Sateinen kauppareissu

Anonyymi-ap

Köpöttelin ostamaan lähikaupasta kaksi kappaletta Joensuun Herkkuleipomon
500 grammaista kalakukkoa, kun hintakin on sopiva 9,99 euroa kappale,
muutaman savolaisen lihalörtsyn XXL, 1,49€ kappale ja Runebergin torttujakin
oli ihan pakko ostaa iltapäiväkahvin seuraksi. Suomalaisia perinneherkkuja.
(Lidlistä)

35

1022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ahven vai muikkukko ?

      • Anonyymi

        Muikkukukko on tällä viikolla tarjolla. Joskus on ahvenkukkoa.
        Joskus on lohikukkoa. Sitä en osta toiste. Siinä ei ole makua.


    • Kiitti vinkeistä, pitääpä tutustua noihin eväisiin
      kun Lidlissä piipahdan.

    • Anonyymi

      Juu. Totta, että muikkukukko ei pääse lähellekkään ahvenkukon makuelämystä.

      Sitäpaitsi ahvenia saa ilmaiseksi onkia täällä rannikolla.

      Kerran sain 450g ahvenen. Se oli oikea körmy.

      >simiti<

      • Anonyymi

        Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.

        Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
        Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.

        Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
        Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.

        Kirjautuminen katosi edellisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.

        Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
        Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.

        Kiinteä kantoripa on hyvä olla, ettei lähde lentoon ... se lentävä kalakukko ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkein puolen kilon ahvenesta saa jo fileet ja kokonaisina savustettuinakin tuonkokoiset ahvenet ovat herkkua. Onkikalat eivät tosiaan mitään maksa, jos on kärsivällisyyttä niitä narrata ongella tai pilkillä, nyt on jäätilanne kylläkin epäsuotuisa. Ahvenkukkoja kai teollisesti vähemmän valmistetaan, koska ahventen saaminen on epävarmempaa kuin muikkujen. Samaa mieltä olen ahvenen paremmuudesta kukkokalana.

        Kalakukko on kirjaimellisesti täydellinen eväsruoka, päässyt joskus kultamitalille kansainvälisessä eväsruokakilpailussa. Siinä on leipä ja särvin samassa kompaktissa paketissa, energiaa sekä ravinteita runsaasti kalan ja lihan muodossa. Koska kukkoa haudutetaan uunissa tuntikausia, paitsi että kalat arvokkaita hivenaineita sisältävine ruotoineen pehmenevät, siinä myös säilyvyys on hyvä, varsinkin kun täyte on tiiviissä kuoressa kuin umpiossa. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita kuin pieni puukko, jolla vaikka junamatkan aikana voi kukon nätisti päältä pyöräyttää auki, ja siitä vaan "iäntä kohti".
        Olen kuullut puhuttavan myös tuotteen uudesta innovaatiosta ripakukosta, nimittäin kukkoon voi leipoa kiinteän kantorivan.

        Muikusta saan kihtioireita ja sitä pelkään kuin ruttoa.


    • Anonyymi

      Tapaan hakea tiettyjä ruokia Lidlin tarjouksista kuten maatiaispossun sisäfilettä.

      • Anonyymi

        Miten se eroaa kaupunkilaissiasta, muuten kuin juomista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se eroaa kaupunkilaissiasta, muuten kuin juomista?

        "Maatiais" ei ole vastakohta kaupunkilaisuudelle.
        Maatiais tarkoittaa alkuperäisrotua.
        Myös kasveissa on maatiaiskasveja,
        niitä voi kasvaa kaupungeissakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Maatiais" ei ole vastakohta kaupunkilaisuudelle.
        Maatiais tarkoittaa alkuperäisrotua.
        Myös kasveissa on maatiaiskasveja,
        niitä voi kasvaa kaupungeissakin.

        Vanhat maatiaiskasvit
        https://www.maatiainen.fi/tekstit/kasvit_ekp.htm



      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Olipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
        Kasvit kiinnostavat aina.

        Apteekkarit tekevät kasveista mikstuuraa ja tinktuuraa yms.
        Kyllä kelpaa.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Olipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
        Kasvit kiinnostavat aina.

        Muun muassa Maatiainen ry on myynyt maatiaiskasvien siemeniä kasvukausina.
        Talvisin siellä ei ollut toimintaa ja näyttää hiljaiselta . . .
        https://www.maatiainen.fi/puoti/7-siemenet


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Olipahan hyvä linkki, kiitos siitä.
        Kasvit kiinnostavat aina.

        Maatiaisen siemenkuulumisia voi klikata täältä
        https://www.maatiainen.fi/siemen.htm
        Kannattaa harrastaa vanhoja maatiaiskasveja pihapiirissä


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maatiaisen siemenkuulumisia voi klikata täältä
        https://www.maatiainen.fi/siemen.htm
        Kannattaa harrastaa vanhoja maatiaiskasveja pihapiirissä

        Hyvää tietoa tuossakin, esim, tuo siementen jälkituleentuminen.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Hyvää tietoa tuossakin, esim, tuo siementen jälkituleentuminen.

        Juurikin näin, varsinkin ns. mamujen jälkituleentuminen on onnistunut ennusteita paremmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin, varsinkin ns. mamujen jälkituleentuminen on onnistunut ennusteita paremmaksi.

        Afrikkalaiset ja muut maut, ok, itänaapurit noup.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Afrikkalaiset ja muut maut, ok, itänaapurit noup.

        Noh, piti kirjoittaa mamut, ei maut 😂


    • Anonyymi

      Monet alkuperäisrotumme ovat nykyisin pieniä, uhanalaisia rotuja.
      Syrjäytymässä olevilla maatiaisroduilla on taloudellis-biologinen ja tieteellinen merkitys.
      Niiden erityisominaisuuksia voidaan tarvita tulevaisuuden kotieläintaloudessa, koska tuotanto-olosuhteet, jalostustavoitteet ja kuluttajien tarpeet muuttuvat. Ihmisen kesyttämien eläinlajien geneettinen monimuotoisuus turvataan yhdeltä osaltaan ylläpitämällä alkuperäisrotuja.

      Maatiaisrotujen sukupuutto merkitsisi myös suomalaisen kulttuurin köyhtymistä. Rodut ovat tärkeä osa suomalaisuutta ja ansaitsevat tulla säilytetyksi elävänä osana maamme kulttuuriperintöä.

    • Anonyymi

      Dirlan - - - dirlandaa ! Törsäsin Lidliin kokonaiset 20 euroa !
      Kävin hankkimassa kreikkalaisia herkkuja viikonlopun yli pe-su.

      Eivät ne tietenkään maistu lähellekään samalta kuin Kreikassa, mutta
      toivottavasti ne ovat syötäväksi kelpaavia. En ole kranttu,
      en minä tiedä eroa, en ole koskaan ollut Kreikassa.
      Etnisissä ravintoloissa on tullut käytyä Suomessa, parissa kreikkalaisessakin.

      Ruokaa en itseäni varten jaksa useinkaan laittaa,
      syön enimmäkseen valmisruokia ja on mukava saada välillä vaihtelua makuihin.

      Ostin kreikkalaisen jauhelihavarraspaketin 420 g, moussakan 380 g, kreikkalaisen jauhelihapiirakan 850 g, tsatsikkia, täytettyjä peperoneja, paprikalevitettä, oliivitahnaa ja patonkia.
      Vaikka mitä muutakin olisi ollut.
      Ei puutu kuin aurinko.

      • Anonyymi

        Hesarissa oli tänään ruokakorivertailu. Lidilin oli halvin 49,10 euroa.
        Kalleimmat oli yli 70 euroa.


    • Anonyymi

      Kaukana kalakukosta Joensuun herkkuleipomon muikkukukot. Kuivia ruppanoita, ilman sianlihaa, sisällä suolattomia muikkuja. Kuori kivikovaa, kuin puunkaarnaa.
      Kehtaavatkin myydä moisia. Leipomo on saanut netissä tosi huonot arvostelut. Kaikki ostajat pettyneet. Syömättä jäi maistamisen jälkeen.

      • Anonyymi

        Minusta ne ovat ihan hyviä.


      • Anonyymi

        Hauku vain, tykkään silti, en kaipaa sianlihaa kukkoon, kuori on pehmeämpi kuin monien muitten kukkojen kuoret.


    • Anonyymi

      Huomenna haen ainakin Maajussin lihakaalilaatikkoa Lidlistä.

    • Anonyymi

      Ahvenkukon ostin Lidlistä. Tämä oli kyllä kukon irvikuva. Sen verran entisenä P-karjalan ukkona on tullut kukkoja syötyä.

      • Anonyymi

        Kyllä minulle maistuu. En ole koskaan parempaa kukkoa saanut syödä.


      • Anonyymi

        Mikä siinä oli vikana? Ahvenia liian vähän?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä siinä oli vikana? Ahvenia liian vähän?

        Lidlin kukossa on ohut ja pehmeä kuori, se on hyvä.
        Lohikukkoa en toiste osta. Siinä ei ole kalan makua.
        Muikku on paras ja ahvenkukko toinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lidlin kukossa on ohut ja pehmeä kuori, se on hyvä.
        Lohikukkoa en toiste osta. Siinä ei ole kalan makua.
        Muikku on paras ja ahvenkukko toinen.

        Lohi on kasvatettu rehulla, varsinkin norjalainen ihan pas.aa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lohi on kasvatettu rehulla, varsinkin norjalainen ihan pas.aa.

        Lohi on kasvatettu antibioottirehulla.


    • Anonyymi

      Parasta A-luokkaa. Punakylkistä. Ei tuoksu muta!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe