Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Legaatinsaaja versus yleistestamentinsaaja

Anonyymi-ap

Yksi perii legaatinsaajana kiinteistön (asunnon), toinen yleistestamentinsaajana loput omaisuudesta, mutta kumpi perii asunnon irtaimiston eli antiikkihuonekalut, kristallikruunut, hopeat ja vanhat vaatteet sun muut roinat?

10

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinhän se on, että legaatinsaaja juuri ja vain hänelle määrätyn omaisuuden. Yleistestamentin saaja kaiken, mitä ei ole erityisesti määrätty jollekin muulle annettavaksi.
      Irtaimisto menee siis yleitestamentin saajalle.

      • Anonyymi

        Toivottavasti vie sitten rojutkin ja siivoaa jälkensä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti vie sitten rojutkin ja siivoaa jälkensä!

        Testamentti ei määrää asunnon loppusiivousta, hyvä ettette vaadi vielä lisäksi täyttä remonttia putkstovaihdoksineen, kylpy/suihkutilojen uusimista, keittiönremonttia, parvekkeen lasitusta.

        Tyytykää siihen asunnon saamiseen, niin saatte ristin itsellenne kun yleistestamentilla saanut myy onnessaan wrightia ja edelfeltiä..

        😂😂😁

        T. Professional of the law, Lawetorder Z via V


    • Anonyymi

      Kompa. Onko lakimääräisiä perillisiä?

      • Anonyymi

        Ei ole kompa.


      • Anonyymi

        Yleistestamentti ulkopuolinen, legaati sukulainen!


    • Anonyymi

      Lienee niin, että perittävä on tarkoittanut asunnon määrätessään yhdelle, että hän saa myös siihen kuuluvan irtaimiston. Testamentin sanamuoto voi tietenkin antaa vihiä asiaa ja mitä mahdollisesti perittävä on puhunut testamenttinsa tarkoituksesta.

      Testamenttia on aina tulkittava siten, että perittävän tarkoitus toteutuu.

      • Anonyymi

        Niin, uskoisin ettei ainakaan vanhuksen mieleen tule, että yleistestamentin myötä saattavat myös legaatin oikeudet asunnon irtaimistoon häipyä taivaan sineen, periaatteessa vaikka suvun valokuva-albumit jos yleistestamentin saaja on ulkopuolinen. Tämäkin keskustelu osoittaa, kuinka tarkkana testamentin suhteen on syytä olla ja etenkin jos suvun ulkopuolisia tulee mukaan.


      • Anonyymi

        Ihan päinvastoin.


    • Anonyymi

      Ilman eri mainintaa asiasta tietenkin yleistestamentin saaja perii. Irtaimisto ja muu roina ei kuulu millään tavoin asuntoon (kiinteistöön).

      Koska legaatti täytetään ennen perinnönjakoa, yleistestamentin saajan on kannettava irtain ja muu roina asunnosta mahdollisimman nopeasti, ellei legaatin saajan kanssa muuta sovita.

      Jos kyseessä on todellisuudessa (suluissa mainittu) kiinteistö, ei vaikkapa asunto-osake, tulee erottaa toisistaan irtaimisto ja tarpeisto. Rakennusten lisäksi tarpeisto katsotaan erilliseksi esineeksi, joka kuitenkin palvelee kiinteistön käyttöä, ja tarpeistoa ovat mm. avaimet, tikapuut tai laitteet, työvälineet ja koneet, joiden voidaan katsoa sijaitsevan pysyvästi kiinteistöllä ja palvelevan sen käyttötarkoitusta. Tarpeisto kuuluu pääsääntöisesti legaatin piiriin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe