Talvivaaraan lisää töitä

Anonyymi-ap

7

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      KIrjoitin aikanaan poiitikoille että Otaniemen reaktori Espoossa pitäisi kunnostaa ja jatkaa
      sen elinikää syöpähoidoissa
      mutta pskasakki ei ymmärtänyt sen arvoa ei kukaan siis

      pääsyöpäiselle syötetään lasillinen booria
      boori on neutronimyrkky (slangia, kaappaa neutroneita)

      syöpäiselle tehdään kypärä tarkasti jonka avulla aivoihin suunnataan
      neutronisuihku joka hajottaa boorin litiumiksi (vaaraton hulluile syötettävä)
      ja alfa-hiukkaseksi joka osuus syöpään ja tuhoaa sen

      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8951358/

    • Anonyymi

      "Yliopisto sai yllättävän 500 000 euron lahjoituksen, jolla on ehto: rahoilla pitää tutkia uutta, energiakriisin mullistavaa lämmitysmuotoa"

      Tuo siitä uutisesta. aika paljon tuolla 500 000 eurolla saisi koivuklapeja, jos kiintokuutio maksaa 23€/kiintokuutio Eikös tuosta saa pari heittomottia klapeja, ja pinokuutiotakin 1,5 ja sehän tekee energiaksi muutettuna ainakin noin 2000kWh

    • Anonyymi

      Tiedä talvivaarasta.

      Lukeman mukaan sieltä ei saa paljoakaan uraania, ei edes yhdelle nykyvoimalalle tarpeeksi. Lisäks uraani pitää jalostaa ja sitä tuskin edes suunnitellaan suomeen, pienestä määrästä johtuen. Mutta juu, jonkin verran omavaraisuutta kuitenkin.

      Näistä pienistä voimaloista ollut pitkään juttuja, monet niitä kehittelevät. Idea on hyvä, sarjatuotantona edukkaita voimaloita, joita voi hajasijoittaa. Tässä lappeenrannan keississä lie erikoista, idea ois käyttää sellaista lämmitykseen. Muistin mukaan suomenkin isoista voimaloista jäähdytysvedet lasketaan mereen, kalat kasvaa iloisesti....

      Mä en ole oikein ydinvoiman kannattaja, suurten riskien ja hitonpitkän jätteen säilytyksen takia. Mutta pikkuvoimaloitten riskit ois paljon pienenpiä. Lisäks voi toivoa, että jäte joskus muuttuu kierrätettäväksi hyötymateriaaliksi. Tämä tosin voi viedä hitosti aikaa. Se ois niinkuin maapallon pelastus, tällä hetkellä päinvastoin, se niin suuri riski tuleville sukupolville.

      Mutta juu, ydinvoima taitaa olla pakollinen paha lähitulevaisuutta ajatellen. Paree pikkivoimalat, kuin tollaset hiton isot.

      Noin muuten, joku brittipariskunta on tympiintynyt wham-yhtyeen last christmas joulupiisiin. Alkaeet kerään rahaa sen oikeuksien ostamiseen. Nimittäin oikeuksien omistaja voi kieltää sen soittamisen yhtään missään. Niin, jos net saa rahat kerättyä, aikovat sijoittaa net oikeudet muutamaksi miljoonaksi vuodeksi suomen ydinjätevarastoon :D

      Noh, oli niillä muutama kymmenen tuhatta puntaa kasassa, joitamia miljoonia vielä puuttuu...

      Päätän ydinvoimapoliittisen kirjoitukseni nyt tähän.

      =DW=

      • Anonyymi

        Unohtui.

        Asialla ei ole oikein mitään tekemistä vaalien kanssa, vanha suunnitelma. Tiedekamaa tässä vaiheessa. Toki politiikot päättää ydinvoiman rakentamisesta jne, mutta tätänykyä ei oikein mikään puolue ole asiaa vastustamassakaan.

        =DW=


    • Anonyymi

      ""Mä en ole oikein ydinvoiman kannattaja, suurten riskien ja hitonpitkän jätteen säilytyksen takia""


      Uraani on maaperässä olit sen kannattaja tai et
      Se ei häviä eli isotooppi 238 on puoliintunut vasta yhden kerran Maan olemassaolon aikana pidät säilyttämisestä tai et

      Kysymys on siitä annetaanko uraanin lämmittää harakoita ja kaloja vai käytetäänö se sähkön tuotantoon siinä välissä

      • Anonyymi

        ?

        Mitenkähän kommentti liittyi aloitukseen ja käsitteli aloituksen kysymystä?

        Noh, ilmeisimmin oli tarkoitettu meitsille, siispä annan vastakommentin. Nämät ydinvoimajutut kuuluu samaan sarjaan monien muitten tunnejuttujen kanssa, suhtaudutaan hyvin fanaattisesti, kuin uskonnollisesti. Tässä on ollut tiukkaa vastakkainasettulua kettutyttöjen ja teknologiauskovaisten välillä. Kummillakin hyviä argumentteja ja faktoja mielipiteittensä tueksi, mutta valmista ei tule, kun ei tahdo syntyä edes minkäänlaista rakentavaa keskustelua.

        Ite kuulun kai sitten jonkinlaiseen keskiosastoon aiheesta. Se lie kaikille itsestään selvää, energiaa tarvitaan. Ja sekin selvää, maapalloa ei pidä pilata. Vaan mitenkä lie mennyt. Aikanaan valjastettiin kosket, tulu toki energiaa, mutta meni kalat ja luonto pilalle. Öljy on hieno keksintö, sitähän on maapallolla. Ainoo vaan, reilussa sadassa vuodessa saastutettu liki koko maapallo sen avulla jasiitäpä kai tämä nykyinen ekologinen katastrofi pitkälle juontuu.

        Tällä hetkellä tilanne on jo niin kriittinen, pakko tehdä jotain, tai pian ei ole oikein elinkelpoista maapalloa ihmisellekkään. Pitäis saada teknologiaa kehitetyksi. Toki nyt kiireellä rakennellaan tuulivoimaloita ja aurinkokennoja laitellaan. On kehitetty maalämpöä ja kehitellään uusiutuvia biopolttojuttuja minkä keritään. Mutta esim just nyt on akuutti energiakriisi. Ratkaisun pitäis olla nopea ja mahdollisimman ekologinen. Ydinvoima on erittäin riskialtis monella tapaata ja ydinjäte vielä paljon pitempi aikainen ongelma, kuin nykyiset öljystä tulleet mikromuovi jne ongelmat.

        Niin, maapallo on suljettu systeemi, kaikkeahan täällä on, mutta aineet voi muuttaa olomuotoaan, jolloin koko systeemi muuttuu. Ikävä kyllä näyttää että käytännössä siten, maapallo tulee elinkelvottomaksi nykyiselle eliöstölleen. Pitäis siis kehittyä, mutta välttää vaarallisia ja vaarallisen suuria muutoksia.

        Mä siis en kannata ydinvoimaa, mutta se on käytännössä ainoa keino saada suuria määriä energiaa nopeahkosti käyttöön. Ongelmia on ja toi jäte asia on erittäin suuri. Tässä täytyy luottaa teknologiaan, jospa ihmiskunta onnistuis asian ratkaisemaan ilman isoja luonnonkatastrofeja. Siis kuitenkin koko ajan pitää koitta kehitellä muita, luonnollisempia ja vaarattomia vaihtoehtoja.

        Mun mielestä pienet ydinvoimalat on parempi ratkaisu, kuin tollaset hirveen suuret. Ja onhan toi hyvä kehitellä niitten jäähdytysvedetkin hyötykäyttöön. Mutta mikään lopullinen ratkaisu ydinvoima ei voi olla, eikä toivottavasti tulekkaan olemaan. Tässä tilanteessa niitten rakentamistakaan etuskin voidaan torjua, pitää saada lisää aikaa.

        Mutta kaikkien ongelmienhan aiheuttaja on ihminen. Järkevintä ois poistaa maapallolta puolenkymmentä miljardia ihmistä pois kuluttamasta, silloin maapallon kantokyky energia asioissakin riittäisi pienemmälle ihmispopulaatiolle ihan hyvin. Kuten on riittänyt ihan viime vuosisatoihin astikkin.

        Perussyy koko ongelmaan selviää tästä:

        https://www.worldometers.info/fi/

        Ps. muista säästää energiaa :D

        =DW=


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3397
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2045
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1698
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1613
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      1006
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      948
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      865
    Aihe