Parsinavetta

Anonyymi-ap

Kiittäkää onneanne kuka ei ole tehnyt pihatto/robotti navettaa.Pienemmät menot sähkö,vesi ym. Meidän lomittaja sanoo aina et parsinavetta on paljon nopeampi hoitaa kun asema tai robotti. Pysyy lihakset kunnossa ja jää veden kanssa läträily pois.Pihatossa menee aikaa käytävissä ja aluksissa enemmän.50 lehmän parsinavetassa menee 10 minuutissa kun kolalla meet läpi ja sit lypsy ja pienkuormaajalla rehut eteen ja se on siinä.

9

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No eipä ole kovin pätevä tuo työaikalaskelma. Meillä 61 lypsävää parressa ja kahdelleen menee vähintään kolme tuntia illoin aamuin, muut eläinrakennukset hoidettava päälle ja kaikki ei-päivittäiset vuorollaan jotain suunnilleen joka päivä.

    • Anonyymi

      eipä ole aloittajan elikolla kovin hauska elämä. yleensäkin parsinavetassa eläinte elämä on karua kaulastaan samalle sorkansijalle kytkettynä. Pihatossa saavat lehmätkin hieman liikuntaa kun voivat kövellä nurkasta nurkkaan ja muutenkin toutettaa hieman mielihalujaan vaikkapa nuolla itseään kyljestä jos sattuu kutittamaan.

      • Anonyymi

        Eipä ole tälläkään kirjoittajalla kovin pätevät tiedot parsinavetoista. Se 'samoilla sorkansijoillaan' on kuitenkin 120cm leveä tila vähintään, pituutta liikkumiseen on kiinnitystavasta riippuen vähän vaihdellen, mutta kyllä se lähemmäs 3 metriä on kaikkineen. Eläin kun ei välttämättä halua hirveästi liikkua, ellei ole pakko. Laitumella voi tietysti nujuta kavereiden kanssa huvikseenkin, ja syödäkseen ja juodakseen on liikuttava. Mutta jos ruoka ja juoma on turvan edessä valmiina, ei ne huvikseen lenkillä. Jos eläin päösee kaulaimesta irti, ei välttämättä lähde mihinkään. Tai kävelee pitkin käytäviä dotkien paikat ja aiheuttaa yleistä sekaannusta, ja palaa paikalleen. Sitten hoitaja etsii, kuka täällä on irti ollut. Jos kesällä veräjänlanka katkeaa, kyllä lehmät useimmiten takaisin omiin parsiinsa syöksyvät, siellä kun se helpoin ruoka on. Ja kylkensä kyllä ristikytkyessä oleva parsilehmäkin yltää nuolla. Jopa häntänsä päältä notkeimmat, ja utareen välistä. Vanhemmiten lehmäkin kuitenkin kangistuu.


    • Anonyymi

      Joo mutta. lypsävät hyvin!Se pääasia.zKulunut vuosi on taloudellisesti ollut paras tähän asti.Maidosta maksetaan nyt ja lannoitteet on ostettu varastoon ajoissa.Sähkö sika halpaa vielä lähes vuoden.

    • Anonyymi

      Jostain kumman syystä näin lomittajan näkökulmasta parsinavettaan on kivempi mennä. Pääsee ajoissa pois ja jostain kumman syystä parsinavetan omistajat ovat lepposempia.En tiedä miksi mutta ehkä he eivät väsy niin nopeasti.Vähemmän utaretulehduksia ym. koska makaavat omissa parsissa ja vähemmän jalkavaivoja.Pihatossa lehmät hyppivät toisten selkiin niin aina joku jalkavaivainen ja sorkkatulehduksia paljon.Ja voi sitä veden läträämistä.

    • Anonyymi

      Joo lomittajana tykkään parsinavatoista.50 lehmää 5.30-8.00 ja 15-18.30 itse tehtynä.Lypsy, robotti ajaa rehut. Työaikaa saan 8 tuntia.

      • Anonyymi

        Jos lomitat yksin, siihen lie talonväki valmistellut kaiken mahdollisen ennen lomaa. Rehut valmiiksi lähellä, varastot täynnä, umpeutettavat umpeutettu, ei satu poikimisia eikä sairastumisia, saati umpilehmien tai antibioottilehmien lypsyä erilleen. Talonväki tekee sitten joko pitempää päivää tai kahdelleen työaikaa tuon verran tavallisesti. Toivottavasti myös jälki ei ole sen mukaista, että olet tehnyt 6h töitä 8h palkalla? Olipa kerran meillä semmoinen lomittaja, ja neljän päivän lomituksen jälkeen hoidettiin monta utaretulehdusta (hoito kestää 10vrk) ja siivottiin navettaa kaksi päivää.


      • Anonyymi

        30 v. lomittanut samoilla tiloilla.Jos olisin hutiloinnut tuskin olisin töissä noilla.zHomma käy.Rehun otan siilosta.Siemennykset pyydän navetta-aikaan ym.


    • Anonyymi

      Kyllä parsinavetat on menneen talven lumia. 28 vuotta lomittajana vemssi ja lely paikoissa nykyään.robotti pihatossa luksus oltavat parsinavettaan nähden hoitajillaki. Ja parsinavetoists on kokemusta varmaan 150 paikasta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe