Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Parsinavetta

Anonyymi-ap

Kiittäkää onneanne kuka ei ole tehnyt pihatto/robotti navettaa.Pienemmät menot sähkö,vesi ym. Meidän lomittaja sanoo aina et parsinavetta on paljon nopeampi hoitaa kun asema tai robotti. Pysyy lihakset kunnossa ja jää veden kanssa läträily pois.Pihatossa menee aikaa käytävissä ja aluksissa enemmän.50 lehmän parsinavetassa menee 10 minuutissa kun kolalla meet läpi ja sit lypsy ja pienkuormaajalla rehut eteen ja se on siinä.

6

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No eipä ole kovin pätevä tuo työaikalaskelma. Meillä 61 lypsävää parressa ja kahdelleen menee vähintään kolme tuntia illoin aamuin, muut eläinrakennukset hoidettava päälle ja kaikki ei-päivittäiset vuorollaan jotain suunnilleen joka päivä.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        ❤️ ­­N­­y­m­­f­­­o­­m­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17691912S

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      eipä ole aloittajan elikolla kovin hauska elämä. yleensäkin parsinavetassa eläinte elämä on karua kaulastaan samalle sorkansijalle kytkettynä. Pihatossa saavat lehmätkin hieman liikuntaa kun voivat kövellä nurkasta nurkkaan ja muutenkin toutettaa hieman mielihalujaan vaikkapa nuolla itseään kyljestä jos sattuu kutittamaan.

      • Anonyymi

        Eipä ole tälläkään kirjoittajalla kovin pätevät tiedot parsinavetoista. Se 'samoilla sorkansijoillaan' on kuitenkin 120cm leveä tila vähintään, pituutta liikkumiseen on kiinnitystavasta riippuen vähän vaihdellen, mutta kyllä se lähemmäs 3 metriä on kaikkineen. Eläin kun ei välttämättä halua hirveästi liikkua, ellei ole pakko. Laitumella voi tietysti nujuta kavereiden kanssa huvikseenkin, ja syödäkseen ja juodakseen on liikuttava. Mutta jos ruoka ja juoma on turvan edessä valmiina, ei ne huvikseen lenkillä. Jos eläin päösee kaulaimesta irti, ei välttämättä lähde mihinkään. Tai kävelee pitkin käytäviä dotkien paikat ja aiheuttaa yleistä sekaannusta, ja palaa paikalleen. Sitten hoitaja etsii, kuka täällä on irti ollut. Jos kesällä veräjänlanka katkeaa, kyllä lehmät useimmiten takaisin omiin parsiinsa syöksyvät, siellä kun se helpoin ruoka on. Ja kylkensä kyllä ristikytkyessä oleva parsilehmäkin yltää nuolla. Jopa häntänsä päältä notkeimmat, ja utareen välistä. Vanhemmiten lehmäkin kuitenkin kangistuu.


    • Anonyymi

      Joo mutta. lypsävät hyvin!Se pääasia.zKulunut vuosi on taloudellisesti ollut paras tähän asti.Maidosta maksetaan nyt ja lannoitteet on ostettu varastoon ajoissa.Sähkö sika halpaa vielä lähes vuoden.

    • Anonyymi

      Jostain kumman syystä näin lomittajan näkökulmasta parsinavettaan on kivempi mennä. Pääsee ajoissa pois ja jostain kumman syystä parsinavetan omistajat ovat lepposempia.En tiedä miksi mutta ehkä he eivät väsy niin nopeasti.Vähemmän utaretulehduksia ym. koska makaavat omissa parsissa ja vähemmän jalkavaivoja.Pihatossa lehmät hyppivät toisten selkiin niin aina joku jalkavaivainen ja sorkkatulehduksia paljon.Ja voi sitä veden läträämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe