Maalla on mukavaa!

Muuttoaalto laskelmien mukaan tapahtuu asutuskeskittymiin ja pääkaupunkiseudulle vielä seuraavienkin parinkymmenen vuoden aikana;

.. maaseutu autioituu ja palvelut kuihtuvat - tyypillistä uutisointia päivästä toiseen, mutta mitä tuleekaan tapahtumaan?

Kesäisin joka viikonlopun autojonot matkaavat maaseudulle, rannoille - vetten äärelle, mökeille | kalavesille mummolaan verenperinnön synnyinsijoille.

Moni suomalainen kaipaa vettä kohdukseen ja maaseudun hiljaisuutta sekä vihreyttä rauhakseen. Mummon mökit nousevat arvossaan ja kaupunkilainen ahertaa yhä useammin omassa lintukodossaan palauttaen mieliin isoisien ja -äitien työnjälkeä.

Päivä uusmaalaisen kaupunkilaisen maatilalla ei ole viljelyä ammattitarkoituksessa, se ei ole lypsyaikoja aamuisin, se ei ole myöskään jatkuvaa halkometsää, kuten oli vielä maalla niin tavallista muutamia vuosikymmeniä sitten.

Päivä kaupunkilaisen "maalla" on saunapuiden tekoa, aitan laudoitusta, saunan lattian laatoittamista - se on kaikkea sitä pientä puuhastelua, mistä peruskaupunkilainen on jäänyt paitsi toimistoissaan ja konttoreissaan.

Päivä maalla talkoissa on ruumiintyötä, joka yllättää monen fyysiseen työhön tottumattoman lihaskunnon. Moottorisaha, puhumattakaan pokasahasta, onkin väsyttävä ilmestys, mutta se tuntuukin mukavalta auringon paahtaessa ylivoimaisella ultraviolettisäteilyllä selkään.

Maalla on mukavaa - sanoo jo muinoinen laulu, ja niin se onkin: Rauha, hiljaisuus, yksinolo - 'hilippaseminen' alastomana oman pikku peltotilkun ympäri on halpa ja luontoa säästävä toimi omaksi viihdykkeeksi.

Nyt olevat aktiivisukupolvet ovat saamassa historiamme suurimmat perinnöt

Nämä perinnöt tuovat eloa maaseudulle. Kaupunkilaiset ostavat enenevästi omia maatilkkujaan - maaseutu saa uusia asukkaita, meille syntyy uusmaalaiset, joille elämänarvot ovat muuttumassa luonnoksi, harmoniaksi ja arvostukseksi maata kohtaan, joka meidät kuitenkin viime kädessä elättää.

Suomi on suuri maa asua - juuri maaseudulle mahtuu paljon toivottuja maahanmuuttajiakin!
[ ~ https://yle.fi/a/74-20007638 -, Yle-otsikoituna näin:
"Juuso Joonan kolumni: Maatalous tarjoaisi mahdollisuuden maahantulijoiden kotoutumiseen" |1
-toimittajana maanviljelijä Juuso Joona.]

Meillä on ainutlaatuisen rehevä, ihmisistä miltei autio rauhan tyyssija ja luonnoltaan rikas ja puhuttava maaseutuluonto, jossa ihmisen mieli lepää. Tähän miljööseen lähivuosina hakeutuu yhä useampi kiireeseen, ruuhkiin, saasteisiin ja jatkuvaan meluun kyllästynyt väestön osa - ainakin osaksi aikaa. Tämän kaiken monelta osin mahdollistavat mittavat perinnöt.

Monelle myös avautuu mahdollisuus palata luontoon ja juurtua uudelleen sukunsa maille, mistä Suomen väkevyys, voima ja keskinäinen yhtenäisyys on vaikeina hetkinä hätää hoitamaan lähtenyt.

Päivä maaseudulla on henkistä voimaa uupuneelle kaupunkilaiselle, se on terapiaa vetten ja humisevien metsien ääreltä.

Hetket maalla ovat vaihtelua, se on myös kysyntää muutoin toistaiseksi autioituvalle maaseudulle, jossa usein on erinomaiset ja kiireettömät palvelut myös kaupunkilaisille.

Suomi virallisten tilastojen mukaan kasautuu väestökeskuksiin

Epävirallinen tieto kertoo, että monet ovat jo kyllästyneet hälinään, oravanpyörälliseen juoksukiertoon, ruuhkaisiin terveyskeskuksiin, pinnan alta ryöpsähtäneeseen väkivaltaan kuin muihin vaikeuksiin, mitä kasautuvat ihmislaumat yhä suuremmissa kerrostaloissa synnyttävät.

Huomenna monille avautuu aivan uusi mahdollisuus -

.. se on muutto maalle, perintömaille tai muutoin omistusjärjestelyjen kautta punaiseen mökkiin oman perunamaan viereen. Kaupunkiin saattaa siitä huolimatta jäädä monelle koti satunnaisia käyntejä varten.

Huominen maaseutu työllistää - kiireettömämmin, luomua ja hitaammalla toiminnan kellotaajuudelle - mieli lepää ja loivemmat maahanmuuttajatkin tykkäävät ---

Maaseutu on luonnon väkevyyttä, se on aidon lehmänlannan tuoksua, kuin myös ääniä, jotka ovat monien korvasta jo kadonneet

Maalla on käden työlle aina tehtävää. On vain omasta tahdosta kiinni, kuinka palauttaa sitä tekemisen riemua ja havaintoa, että osaa se konttoristi, myyntimies, filosofi kuin sairaanhoitaja ja pappikin vääntää muutakin kuin allekirjoituskynää, rattia ja kirjaa - niin suurta kuin pientäkin.

Lisääntyvä etätyökin muutattaa jopa maalle!

Maaseutu on tullut vaihtoehdoksi. Paluumuutto on tullut piristykseksi riutuville pienkunnille. Kansalaiset eivät kaikki halua tornitaloja, neljiä maanalaisia kerroksia, metroja kuin jalkapallokentän kokoisia parkkipaikkoja autoilleen, joita jo pitää olla kaksi per perhe.

Maallakin tuo auto tarvitaan - ehkä se huomenna tankataan sianpaskasta tehdyllä biopolttoaineella omasta tilabiotankista - tai yhteisomistuksessa olevan tuulimyllyn sähköllä.

Ehkä muutoinkin paluumuutto innostaa ideoimaan aivan uusia ratkaisuja kiihtyvään ilmastomuutokseen, joka ajaa ylitsemme vääjäämättä.

--
101771

133

1431

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   no ei huono tämäkään

   • Anonyymi

    Ainoat reaaliomaisuudet ovat maa, mielellään viljavana, rannat ja maasta kasvava metsä - kasvillisuus! Niin, kyllä maalla voisikin olla mukavaa!


  • 2

   Maaseutua odottaa uusi investointien aalto - ellei sitten kaupunkilainen vaadi aivan kaikkeen sähköä, energiaa ja apuvälineitä kätensä helpotteeksi.

   Maalla kulutus voisi olla pienempää ja luonnollisempaa - ehkä paluu maalle ratkaisee luomun, omavaraistuotannon ja riippumattomuuden sekä tuottaa mielenrauhan vedestä, metsästä ja pöllön huhuilusta kuin suden ulvonnasta - olemmehan osa luontoa, jota olemme jo nyt raiskanneet ylitse sen kestokyvyn.

   --
   e

  • |1 Yle-ingressi: "Maatilallamme on työskennellyt vuosikymmenten saatossa vaikeasti työllistyviä pitkäaikaistyöttömiä, turvapaikanhakijoita sekä vanhoja isäntiä ja emäntiä. Kaikki ovat hyötyneet, mutta helppoa työllistäminen ei ole ollut." -edelleen Juuso Joona.

  • Anonyymi

   Sodan aikana maalla selviää paremmin hengissä ja ollen samalla enemmän omavarainen nälän yllättäessä.

   • Anonyymi

    Samoin vihreän siirtymän jälkeen. Todennäköisesti sen seurauksena tapahtuu kaupunkilaisten massamuutto maalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samoin vihreän siirtymän jälkeen. Todennäköisesti sen seurauksena tapahtuu kaupunkilaisten massamuutto maalle.

    Tähän on helppo uskoa ja jopa x-aikajänteellä samaistua!


   • Anonyymi

    Lähestymmekö sotaa?


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä. Ei hyvältä näytä tulevaisuus. Vihreyden nimissä on tuhottu paljon hyvää. Saksassa jo tapellaan.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009328663.html

    Maalla on tosiaan mukavaa, kunhan sen oikein oivaltaa ,🤩🥰☀️😍


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä. Ei hyvältä näytä tulevaisuus. Vihreyden nimissä on tuhottu paljon hyvää. Saksassa jo tapellaan.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009328663.html

    Maailma myös vihertyy, yllättäen Kiinassa ja Intiassa!


   • Anonyymi

    Ravinto kasvaa mullasta, aiemmasta elämästä!


   • Anonyymi

    USA on maailman sotinein valtio, lähes koko 2000-luvun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    USA on maailman sotinein valtio, lähes koko 2000-luvun.

    Eipäs, kun Venäjä. Sehän on ollut käytännössä sotimassa jossain päin rajoillaan ja lähi-idässäkin koko 2000-luvun, itse asiassa kauemminkin. Ja aina aloittajan roolissa sekä valtaajana.
    Afganistaniinkin hyökkäsi v 1979 ja soti siellä hyökkäyssotaansa kymmenen vuotta, kunnes joutui pakenemaan valtavien tappioiden kera.

    Nytkin Ukrainassa jo 9 vuotta eikä loppua näy.


  • Mitä teemme Suomessa lähivuosina?
   ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/mit-teemme-suomessa-seuraavina-vuosina.html - [BLOG/il]


   Lyhennelmä: Ennen Joulua kaupunkilaissilmä havaitsi tien varsilla, kiiruhtaessaan maalle, täyden kympin arvoisen tempauksen. MaaseutuNuoret olivat vieneet viestinsä esi-isien lailla nuotiotulien ääreen. Viesti oli kirkas.

   MaaseutuNuoret olivat sytyttäneet tulia kaupunkilaisten kulkureiteille kohti maaseutua muistuttamaan aidosta lämmöstä ja yhteiselosta tulen loimujen heitellessä varjojaan kiireisen kaupunkilaisen kasvoille, tämän pysähtyessä viettämään lyhyttä ja lämmintä hetkeä muistaen samalla juurensa.
   [ … tämä kirjoitettiin siis jo vuonna 2005 … ] Ensi vuonna saamme uuden presidentin ja toivottavasti uuden esimerkin yrittämisestä, osallistumisesta, yhtenäisyydestä ja hyväksynnästä. Ensi vuosi voisi olla löytämisen vuosi, jolloin lomakaipuumme lisäksi löytäisimme uuden maaseudun, sen maaseudun, jonka mullasta suurin osa suomalaisista on kasvanut.


   Vastakkainasettelun aika on ohitse

   Suomi on yhtenäinen maa ja meillä on selkeä yhteinen äidinkieli. Meillä ei ole varaa eriarvoistaa kaupungistunutta maatamme luokitukseen maaseudusta - kärjistäen esitettynä - alkutuottajina ja kaupungeista, lähinnä kuluttajina.


   Tarvitsemme molemmat!

   Kaupunkilainen tarvitsee maaseudun rauhaa ja maaseutu tarvitsee tyhjenemisen estämiseksi työtä ja osallistumista. Ensi vuosi voisi olla maaseutulomien ja etätyön vuosi "kotimaista suomalaisille", jolloin maatalous pontevasti loisi matkailuelinkeinoaan sivutuloksi pääelannon vankaksi tukijalaksi.

   Suomalainen ruoka ei pärjää hinnaltaan ulkomailta tulevalle vyörylle. Emme kilpaile hinnalla, vaan kokonaisuudella: kaupunkilainen voisi ostaa lomailunsa ja etätyönsä päätteeksi aitoa kotimaista tilaruokaa, -viinejä, ruoan raaka-aineita ja puolijalosteita ilman ketjuuntunutta kaupan välistävetoa, tuotteissa lukien aidosti Finnmade.

   ...Emme pärjää Suomessa kaukoidän maiden liukuhihnoille,

   emmekä perussuunnittelussakaan kehittyvien maiden insinöörimassoja vastaan ennenkuin palkkatasot tasaantuvat. Meille jää erikoisosaaminen. Suomessa on lähtökohdiltaan erinomainen koulutusjärjestelmä, jota tullaan mm. Kiinasta tutkimaan ja oppimaan.

   Suomessa on vähemmän asukkaita kuin kolmanneksessa Moskovaa. Me emme pärjää perustuotannossa; me pärjäämme terävillä erityisaloilla. Huippuesimerkkeinä Ponsse, Genelec, Suunto, Marioff, Kvaerner Masa-Yardsin MARC, Silver, Kemppi, Nautor, Vaisala ja Ilmatieteenlaitos. Me pärjäämme myös logistiikassa ja sen hallinnassa; Nokia on luonut ehkä maailman tehokkaimmat tavara- ja informaatiovirtojen logistiikat.


   Swissmade esikuvana Finnmade´ lle -- lyhennelmä päättyy.

   • Anonyymi

    Valitettavasti vihersosialistit ovat kärjistäneet kahtiajakoa. On jo paikkakuntia, joille viherhihhuleita ym. jauhojegiläisiä ei toivoteta tervetulleiksi.

    Maalla luonnosta pidetään hyväähuolta. Maalaiset asuvat luonnossa. Se on meidän koti. Turha tänne on elokapinallisten tulla neuvomaan, kuinka pitäisi elää. Kaupunkilaiset ovat itse pilanneet ympäristönsä. Pysykööt siellä!


   • Anonyymi

    Mielipidekirjoituksesi arvio vuodelta 2005 meni "harakoille".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Valitettavasti vihersosialistit ovat kärjistäneet kahtiajakoa. On jo paikkakuntia, joille viherhihhuleita ym. jauhojegiläisiä ei toivoteta tervetulleiksi.

    Maalla luonnosta pidetään hyväähuolta. Maalaiset asuvat luonnossa. Se on meidän koti. Turha tänne on elokapinallisten tulla neuvomaan, kuinka pitäisi elää. Kaupunkilaiset ovat itse pilanneet ympäristönsä. Pysykööt siellä!

    Mitä teemme tulevina vuosina - maaseudun tulet kutsuvat

    Kansalaiset muuttavat maaseudulta kaupunkeihin tai suuriin asutuskeskuksiin (nykyhallituksemme sote-kuntauudistushankkeen todellinen tavoite) – jeps, tämä tiedetään. Suomessa on elinvoimainen maaseutu, tuotokseltaan, jos maatalous hoidetaan vaikkapa luomuna, jopa tuottava ja työtä antava – jeps, tämäkin tiedetään.


    Viikonloppuisin ja pyhinä kaupunkilaiset kiitävät pitkinä autojonoina peräkärryineen maaseudulle – vesien äärelle, mummojen mökeille (elleivät ole laitoshoidossa) rauhoittumaan – arjen kasvuhuudosta ja kulutusjuhlakiireistä – jeps, tämäkin vielä tiedetään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielipidekirjoituksesi arvio vuodelta 2005 meni "harakoille".

    Niin, vastakkainasettelu tuntuu vain kiihtyvän länsiohjattuna manipulaationa itää vastaan? Miten koemme idän?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin, vastakkainasettelu tuntuu vain kiihtyvän länsiohjattuna manipulaationa itää vastaan? Miten koemme idän?

    Mitähän propagandaa nyt yrität suoltaa. Tiedätkö, että Euroopassa on käynnissä Venäjän aloittama sota ja se uhkailee Suomeakin?


  • Anonyymi

   .Vihreä siirtymä tarkoittaa sitä, että ihmiset joutuvat luopumaan yrittämisestä kovien sanktioiden ja säädösten alla.

   Hollanti on hyvä esimerkki, mitä vihreät haluavat maataloudelta. Siellä valtio lunastaa konkurssiin ajettuja maatiloja.

   Maataloutta odottaa Suomessa sama kohtalo kuin turvealaa. Turvepellot ovat jo suurennuslasin alla....

   • Anonyymi

    Filosofinen kysymys: "Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi?"


  • Anonyymi

   Siitä on aikaa, kun maalla oli mukavaa

  • Anonyymi

   Sota-aikoina kaupunkilaisserkut viihtyvät hyvin maaseutuserkkujensa luona!

   • Anonyymi

    Jos profiilikuva on oikea niin hänen kannattaa kusta muuntajaan.


   • Anonyymi

    Puratko turhautuneisuuttasi; oletko syrjäytynyt tai aiempi koulukiusattu/ koulukiusaaja?


  • Anonyymi

   Maaseutumme vireäksi kaupunkilaisten löytäessä sieltä juurensa sekä lupauksemme tehdä maastamme idän ja lännen portti kauko-idän ja idän kehittyville talousmahdeille matkalla muualle Eurooppaan, unohtamatta uudelleen nousevaa Euroopan veturia, usein Suomea auttanutta Saksaa

   • Anonyymi

    Se "idän kehittyvä talousmahti" sotii itsensä henkihieveriin Ukrainassa.


  • Anonyymi

   Maaseutu elättää kaupunkilaiset.

   • Anonyymi

    Kaupunkilaiset tarvitsevat maalaisia, mutta maalaiset pärjäävät ilman kaupunkilaisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaupunkilaiset tarvitsevat maalaisia, mutta maalaiset pärjäävät ilman kaupunkilaisia.

    Typerä kommentti Moni ruuantuottaja ja varsinkin jatkojalostus toimivat kaupunkien alueilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Typerä kommentti Moni ruuantuottaja ja varsinkin jatkojalostus toimivat kaupunkien alueilla.

    Mistä (lähes) kaikki ihmiskunnan elintarvikkeet ovat lähtöisin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaupunkilaiset tarvitsevat maalaisia, mutta maalaiset pärjäävät ilman kaupunkilaisia.

    "Ennen aurat takoi kyläseppä"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä (lähes) kaikki ihmiskunnan elintarvikkeet ovat lähtöisin?

    Mistähän ne on ? Osaatko itse vastata?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Typerä kommentti Moni ruuantuottaja ja varsinkin jatkojalostus toimivat kaupunkien alueilla.

    Maalla osataan syödä jatkojalostamatontakin ruokaa. Kyllä se niin on, että kun viljelijä pistää pillit pussiin, niin se tuntuu myös kaupungissa.


  • Anonyymi

   Maaseudulta se ruoka kaupunkeihin tulee.

   • Anonyymi

    Moni maanviljelijä onkin kaupukilainen.


  • Anonyymi

   Maalla on omavaraisempaa ja turvallisempaa.

   • Anonyymi

    Löytyykö tilastoja. jotka tukevat väitettä?


  • Anonyymi

   Totta!😍🤩💥🥳

   • Anonyymi

    Riippuu mitä haluaa. Jos saat sairaskohtauksen maalla, niin sairaalaan pääset vasta tuntien päästä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Riippuu mitä haluaa. Jos saat sairaskohtauksen maalla, niin sairaalaan pääset vasta tuntien päästä.

    No se taas riippuu ihan, missä maalla on. Kun Anoppi sai sairaskohtauksen, ambulanssi oli 10 min pihalla. Palokunta tuli 11 min päästä soitosta. Maalle on määritelty vasteajat, jossa avun pitää tavoittaa, ihan niinkuin kaupungissakin. Lapissa se on pitempi kuin keskisuomessa, kaupunkien lähellä lyhempi kuin ison maalaiskunnan äärilaidalla. Maaseutuakin on monenlaista, Suur- Helsinginkin ulkopuolellakin on heti maaseutua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Riippuu mitä haluaa. Jos saat sairaskohtauksen maalla, niin sairaalaan pääset vasta tuntien päästä.

    Oon kuullu jotta Cityys ei pääse hoitoon. Ambulanssikaa ei tuu hakeen, kun erellinen ns. asiakas makaa vielä paareilla mabulanssis, kun vastaanotto ei verä. Jos hakee, nii 10tuntii saa orotella janoissaan käytävällä.


  • Anonyymi

   Maalle muuttavia kaupunkilaisia on niin vähän, että iltapäivälehdet kirjoittavat jutun melkein jokaisesta. Yleensä nämä maallemuuttajat asuvat maalla niin pitkään kuin rahat riittää ja palaavat sitten kaupunkiin.

   • Anonyymi

    Pärjäävät rahoillaan hetken, jos tulot tulevat muualta. Eivät kykene hankkimaan elantoaan maaseudulla.


  • Anonyymi

   Paluu juurillemme, suurimmalla osalla suomalaista sormet ovat mullassa, ainakin toisen tai kolmannen sukupolven takaa!

  • Anonyymi

   Maalle muutto tarkoittaa kyllä tässä johonkin maaseututaajamaan muuttoa.Kyllä liki tiettömään korpeen haluavia on vähemmän

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Näin ilmenee MTK:n, Maaseudun Tulevaisuuden ja Suomen Kylät -yhdistyksen teettämästä kyselystä. Tutkimuksen teki Kantar TNS Agri.

    Sitä saa mitä tilaa...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin ilmenee MTK:n, Maaseudun Tulevaisuuden ja Suomen Kylät -yhdistyksen teettämästä kyselystä. Tutkimuksen teki Kantar TNS Agri.

    Sitä saa mitä tilaa...

    Hesalaisten touhua katsellessa....


  • Anonyymi

   Naapuri oli etuajassa.

  • Anonyymi

   Pääkaupunkiseudulla 35 prosenttia vastaajista on kiinnostunut maalle muuttamisesta.

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja koko Suomessa NATOn kannatus on 82 %

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009366905.html

    Tuohon ei ole mitään uskottavaa todistetta. Ei ole järjestetty kansanäänestystä Natosta ja kaikki joulun 2021 jälkeen olleet kansalaiskyselyt ovat enemmän tai vähemmän internet-paneeleissa kysyttyjä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuohon ei ole mitään uskottavaa todistetta. Ei ole järjestetty kansanäänestystä Natosta ja kaikki joulun 2021 jälkeen olleet kansalaiskyselyt ovat enemmän tai vähemmän internet-paneeleissa kysyttyjä.

    On se uskottava ja totta.

    Suomen kansa haluaa suurena enemmistönä NATOn jäseneksi.

    Asia todentuu eduskuntavaaleissa huhtikuussa: voi äänestää NATOn vastustajia, joita tuskin eduskuntaan nousee kansan suuren kannatuksen vuoksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuohon ei ole mitään uskottavaa todistetta. Ei ole järjestetty kansanäänestystä Natosta ja kaikki joulun 2021 jälkeen olleet kansalaiskyselyt ovat enemmän tai vähemmän internet-paneeleissa kysyttyjä.

    Onhan se - nuo mielipidemittaukset ovat tehty lähes täydellisellä tutkimusmenetelmällä,

    Pitää vain ymmärtää tilastomatematiikkaa, mikä ei taida olla vahvin lajisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On se uskottava ja totta.

    Suomen kansa haluaa suurena enemmistönä NATOn jäseneksi.

    Asia todentuu eduskuntavaaleissa huhtikuussa: voi äänestää NATOn vastustajia, joita tuskin eduskuntaan nousee kansan suuren kannatuksen vuoksi.

    Miksi meille ei anneta suoraa kansanäänestystä Natosta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onhan se - nuo mielipidemittaukset ovat tehty lähes täydellisellä tutkimusmenetelmällä,

    Pitää vain ymmärtää tilastomatematiikkaa, mikä ei taida olla vahvin lajisi.

    Noinkin, mutta oleellista on ymmärtää internet-paneelien perusmassa, joka on kansakuntamme noin reilu neljän miljoonan aikuisen sijasta noin 30 - 50 000! Kun tämän ymmärtää, niin tajuaa ettei lopputulos voi olla uskottava.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Noinkin, mutta oleellista on ymmärtää internet-paneelien perusmassa, joka on kansakuntamme noin reilu neljän miljoonan aikuisen sijasta noin 30 - 50 000! Kun tämän ymmärtää, niin tajuaa ettei lopputulos voi olla uskottava.

    Nyt sekoilet ihan omiasi.

    Ei mielipidekysely noin toimi.


  • Anonyymi

   Ukrainan maaseudulla ei ole mukavaa, koska siellä riehuvat wagnerit, kadyrovilaiset ja venäläiset rynnököintisotilaat, jotka ovat tunnettuja raiskaajia.

   • Anonyymi

    Eikä ollut kivaa Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Somaliassa, Libyassa kuin Syyriassakaan, kun USAF-hyökkäyspommitukset lakaisivat näiden maaseutuja vuosien 2001-2021 aikana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikä ollut kivaa Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Somaliassa, Libyassa kuin Syyriassakaan, kun USAF-hyökkäyspommitukset lakaisivat näiden maaseutuja vuosien 2001-2021 aikana.

    Syylliset ovat sodan aloittajat:

    USA vedettiin Afganistanin sotaan, jonka aloitti Neuvostoliitto 70-luvulla, Al Qaidan 911 hyökkäyksillä. Näissä kuoli Yhdysvalloissa tuhansia ihmisiä.
    Kun Afganistanin Taleban -liike ei suostunut luovuttamaan Al Qaidan terroristeja tuomittavaksi, niin NATO lähti tukemaan Talebanin vastustajia Afganistanissa. USAn tavoite oli Al Qaidan eliminointi, mikä onnistui.
    Ahtisaari antoi Irakin sodan syttymisen jälkeen lausunnon: ”Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse.”

    Alunperin Saddam rikkoi aloittamansa sodan aseleposopimusta, Kosovon sodan aloitti Serbia hyökkäyksellään, maiden omat diktaattorit aloittivat Libyan ja Syyrian sisällissodat ja Afganistanista tehtiin lukuisia terroristi-iskuja ympäri maailmaa, joissa kuoli tuhansia viattomia siviilejä.
    Serbia hyökkäsi Kosovoon ja heidät pakotettiin rauhantekoon.
    Afganistanin sodassa Yhdysvallat puolustautui ja hyökkääjä tuli Afganistanista - se siis oli oikeutettu puolustussota. Irakin jatkuvan sotimisen syy oli Saddam, joka rikkoi jatkuvasti aseleposopimusta. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari hyväksyi Saddamin kaatamisen sanoilla : ”Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse.”

    Somaliassa ja Jemenissä Yhdysvallat on auttanut laillisia hallintoja terrorismin vastaisessa taistelussa.

    Libyassa kansainvälinen koalitio YKn mandaatilla esti diktaattori Gaddafin jatkamasta kansanmurhaa ja sama tilanne oli myös Syyriassa: sisällissodan aloittanut Assad kaasutteli kloorikaasulla syyrialaissiviilejä ja Assadin kaasuhyökkäyskyky tuhottiin kansainvälisellä operaatiolla.


  • Anonyymi

   Ravinnosta tulee pulaa. Nostetaan nyt omavaraisuuttamme! Ja jälleen maalla on niin mukavaa! ;-)

   • Anonyymi

    Jep, jatketaan ruokatoimituksia kaupunkeihin!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jep, jatketaan ruokatoimituksia kaupunkeihin!

    Jatkosodan talvikausina olimme osin Saksan ruokahuollon varassa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Jatkosodan talvikausina olimme osin Saksan ruokahuollon varassa.

    Juurisyy oli Neuvostoliitto, joka  aloitti Jatkosodan: se hyökkäsi  täysin  suunnitellusti  Suomeen  22.6. 1941   klo 6.05 alkaen. Siihen mennessä Suomi, eikä saksalaiset Suomen alueelta, eivät hyökänneet Neuvostoliiton alueelle.
    NLn suoritettua 25.6.1941 yli kymmenen rauhallisen suomalaisen kaupungin pommitukset n. 500 pommikoneen voimin - joista ammuttiin alas 27 konetta Suomen alueelle -   eduskunnassa todettiin  Suomen olevan  jälleen sodassa Neuvostoliiton kanssa.


  • Anonyymi

   Vaalien alla agrit hakee turvaa itsetehdyistä, tarkoituishakuisista kyselyistä..
   Uuh, veronmaksajien maataloustuet isiltä tyttärien lesbojälkeläisillekin!

   • Anonyymi

    Neljän päivän työviikko, kuuden tunnin työpäivä. Miksi se ei voisi olla se seuraava askel? Marin kyseli......ja seuraavaksi 2 päivän työviikko ja 3 tunnin työpäivä...Vaalien alla demput hakee turvaa itsetehdyistä ideoista.... niistä todella näkee että on demujen idea....


  • Anonyymi

   Miksi Venäjä tuhoaa Ukrainaa, joka on Euroopan vilja-aitta?

   • Anonyymi

    Juuri tuon vuoksi Suomen kansa jyrähti 82% valtaenemmistöllä: haluamme NATOn jäseneksi.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri tuon vuoksi Suomen kansa jyrähti 82% valtaenemmistöllä: haluamme NATOn jäseneksi.

    Tutkimustulos on muodostettu internetpaneelista. Tiedätkö sen mittausmenetelmän ja miten paneeli kootaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tutkimustulos on muodostettu internetpaneelista. Tiedätkö sen mittausmenetelmän ja miten paneeli kootaan?

    Sinä et ymmärrä niistä yhtään mitään.

    Tieteen kentässä mielipidetutkimukset sijoittuvat soveltaviin yhteiskuntatieteisiin. Ne ovat sukua sosiologialle, sosiaalipsykologialle, tilastotieteelle sekä politiikan ja viestinnän tutkimuksille. Joukkoviestinnän tutkimuksen historiasta teoksen kirjoittanut Veikko Pietilä (2007) toteaa, että joukkoviestinnän tutkimus on eräänlainen risteys, jossa eri tieteenalojen teoriaperinteet kohtaavat.

    Mielipidetutkimusta voidaan perustellusti pitää yhtenä mediatutkimuksen osa-alueena, jossa on vaikutteita muistakin yhteiskuntatieteistä. Mielipidetutkimuksen keskeisimmät teoriaperinteet, kuten McCombsin ja Shaw’n agenda setting -teoria sekä Nöelle-Neumannin hiljaisuuden spiraali, ovat myös tiedotusopin klassisia teorioita. Median vaikutus yleiseen mielipiteeseen on molempien alojen keskeinen kysymys ja tutkimuskohde.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Euroopan suurin ravinnontuottaja on Venäjä.

    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a

    Miksi USA tuhosi Afganistania, Irakia, Somaliaa, Jemeniä, Libyaa ja Syyriaa ja vähän aiemmin Euroopassa Serbiaa?

    Et siis tunne historiaa ollenkaan. Afganistanista hyökättiin USAan, Saddam aloitti Irakin sodat, diktaattorit Assad sekä Gaddafi Syyrian ja Libyan sodat ja Serbia tuhosi Kosovoa.
    Iran ylläpitää terrorismia Somaliassa ja Jemenissä.


  • On vielä ihmisiä jotka muistavat talven 1942 - olimme saksalaisten perunoiden varassa.

   • Anonyymi

    Myös te venäläiset siellä Pietarissa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Myös te venäläiset siellä Pietarissa?

    Muistavat varmaan hyvin Leningradin piirityksen 900 päivää 1940-luvulla!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muistavat varmaan hyvin Leningradin piirityksen 900 päivää 1940-luvulla!

    Näkyykö se toiminnassasi Pietarin trollitehtaalla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näkyykö se toiminnassasi Pietarin trollitehtaalla?

    Tuo oli venäläisyyden kestävyyden huippuesitys - Saksa eikä Suomi koskaan kyenneet murtamaan Leningradin piiritystä, mutta hinta oli hirvittävä - 100 000 menehtynyttä siviiliä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo oli venäläisyyden kestävyyden huippuesitys - Saksa eikä Suomi koskaan kyenneet murtamaan Leningradin piiritystä, mutta hinta oli hirvittävä - 100 000 menehtynyttä siviiliä.

    Älä jauha paskaa. Eihän Suomi osallistunut Leningradin piiritykseen vaan pysähtyi suurinpiirtein vanhalle rajalle, jolloin elämän tieksi nimetty kulkuväylä jäi avoimeksi.

    Piirityksen aikana kaupungissa kuoli ainakin 641 000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 800 000.
    Suurin syy oli se, ettei Stalin antanut siviilien poistua kaupungista - piirityshän ei


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä jauha paskaa. Eihän Suomi osallistunut Leningradin piiritykseen vaan pysähtyi suurinpiirtein vanhalle rajalle, jolloin elämän tieksi nimetty kulkuväylä jäi avoimeksi.

    Piirityksen aikana kaupungissa kuoli ainakin 641 000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 800 000.
    Suurin syy oli se, ettei Stalin antanut siviilien poistua kaupungista - piirityshän ei

    Eihän Stalin yöuniaan koskaan menettänyt ihmisten tappamisen vuoksi. Miksi olisi siis Leningradissakaan....
    Putin näyttää olevan samanlainen....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä jauha paskaa. Eihän Suomi osallistunut Leningradin piiritykseen vaan pysähtyi suurinpiirtein vanhalle rajalle, jolloin elämän tieksi nimetty kulkuväylä jäi avoimeksi.

    Piirityksen aikana kaupungissa kuoli ainakin 641 000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 800 000.
    Suurin syy oli se, ettei Stalin antanut siviilien poistua kaupungista - piirityshän ei

    Johtavat sotahistorian tuntijat: Suomen joukot olivat olennainen osa Leningradin saartorengasta
    Suomen osallisuus Leningradin piiritykseen 2. maailmansodassa herättää yhä ristiriitaisia tunteita suomalaisissa. Asiantuntijoiden mukaan Suomen joukot olivat olennainen osa saartorengasta.

    https://yle.fi/a/3-9083286


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Johtavat sotahistorian tuntijat: Suomen joukot olivat olennainen osa Leningradin saartorengasta
    Suomen osallisuus Leningradin piiritykseen 2. maailmansodassa herättää yhä ristiriitaisia tunteita suomalaisissa. Asiantuntijoiden mukaan Suomen joukot olivat olennainen osa saartorengasta.

    https://yle.fi/a/3-9083286

    Itätrolli Visurin propagandaa - venäjämielisenä hän tulkitsee hyvin tunnettuja historiallisia tapahtumia kritiikittömästi Putinin hyväksi.

    Saksa pyysi Suomea hyökkäämään Leningradia vastaan, mutta Suomi kieltäytyi. Sama juttu Muurmannin radan katkaisemisen kanssa. Nämä molemmat operaatiot olisivat olleet Saksalle erittäin tärkeitä. Leningradin kaatuminen olisi vapauttanut merkittäviä saksalaisia joukkoja muihin operaatioihin.
    Muurmannin radan katkaisu olisi vähentänyt oleellisesti Venäjän USA:lta ja Englannilta saamaa valtavan suurta materiaalista apua. Jo toisen näistä toteuttaminen olisi voinut johtaa Venäjän luhistumiseen - häviöön sodassa.    Mannerheim: ”On ehkä paikallaan jo tässäkin yhteydessä mainita, että ilmavoimillemme antamani ehdoton kielto lentää Pietarin yli pysyi voimassa koko jatkosodan ajan 1941-1944.”
    ”Olin alusta pitäen selvästi ilmoittanut tasavallan presidentille ja hallitukselle, etten missään tapauksessa tulisi johtamaan Nevan kaupunkia vastaan tehtävää hyökkäystä.”

    Lähde: G. Mannerheim, Muistelmat, Toinen osa, 1952, sivut 314 ja 324


  • Anonyymi

   Perunoita täytyy tuottaa enemmän. Iso tuki on nyt paikallaan, puhutaan isoista asioista!

   • Anonyymi

    Suomella on mahdollisuus jopa reaalisesti olla ravinnon osalta omavarainen. Kyllä maalla on mukavaa! ;-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomella on mahdollisuus jopa reaalisesti olla ravinnon osalta omavarainen. Kyllä maalla on mukavaa! ;-)

    Ei Ukrainassa, jossa Venäjä rynnäköi ja tuhoaa kaiken.


  • Anonyymi

   Suomessa kannattaa huolehtia pelloista ja luoda niistä lisää maltilla.

   • Anonyymi

    Ukrainassa täytyy hyökkäyssotivat venäläiset ajaa pois pelloilta ennen kylvöä.


  • Anonyymi

   Elämä lähteen maasta ja vedestä, niinpä maalla on mukavaa!

   • Anonyymi

    Ukrainassa maassa ja vedessä makaa venäläisiä sotilaita, joista elämä on jo poistunut.


  • Anonyymi

   Miksi suomalaiset poliitikot eivät tavoittele ravinnollista omavaraisuutta?

   • Anonyymi

    Juu - banaanit kasvamaan ja viinirypäleitä, vesimelooneja jne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu - banaanit kasvamaan ja viinirypäleitä, vesimelooneja jne.

    Mihin on kadonnut vanha kunnon C-vitamiinilahde - nauris?


  • Kas, kommunistinatsi "ilkka.luoma" kirjoittelee täälläkin Neuvostoliiton propagandaa. Oikeasti "ilkka.luoma" asuu LENINGRADISSA ja hän on syntyperäinen venäläinen, vaikka kirjoittaakin virheetöntä suomen kieltä.

   Yhtäkaikki, hän on Vladimir Putinin propagandisti Suomen osastossa.

  • Anonyymi

   Ehkä muutoinkin paluumuutto innostaa ideoimaan aivan uusia ratkaisuja kiihtyvään ilmastomuutokseen, joka ajaa ylitsemme vääjäämättä.   Yle-ingressi: "Maatilallamme on työskennellyt vuosikymmenten saatossa vaikeasti työllistyviä pitkäaikaistyöttömiä, turvapaikanhakijoita sekä vanhoja isäntiä ja emäntiä. Kaikki ovat hyötyneet, mutta helppoa työllistäminen ei ole ollut." -edelleen Juuso Joona.

   • Anonyymi

    Ensin pitää haudata venäläiset rynnäköintisotilaat Ukrainan mustaan multaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensin pitää haudata venäläiset rynnäköintisotilaat Ukrainan mustaan multaan.

    Et ehkä lukenut avausta, kyse lähinnä suomalaisesta maaseudusta, jossa huomenna on jo mukavaa, kun ravinto riittää!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ensin pitää haudata venäläiset rynnäköintisotilaat Ukrainan mustaan multaan.

    Luitko avauksen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Luitko avauksen?

    Entä Venäjän hyökkäyssota ja viljavarkaudet Ukrainassa?


  • Anonyymi

   Suomessakin on syytä varautua ravintopulaan!

   • Anonyymi

    Kyllä - Venäjän kansainvälisesti tuomittu hyökkäyssota Ukrainaan vaikuttaa ravintotuotantoon.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuhon vanhaan mielipidekirjoitukseen voi vastata: Venäjästä ei tullut maailman ruoka-aitta.
    Siitä tuli roistovaltio.

    Venäjä lienee maailman suurin vehnän viejä?


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Maaseutu elättää asujansa. Entä kaupunkilaiset?

   • Anonyymi

    Entä venäläiset rynnäkkösotilaat Ukrainan mustan mullan mailla - ovatko he maalaispoikia vai kaupungista?
    Miksi he varastavat pesukoneita?


   • Anonyymi

    Ovat riippuvaisia maaseudusta eli ravintotuotannosta. Miten maajussit ovat lopulta riippuvaisia kaupunkilaisista?


  • Anonyymi

   Maatalous edustaa maassamme noin kolmen prosentin osuutta bkt: sta, mutta elonmahdollisuuksien osalta yli 70 prosentin osuutta + loput tuontiravintoa.

   • Anonyymi

    Mikä ihmeen elonmahdollisuus?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä ihmeen elonmahdollisuus?

    Elonmahdollisuus - miten elät? Millaisissa elonmahdollisuuksissa nyt elät, ja me koko Maapallolla - elämänvyöhykkeellä ---

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tähteä_ympäröivä_elämänvyöhyke


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Elonmahdollisuus - miten elät? Millaisissa elonmahdollisuuksissa nyt elät, ja me koko Maapallolla - elämänvyöhykkeellä ---

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Tähteä_ympäröivä_elämänvyöhyke

    Ei. Mahdollisuus elää = elonmahdollisuus.

    Ei tuo suoraan viittaa tähden elämänvyöhykkeeseen.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Kun kaupunki luhistuu - maaseutu jatkaa!

   • Anonyymi

    Maaperä ja sen käyttömahdollisuus ratkaisevat!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maaperä ja sen käyttömahdollisuus ratkaisevat!

    Minkä? Mitä olet ratkaisemassa?


  • Anonyymi

   Maaseutu ja kalastus elättävät koko ihmiskunnan!

   • Anonyymi

    Myös itätrollit.


  • Anonyymi

   Ravintopulan iskiessä maalla on mukavaa! ;-)

   • Anonyymi

    Miten se mukavuus ilmenee?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten se mukavuus ilmenee?

    Voit loisia meidän veronmaksajien piikkiin vaikka et ole tehnyt palkkatöitä tällä vuosituhannella.


  • Anonyymi

   Kehitämmekö omaa varautumista - omavaraisuuden nostamisena? Miten tultiin toimeen maalla vaikkapa 1600-luvulla?

   • Anonyymi

    Huonosti: ryssä hyökkäsi vuonna 1610


   • Anonyymi

    1608 oli 1640 ja 1740 ohella ankarin talvi, mitä Eurooppaa on kohdannut historiallisella ajalla. Sitä sanottiin ”suureksi talveksi” ja se oli erittäin kova. Mettäkauriikki kuoli pakkaseen ja nyt vasta viimeaikoina ovat tulleet takaisin.


  • Anonyymi

   Lisääntyykö maallemuutto? Muuttaisitko, ja miksi?

  • Anonyymi

   Mitä edellytät, jotta muuttaisit maalle?

   • Anonyymi

    Maalaiset pois sielt ensin.


  • Anonyymi

   Muuttaisitko maalle?

  • Anonyymi

   Muuttaisitko maalle, jos saisit fiksun työn?

   • Anonyymi

    Luova työ on nykyään helppoa ja kevyttä kun on nuo kaivinkoneet-


   • Anonyymi

    Vai haluatko pysyä kaupung8ssa ilman fiksua työtä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai haluatko pysyä kaupung8ssa ilman fiksua työtä?

    Ennen maalle muuttoa on hyvä hankkia isomaavarainen auto. Hyväkin asunnolle tai mökille johtava tie voi äkisti mennä syville raiteille metsäajojen yms. kuljetusten vuoksi ja tien parannukset jäävät sinulle. Muilla jo on isot maavarat.


  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   72
   5524
  2. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   78
   1445
  3. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   55
   1359
  4. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1171
  5. Miksei paketit kulje viikonloppuisin??

   Minä maksaisin lisää lähetyskustannuksista, jos pakettiposti kulkisi myös LA-SU ,,,,mutta kun perjantai-iltana kaikki ai
   Maailman menoa
   53
   763
  6. Martinan perhelomat.

   Siinäpä se oli,Martinan loma tyttöjen kanssa.Kokonaista kaksi päivää ja yksi yö ilmaiseksi saadussa lomapaikassa Tackork
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   757
  7. Mikä saa pettämään

   Itse en keksi mitään syytä vaikka oikein mietin niin en keksi syytä ja jos toista ei enään rakasta tai joka asiasta aina
   Sinkut
   165
   713
  8. Niin sitä vaan

   Että mulle ois oikeasti aivan sama miltä näytät. Se oli se yhteenkuuluvuuden ja tuttuuden tunne joka tuli heti sinusta,
   Ikävä
   39
   690
  9. Oot yksi niistä harvoista ihmisistä

   joka saa mut tuntemaan että olen hyvä ja riittävä juuri tällaisena ku oon ❤️ Oot ihana, rakas ja tärkeä 🌈🤗
   Ikävä
   27
   685
  10. Ilkka - Pohjalainen tänään

   Olli Sahinmäen loistava kirjoitus. Täyttä asiaa.
   Ähtäri
   33
   616
  Aihe