Kirkkoherran vaali seurakuntaisille !

Anonyymi-ap

Mitä hölmöä ne " kirkkoruhtinaat"ovat pääseet tekemään. Seurakuntalaisille ei jää kuin vernmaksajan osuus.
Voi pitkä nenä,jotta minua harmittaa. Tiedän että jokaisessa seurakunnassa missä vaali on tehty pienen valtuuston, tai seurakuntaneuvoston toimesta on kirkossa kävijöiden määrä vähennyt ja kirkosta erot lisääntyneet. Sitäkö te kirkkoruhtinaat haluatte?
Peruuttakaa päätös heti ennenkuin kirkkoherran vaali julistetaan haettavaksi.
Ännestys kirkkoherrasta seurakunnan jäsenille !

26

1148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eroa kirkosta. Kirkko on harhaa.

    • Anonyymi

      Minähän sanoin että Inguliinit ja Ypykkäläiset on Saatanasta. Ne ei ole tuonut mitään lisäarvoa tähän maailmaan😡

    • Anonyymi

      Papit vain lihovat, ei tosin minun rahoilla. Älysin erota kirkosta jo aikoja sitten. Nyt olen niillä säästyneillä verorahoilla käynyt lomalla Gran Canarialla. Summa riittää mukavasti lentolippuun sinne, ja takaisin. Suosittelen tätä toimenpidettä muillekkin. Turhaan me papeille ja niiden juoksupojille rahojamme työnnetään.

    • Anonyymi

      viisaat kuhmolaaset kyläpöpit haluu valita uuden ahasmielisem kirkkoherran semmosen joka uskoo että aurinko kiertää maata ja elää vuodes 1623. muu maailma kehittyy, kuhmossa viisaat kyläpöpit houraa ja näkee näkyi. onnex Jesse rakastaa teitä kaikkii :D jiizus mikä takapajulan peräkylä, ei oo suomessa toista samanlaista ... valitkaa lestakirkkoherra jostai lapin takakylältä tai körtti, oiskohan teille riittävän ahasmielinen ..

    • Anonyymi

      Körtttiläisii höpöttäjii sotkamosta rosvoja pahimmasta päästä kunta konkurssis

    • Anonyymi

      Jokainen seurakuntalainen on samanarvoinen, kun valitaan hengellistä johtajaa seurakuntaan. SIIS avoin vaali, missä jokainen jäsen saa äänestää. Lisäksi kirkkoherra on hengellisten työntekijöiden esimies, siis vain hengellisten, joten heidän työntekijöiden ääni kuuluville haastattelemalla. PS! kiinteistö ja muut vastaavat työntekijät ovat talousjohtajan alaisia. Suhteessa kirkkoherraan ovat verrattavissa seurakuntalaiseen.

    • Anonyymi

      Kirkkoherran työnkuvassa korostuu taloudenhoito ja henkilöstöasiat. Niissä se painoarvo pitää olla, ei siinä, miten tunteikkaan saarnan osaa pitää.

      • Anonyymi

        Kirkkoherra ei hoida taloutta, vaan talouspäällikkö alaisineen ja luottamushenkilöt. Kannattaa lukea kirkkolaki tarkempaan.


    • Anonyymi

      Kirkkoherran vaalissa tulee kuulla ja nähdä millaisia ehdokkaita on tarjolla vaaliin. Heitähän haastatellaan seurakunnan edessä. Jokaisen pitää nähdä ja kuulla millaisia ehdollaita on tarjolla ja sitten suora kansan vaali. Se on oikein ja rehellinen.
      Minusta on väärin että pieni piiri poliittisin perustein valittu kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran. Sehän on samaa kuin eduskunta valitsisi presidentin. Olisko se oikein?
      Ei todellakaan ole.

      • Anonyymi

        Politiikka ja uskonto ovat ihmisten sumuttamista. Koska kirkollisvaalit olivat poliittisia, poliittisten mielipiteiden sävyttämiä, niin valitkaa jokin poliitikko kirkkoherraksi. Pienellä koulutuksella oppisi varmaan ilmaisemaan uskonnolliset fraasit.


    • Anonyymi

      Kirkkoherran valintatavan muutosta on varmaankin joku esittänyt, ei se taivaasta ole pöydälle tipahtanut.

      Esityksen tekijä lienee perustellut esityksensä?, vaikken niitä ole nähnyt.

      Kiinnostavaa olisi kuulla perustelut, voihan siellä olla järkisyitäkin muutokselle.

      • Anonyymi

        AK:n pitäisi tutkia tuokin asia.


      • Anonyymi

        Kuhmolaisen mielipideosastolla tulee perustelut, hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuhmolaisen mielipideosastolla tulee perustelut, hyvä.

        Mielipideosaston kirjoitus paljastaa vakavan puutteen hallinnon tietämisestä ja kertoo kirjoittajan arvomaailmasta suhteessa toisiin seurakuntalaisiin.


    • Anonyymi

      Se on kirkkovaltuuston syy, miksi näin toimitaan ei seurakuntalaisten tai pappinen.
      Luottamusmiehetkö muka parhaiten tietäisivät kuka mahdollisista ehdokkaista olisi sopivin ?

    • Anonyymi

      Se on Huuskon Martti, joka näitä esityksiä sorvaa. Taisi käydä vaaleissa kehnosti. Olenko oikeassa, että hän jäi vaaleissa rannalle ruikuttamaan?

      • Anonyymi

        Toivotaan , toivotaan , että vastaisuudessa luottamushenkilöiksi valitaan sellaiset seurakuntalaiset, jotka osaavat lukea ev. lut. kirkon hallintokarttaa. Osaisivat kenties etsiä tietoa, sekä suhtautuvat vakavasti luottamustoimeensa. Erikoisinta on julkinenkin kirjoittelu siitä, että kirkkoherra päättää taloudesta, kiinteistöistä jne,,, ja on kaikkien esimies. Seurakunta on jakaantunut hengelliseen ja ns. maalliseen työyhteisöön osa-alueina. Hengellisten esimies on kirkkoherra ja talous- omaisuus-kiinteistötyötä hallinnoi talouspäällikkö. Hänen esimiehenä on kirkkoneuvosto eikä kirkkoherra. Kaikki talouteen johtavat päätösesitykset tekee talousjohtaja. Luottamushenkilöt päättävät asioista päätösesitysten jälkeen itsenäisesti, mutta kuulevat tietenkin päätösesittelijää. Olisi aika ihmeellistä, että Kuhmon seurakuntaan etsitään kirkkoherraa, jolla olisi ekonomin, papin ja hallintotieteilijän tutkinto. Miksikähän jotkut (joku) haluaa informoida seurakunnan jäseniä hallintoharhaan oikein julkisesti???
        Olisi jonkunsortin LÖÖPPIUUTISTEN paikka??? Poikkeavaa tiedotusoppia ???
        JK.Hakijan edellisiin työpaikkoihin tapahtuvat yhteydenotot voi tehdä ainoastaan valittavan suostumuksella ja kommentit sieltä ainoastaa valittavan suostumuksella, joten ei kannattane julkisesti kertoa ryhtyvänsä rikolliseksi tietosuoja-asioissa jopa lehdistöä apuna käyttäen.
        Nimim. Mielenkiintoa ja miksi ?


    • Anonyymi

      Eli nekin meni vanhemmiten sekaisin. Ei elinkeinosihteeri enää riitä😍

    • Anonyymi

      Julkiseksi ne luottamushenkilöt, jotka halusivat välillistä kirkkoherran vaalia.

      • Anonyymi

        Seurakunta saa valita kummin haluaa kirkkoherransa valita: 1. Luottamushenkilöt valitsevat, 2. Seurakuntalaiset valitsevat.
        Kuhmon seurakunnan kirkkovaltuusto ilmoitti piispalle, että kuhmon seurakuntalaiset eivät voi valita kirkkoherraansa (eivät ymmärrä asioista mitään) ,vaan kuhmon kirkkoherran voi valita vain luottamushenkilöt paremmalla älykkyysosamäärällä. Joten, valinnavapautta käytettiin, kun se annettiin. Luottamushenkilöt on valittu sitten vaaleilla aktiivisten seurakuntalaisten toimesta edustamaan meitä tyhmempiä seurakuntalaisia. Joten; Demokratia on siis puhunut piispalle saakka.


    • Anonyymi

      Onneksi tsuumina voi osallistua naapuriseurakuntien jumalanpalveluksiin, mikäli ei jaksa ajella paikanpäälle. Usko jäi, mutta luottamus meni.

    • Anonyymi

      Vai ovat valtuutetut muka muita viisaampia valitsijoita kuin seurakuntalaiset? Höpsistä pussiin , kylläpä joku valheen keksi. Monet valuutetut ovat puoleiden pyrkyreitä, jotka edstavat muka seurakuntaa ennekuin uskovat asettua eduskuntavaaliehdokkaaksi.
      En yhtään vihervasuria kirkon luottamusmieheksi tai naiseksi. Nähtiin se jo transsukupuoliset äänestyksessä. He kaikki ovat erittäin ärhäköitä jopa pelottavia ihmisiä. Siis suora kansavaali kirkkoon. Kolme ehdokasta tiukkaan tenttiin ja siinä ei saa kiirehtiä ja jokaisella on oltava oikeus kysyä millainen olisi kirkkoherrana.

    • Anonyymi

      Kuhmo kaipaa vapaamielistä uudistajaa kirkkoherraksi! Sellainen joka Viltsussa tarinoisi mukavia seurakuntalaisille tuopposen ääressä ja vihkisi samansukupuolisia liittoon kirkossa. Tällä saataisi varmasti enemmän kävijöitä kirkkoon kuin niillä tavanomaisilla saarnapöntöstä laimeasti esitetyille latteuksille. Välillä kyllä saisi ärähtääkin vanhoillisille ja ahdasmielisille seurakuntalaisille.

      • Anonyymi

        Putouksen Usko Eevertti Luttinen Kuhmon kirkkoherraksi ja sillä selevä🥸


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putouksen Usko Eevertti Luttinen Kuhmon kirkkoherraksi ja sillä selevä🥸

        Eikös tuo liene sama kuka siinäkin virassa on ,ketä mahtaa kiinnostaa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe