Järjestöt saalistavat testamenttirahoja

Anonyymi-ap

Netistä löytyy yhä MOT:n 25.4.2022 julkaisema ohjelma sekä sen käsikirjoitus: Hyväntekijät testamenttirahojen jäljillä.

Aika karmeaa tekstiä! Jos yksityinen taho päätyy oikeuteen testamenttiriidan seurauksena ja vastapuolena on hyväntekeväisyysjärjestö kuten vaikka Punainen risti tai Pelastusarmeija on syytä varautua kalliisiin oikeuskäynteihin ja monenlaisiin vaikeuksiin.

Yksityinen joutuu maksamaan perintöveron vaikka perintö olisi kiistetty, hyväntekeväisyysjärjestö on vapautettu perintöverosta. Järjestöillä on omat lakimiehet osana toimintaa, yksityinen maksaa omasta pussistaan Lopulliseen oikeudenpäätökseen saattaa mennä vuosia ja jos peruu oikeuteenmenon saattaa joutua maksamaan järjestön lakimiehen ”valmistautumiskustannukset” . Erään ohjelmassa kuvatun tapauksen oikeuskäsittely kesti 6,5 vuotta ja tuli kalliiksi, verot maksettiin jo ennen oikeuskäsittelyä. Toiselta henkilöltä vaadittiin 30000 € korvausta järjestön lakimiehelle vaikka hän perui kanteen jne. jne.

Jos haluaisin aiheuttaa ongelmia suvulleni en jättäisi heitä perinnöttä, vaan laatisin niin sekava testamentin, että koko suku olisi liemessä hyvänteväisyysjärjestö vastapuolenaan — mutta en tee niin!

3

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jep - ko. jutun alkupiste lienee tämä:

   "Perunkirjoituksessa paljastui, että Pirkolla oli kaksi testamenttia. Vuonna 1980 tehdyn testamentin mukaan omaisuus olisi mennyt Suomen Punaiselle Ristille ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitolle. Yli 20 vuotta myöhemmin -vuonna 2004- hän oli tehnyt uuden testamentin, jossa yhdistyksiä ei mainittu.

   Vanhempi testamentti löytyi patjan alta. Pesänjakajan mukaan uudempi testamentti oli peruuttanut vanhan. Perintö kuului Pirkon sukulaisille. Yhdistykset veivät asian käräjäoikeuteen, vaikka Kukkosen suku olisi halunnut sopia kiistan."

   Yleisesti hyvän (ja taas näköjään Venlojakin saaneen) MOT.in huono puoli on usein, ettei oleellinen käy selväksi. Tässäkään ei selviä, että miksi noi ry.t veti homman oikeuteen, vaikka tuoreempi testamentti ilman ry-mainintoja on olemassa(???)
   Opetus on tietysti, että useamman testamentin löytyessä kantsis äkkiä ne vanhemmat hävittää kokonaan näkyvistä... :)

   Kyseisen MOT-ohjelman käsikirjoitus on täällä:
   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2022/04/25/hyvantekijat-testamenttirahojen-jaljilla-kasikirjoitus

   Jos yhdistyksille testamenttaa jotakin, se ehkä kantsisi tehdä erityistestamenttina eli legaattina, jolloin joku tietty selkeä summa tai kapistus siirtyy, EIKÄ ry.stä tule edes kuolinpesän osakas.

   Hieman oikoen ehkä jotenkin näin:
   "Minä NN jaan
   - pun-risti-ry.lle 1000e (legaatti)
   - eläin-ry.lle 1000e (legaatti)
   sekä yleistestamenttinani loppuomaisuuteni puoliksi AA.lle ja BB.lle"

   • Anonyymi

    Totta, mutta valitettavasti menee usein toisinpäin, legaatin saa sukulainen ja yleistestamentti menee ristille, joka sitten pallottelee omaisuutta miten lystää!


  • Anonyymi

   Niin, ja sitten tässä perintöhumpan pyörteissä pyöritetään sitä dementoitunutta vanhusta, joka ei osaa tai voi luopua perinnöstä, josta hän joutuu maksamaan perintöveron, mutta jota hän ei oikeusrumban vuoksi tule koskaan itse saamaan.

   Niin, mutta ketä kiinnostaa!?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   710
   6720
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   62
   1217
  3. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   622
   859
  4. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   804
  5. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   173
   801
  6. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   119
   670
  7. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   47
   651
  8. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   82
   648
  9. Yle-kysely: SDP ohitti perussuomalaiset - Keskusta romahti jo vihreiden taakse

   Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa kärkikolmikon kannatuserot kaventuivat entisestään. Kokoomus on ykkössijalla 2,5 prosenttiyksikön erolla SDP:hen.
   Maailman menoa
   165
   642
  10. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   46
   636
  Aihe