Tupakan haju kämpässä

Anonyymi-ap

Eli olen nyt useamman kerran haistanut tupakan hajun meidän kämpässä. Äitini tupakoi mutta harvoin päivällä ja sekin parvekkeella eikä haju tule sisälle. Mietein onko mahdollista olla, että naapurini kyseisessä kerrostalossa polttaisi tupakkaa sisällä. Mitä tehdä asialle? Soitanko taloyhtiölle jotta selvittävät asian vai mitä teen??

58

1880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vpithan kieltää naapuria tulemasta teille sisälle polttelemaan tupakkaansa.

    • Anonyymi

      Vähän vaikea tuohon on mitään sanoa. Jos äitisi kuitenkin polttaa niin tupakanhaju tarttuu mm.hiuksiin, iholle, vaatteisin vaikka hän polttaisi parvekkeellakin. Ja oven kautta kyllä aina jotain katkua tulee sisätiloihinhin ellei sulje parvekkeen ovea eikä ikkunoissa ole ilmanvaihtoventtiileitä tai sulje niitä tupakoinnin ajaksi.
      Lasitusten kai täytyy ollamyös auki jotta ne äitisi tupttamat katkut siirtyvät sitten naapuriasuntoihin.
      Eli huoneessa kulkiessa hengityksestä, hiuksista ja vaatteista lehahtaa huonetilaan myös se sama tupakankatku.
      Ihan sama kuin meillä rapussa ja hississä haisee tupakka vaikka siellä ei ketään näy. Se tupakanhaju säilyy hiuksissa, hengityksessä,,vaatteissa suht pitkäänkin kunnes lopullisesti haihtuu, myös siis säilyy huonetilassa kun sieltä partsilta tullaan sisälle ja liikutaan huoneistossa.
      Lopulta se sitten katoaa muuhun huoneilmaan.

      Valitat nyt jostan sellaisesta mitä äitisi aiheuttaa tupakoinnillaan muille naapureille. On selvää, että äitisi polttamien tupakoiden kaikki katkut siirtyvät muiden asukkaiden haisteltavaksi - joten lienee kohtuullista että naapurista tulee takaisin teillekkin päin sitä p****kan hajua.
      Nyt sitten havaitset että kuinka mahdollisesti epämiellyttävää se on , kun joutuu haistelemaan tahtomattaan muiden tupakankaryä asunnossa. Samaa joutuvat äitisi seinänaapurit kärsimään, pyytämättä ja tilaamatta.
      Jos sitten itsekkin pilttavat, se on toinen asia.

    • Anonyymi

      Yksi pariskunta on asunut 50 vuotta vanhassa talossa ja ovat polttaneet sisällä molemmat ehkä askin pari per henkilö päivässä. Haju on järkyttävä ja tarttunut joka paikkaan kaikkiin pintoihin vaatteisiin verhoihin mattoihin ym.
      Ehkä 60 luvulla tuo oli tavallista mutta tänä päivänä sitä ei voi käsittää. Heidän luona käydessä haju tarttu vaatteisiin iholle hiuksiin ihan minuuteissa ja kotiin tullessa kaikki vaatteet on pestävä ja itse käytävä pesulla myös.
      Asunnossaan monilla pinnoilla on eriasteinen ruskehtava tahmea kerros. Sitä oikein välttelee heidän luona käymistä johtuen juuri tästä tupakan piintyneestä hajusta. Kerrostaloissa pitäisi sisällä ja parvekkeella polttaminen lailla kieltää. Haju leviää usein koko taloon porraskäytävien ja ilmastointien kautta.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Tänään bussissa istuessani ihmettelin mistä tulee valtavan vahva tupakanhaju, oikein sellainen voimakas , kuin jossain ihan lähellä poltettaisiin. Eihän bussissa saa tupakoida, miten tuo voi olla edes mahdollista, tuollainen katku?
        Suoraan selkäni takana istui ihan siistin näköinen nainen joka hönki jokaisella uloshengityksellään sen kamalan hajun nenääni. Onneksi bussimatka kesti lyhyen aikaa. Siis hengitys haisee todella kamalalle ja aika pitkäänkin , varsinkin jos on polttanut kauan aikaa, vuosia- keuhkot ovat täynnä tervatöhnää- ja jos on juuri bussipysäkillä vetänyt sen tupakan tai kaksi. Sen todella haistaa. Ja se on uskomattoman epämiellyttävää hajua. Miten tupakoivaa naista voi edes suudella? No, toinen tupakoija tietysti?
        Sitten, omassa kodissa, taas vaihteeksi- viikonloppu kun on, haisi tupakka. Eteisessä ja olohuoneessa.
        Naapurista kaikki katkut. Siellä asuu nainen miesystävänsä kanssa. Molemmat tupakoivat ja mies kyllä tietää että savut tulevat asuntooni, silti kehtaa , , ehkä v****n , toivottaa aina hyvää päivää ja vuoden jatkoa.
        Tekisi mieli kysyä; milloin aiot todella tehdä minun päivistäni ja tästä uudestakin vuodesta siedettävämmän ja menet ulos tupakoimaan, mutta tiedän että on ihan turha hänelle mitään samoa. Hän ei välitä, ei kiinnosta. Yks hailee hänelle haiseeko naapurissa hänen tuottamansa katkut vai eivät.


      • Anonyymi

        Itsellä parikin sukulaista jotka ovat tupakoineetjuuri lähes 50 vuotta. Sama tilanne heidänkin kodeissaan. Seinät, katto, huonekalut kaiki haisevat tipakalle ja pinnat täynnä jotain ruskeaa , tervaapa tietysti.
        On vaikeaa käydä heidän luonaan, se tuntuu epämiellyttävälle, jutta kun läheisistä on kyse, ei oikein kehtaa olla menemättä jarakkaita ovat kaikki siitäkin huolimatta. Mutta tupakansavua ja tupakointia inhoan todella.
        Olen joutunut jo laosesta asti siitä kärsimään, kotona tupakoitiin, autossa tupakotiin, ihan joka paikassa. Sitä savua ei päässyt pakoon missään.
        Sitä ei todellakaan mitään muuta toivo kuin että meillä Suomessa saataisiin aikaan yleinen kielto kerrostaloihin ettei niissä saisi tupakoida sisällä, parvekkeilla eikä piha- alueilla. Pihaltakin , sieltä viralliselta tupakointipaikaltav, voi savut levitä asuntoihin ja viimeistään parvekkeille.
        Ei siis mitään kaupungilta tupakointikiellon haku- prosesseja tai osakkaiden kuulemisia tai äänestyksiä vaan selkeä kielto joka paikkaan.
        Kerrostaloissa muutoinkin on kaikenlaisia rajoitteita ja järjestyssääntöjä joiden tehtävänä on varmistaa ihan kaikille hyvä, turvallinen ja häiriötön , viihtyisä asuminen.
        Tupakoinnin salliminen ei missään tapauksessa niihin kuulu, se on häiritsevää, epämiellyttävää ja selkeä terveys- ja hajuhaitta joka laskee elämänlaatua ja asumisen tasoa.


    • Anonyymi

      Naapurissa asusteleva mies on valloittanut vaatehuoneen, pienen kopperon missä käyttää tietokonetta ties minkä katsomiseen ja tottakai- tupakointiin. Pieni koppero jonka jalkalistojen takana mollottaa sormen mentäviä aukkoja juuri mun eteistilaan ja kaikki käryt kopperosta minulle.
      Mies kieltää tietysti tupakoivansa, mutta ex- naisystävä myös polttaa ja yhteinen harrastus on hitsannut pariskunnan ikäerosta huolimatta yhteen. Mies käy naiselle - joka on toistakymmentä vuotta vanhempi - kaupassa ja hoitaa muutoinkin hänen asioitaan, edustaa valtakirjalla yhtiökokouksissa ja todenäköisesti myös perii asunnon.
      Sitten sen jälkeen, kun sika jättää naisesta, alkaakin järkyttävä mölinä, kaakatus ja kailotus ja tauoton tupakanhaju.
      Mies roudaa painoltaan ja kooltaan tuplasti isomman seurustelukumppaninsa -sen nykyisen, toisen naisen siis - asuntoon asumaan , miehellä lienee useita rinnakkaissuhteita. Nyt huolehditaan tästä perinnön toivossa, toista höylätään muiden taloudellisten etuisuuksien varjolla?
      . Äijä vedättää naisia sen kun kerkiää. On ruma kuin mikä, silti vientiä riittää ja naisseuraa, käy paikallisessa sikaräkälä- pubissa kaljalla, on selkeästi aökoholin suurkuluttaja ja samalla palaa siinä sivussa kessukin.
      Naama ja niska punottaa kuin aurinko, on on pöhnäisen, turvonneen näköiset kasvot, ja ruma todellakín, ihme että joku viitsii edes moiseen mieheen koskea?
      Hilseilevä, punakka, turvonnut, pöhöttynyt naama loistaa kuin kuu, tai sitten käyttää jotain lääkettä, kortikoideja, jotka turvottaa todella reippaanlaisesti, näyttää usein krapulaiselta, mutta on hiljainen hissukka, näennäisesti.

      Niin, tämä mies todellakin tupakoi koska aina kun asunnossani ja kerroksessa haisee vahvasti tupakka ja poistun kotoa, törmään kyseiseen henkilöön.
      On tekoystävällinen olevinaan, mutta v****lee armotta selän takana ja haukkuu. Pitää minua ” hienostelijana” ja inhoaa minua , vaikka esittää ystävällistä ulospäin.
      Jos aukaisisi vapaasti ja estoitta sanaisen arkkunsa, haukuisi mut täysin maanrakoon. ” kuvittelet sä olevas muita parempi, häh..” on hänen asenteensa minuun.
      Selkeästi inhoaa minua, yrittää peittää inhonsa, mutta kaikesta teennäisyydestä ystävällisyydesta paistaa ja tursuaa läpi VIHA..
      Yritäppä siinä sitten olla yhtä ystävällinen takaisin , vaikka tiedän mitä mies oikeasti minusta ajattelee.
      Ja vastustaa tietenkin kaikkia pyrkimyksiä rajoittaa tupakointia, koska itse polttaa ja inhoaa ” holhousyhteiskuntaa”.
      Ei välitä muoden kärsimyksistä yhtään mitään. Pitää sitäkin ”hienosteluna, ettei ihminen pidä tupakanhajusta”..

    • Anonyymi

      Tässä joku päivä siivosin kaappeja ja kävin läpi vanhoja taloyhtiön papereita joita oli joskus jaettu jaettu asukkaille. Ja siellä jo ”vuonna nolla” , oli valitettu asuntoihin ja parvekkeille tulevasta tupakanhajusta ja taloyhtiön hallitus muistutti tässä jaetussa nootissa, että huomioitaisiin tupakoidessa muut asukkaat. Ja vedottiin tupakkalakiin. Ja kas kummaa:
      Nyt monta, monta vuotta myöhemin taloyhtiö on alistunut täysin tupakoijien puolelle, ja juuri nämä samat naamat olivat päättämässä silloinkin asioista, mutta asenteet muuttuneet tupakkamyönteisemmiksi - jostain kumman syystä ja väitän että kyse on poliittisesta ajattelutavasta, on siirretty demareista persuihin ja se sekä näkyy että tuntuu myös asenteissa.
      Nyt ollaankin yht’ äkkiä hirvittävän tupakkamyönteisiä koska; vihataan kieltoja, rajoituksia, kontrollia muttei ymmärretä sitä, että tupakoijien suosiminen ja tupakoinnin salliminen tass polkee jonkun toisen asukasryhmän vapauksia nauttia puhtaasta hengitusilmasta, puhtaasta parvekkeesta jne. On käännetty kelkka täysin ympäri. Tupakkakielteisyydestä on siirrytty tupakkamyönteisyyteen, nyt ei enää välitetä valittajista vaan valitusten kohteista, niistä hajuhaittojen tuottajista. Musta nähdään valkoisena..
      Jokin on muuttunut taloyhtiön johdon asenteissa, miksi näin on käynyt, sitä en tiedä, mutta todellakin, ennen oli paremmin, nyt haisunäädät määräävät joissain taloybtiöissä elämisen ja asumisen laadun tai sen puuttumisen .

    • Anonyymi

      Kamalin kokemus on itsellä kun yhtiökokouksessa hallituksen jäsenet suoraan v***livat härskisti ja todella törkeällä tavalla tupakansavusta valittavaa asunnon omistajaa. Ja kaikki jäsenet, ei vain yksi tai kaksi vaan koko helvetin k***päinen sakki. Kaikki viisi, kiehiä suurin osa, yksi s** nallinen ja yhtä , v***leva nainen joukossa.
      Suomalaiset ovat siitä kummallisia että jos joku ihminen ärsyttää, häntä ollaan aina ensimmäisenä sakihivuttamassa ulos mutta ei kyetä sanomaan suoraan päin näköä mistä kiikastaa, kenen varpaille kyseinen henkílö on astunut, miä hiertää siinä ihmisessä, mitä hän on sanonut tai tehnyt, mikä on se asia joka on kyseisen helvetillisen ketutuksen syy! Sen sijaan ollaan kyllä valmiita nöyryyttämään toista keinoja kaihtamatta.
      Sitä kyllä ihmettelee kuinka moukkamaisesti voi taloyhtiön hallitus käyttäytyä ja toimia - jonka siis tulee lain mukaan edustaa kaikkia taloyhtiön asukkaita- ei vain niitä tiettyjä suosikkeja, populisteja- vaan ihan jokaista.
      Meillä on valitettavasti näin käynyt että populisit hallinnoivat koko taloyhtiötä, muut sopeutuvat tai muuttavat pois.

      • Anonyymi

        Lehdessä oli kirjoitus paritalon omistajista joista toinen oli lähtenyt säännönmukaisesti ja jatkuvasti kiusaamaan toista paritalon omistajaa, huomautteli ja syytteli lähes kaikesta ja keksi ” omia sääntöjä” joita sitten katsoi naapurin rikkovan. Puuttui asiattomasti auton parkkeeraukseen, ruohonleikkaamiseen eli simputti toista. Sai syytteen vainoamisesta ja saiko jopa sakot ja ehdollista.
        Vainottu asianosainen oli joutunut muuttamaan pois paritalosta kiusaamisen vuoksi, mutta oli jostain saanut sisua nostaa kanteen paritalopuolikkaan omistajaa eli naapuriaan vastaan ja oli sanut todistajia vainoamiselle. Vaatii massia ja todisteita järjestelmällisestä kiusaamisesta eli vainoamisesta, mitä ei tuollaisessa kerrostalosa välttämättä saa jos kiusaajia on useampia, toisten mukautuessa tilanteeseen, koska pelkäävät itse joutuvansa kiusatun asemaan.
        Kyllä näitä löytyy yllättävänkin paljon. Kaiki tapaukset eivät päädy oikeuteen, suurin osa kiusatuksi tulleista vain ” muuttaa toisaalle” kun väsyvät kiusattuna olemiseen, eivätkä lähde kalliisiin oikeusprosesseihin. Todistajiakin on vaikea saada.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehdessä oli kirjoitus paritalon omistajista joista toinen oli lähtenyt säännönmukaisesti ja jatkuvasti kiusaamaan toista paritalon omistajaa, huomautteli ja syytteli lähes kaikesta ja keksi ” omia sääntöjä” joita sitten katsoi naapurin rikkovan. Puuttui asiattomasti auton parkkeeraukseen, ruohonleikkaamiseen eli simputti toista. Sai syytteen vainoamisesta ja saiko jopa sakot ja ehdollista.
        Vainottu asianosainen oli joutunut muuttamaan pois paritalosta kiusaamisen vuoksi, mutta oli jostain saanut sisua nostaa kanteen paritalopuolikkaan omistajaa eli naapuriaan vastaan ja oli sanut todistajia vainoamiselle. Vaatii massia ja todisteita järjestelmällisestä kiusaamisesta eli vainoamisesta, mitä ei tuollaisessa kerrostalosa välttämättä saa jos kiusaajia on useampia, toisten mukautuessa tilanteeseen, koska pelkäävät itse joutuvansa kiusatun asemaan.
        Kyllä näitä löytyy yllättävänkin paljon. Kaiki tapaukset eivät päädy oikeuteen, suurin osa kiusatuksi tulleista vain ” muuttaa toisaalle” kun väsyvät kiusattuna olemiseen, eivätkä lähde kalliisiin oikeusprosesseihin. Todistajiakin on vaikea saada.

        Sama koskee tupakoinnilla häiritsemistä ja kiusaamista. Tupakoimaton joutuu lähtemään ja tupakoiva jää. Harvoin näistä tämäntyyppisistä kiusaamisista oikeuteen mennään, käy niin kuin tuossakin, kiusattu lähtee ja kiusaaja jää taloon, se taitaa olla sääntö. Toivottavasti joskus tilanne muuttuu.


    • Anonyymi

      Tosiasiassa sisällä polttaminen on fiksumpaa muita kohtaan, jos on kämpän ilmastointi kunnossa, ei kai teillä naapurien ruoankärytkään tule kotiin, sitten on jotain pielessä. Parvekkeelta se savu leviää ja myös, jos polttaa pihalla ilmanottoaukkojen läheisyydessä. Sisällä polttava toki pilaa asuntonsa, mutta nekin saa sitten rempattua, jos kessu ei enää maistu.

      • Anonyymi

        Kyllä tulee naapureiden ruoankäryt sisälle välittömästi. Tiedän milloin ruokaa tehdään ja jopa arvaan mitä se on. Toisella puolella haisee välillä maksalaatikko, kaalilaatikko, paistetut silakat ja se tupakka. Tupakka tosin haisee enemmän eteisen puolella , joku polttaa vaatehuoneessa. Toinen seinänaapuri, keittiöt vastakkain , kyllä tulee sieltäkin ruoankäryt keittiiöön. Ja kolina luuluu kun astioita käsitellään. Taisi sieltä tulla riisrähöjäkin mun asunton, kun itsellä ei ole kuivakaapissa ainuttakaan jauho- tai riisipussia , ei siis mitään , niin naapurista tulivat, kulkivat keittiön lattialla. Ei tosin kuin muutama, ei mitään armeijaa sentään. Kuulin kun naapuri kolisteli ja siirsi tavaroita, ilmeisesti siivosi kaappeja ja purkkeja ja tyhjensi roskiin saastuneita elintarvikkeita. Ja aamulla aikaisin tiedän milloin seinänaapuri kolistelee keittiössä tai jopa yöllä käy jotain syömässä tai juomassa.
        Kaikki kuuluu seinän läpi ja kaikki hajut siirtyvät toiselta naapurilta toiselle.
        Eteistila ja kerros haisevat aika ajoin todella vahvasti tupakalle..
        Alakerrassa äijä polttelee , katkut suoraan mun parvekkeelle ja sieltä sisään olohuoneeseen. Välillä katku on sietämätöntä.
        Koko ajan täytyy elellä hissukseen ettei naapurit häiriinny. Korvakuulokeilla kaikki, tv:ohjelmat, radiota joskus pudän auki kun puhun puhelimessa , koska kaikki puhe kuuluu rappukäytävään ja naapuriin. Seinät ovat pelkkä näköeste naapuriin, ei muuta.


    • Anonyymi

      'Seinät ovat pelkkä näköeste naapuriin, ei muuta.', noin se valitettavasti usein tuntuu olevan, mutta itse en ole näissä näköeste asunnoissa haistanut naapurin ruoankäryjä kuitenkaan.

      • Anonyymi

        Saa nähdä kuinka käy kun kesä tulee. Tupakoidaan viikonloppuisin taas runsaammin parvekkeilla ja katkut toisten asuntoihin. Grillaamista harvemmin täällä harrastetaan, mutta tupakoidaan sitäkin enemmän . Taloyhtiö siunaa kaiken, ei välitä pa*** kaan yleisestä viihtyvyydestä eikä kykene näkemään ongelmaa kaikkien asunnon omistajien kannalta, vaan todellakin suosii ja pitää tupakoivien osakkaiden puolta. Täysiä p*** ja kaikki taloyhtiön hallituksen jäsenet. Itse asiasa koko taloyhtiö.
        Harmi että asunto itsessään on ihana, palvrlut lähellä, monet asiat puoltavat asunnossa asumista, mutta se käry ja haju..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saa nähdä kuinka käy kun kesä tulee. Tupakoidaan viikonloppuisin taas runsaammin parvekkeilla ja katkut toisten asuntoihin. Grillaamista harvemmin täällä harrastetaan, mutta tupakoidaan sitäkin enemmän . Taloyhtiö siunaa kaiken, ei välitä pa*** kaan yleisestä viihtyvyydestä eikä kykene näkemään ongelmaa kaikkien asunnon omistajien kannalta, vaan todellakin suosii ja pitää tupakoivien osakkaiden puolta. Täysiä p*** ja kaikki taloyhtiön hallituksen jäsenet. Itse asiasa koko taloyhtiö.
        Harmi että asunto itsessään on ihana, palvrlut lähellä, monet asiat puoltavat asunnossa asumista, mutta se käry ja haju..

        Aika äskettäin oli artikkelikin uusista kerrostaloista joissa on pieniin neliömääriin ahdettu keittotila, oleskelutila ja pieni mahuuhuone. Näihin verrattuna jotkut elää ruhtinaallisesti. On erillinen , iso keittiö, sitten on todella tilava makuuhuone johon mahtuu parisänky ja kaapistoja ja vielä lipasto. Keittiö ja makuuhuone aamuaurinkoon. Olohuone ilta- aurinkoon. Tilava eteinen. Näkymät molemmn puolin puostoon, vihreää kesällä, valkoista talvella. Kulapa tästä haluaa luopua. Sitten tulee kessutädit ja - sedät viereen, ja liki. Haisevat yötä päivää ja puhaltavat hirveää tupakanhajuja joka paikkaan. Vuokra alle 400€/ kk.
        Taloyhtiö itsessään epämiellyttävä, ja naapurit kessuttelijouta taloyhtiö ja hallinto kuraporukkaa. Roskia joka paikassa, ympäri pihaa.
        Sitten tulee hirvittävä ristiriita, muuttaako pois ja maksaa 700€/ kk pikku kämpästä 36m2 jossa voi tuulettaa milloin haluaa, ei haise tupakka missään. Mutta vastapäätä pn kerrostalo, on alin kerros, vieressä ulko- ovi josta kulkee päivittäin kymmeniä möliseviä ihmisiä. Turvatonta, koska tahansa joku heläyttää lasit rikki ja tunkeutuu asuntoon sisälle.
        Siinäpä miettimistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika äskettäin oli artikkelikin uusista kerrostaloista joissa on pieniin neliömääriin ahdettu keittotila, oleskelutila ja pieni mahuuhuone. Näihin verrattuna jotkut elää ruhtinaallisesti. On erillinen , iso keittiö, sitten on todella tilava makuuhuone johon mahtuu parisänky ja kaapistoja ja vielä lipasto. Keittiö ja makuuhuone aamuaurinkoon. Olohuone ilta- aurinkoon. Tilava eteinen. Näkymät molemmn puolin puostoon, vihreää kesällä, valkoista talvella. Kulapa tästä haluaa luopua. Sitten tulee kessutädit ja - sedät viereen, ja liki. Haisevat yötä päivää ja puhaltavat hirveää tupakanhajuja joka paikkaan. Vuokra alle 400€/ kk.
        Taloyhtiö itsessään epämiellyttävä, ja naapurit kessuttelijouta taloyhtiö ja hallinto kuraporukkaa. Roskia joka paikassa, ympäri pihaa.
        Sitten tulee hirvittävä ristiriita, muuttaako pois ja maksaa 700€/ kk pikku kämpästä 36m2 jossa voi tuulettaa milloin haluaa, ei haise tupakka missään. Mutta vastapäätä pn kerrostalo, on alin kerros, vieressä ulko- ovi josta kulkee päivittäin kymmeniä möliseviä ihmisiä. Turvatonta, koska tahansa joku heläyttää lasit rikki ja tunkeutuu asuntoon sisälle.
        Siinäpä miettimistä.

        Meillä oli muutama vuosi sitten kummallinen tilanne: äänestettiin tupakointikiellon hausta. Yksi osakas jätti tarkoituksella äänestämättä syystä joka jäin täysin mysteeriksi. Tulos oli se, ettei tupakointikieltoa haettu.
        . Tämän henkilön ääni puolesta tai vastaan ei siis merkinnyt yhtään mitään, hän vain halusi tehdä kiusaa tupakansavusta valittavaa kohtaan ja osoittaa valtaansa näin ; eli käytti juuri tätä vuosikymmeniksi hallitukseen jumittuneen änkyrän kieroutunutta ja sairasta valtaa yhtä osakasta kohtaan jota ilmeisesti inhosi yli kaiken.
        Miksi inhosi? Koska kyseinen osakas oli ilmeisestikin ns.hyppinyt nenille ja heikolla itsetunnolla varustettu hallituksen monikymmenvuotinen jäsen ei sitä sietänyt.
        Änkyrän kaveri asui seinänaapurina ja tupakoi kuin korsteeni parvekkeellaan jakaikki katkut asuntoon. Tuli myös selkeästi rakenteiden kautta mutta taloyhtiö ei tehnyt yhtään mitään vaan siirsi vastuun tupakoinnista kärsivän niskaan. Ei myöskään isännöitsijä välittänyt tuon taivaallista, ihme ettei haistatellut suoraan päin näköä. Niin järkyttävä taloyhtiö ja hallitus ettei mitään rajaa.
        Tässä juuri näkyy mitä vallan keskittymä vuosikymmeniksi tekee änkyröille. He korruptoituvat ja ryhtyvät puolustamaan omia kavereitaan muiden hyvinvoinnin kustanuksella.
        Siksi on tärkeää että hallituksen puheenjohtajuus ja jäsenyys kiertää, ei siis vuosikymmeniä kestävää ” hyvä veli- kerholaisuutta” vaan tasa- arvoinen, kaikki osakkaat huomioiva taloyhtiön hallitus DDR- läisyyden tilalle.
        Isännöitsijä oli samanlainen, hyvä veli- kerholainen, joka sivuutti täysin oman puolueettomuutensa ja toimi täysin lainvastaisesti. Hän ajatteli vain taloyhtiön kustannuksia vaikkakaiki ongelmat tupakansavun leviämisestä olisi kertaheitolla estetty kiellolla ja järjestetämällä virallinen tupakointipaikka. Mutta ei, piti tehdä osakasta kohtaan kiusaa ja näyttää mistä kissa pissaa. Vallankäyttöä parhaimmillaan. Ja negatiivista vallankäyttöä, suosittiin selkeästi omia kavereita toisen hyvinvoinnin kustannuksella.

        Herää kysymys, miten tällaisessa tilanteessa yksittäinen osakas pystyisi nostamaan kanteen taloyhtiötä tai isännöitsijää kohtaan kun koko hallitus on yhtä ja samaa korruptoitunutta ja aivopestyä idioottisakkia ja muut osakkaat täysin passivoituneita?
        Ei mitenkään. Eihän tuollaiselle maalittamiselle yksittäinen osakas voi mitään , ei tehdä edes rikosilmoitusta kun näyttöä on vaikea saada, pitäisi kaikki keskustelut ja kokoukset nauhottaa tai videoida, koska kaikki voidaan kyseenalaistaa ja väittää ” mielikuvituksen tuotteeksi”. Ja todistajat löytyvät heti ja nopeasti jotka kumoavat kaikki. Pöytäkirjoja ei koskaan saa edes pyydettäessä.
        Ihan järkyttävää touhua, tälle tällaiselle toiminnalle pitää saada piste. Asunto- osakeyhtiölaki on täysin kädetön tällaisen korruptoituneen ja mädän hallituksen toimia vastaan.
        Käytännössä kaikki laittomuudet ovat mahdolisia toteuttaa juuri isossa , passivoituneessa taloyhtiössä, johon pääsee juurtumaan juuri tuollainen valtakeskittymä omine suosikkeineen ja inhokkeineen.


    • Anonyymi

      Jotka ei kestä tupakanhajua niin arkkuun joutavat.Ne rykii joilla on räkää ja polttaa joilla on rahaa.

      • Anonyymi

        Arkkuun joutavat nimenomaan tupakoijat jotka terrorisoivat muita ihmisiä karmealla löyhkällään. Väkevään hienhajuun verrattavaa katkua.
        Ottaisitko asumaan asuntoosi ihmisen joka ei koskaan pese itseään vaan löyhkää väkevälle, piställe hielle jatkuvasti ? Ilmeisesto ottaisit. Tai ihmisen joka käyttää erittäin vahvaa hajuvettä joka ainoa päivä ja tulee sun asuntoosi asumaan ja oleilemaan, viettämään aikaansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Arkkuun joutavat nimenomaan tupakoijat jotka terrorisoivat muita ihmisiä karmealla löyhkällään. Väkevään hienhajuun verrattavaa katkua.
        Ottaisitko asumaan asuntoosi ihmisen joka ei koskaan pese itseään vaan löyhkää väkevälle, piställe hielle jatkuvasti ? Ilmeisesto ottaisit. Tai ihmisen joka käyttää erittäin vahvaa hajuvettä joka ainoa päivä ja tulee sun asuntoosi asumaan ja oleilemaan, viettämään aikaansa?

        Tämä on tupakoimaton talo periaatteessa, mutta käytäntö on toinen. Tupakoitsijoita on hyvin paljon, vaikka ankara kielto on tupakoinnin osalta täällä, kukaan ei sitä valvo. Hissiä en talossa ole enää viitsinyt käyttää, koska hississä haisee tupakka. Täällä on jatkuvasti lisäksi joku ryyppyporukka, joka häiriköi vähän eri asunnoissa tilanteen mukaan. Milloin vaan alkaa kuulua sähkökitaran tai bassokitaran jumputus ja örinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on tupakoimaton talo periaatteessa, mutta käytäntö on toinen. Tupakoitsijoita on hyvin paljon, vaikka ankara kielto on tupakoinnin osalta täällä, kukaan ei sitä valvo. Hissiä en talossa ole enää viitsinyt käyttää, koska hississä haisee tupakka. Täällä on jatkuvasti lisäksi joku ryyppyporukka, joka häiriköi vähän eri asunnoissa tilanteen mukaan. Milloin vaan alkaa kuulua sähkökitaran tai bassokitaran jumputus ja örinä.

        Kuka tämän ankaran kiellon on antanut? Jos taloyhtiön hallitus, niin kiellolla ei ole mitään virkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tämän ankaran kiellon on antanut? Jos taloyhtiön hallitus, niin kiellolla ei ole mitään virkaa.

        Tätä taloa mainostetaan näin: Huoneistossa sekä kiinteistön yhteisissä tiloissa tupakointi on kielletty. 1.1.2019 ja sen jälkeen alkavat asumisoikeussopimukset kieltävät tupakoinnin koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

        Min luulin, että talo olisi rauhallisempi, koska tupakointikielto täällä on. Mutta kyllähän piha-alueillakin tupakoidaan ja on siellä tupakointikatokset. Kun muutin tähän asuntoon syksyllä, niin kyllä asunnossakin oli tupakoitu, vaikka siivouksella tupakan hajua oli yritetty saada pois. Täällä kaikki ikäluokat tupakoivat, vanhemmilla miehillä palaa piippu, enkä usko, että he aina viitsivät ulos mennä edes piiputtamaan, vaikka pihalla piippu hampaissa tietenkin liikkuvat myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä taloa mainostetaan näin: Huoneistossa sekä kiinteistön yhteisissä tiloissa tupakointi on kielletty. 1.1.2019 ja sen jälkeen alkavat asumisoikeussopimukset kieltävät tupakoinnin koko kiinteistössä, sen huoneistoissa, parvekkeilla, piha-alueilla ja yhteisissä tiloissa.

        Min luulin, että talo olisi rauhallisempi, koska tupakointikielto täällä on. Mutta kyllähän piha-alueillakin tupakoidaan ja on siellä tupakointikatokset. Kun muutin tähän asuntoon syksyllä, niin kyllä asunnossakin oli tupakoitu, vaikka siivouksella tupakan hajua oli yritetty saada pois. Täällä kaikki ikäluokat tupakoivat, vanhemmilla miehillä palaa piippu, enkä usko, että he aina viitsivät ulos mennä edes piiputtamaan, vaikka pihalla piippu hampaissa tietenkin liikkuvat myös.

        Tupakointikiellon määrää kunnan viranomainen taloyhtiön hakemuksesta, josta päätetään yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä. En tiedä miten tämä menee ASO-asunnoissa, mutta ainakaan as.oy:n tupakointikiellosta ei voi päättää yhtiökokous tai hallitus. Tai voi, mutta kielto on yhtä tyhjän kanssa, siis pätemätön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tupakointikiellon määrää kunnan viranomainen taloyhtiön hakemuksesta, josta päätetään yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä. En tiedä miten tämä menee ASO-asunnoissa, mutta ainakaan as.oy:n tupakointikiellosta ei voi päättää yhtiökokous tai hallitus. Tai voi, mutta kielto on yhtä tyhjän kanssa, siis pätemätön.

        Useimmille taloyhtiöille ja siellä asuville tuollainen tupakointikielon haku jää vain turhaksi haaveeksi. Mitä köyhempi ja kurjempi on asuinalue, niin takuuvarmasti kieltoa ei saada koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useimmille taloyhtiöille ja siellä asuville tuollainen tupakointikielon haku jää vain turhaksi haaveeksi. Mitä köyhempi ja kurjempi on asuinalue, niin takuuvarmasti kieltoa ei saada koskaan.

        Tupakointi, epäsosiaalinen käytös , kyvyttömyys huomioida muita ihmisiä, päihteiden käyttö, roskaaminen jne.kaikki nämä kulkevat käsi kädessä. Lukuunottamatta yläluokan sikariporrasta.
        Tosiasia on käytännössä osoittanut että huono- osaisuus, matalapalkka- alan duunit korreloivat vahvasti tupakoinnin yleisyyttä juuri näissä ryhmissä eli tietyissä sosiaaliluokissa.
        Eli halvoissa lähiöissä joissa asuntojen hinnat ovat todella edullisia, haisee tupakka joka paikassa. Ja joihin on majoitettu paljon vierastyövoimaa mm.rakennusalan ihmisiä ulkomailta , Ja joissa omistusasunnoissa asuvat eivät juurikaan välitä ovatko omat tai naapureiden parvekeseinämät ruskeat ja tahmeat tai tuleeko naapureiden asuntoihin tupakansavut sisälle, , eli eivät kykene edes alkeellisemmallakaan tasolla huomioimaan naapureitaan.
        Taloyhtiön hallitus yleensä sitä samaa hällä väliä porukkaa. Usein hallituksen jäsenet eläkkeellä olevia päällemäsmäröijiä jotka kuvittelevat omistavansa koko taloyhtiön ja keräävät hovia ympärilleen heitä palvomaaan ja kumartamaan.


      • Anonyymi

        Tupakkalaki; tupakan savua ei saa tulla naapureiden asuntoon eikä parvekkeille.
        Isännöitsijät lukutaidottomia, kielto yksinkertainen tehdä ilman asukasvaltuustojen pikkupiriäänestyksiä.


    • Anonyymi

      Tupakkakäry on ikävä, olkoon sitä missä vaan. Kyseinen käry tarttuu jokaiseen pintaan. Seiniin, kattoihin, vaatteisiin jne..

      • Anonyymi

        Ja haisee todella pahalle. Mrilläkerroskäytävä haisee muutamia kertoja kuukaudessa vahvalle tupakalle, katku tulee eteiseen asti ja rakenteiden kautta. Kukan ei tee yhtään mitään, taloyhtiö ei välitä ja toimii tupakoivien edusvalvojina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja haisee todella pahalle. Mrilläkerroskäytävä haisee muutamia kertoja kuukaudessa vahvalle tupakalle, katku tulee eteiseen asti ja rakenteiden kautta. Kukan ei tee yhtään mitään, taloyhtiö ei välitä ja toimii tupakoivien edusvalvojina.

        Tämään taas naapurilla joku vieras käymässä Hirvittävä tupakanhaju eteisessä ja rapussa. Rouva ryhtyy tupakoimaan kuin korsteeni välittömästi kun mies tulee vierailulle, joka paikassa aisee järkyttävä tupakansavu. Välillä tupakoi itsekseenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämään taas naapurilla joku vieras käymässä Hirvittävä tupakanhaju eteisessä ja rapussa. Rouva ryhtyy tupakoimaan kuin korsteeni välittömästi kun mies tulee vierailulle, joka paikassa aisee järkyttävä tupakansavu. Välillä tupakoi itsekseenkin.

        Tuo tupakansavu taitaa olla ikuisuuskysymys tietyissä taloyhtiöissä.
        Itse olin aikanaan ehdottanut isännöitsijälle merkkiainetestiä, jotta olisin voinut remontin yhteydessä havaita mistä rakosista ne katkut asuntooni oikein tulevat.
        Välilä iltaisin ja öisin haisee tupakka , pääsääntöisesti viikonloppuisin , mutta myös arkipäivinä todella häiritsevästi.
        Normaali käytäntö, kiellot, rajoitteet, remontit, valitukset, tupakointikiellon haut jne.eivät toimineet meidän taloyhtiössä lainkaan. Kaikkea vastustettiin vuosien ajan , kaikkia rajoitteita ja oltiin haluttomia mihinkään muutoksiin jotta kaikki asukkat olisivat viihtyneet- myös ne tupakoimattomat- ja voineet hyvin.
        Oli paljon vastustusta, ja haluttomuutta puuttua mihinkään.

        Kaiken tämän olisin tehnyt ihan omakustanteisesti, jos ei olisi tullut aivan sairaasti maksamaan. Testin jällkeen olisin repinyt vanhan lattian pois ja laittanut elementtisaumoihin ( lattia) täyteainetta siten että kaikki mahd.kolot ja halkeamat olisi sen jälkeen tukittu
        . Isännöitsijö lupasi kysyä asiaa tekniseltä isännöitsijältä. Nyt kuulin että isännöitsijä on vaihtunut. Joku uusi tullut taas tilalle joka tuskin suostuu yhtään mihinkään.

        Periaatteessa taloyhtiö on velvollinen korjaamaan ongelman, mutta sitä on turha tietyiltä, taloyhtöltä edes odottaa, eivät tee mitään vaan heidän näkökulmansaon se, että se joka kärsii tupakansavusta. muuttaa itse pois, muiden jatkaessa elämistään entiseen tahtiin. Näin taloyhtiö säästää taas muutaman sata tai tuhat euroa ja vaivan joka siitä korjaamisesta seuraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo tupakansavu taitaa olla ikuisuuskysymys tietyissä taloyhtiöissä.
        Itse olin aikanaan ehdottanut isännöitsijälle merkkiainetestiä, jotta olisin voinut remontin yhteydessä havaita mistä rakosista ne katkut asuntooni oikein tulevat.
        Välilä iltaisin ja öisin haisee tupakka , pääsääntöisesti viikonloppuisin , mutta myös arkipäivinä todella häiritsevästi.
        Normaali käytäntö, kiellot, rajoitteet, remontit, valitukset, tupakointikiellon haut jne.eivät toimineet meidän taloyhtiössä lainkaan. Kaikkea vastustettiin vuosien ajan , kaikkia rajoitteita ja oltiin haluttomia mihinkään muutoksiin jotta kaikki asukkat olisivat viihtyneet- myös ne tupakoimattomat- ja voineet hyvin.
        Oli paljon vastustusta, ja haluttomuutta puuttua mihinkään.

        Kaiken tämän olisin tehnyt ihan omakustanteisesti, jos ei olisi tullut aivan sairaasti maksamaan. Testin jällkeen olisin repinyt vanhan lattian pois ja laittanut elementtisaumoihin ( lattia) täyteainetta siten että kaikki mahd.kolot ja halkeamat olisi sen jälkeen tukittu
        . Isännöitsijö lupasi kysyä asiaa tekniseltä isännöitsijältä. Nyt kuulin että isännöitsijä on vaihtunut. Joku uusi tullut taas tilalle joka tuskin suostuu yhtään mihinkään.

        Periaatteessa taloyhtiö on velvollinen korjaamaan ongelman, mutta sitä on turha tietyiltä, taloyhtöltä edes odottaa, eivät tee mitään vaan heidän näkökulmansaon se, että se joka kärsii tupakansavusta. muuttaa itse pois, muiden jatkaessa elämistään entiseen tahtiin. Näin taloyhtiö säästää taas muutaman sata tai tuhat euroa ja vaivan joka siitä korjaamisesta seuraa.

        Laitonta touhua. Taloyhtiö on velvollinen korjaamaan tupakankäryn tuottaman asumishaitan, ei osakas joka siitä kärsii. Mutta, kuten on todettu, kaikki taloyhtiöt eivät toimi lakien mukaan. Osa täysien hampuusien hallinoimia.


    • Jos tupakointi asunto-osakeyhtiössä ärsyttää, eikä hallitus tee mitään asian korjaamiseksi, kannattaa asunto myydä taikka vuokrata joko mustalaisille taikka somaleille. Tuleepahan taloon sitten kunnolla ääntä ja tuoksua.

      • Anonyymi

        Myynti voi onnistua, mutta vuokraaminen osuu omaan nilkkaan. . Ajatus on ilmeisesti houkuttanut monia , entisiä talon asukkaita ja ovat sitten maksaneet takaisin korkojen kera . Ikävä kierre on sitten jäänyt päälle, kun taloyhtiö omaa jääräpäisyyttään ei ole kyennuyt joustamaan missään.
        Näin se joustamattomuus johtaa loputtomaan , huonolaatuisen asumisen kierteeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myynti voi onnistua, mutta vuokraaminen osuu omaan nilkkaan. . Ajatus on ilmeisesti houkuttanut monia , entisiä talon asukkaita ja ovat sitten maksaneet takaisin korkojen kera . Ikävä kierre on sitten jäänyt päälle, kun taloyhtiö omaa jääräpäisyyttään ei ole kyennuyt joustamaan missään.
        Näin se joustamattomuus johtaa loputtomaan , huonolaatuisen asumisen kierteeseen.

        Ja lopulta tuo kyvytömyys joustaa ja haluttomuus muuttaa mitään osuu jäärien omaan nilkkaan, kun taloyhtiö on täynnä säätiöiden, rakennusfirmojen ja muiden vuokraisäntien hallinnassa olevia asuntolääviä. Joista ei pidetä huolta ja joissa tupakansavulla ja muulla ilkivallalla pilataan asunnot, seinät, porraskäytävät, parvekkeet, pesutuvat, saunat ,kuin myös taloyhtiön muut yhteiset tilat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja lopulta tuo kyvytömyys joustaa ja haluttomuus muuttaa mitään osuu jäärien omaan nilkkaan, kun taloyhtiö on täynnä säätiöiden, rakennusfirmojen ja muiden vuokraisäntien hallinnassa olevia asuntolääviä. Joista ei pidetä huolta ja joissa tupakansavulla ja muulla ilkivallalla pilataan asunnot, seinät, porraskäytävät, parvekkeet, pesutuvat, saunat ,kuin myös taloyhtiön muut yhteiset tilat.

        Nämä tupakoijat ovat usein taloyhtiön hallituksen suojeluksessa. On kaveria ja tuttua, golfi- ja keilaporukan jöseniä, sukulaista tai muita, jopa ex- panokavereita. Kaikkea löytyy.
        Näitä ei saa nistään laittomasta touhusta edes kiinni, vaikka rikkovat härskisti asunto- osakeyhtiölakeja, jopa isännöitsijän suojeluksessa.
        On omia hämäräbisneksiä isännöitsijän kanssa, kaikkea paskaa löytyy jos lähtisi tarkemmin tutkimaan meidänkin, lähinnä haisevaa viemäriaukkoa muistuttavan hallituksen toimia.
        Tupakka haissut asunnossa jo useamman vuoden tehty valituksia hallituksen jäsenille jaisännöitsijälle ja terveysviranomaisille, mutta hallitus sekä isämnöitsijä vain haistattaa omaa anaaliaukkonsa tuottamaa katkua vastaukseksi hajuhaittoihin.
        Terveysviranomaiset ymmärtävät mutta ovat avuttomia ja kädettömiä kierojen paskojen edessä.


    • Anonyymi

      Tupakointia on tässä talossa hyvin paljon, vaikka periaatteessa tämän pitäisi olla savuton kohde. Parveketupakointia on, vaikka sekin on kielletty. Olen asunut tässä syyskuun alusta lähtien ja ei ole mukavaa, kun kesä on tulossa, eikä omalla parvekkeella voi oikein hajujen takia oleilla. Jos alemmalla parvekkeella poltetaan, niin katkut ovat todella väkevät. Ja tulee se savu kauemmiltakin parvekkeilta, jos tuuli tuo savun omalle parvekkeelle.

      • Anonyymi

        Savuton kohde? Miksi taloyhtiötä markkinoidaan savuttomana kohteensa jos siellä kuitenkin osa saa tupakoida?
        . Nämä ns.kahden sopimuksen talot ovat kyllä selkeää huijausta. Jos kuitenkin osa sopimuksella saa tupakoida, mikä takaa sen ettet oikeasti joudu juuri käryttäjien naapuriksi ja se entinen asukas on lähtenyt asunnosta juuri käryttelijöiden aiheuttaman asumisongelman johdosta? Ei mikään takaa sitä ettetkö joutuisi vastentahtoisesti hengittelemään tupakansavua omassa asunnossasi.
        Tämäntyyppisiä taloja ei saisi markkinoida savuttomina lainkaan, se on väärää tietoa ja ostajan harhaanjohtamista. Vasta jos asunto on jo valmistuessaan savuton, se on oikeasti savuton joten ostajat jo tietävät ostaessaan ettei siellä sa tupakoida.
        Myös sopimuksissa tulee selkeästi näkyä ehdot siitä että tupakointi on kielletty, muutoin jokainen voi vedota siihen ettei sopimuksessa lue mitään savuttomuusesta luki mainoslehtisessä mitä tahansa. Samoin sanktioista tulee olla selkeä tieto, mitä seuraa jos asukas toistuvasti tai usein rikkoo tätä kieltoa vastaan eli tupakoi pihalla tai parvekkeella. Muussa tapauksessa koko savuttomuus on pelkkä markkinointikikka jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa.


    • Anonyymi

      Aikaisemmassa asunno oli ongelmana se,että tupakan haju tunki naapurista asuntoon kesäisin. On ihanaa kun ei enää tupakan hajua ole riesana.

      • Anonyymi

        Joudun vielä kestämään seinänaapurin käryttelyä kunnes muutan.
        Savuton asunto ja parveke ja mahdollisuus tuulettaa vaatteitaan parvekkeella ja oleskella siellä pelkäämättä sitä että kohta haisee kitkerä ja vahva tupakanhaju taas kerran -- savuton asunto edustaa elämisen ja asumisen laatua. Sen ovat ymmärtäneet jo uudiskohteiden rakennuttajatkin.
        Tupakoivat eivät näistä tämän tyyppisistä laatukysymyksistä ymmärrä tai enemmänkin välitä tuon taivaallista. Heille elämän- ja asumisen laatu on sitä että saa vetää keuhkonsa täyteen palokaasuja ja puhaltaa ne ulos toisten nurkkiin. Siihen muutama kalja päälle. Siinä heidän elämänlaatunsa rajoittuu.
        Ei mitään tietoa puhtaasta, raikkaasta hyväntuoksuisesta olohuoneesta tai vaatteista. Vai nko näin?
        Pyykkinpesun ilon he toki tunnistavat ja puhtaiden vaatteiden tuoksun tuoman nautinnon ja pääasia taitaa heillä olla se, ettei se tupakansavu vahingossakaan haise heidän asunnossaan vaan menee toisaalle, toisten asuntoihin. Mitä nyt muista, haiskoot siellä vaikka mikä, kunhan ei omassa asunnossa haise.
        Tässä on tietty ristiriita. Nautitaan itse oman asunnon hajuttomuudesta, siksihän mennään parvekkeelle tupakoimaan mutta unohdetaan sopivasti se, että ne savut kuljeutuvat toisten asu ntoihin ja parvekkeille.
        Kyse on siis lian ja saastan tunkemisesta toisten nurkkiin, ei mistään muusta kuin itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä naapureita kohtaan. Siksi en halua asua tupakkatalossa koska se on täynnä egoistisia ja narsistisia ihmisiä. Heiltä ei voi odottaa mitään solidaarisuutta muita kohtaan, lisäksi addiktio sanelee kaikkea.


    • Anonyymi

      Mitäkö sille voi tehdä milläs sen todistaa mistä tupakansavu tulee jos ei asukas itse tupakoi sisällä

      • Anonyymi

        Meillä asukas nimenomaan tupakoi sisällä. Otin ovilistan irti ja haistelin, heti tuli tupakanhaju nenään. Samoin jalkalistan irroitettuani polvistuin lattianrajaan ja haistelin elementin reunaa , tupakka haisi. Vahvemmin tupakanjaju tulee ovilistan takaa. Tupakanhajun aistii jo seisoessa oviaukon edessä, juuri siinä metrin tai puolentoista säteellä haisee tupakka. Seinän takana on naapurin vaatehuone eli tyyppi polttaa vaatehuoneessa missä todennäköisesti ei säilytetä lainkaan vaatteita eli ei ole alkupräisessä käyttötarkoituksessan vaan muutettu tupakkahuoneeksi. Aika ajoin tupakan todella vahva haju haisee rappukäytävässäkin , siinä samasa kerroksessa. Eikä kannata keskustella asukkaan kanssa koska tupakointia ei ole kielletty. Taloyhtiö ei kustanna yhtään mitään elementtien saumojen tilkitsemistä,tämä asia on ihan suoraan päin näköä sanottu äkäisesti myös isännöitsijän ja hallituksen jäsenen toimesta. "Ei kuulu meille, tee asialle itse jotain tai muuta pois".
        No, kohta muutetaankin melkein 20 neliötä pienempään asuntoon ja savuttomaan taloyhtiöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä asukas nimenomaan tupakoi sisällä. Otin ovilistan irti ja haistelin, heti tuli tupakanhaju nenään. Samoin jalkalistan irroitettuani polvistuin lattianrajaan ja haistelin elementin reunaa , tupakka haisi. Vahvemmin tupakanjaju tulee ovilistan takaa. Tupakanhajun aistii jo seisoessa oviaukon edessä, juuri siinä metrin tai puolentoista säteellä haisee tupakka. Seinän takana on naapurin vaatehuone eli tyyppi polttaa vaatehuoneessa missä todennäköisesti ei säilytetä lainkaan vaatteita eli ei ole alkupräisessä käyttötarkoituksessan vaan muutettu tupakkahuoneeksi. Aika ajoin tupakan todella vahva haju haisee rappukäytävässäkin , siinä samasa kerroksessa. Eikä kannata keskustella asukkaan kanssa koska tupakointia ei ole kielletty. Taloyhtiö ei kustanna yhtään mitään elementtien saumojen tilkitsemistä,tämä asia on ihan suoraan päin näköä sanottu äkäisesti myös isännöitsijän ja hallituksen jäsenen toimesta. "Ei kuulu meille, tee asialle itse jotain tai muuta pois".
        No, kohta muutetaankin melkein 20 neliötä pienempään asuntoon ja savuttomaan taloyhtiöön.

        Juuri äijänkätkä, punaniskainen, turpeanaamainen, inhottava äijä tuli kotiinsa ja meni " tupakkahuoneeseen" röökille. Välittömästi tupakanhaju omassa eteisessä leviten metrin , puolentoista etäisyydelle olohuoneen oviaukosta joka suuntaan.. Äijä istuu myöhään psikallisessa bubissa kaljaa tai lonkeroa lipittäen . Ja tulee sitten tuottamaan paskanhajuaan naapurille. Helvetti että vihaan tupakointia ja siihen liittyvää itsekeskeisyyttä välinpitämättömyyttä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä asukas nimenomaan tupakoi sisällä. Otin ovilistan irti ja haistelin, heti tuli tupakanhaju nenään. Samoin jalkalistan irroitettuani polvistuin lattianrajaan ja haistelin elementin reunaa , tupakka haisi. Vahvemmin tupakanjaju tulee ovilistan takaa. Tupakanhajun aistii jo seisoessa oviaukon edessä, juuri siinä metrin tai puolentoista säteellä haisee tupakka. Seinän takana on naapurin vaatehuone eli tyyppi polttaa vaatehuoneessa missä todennäköisesti ei säilytetä lainkaan vaatteita eli ei ole alkupräisessä käyttötarkoituksessan vaan muutettu tupakkahuoneeksi. Aika ajoin tupakan todella vahva haju haisee rappukäytävässäkin , siinä samasa kerroksessa. Eikä kannata keskustella asukkaan kanssa koska tupakointia ei ole kielletty. Taloyhtiö ei kustanna yhtään mitään elementtien saumojen tilkitsemistä,tämä asia on ihan suoraan päin näköä sanottu äkäisesti myös isännöitsijän ja hallituksen jäsenen toimesta. "Ei kuulu meille, tee asialle itse jotain tai muuta pois".
        No, kohta muutetaankin melkein 20 neliötä pienempään asuntoon ja savuttomaan taloyhtiöön.

        Kannattaa myydä asunto sitten säätiölle joka majoittaa siihen asunnottomia päihdeongelmaisia ja huumeidenkäyttäjiä. Saa taloyhtiö juuri sitä mitä tilaa. 😆
        Meteliä, örvellystä, sikailua, huutoraivaria, sotkua, likaa ja häiriöitä. Poliisi käy useita kertoja viikossa , toivon mukaan.
        Kosto on suloista vuosien kärsimyksistä ja taloyhtiön kettuiluista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri äijänkätkä, punaniskainen, turpeanaamainen, inhottava äijä tuli kotiinsa ja meni " tupakkahuoneeseen" röökille. Välittömästi tupakanhaju omassa eteisessä leviten metrin , puolentoista etäisyydelle olohuoneen oviaukosta joka suuntaan.. Äijä istuu myöhään psikallisessa bubissa kaljaa tai lonkeroa lipittäen . Ja tulee sitten tuottamaan paskanhajuaan naapurille. Helvetti että vihaan tupakointia ja siihen liittyvää itsekeskeisyyttä välinpitämättömyyttä..

        Tarkennuksena; Nimenomaan inhoan sellaista tupakointia joka ei huomioi muita ihmisiä. Muuten jokainen tehköön mitä haluaa polttaa tai ei polta, mutta täytyy pystyä huomioiman muut ihmiset. Jos sitä ei tee, on kyse välinpitämättömyydestä ja itsekeskeisyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkennuksena; Nimenomaan inhoan sellaista tupakointia joka ei huomioi muita ihmisiä. Muuten jokainen tehköön mitä haluaa polttaa tai ei polta, mutta täytyy pystyä huomioiman muut ihmiset. Jos sitä ei tee, on kyse välinpitämättömyydestä ja itsekeskeisyydestä.

        Mistä tietää että eläkkeellä oleva naapurisi on palannut kesämökiltään kaupunkiasuntoonsa? Metelistä, äänistä..hajuista?
        No tietenkin omaan asuntoosi kantautuvasta vahvasta tupakanhajusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä asukas nimenomaan tupakoi sisällä. Otin ovilistan irti ja haistelin, heti tuli tupakanhaju nenään. Samoin jalkalistan irroitettuani polvistuin lattianrajaan ja haistelin elementin reunaa , tupakka haisi. Vahvemmin tupakanjaju tulee ovilistan takaa. Tupakanhajun aistii jo seisoessa oviaukon edessä, juuri siinä metrin tai puolentoista säteellä haisee tupakka. Seinän takana on naapurin vaatehuone eli tyyppi polttaa vaatehuoneessa missä todennäköisesti ei säilytetä lainkaan vaatteita eli ei ole alkupräisessä käyttötarkoituksessan vaan muutettu tupakkahuoneeksi. Aika ajoin tupakan todella vahva haju haisee rappukäytävässäkin , siinä samasa kerroksessa. Eikä kannata keskustella asukkaan kanssa koska tupakointia ei ole kielletty. Taloyhtiö ei kustanna yhtään mitään elementtien saumojen tilkitsemistä,tämä asia on ihan suoraan päin näköä sanottu äkäisesti myös isännöitsijän ja hallituksen jäsenen toimesta. "Ei kuulu meille, tee asialle itse jotain tai muuta pois".
        No, kohta muutetaankin melkein 20 neliötä pienempään asuntoon ja savuttomaan taloyhtiöön.

        Onkohan haluttomuuden taustalla ja vastuun ulkoistamisella tupakansavusta kärsivän osalta se selitys että tämä on remontoinut asuntoaan mm.uusinut lattiamateriaalit, jalkalistat ja taloyhtiö katsoo ettei sillä ole enää mitään velvollisuutta puuttua yhtään mihinkään.
        Eräällä tuttavan tutullani kävi sellainen tilanne että yläkerrasta oli valunut vedet ja kastanut keittiön seinän ja lattian. Taloyhtiön vakioporukka tuli remppaamaan , ensin kuivatukset sitten kaappien poistot ja välitilan laatoituksen purku ja sen takana olevan kastuneen kipsilevyn vaihto uuten. Kun tuttavani tuttava oli jodkus muinoin 2000- luvun alussa uusinut keittiön, vaihtanut kaakelit, ja säilyttänyt ylim..kaakeleita toistakymmentä vuotta kellarissa ja lopulta vienyt ne kierrätykseen, kysyi urakoitsija olisiko vanhoja kaakeleita jäljellä johon tämä totesi ettei enää ole joten kaakeleita ei poistettu ja märkä kipsilevy jätettiin alle ja vain tietyiltä osilta vaihdettin levyt uusiin.
        Koska; taloyhtiö ei korvaa sitä mitä asukas on itse muutostoinään itse teetättänyt asuntoon. Eli vakuutus korvaa vain alkuperäiskuntoon saattamisen. Näin märkä levy jätettiin vastoin hyviä rakennustapoja alle mitä ilmeisemmin, ei enää kiinnostanut taloyhtiötä mahdollisen homeen kasvaminen ja kosteusvaurion kehittyminen. Aika sikamaista touhua näytti olevan koko touhu.
        Muutakin ilmeni sitten loppupeleissä, huonoa työnjälkeä ja vikoja joiden korjausta sai kuulema odotella ja tivata perään.
        Oletan että tuossakin tapauksessa jos on samanlaisesta taloyhtiöstä kyse, niin taloyhtiö haluaa vain väistellä vastuitaan mikä viitta itse taloyhtiön hallituksen jäsenistössä ilmenevään yleiseen piittaamattomuuteen.
        Eli vedotaan siihen että asukas on tehnyt muutoksia vaikka tuskin lattiamateriaalin vaihto vaikuttaa alkuperäisten rakenteiden heikkolaatuisuuteen ja hajujen läpäisevyyteen, mutta jos halutaan väistää vastuita niin juuri noihan se tapahtuu. Siten jos osakas on - kuten tuossa ed.mainitussa tapauksessa oli- arempi, hiljaisempi ja sulkeutuneempi- niin toki sitäkin ominaisuutta käytettiin ilmeisesti mielellään hyväksi.
        Nykyään osakkaiden aktiivuutta vaaditaan tietyntyyppisossä taloyhtiöissä , muutoin , hissukat jäävät aina jalkoihin eikä heitä kuunnella. Pitää oppia olemaan röyhkeä ja pitämään puoliaan. Valitettavasti maailma on säälimätön, härski ja kova, joka paikassa, niin koulussa, työelämässä, vapaa- aikana, kotona ja asuinyhteisöissä.
        Sosiaalinen peli on mennyt hyvin rumaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tietää että eläkkeellä oleva naapurisi on palannut kesämökiltään kaupunkiasuntoonsa? Metelistä, äänistä..hajuista?
        No tietenkin omaan asuntoosi kantautuvasta vahvasta tupakanhajusta.

        Totta, heti kun syyskuu alkoi palasi kamala tupakankärykin asuntoon. Naapuri käryttää huoletta ja tietää 100 varmasti että savut tulevat sisätiloihini. Mutta vi***saan polttaa, täysin häiriintynyt tyyppi. Kukaan normaali ihminen ei polta jos tietää että savut leviävät naapuriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, heti kun syyskuu alkoi palasi kamala tupakankärykin asuntoon. Naapuri käryttää huoletta ja tietää 100 varmasti että savut tulevat sisätiloihini. Mutta vi***saan polttaa, täysin häiriintynyt tyyppi. Kukaan normaali ihminen ei polta jos tietää että savut leviävät naapuriin.

        Kyse on kerrostalokiusaamisesta. Samaan tyyliin kuin metelöintikin. Joistain ei vain ole asumaan kerrostalossa. Ovat sosiaalisesti valikoivia, toisia kiusataan tahallaan,toisille esitetään kivaa kaveria. Tupakoijat ovat ihan oma ihmislajinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on kerrostalokiusaamisesta. Samaan tyyliin kuin metelöintikin. Joistain ei vain ole asumaan kerrostalossa. Ovat sosiaalisesti valikoivia, toisia kiusataan tahallaan,toisille esitetään kivaa kaveria. Tupakoijat ovat ihan oma ihmislajinsa.

        Meillä taitaa olla niin että naapurina asuva omakotitalo- ansassa asuva - äijä jolla on aikuinen poika joka tarvitsee oman kämpän, tupakoi tahallaan sisätiloissa tietäen että käryt tulevat naapuriin.
        Pojalla ei ole rahaa omaan asuntoon ja isä ei pääse eroon omakotitalostaan. Joten vanhempi äijä käryttää sisätiloissa ja parvekkeella siten että naapuri hermostuu tupakankäryyn asunnossaan ja joutuu myymään kämppänsä todella halvalla. Sitten sovitaan taloyhtiön hallituksen jäsenen kanssa että taloon ei haeta tupakointikieltoa ja tehdään kaikki sen torppaamiseksi. Kun naapuri laittaa sitten tupakanhajuisen asuntonsa myyntiin, ostajaehdokkaaksi tulee takuuvarmasti sen käryttävä naapuriäijän aikuinen uusavuton kus...päinen poika jolle pitää saada asunto halvalla ja iskän vierestä.
        Näin iskä ja jäbä pääsevät toistensa naapureiksi ,eikä toisen tarvitse asua kalliissa, energiatehottomassa, vanhassa omakotitalomörskässään jota ei saa kaupatuksi millään pois. Ei sillä hinnalla että saisi ostettua uuden asunnon.
        Näin kaksi kus....ptä asuvat vierekkäin. Ja tupakka haisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä taitaa olla niin että naapurina asuva omakotitalo- ansassa asuva - äijä jolla on aikuinen poika joka tarvitsee oman kämpän, tupakoi tahallaan sisätiloissa tietäen että käryt tulevat naapuriin.
        Pojalla ei ole rahaa omaan asuntoon ja isä ei pääse eroon omakotitalostaan. Joten vanhempi äijä käryttää sisätiloissa ja parvekkeella siten että naapuri hermostuu tupakankäryyn asunnossaan ja joutuu myymään kämppänsä todella halvalla. Sitten sovitaan taloyhtiön hallituksen jäsenen kanssa että taloon ei haeta tupakointikieltoa ja tehdään kaikki sen torppaamiseksi. Kun naapuri laittaa sitten tupakanhajuisen asuntonsa myyntiin, ostajaehdokkaaksi tulee takuuvarmasti sen käryttävä naapuriäijän aikuinen uusavuton kus...päinen poika jolle pitää saada asunto halvalla ja iskän vierestä.
        Näin iskä ja jäbä pääsevät toistensa naapureiksi ,eikä toisen tarvitse asua kalliissa, energiatehottomassa, vanhassa omakotitalomörskässään jota ei saa kaupatuksi millään pois. Ei sillä hinnalla että saisi ostettua uuden asunnon.
        Näin kaksi kus....ptä asuvat vierekkäin. Ja tupakka haisee.

        Kuullostaa espoolaiselta whitetrash- porukan toiminnalta.. Onko Espoon Suvela kyseessä.? Siellä kuulema on Suomen tihein tupakka- taloyhtiöiden keskittymä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä taitaa olla niin että naapurina asuva omakotitalo- ansassa asuva - äijä jolla on aikuinen poika joka tarvitsee oman kämpän, tupakoi tahallaan sisätiloissa tietäen että käryt tulevat naapuriin.
        Pojalla ei ole rahaa omaan asuntoon ja isä ei pääse eroon omakotitalostaan. Joten vanhempi äijä käryttää sisätiloissa ja parvekkeella siten että naapuri hermostuu tupakankäryyn asunnossaan ja joutuu myymään kämppänsä todella halvalla. Sitten sovitaan taloyhtiön hallituksen jäsenen kanssa että taloon ei haeta tupakointikieltoa ja tehdään kaikki sen torppaamiseksi. Kun naapuri laittaa sitten tupakanhajuisen asuntonsa myyntiin, ostajaehdokkaaksi tulee takuuvarmasti sen käryttävä naapuriäijän aikuinen uusavuton kus...päinen poika jolle pitää saada asunto halvalla ja iskän vierestä.
        Näin iskä ja jäbä pääsevät toistensa naapureiksi ,eikä toisen tarvitse asua kalliissa, energiatehottomassa, vanhassa omakotitalomörskässään jota ei saa kaupatuksi millään pois. Ei sillä hinnalla että saisi ostettua uuden asunnon.
        Näin kaksi kus....ptä asuvat vierekkäin. Ja tupakka haisee.

        Meillä tulee kaikki ruoankäryt asuntoon. Odotan vain sitä hetkeä koska keittiön katossa oleva palohälyttimeni pärähtää soimaan kun naapuri polttaa ruokansa pohjaan..😆😂
        Tälläkin hetkellä haisee tosi vahvasti pohjaanpalanut pihvi ja liesi on ihan tyhjäja kylmä.. ...😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä tulee kaikki ruoankäryt asuntoon. Odotan vain sitä hetkeä koska keittiön katossa oleva palohälyttimeni pärähtää soimaan kun naapuri polttaa ruokansa pohjaan..😆😂
        Tälläkin hetkellä haisee tosi vahvasti pohjaanpalanut pihvi ja liesi on ihan tyhjäja kylmä.. ...😂

        Piti ihan varmuuden vuoksi tsrkistaa ettei oikeasti liedellä ole mitään...ei ollut mutta jumalaton käry on koko keittiössä ja ilmastointikanavasta se tulee, koko keittiö haisee palaneelle pihville..voi j..uta...kohta kilahtaa jossain..😡😤


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä taitaa olla niin että naapurina asuva omakotitalo- ansassa asuva - äijä jolla on aikuinen poika joka tarvitsee oman kämpän, tupakoi tahallaan sisätiloissa tietäen että käryt tulevat naapuriin.
        Pojalla ei ole rahaa omaan asuntoon ja isä ei pääse eroon omakotitalostaan. Joten vanhempi äijä käryttää sisätiloissa ja parvekkeella siten että naapuri hermostuu tupakankäryyn asunnossaan ja joutuu myymään kämppänsä todella halvalla. Sitten sovitaan taloyhtiön hallituksen jäsenen kanssa että taloon ei haeta tupakointikieltoa ja tehdään kaikki sen torppaamiseksi. Kun naapuri laittaa sitten tupakanhajuisen asuntonsa myyntiin, ostajaehdokkaaksi tulee takuuvarmasti sen käryttävä naapuriäijän aikuinen uusavuton kus...päinen poika jolle pitää saada asunto halvalla ja iskän vierestä.
        Näin iskä ja jäbä pääsevät toistensa naapureiksi ,eikä toisen tarvitse asua kalliissa, energiatehottomassa, vanhassa omakotitalomörskässään jota ei saa kaupatuksi millään pois. Ei sillä hinnalla että saisi ostettua uuden asunnon.
        Näin kaksi kus....ptä asuvat vierekkäin. Ja tupakka haisee.

        Mulla on kallis vuokra-asunto niin, että ei kukaan pääse halpaan vuokra-asuntoon jos savustaa minut pihalle jollakin tupakan savulla. Sitäpaitsi samat tupakoitsijat seuraa minua ja muuttaa minun perässä talosta taloon tupakoimaan tahalleen olipa sitten talo savuton tai ei olipa vuokra halpa tai kallis, samat tupakoija vakoojat minua seuraa kuin hai laivaa talosta taloon. Eikä kenenkään vuokra halpene sillä, että muuttaisin toiseen asuntoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on kerrostalokiusaamisesta. Samaan tyyliin kuin metelöintikin. Joistain ei vain ole asumaan kerrostalossa. Ovat sosiaalisesti valikoivia, toisia kiusataan tahallaan,toisille esitetään kivaa kaveria. Tupakoijat ovat ihan oma ihmislajinsa.

        Ulkomaalaisen poliitikon johtamaa työpaikkasavustamista eli heti kun kotona tekee etötöitä niin alkaa naapurissa hirveä älämölö ja tupakointi sillä samalla sekunnilla eli näkevät milloin kirjaudun töihin. Poliitikko kun on mielesän päättänyt, että minustakin tulee poliitikko, vaikka ei tasan tule. Koskaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on kerrostalokiusaamisesta. Samaan tyyliin kuin metelöintikin. Joistain ei vain ole asumaan kerrostalossa. Ovat sosiaalisesti valikoivia, toisia kiusataan tahallaan,toisille esitetään kivaa kaveria. Tupakoijat ovat ihan oma ihmislajinsa.

        Samat tyypit ne muuttaa perässö talosta taloon tupakoimaan ei völiå onko talo kokonaan savuton vai ei. Ottavat sitten itselleen aina häädön ja kohta ovat uudelleen muuttamassa samaan taloon tai perässö muuttamassa samaan taloon jälleen tupakoimaan ja häiritsemään työntekoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta, heti kun syyskuu alkoi palasi kamala tupakankärykin asuntoon. Naapuri käryttää huoletta ja tietää 100 varmasti että savut tulevat sisätiloihini. Mutta vi***saan polttaa, täysin häiriintynyt tyyppi. Kukaan normaali ihminen ei polta jos tietää että savut leviävät naapuriin.

        Ei se kuule johtuu politiikasta ja 9/11:sta. Kun päivä lähstyy niin alkaa tupakoiminenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samat tyypit ne muuttaa perässö talosta taloon tupakoimaan ei völiå onko talo kokonaan savuton vai ei. Ottavat sitten itselleen aina häädön ja kohta ovat uudelleen muuttamassa samaan taloon tai perässö muuttamassa samaan taloon jälleen tupakoimaan ja häiritsemään työntekoa.

        Miksi ottaisivat häädän? Tupakoijahan on maailman onnelisin eläessään käryjensä keskellä. Eikä muutto samaan kessuttelutaloon välttämättä enää onnistu kun noista kessuttelun sallivien taloyhtiöiden haisevista ja tervan kellastamista kämpistä käydään veristä taistelua tupakoivien kesken.


    • Anonyymi

      Aloittajalle ehdottaisin sille äidille tupakkalakkoa.
      Veikkaan, että asia hoituu näin.

      • Anonyymi

        Äitihän ei lopeta, kuten ei monet muutkaan samanlaiset. Äiti polttaa koska tupakka rauhoittaa mukavasti, eikä välitä, ei lapsestaan tai muistakaan. Addiktio hallitsee elämää.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe