Banaali pahuus

Anonyymi-ap

Järjestäytynyt vainoaminen
Aina alkaa uusi metelinpito, satoja tapoja häiriköidä.

Siinä missö muut aikuiset ja lapset esim menee metsään heittämään frisbeegolfia, ja omassa pohassa noita on ehkä 1 prosentilla talouksita.

Niin jos joku kertookin että vainotaan pitämällä tahallista melua, siinä kohtaa lähimmissö taloissa yli 50 prisentilla eli 50 kertaa enemmän kuin muualla ja ylipäänsä kukaan ei ole muualla pihassa joten käyttä 1000 kertaista verrsttuna muualla.

Naurettavaa kiinnittäö huomiota, jollei ole vaino kyseesä mutta jos on yhteisövaino, jossa sadat käyttää aikabsa yhden vahingoittamiswen ja värvää kohteen koko ympäristön.

Aina uusi kiusanteko eikö mennä muualle liikkumaan ja harrastamaan.

Pahuus on banaalia. Arkipäiväistä. Pahuutra haetaan kum sitä voidaan tehdä legitiimisti, tiedetään ertä muutkin mukana

13

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei noita ole 1 %. Taajamassa ei ole noin monella.

      Ehkä joka 200. pihassa on.

    • Anonyymi

      Minuakin on vainottu naapurien taholta. Kova meteli alkaa mihin aikaan tahansa vuorokaudesta ja siinä on aina samat elementit mukana eli loukkaavasti huudellaan. On ollut "juokse metsään" huutoja. Siinä on uhattu myös turpaan vedolla. Uhkailijat tietävät, että se on uhrista epämiellyttävää kuunnella sellaisia, poliisiahan nämä asiat eivät kiinnosta ollenkaan, poliisi on minulle sanonutkin, että poliisi ei tällaisiin puutu.

    • Anonyymi

      Minullakin on tuollainen sairas persoona naapurina. Luulee, että saa minut savustettua pois, mutta istun kun täi tervassa.

      Olen huomannut, että tietyt vuodenajat lietsovat sairasta mieltä.

      • Anonyymi

        Puhut itsestäs!


    • Anonyymi

      Trauma voi ilmetä kirjoittamisen vaikeutena henkilökohtaisista asioista kun kyse.

      Juoppohulluutta ehdottava varmaan tietää oman diagnoosinsa. Se ei kuitenkaan päde niihin, joille alkoholi ei ole ongelma.

      Tuollaosista kohtauksista tavalliset ihmiset eivät ole kuulleetkaan, vaatisi varmaan viikkojen tai vuosien panostusta alkoholiin.

    • Anonyymi

      Traumaperäinen stressireaktio kehittyy henkilön jouduttua kohtaamaan tapahtuman, johon liittyy joko kuolema tai vakava loukkaantuminen tai niiden uhka taikka oman tai toisen fyysisen koskemattomuuden vaarantuminen. Traumaattinen tilanne aiheutti henkilössä voimakasta pelkoa, kauhua tai avuttomuutta. Lapsilla reaktiona voi ilmetä vain levottomuus tai hajanainen käytös. Tapahtuman yhteydessä ja heti sen jälkeen ilmenevä autonomisen hermoston aktivoituminen (sydämentykytys, verenpaineen kohoaminen, hikoilu) lisää traumaperäisen stressihäiriön kehittymisen riskiä. Traumaperäisen stressihäiriön diagnoosi (ICD-10-diagnoosikoodi F43.1) edellyttää, että sille tyypilliset oireet kestävät vähintään kuukauden ajan. Jos traumaattiseen kokemukseen liittyvät oireet kestävät alle kuukauden, kyse on akuutista stressihäiriöstä.

      Tällaisia traumaattisia kokemuksia ovat mm. vakava auto-onnettomuus, tieto omaa henkeä uhkaavasta sairaudesta, joutuminen väkivallan kohteeksi (ryöstö, raiskaus, pahoinpitely), luonnonkatastrofi, panttivankeus, kidutus, haavoittuminen sodassa jne. Traumaperäisen stressireaktion kehittyminen ei välttämättä edellytä kokemusta omasta hengenvaarasta, vaan myös toiseen ihmiseen kohdistuvan traumaattisen kokemuksen näkeminen tai tieto läheisen tai tuttavan henkeä uhkaavasta äkillisestä onnettomuudesta voi olla traumaperäisen stressireaktion taustalla.
      Oirekuva

      Traumaperäisen stressihäiriön oirekuvassa voidaan erottaa kolme oireiden pääryhmää. Toistuvaa ahdistusta voi aiheutua traumaattinen tapahtuman kokemisesta uudelleen toistuvina muisti- ja mielikuvina, tuntemuksina

    • Anonyymi

      Toistuvaa ahdistusta voi aiheutua traumaattinen tapahtuman kokemisesta uudelleen toistuvina muisti- ja mielikuvina, tuntemuksina tai unina traumaattisesta tapahtumasta. Traumaattisesta tapahtumasta tavalla tai toisella muistuttavat tapahtumat, asiat tai mielikuvat herättävät häiriöstä kärsivällä voimakasta ahdistusta, ja tästä vuorostaan autonomisen hermoston aktivoitumisesta aiheutuvia ruumiillisia oireita.

      Henkilö pyrkii usein välttämään traumaattisesta tapahtumasta muistuttavia asioita, keskusteluita, toimintoja, paikkoja, jne. ja torjuu tapahtumaan liittyvät muistot tietoisuudestaan. Tämän tuloksena henkilö voi eristäytyä sosiaalisesti, hänen kykynsä kokea ja ilmaista tunteitaan ja tulevaisuudennäkymänsä voivat kaventua.

      Traumaattiset muistot ja mielikuvat voivat aiheuttaa jatkuvan varuillaanolon, joka ilmenee nukahtamisvaikeutena, yöllisinä heräilyinä, ärtyneisyytenä, keskittymisvaikeuksina ja säikähtelynä pienistäkin asioista. Oirekuva ja oireiden voimakkuus vaihtelevat suuresti. Oireet voivat joskus olla niin voimakkaita ja pitkäaikaisia, että ne johtavat työkyvyttömyyteen tai esimerkiksi poliiseilla tai palomiehillä kouluttautumiseen uuteen ammattiin.

      Erityisesti lapsena ja nuorena, mutta myös aikuisena koettujen traumaattisten kokemusten tuloksena voi ilmetä erilaisia dissosiatiivisia häiriöitä, joiden oirekuvassa korostuvat erilaiset dissosiatiiviset oireet ja dissosiatiivisille identiteettihäiriöille ominaiset persoonan tilan äkilliset muutokset.
      Kulku

    • Anonyymi

      Traumaperäinen stressihäiriö ilmenee useimmiten kolmen kuukauden kuluessa traumaattisesta tapahtumasta, ja useimmilla on ilmennyt akuutti stressihäiriö heti onnettomuuden jälkeen. Joskus oireet ilmenevät vasta myöhemmin, useita kuukausia tai jopa vuosia trauman jälkeen. Noin puolella oireet lievenevät itsestään muutamassa kuukaudessa ja häviävät kokonaan parissa vuodessa. Ainakin noin kolmasosalla oireet kuitenkin jatkuvat, osalla huomattavasti pitempään ja joskus useita vuosia. Pitkittynyt traumaperäinen stressihäiriö lisää muiden psykiatristen häiriöiden (mm. masennustilat, unihäiriöt, alkoholismi) riskiä.

      Aikaisemmat muut traumaattiset kokemukset, ahdistuneisuus- ja masennusalttius ja tukiverkoston niukkuus lisäävät alttiutta sekä häiriöön että oireiden pitkittymiseen, mutta traumaperäinen stressihäiriö voi kehittyä kenelle tahansa erityisesti poikkeuksellisen voimakkaiden traumaattisten tapahtumien seurauksena. Henkilön autonomisen hermoston lisämunuaisen rakenteellinen reaktiotapa äkilliseen stressitilanteeseen saattaa altistaa traumaperäisen stressihäiriön kehittymiselle.
      Esiintyvyys

      Näkemykset traumaperäisen stressihäiriön yleisyydestä vaihtelevat varsin suuresti. Tutkimusten valossa kuitenkin ainakin noin 5 % ihmisistä kärsii traumaperäisestä stressihäiriöstä jossakin elämänsä vaiheessa. Hyvin voimakkaan traumaattisen tapahtuman keskuudessa häiriö on kuitenkin huomattavasti yleisempi. Yli puolet kidutuksen uhreista on kärsinyt pitkäaikaisesta ja vaikeasta traumaperäisestä stressihäiriöstä.
      Itsehoito

      Traumaperäisen stressihäiriön oireiden kehittymisen estämiseksi tai lievittämiseksi on tärkeää, että trauman tapahduttua eri toimenpiteillä pyritään tilanteen rauhoittamiseen ja turvallisuuden tunteen lisäämiseen. Välittömästi trauman jälkeen lepo, konkreettinen apu ja mahdollisten fyysisten vammojen hoito on tärkeintä. Trauman tapahtumien selkeyttävä jäsentäminen vähentää sen herättämää ahdistuneisuutta, mutta yksityiskohtaisemmat keskustelut trauman herättämistä ahdistavista tunteista saattaa olla viisasta jättää myöhäisemmäksi, varsinkin jos akuutissa vaiheessa luonnostaan ilmenevät oireet eivät ala lievittyä. Joillakin ihmisillä heti onnettomuuden jälkeen tapahtuva yksityiskohtaisempi jälkipuinti saattaa jopa lisätä traumaperäisen stressihäiriön kehittymisen riskiä.

      Traumaperäisestä stressihäiriöstä kärsivän ja hänen läheistensä on tärkeä ymmärtää, että oireet eivät ole tahdonalaisia ja että ne ovat tietyllä lailla luonnollisia mielen ja elimistön reaktioita elämää tai ruumiillista koskemattomuutta uhanneeseen tapahtumaan. Noin puolella oireet lievittyvät ja häviävät muutamassa kuukaudessa itsestään. Rauhallinen ja ymmärtävä suhde oireiden ilmenemiseen ja jatkumiseen vähentää sosiaalisen eristäytymisen ja vieraantumisen vaaraa. Erilaiset rentoutusharjoitukset ja säännöllinen kuntoilu saattavat nopeuttaa oireiden häviämistä. Traumasta muistuttavien tilanteiden kohtaamisen harjoittelu tulee tapahtua asteittain samaan tapaan kuin muissa sosiaalisten tilanteiden peloissa. Rauhallinen keskustelu traumasta ja sen synnyttämien oireiden itsepäisyydestä edesauttaa oireista toipumista, mutta keskustelun ja ahdistavien tilanteiden kohtaamisen harjoittelun tulee tapahtua patistamatta ja oireista kärsivän tahdissa.
      Hoito

      Oireiden ollessa vähänkin voimakkaampia ja niiden pitkittyessä on syytä kääntyä lähiviikkojen kuluessa psykiatrin, psykologin tai traumaperäisten stressihäiriöiden hoitoon erikoistuneiden hoitoyksiköiden puoleen. Hoidossa hyödynnetään erilaisia psykoterapeuttisia menetelmiä. Joissakin kriisiterapeuttisissa yksiköissä käytetään hoidossa hypnoosia tai erityistekniikoita, kuten ahdistavien muistojen poisherkistämistä käyttäytymisterapeuttisilla keinoilla. Erilaisten psykoterapeuttisten työskentelytapojen käyttökelpoisuudesta ja pitkäaikaisesta tehokkuudesta on varsin vähän luotettavia tutkimustuloksia. Heti traumatapahtuman jälkeen toteutetut jälkipuintikeskuste

    • Anonyymi

      Yli puolet kidutuksen uhreista on kärsinyt pitkäaikaisesta ja vaikeasta traumaperäisestä stressihäiriöstä.

    • Anonyymi

      luonnollisia mielen ja elimistön reaktioita elämää tai ruumiillista koskemattomuutta uhanneeseen tapahtumaan

      • Anonyymi

        noin se on sellaisessakin tapauksessa, jossa joku on toistuvasti tullut yllättäen lähelle seuraten missä toinen liikkuu ja tullut tuijottmaan sanaakaan sanomatta, jo kaksikin sellaista kokemusta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        noin se on sellaisessakin tapauksessa, jossa joku on toistuvasti tullut yllättäen lähelle seuraten missä toinen liikkuu ja tullut tuijottmaan sanaakaan sanomatta, jo kaksikin sellaista kokemusta

        Niin joku voi olla pihassa hyvin paljon, siinä missä keskimäärin pihassa oleillaan kerran kuussa, jos joku oleilee päivittäin pitkiä aikoja ja naapurikin tulee, voi oleskeleva kokea tsi toivoa, että se naapuri jollain on kiinnostunut,

        Itse esim olen kokenut vaikeaksi tehdä edes lumityöt, kun toinen naapuri tekee viereen ei tule 5 min sisään jengiä tai kaikki muut naapurit ei tule ulos.

        On vähän epäreilua jos ainoa aika on kello 22 varsinkin jos ei kyseessä nuoret alle nelikymppiset.

        Itse esim odottelen ertä naapuri poistuisi koska koen toimensa loukkaavana.

        Esim mieluummin tekisin luonnonvslossa lumityöt kuin naapurien pihaami suuntaamissaa autpn valoissa tai muissa valoissa.

        Ihmisem pahuudella ei ole rajaa jos halutaan tahallisesti kiusata tai


    • Anonyymi

      Toisen ihmisen terveys on vaarassa, kun heittää tai lyö kovaa vauhtia liikkuvia esimeitä alueella, jossa voi liikkua muitakin ihmisiä.

      Vaatii lujaa uskoa omiin taitoihin tai välinpitämättömyyttä muista, heidän terveydestään, harrastaa näitä lajeja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe