Tupakan haju kämpässä

Anonyymi-ap

Eli olen nyt useamman kerran haistanut tupakan hajun meidän kämpässä. Äitini tupakoi mutta harvoin päivällä ja sekin parvekkeella eikä haju tule sisälle. Mietein onko mahdollista olla, että naapurini kyseisessä kerrostalossa polttaisi tupakkaa sisällä. Mitä tehdä asialle? Soitanko taloyhtiölle jotta selvittävät asian vai mitä teen??

13

266

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vpithan kieltää naapuria tulemasta teille sisälle polttelemaan tupakkaansa.

  • Anonyymi

   Vähän vaikea tuohon on mitään sanoa. Jos äitisi kuitenkin polttaa niin tupakanhaju tarttuu mm.hiuksiin, iholle, vaatteisin vaikka hän polttaisi parvekkeellakin. Ja oven kautta kyllä aina jotain katkua tulee sisätiloihinhin ellei sulje parvekkeen ovea eikä ikkunoissa ole ilmanvaihtoventtiileitä tai sulje niitä tupakoinnin ajaksi.
   Lasitusten kai täytyy ollamyös auki jotta ne äitisi tupttamat katkut siirtyvät sitten naapuriasuntoihin.
   Eli huoneessa kulkiessa hengityksestä, hiuksista ja vaatteista lehahtaa huonetilaan myös se sama tupakankatku.
   Ihan sama kuin meillä rapussa ja hississä haisee tupakka vaikka siellä ei ketään näy. Se tupakanhaju säilyy hiuksissa, hengityksessä,,vaatteissa suht pitkäänkin kunnes lopullisesti haihtuu, myös siis säilyy huonetilassa kun sieltä partsilta tullaan sisälle ja liikutaan huoneistossa.
   Lopulta se sitten katoaa muuhun huoneilmaan.

   Valitat nyt jostan sellaisesta mitä äitisi aiheuttaa tupakoinnillaan muille naapureille. On selvää, että äitisi polttamien tupakoiden kaikki katkut siirtyvät muiden asukkaiden haisteltavaksi - joten lienee kohtuullista että naapurista tulee takaisin teillekkin päin sitä p****kan hajua.
   Nyt sitten havaitset että kuinka mahdollisesti epämiellyttävää se on , kun joutuu haistelemaan tahtomattaan muiden tupakankaryä asunnossa. Samaa joutuvat äitisi seinänaapurit kärsimään, pyytämättä ja tilaamatta.
   Jos sitten itsekkin pilttavat, se on toinen asia.

  • Anonyymi

   Yksi pariskunta on asunut 50 vuotta vanhassa talossa ja ovat polttaneet sisällä molemmat ehkä askin pari per henkilö päivässä. Haju on järkyttävä ja tarttunut joka paikkaan kaikkiin pintoihin vaatteisiin verhoihin mattoihin ym.
   Ehkä 60 luvulla tuo oli tavallista mutta tänä päivänä sitä ei voi käsittää. Heidän luona käydessä haju tarttu vaatteisiin iholle hiuksiin ihan minuuteissa ja kotiin tullessa kaikki vaatteet on pestävä ja itse käytävä pesulla myös.
   Asunnossaan monilla pinnoilla on eriasteinen ruskehtava tahmea kerros. Sitä oikein välttelee heidän luona käymistä johtuen juuri tästä tupakan piintyneestä hajusta. Kerrostaloissa pitäisi sisällä ja parvekkeella polttaminen lailla kieltää. Haju leviää usein koko taloon porraskäytävien ja ilmastointien kautta.

   • Anonyymi

    Juuri näin. Tänään bussissa istuessani ihmettelin mistä tulee valtavan vahva tupakanhaju, oikein sellainen voimakas , kuin jossain ihan lähellä poltettaisiin. Eihän bussissa saa tupakoida, miten tuo voi olla edes mahdollista, tuollainen katku?
    Suoraan selkäni takana istui ihan siistin näköinen nainen joka hönki jokaisella uloshengityksellään sen kamalan hajun nenääni. Onneksi bussimatka kesti lyhyen aikaa. Siis hengitys haisee todella kamalalle ja aika pitkäänkin , varsinkin jos on polttanut kauan aikaa, vuosia- keuhkot ovat täynnä tervatöhnää- ja jos on juuri bussipysäkillä vetänyt sen tupakan tai kaksi. Sen todella haistaa. Ja se on uskomattoman epämiellyttävää hajua. Miten tupakoivaa naista voi edes suudella? No, toinen tupakoija tietysti?
    Sitten, omassa kodissa, taas vaihteeksi- viikonloppu kun on, haisi tupakka. Eteisessä ja olohuoneessa.
    Naapurista kaikki katkut. Siellä asuu nainen miesystävänsä kanssa. Molemmat tupakoivat ja mies kyllä tietää että savut tulevat asuntooni, silti kehtaa , , ehkä v****n , toivottaa aina hyvää päivää ja vuoden jatkoa.
    Tekisi mieli kysyä; milloin aiot todella tehdä minun päivistäni ja tästä uudestakin vuodesta siedettävämmän ja menet ulos tupakoimaan, mutta tiedän että on ihan turha hänelle mitään samoa. Hän ei välitä, ei kiinnosta. Yks hailee hänelle haiseeko naapurissa hänen tuottamansa katkut vai eivät.


   • Anonyymi

    Itsellä parikin sukulaista jotka ovat tupakoineetjuuri lähes 50 vuotta. Sama tilanne heidänkin kodeissaan. Seinät, katto, huonekalut kaiki haisevat tipakalle ja pinnat täynnä jotain ruskeaa , tervaapa tietysti.
    On vaikeaa käydä heidän luonaan, se tuntuu epämiellyttävälle, jutta kun läheisistä on kyse, ei oikein kehtaa olla menemättä jarakkaita ovat kaikki siitäkin huolimatta. Mutta tupakansavua ja tupakointia inhoan todella.
    Olen joutunut jo laosesta asti siitä kärsimään, kotona tupakoitiin, autossa tupakotiin, ihan joka paikassa. Sitä savua ei päässyt pakoon missään.
    Sitä ei todellakaan mitään muuta toivo kuin että meillä Suomessa saataisiin aikaan yleinen kielto kerrostaloihin ettei niissä saisi tupakoida sisällä, parvekkeilla eikä piha- alueilla. Pihaltakin , sieltä viralliselta tupakointipaikaltav, voi savut levitä asuntoihin ja viimeistään parvekkeille.
    Ei siis mitään kaupungilta tupakointikiellon haku- prosesseja tai osakkaiden kuulemisia tai äänestyksiä vaan selkeä kielto joka paikkaan.
    Kerrostaloissa muutoinkin on kaikenlaisia rajoitteita ja järjestyssääntöjä joiden tehtävänä on varmistaa ihan kaikille hyvä, turvallinen ja häiriötön , viihtyisä asuminen.
    Tupakoinnin salliminen ei missään tapauksessa niihin kuulu, se on häiritsevää, epämiellyttävää ja selkeä terveys- ja hajuhaitta joka laskee elämänlaatua ja asumisen tasoa.


  • Anonyymi

   Naapurissa asusteleva mies on valloittanut vaatehuoneen, pienen kopperon missä käyttää tietokonetta ties minkä katsomiseen ja tottakai- tupakointiin. Pieni koppero jonka jalkalistojen takana mollottaa sormen mentäviä aukkoja juuri mun eteistilaan ja kaikki käryt kopperosta minulle.
   Mies kieltää tietysti tupakoivansa, mutta ex- naisystävä myös polttaa ja yhteinen harrastus on hitsannut pariskunnan ikäerosta huolimatta yhteen. Mies käy naiselle - joka on toistakymmentä vuotta vanhempi - kaupassa ja hoitaa muutoinkin hänen asioitaan, edustaa valtakirjalla yhtiökokouksissa ja todenäköisesti myös perii asunnon.
   Sitten sen jälkeen, kun sika jättää naisesta, alkaakin järkyttävä mölinä, kaakatus ja kailotus ja tauoton tupakanhaju.
   Mies roudaa painoltaan ja kooltaan tuplasti isomman seurustelukumppaninsa -sen nykyisen, toisen naisen siis - asuntoon asumaan , miehellä lienee useita rinnakkaissuhteita. Nyt huolehditaan tästä perinnön toivossa, toista höylätään muiden taloudellisten etuisuuksien varjolla?
   . Äijä vedättää naisia sen kun kerkiää. On ruma kuin mikä, silti vientiä riittää ja naisseuraa, käy paikallisessa sikaräkälä- pubissa kaljalla, on selkeästi aökoholin suurkuluttaja ja samalla palaa siinä sivussa kessukin.
   Naama ja niska punottaa kuin aurinko, on on pöhnäisen, turvonneen näköiset kasvot, ja ruma todellakín, ihme että joku viitsii edes moiseen mieheen koskea?
   Hilseilevä, punakka, turvonnut, pöhöttynyt naama loistaa kuin kuu, tai sitten käyttää jotain lääkettä, kortikoideja, jotka turvottaa todella reippaanlaisesti, näyttää usein krapulaiselta, mutta on hiljainen hissukka, näennäisesti.

   Niin, tämä mies todellakin tupakoi koska aina kun asunnossani ja kerroksessa haisee vahvasti tupakka ja poistun kotoa, törmään kyseiseen henkilöön.
   On tekoystävällinen olevinaan, mutta v****lee armotta selän takana ja haukkuu. Pitää minua ” hienostelijana” ja inhoaa minua , vaikka esittää ystävällistä ulospäin.
   Jos aukaisisi vapaasti ja estoitta sanaisen arkkunsa, haukuisi mut täysin maanrakoon. ” kuvittelet sä olevas muita parempi, häh..” on hänen asenteensa minuun.
   Selkeästi inhoaa minua, yrittää peittää inhonsa, mutta kaikesta teennäisyydestä ystävällisyydesta paistaa ja tursuaa läpi VIHA..
   Yritäppä siinä sitten olla yhtä ystävällinen takaisin , vaikka tiedän mitä mies oikeasti minusta ajattelee.
   Ja vastustaa tietenkin kaikkia pyrkimyksiä rajoittaa tupakointia, koska itse polttaa ja inhoaa ” holhousyhteiskuntaa”.
   Ei välitä muoden kärsimyksistä yhtään mitään. Pitää sitäkin ”hienosteluna, ettei ihminen pidä tupakanhajusta”..

  • Anonyymi

   Tässä joku päivä siivosin kaappeja ja kävin läpi vanhoja taloyhtiön papereita joita oli joskus jaettu jaettu asukkaille. Ja siellä jo ”vuonna nolla” , oli valitettu asuntoihin ja parvekkeille tulevasta tupakanhajusta ja taloyhtiön hallitus muistutti tässä jaetussa nootissa, että huomioitaisiin tupakoidessa muut asukkaat. Ja vedottiin tupakkalakiin. Ja kas kummaa:
   Nyt monta, monta vuotta myöhemin taloyhtiö on alistunut täysin tupakoijien puolelle, ja juuri nämä samat naamat olivat päättämässä silloinkin asioista, mutta asenteet muuttuneet tupakkamyönteisemmiksi - jostain kumman syystä ja väitän että kyse on poliittisesta ajattelutavasta, on siirretty demareista persuihin ja se sekä näkyy että tuntuu myös asenteissa.
   Nyt ollaankin yht’ äkkiä hirvittävän tupakkamyönteisiä koska; vihataan kieltoja, rajoituksia, kontrollia muttei ymmärretä sitä, että tupakoijien suosiminen ja tupakoinnin salliminen tass polkee jonkun toisen asukasryhmän vapauksia nauttia puhtaasta hengitusilmasta, puhtaasta parvekkeesta jne. On käännetty kelkka täysin ympäri. Tupakkakielteisyydestä on siirrytty tupakkamyönteisyyteen, nyt ei enää välitetä valittajista vaan valitusten kohteista, niistä hajuhaittojen tuottajista. Musta nähdään valkoisena..
   Jokin on muuttunut taloyhtiön johdon asenteissa, miksi näin on käynyt, sitä en tiedä, mutta todellakin, ennen oli paremmin, nyt haisunäädät määräävät joissain taloybtiöissä elämisen ja asumisen laadun tai sen puuttumisen .

  • Anonyymi

   Kamalin kokemus on itsellä kun yhtiökokouksessa hallituksen jäsenet suoraan v***livat härskisti ja todella törkeällä tavalla tupakansavusta valittavaa asunnon omistajaa. Ja kaikki jäsenet, ei vain yksi tai kaksi vaan koko helvetin k***päinen sakki. Kaikki viisi, kiehiä suurin osa, yksi s** nallinen ja yhtä , v***leva nainen joukossa.
   Suomalaiset ovat siitä kummallisia että jos joku ihminen ärsyttää, häntä ollaan aina ensimmäisenä sakihivuttamassa ulos mutta ei kyetä sanomaan suoraan päin näköä mistä kiikastaa, kenen varpaille kyseinen henkílö on astunut, miä hiertää siinä ihmisessä, mitä hän on sanonut tai tehnyt, mikä on se asia joka on kyseisen helvetillisen ketutuksen syy! Sen sijaan ollaan kyllä valmiita nöyryyttämään toista keinoja kaihtamatta.
   Sitä kyllä ihmettelee kuinka moukkamaisesti voi taloyhtiön hallitus käyttäytyä ja toimia - jonka siis tulee lain mukaan edustaa kaikkia taloyhtiön asukkaita- ei vain niitä tiettyjä suosikkeja, populisteja- vaan ihan jokaista.
   Meillä on valitettavasti näin käynyt että populisit hallinnoivat koko taloyhtiötä, muut sopeutuvat tai muuttavat pois.

   • Anonyymi

    Lehdessä oli kirjoitus paritalon omistajista joista toinen oli lähtenyt säännönmukaisesti ja jatkuvasti kiusaamaan toista paritalon omistajaa, huomautteli ja syytteli lähes kaikesta ja keksi ” omia sääntöjä” joita sitten katsoi naapurin rikkovan. Puuttui asiattomasti auton parkkeeraukseen, ruohonleikkaamiseen eli simputti toista. Sai syytteen vainoamisesta ja saiko jopa sakot ja ehdollista.
    Vainottu asianosainen oli joutunut muuttamaan pois paritalosta kiusaamisen vuoksi, mutta oli jostain saanut sisua nostaa kanteen paritalopuolikkaan omistajaa eli naapuriaan vastaan ja oli sanut todistajia vainoamiselle. Vaatii massia ja todisteita järjestelmällisestä kiusaamisesta eli vainoamisesta, mitä ei tuollaisessa kerrostalosa välttämättä saa jos kiusaajia on useampia, toisten mukautuessa tilanteeseen, koska pelkäävät itse joutuvansa kiusatun asemaan.
    Kyllä näitä löytyy yllättävänkin paljon. Kaiki tapaukset eivät päädy oikeuteen, suurin osa kiusatuksi tulleista vain ” muuttaa toisaalle” kun väsyvät kiusattuna olemiseen, eivätkä lähde kalliisiin oikeusprosesseihin. Todistajiakin on vaikea saada.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lehdessä oli kirjoitus paritalon omistajista joista toinen oli lähtenyt säännönmukaisesti ja jatkuvasti kiusaamaan toista paritalon omistajaa, huomautteli ja syytteli lähes kaikesta ja keksi ” omia sääntöjä” joita sitten katsoi naapurin rikkovan. Puuttui asiattomasti auton parkkeeraukseen, ruohonleikkaamiseen eli simputti toista. Sai syytteen vainoamisesta ja saiko jopa sakot ja ehdollista.
    Vainottu asianosainen oli joutunut muuttamaan pois paritalosta kiusaamisen vuoksi, mutta oli jostain saanut sisua nostaa kanteen paritalopuolikkaan omistajaa eli naapuriaan vastaan ja oli sanut todistajia vainoamiselle. Vaatii massia ja todisteita järjestelmällisestä kiusaamisesta eli vainoamisesta, mitä ei tuollaisessa kerrostalosa välttämättä saa jos kiusaajia on useampia, toisten mukautuessa tilanteeseen, koska pelkäävät itse joutuvansa kiusatun asemaan.
    Kyllä näitä löytyy yllättävänkin paljon. Kaiki tapaukset eivät päädy oikeuteen, suurin osa kiusatuksi tulleista vain ” muuttaa toisaalle” kun väsyvät kiusattuna olemiseen, eivätkä lähde kalliisiin oikeusprosesseihin. Todistajiakin on vaikea saada.

    Sama koskee tupakoinnilla häiritsemistä ja kiusaamista. Tupakoimaton joutuu lähtemään ja tupakoiva jää. Harvoin näistä tämäntyyppisistä kiusaamisista oikeuteen mennään, käy niin kuin tuossakin, kiusattu lähtee ja kiusaaja jää taloon, se taitaa olla sääntö. Toivottavasti joskus tilanne muuttuu.


  • Anonyymi

   Tosiasiassa sisällä polttaminen on fiksumpaa muita kohtaan, jos on kämpän ilmastointi kunnossa, ei kai teillä naapurien ruoankärytkään tule kotiin, sitten on jotain pielessä. Parvekkeelta se savu leviää ja myös, jos polttaa pihalla ilmanottoaukkojen läheisyydessä. Sisällä polttava toki pilaa asuntonsa, mutta nekin saa sitten rempattua, jos kessu ei enää maistu.

   • Anonyymi

    Kyllä tulee naapureiden ruoankäryt sisälle välittömästi. Tiedän milloin ruokaa tehdään ja jopa arvaan mitä se on. Toisella puolella haisee välillä maksalaatikko, kaalilaatikko, paistetut silakat ja se tupakka. Tupakka tosin haisee enemmän eteisen puolella , joku polttaa vaatehuoneessa. Toinen seinänaapuri, keittiöt vastakkain , kyllä tulee sieltäkin ruoankäryt keittiiöön. Ja kolina luuluu kun astioita käsitellään. Taisi sieltä tulla riisrähöjäkin mun asunton, kun itsellä ei ole kuivakaapissa ainuttakaan jauho- tai riisipussia , ei siis mitään , niin naapurista tulivat, kulkivat keittiön lattialla. Ei tosin kuin muutama, ei mitään armeijaa sentään. Kuulin kun naapuri kolisteli ja siirsi tavaroita, ilmeisesti siivosi kaappeja ja purkkeja ja tyhjensi roskiin saastuneita elintarvikkeita. Ja aamulla aikaisin tiedän milloin seinänaapuri kolistelee keittiössä tai jopa yöllä käy jotain syömässä tai juomassa.
    Kaikki kuuluu seinän läpi ja kaikki hajut siirtyvät toiselta naapurilta toiselle.
    Eteistila ja kerros haisevat aika ajoin todella vahvasti tupakalle..
    Alakerrassa äijä polttelee , katkut suoraan mun parvekkeelle ja sieltä sisään olohuoneeseen. Välillä katku on sietämätöntä.
    Koko ajan täytyy elellä hissukseen ettei naapurit häiriinny. Korvakuulokeilla kaikki, tv:ohjelmat, radiota joskus pudän auki kun puhun puhelimessa , koska kaikki puhe kuuluu rappukäytävään ja naapuriin. Seinät ovat pelkkä näköeste naapuriin, ei muuta.


  • Anonyymi

   'Seinät ovat pelkkä näköeste naapuriin, ei muuta.', noin se valitettavasti usein tuntuu olevan, mutta itse en ole näissä näköeste asunnoissa haistanut naapurin ruoankäryjä kuitenkaan.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2115
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   175
   1441
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   171
   1329
  4. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   1170
  5. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   81
   1147
  6. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   73
   859
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   159
   784
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   736
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   93
   733
  Aihe