mutta jätin senkin pöydälle ja sanoin, että haen patruunani sieltä missä minulle ei valehdella saati mua pidetä tyhmänä.
Ja nyt en hae tästä mitään lyijy vastaan korvaava kirjoitusta, vaan kyse on aseliikkeiden ammattitaidosta tai sen puutteesta. Eräliikkeen nimeä en laita, koska on useassa kaupungissa ja kunnassa toimiva ja kyse voi olla vain yhden myyjän typeryydestä ei koko liikkeen henkilökunnasta maan kattavasti.

9

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juu, tällaisista kaupoissa asiointi jätettävä minimiin.
      Toinen ei toivottava myyjätyyppi on "oman agendan ylipappi" tietää asioista oikeasti, mutta tuputtaa omaa näkemystään turhankin voimakkaasti.
      Kolmas on "lisämyyjä" yrittää väkisin myydä jotain lisää, tarvitseepa asiakas sitä tai ei.
      Onneksi hyviä on sentään enimmäkseen.

      • Anonyymi

        Jep. Osa myyjistä nillittää kivenkovaa omia mieltymyksiään väkisin. Itseasiassa samaan firmaan liittyen oli haulikko puolelta lähes vastaavanlainen tappelu viimevuoden puolella, kun ostelin eri teräshauli kokoja ja eri merkkejä testiin, joista tein blogiini juttua tuloksineen. Pääasiassa haen korvaavaa kanalinnuille ja jäniksille. Kun huomasin, että paras läpäisy 9mm vaneriin saavutetaan teräksellä vasta 3.6mm hauli koon jälkeen joka alkaa vastaamaan sitten itselläni metso/teerijahdissa olleita 3.25mm lyijyä menin epähuomiossa sanomaan, että testaan sopivaa kanalintu paukkua 3.6mm + koossa. Myyjä naurahti jälleen kuin tyhmänä pitäen, että "et sinä noin suurella koolla kanalintuja saa. Pitää olla 3-3.5mm maksimissaan. Ikäänkuin ostaisin hänelle näitä patruunoita ja ikäänkuin kolmenkymmenen vuoden metsästyskokemuksellani en asiasta mitään tietäisi. Voin vaikka vannoa, että enemmän olen eläessäni metsoja ja teeriä pudotellut mistä hän edes haaveilee. Lähdin silloinkin kyseisestä liikkeestä ovet paukkuen ja menin seuraavaan liikkeeseen ostamaan testipaukkuni.
        Tuo kyseisen firman ylimielisyys alkaa olemaan sitä luokkaa, että tekisi mieli firma mainita mutta olkoot. Sanotaanko näin, että Tampereella on yksi tämän liikkeen toimipisteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Osa myyjistä nillittää kivenkovaa omia mieltymyksiään väkisin. Itseasiassa samaan firmaan liittyen oli haulikko puolelta lähes vastaavanlainen tappelu viimevuoden puolella, kun ostelin eri teräshauli kokoja ja eri merkkejä testiin, joista tein blogiini juttua tuloksineen. Pääasiassa haen korvaavaa kanalinnuille ja jäniksille. Kun huomasin, että paras läpäisy 9mm vaneriin saavutetaan teräksellä vasta 3.6mm hauli koon jälkeen joka alkaa vastaamaan sitten itselläni metso/teerijahdissa olleita 3.25mm lyijyä menin epähuomiossa sanomaan, että testaan sopivaa kanalintu paukkua 3.6mm koossa. Myyjä naurahti jälleen kuin tyhmänä pitäen, että "et sinä noin suurella koolla kanalintuja saa. Pitää olla 3-3.5mm maksimissaan. Ikäänkuin ostaisin hänelle näitä patruunoita ja ikäänkuin kolmenkymmenen vuoden metsästyskokemuksellani en asiasta mitään tietäisi. Voin vaikka vannoa, että enemmän olen eläessäni metsoja ja teeriä pudotellut mistä hän edes haaveilee. Lähdin silloinkin kyseisestä liikkeestä ovet paukkuen ja menin seuraavaan liikkeeseen ostamaan testipaukkuni.
        Tuo kyseisen firman ylimielisyys alkaa olemaan sitä luokkaa, että tekisi mieli firma mainita mutta olkoot. Sanotaanko näin, että Tampereella on yksi tämän liikkeen toimipisteistä.

        Tutulta kuulostaa, varsinkin keskustelut lyijyä korvaavien haulien ominaisuuksista saavat nämä tietyt myyjät riehaantumaan, menee välillä jo alkuainetaulukotkin uusiksi.........


    • Anonyymi

      EU on kyllä jo kieltänyt ettei kuluttajilla saa myydä lyijyä sisältäviä tuotteita. Siksi esim. juotostinat on nykyään lyijyvapaita ja samoin uudenvuoden tinat. Seuraavaksi kielletään kalastuspainot ja lyijyluodit.

      • Anonyymi

        Seuraavaksi voidaan kieltää kuten tässä kieltolakiyhteiskunnassa kielletään lähes kaikki, mutta lyijyluoteja ei olla vielä kielletty ja jos tällainen asetus tulee siinäkin tulee olemaan noin viiden vuoden siirtymäaika. Joten väitteet lyijyluotien myynti tai käyttökiellosta on silkkaa valetta.


    • Anonyymi

      Kyllä se EU:n säädös joka kieltää lyijypitoisten tuotteiden myynnin kuluttajille on jo voimassa, on ollut jo useamman vuoden. Jostain syystä lyijyllisiä luoteja silti edelleen kuluttajille myydään, vaikka EU:n säädös lyijylliset tuotteet kieltääkin.

      • Anonyymi

        Niin. Myydään, koska niitä ei ole kielletty. Ei asiaa sinun jankkaamisesi miksikään muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Myydään, koska niitä ei ole kielletty. Ei asiaa sinun jankkaamisesi miksikään muuta.

        Niiden lyijyllisten luotien ostajatkin on kuluttajia. Jos EU:n säädös kieltää lyijyä sisältävien tuotteiden myymisen kuluttajille, niin se jo kieltää lyijyluodit, koska niissä on nimensä mukaisesti lyijyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niiden lyijyllisten luotien ostajatkin on kuluttajia. Jos EU:n säädös kieltää lyijyä sisältävien tuotteiden myymisen kuluttajille, niin se jo kieltää lyijyluodit, koska niissä on nimensä mukaisesti lyijyä.

        Miten tuo sinun jankkaamisesi vastaa otsakkeen kysymykseen ase ja eräliikkeiden ammattiosaamisesta?
        Eli yrität ikäänkuin muuttaa tarkoituksella jutun lyijy vastaan korvaava keskusteluksi mitä tässä ei edes haettu. Herää kysymys oletko itse näissä firmoissa töissä ja yrität ylimielisesti pitää asiakasta muita tyhmempinä jota nyt puolustelet inttämällä?
        Olen itsekin asiakaspalvelussa ja perussääntö on, että asiakasta ei pyritä tietoisesti nolaamaan, hänestä ei yritetä tehdä tyhmää eikä hänen mieltymyksiä pyritä muuttamaan omaksi vastaavaksi kerran hän on tullut firmaamme asioimaan. Edellä oleva käytös karkoittaa asiakkaan satavarmasti ja nykyään huonolla palvelulla on tapana kantautua korvasta korvaan äkkiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe