Ei vuokrasopimusta, mitä tekisit?

Anonyymi-ap

Mitä tekisit tilanteessani?
Löysin kivan pienen yksiön syksyllä. Otin yhteyttä vuokranantajaan. Kävin katsomassa asunnon ja sovittiin että vuokraan asunnon. Minulla on luottotiedot kunnossa, asunnossa on minun nimissä sähösopimus ja laaja kotivakuutus.
Sain asunnon avaimet elokuun alussa, muistaakseni 6.8. 2022. Vuokrasopimusta ei allekirjoitettu, en saanut tilinumeroa minne maksaisin vuokran. Vielä tänäkään päivänä en ole saanut tilinumeroa minne maksaisin vuokran. Olen ottanut vuokranantajaan monta kertaa yhteyttä.
Olen ihan rehellinen ja tunnollinen aikuinen nainen. Ja tietysti hoidan vuokrat heti kun vain tilinumeron ja vuokrasopimuksen saan. Mitähän tässä nyt pitäisi tehdä? Etsinkö toisen asunnon vai mitä tässä nyt tulisi tehdä? Häivyn vähin äänin? Mitä itse tekisit? En saa asumistukia. Vuokria rästissä nyt reilu 3000e.

7

165

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jatka asumista ja vuokranantajan tavoittelua. Kerää itsellesi todisteita (sähköpostit, tekstarit jne) että olet yrittänyt saada yhteyttä.
   Jos tulee jälkikäteen sanomista niin sinua ei ainakaan syytetä pakoilusta.
   Jemmaa kuitenkin joka kuukausi vuokrarahat tilille, jos joudutkin maksamaan takautuvasti.

   Sitten joskus löydät kivemman kämpän ja muutat pois, jos et silloinkaan ole tavoittanut vuokranantajaa niin voivoi, sinulla on säästettynä kiva potti tilillä ja takana jakso halpaa asumista :)

   • Anonyymi

    Ainiin, mainitse jokaisessa yhteydenotossasi se sopimanne kuukausivuokra jota yrität saada maksettua, ettei jälkikäteen sinulta aleta kinuamaan kahta tonnia kuussa jos olettekin sopineet tonnin.
    Onpahan joku osoitus siitä, että mistä summasta on kyse ja vuokranantajakaan ei ole muuta väittänyt.


  • Anonyymi

   Ja muista tehdä lisää aloituksia tänne Suomelle !

   • Anonyymi

    Eiköhän tolla ala kohta olemaan vitsit vähissä.Onko tällä nysä vai revä?


  • Anonyymi

   Monta kuukautta asuin ilmaiseksi , nyt 1.5 muutin kyseisestä asunnosta pois. Tein loppusiivouksen ja jätin asunnon siistimpään kuntoon kun se vuokratessa oli. Avaimet jäi tiskipöydälle. Rahaa jäi säästöön ihan reilusti. Enää en aio ottaa yhteyttä ex-vuokranantajani. Enkä kyllä aio maksaa vuokria , ihan hänen oma mokansa kun ei hoitanut omia velvoitteitaan!!

   • Anonyymi

    Veikkaan, että vuokraisäntää ei asia hetkauta. Tilanne kuulostaa siltä, että häntä ei itseasiassa enää mikään asia tässä maailmassa hetkauta - eli siis on kuollut... Kämppä on jäänyt kuolinpesälle ja sen selvittämisessä voi kestää pitkäänkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Veikkaan, että vuokraisäntää ei asia hetkauta. Tilanne kuulostaa siltä, että häntä ei itseasiassa enää mikään asia tässä maailmassa hetkauta - eli siis on kuollut... Kämppä on jäänyt kuolinpesälle ja sen selvittämisessä voi kestää pitkäänkin.

    Itse, itselleni vastaten... Pohdin juuri tuota omalla kohdalla. Omistan kuusi asuntoa ja mikäli menehtyisin avainten luovutuksen jälkeen ENNEN sopimuksen virallistamista (kuten sinun tapauksessa), siinä menisi todennäköisesti ainakin puoli vuotta, että leskeni saisi kontrollin tilanteesta. Perunkirjoitus vie aikaa, monttubileet pitää järjestää, pitää tapella ex-vaimon kanssa lasten osuuksista, pitää saada pääsy pankkitileille ja sähköposteihin jne.

    Nauti ilmaisesta asumisestasi, mutta älä ehkä ilakoi - todennäköisesti jotain ikävämpää on sattunut...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. R.I.P. taas nuori urheilija - menehtyi 37-vuotiaana.

   Petri Koivisto vartioi Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin maalia. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010252054.html
   Maailman menoa
   76
   2373
  2. Luovuttaisit jo

   Tekee pahaa katsoa näitä keskusteluja, joissa kaipaat minua niin paljon. En ole susta kiinnostunut, joten voisitko lopet
   Ikävä
   182
   1895
  3. Aamun ajatuksia

   Meillä oli vahva yhteys. Sitä ei voi selittää, sen vain tunsi. Olen ikävöinyt sinua siitä asti, kun tiemme tavallaan erk
   Ikävä
   111
   1622
  4. Nainen, tässä on jotain todella kummaa

   Meidän tapauksessa lähes kaikki on niin hullua, äärimmäisen mahdotonta ja outoa. Ei mitään edellytyksiä lähteä käyntiin,
   Ikävä
   58
   856
  5. Pahoinpitely

   Kukas tämä rohkea urho on, joka uskalsi käydä avuttoman naisen kimppuun.Jätti lattialle, kahdeksi päiväksi, hakattuaan j
   Jämsä
   29
   803
  6. Etädiagnoosi kaivatulleni

   Minkä etädiagnoosin antaisitte kaivatulleni, joka paljasti itsestään minulle erittäin henkilökohtiaisia asioita, mikä hä
   Ikävä
   59
   782
  7. Naiselle mielessäni hyvää yötä...

   sinne missä aina nähdään. Olet arkeni piristys ja voima, enkä uskalla muusta kuin haaveilla. Uskon, että en ole sinulle
   Tunteet
   33
   690
  8. Lottovoitto???

   Kuka täällä voitti 9 milliä?
   Sysmä
   18
   684
  9. Mitä muuttaisit kaivatussasi?

   Rehellisiä vastauksia kiitos.
   Ikävä
   54
   682
  10. Huomenta mussukat

   Hyvää maanantaita ja viikonalkua. Mitä on sydämellä? ☕🐺
   Ikävä
   147
   634
  Aihe